» »

katera tuna v olivnem olju ?

katera tuna v olivnem olju ?

1 2
3
4

mojsterleo ::

blackbfm je izjavil:

Med najbolj kakovostne, kar se dobi v Sloveniji so tuna fileti Portugalske firme Ortiz v konzervi ali kozarcu.


Ce hoces kakovostno ribo bos mogu presaltat na sardine
To drži. Osebno sem velik ljubitelj sardin v pločevinki (pa tudi svežih seveda). Kupujem jih v Sloveniji in tujini. Dnevno z lahkoto pojem 2 pločevinki. Ampak o sardinah v pločevinkah bi lahko odprli povsem novo temo. :)

jocoj ::

Tudi sam jem skoraj samo sardele in sardine od rib. Popecene jem 2x na teden za kosilo. Lahko vseeno na tem mestu navedes najljubse konzerve sardin, ker vidim da si poznavalec. Mogoce kaksne se nisem probal.:D

Groot ::

jocoj je izjavil:

Horas je izjavil:

meni je pa odlična! tuna v lastnem soku z razno zelenjavo vsak večer 150g. pred 15 leti ko sem jo začel jest nism mogu niti povohat konzerve, zdaj jo še v jajco dam 50g.

Bolano, kaj ljudje jedo. Kilo tune polne tezkih kovin na teden. Priporocam ti obsiren zdravniski pregled s popolno krvno sliko.


Upam da nimaš nobenih črnih zalivk v ustih, ker v tem primeru si iz tega naslova dobil bistveno več težkih kovin v telo kot ob uživanju tune ;)

IL_DIAVOLO ::

jocoj je izjavil:

Tudi sam jem skoraj samo sardele in sardine od rib. Popecene jem 2x na teden za kosilo. Lahko vseeno na tem mestu navedes najljubse konzerve sardin, ker vidim da si poznavalec. Mogoce kaksne se nisem probal.:D


Jaz jem evine. Rvati znajo :)

Ganon ::

jocoj je izjavil:

Tudi sam jem skoraj samo sardele in sardine od rib. Popecene jem 2x na teden za kosilo. Lahko vseeno na tem mestu navedes najljubse konzerve sardin, ker vidim da si poznavalec. Mogoce kaksne se nisem probal.:D


Delamaris. Eve ne povoham.

Horas ::

jocoj je izjavil:

Horas je izjavil:

meni je pa odlična! tuna v lastnem soku z razno zelenjavo vsak večer 150g. pred 15 leti ko sem jo začel jest nism mogu niti povohat konzerve, zdaj jo še v jajco dam 50g.

Bolano, kaj ljudje jedo. Kilo tune polne tezkih kovin na teden. Priporocam ti obsiren zdravniski pregled s popolno krvno sliko.


vsaka 2 meseca grem dat kri na analizo od a-ž. nč bat sem zdrav ko tuna :D
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

IL_DIAVOLO ::

Zakaj pa to? Se ti zdijo bolj okusne?

Magic1 ::

Kaj pa skuše?
Magic

dreta ::

Tuna in kikiriki maslo na kruhu ftw.

mojsterleo ::

Ganon je izjavil:

Delamaris. Eve ne povoham.
Tudi Delamarisove delajo na Hrvaškem. :)

simnov ::

sardele sardine fuuuuuuuuuujjj ogabno z kožo očni in hrbtenico lol

blackbfm ::

Upam da nimaš nobenih črnih zalivk v ustih, ker v tem primeru si iz tega naslova dobil bistveno več težkih kovin v telo kot ob uživanju tune ;)


Ni nujno, zalivka naj bi bila relativno inertna in ne-prebavljiva, medtem ko so kovine v mesu ribe "raztopljene" in prebavljive

;-) ::

harvey je izjavil:

Ondina v oljčnem olju / Eurospin / solidna
 Ondina

Ondina


Eurospinova je tudi zmagala na testu zps.

Horas ::

simnov je izjavil:

sardele sardine fuuuuuuuuuujjj ogabno z kožo očni in hrbtenico lol


prav dobre so zraven pa paprika paradajz čebu ;)
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

Ganon ::

Tuševa je zmagovalka testa. 8-)

Kvinta ::

Ko bote enkrat probali svežo tuno konzerve nevte več nikol kupli :D
A.C.A.B

IL_DIAVOLO ::

Torej lidlova tuna je cenovno najugodnejša in tudi v samem vrhu, kar se tiče sestave tune(v kosu), vsebnosti soli in živega srebra.

perci ::

Kvinta je izjavil:

Ko bote enkrat probali svežo tuno konzerve nevte več nikol kupli :D

Ne vem, a ti misliš, da je v tem threadu nekonzervirnao tuno probal samo en procent sodelujočih?

Tudi skuso in lososa jem iz konzerv, čeprav jih redno jem tudi na zaru (plata). Tuno jem na žaru ene petkrat na leto, konzervo pa za zajtrk ene 20 krat.

Ne gre za isto kategorijo hrane, zato jo je brezveze primerjat. Jem pa obe.

stratosD ::

moram sprobat tole TUŠ-evo tuno...

drugače pa sprobal:
-Ondina
9x80g pakiranje OK, 4x80 pakiranje drobir in polno tistega low cost olja
-Hofer
za silo, ni nek presežek, njihovo tuno v slanici kupim občasno za mačko
- LIDL Nixe
ni mi všeč, včasih Nixe v slanici za mačko
- Rio Mare SLO
OK, z nihanjem % chunks vs.olja
- Rio Mare ITA
vedno dobra :
- Rio Mare v ekstra deviškem olivnem olju
dobra če imaš rad malo več okusa po olivnem olju, včasih preveč drobirja tune

Kupujem tudi no name tune v enem ITA diskontu, v glavnem rumenoplavuti tun - pakirano na Portugalskem.
4 od 5ih so dobre in pošteno chunk-ane. Olje itak vedno odlijem in dodam svoje olivno olje.

Tuna filet na žaru jem večkrat - odlično
Tuna pečena doma na omako z prilogo - 2x sem jo komaj pojedel - too much raw tuna taste, primarni okus tune je zelo intenziven heh :)

Vazelin ::

Jaz sicer pojem zelo malo tune. Meni je vse tako podobno, da kupim tisto, kar je v bolj sweet akciji: Rio Mare, Calvo, Špar...
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vazelin ()

barakus ::

stratosD zakaj pa macki slano tuno dajes?

stratosD ::

barakus je izjavil:

stratosD zakaj pa macki slano tuno dajes?


jo oplaknem prej pod vodo seveda - rada jo ima pač:)

140g konzervo za 2 tedna cca - 3x na teden po 1/6 konzerve recimo - kot priboljšek:)

On topic - sicer ni tuna - une Grilled mackerels (skuše) iz Hoferja so mi tudi dobre - mislim da so s Hoferja vsaj...

Pa dimljene školjke iz Tescota al pa iz Sainsburryja UK...kdaj bojo spet cheap flights:'(

A je kaj pri nas od tega za dobit?

MisterR ::

Danes sem hkrati poskusil dve konzervi tune hkrati, prva je bila ondina tuna iz eurospina, rdeča embalaža: http://www.najcena.si/product/40615/ond...
in tuno iz Tuša, ki je najboljša po testu ZPS

- ob odprtju konzerve (na prvi pogled) zmaga Ondina (lepša barva in tekstura)
- vonj ima tuševa boljši (tudi na račun drugega olja)
- ko sem obe konzervi "razgnetel" je zmaga občutno na strani tuševe, večji kosi, manj "moke", kdor je že jedel svežo tuno ve kako mora to izgledati,no konzerve niso niti blizu, ampak Tuševa še zmeraj dosti bolje kot Ondina
- olje je seveda bilo različno ampak moje osebno mnenje (stvar okusa!) je, da je tuševo boljše
- v okusu pa je tuševa čista zmaga, ogromno manj soli, manj maščobe (bolj kompaktna struktura in večji kosi naredijo svoje), barva znotraj lepša in pa več okusa, tistega tuninega in ribjega.

Slednje mogoče marsikomu ne bi bilo všeč ampak meni osebno je tak okus super.

Če ne bi bilo ZPS testa te tune v Tušu ne bi nikdar kupil saj je embalaža res cheap in se izgubi med ostalimi konzervami.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MisterR ()

barakus ::

Lahko da kdo sliko, kako zgleda ta tuševa pločevinka?

Ganon ::

IL_DIAVOLO ::

Verjetno enako kot lidlova. Plocevinka s pokrovckom iz nekega mehkega materiala. Meni je zelo kul, ker se ne moreš urezat, pa odpira se lepse.

stratosD ::

Probal danes Tuševo tuno - 80g single pack za 99c - prijetno presenečen.
Sicer precej olja ki sem ga odlil, spodaj tuna, čvrsta in okusna.
Zmerno slana in zelo soliden okus po..po tuni:)
Bom vzel še 3pack - upam da je isti batch kot single pack.2,89eur je pri nas 3pack.

Hypathia ::

Tuno v glavnem jem samo v kuhanih jedeh (testenine, nadevi za tortilje...) zato mi je zeleni rio mare povsem OK, čeprav zdaj vidim, da ima kar veliko živega srebra, tko da hvala za objavo ocene ZPS, bom Tuševo tunino preizkusila.

A bi lahko še kakšno rekli o skušah in lososu v konzervi?

Hofer je imel nekaj časa nazaj, za moj okus, najboljši skušin file v konzervi, potem je prišla druga serija, ki je povsem neprebavljiva žagovina, zato sem iskala novo znamko, jih več preizkusila, ampak nobena ni tako dobra, še najbližje ji pride, zanimivo, Sparov S-budget. Katere skuše pa vi jeste in bi jih priporočali? Kaj pa losos v konzervi? A ste kdaj kupovali tuje znamke konzerv preko Amazona?
If you're a man, don't say anything
to a woman on the street that you wouldn't
want a man saying to you in prison.

mojsterleo ::

Hypathia je izjavil:


A bi lahko še kakšno rekli o skušah in lososu v konzervi?
Hofer je imel nekaj časa nazaj, za moj okus, najboljši skušin file v konzervi, potem je prišla druga serija, ki je povsem neprebavljiva žagovina, zato sem iskala novo znamko, jih več preizkusila, ampak nobena ni tako dobra, še najbližje ji pride, zanimivo, Sparov S-budget. Katere skuše pa vi jeste in bi jih priporočali? Kaj pa losos v konzervi? A ste kdaj kupovali tuje znamke konzerv preko Amazona?
Težko vprašanje. Skušin file v konzervi ima večinoma precej slab okus - kot praviš okus po žagovini (meni sliči bolj okus na karton).
Lahko poskusiš skušo na žaru (grigliati) od Špara ali pa od Eurospina/Lidla (ena taka dolga konzerva, isti proizvajalec), dober mi je Rio mare z žar omako.
Šparov losos filet v konzervi je ok.
Osebno namesto teh obojih rajši jem slanike (herring) v konzervi. Za neko bland zadevo so presenetljivo dobri.

Unchancy ::

Skuša v konzervi hands down je najboljša Delamarisova. Dejansko je okusna.
Škoda časa za ta režimski forum.
Pobrišite post, iz bunkerja vas že kličejo.
Adijo mod Rdeči Kmeri.

Ganon ::

Unchancy je izjavil:

Skuša v konzervi hands down je najboljša Delamarisova. Dejansko je okusna.


Potrjujem.

Hypathia ::

mojsterleo je izjavil:

Skušin file v konzervi ima večinoma precej slab okus - kot praviš okus po žagovini (meni sliči bolj okus na karton).

Ja, se strinjam, da jih je večina zanič, ampak ta Almare seafood Makrelenfilets iz Hofra je bila nekaj posebnega.



Širši fileji, sočna, ravno prav mastna in slana, boljša od vsake sardine. Me je kar zasvojila in še vedno žalujem zanjo ter se čudim, kako lahko sedaj pod isto znamko, v isti embalaži prodajajo toliko slabšo kvaliteto. A gre samo za eno serijo in bo sčasoma bolje, ali gre za diferenciacijo trga in si slovenceljčki ne zaslužimo kvalitete in bi kazalo iti v Avstrijo pogledat.

Kar se tiče Delamarisove v olivnem olju, se ne spomnim točno, ali sem jo že poskusila, bom jo kupila ampak nekako dvomim, da bo tako dobra, pustimo se presenetiti.
If you're a man, don't say anything
to a woman on the street that you wouldn't
want a man saying to you in prison.

dunda ::

Ganon je izjavil:

Unchancy je izjavil:

Skuša v konzervi hands down je najboljša Delamarisova. Dejansko je okusna.


Potrjujem.



Tudi meni so všeč. Še posebej tiste s tartufi.
https://www.kacnje.eu

jocoj ::

Hypathia je izjavil:

mojsterleo je izjavil:

Skušin file v konzervi ima večinoma precej slab okus - kot praviš okus po žagovini (meni sliči bolj okus na karton).

Ja, se strinjam, da jih je večina zanič, ampak ta Almare seafood Makrelenfilets iz Hofra je bila nekaj posebnega.



Širši fileji, sočna, ravno prav mastna in slana, boljša od vsake sardine. Me je kar zasvojila in še vedno žalujem zanjo ter se čudim, kako lahko sedaj pod isto znamko, v isti embalaži prodajajo toliko slabšo kvaliteto. A gre samo za eno serijo in bo sčasoma bolje, ali gre za diferenciacijo trga in si slovenceljčki ne zaslužimo kvalitete in bi kazalo iti v Avstrijo pogledat.
Očitno se je zamenjal dobavitelj in sedaj je na policah serija za italijanski Aldi. Italijani pa pogosto polnijo svoje sardele in skuše v Maroku. Tako imaš podoben okus, kot imajo Eurospinove konzerve, ki so prav tako polnjene v Maroku. Tista prejšnja je pa bila polnjena na Danskem. Je pa tako, da prehransko gledano je nova serija konzerv veliko bolj kakovostna, s precej manj olja in soli ter posledično več beljakovinami. Razumljivo pa je, da se človek navadi nekega okusa, ki mu je všeč.

mojsterleo ::

Delamarisove skušine konzerve sem namenoma izpustil iz moje zgornje objave, saj nekako pričakuješ da bo vsak prvo probal te.
Delamaris uporablja za surovino izključno meso skuše Scomber scombrus (atlantska skuša), ki je bolj kakovostno od drugih vrst skuše a tudi precej dražje. Žal je v njihovih konzervah velik delež olja kar ne upraviči visoke cene. Kakovost je različna. Navadne v olju so zanič, malce boljše so z limono in pa tiste premium varjante. Mediteranske so tm tm - pri nas doma so dokaj priljubljene, meni osebno so ogabne. Olje premalo kakovostno in ga je preveč, preveč je tudi soli.
O skušah z zelenjavo in skušinih solatah ne bi zgubljal besed. Repertoar Delamarisovih se je zadnje čase precej povečal, tako da lahko vsak najde kaj kar mu paše.

Hypathia ::

Prejšnja serija se je polnila v Latviji.



Razlika med sedanjo in prejšnjo je pa takšna kot med piščančjimi prsi in bedrom, seveda je prvo bolj zdravo, zelo okusno pa ni. Sem pa preverila tudi konzervo od S-budget, ki je primerljiva a nižjega kvalitetnega razreda, in ravno tako je polnjena v Latviji. Gre pa za Scomber scombrus iz severnega vzhodnega Atlantika, očitno tam plavajo skuše, ki so po mojem okusu in zdaj vem kaj iskati, so pa tudi precej cenejše od Delamarisovih, tam okoli 80 centov.
If you're a man, don't say anything
to a woman on the street that you wouldn't
want a man saying to you in prison.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hypathia ()

Hatchback678 ::

Nixe iz Lidla pa Eva zmagajo.

Hypathia ::

A skuše?
If you're a man, don't say anything
to a woman on the street that you wouldn't
want a man saying to you in prison.

Hatchback678 ::

Tuna.

jocoj ::

Hypathia je izjavil:

Prejšnja serija se je polnila v Latviji.



Razlika med sedanjo in prejšnjo je pa takšna kot med piščančjimi prsi in bedrom, seveda je prvo bolj zdravo, zelo okusno pa ni. Sem pa preverila tudi konzervo od S-budget, ki je primerljiva a nižjega kvalitetnega razreda, in ravno tako je polnjena v Latviji. Gre pa za Scomber scombrus iz severnega vzhodnega Atlantika, očitno tam plavajo skuše, ki so po mojem okusu in zdaj vem kaj iskati, so pa tudi precej cenejše od Delamarisovih, tam okoli 80 centov.
To ni original serija, ta je bila vmes nekaj mesecev. Original, ko je imela slovenski jezik je bila polnjena na Danskem. Res pa je, da je bila sama riba verjetno iz istega ribolovnega območja kot tale Latvijska, medtem ko imajo maroške konzerve seveda drugo ribolovno območje.
To je konzerva, ki se je daleč najdlje prodajala. Kakor vidiš je prehranska sestava precej drugačna od trenutne. https://ibb.co/9hfh962

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jocoj ()

Hypathia ::

Danska varianta je imela 35g maščobe in 16 g beljakovin, Latvijska 22 g maščobe in 20 g beljakovin, Maroška ima verjetno še manj maščob, kar je seveda bolj zdravo, ampak okus je pa zaradi tega slabši. Morda veš če se maroška varianta sedaj prodaja po vseh državah, ali imajo npr. Avstriji še vedno dansko oz. latvijsko varianto in se bo mogoče kdaj vrnila tudi v Slovenijo?

Pa glede na to, da imaš očitno neko povezavo s Hoferjem, bi te vprašala, zakaj ne prodajate več bio govedine in nasploh nobenega bio mesa, tudi asortiman bio sadja se je v zadnjem letu ali dveh bistveno skrčil. A je to posledica pandemije in vsesplošnega pomanjkanja surovin in bo vse to prišlo nazaj, ali gre za sprememba dolgoročne usmeritve, kjer ste se pač odločili za ožanje asortimenta eko izdelkov?
If you're a man, don't say anything
to a woman on the street that you wouldn't
want a man saying to you in prison.

jocoj ::

Nimam vez žal, sem pa ljubitelj rib, tudi konzerviranih. Predvsem skuš in sardel tako, da imam naštudirano, katere mi odgovarjajo. Glede sadja ti tudi ne znam pomagati. Kupujem bio limone, pomaranče, jabolka, banane in ingver in to imajo vedno na zalogi v Lj Hoferjih. Najbolje, da pokličeš na njihov klicni center in ti bodo tam razložili, ali pa na facebook piši.

Hypathia ::

Aha, škoda. Jaz sem se šele začela malo bolj poglabljat v različne ribe in takele forumske izmenjave izkušenj so mi kar koristne. Se pa moje zadovoljstvo s Hoferjem rahlo znižuje, ravno zato ker ožajo nabor svežih eko izdelkov, imajo še vedno osnovo sadje, ampak včasih je bil izbor večji, se spomnim, ko so imeli cele gajbice bio jagodičevja, tisto je bilo super.
If you're a man, don't say anything
to a woman on the street that you wouldn't
want a man saying to you in prison.

IL_DIAVOLO ::

V konzervah ne bi ravno iskal kvalitete, pac malo manj nezdrava malica :)
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Zgodovina sprememb…

jocoj ::

Ne vem, poglej Delamarisove. Tiste osnovne so precej podobne nekdanjih Hoferjevim. Seveda je cena precej višja. Jaz ponavadi ene dvakrat na leto naročim preko njihove spletne trgovine cele šteke različnih proizvodov, ki so mi všeč. Najbolje ob kakršni akciji ali, ko imajo kakšne kode za popust. Nad 40 EUR imaš gratis poštnino.
https://trgovina.delamaris.si/

feryz ::

Saj ste že sami ugotovili, da gre za produkte kemične in kovinske industrije. Bolj kot za prehrambene. Bolj buđet so konzerve, manj hrane je noter.
Ampak ok, če folk misli, da kvaliteto kupi, tudi to nekaj šteje.

Jaz se ribam izogibam, ker je malo koristnega v njih ostalo. V ribjih konzervah, pa niti nikoli ni bilo koristih stvari.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: feryz ()

peaks ::

Ganon je izjavil:

Unchancy je izjavil:

Skuša v konzervi hands down je najboljša Delamarisova. Dejansko je okusna.


Potrjujem.



Če je kdo velik potrošnik omenjene, priporočam obisk cash&carry Mercator. Jih imajo po 1.28€ (pa še na blagaji imaš vedno 4%... Mercator jih ima 2.69 :o, Spar, če niso v akciji, za okoli 2€.
Aja, redno kupujem kot fizična oseba ...v zadnjem letu niso spremenili cene.

mojsterleo ::

feryz je izjavil:

Jaz se ribam izogibam, ker je malo koristnega v njih ostalo. V ribjih konzervah, pa niti nikoli ni bilo koristih stvari.
Lahko bi se jim manj izogibal.
Že neštetokrat je bilo dokazano, da postopek konzerviranja v ribah ne uniči koristnih snovi kot so npr. Omega 3 in vitamini.

tomlin ::

Tole je verjetno najboljša tuna, kar sem jih jedel, celi kosi za razliko od rio mare žaganja. Toda draga kot žafran 3,29€ v Mercatorju.

https://d17zv3ray5yxvp.cloudfront.net/v...

tomlin ::

Kar se pa sardin tiče so najkvalitetnejše pločevinke narejene v dalmatinskih (manjših) tovarnah, ker jih praktično edini znajo pripraviti po starih načinih. Eden glavnih pointov je da sardelo zelo na kratko skuhajo oziroma poparijo, glavni point pa je, da tako poparjene sardine primerno (ne preveč) osušijo , dajo v konzervo ter zalijejo z po močnosti z olivnim oljem. Vlaga, voda, če ostane v konzervi pokvari okus in povzroči neprijeten vonj. Okus cenenih sardin iz Maroka greni in je slab, so pa res poceni 50 do 70 centov.8-):)
1 2
3
4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katere ribe v konzervi? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15723088 (4615) c3p0
»

Količinski popusti v Mercatorju/Sparu/Tušu...

Oddelek: Loža
396641 (4801) fosil
»

Lidl kvaliteta...? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
19159223 (46672) darkolord
»

Ribe z zelenjavo

Oddelek: Loža
206039 (5442) whatever

Več podobnih tem