Forum » Zvok in slika » Izginjanje slike na Philips 42PFL7403H
Izginjanje slike na Philips 42PFL7403H

uzi312 ::
Imam zgoraj omenjeni LCD TV in Amisov komunikator povezan preko HDMI. Lcd je upgrade-an na zadnji firmware a mi kljub temu občasno izgine slika (black screen) zvok pa ostane. Slika se včasih pobere če TV resetiram, včasih pa tudi ti ne pomaga. Sprva sem mislil, da je težava v komunikatorju, ker mi slika ni nikoli izginila, ko sem gledal DVD, ampak vedno pri gledanju AMis TV. Vendar pa takrat tui ne vidim menu-ja LCD-ja, zato predvidevam, da je problem v TVju. Mi lahko kdo prosim pomaga s kakšnim nasvetom?
- spremenil: uzi312 ()

Scorpia ::
Probi drug HDMI vhod na tv-ju uporabiti. Poigraj se z nastavitvami v komunikatorju, ziher gre za kako nastavitev digitalnega signala na hdmi, ki jo tv ne prebavi. Sam v tem primeru bi ti moglo napisat da video signal ni podprt, ampak očitno ti ne napiše ker prepozna format zvoka. Pokliči še na amis, učasih je bilo da so operaterji imeli določene težave z določenimi tv-ji in so jo oni znali odpraviti. Je tudi nekaj o tem napisan, mislim da je tudi na tem forumu o tem.
////

uzi312 ::
Težave z nepodprtim video formatom sem že rešil z Amisom. Problem je ker se pojavi črn ekran in ne dela niti menu od TV-ja, da bi prestavil na drug source in edina rešitev je, da TV ugasnem počakam par minut in spet prižgem. Potem TV (slika) dela, včasih tudi cel dan, včasih pa se to dogaja parkrat dnevno! Počas zgubljam živce...

Scorpia ::
Edino kar ti preostane čakat na nov firmware, ker ta podobna napaka bila omenjena tudi v moji seriji, ki so jo odpravili. So pa bile takšne težave predvsem v tujini, vsaj tko je bilo razbrat na njihovi strani ko sem dajal dol firmware. Edino da pišeš philipsu ali pa uveljavljaš garancijo, pa nej ti oni rešijo težavo.
////

alsl ::
Če imaš še Sagem ga poskušaj priklopiti preko scarta potem pritisni zaporedoma menu, rumena, modra. V HDMI nastavitvah namesto edid izberi 576i nastavitev, pa še cookie izbriši. Pri Panasonic plasmi je to pomagalo, ker se je pred tem kar naprej preklapljala med različnimi ločljivostmi.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Amis televizija (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 18498 (9675) | Bakunin |
» | Xtreamer - IPTV predvajanje (strani: 1 2 3 4 … 18 19 20 21 )Oddelek: Zvok in slika | 240089 (107761) | telexdell |
» | [DVDR/divx] snemalnik in Divx predvajalnik (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Zvok in slika | 64676 (17166) | Buffy |
» | "Kockanje" na siol TV (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 10935 (9230) | rezator |
» | Kakšne so vaše izkušnje z SiOL trojčkom (telefonija, televizija, internet)?Oddelek: Omrežja in internet | 5552 (4085) | fosil |