» »

Lidl kvaliteta...?

Lidl kvaliteta...?

1 2 3
4
»

Pithlit ::

Ma... tko je... kako dobro olje boš s kruhom pomazal. Pri tistem 'običnem' mi to na kraj pameti ne pade.

In ja, Okapi, kdor nima ambicij (oz. je zadovoljen s tistim kar ima) pač ni treba da kamorkoli sili. Kdor ima ambicije se pa na kakem tekmovanju dokaže in si tako širi trg.
Life is as complicated as we make it...

veteran ::

Magic1 je izjavil:

Ali lahko nekdo pove povzetek testa(s imeni)?


Izvoli:


Meni gre bolj po grlu olivc iz Hofra, kot pa pregrešno draga slovenceljska domača olivna zadevščina, ki jo prodajajo v kanti - ta še zdaj čepi v kleti. Menda je tako močno pikanten okus zato, ker v Istri radi dajo noter tudi nekaj nezrelih oliv, ne vem, če to drži, dejansko pa je bilo še vsako domače slovensko olivno olje precej napornega okusa, nikakor ne bi mogel rečt temu okusu "dober". Meni se tako olje zdi dobro le za zdravljenje hujšega prehlada, ko se zjutraj zbudiš ves zapackan z vnetim grlom, daš zadevo na žlico in nekaj časa grgraš ter izpljuneš. Da bi v tem okusu kakorkoli užival, no way. Še ribje olje je superca proti temu...

Pa tudi ne razumem zakaj taka obsedenost z olivnim oljem - za kuhanje in pečenje itak ni, če drugega ne, konkretno pokvari okus hrane. Olivno olje je dober vir omega 9 maščob, to je pa tudi vse. Ampak omega 9 lahko dobiš tudi brez trpičenja samega sebe v repičnem olju, sezamovem olju, mandljih, lešnikih.

Za samo zdravje je boljše uživat čim več omega 3 maščob, torej predvsem ribje olje in ribe, zaradi užitka okusa občasno tudi laneno in konopljino olje, ker jetra pretvorijo le majhen del rastlinskih omega 3 v EPA ter DHA. ;)

RejZoR ::

Brane22 je izjavil:

@vorantz:


ne vidim v čem sem smešen. Nekdo je v receptu za pizzo zabičal,d a ja uporabim DOBRO olivno olje in da je bolje brez, če nimaš RES dobrega.

Nato sem probal sam in vsaj tako na tešče ne čutim blaznih razlik. Sprašujem se torej, koliko je res pomembna kvaliteta olja pri domači pizzi.


Tržaška omaka, ker se jo termično nič ne obdeluje... al pa če delaš majonezo iz olivnega olja. Nisem še probal ampak bo sigurno imela bistveno drugačen okus.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Blazz ::

ko že omenjate olivno olje z naše Istre. Lani in pa mislim da tudi predlani, so imeli ogromno muh (10x več kot normalno), ki so napadale olive (beri zalegale jajčeca v olive). Zato so morali olive ali prezgodaj pobrati (zanič olje) ali pa so stiskali z ličinkami (zanič olje), tako da obilo užitka vsem.

Brane22 ::

RejZoR je izjavil:


Tržaška omaka, ker se jo termično nič ne obdeluje... al pa če delaš majonezo iz olivnega olja. Nisem še probal ampak bo sigurno imela bistveno drugačen okus.



E, je*i ga. Sem vedu, da sem neki pozabu. česen sem vzel, peteršilja pa ne.
Nič, bomo jutri... :|

barakus ::

Blazz je izjavil:

ko že omenjate olivno olje z naše Istre. Lani in pa mislim da tudi predlani, so imeli ogromno muh (10x več kot normalno), ki so napadale olive (beri zalegale jajčeca v olive). Zato so morali olive ali prezgodaj pobrati (zanič olje) ali pa so stiskali z ličinkami (zanič olje), tako da obilo užitka vsem.


Pri nas ni bilo niti ene. Smo pa imeli zelo slabo letino. Drugače pa ni primerjave med slovensko (miniaturno) pridelavo in industrijsko. Sem bil v Grčiji na ekskurziji, tam imaš kupe strojno obranih oliv, tone in tone, ki čakaj pred mlinom, na vrhu je 10cm skorje iz plesni, rekli so da stoji do 3 dni, mja, my ass.

Na drugi strani je pri nas na obali vse ročno obirano in če se le da v torkli zmenit še isti dan mleto! Sigurno se to odraža na ceni olja. Katero je pa bolj kvalitetno oz. boljše je pa vsak zase presodi glede na želje/potrebe, za peko pice je verjetno vseeno.

Pa naš dedek je cel nazi... on prebere vse oljke preden jih da mlet, da pobere ven kako črvivo, pa kak pritrjen pecelj/listek, ker teh mašinerija ne more odstranit :D

Olje imamo predvsem zase, če je dobra letina pa hitro razprodamo tistih 100kg olja viška in situacija je podobna pri vseh oljkarjih. Jaz sem biased ampak mi je naša belica izjemno okusna, ga ni čez domač orehov kruh pa olje gor :D. Pa tudi na pici je super, ampak ga gor polije šele ko je pica že pečena!

Magic1 ::

Kje bi se dalo dobit par deci takega olja, tako za pokušino?
Magic

Brane22 ::

Update:

Sem probal. Glede olja - nisem prepričan. Glavni argument je bil, da naj bi se kakovost poznala pri hladno pripravljenih jedeh in dodatkih.

Ampak tu tržaška omaka očitno odpade. Osnovna sestavina je česen. In ko ga pasiraš, ta peče ko svinja. In takrat je malo verjetno da boš čutil razliko med strojnim, motornim, oljem za menjalnike in jedilnim, kaj šele med kurbirskim in deviškim olivnim oljem.

Drugače je Ernesto varianta priprave pizze med dvema ponvama zelo kul, rabi pa refinement. Zgornja ponev je bila bistveno manjša od spodnje, kernisem še urajmal nove razprodaje. Pa tudi šunka se prime na zgornjo ponev.

All in all je mozarella zadetek v polno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Brane22 ()

Magic1 ::

Izgleda da mora bit kar nekaj pogojev izpolnjenih, da se čuti razlika. Imeti moraš domače olivno olje, ne sme se segret ter ne sme bit zraven preveč začimb. V glavnem, če si fan olivca, imaš domačico in jo znaš uporabljat, drugače je skoraj vseeno katero kupiš.
Jaz osebno ne čutim bistvene razlike na solati med sparovo, hoferjevo, iliado, ali od gea. Cene so pa kar različne.
Magic

dzinks63 ::

Olivno olje bolj uporabljajo na eni strani slovenije, na drugi pa ga skoraj ne poznajo in zelo malo ali nič uporabljajo, na štajerskem, prlekiji in pomurju brez bučnega olja ni solate. Bučno olje je prav tako v raznoraznih variantah, od zelo slabega , do vrhunskega.

Brane22 ::

Pa, zdej ko ga mam par litrov, se bo definitvno uporabljalo še v mojem koncu Slovenije. Vsaj dokler ga ne zmanjka.>:D

Mi je pa na kaki zeleni solati bistveno bolj všeč bučno, če smo ravno pri tem.

Ampak pri bučah me niklii ni zanimalo a gre za olje radodajk ali ultradevic.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Brane22 ()

Pithlit ::

Brane22 je izjavil:

Osnovna sestavina je česen. In ko ga pasiraš, ta peče ko svinja.

Česna se NE pasira! Česen za tržaško seklja! Pravzaprav se ga za nobeno hladno jed ne pasira.
Life is as complicated as we make it...

Brane22 ::

Aha. Bom probal drugič. Ampak prisegu bi,d a sem ga nazadnje dobil pasiranega.

Pa tudi ne verjamem, da bo takrat pekel toliko manj, da bom čutil bistveno razliko v olju.

Hm, sem šel še enkrat gledat lokalne recepte. Eni ga sekljaj, drugi pasirajo.

Eni ga prelijejo s segretim oljem, drugi ga volju malo popražijo.

No, meni je kar všeč visokooktanska pasirana verzija.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Brane22 ()

RejZoR ::

Česen se seklja za tržaško. Prvič slišim, da bi za tržaško kdo pražil česen. Sploh ker slednji rad zagreni če ga preveč zgeš...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Pithlit ::

Brane22 je izjavil:

Hm, sem šel še enkrat gledat lokalne recepte.

Ja no... če delaš kakšne tortilje greš ponavadi gledat mehiške recepte.

Če delaš tržaško...

Brane22 je izjavil:

Eni ga prelijejo s segretim oljem, drugi ga volju malo popražijo.

... adijo pamet 8-O

Brane22 je izjavil:

No, meni je kar všeč visokooktanska pasirana verzija.

Jaz česen čisto na drobno sesekljam. Tko... cca. 1*1mm kockice. Par strokov. Dam v posodico in olja ravno toliko da česen prekrije. Brez petršilja. Ni to tržaška... mi ja pa veliko bolj všeč. Čutiš česen in čutiš olje (pa tistemu ki mu paše več olja ga pa res ni noben problem dodat).
Life is as complicated as we make it...

Brane22 ::

Sem zdaj probal še verzijo z MILF oljem.

Ne čutim bistvene razlike. Pravzaprav nobene.

RejZoR ::

MILF :D
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Brane22 ::

E, jebi ga. Glih ko sem se oborožu z žnj verzijami olivca in nanj porabil več kot za motorno olje, evo ti novega:

Ekstra deviško

Ceneje na liter kot MILF verzija v isti štacuni. :|

bajsibajsi ::

fosil je izjavil:

Je bil pred kratkim en prispevek, mislim da na preverjeno.
Stvar je taka, da tudi če piše da je ekstra deviško, največkrat ni.
Povedano preprosto, proizvajalci goljufajo.
40EUR je pa vseeno pretirana cena.
Če hočeš res dobro kvaliteto, rabiš kakšnega domačega dobavitelja.


Glede oljcnega olja je zadeva precej smesno regulirana. Katastrofalen je podatek, da pri nas (v EU) sploh ni nikjer zakonsko definirano, koliko extra (hladno stiskanje) deviskega olja mora biti v produktu, da lahko na etiketo napisejo "extra devisko olje pridelano s postopki hladnega stiskanja bla bla". Skratka nikjer ni uzakonjeno, kaksen procent ali v kaksnem razmerju mora biti pravega hladno pridelanega extra deviskega olja v samem olivnem olju. Dejansko je dovolj ze ena sama kapljica extra deviskega olja, ki je resnicno proizveden s pravim postopkom hladnega stiskanja, da lahko proizvajalec na etiketo nalima oznako "extra devisko olje". Ostalo pa je dejansko lahko "navadno" olivno olje pridelano z mehanskimi toplotnimi procesi.

Tako je v bistvu precej logicni rezultat, da za 2-4 evre (kolikor ponujajo vsi znani trgovci extra deviska olja) ne dobimo resnicno extra devisko olje, kot pise na etiketi. Tako gre v nekem smislu za legitimno zavajanje potrosnikov. V tistem prispevku so omenili, da slovenski pridelovalci oljcnih olj, le-te prodajajo obicajno za cca. 12-14 evrov na "buteljko", se pravi na 7 ali 7.5 dcl. Omenili so tudi, da gre skoraj celoten delez tega resnicno extra deviskega olja v tujino; najvec v Italijo.

Brane22 ::

Se pravi MILF je samo poštena o svoji naravi in v bistvu ni nujno drugačna od "devic Marij". :|

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Brane22 ()

fosil ::

Od teh diskontnih trgovin se mi zdi še najboljše olje, grško bio ekstra deviško, ki ga imajo v hoferju.
Ni pa več pocen, je okrog 10eu buteljka. Ga pa imajo vsake toliko v akciji.
Tako je!

ttommy ::

Dajmo še malo razpravljati tu o mesu in mesnih izdelkih. Suhe salame mesarije Strašek (Zimska salama) so zdaj v akciji, so iz slovenskega mesa? Ali pa Baroni klobase (Ljubljanska, Posebna...), so iz slovenskega mesa?
Kaj mislite- bo treba začet zares paziti kaj kupujemo, ali pač gledati samo na ceno?

No, zdaj sem pa to našel:
http://www.ninamvseeno.org/zdravje/e/is...
Gamer

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ttommy ()

RejZoR ::

Tole z E-ji na večini straneh krepko pretiravajo in po prebranem pričakuješ najmanj takojšnjo smrt zaradi zaužitja E-jev v živilih. V resnici pa so alergijske reakcije zelo redke in večina E-jev pravzaprav samo okrajšava za večinoma precej dolga imena naravnih snovi. Ne bom pa zanikal, da med njimi niso mal manj prijazne snovi, ampak večina pol itaq iz čistega strahu vse zmeče v en koš.

Še najbolj merodajno je če v teh tabelah poiščeš kaj posamezen E pomeni, pol pa greš po imenu snovi brskat po kemijskih straneh oz če se ti s tem ne da ubadat na Wiki, kjer so običajno zelo lepo opisani aditivi.
Boste presenečeni koliko E-jev je dejansko ali naravna snov ali pa izvleček iz neke druge naravne snovi.

EDIT:
Lep primer je prva postavka na ttommy-jevem linku:

E250 - natrijev nitrit

Sodium nitrite (ki ga ne smeš mešat s sodium nitrate!) ima v tabelci groznogrozni X nakar po prebranem na Wiki izveš, da so nitriti sestavni del naše prehrane in da se v naravni obliki nahajajo v celem kupu zelenjave. Komu potem verjet, nekim stranem, ki nas strašijo z rdečimi križci in širijo lažen preplah ali strani ki so nevtralne in samo podajajo dejstva (Wiki)?
I'm with Wiki on this one...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: RejZoR ()

fosil ::

Če nimaš alergične reakcije in ne rabiš rešilca, to še ne pomeni da je to kul jest
Ne poznamo dolgoročnih učinkov, te stvari ješ leta.
Pa če je stvar naravnega izvora tudi še ne pomeni da je v redu. Tudi v naravi so strupi.

Drugače pa kar se svinjine tiče, je velika večina uvožene in posledično tudi izdelkov iz nje.
Slovensko svinjino ima recimo Meso kamnik, saj je njihova farma Ihan.
Tako je!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: fosil ()

RejZoR ::

Jagode in oreščki so tud lahko hudi alergeni, pa nihče ne paradira okoli kako grozni so in jih odsvetujejo vsem samo zato ker imajo nekateri alergijske reakcije na njih.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Alexius Heristalski ::

ttommy je izjavil:

Dajmo še malo razpravljati tu o mesu in mesnih izdelkih. Suhe salame mesarije Strašek (Zimska salama) so zdaj v akciji, so iz slovenskega mesa? Ali pa Baroni klobase (Ljubljanska, Posebna...), so iz slovenskega mesa?

Baroni piščančja posebna 400g, svetlo rumen ovitek, piše proizvedeno v Sloveniji. Če imaš rad Poli, je to najboljši približek, stane pa krepko manj.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Magic1 ::

Poli je 10€/kg, za ceneno posebno je to vsaj 2x predrago.
Magic

Alexius Heristalski ::

Baroni 2,45EUR/kg

Poli 350g je v Lidlu 7,96EUR/kg. Verjetno je kakšna 500g v Sparu še cenejša.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Zgodovina sprememb…

Alamar ::

Alexius Heristalski je izjavil:

ttommy je izjavil:

Dajmo še malo razpravljati tu o mesu in mesnih izdelkih. Suhe salame mesarije Strašek (Zimska salama) so zdaj v akciji, so iz slovenskega mesa? Ali pa Baroni klobase (Ljubljanska, Posebna...), so iz slovenskega mesa?

Baroni piščančja posebna 400g, svetlo rumen ovitek, piše proizvedeno v Sloveniji. Če imaš rad Poli, je to najboljši približek, stane pa krepko manj.
Če piše proizvedeno v Sloveniji ni nobene garancije, da so surovine slovenskega porekla.

darkotri ::

lidl in hofer-----> NE HVALA

lp
darko

RejZoR ::

Alamar je izjavil:

Alexius Heristalski je izjavil:

ttommy je izjavil:

Dajmo še malo razpravljati tu o mesu in mesnih izdelkih. Suhe salame mesarije Strašek (Zimska salama) so zdaj v akciji, so iz slovenskega mesa? Ali pa Baroni klobase (Ljubljanska, Posebna...), so iz slovenskega mesa?

Baroni piščančja posebna 400g, svetlo rumen ovitek, piše proizvedeno v Sloveniji. Če imaš rad Poli, je to najboljši približek, stane pa krepko manj.
Če piše proizvedeno v Sloveniji ni nobene garancije, da so surovine slovenskega porekla.


Načeloma je pri nas dovoljšnih mesnopredelovalnih kapacitet tko da je dokaj malo verjetno da bojo iz tujine uvozili sveže meso, ga predelali in spakirali. Ne bom rekel da je nemogoče ampak načeloma so stvari, ki so narejene pri nas tud iz našega mesa.

@darkotri
Zakaj že? Argumenta nisi podal nobenega, tko da je "NE HVALA" na nivoju gostilniških čenč... izdelke namreč nimajo prav nič slabše od naših. Če že govorimo o tistih, ki so dejansko tuji in ne naš proizvod pod njihovim brandom...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Alexius Heristalski ::

Alamar je izjavil:

Če piše proizvedeno v Sloveniji ni nobene garancije, da so surovine slovenskega porekla.

Tega niti nisem trdil. Samo po napisu in okusu sem sklepal, da je to zelo podobna stvar kot Poli, le cenejša. Drugače nad salamami iz Lidla in Hoferja nisem kaj posebno navdušen, se mi zdijo bolj mastne (kar ostane na nožu, ko režeš) kot konkurenca iz Spara. S to Baroni PP pa ni tako.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Okapi ::

tko da je dokaj malo verjetno da bojo iz tujine uvozili sveže meso, ga predelali in spakirali.
You wish. Velika večina kraškega pršuta je recimo narejena iz svinjskih stegen, uvoženih z Madžarske.

O.

jalovec09 ::

Pri meni: Hofer je veliko v prednosti pred Lidlom.

Alamar ::


Načeloma je pri nas dovoljšnih mesnopredelovalnih kapacitet tko da je dokaj malo verjetno da bojo iz tujine uvozili sveže meso, ga predelali in spakirali. Ne bom rekel da je nemogoče ampak načeloma so stvari, ki so narejene pri nas tud iz našega mesa.
Bedarija. Če pogledaš imajo uvoženo celo pakirano sveže meso v Hoferju, Lidlu in tudi drugod. Predvsem svinjine močno primanjkuje pri nas. Še Mercator ima sveže in pakirano italijansko puranje meso AIA, ki je od bog ve kje, saj je precej cenejše od našega, kar pa je skregano z logiko, saj kolikor vem je meso v Italiji dražje, kot pri nas. Torej zelo sumljiva kakovost in poreklo.

Za nadaljnjo predelavo je pa tega samo še več.

Alexius Heristalski je izjavil:

Alamar je izjavil:

Če piše proizvedeno v Sloveniji ni nobene garancije, da so surovine slovenskega porekla.

Tega niti nisem trdil. Samo po napisu in okusu sem sklepal, da je to zelo podobna stvar kot Poli, le cenejša. Drugače nad salamami iz Lidla in Hoferja nisem kaj posebno navdušen, se mi zdijo bolj mastne (kar ostane na nožu, ko režeš) kot konkurenca iz Spara. S to Baroni PP pa ni tako.
Napis in okus nima veze. Dodajo malo več arom in ojačevalcev. Glej tabelo sestave ali kakšen vip test. Kolikor mi je znano je poli pri nas edina piščančja posebna z večjo vsebnostjo pravega mesa. Temu primerna je seveda tudi cena, če odštejem pribitek na blagovno znamko.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Alamar ()

RejZoR ::

Je kdo že probal Poli light? Mal temnejša, ker naj bi vsebovala precej manj maščobe. Je pa v osnovi z zelo podobno teksturo. Čeprav te posebne mi nikoli niso neki posebej sedle, ker delujejo preveč gumijasto.
Če že imam raje teksturo mesa kot je v npr blejski, kjer je sicer zelo fino zmleto ampak je še vedno nekako vlaknasto tko da nima nobenega gumijastega feelinga med konzumiranjem.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Mr.B ::

darkotri , glede na zadnje teste zagotavljanja kvalitete produktov, ti na koncu ostane sam še Merkator in Tuš. Interšpra ima že drug izdelek, kjer je Konjsko meso notri. Ok Hoffer in Lidel si pa že odpisal.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Magic1 ::

RejZoR je izjavil:

Je kdo že probal Poli light? Mal temnejša, ker naj bi vsebovala precej manj maščobe. Je pa v osnovi z zelo podobno teksturo. Čeprav te posebne mi nikoli niso neki posebej sedle, ker delujejo preveč gumijasto.
Če že imam raje teksturo mesa kot je v npr blejski, kjer je sicer zelo fino zmleto ampak je še vedno nekako vlaknasto tko da nima nobenega gumijastega feelinga med konzumiranjem.

Salama iz puranjih/piščančjih prs. Načeloma je not samo meso. Sploh ni dosti dražja od posebnih salam.
Magic

Alexius Heristalski ::

Alamar je izjavil:

Napis in okus nima veze. Dodajo malo več arom in ojačevalcev. Glej tabelo sestave ali kakšen vip test. Kolikor mi je znano je poli pri nas edina piščančja posebna z večjo vsebnostjo pravega mesa. Temu primerna je seveda tudi cena, če odštejem pribitek na blagovno znamko.

Sem pogledal. 61%
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

RejZoR ::

Magic1 je izjavil:

RejZoR je izjavil:

Je kdo že probal Poli light? Mal temnejša, ker naj bi vsebovala precej manj maščobe. Je pa v osnovi z zelo podobno teksturo. Čeprav te posebne mi nikoli niso neki posebej sedle, ker delujejo preveč gumijasto.
Če že imam raje teksturo mesa kot je v npr blejski, kjer je sicer zelo fino zmleto ampak je še vedno nekako vlaknasto tko da nima nobenega gumijastega feelinga med konzumiranjem.

Salama iz puranjih/piščančjih prs. Načeloma je not samo meso. Sploh ni dosti dražja od posebnih salam.


Vem ja, sej vglavnem kupujem samo še to, sem in tja kdaj vzamem kaj drugega za mal pregrešit.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

mailer ::

Od četrtka naprej bo v Lidlu mogoče kupiti vibracijski brusilnik Parkside. Ker je cena ugodna, prav tako tudi dodatni kompleti brusilnih papirjev me zanima če je dober nakup? Garancije je 3 leta.

darkolord ::

Za amatersko rabo je najverjetneje čisto kul. Če ni v redu ga pa lahko tudi vrneš.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()
1 2 3
4
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Peka pizze (strani: 1 2 3 422 23 24 25 )

Oddelek: Loža
1228208958 (3273) MrGTO
»

katera tuna v olivnem olju ? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
16833664 (2878) mitkos
»

Vaši priljubljeni prehranski nakupi (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
557098 (4898) #000000
»

Uvožena hrana po trgovinah (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
28463771 (57845) ...:TOMI:...

Več podobnih tem