» »

Sojenje Geert Wildersu

Sojenje Geert Wildersu

1
2
»

USS Liberty ::

jype, kdo se je motil in v čem?
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

jype ::

USS Liberty> jype, kdo se je motil in v čem?

Ti. V tem, da se Nizozemska (in London in Malmö in kaj jaz vem kdo še vse) pred islamom kar prikloni in razširi noge.

Več kot očitno to ni niti približno res, ampak zdaj imaš izjemno jasen dokaz za to.

jype ::

http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-...

What the more intelligent people think of the situation.

Priporočam tudi hardtalk s Cowper-Colesom: http://www.bbc.co.uk/programmes/b011jxgw

guest #44 ::

To, da je bil Geert oproščen bebavih obtožbo naj bi bil znak, da Nizozemska ne širi noge islamu...excuse mua?

Sicer pa kdaj se boste navadili, da nas ne kličete islamofobi? Tu je srtah kar utemeljen...tko, da nevem od kje vam ta neutemeljena priponka.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: guest #44 ()

guest #44 ::

jype ::

jverne> To, da je bil Geert oproščen bebavih obtožbo naj bi bil znak, da Nizozemska ne širi noge islamu...excuse mua?

Ja. Če bi ga zaprli (kot se to dela v islamskih državah), bi bil znak, da Nizozemska širi noge islamu. Ker so sodniki povsem jasno utemeljili sodbo s tem, da je kritika islama del javne razprave o njegovih vplivih in očitno ni šlo za nobeno popuščanje čemurkoli.

jverne> Sicer pa kdaj se boste navadili, da nas ne kličete islamofobi? Tu je srtah kar utemeljen...tko, da nevem od kje vam ta neutemeljena priponka.

Ne, strah pred islamom ni utemeljen. Utemeljen je strah pred fundamentalisti. Če je utemeljen strah pred islamom, potem moramo najprej izgnati vse katolike, ker _so že_ naredili škodo (že samo s tem da so katoliki in torej podpirajo zatiranje ekonomskega, kulturnega, znanstvenega in humanističnega napredka).

jype ::

jverne> http://www.youtube.com/user/patcondell?...

Pa si ti poslušal, kaj pove?

"Nobody is a racist for wanting equal human rights for all, without exception."

Mnogi tule pa predlagate, da bi morali omejevati _islam_ (namesto izvajati zakone, ki jih že imamo, oziroma, kot pravi Condell: "Nobody is a racist for asking the police to do their job and uphold the law.")

jype ::

No, po drugi strani pa omeni "Female genital mutilation" v povezavi z islamom - ta reč za islam ni značilna in je celo prepovedana in če je angleška policija tako nesposobna, da ne zna pravilno privesti storilcev takih okrutnih dejanj pred sodišče, potem ste lahko samo veseli, da v Sloveniji živite blizu Romskega naselja.

guest #44 ::

jype je izjavil:

jverne> To, da je bil Geert oproščen bebavih obtožbo naj bi bil znak, da Nizozemska ne širi noge islamu...excuse mua?

Ja. Če bi ga zaprli (kot se to dela v islamskih državah), bi bil znak, da Nizozemska širi noge islamu. Ker so sodniki povsem jasno utemeljili sodbo s tem, da je kritika islama del javne razprave o njegovih vplivih in očitno ni šlo za nobeno popuščanje čemurkoli.

jverne> Sicer pa kdaj se boste navadili, da nas ne kličete islamofobi? Tu je srtah kar utemeljen...tko, da nevem od kje vam ta neutemeljena priponka.

Ne, strah pred islamom ni utemeljen. Utemeljen je strah pred fundamentalisti. Če je utemeljen strah pred islamom, potem moramo najprej izgnati vse katolike, ker _so že_ naredili škodo (že samo s tem da so katoliki in torej podpirajo zatiranje ekonomskega, kulturnega, znanstvenega in humanističnega napredka).Če bi ga spoznali za krivega bi bil dokaz, da je to tiranska država...seveda je zdrava pamet...IN MEDIJSKI POMP IZ TABORA GEERTA, zmagala. IMO je Geert imel tudi precejšnjo ljudsko podporo.
Sojenje je bilo itak farsa...sploh ni pravi pokazatelj tega kar ti hošeč zdej vturat.Tistih par procentov "normalne" vsebine v Islamu, je zame nekoristno ker jo že vso poznam...nimam nič za pridobit od Islama.
Velika večina Islama pa je eno starinsko sranje, ki nima kaj delat v razvitem svetu.

Kaj recimo je "normalnega" v Islamu, kar bi lahko sprejel? Hrana? NE! Družinsko svetovanje? NE!!!!

Če najdeš kaj normalnega v islamu...pol to ni islamsko, ampak je univerzalno in sigurno to poznajo vse človeške družbe. Torej kaj ima islam za ponudit?
Zame je pravi islam...fundamentalistični islam, torej tisto kar je sam Allah posredoval Muhammadu.
Če piše da je treba kamenjat ženske...pol to ni opcijsko...ampak je neločljiva sestavina islama. Če piše da treba kogarkoli kaznovat za karkoli, kar po sekularnih zakonih (in vrednotah) ni potrebno ali celo illegalno....sem proti
Zmerni islam je farsa. Tiste vrednote, ki sem jih pripravljen sprejet so tko ali tako univerzalne in nimajo z islamom nobene veze, četudi so napisane v koranu.

Resno me zanima, kako bi recimo islam oplemenitil našo družbo? Pa število novih delavcev se ne šteje...ker to ni isto. Govorim o ideji islama.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: guest #44 ()

jype ::

jverne> Tistih par procentov "normalne" vsebine v Islamu, je zame nekoristno ker jo že vso poznam...nimam nič za pridobit od Islama.
jverne> Velika večina Islama pa je eno starinsko sranje, ki nima kaj delat v razvitem svetu.

Absolutno. A to pomeni, da smemo muslimane obravnavati _drugače_, kot kogarkoli drugega?

jverne> Resno me zanima, kako bi recimo islam oplemenitil našo družbo?

Zakaj? Kar se mene tiče je to samo ena od večih nevarnih in totalno idiotskih religij, nikakor pa nisem pripravljen popuščati pri tem, da je treba pripadnike te religije obravnavati popolnoma enako kot vse ostale ljudi.

jverne> Če bi ga spoznali za krivega bi bil dokaz, da je to tiranska država...

Ja, in USS Nimitz (in drugi) pravijo, da je.

guest #44 ::

Eno je "musliman" drugo je "islam". Muslimane ne rabi drugače obravnavati...vendar kot je rekel Pat...da zaradi agresivnosti muslimanskih fundijev se ponekod celo policija izogiba. Sicer je načeloma to naša krivda, ker nimamo jacj da bi jih prijeli. Definitivno pa bi lahko vpeljali priseljensko politiko, ki zaostruje pogoje za vstop ljudem z bebbavimi ideologijami...islamski ali kaki drugi. Muslimani si mogoče res ne nujno zaslužijo posebno obravnavanje, idejo ki jo nosijo pa ja.


Priznam, da je bolj kot islam težava tu z religijami...ampak Islam je pač aktualen.

jype ::

jverne> kot je rekel Pat...da zaradi agresivnosti muslimanskih fundijev se ponekod celo policija izogiba.

Kar je v nasprotju z dolžnostjo države in je nedopustno. Tako kot pri nas ljudje pizdijo čez Rome, ko je v resnici policija tista, ki opusti pregon. Kakšen izgovor za to poiščejo je meni vseeno - jaz jih plačujem in posledično zahtevam, da svoje delo opravljajo profesionalno (kar večina tudi stori).

Od njih žal moram pričakovati tudi to, da svojo glavo občasno nosijo naprodaj.

jverne> Priznam, da je bolj kot islam težava tu z religijami...ampak Islam je pač aktualen.

Edino, kar lahko konstruktivnega storimo je to, da islam spoštujemo ravno toliko, kot spoštujemo vse ostale religije - zmernim in prozahodnim elementom pomagamo, a hkrati od njih zahtevamo, da sami v svojih družbah izpostavljajo problem fundamentalizma, zahtevajo rešitve od svojih vodij in nasprotujejo vsemu, kar je nezdružljivo s človekovimi pravicami. Seveda jih potem ne pustimo na cedilu, temveč jim ponudimo zaščito, če se fundamentalisti spravijo nanje - in s tem ubijemo dve muhi na en mah.

Vsaka oblika generalizirane represije se nič ne razlikuje od tega, kar se danes dogaja v arabskem svetu, ko se stara šola postavlja po robu družbi, ki za režime neobvladljivo svobodo govora poseduje zaradi tehnološkega razvoja.

USS Liberty ::

http://www.indiawijzer.nl/religion_and_...

In 1970 there were only 8 mosques in The Netherlands. At present there are more than 450 mosques. Most of them are built and managed by the Turkish, Moroccan, Pakistani or Muslims of the Surinami community.

Islamizacija Nizozemske se nadaljuje, pa Wilders gor ali dol, in slejkorej bodo oni čisto po demokratični metodi izkoristili nizozemski sistem, izvolili svojo oblast in postavili svoje islamske sodnike, ki bo sodili Wildersu in podobnim.
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

jype ::

USS Liberty> In 1970 there were only 8 mosques in The Netherlands. At present there are more than 450 mosques. Most of them are built and managed by the Turkish, Moroccan, Pakistani or Muslims of the Surinami community.

jverne, a zdaj vidiš, zakaj se USS Nimitzu reče, da je islamofob?

Če bi rekel "V Sloveniji leta 1970 ni bilo nobenega Hoferja, danes jih je pa več kot 100!" bi mu brez težav lahko rekel, da je Hoferofob.

USS Liberty> Islamizacija Nizozemske se nadaljuje

Ne, se ne. Islamizacijo sicer izvajajo desne stranke, a jim bo prej ali slej odklenkalo, ko se bo izkazalo, kako destruktivno je odrekanje osebnih svoboščin prebivalcem sodobne evropske države.

Koliko mošej je v kakšni državi je pa najbolj odvisno od tistega, ki jih želi gradit. Pri nas, na primer, ni niti ene, je pa več tisoč cerkva.

Double_J ::

Ni bil obsojen, obsodbe bodo začele padati ko bo muslimanov vsaj 2x več...
Dve šivanki...

USS Liberty ::

http://www.dailymail.co.uk/news/article...

Še enkrat link za jureta, ki mu je treba vse narisat, da bo videl, kaj se zgodi v Evropi, ko na nekem teritoriju muslmani postanejo večina. Oni lepo čisto v skladu z domačim evropskim sistemom izvolijo islamskega fundija iz Bangladeša, ki si želi, da bi VB postala islamska republika, za župana od enega od londonskih okrožij.
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

jype ::

USS Liberty> Oni lepo čisto v skladu z domačim evropskim sistemom izvolijo islamskega fundija iz Bangladeša, ki si želi, da bi VB postala islamska republika, za župana od enega od londonskih okrožij.

In imajo vso pravico to storiti. In če ta župan ali kdorkoli drug krši katerikoli zakon, je država tam zato, da ga sankcionira. It's easy.

guest #44 ::

Edino, kar lahko konstruktivnega storimo je to, da islam spoštujemo ravno toliko, kot spoštujemo vse ostale religije


torej nič!Zanima me kako bi se ti lotil problema...pa malo bolj specifičen bodi?

A če gremo naprej tko kot sedaj, kako bi se kaj spremenilo? Fundiji bodo samo še močnejši in lahko evropa pade pod islam na miren način.

-Sem proti gradnji mošeje v SLO ali kjerkoli drugot v evropi (cerkve in sinagoge,... tudi btw)
-Podpiram boljšo priseljensko politiko, torej zmerno priseljevanje in urejene postopke za integracijo oz isločanje nezaželjenih osebkov.
-Ko neintegriraneži smetajo na okoli, bom težil policiji dokler ne bo kaj storjeno
-Javno obsojam ideologijo islama

Predlagaj kako lahko zatremo vzpon islama (in ostalega šrota) jype?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: guest #44 ()

Tear_DR0P ::

Predlagaj kako lahko zatremo vzpon islama (in ostalega šrota) jype?

z veliko mero znanosti in izobraževanja. ampak najprej moramo začeti pri sebi doma.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

jype ::

jverne> torej nič!

Ja! Ne pa minus-nekaj.

jverne> A če gremo naprej tko kot sedaj, kako bi se kaj spremenilo? Fundiji bodo samo še močnejši in lahko evropa pade pod islam na miren način.

Ne, to ni res.

jverne> -Sem proti gradnji mošeje v SLO ali kjerkoli drugot v evropi (cerkve in sinagoge,... tudi btw)

Nihče nima pravice komurkoli prepovedovati gradnje česarkoli, če je v skladu z veljavnimi predpisi za gradnje. Nihče.

jverne> -Podpiram boljšo priseljensko politiko, torej zmerno priseljevanje in urejene postopke za integracijo oz isločanje nezaželjenih osebkov.

To že vse imamo.

jverne> -Ko neintegriraneži smetajo na okoli, bom težil policiji dokler ne bo kaj storjeno

Tega je premalo - od policije je treba zahtevat, da enako obravnava vse. Sovražni govor naj preganja tudi ko muslimani, pa naj se imajo še za tako zmerne, hodijo naokoli s transparenti "DEATH TO whoever".

jverne> -Javno obsojam ideologijo islama

Hja, če si antifašist, potem druge možnosti tako ali tako nimaš - je pa fino pri tem paziti, da ne začneš muslimanov obravnavat kot manj vredne ljudi samo zato, ker so muslimani. Verujejo lahko v kar hočejo, v tej državi pa morajo upoštevati vso zakonodajo te države in se poučiti o tem, kakšne so pravice vseh, ki tukaj živijo.

jverne> Predlagaj kako lahko zatremo vzpon islama (in ostalega šrota) jype?

Podpirati moramo tiste muslimane, ki se odločijo piti pivo in tiste muslimanke, ki se odločijo naokoli hoditi z odkrito glavo - ker je to njihova pravica, ne ker gre to v nos nekaterim drugim muslimanom. Podpirati moramo izobraževanje muslimanov, da se bodo zavedali, da je odločitev glede interpretacije islama njihova in da so njihovi verski voditelji vredni le toliko spoštovanja, kolikor si ga zaslužijo z dejanji - naj se ženske pokrivajo šele ko se bo prvi mufti zavil v cunje, da bi jim dal zgled, sicer pa naj se vzdrži pridiganja o ženskah in morali.

guest #44 ::

jype je izjavil:

jverne> torej nič!

Ja! Ne pa minus-nekaj.

jverne> A če gremo naprej tko kot sedaj, kako bi se kaj spremenilo? Fundiji bodo samo še močnejši in lahko evropa pade pod islam na miren način.

Ne, to ni res.

jverne> -Sem proti gradnji mošeje v SLO ali kjerkoli drugot v evropi (cerkve in sinagoge,... tudi btw)

Nihče nima pravice komurkoli prepovedovati gradnje česarkoli, če je v skladu z veljavnimi predpisi za gradnje. Nihče.

jverne> -Podpiram boljšo priseljensko politiko, torej zmerno priseljevanje in urejene postopke za integracijo oz isločanje nezaželjenih osebkov.

To že vse imamo.

jverne> -Ko neintegriraneži smetajo na okoli, bom težil policiji dokler ne bo kaj storjeno

Tega je premalo - od policije je treba zahtevat, da enako obravnava vse. Sovražni govor naj preganja tudi ko muslimani, pa naj se imajo še za tako zmerne, hodijo naokoli s transparenti "DEATH TO whoever".

jverne> -Javno obsojam ideologijo islama

Hja, če si antifašist, potem druge možnosti tako ali tako nimaš - je pa fino pri tem paziti, da ne začneš muslimanov obravnavat kot manj vredne ljudi samo zato, ker so muslimani. Verujejo lahko v kar hočejo, v tej državi pa morajo upoštevati vso zakonodajo te države in se poučiti o tem, kakšne so pravice vseh, ki tukaj živijo.

jverne> Predlagaj kako lahko zatremo vzpon islama (in ostalega šrota) jype?

Podpirati moramo tiste muslimane, ki se odločijo piti pivo in tiste muslimanke, ki se odločijo naokoli hoditi z odkrito glavo - ker je to njihova pravica, ne ker gre to v nos nekaterim drugim muslimanom. Podpirati moramo izobraževanje muslimanov, da se bodo zavedali, da je odločitev glede interpretacije islama njihova in da so njihovi verski voditelji vredni le toliko spoštovanja, kolikor si ga zaslužijo z dejanji - naj se ženske pokrivajo šele ko se bo prvi mufti zavil v cunje, da bi jim dal zgled, sicer pa naj se vzdrži pridiganja o ženskah in morali.


1. A misliš, če gremo po sedanji poti ignoriranja problema ne bomo šli na slabše? Jz ne vidim razloga zakaj ne.

2. Sej nisem rekel da bom prepovedal gradnjo, sem pa proti...torej če bi se naredil referendum, bi glasoval proti.

3. Priseljenska politika se je šele zdaj začela uveljavljati, pa še ne čist. Veliko ilegalcev namreč vdira na naše ozemlje. Bo treba meje mal bolj poštimat.

4. Seveda da obravnava vse enako...tisti ki se ne obnaša po "legitimnih" zakonih naj bo sankcioniran

5. Če npr musliman, hoče nekaj vturat kar je direktna posledica Islama, ga bom smatral za manjvrednega. Sam človek sicer je enakovreden, ideje ki jih nosi pa ne...torej mu zbijem točke iz credibility score.

6. Fair enough. Čeprav se to na papirju dost boljš sliši kot pa v praksi.
Kakšno je tvoje mnenje, zakaj je turčija zavila na "Islam" friendly politično smer in ne v nadaljno sekularizacijo?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: guest #44 ()

jype ::

jverne> 1. A misliš, če gremo po sedanji poti ignoriranja problema ne bomo šli na slabše? Jz ne vidim razloga zakaj ne.

Problema ne ignoriramo. _Vse_ schengenske in velika večina ostalih razvitih držav "uvozi" zelo malo muslimanov ali katerihkoli tujcev, ki jih ne želi uvažati, pa tudi tiste, ki jih, spusti v državo le pod z zakonom določenimi pogoji, ki niso malenkostni.

jverne> 2. Sej nisem rekel da bom prepovedal gradnjo, sem pa proti...torej če bi se naredil referendum, bi glasoval proti.

Ne more biti referenduma o tem, ali nekomu dovoliš, da postavi stavbo na lastnem zemljišču. To se ne da. Še sreča, v bistvu.

jverne> 3. Priseljenska politika se je šele zdaj začela uveljavljati, pa še ne čist. Veliko ilegalcev namreč vdira na naše ozemlje. Bo treba meje mal bolj poštimat.

Kot prijatelj in sodelavec ljudi, ki so se preselili v Slovenijo iz najrazličnejših okolij ti lahko potrdim, da to ne drži. Priseljenska politika je že dolgo časa zelo rigorozna in državljanstvo dobijo izjemno redki - manj kot 300 na leto. Ostali tukaj samo prebivajo in nimajo možnosti političnega udejstvovanja.

jverne> 5. Če npr musliman, hoče nekaj vturat kar je direktna posledica Islama, ga bom smatral za manjvrednega.

Ja, on pa tebe (in pomembneje: tvojo deklico) ker nasprotujeta njegovemu bogu. Kljub temu mora biti obema jasno, da imata do mnenja oba neodtujljivo pravico in da morata oba spoštovati zakone, ne glede na to, kaj si mislita en o drugem.

jverne> 6. Fair enough. Čeprav se to na papirju dost boljš sliši kot pa v praksi.

Ne, ni res. V praksi se _dosti slabše_ obnese vse, kar od tega odstopa.

jverne> Kakšno je tvoje mnenje, zakaj je turčija zavila na "Islam" friendly politično smer in ne v nadaljno sekularizacijo?

S tem ne vidim nobenih težav, v resnici se mi zdi celo pozitivno - redčenje islamskega fundamentalizma se lahko izvede samo tako, da se zmernemu islamu omogoči, da ga preseže in dokaže, da je tudi islam lahko vsaj tako benigen, kot je krščanstvo (ki ga vsi toleriramo, čeprav je bilo še ne tako dolgo nazaj najbogatejši vir prelite krvi).

Jaz sem prepričan, da se bo bližnji vzhod v naslednjih nekaj deset letih temeljito spremenil ravno s pomočjo univerzalnega dostopa do informacij.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

donfilipo ::

Jaz sem prepričan, da se bo bližnji vzhod v naslednjih nekaj deset letih temeljito spremenil ravno s pomočjo univerzalnega dostopa do informacij.


Na drastično slabše? Se ne bi smel po moje.

Tokrat nekaj ne klapa. Nekaj, kar je močneje od univerzalnega dostopa do informacij. Tega se danes potencira kot pred 25 leti demokracijo:)

Stavim cocto.:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Svoboda izražanja vs. islam (film Fitna ipd.) (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

Oddelek: Problemi človeštva
96159584 (26113) Double_J

Popolni zažig (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
1484725 (3820) hamax
»

Izrael mora uničiti Islam, drugače bo Islam uničil Izrael (strani: 1 2 3 426 27 28 29 )

Oddelek: Problemi človeštva
140452022 (26850) Matthai
»

Judaizem = rasizem?

Oddelek: Problemi človeštva
462554 (1744) Dr Evil

Več podobnih tem