» »

Referendum o arbitraži

Referendum o arbitraži

««
3 / 47
»»

Okapi ::

Če hrvati na arbitraži to zavračajo, imajo arbitri pomoje zvezane roke.
Po kakšni logiki pa to? V arbitraži bosta dve enakovredni stranki, in sodnik, ki bo presojal njune argumente. Nobena stran ne bo mogla bolj kot druga arbitrom vezati rok. Zakaj bi hrvaško zavračanje bilo več vredno od našega vztrajanja?

O.

Pšenični ::

"Pri sporazumu Drnovšek-Račan so že podpisali za del lastnih voda, da so mednarodne, ne pa hrvaške. Torej nekaj takega je edina možnost, da torej izsilimo tak podpis, pred vstopom v EU."

Sami ne bodo dali ničesar, edino če jih pritisnemo, tko kot so nas Italijani. Za olajševalno okoliščino, da nas ne bi tujina grdo gledala, bi se lahko sklicevali na posebne zgodovinske dejavnike, ki vsekakor obstajajo.

BlueRunner ::

Argumenti, argumenti, argumenti... če bodo ti dobri, bomo dobro prišli skozi.

Kar se pa pritiska tiče, pa bi morali biti konsistentni. Si kdo predstavlja Grčijo, da bi kadarkoli katera koli vlada za trenutek omahovala pri Makedoniji? Pa je makedonsko-grška zgodba še mnogo bolj brutalna, kot pa naša slovensko-italjanska. Ni za prazen nič ime Solun izginilo iz vseh zemljevidov sveta, razen tistih, ki jih tiskajo v Makedoniji.

Double_J ::

Resne argumente za stik imamo, če bodo mejo potegnili nekje pri Umagu, ne pa kjerkoli v piranskem zalivu. Zato ko bodo potegnili najprej črto, v naslednji točki glede stika ne bo sploh argumentov, za teritorialni stik.;)
Dve šivanki...

nevone ::

No sej zato se pa trguje. Mi vam EU, vi pa en košček morja razglasite za mednarodno morje(to lahko suvereno naredijo). To je edina realna šansa, pa čeprav "ni lepo".


To je zagotovo ena od legitimnih poti, katere se sploh ne bi smeli sramovati.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Okapi ::

Mi vam EU, vi pa en košček morja razglasite za mednarodno morje(to lahko suvereno naredijo). To je edina realna šansa, pa čeprav "ni lepo".
Štos je ravno v tem, da izsiljevanje v tem primeru ni primerno orožje. Hrvatom narodni ponos ne bi nikoli dopustil, da bi pristali na takšno izsiljevanje, pa če nikoli ne pridejo v EU. Zaradi tega bi Slovenija imela gospodarsko škodo. Se pravi bi si pljuvali v lastno skledo.

Če pa nam tisti košček morja dosodijo arbitri, jim bodo Hrvati sicer jebali vse sorodstvo po spisku (jebem ti ceo prvi red na tvojoj sahrani press;-), ampak njihov ponos bo obvarovan.

Tako da edina realna možnost, ne sicer 100%, da pridemo do pravega stika z odprtim morjem, je ravno arbitraža. Z izsiljevanjem bi bile naše šanse neprimerno manjše.

O.

Double_J ::

Drugače se strinjam Bluerunner. Mi bi mogli zgolj stalno govoriti, ko ratificirate Drnovšek-Račan vas spustimo v EU. Niste še ratificirali dogovorjenega, o čem drugem se ne mislimo pogovarjati sploh.
Dve šivanki...

BlueRunner ::

Hja. Bilo pa prošlo. Če bomo sedaj mi storili enako z arbitražnim sporazumom, bodo pa oni pred nosom mahali. Do sedaj si vsaj niso zabijali avtogolov in ne vidim možnosti, da bi takšno dobro priliko izpustili.

Ne vem pa, če obstaja kakšen zakon in kakšno sodišče kamor bi postavili vse domače izdajalce, ki so nas v imenu "narodnega interesa" pripeljali do te točke.

Zgodovina sprememb…

Karaya 52 ::

Meja sploh ni določena, Hrvaško odpovedovanje morju je brezpredmetno. Mejo moramo najprej določiti, potem se lahko dogovarjamo o odpovedovanju. To je bistvo. Lahko se pogovarjamo v pravniškem jeziku, z ozirom da gre za vročo zgodovinsko točko, ki je bila šarlatansko mimo prava dodeljena enkrat eni, drugič drugi državi, da je pijan politik zakockal (zopet mimo prava) ključen del ozemlja, da sosedo žene proti severu in si načrtno prilašča del tuje zemlje, sedaj pa ropota s pravom, zahtevamo od arbitraže upoštevanje zgodovinskih okoliščin. Sosedje so z motorko obrezovali mejo, zdaj nam pa vsiljujejo škarjice za bonasi, wtf?

Okapi ::

Česa se pravzaprav nasprotniki arbitraže bolj bojite - da bodo arbitri presodili nepravično ali pravično?

O.

BlueRunner ::

Sicer zagovornik arbitraže po sili, ampak najbolj se bojim, da bomo izgubili tisto, kar je gospodarsko za nas najpomembnejše. Odprto morje.

Kmetom se bo dalo najti nadomestna zemljišča, Joškotu se bi dalo zgraditi novo hišo (sicer vprašanje, če se bi želel preseliti, ampak možnost bi mu pa le lahko dali), ampak pri odprtem morju pa se bi mi zataknilo. Če izgubimo to, potem je Luka Koper v čisto drugačnem položaju. Zelo neugodnem položaju. Nekdo bi res moral dati karte na mizo in strokovno povedati kaj tukaj resnično tvegamo. Do sedaj smo se pogovarjali o navadnih flancah, Luka Kuper pa je stvar gospodarskega razvoja - tisto, kar je za državo res bistveno in nujno, da zavaruje, če je to le možno.

Brez stika z odprtim morjem pomeni cel kup vprašanj, ki jih naša vsevedna politika sploh ni odprla, opredelila in razgrnila. Potem pa naj se človek odloči. OK, sam osebno imam še druge razloge za, vendar pa bi veliko bolj mirno spal s svojo odločitvijo, če bi vedel kaj nas po najslabšem scenariju čaka z Luko.

Okapi ::

najbolj se bojim, da bomo izgubili tisto, kar je gospodarsko za nas najpomembnejše. Odprto morje.
To je jasno, ampak vprašanje se glasi, zakaj se bojiš, da bi lahko prišlo do tega - ker bodo razsodili nepravično ali pravično?

O.

Pšenični ::

"Česa se pravzaprav nasprotniki arbitraže bolj bojite - da bodo arbitri presodili nepravično ali pravično?"

Glej sem živel na obali, vem kje je bila meja, kako so Hrvati table preselili v s hriba dol tam kjer so zdej. Poznam hrvate in nihovo mentaliteto. So po domače rečeno "hinavci".

Ko berem to kar pišete ne vem koga se naj bolj bojimo, takih ki razmišljajo tako kot ti ali hrvatov.

Okapi ::

Poznam hrvate in nihovo mentaliteto. So po domače rečeno "hinavci".
So what? Saj ne bodo Hrvati odločali.

O.

BlueRunner ::

Okapi je izjavil:

najbolj se bojim, da bomo izgubili tisto, kar je gospodarsko za nas najpomembnejše. Odprto morje.
To je jasno, ampak vprašanje se glasi, zakaj se bojiš, da bi lahko prišlo do tega - ker bodo razsodili nepravično ali pravično?

Ali je to sploh pomembno vprašanje? Razsodili bodo tako, kot bodo menili, da je v njihovih očeh prav(ično). Kaj si mislim jaz, ti, telebanc ali pa generičen hrvat o temu, je IMHO nepomembno.

Zakaj bi to bilo pomembno vprašanje?

Double_J ::

Vemo da meja ne bo pri Umagu, če je bolj severno pa nimamo stika.

Pomoje je bila kot je Bluerunner rekel, pred Janšino napako za haag, še ena prejšna napaka. Komentiranje še leve vlade, da je sporazum "padel v vodo" in se bo treba "kako drugače zmeniti." Se pravi imamo 3 napake z arbitražo vred. Oziroma celo 4napake, če vemo, da je Tuđman v nekem trenutku celo hotel potalati celo Savudrijo za neko protiuslugo, pa nismo zagrabili. Torej imamo 4 napake.

Česa se pravzaprav nasprotniki arbitraže bolj bojite - da bodo arbitri presodili nepravično ali pravično?


Oni bodo pravično razsodili to se ne boj, mi pa bomo brez stika. Pravična pa bi bila tudi rešitev, ki jo oboji podpišemo. Četudi pomeni ravno obratno, naš stik. Ravno zato sem za to drugo pravičnost.:)
Dve šivanki...

Pšenični ::

"So what? Saj ne bodo Hrvati odločali."

Krucifiks.

Okapi ::

Zakaj bi to bilo pomembno vprašanje?
Ker odgovori na vprašanje, ali ne zaupaš v pravičnost sodišča, ali pa se bojiš, da nimaš dobrih argumentov. Če zaupaš sodišču in svojim argumentom, se arbitraže ne bojiš. Nasprotno, soseda, s katerim si v mejnem sporu, si želiš na vsak način spraviti pred sodišče.

Nasprotniki arbitraže torej bodisi dvomijo v pravičnost arbitrov ali v moč lastnih argumentov.

O.

Double_J ::

Okapi, Slovenija je neuradno zaklenjena država. Če ima miroljubne vzvode, da ji uspe postati nezaklenjena je to pravično, če jih pa nima in ostane zaklenjena je pa tudi pravično.

Rezultat je odvisen zgolj od izbire mehanizma.
Dve šivanki...

Pšenični ::

"Nasprotniki arbitraže torej bodisi dvomijo v pravičnost arbitrov ali v moč lastnih argumentov."

Arbitraža je v našem primeru neprimerna. Ob morebitnem negativnem rezultu, se boste levaki vehementno posipali s pepelom, morje pa bo "šlo". Edina rešitev je, da se zadeva zavleče in morebiti spusti Hrvaško v EU, če bodo pritiski preveliki. Meja pa bolje da ostane nerešena kot da se tole realizira. Jaz tem vladnim klovnom ne zaupam. Prvi korak je torej da arbitraža pade. Mislim da bo odziv na referendum velik in da bo sporazum padel. Je pa zdej za pričakovat veliko mobilizacijo zdravih levih sil, ki bodo rajo prepričevali o tem, kako je to najboljša rešitev. Zanimivo bo tud spremljat raziskave javnega mnenja. Sicer je že Gantar danes bluzil, da si tud desnica želi te rešitve, bla, bla,bla.... Tega bo zdej vedno več.

http://www.dnevnik.si/video/5376

Zgodovina sprememb…

Okapi ::

Rezultat je odvisen zgolj od izbire mehanizma.
Ja, in kot sem malo prej napisal, je IMHO arbitraža edini mehanizem, da dosežemo svoj cilj. A bi mi dali eno samo vas Italijanom za vstop v EU? Sem 100% prepričan, da je ne bi. Zato bi bilo tudi naše izsiljevanje Hrvatov vnaprej obsojeno na neuspeh.

O.

Double_J ::

Eni Rusi bi si to zagotovili brez arbitraže jasno. Mi smo bili na pol poti - pa sploh nismo zelo forsirali, niti nismo v tej smeri poizkusili s pritiskom glede EU. Probati bi najprej gotovo morali.

No prov, arbitraža bo dala torej tudi teritorialni stik. Če bo to res bo to velikanski škandal verjemi.:))
Dve šivanki...

Pšenični ::

http://www.zurnal24.si/slovenija/poslan...

Tud nekateri drugi mislijo, da je tale vlada nesposobna in da naj sama prevzame odgovornost za blamažo.

Zgodovina sprememb…

Karaya 52 ::

Okapi> Ker odgovori na vprašanje, ali ne zaupaš v pravičnost sodišča, ali pa se bojiš, da nimaš dobrih argumentov. Če zaupaš sodišču in svojim argumentom, se arbitraže ne bojiš. Nasprotno, soseda, s katerim si v mejnem sporu, si želiš na vsak način spraviti pred sodišče.

Sodišču gre zaupati da bo rešilo problem po pravni poti, po tem ko je Hrvaška s prejudici že pred leti zaigrala na to karto. O pravu in pravičnosti nebi razpravljal, ker je o tem že kup ljudskih zgodb. Cilj je izhod na odprto morje in v tej smeri razmišljam. Ko me pokopljejo poleg Davorina Rudolfa, mi lahko na grob napišejo "pravičnost".

mtosev ::

Pšenični je izjavil:

http://www.zurnal24.si/slovenija/poslan...

Tud nekateri drugi mislijo, da je tale vlada nesposobna in da naj sama prevzame odgovornost za blamažo.

najvecja blamaza bo ko bo Pahor na referendumu dobil odg: NE potem se bo lahko zjokal.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Pšenični ::

"najvecja blamaza bo ko bo Pahor na referendumu dobil odg: NE potem se bo lahko zjokal."

Niti ne. Tipo ma trdo kožo. Začel bo nabijat, da ga volilci niso razumeli in podobne bizerije. In karavana bo šla dalje. Zdej že ve, da je kariero skockal. Tko da se bo držal fotelja ko klop kože. Težka bo te modele spravit od korita, če so za to pripravljeni na vse sorta in vedo, da je njihova politična opcija pogorela. Čeprav referendum začetek nekega konca sigurno bo. Pričakujem še da bo flancal o zaupanju volilcev in podobno. Da ne beži pred odgovornostjo....bla,bla....

roCkY ::

Bistvo tega referenduma je izvlek celotne politike iz odgovornosti za povsem neznan rezultat procesa. Zato sem zaenkrat proti odprt za argumente, ki bi me prepričali v nasprotno.
Rezultat na tem referendumu ne bo odražal odgovora na vprašanje na volilnem lističu.

Če se je vleklo 20 let tudi sedaj ni nuno zadeve rešit in pokrivat odgovornost politike.

Zgovarjali pa se bodo itak vsi neglede na izid. Koliko ljudi bo komu dalo prav in mu verjelo pri nadalnjem odločanju se bo delno videlo jeseni in čez cca. 2 leti, če ne prej.

Gospodarske in povezane težave pa v kot.

kmetek ::

mtosev je izjavil:

Pšenični je izjavil:

http://www.zurnal24.si/slovenija/poslan...

Tud nekateri drugi mislijo, da je tale vlada nesposobna in da naj sama prevzame odgovornost za blamažo.

najvecja blamaza bo ko bo Pahor na referendumu dobil odg: NE potem se bo lahko zjokal.


KK mu bo posodila nekaj solz.

BALAST ::

Končajmo že s to dramatiko! 8-O

Hrvaški dajmo rdečo luč za vstop v EU, če ne podpišejo za slovenskega odprtega morskega koridorja.
Naj se začnejo obnašat malce bolj sosesko, ne pa da Zagrebški časopisi napihujejo vsakršno sovraštvo, zaradi ene kurč*ve banke in njenih oškodovanih varčevalcev. Naj povrnejo zemljo ki so jo ukradili brez dokumentov.

Verjetno jim zaradi cmoka v grlu padla odločitev, da jim je turizem z EU prinašal poletne viške, medtem ko z južnega balkana dobijo samo kosti. Zaradi mene se lahko dalmacija odcepi od Hrvaške in jo bomo z veseljem podprli, ker je vsaj nekaj zemlje kupljene pod slovensko zastavo, Zagreb je pa Ameriški in ti špekulanti so res najbolj hijenski pogojevalci.

xerix ::

Par vprašanj , ker si morda nekatere stvari narobe razlagam:

Meja se bo (baje) začela reševati ko bo Hrvaška že v EU, right?
Kot mi je znano, razlogov za blokado Hrvaške tudi ni več, right?
Če bo Hrvaška v EU, se bojo tudi (pozneje) schengenske meje odprle, kot se je to zgodilo z Slovenijo?
Če velja oboje, potem ni podlage za gospodarske težave (luka Koper , itd.) , ker teh "virtualnih" meja ne bo več, pač pa samo ozemeljske?

Tudi če recimo predpostavimo, da EU lepega dne razpade, je pričakovati večje tezave z nerešeno mejo. Čeprav se ponavadi take razpade "rešuje" z vojnami.
Dozdeva se mi da bo ta problem lepega dne skopnel kot lanski sneg, morda se pa motim in bo še kup sranja na to temo, verjetno več, če sporazum ne bo podprt.

lambda ::

Kaj sledi, če bo na referendumu 'ne'?

In ni mi jasno, kako so lahko tako nesposobni, da v arbitražnem sporazumu postavljajo neke točke o teritorialnem stiku (junction?) in sedaj nihče ne ve, ali bomo teritorialni stik sploh dobili? Zakaj je potem to v sporazumu sploh zapisano? Kje je problem, v definiciji pojma junction, ali kje drugje?

Pšenični ::

"Tudi če recimo predpostavimo, da EU lepega dne razpade, je pričakovati večje tezave z nerešeno mejo. Čeprav se ponavadi take razpade "rešuje" z vojnami.
Dozdeva se mi da bo ta problem lepega dne skopnel kot lanski sneg, morda se pa motim in bo še kup sranja na to temo, verjetno več, če sporazum ne bo podprt."

Sranje bo v vsakem primeru.

djordjevic ::

No, po tej teoriji je torej vseeno, tudi če z arbitražo kaj izgubimo. Bomo vzeli nazaj po razpadu EU press.
No grave is deep enough to keep us in chains.

oracle ::

Se pridružujem Okapi-ju.

Alencica ::

Čimvečja udeležba, večja legitimnost.
Saj je sklep izi v obeh primerih izida referenduma.

Če je ne, gre Pahor na malo uradnih obiskov (svet EU, HR, predsedujoča država...) in reče:
1. NE
"hej, vlada je imela ta namen, ampak nimamm mandata za ta način reševanja spora zatorej ne morem it na arbitražo, dajmo poiskat drugačen način reševanja, hkrati je bila vezana zaupnica, zato se od vas poslavljam"

Če pa da, pa se pripravite na domovinski davek za stroške sodnikov, zemljemercev, etnologov in ostalih "stručkotov"
2. DA
"hej, dobre novice, državljani RS se strinjajo s tem načinom reševanja problema"

Pšenični ::

"1. NE
"hej, vlada je imela ta namen, ampak nimamm mandata za ta način reševanja spora zatorej ne morem it na arbitražo, dajmo poiskat drugačen način reševanja, hkrati je bila vezana zaupnica, zato se od vas poslavljam""

Glede na njegovo "trdnost hrbtenice", bo to opravil brezhibno. Upam le da ima na čevljih vezalke....

kmetek ::

Ne pozabite vmes cca 150 mio EUR za HELLAS ;((

Pšenični je izjavil:

"1. NE
"hej, vlada je imela ta namen, ampak nimamm mandata za ta način reševanja spora zatorej ne morem it na arbitražo, dajmo poiskat drugačen način reševanja, hkrati je bila vezana zaupnica, zato se od vas poslavljam""

Glede na njegovo "trdnost hrbtenice", bo to opravil brezhibno. Upam le da ima na čevljih vezalke....


Težka bo, edino če so mu jih nogometaši zavezal? :P

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kmetek ()

solatko ::

MadMicka - Zadnja mednarodno priznane meje, so meje bivše Jugoslavije. Notranje meje, niso bile uradne, mednarodno priznane, saj se še v Yugi niso kaj dosti menili za njih. So pa bile uporabljane meje katasterskih občin (niti slučajno sedanje) iz zgodovine pa so se ohranile tudi druge mednarodno priznane meje, po katerih pa Hrvaška razen Dubrovnika, nikoli ni imela morja.
Glede na to, da se je bivša država razsula z vojno, bi morala biti organizirana mirovna konferenca, ki bi določila mednarodno priznane meje, med bivšimi republikami SFRJ.
Na tej konferenci bi Slovenija po vseh merilih lahko zahtevala mejo vsaj po de facto (nikoli ni bilo de jure) uporabljanih merilih v bivši državi - torej mejo, katasterskih občin.

Okapi ::

Solatko, ne nasedaj blodnjam Plemenitega. Lahko si prepričan, da bi se na morebitni mirovni konferenci strogo držali mednarodnega prava, sredinskih črt in podobnega. Mogoče bi dobili kakšno parcelo več na kopnem, meja na morju pa bi bila zanesljivo za nas manj ugodna kot po arbitraži.

O.

Pšenični ::

"Solatko, ne nasedaj blodnjam Plemenitega. Lahko si prepričan, da bi se na morebitni mirovni konferenci strogo držali mednarodnega prava, sredinskih črt in podobnega. Mogoče bi dobili kakšno parcelo več na kopnem, meja na morju pa bi bila zanesljivo za nas manj ugodna kot po arbitraži."

In to ti seveda garantiraš in prevzemaš vso odgovornost, kot Pahor. Vseznalci.

Okapi ::

Ni treba biti ravno vseznalec, da se dokoplješ do tako osnovnega spoznanja. Plemenitemu njegovo nakladanje uspeva, ker ve, da večina ljudi sploh ne ve, kaj je to mirovna konferenca, poleg tega pa tudi ve, da je nikoli ne bo. Sem pa skoraj prepričan, da sam v resnici dobro ve, da bi bil izid mirovne konference za nas slabši kot arbitraža.

Hrvaška ni bila naš sovražnik, niti ni bila na strani agresorjev in niti ni bila poražena v 3. balkanski vojni. Na mirovni konferenci bi bila njena pozicija najmanj enakovredna naši, po vsej verjetnosti pa bi bila celo močnejša. Na stik z morjem bi lahko vnaprej pozabili, ker bi zanj potrebovali mejo na Mirni, ne na Dragonju (tudi če bi imeli Savudrijo, še vedno ne bi s sredinsko črto prišli do mednarodnih voda), te pa ne bi nikoli dobili.

O.

solatko ::

Okapi - Saj tu je caka - mednarodno določenih mej na kopnem ni, iz tega pa izhaja tudi črta na morju - po katasterskih mejah, katere so bile de facto in de juri uporabljane v bivši SFRJ pa so kje. In nič ne nasedam, držim se golih pravnih aktov. Republiške meje niso bile nikoli pravno določene med bivšimi republikami. Tako ostane mednarodni arbitraži samo določanje mej po izvršenem dejstvu, tu pa pušimo pol Piranskega zaliva in stik z odprtim morjem - brez prejudiciranja.

djordjevic ::

Okej, tale s Piranskim zalivom - trenutno dejansko nismo na nič slabšem, kot bi bili, četudi nam udarijo mejo po sredinski črti. Naša policija že zdaj ne upa čez njo! Kaj bi se torej de facto spremenilo tudi po najbolj črni različici izida arbitraže? Nič. Sedaj neformalno stanje bi se zgolj formaliziralo.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Okapi ::

Republiške meje niso bile nikoli pravno določene med bivšimi republikami.
In kako misliš, da bi meje določali na mirovni konferenci? Upoštevali bi republiške meje, obstoječe stanje in recimo še popis prebivalstva. Če misliš, da bi upoštevali neke avstroogrske meje ali kakšne fantazijske zemljevide izpred 100 let, s katerimi bi mahal Plemeniti, si smešen.

Mirovna konferenca nam nikakor ne bi mogla prinesti boljšega izida od arbitraže. Ni niti najmanjših šans.

O.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

T-h-o-r ::

najbolj super bo, ko bo udeležba zopet okrog 10%, pa jih bo polovica od teh obkrožila NE :D
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

solatko ::

Okapi - Zadnji pravno veljavni podatki so katasterske meje. Pa ne iz leta 2003

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: solatko ()

dragana ::

Če sem prav razumel, potrebujemo stik z odprtim morjem zaradi Luke Koper (LK). Zakaj sploh je LK tako strateška? Ali država res toliko denarja tam z davki pobere? Imamo zato prebivalci kaj nižje davke? Normalni ljudje imamo z LK samo probleme. OK, nekaj ljudi je tudi tam zaposljenih(1109 zaposljenih v letu 2008) to drži, kaj pa naprej? Ceste so polne tujih kamijonov, ki delajo gnečo, uničijejo drage avtoceste, ter svinjajo zrak(pa še goriva ne točijo pri nas). LK bi se rada razširila in okupirala še kakšen del naše že tako kratke obale. Je dobiček za narod res večji kot slabosti, ki jih LK prinaša?

T-h-o-r ::

lol, zdaj je luka koper kriva za tovornjake na cestah :D
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

solatko ::

dragana - sedaj gredo do Kopra, potem bodo šli do Trsta ali Reke, ravno tako čez naše ceste, smo pač prometni koridor.

Karaya 52 ::

Problemi za LK so v primeru izgube stika z med. vodami realni in pogubni za potencial luke, kot tudi za celotno verigo ki je vezana na transport. Potenciala je še ogromno, transport pa predstavlja pomemben delež BDP, ne samo tovornjakov kot pravi Dragana. Zagovorniki arbitraže sicer med vrsticami sporočajo da ta udarec lahko prenesemo oz. da druge izbire tako nimamo. Vse za ljubi mir.
««
3 / 47
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izzid arbitraže ter izbira arbitra

Oddelek: Problemi človeštva
277026 (6240) mojsterleo
»

Ustavno sodišče, politika in meja s Hrvaško

Oddelek: Problemi človeštva
81427 (1309) mojsterleo
»

Osimski sporazum (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
10312078 (10276) jype
»

Rehnov predlog o SLO-HR arbitraži (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
726454 (4789) Karaya 52

Več podobnih tem