» »

Megalomija ali polomija Univerziada leta 2013 v Mariboru?

Megalomija ali polomija Univerziada leta 2013 v Mariboru?

Gandalfar ::

Ima kdo link do dejanskega breakdowna financ in izracune ROI-ja v casovnici?

Atos ::

Olimpijske igre so isto sranje

Daj ne govoriti takšne :D Sem skoraj s stolca padel, ko sem to prebral! BTW, olimpijske igre niso isto sranje, kar sem ti lepo dokazal s tistimi linki, ki se jih niti dotaknil nisi.

In ko ga končno dobimo, nas pa država zaj***

1. Seveda da te mora! Kdo pa bo potem pazil, da ne boste vse potrošili za "provizije"? Hvala bogu, da se je končno nekdo oglasil glede tega!
2. Povej mi, kako vas lahko država zajebava, če pa sami v tej temi govorite, da bo država prispevala samo 15%? Tudi če prepolovi to (kar vsekakor ne bo) bo to potem 7% manj. Če gre za tako zanimiv dogodek boste bp našli teh 7% v privat sektorju... Seveda je problem, ker gre za skrajno nezanimiv dogodek. In še nekaj. Zakaj potem potrebujete državo, da nakaže tistih 3 milijone, če imate na voljo 85% privat oz. občinskega denarja?

Z srcem se dela tudi univerzijada. In z srcem so se nekaj let trudli, da bi tole univerzijado lahk sploh priredili.

Super. Ni problema. Če so se tako trudili naj jo tudi sami plačajo. Ampak je očitno ne bodo. Drugače se nebi takole razburjali, ko je minister rekel samo, da bo potrebno zaradi krize državne stroške oklestiti (kar je edino pametno!).

Medijsko bo to kar pokrit dogodek!

In potem se zbudiš z prstom v ri**... Si že slišal za Harbin, Poprad Tatry, Muju, Jaca? Vsa ta mesta so gostila zimsko univerzijado. Jaz teh nisem slišal še nikoli. V Sočiju bodo ZOI komaj leta 2014 pa je sedaj za to mesto slišalo več ljudi (predvsem zaradi ZOI!), kot bo za Maribor kdaj koli. A si že slišal za Vancouver, Torino, Salt Lake City, Nagano, Lilehamer, Albertvile? Jaz in večina je za veliko večino teh mest slišala ker so priredili ZOI.

Univerzijada je ščiš, športni dogodek v rangu evropskega prvenstva v balinanju

Še hujše. Niti ni v rangu Kranjske Gore, ki traja dva dni ali pa Planice, ki staneta dosti manj in imaš dosti več od njih.

Kako to da Kangler žica državo za te boge 3 miljone EUR? Naj jih on prispeva!

Vsi zagovorniki pa na tole ne bodo nikdar odgovorili, ker nimajo pojma kaj naj povedo :D

nejcek74 ::

športni objekti po končanih takih prireditvah? poglejte si velodrom v novem mestu in kaj je z njega nastalo, super stran vržen denar

pa provincialci odrastite že, vsi večji projekti v državi so politični: pomurje ima hitro cesto po neki čudni logiki: koper, ljubljana, celje, maribor bi precej hitreje opravičili vložek v dograditev/razširitev obvoznic/vpadnic. Manjkajoči del mariborske obvoznice ima približno 5x večji povprečni dnevni promet kot najbolj obmremenjen del pomurske HC, ljubljana skoraj 10x, koper in celje sta tam nekje okoli maribora. Da o tisti farsi 3. osi ne govorimo.

Nehajte lastne nesposobnosti valiti na Ljubljano. Khm, edino mesto v Sloveniji, ki je res v riti od osamosvojitve naprej je Maribor. Ja, že dosedaj je kriva Ljubljana, očitno bo zaradi te univerziade še nadaljnih 10 let. Očitno so mariborčani precej bolj neumni kot prebivalci Kopra, Celja, Kranja in Novega mesta, ker Ljubljani uspe nategniti samo njih?

Drugače pa, da ne bo pomote sem na Maribor sorodstveno navezan in se mi zdi krasno mesto.

SmeskoSnezak ::

Atos, samo zate še zadni post! Izkrivljaš tisto, kar sem napisal. Jaz nisem govoril o priljubljenosti, ko sem ti repliciral, ampak o dobičkonostnosti in stran vrženem denarju za OI! Zato linkov nisem komentiral, sem si jih pa pogledal. Odgovori na vprašanja, ki sem jih postavil v zvezi z OI, če si upaš!

Seveda da te mora! Kdo pa bo potem pazil, da ne boste vse potrošili za "provizije"? Hvala bogu, da se je končno nekdo oglasil glede tega!
Če je že blo vse z državo zmenjeno. Kaj tebi tu ni jasno? Država je vedla za vse stroške že prej! Kriza se ne kaže v zadnih dveh mescih, se je že prej. Že prej se je vedlo o njej! Kje so prej bili odgovori od države? Razloži mi tole. Lokalni patriotizem gor ali dol, trenutna vlada je vse zasrala. Še bogih 3mio ne more nakazat, da bi se lahk vsaj začelo delat in zapravlat finance od privatnikov in eu.

Super. Ni problema. Če so se tako trudili naj jo tudi sami plačajo. Ampak je očitno ne bodo. Drugače se nebi takole razburjali, ko je minister rekel samo, da bo potrebno zaradi krize državne stroške oklestiti (kar je edino pametno!).

Ah, lari fari. Zapravljali so denar pri bolnici, pri ac gradnji, pa še kje. Tam niso mogli bit pametnejši? Niso mogli tam malce bolj racionalni? Za to pa ga ne bi? Ja ja, še en naj reče, da je kriva gospodarska kriza. Ker bo kriza njemu nekaj naredla!

Kar se tiče numero 2. Verjetno so kakšna pravila. So ti že odgovorili na to vprašanje, pa še kar mutite prazno slamo okol tega!

Tretje mi je spet smešno. Kak lahko primerjate jebene OLIMPIJSKE IGRE, ki so svetovno znane že od pamtiveka z univerzijado, ki se tiče samo ŠTUDENTOV in mlajših generacij? Sem že reko, ne primerjat jabolk pa hrušk! In ja, sem slišal za kraje od univerzijade, ker spremlam študentski šport. Že dolgo se ukvarjam s športom!

In vaša subjektivna mnenja o tem kak je en dogodek ščiš ali pa superduper me en vrag briga! Se lepo vidi, kam silite in kak čudne primerjave delate zarad tega.

Ob boge 3mio evre se spljoh ne mislim obregnit, sn že prevečkrat komentiral pa vam neče potegnit!

Btw, nejcek. Če si na maribor navezan, bodi za projekte v njem ne pa proti! Ni čudno, da se nič ne dogaja po mestih v Sloveniji, če pa se stalno vse skurca, namesto da bi se pomagalo!

(dajte še odpret temo in skurcajte kulturni projekt, ki je leto pred tem, ko ste že tak hyper okoli tega)

IN ŠE N-tič. Preberite si dokumentacijo projekta!
Če bi vsaj lepše in manj subjektivno pisali, bi se bolje razumeli. Jaz bi raje videl, da razčistimo stvar, kot pa da mislite, da smo na nasprotnih bregih. Zato pa tudi pišem dosedaj tak, ker niste vi nič bolši! (you started it :P)
@ Pusti soncu v srce... @

SmeskoSnezak ::

Pozabil tole. Gandalfar, jaz nisem nič takšnega našel. Bo treba koga za rokav pocukat, da bodo dali to na internet.
@ Pusti soncu v srce... @

Big_Al ::

en mali OT glede pomurske bolj ali manj hitre ceste. nejcek74 verjetno stare magistralke od MB preko Lenarta, Benedikta, Gornje Radgone ter Radencev ni doživel na lastni koži. Promet je bil OBUPEN in mnogo nesreč je bilo posledica preobremenitve. Nesreče v katerih je bil soudeleženen tovornjak so bile pogosto celo usodne.

VSAKO MINUTO TRIJE "TRANZITNI" TOVORNJAKI

SmeskoSnezak ::

No, kot sem že objektivno rekel kakšno stran nazaj. Če je kaj narobe, se bo prej ko slej izvedelo v Mariboru. V današnjem večeru sem prebral komentar univerze maribor na tole univerzijado. Očitno niso deležni enake obravnave. Se pa strinjam z nečim, kar me je presenetilo, saj nisem vedel, da ima univerza še po drugih krajih fakultete. Velenje in Kranj. Tako da bi res lahko tam priredili skakanje. Pravijo tud, da bi lahko curling bil v UŠC-ju, le da bi tega morali povišati zaradi mednarodnih standardov.

In ja, racionalizacija je meni čist O.K. Skenslat celoten projekt pa je že ...

Ne vem pa, kak so lahko "skregani", saj v dokumentu piše o študentskih domovih, nič o hotelih, ki jih omenja univerza. Človek bi si mislo, da so vsi skup v tej organizaciji postali zmedeni in brezorientirani, kr jim vlada ni naklonjena. :)
@ Pusti soncu v srce... @

solatko ::

SmeskoSnezak - V Sloveniji še nobena zadeva ni stala toliko, kot je bil predračun, največkrat je 2-3X dražje. Če je to tako fantastičen projekt, zakaj pol sploh rabite državo, zberite sredstva, uredite pogodbe, obiščite tuje banke (so izredno zainteresirane za tako dobičkonosne projekte) in speljete vse brez LJ, potem pa zaračunate STA, ko bodo hoteli poročat, vstopnino za MB zastonj, ostalim pa fajn zaračunate.... Kaj sploh tulite, kot volkovi na luno, če ste že vse preračunal in spedenal. Pa dejte no kakšno zadevo brez države spelat.

SmeskoSnezak ::

Jaz sn toliko tulil, kolikor ste vi! :P Zdaj še bom samo informacije dajal ;)
@ Pusti soncu v srce... @

Mati ::

SmeskoSnezak - V Sloveniji še nobena zadeva ni stala toliko, kot je bil predračun, največkrat je 2-3X dražje. Če je to tako fantastičen projekt, zakaj pol sploh rabite državo, zberite sredstva, uredite pogodbe, obiščite tuje banke (so izredno zainteresirane za tako dobičkonosne projekte) in speljete vse brez LJ, potem pa zaračunate STA, ko bodo hoteli poročat, vstopnino za MB zastonj, ostalim pa fajn zaračunate.... Kaj sploh tulite, kot volkovi na luno, če ste že vse preračunal in spedenal. Pa dejte no kakšno zadevo brez države spelat.


Pa kaj bi ti solatko. Zakaj pa pol Janković toliko tuli okoli pomoči države za Stožice, če je to tako krasen projekt. Naj on da manjkajočih 30 mio, ki so jih njegovi srbski bratje skenslali! Jih bo že noter dobil z izjemnim obiskom stadiona s strani ljubljančanov!

Ne samo lajat, ko se gradi kje drugje, kot v Lj! Zalajajte tudi tam, kjer gradijo bolano predimenzionirane objekte in potem bomo morali poslušat Jankovića, čez par let, da naj pa država zdaj to vzdržuje bla bla...

V kolikor propade univerzijada zaradi nesposobnosti sedanje vlada, pade tudi vlada z njo na naslednjih volitvah in tega se več, kot zavedajo. Zato Pahor sklicuje neke nujno sestanke s pobudniki, da uredi tako kot samo on zna.

USS Liberty ::

USS, ali pa nimajo dovolj dobička, da bi lahk kaj tako "dragega" naredili. Na Pohorju so najeli švicarski helikopter, ki je zelo drag, da so postavili ŠESTsedežnico na Pisker progi.

Sicer pa se vidi napredek, če se voziš po dravski dolini, koliko gozda je že izsekanega za progo. :)


Mislim, da je tukaj bolj nesposobnost in pomanjkanje vizije krivo, da se Krvavec ne širi. Če bi Avstrijci imeli Krvavec, sem prepričan, da bil Krvavec vsaj tako veliko smučišče, kot je Nassfeld ali Bad Kleinkircheim. Krvavec ima res dobre naravne pogoje, da bi postal veliko smučišče... Pri nas so sami idioti na vseh vejah oblasti in v gospodarstvu. Tudi če imaš denar te pa omejujejo razni birokrati in okoljevarstveniki, ki so si izmislili neumne drakonske zakone za triglavski narodni park, kjer stiskajo za vrat Vogel in Koblo, kjer moraš skozi tisoče procedur in neživljenskih zakonov, da lahko kaj novega zgradiš.

Upam, da vam Mariborčanom ne glede na univerzijado rata zgraditi tisto progo za smuk, pa da jo potem tudi jaz enkrat presmučam, saj že dolgo nisem bil na pohorju...


Takole bi pa lahko izgledal Krvavec, ki bi bil super smučišče, če bi pri nas bilo malo več pameti...

http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

solatko ::

Če bi bral od začetka, bi videl, da sem tudi proti dvem stadionom. Jankovič pa bi rad denar, ki mu ga je prejšnja oblast ukradla, ko je morala reševati megalomanske, nepreračunane investicije obubožanih občin. Hvala bogu, te vlade niste Mariborčani zvolil, pa padla bo tudi, če računi za univerziado ne držijo in bo projekt mnogo dražji, pa na njen račun še kakšen tajkun. Past niti ne more, če ima Kangler tako fino vse pošlihtan, kaj pa je tistih 15% jih lahko tudi zadnje leto dobi.
USS Nimitz - Takoj, ko je malo bolj mila zima, imajo vsa smučišča v SLO ogromno izgubo, zato jim niti na misel ne pride, da bi naredil tak projekt, izgleda, da imamo v Ljubljani in okolici malo večje strokovnjake iz ekonomije, ki se zavedajo, da je to vse skupaj vsaj 1000 m prenizko, da bi pa tako veliko smučišče umetno zasneževali, pa ni nikakršne računice, če bi že slučajno od okoljevarstvenikov dobili soglasje, v kar pa dvomim.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: solatko ()

USS Liberty ::

@Solatko
Strinjam se, da je v Sloveniji nekaj smučišč, ki so res na nizki nadmosrki višini in bi v primeru, da bi se mile zime nadaljevale tudi v prihodnosti, lahko imeli na teh smučiščih velike probleme...

Samo pri Krvavcu nikakor ni problem nadmorska višina. Smučišče na Krvavcu je že sedaj od 1500 m do 2000 m in se lahko po nadmorski višino primerja z Nassfeldom, ki sega od 600 m do 2000 m. Če pa bi Krvavec širili na 2250 m nadmorske višine, bi bili pa naravni pogoji še boljši in bi bilo treba manj umetnega zasneževanja...

kar se pa tiče zasneževanja in okoljevarsvenikov, pa tukaj ni razloga, da mi sebe bolj omejujemo, kot to počnejo Avstrijci. Brez umetnega zasneževanja danes ne obstaja praktično nobeno večje smučisšče v Alpah...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Zgodovina sprememb…

Karaya 52 ::

Mislim da je letališče Edvarda Rusjana več kot očiten dokaz odnosa prestolnice do MB. To letališče je imelo pred 25 leti 70.000 potnikov danes pa praktično 0. Pa naj še opankar kandidira za balkansko olimpijado, kdo mu brani?

solatko ::

Karaya 52 - Pa kaj ima LJ z mariborskim letališčem, a so jim potnike vzel ali so prevozniki ugotovili, da je nezanimiva lokacija. Takrat je bilo večino letov v BG in so bila letala precej zasedena. Kaj bi se morali politiki vozit v MB in od tam v EU. Pa saj je pol politikov v LJ štajercev, pa jih pregovorte.
Verjetno bi imela balkanska olimpiada večji odziv (vsaj v južnem delu evrope, kot pa univerziada), tudi če gledaš poreklo precejšnjega števila "Slovencev".
USS Nimitz - Če bi bilo dobičkonosno, bodi prepričan, da bi se najdu investitor, kar se pa tiče zelenih, pa boli njih k...c za ekonomijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: solatko ()

Karaya 52 ::

Seveda ima. Preferiralo se je letališče Jožeta Pučnika, mariborskega pa niti vzdrževali več niso.

Berem neke pravljice o perspektivni Ljubljani. Najprej se zmenite katere vrtičke boste ven pometali, kje mora biti garažna hiša in kdaj bo vzpenjača rentabilna. Mariboru, ki bo prestolnica kulture (mimogrede, na tem področju je MB že pregazil LJ) in ki kandidira še za Univerziado pa mu vsaj štango tu pa tam privzdignite.

SmeskoSnezak ::

Kolikor vem, je tacajt, ko je na letališču Edvarda Rusjana pristajal in odplaval v zrak Ryan Air, bil tudi vedno polno zaseden. Zaradi neumnih pogojev Ryan Aira, na katera v Mariboru niso hoteli pristati, pa so odšli RyanAirovci pa-pa. Toliko o nezanimivi lokacij... Nazadnje sem slišal, da se pogovarjajo z drugim nizkocenovnim letalskim prevoznikom. Ne smem tud pozabit omenit, da se ureja letališče (drugi peron al kak že) in podalšuje, ker se menijo, da bi imeli direkt cargo linijo z Azijo. Kak je s tem na stvari, pa že en letni čas nisn nič slišal.
@ Pusti soncu v srce... @

djordjevic ::

Mhm, Irci so hoteli pol milijona evrov, da bi obnovili pogodbo, čeprav so bili vsi leti (vse do bridkega konca) vsaj 80-odstotno zasedeni.
No grave is deep enough to keep us in chains.

solatko ::

Karaya 52 - Če bi politiki normalno razmišljali, vzpenjače ne bi bilo (nekateri so si pač postavli spomenik), vrtičke bo LJ uredila, nč bat, parkirne prostore se načrtuje na obrobju mesta ob vpadnicah - park&drive, kar se pa tiče letališča, pa naj bi se samo vzdrževalo in dokler ste imeli še kaj industrije, se je tudi vzdrževalo, ko pa ste vse firme zafučkal, pa tudi letališče ne more biti donosno. Tudi MB mesto kulture, je Ljubljana in država podprla in tudi kar nekaj denarja je že bilo in tudi še bo iz državne malhe, čisto vsako veselico (malenkost večja je ta univerziada) pa res ne morte v teh časih pričakovat, da bodo vsi malho odprli. Stopite na realna tla in se lotite raje kakšnega projekta, da boste več ljudi zaposlil, za boljše plače. Tako kot je bilo že napisano, kdo hudiča se spomni, kje je bila univerziada eno leto nazaj, sploh zimska, več bo Mariboru prineselo evropsko mesto kulture. Zrihtajte Viole, da pridejo zopet v euro ligo, pa boste carji, ne pa z študentskimi igrami. Zrihtajte Love parade šov - manj dnarja, par sto tisoč obiskovalcev, pa sranje ene tri dni, pa bo dnarja za ene pet let.

zee ::

...več bo Mariboru prineselo evropsko mesto kulture. Zrihtajte Viole, da pridejo zopet v euro ligo, pa boste carji, ne pa z študentskimi igrami. Zrihtajte Love parade šov - manj dnarja, par sto tisoč obiskovalcev, pa sranje ene tri dni, pa bo dnarja za ene pet let.


Bravo! Tocno to.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

SmeskoSnezak ::

Očitno ne spremlaš nogometa. Se zelo trudijo letos, saj so ja 1. Pa kolk slišim, Viole delajo na vedno bolši "vizualizaciji" in pojejo nove pesmi. :P

Ampak to štajercem ni dovolj. Mi bi radi več. Zakaj bi mogli "živet za drobtinice". :P

p.s.:love parade equal že mamo, to je Lent :P
@ Pusti soncu v srce... @

Zgodovina sprememb…

solatko ::

Zato, ker se vam bo finančni zalogaj ustavil v grlu, potem pa spet ne bo nihče kriv, zaradi velikih apetitov malih politikov. Vprašajte kakšnega politično nevezanega ekonomista, pa vam bo nalil čistega vina.

fosil ::

A Mariborčani sploh znate kakšen projekt speljat sami?

Ravno danes je bilo v dnevniku glede mariborskega letališča.

Kdo je kriv, da tam ni prometa? Seveda država.
Kdo bi moral investiral v letališče? Seveda država.
Kdo bi moral tja pripeljat letalski promet? Seveda država.

Je pa zanimivo, da kljub temu da na letališču ne pristaja nobeno letalo, ima to direktorja (in verjetno še cel kup ljudi za podporo direktorju), ki seveda vleče lepo plačo.
Me prav zanima kdo ga plačuje.
Tako je!

solatko ::

Glih danes je bilo omenjeno o vodji projekta univerziada, ima že en zgrešen projekt - teniški center, ki vam veselo propada. Dejte se štajerci malo k sebi spravt, pa raje poglejte, kdo bi rad vse zaslužil na tem, že v naprej nedobičkonosnem projektu.

Mati ::

fosil, a ti boš zdaj Preventu diktiral, kako in koliko bodo direktorja plačevali. Zresni se!

Država je v toliko kriva, ker navsezadnje je to bilo državno letališče in ga je pustila propast. Zdaj pa da eni zakompleksani žabarji mislijo da so oni krivi pa je zgrešeno. Kaj pa bo en snobovski žabarček odločal o tem, kaj se bo zgodilo z letališčem ali univerzijado.
Gre za uradno Ljubljano, ali drugače mafijsko navezo med ljubljanskim opankarjem in debilnim trojčkom...

A mi smo krivi, da so državna podjetja propadla. Čudno, da ni moj nerojen sin kaj kriv. Pojdi se drugam smešit...


edit: typo

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Mati ()

Mati ::

Glih danes je bilo omenjeno o vodji projekta univerziada, ima že en zgrešen projekt - teniški center, ki vam veselo propada. Dejte se štajerci malo k sebi spravt, pa raje poglejte, kdo bi rad vse zaslužil na tem, že v naprej nedobičkonosnem projektu.



Vir prosim in ne nabijat v prazno. Kateri teniški center pa propada. Trenutno se ne spoknim nobenega in redno igram tenis.

bluefish ::

glede teniškega igrišča je v današnjem Žurnalu tudi slika. Šlo se je menda za Slovenian Open v 2000.

Zeberdee ::

Krvavec je bil kupljen s strani uniorja in je uporabljen bolj kot ne molzna krava. Krvavec bi lahko nekaj bil, a ne brez vlaganja v "večdnevni turizem". Ampak to je offtopic.

Glede na to, da je poleg Cerknega (Marib. Poho. na žalost razen hotelov ne poznam) Rogla eno izmed bolj modernih smučišč in da se na Rogli ogromno vlaga, ogromno povprašuje po vseh vrstah turističnih delavcev (od neizobraženih do najvišje izobraženih - Unitur je največji turistični štipendist v Sloveniji), bi lahko ta razvoj peljali naprej tudi na Krvavcu, ki bi lahko s svojo lego (letališče, avtocesta) postal večji in mednarodno pomemben. Ampak kaj, ko nihče tu ne vidi potenciala, ki ga Krvavec ima.

Oprostite mi za off.

Karaya 52 ::

fosil> Kdo bi moral investiral v letališče? Seveda država.

Ja ljubček dragi, kje pa živiš? Kdo pa posodablja LJ letališče? Si že slišal za afero "čista lopata"?

bluefish ::

Kdo bi moral investiral v letališče? Seveda država.

Čemu pa imamo Aerodrom Ljubljana d.d.?

fosil ::

Karaya: Ja ljubček dragi, kje pa živiš? Kdo pa posodablja LJ letališče? Si že slišal za afero "čista lopata"?

Bo treba malo razčistit pojme. Pri aferi čista lopata je šlo za kontrolo zračnega prometa.
Medtem ko je aerodrom Ljubljana delniška družba, ki kotira na borzi in svoj razvoj seveda financira sam. Od njega pa država kot večinski lastnik samo pobira dividende.
Tako je!

Karaya 52 ::

fosil> Od njega pa država kot večinski lastnik samo pobira dividende.

Pa še marsikaj drugega. Dejstvo je, da se na letališču LJ in MB nič ne naredi brez žegna države. Tudi Adria (prav tako državno podjetje) leti samo na LJ letališče, MB pa se izogne v velikem loku. Le zakaj? In potem naj zaploskam Aerodrom Ljubljana d.d.?

solatko ::

Karaya 52 - Enostavno, pre majhno zanimanje za polete iz MB, saj so vsi štajerci, ki uporabljajo letala v LJ. Spravte jih domov, pa bo še Adria letala iz MB.

noraguta ::

fosil> Od njega pa država kot večinski lastnik samo pobira dividende.

Pa še marsikaj drugega. Dejstvo je, da se na letališču LJ in MB nič ne naredi brez žegna države. Tudi Adria (prav tako državno podjetje) leti samo na LJ letališče, MB pa se izogne v velikem loku. Le zakaj? In potem naj zaploskam Aerodrom Ljubljana d.d.?

aja hangarjinso pa kje in zastonj so ? nevem zakaj podjetni mariborčani ne ustanovijo svoje avio flote , da bo vozila turiste v nihovo cvetoče mesto. get a life.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Karaya 52 ::

solatko> Enostavno, pre majhno zanimanje za polete iz MB, saj so vsi štajerci, ki uporabljajo letala v LJ. Spravte jih domov, pa bo še Adria letala iz MB.

Bumbarji, enostavno raje gremo v Zagreb ali Grac. Hrvati in Avstrijci so veseli naših €. Misliš da bomo štopali na MB? Povpraševanje je, to se je že večkrat pokazalo, če pa ni v interesu nacionalnega operaterja da tu pa tam vidi mariborsko pisto pol pa...

fosil ::

Bumbarji, enostavno raje gremo v Zagreb ali Grac.

No lepo, da si sam prišel do spoznanja, da konkurenca mariborskemu letališču sploh ni ljubljansko ampak graško in zagrebško.

Ampak upravitelji mariborskega letališča se raje skrivajo za lokalpatriotizmom in seveda krivdo valijo na Ljubljano.
V nasprotnem primeru bi seveda morali priznati, da je konkurenca preprosto prehuda.

Je pa res, da je prav zaradi bližine teh letališč, pa tudi ljubljansko ni daleč, mariborsko v precej težkem položaju in da v takih pogojih ni ravno lahko uspeti. Ampak zato ni kriva Ljubljana in vlada.
Tako je!

solatko ::

Saj enaki bodo izgovori po veliki finančni luknji univerziade, zakaj folk hodi v Kranjsko goro, Kanin in ne na Štajersk, zakaj hodijo študentje še vedno študirat v LJ, ko pa imamo doma tako lepe domove za njih, pa še dražji so kot tiste stare ljuknje v LJ (tudi obnovljeni, so še vedno stari), hokejistov nam LJ in Jesenice ne pustijo dihat, za ostale objekte država noče dat denarja za vzdrževanje... Projekt teniške meke - novi Wimbeldon je bil težek čez 200m€, na srečo ni uspelo, pa bi se šli še vedno igrice in to z večino istih oseb, saj baje, da se da državo, večrat nategnt.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: solatko ()

Mati ::

Bumbarji, enostavno raje gremo v Zagreb ali Grac.

No lepo, da si sam prišel do spoznanja, da konkurenca mariborskemu letališču sploh ni ljubljansko ampak graško in zagrebško.

Ampak upravitelji mariborskega letališča se raje skrivajo za lokalpatriotizmom in seveda krivdo valijo na Ljubljano.
V nasprotnem primeru bi seveda morali priznati, da je konkurenca preprosto prehuda.

Je pa res, da je prav zaradi bližine teh letališč, pa tudi ljubljansko ni daleč, mariborsko v precej težkem položaju in da v takih pogojih ni ravno lahko uspeti. Ampak zato ni kriva Ljubljana in vlada.



O tem koliko je MB letališče nezanimivo in nekonkurenčno govori podatek, da je imela linija MB - Stansted eno najvišjih zasedenosti med vsemi linijami. Povprečna zasedenost je bila več, kot 85%. Ampak praksa Ryanair-a je, da izsiljuje lokalno skupnost z nespodobnimi zneski, da še naprej letijo na teh linijah.

Pravtako bi imel državni prevoznik imel spodobno napolnjene lete, v kolikor bi se blagoslovil par linij leteti iz MB. Ampak še enkrat, kdo pa so ljubljančani, da bi o čem odločali ali bili krivi? Kriva je država, ki se gre centralizma.
O tem kako cvetečo je pa ljubljansko letališče pa govorijo številke. Malo si jih poglejte in primerjajte z podobno velikimi letališči.

Sicer smo pa off topic. Univerzijada izgleda bo, ker je vlada danes zelo močno po p**ki dobila, in si ne more privoščiti nadaljnih udarcev. Če ste gledali trenja, veste o čem govorim. Verjamem, da bo barbika kar debel cmok moral požret na sestanku v MB in lepo s stisnjenim repom odpotoval nazaj v Laibach.

Mati ::

Saj enaki bodo izgovori po veliki finančni luknji univerziade, zakaj folk hodi v Kranjsko goro, Kanin in ne na Štajersk, zakaj hodijo študentje še vedno študirat v LJ, ko pa imamo doma tako lepe domove za njih, pa še dražji so kot tiste stare ljuknje v LJ (tudi obnovljeni, so še vedno stari), hokejistov nam LJ in Jesenice ne pustijo dihat, za ostale objekte država noče dat denarja za vzdrževanje... Projekt teniške meke - novi Wimbeldon je bil težek čez 200m€, pa bi se šli še vedno igrice in to z večino istih oseb, saj baje, da se da državo, večrat nategnt.



Nič ne skrbi o tej luknji nostradamus, nobene luknje ne bo. Luknja bo kvečjemu ostala na Stožicah in to ena zelo velika, če država hitro ne bo intervenirala in napolnila to malho brez dna z davkoplačevalskim denarjem. 34 mio naj bi bilo že odobrenih, opankar potrebuje menda še 2 x toliko.

Kar se pa tiče študentov? Kdo pa pizdi, da študentje študirajo v LJ? V MB kronično primanjkuje študentskih namestitev in prav je, da z univerzijado dobi mesto nove študentske zmogljivosti. Pa ravno uskladilo se bo z dokončanjem medicinske fakultete.

Drugače pa tega vsega ostalega tvojega nakladanja o hokejisti ne pustijo dihat itd... ne razumem, zato tega ne želim komentirat.

solatko ::

Kaj pa je dobu po p...i, z demagogijo nad ustavno sodišče. Desni so dajal RKC-u, levi naj dajo pa izbrisanim, pa je 1:1, pametnega pa tako ni naredila do sedaj nič, še nobena vlada, saj se že 18 let ukvarjajo izključno z zgodovino, za bodočnost jim je pa vsem malo mar ali pa nimajo pojma, kaj naj s to državo sploh počnejo. Vseh skup nas je za eno predmestje enga mal večjega mesteca, pa se razen z igrami, zgodovino in matanju polen pod noge, ne znamo it nič. Dejansko smo v celi zgodovini prosperirali samo kot hlapci, saj smo se imeli pod skoraj vsako oblastjo fajn, pa še cenli so nas bolj, kot znamo sami sebe. Ravno zaradi te hlapčevske ponižnosti, smo zasral in uničli, vse kar smo dobrega prinesli iz prejšnje države - pa ravno Maribor je prednjačil v tem.

Mati ::

Ja ja solatko. To hlapčevstvo kar pripiši vam krajncem in ga ne trosi vse okoli.
Ali kdo je že dal poveljstvo Maistru, da v nobenem primeru ne sme iti nad nemške vojaki na štajerskem?

To o politiki, da so mešalci dreka vsi po vrsti pa se strinjam s teboj.

Karaya 52 ::

Pa še Tavčar, župan LJ je dal ukaz o umiku Maistorvih enot iz Celovca. :)) Ok, dost offtopic.

solatko ::

Fantje, sej počasi boste ugotovil, da vas hočjo žejne čez vodo pripeljat, vsak tak projekt, nudi neslutene možnosti, za zaslužek sebi ali žlahti, potem pa naj ostanke rešuje država. Letališče v MB je bil tudi politični projekt, veliko firm je bilo tudi politični projekt, vendar nekaj je delovalo, delalo se je za cel svet, zaradi prerazporeditve kapitala, pa je bil interes politike, da se vse sesuje, zaradi poceni privatizacije (saj za realno ceno, tako noben ni imel denarja). Rezultati so tle, najboljši podjetnik vam je S.A., ki vsake toliko napolni Tabor z pevci iz Dalmacije, pa ste vsi veseli in zadovoljni, pol mate pa še lisičko, pa poletne prireditve in Maribor lepo živi od kruha in iger, samo še univerziada vam fali (si Kangler še ni spomenika postavu). Samo Casino gre pa tudi rakom žvižgat, saj tujcev ni Mariborčani pa negate penezev.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: solatko ()

Mati ::

Delta ne plačuje za športni park Stožice

V Grepu pravijo, da srbski Delta holding ne poravnava pogodbenih obveznosti za gradnjo ogromnega trgovskega središča v okviru športnega parka Stožice - Zaradi tega je ogrožena gradnja športne dvorane in nogometnega stadiona

Slovenija - četrtek, 26.02.2009 Tekst: Peter Pahor

Ljubljana - V Grepu, skupnem podjetju Gradisa G in Energoplana, ki uresničuje projekt športnega parka Stožice, so potrdili naše informacije, da srbski Delta holding ne poravnava pogodbenih obveznosti za gradnjo nakupovalnega središča. Brez denarja Delte, ki se je s pogodbo zavezala, da bo v trgovsko središče vložila dobrih 242 milijonov evrov, pa Grep ne more zgraditi športne dvorane in nogometnega stadiona ter tako izpolniti obveznosti iz pogodbe o javno-zasebnem partnerstvu z Mestno občino Ljubljana.

V Grepu tako ne zavračajo možnosti, da bi namesto Delte poiskali drugega trgovca, ki bi zagotovil kapital za gradnjo športnega parka. Po naših informacijah so se že obrnili tudi na nizozemsko multinacionalko Multi development, ki je v sodelovanju s slovenskim podjetjem RED d.o.o. Grepu pred letom dni konkurirala na izboru zasebnega partnerja za projekt športnega parka Stožice. Tega v Grepu niso ne potrdili ne zanikali, češ da gre za poslovno skrivnost.

Jurij Schollmayer, direktor podjetja RED, pravi, da sta tako njihovo podjetje kot tudi Multi development še vedno zainteresirana za projekt. "Vendar bodisi v okvirih, ki smo jih ponudili ob razpisu, torej manjši kvadraturi, višji kakovosti, večji integraciji športnih objektov in trgovskega središča, bodisi po precej nižji ceni, kot jo je ponudila Delta," je poudaril Schollmayer.

Precej pesimistične tone je že v torek ubral tudi ljubljanski župan Zoran Janković. "Vsi vemo, kakšna kriza je. To ni sporno, o tem razpravljati je brezzveze. Mi imamo sklenjeno pogodbo z Grepom oziroma podjetjema Gradis G in Energoplan. Mi imamo dve bančni garanciji za stadion, dvorano in parkirišča. Rok za zgraditev je 30. junij 2010, vsaka garancija je vredna 12,5 milijona evrov." Dopustil je tudi možnost, da bi se namesto Delte v igro za nakupovalno središče Stožice vključil drugi trgovec. "Grep ima pogodbo z Delto. Delta je plačala pet milijonov evrov iz svojih sredstev in zdaj išče finančna sredstva za naprej. Jaz sem prepričan, da če bi se tu kaj zgodilo, kar je tudi možno, se da dobiti tudi alternativnega ponudnika. Takrat je bilo namreč kar nekaj ponudnikov za trgovski del."

Pozno popoldne so na naša vprašanja na kratko odgovorili tudi v Delta holdingu, kjer zatrjujejo, da ne odstopajo od projekta nakupovalnega središča v Stožicah in da se trenutno pogajajo z bankami o financiranju tega projekta. Niso pa zanikali, da Grepu ne poravnavajo pogodbenih obveznosti.


Vir: Dnevnik


Solatko, daj začni ti barbiko prosit, da ne bo v Stožicah nastala ena velika mlaka za pašo žab!

bluefish ::

pri stadionu se gre vsaj za zasebni in občinski denar, pri univerzijadi pa bi nekateri radi od države celotno vsoto. Seveda tudi po koncu, ko bo potrebno plačevati dodatne stroške in pokriti izgubo v izpraznejenih stavbah.
In da, zakaj točno je propadel tisti teniški objekt, če pa je Maribor tako zelo pripravljen vlagati v to? Vsekakor ne zaradi LJ.
Ob njem pa se pojavlja isto ime, kot sedaj tudi ob univerzijadi

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

solatko ::

Morda bodo pa v Stožicah zrasla nova garažna hiša, za tiste, ki prihajajo v LJ in bo Janko več zaslužu z nalepkami za vožnjo v Ljubljano, za tiste, ki bodo na vsak način hoteli v mesto, z avtom (cca 200€/mesec), sami pa bomo ostali pri enem stadionu, če si ne bo tudi g. Pečovnik premislil.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: solatko ()

Mati ::

pri univerzijadi pa bi nekateri radi od države celotno vsoto.


Od kod se jemljete?

Mati ::

Morda bodo pa v Stožicah zrasla nova garažna hiša, za tiste, ki prihajajo v LJ in bo Janko več zaslužu z nalepkami za vožnjo v Ljubljano, za tiste, ki bodo na vsak način hoteli v mesto, z avtom (cca 200€/mesec), sami pa bomo ostali pri enem stadionu, če si ne bo tudi g. Pečovnik premislil.


Fair enough.

bluefish ::

pri univerzijadi pa bi nekateri radi od države celotno vsoto.


Od kod se jemljete?

NEKATERI. Daj, še kaj več preberi, kot pa ti je všeč.

Icematxyz ::

Mislil je da ne veš kaj govoriš.

Univerziada je projekt, ki omogoča združevanje in pridobivanje finančnih virov na nivoju lokalnih skupnosti, regije, države in evropskih razvojnih skladov


Drugače pa kateri projekt v Ljubljani se ne financira iz javnega denarja? Đamija in morda stadium v stožicah za katerega se tu navajajo neke podrobnosti?

Oziroma bom vprašal tako. Zakaj Jankovič hoče denar, ki mu je bil ukraden kot trdi nazaj. Če pa je toliko zasebnega kapitala in se v lj gradi vse iz zasebnega kapitala?

Nadomestila za brezposelnost ali novi projekti? Jaz izberem slednje.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Andrej Fištravec

Oddelek: Loža
224490 (3628) Karaya 52
»

Maribor Beda od mesta? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15230540 (25952) RockyS
»

Kaj bi se zgodilio, če bi se del Slovenije želel priključiti sosednji državi? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
16323216 (19475) Karaya 52

Jankovicu je dolgcas (strani: 1 2 3 429 30 31 32 )

Oddelek: Loža
1584213777 (181840) Pšenični

Več podobnih tem