» »

Rad bi se podučil

Rad bi se podučil

bobsaap ::

Zdravo,

Nekako sem se zadnje čase začel bolj zanimati za IT tehnologijo in različne izdelke, ki jih bom v prihodnje nakupoval in bi vas zato prosil, če bi mi lahko recimo povedali kaj je pri določenih zadevah pomembno.

Najprej bi me zanimalo kaj je treba vedeti pri nakupu LCD TV-ja?

To so recimo specifikacije:

velikost zaslona: 81 cm (32") Slim Depth
ločljivost: 1368 x 768 HD Ready, XD Engine
vgrajen digitalni DVB-T/C tuner MPEG-4
kontrast: 30.000:1, 50Hz, Picture Wizard
odzivni čas: 5 ms, vidni kot 178/178
Smart Energy Saving, Skriti zvočniki
2 x HDMI, SCART, VGA
garancija: 24 mesecev

Kaj od tega je najbolj pomembno in kaj te zadeve pomenijo?

Opažam, da se zadnje čase pojavljajo tudi t.i. LED televizije. Kakšna je razlika med LCD in LED?

Že vnaprej hvala za pomoč.

kitara8 ::

velikost zaslona: samo ime ti pove... jaz imam 32" in je dovolj velik za eno manjšo sobo... za dnevno raje večjega nabavi

ločljivost.. dokler ni digitalne oz. če nimaš hd programov je vseeno... če misliš imet tv dlje časa raje kupi full hd ker zna bit čez nekaj let zelo aktualno.

dvb-t tuner je sprejem za digitalni signal prteko sobne antene
dvb-c -||- preko kabelske

kontrast.. za lcd je to vredu, če kupuješ plazmo bo kontrast blazno večji

odzivni čas je dober, to je pač v kolkem času se odzove tv
vidni kot ... od katerih strani vidiš jasnoi na tv(da ni črn ekran ali kaj takega)... večji je boljše je :)

smart energy saving... če je problem račun za elektriko... sicer je pa brez veze ker imaš potem samo manjšo svetilnost(bolj temen ekran)

hmdi vhod je krasna stvar če želiš povezat z PC-jem ali hišnim kinom.
scart... bolj za videorekorderje
vga--- podobno kot dvi samo da je analogno.. če želiš uporabljat tv kot dodaten pc zaslon

garancija... večja je bolje je ;)

mani osebno najbolj pomeni ločljivost in svetilnost... ostalo je po okusu... in prsegam na LG (zakon televizije :))

men led in navadnim lcd je razlika v tehnologiji... ponavadi je malo večja svetilnost pri led... na videz ni prav velike razlike

upam da je pomagalo... govorim pa izključno iz osebnih lastnosti... eč ima gdo drugačno mnejnje... GO AHEAD

aja mogoče se ti splača počakat ene pol leta ali leto da se 3d tehnologija razvije in poceni... to zna bit zakon

Zgodovina sprememb…

• spremenila: kitara8 ()

bluefish ::

Če kupuješ 32" ali večji TV, potem je FullHD resolucija takorekoč "obvezna".

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

Najlepša hvala obema.

Mislim, da sta mi ogromno povedala, vprašal i o TV-ju še tole:

Kakšne s pa kaj minimalne zahteve, da bi TV recimo bil sprejemljiv?

Da bom bolj raumljiv:

kontrast: 30.000:1 - koliko bi morala biti velikost te specifikacije in vseh ostalih?

Nekaj sem zasledil tudi, da se daje povdarek na tem, koliko herčna je televizija. Zakaj?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bobsaap ()

KoMar- ::

Zakaj ne bi kakšnega članka prebral na to temo?

KoMar- je izjavil:

Zakaj ne bi kakšnega članka prebral na to temo?

Enega sem že našel in prebral, če pa imaš kakšnega "na zalogi", ti bom pa zelo hvaležen.

KoMar- ::

Google jih ima. Vsaka boljša računalniška stran je že imela kak članek o nakupu LCD TV, primerjalne teste in tako naprej... namreč ni vse v številkah.

hekerneo ::

nekaj na hitro o tvjih, morm nekoga malo popravit, sicer, pač kupiš to kar pač kupiš ko najdeš, najbolj se gleda na kontrast, večja kot je lepšo sliko boš mel, sedaj se že splača kupit kr full hd tv, kar se tiče tisti 5ms, to je hitrost menjavanja slike, to praktično naše oko itak nevidi, gledaš pa da je številka čim nižja. seveda se še splačat gleda diagonalo, večja kot je številka večji je zaslon, po diagonali seveda. ostalo so pa v večini priklučki, ki so na razpolago odvisno zakaj rabiš tv. sedaj imajo novejše televizije že skoraj vse, pač odločiš se za nekatero televizijo, naj ti pa povem da če boš kupil lg, boš za nizek cenovni rang dobil veliko televizijo okoli 32 inčov, če pa boš kupil neki samsung in panasonic (če se nemotim) boš pa odštel za podobno televizijo kr lep zalogajček več, vendar ti povem da je to res vrhunska televizija, ki je dozaj vsaj pri nas delovala tud 24 ur na dan, in nima nikakršnih koli težav. vendar smo dali kr lepo vsoto zanjo, kot pa za lgjevo, ki je crknila po skoraj minimalni uporabi. odvisno tudi na kakšen model naletiš, najbolje je pa da veš praktično kaj iščeš in da greš v trgovino pa vidiš kakšno sliko ima, vendar naj te nezavedejo, ko ti bodo dali gor hd program. ker ko tole vidiš se jočeš :D kot da bi 3d gledal resnično =) uživaš v ogledu...

KoMar- je izjavil:

Google jih ima. Vsaka boljša računalniška stran je že imela kak članek o nakupu LCD TV, primerjalne teste in tako naprej... namreč ni vse v številkah.

se strinjam, tudi po ceni se hitro vidi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hekerneo ()

Hvala vsem za napisane zadeve, ... bom še malce sam prebral in pobrskal, ste mi pa vsekakor veliko pomagali.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bobsaap ()

kitara8 ::

meni lg odgovarja... dela pa po ene 4ure na dan.
odštel sem 400EUR zanjo
Full HD
isti kontrast kot ga omenjamo, ista odzivno isto vse ostalo.

tv je res majka. edin dalinc je čuden in maniji so smotani. pa moti me da nemorem prek usb-ja predvajat.

drgač mamo pa v bajti še plazmo philips pa tut ni slaba (dela že 4leta po 4ur/dan)

aja plazma je bla pa takrat 800EUR je pa hdready.
sedaj jo dobiš za ene 600EUR

Zgodovina sprememb…

• spremenila: kitara8 ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Plazma ali LCD televizor? (strani: 1 2 3 4151 152 153 154 )

Oddelek: Kaj kupiti
76961200416 (424787) antonija
»

Kako velik TV sprejemnik kupiti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5334679 (30277) popster
»

LG 50PK350 PLAZMA TV - ali ima DVB-C?

Oddelek: Kaj kupiti
92784 (2510) whatever
»

Full HD TV (strani: 1 2 3 416 17 18 19 )

942119034 (36021) Kovalchuk
»

Lcd sony ali plasma panasonic (strani: 1 2 3 4 )

16975184 (69019) mamomu

Več podobnih tem