» »

"Kockanje" na siol TV

"Kockanje" na siol TV

1
2
»

šernk ::

siol TV dela normalno tudi na 2,5km. meni na 2km sedaj tečesta 2 TVja brez kockanja, tako da mora delat, vse ostalo so le izgovori.

to da je centrala preobremenjena, pa je celo meni nov izgovor, pa sem mislil, da sem v roku 3 let slišal vse :))
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Senitel ::

Mah preveč... Vse skup zavisi od samega kabla, kakšne so njegove električne karakteristike, kakšna je izolacija, debelina kabla, koliko je spojev kabla do centrale, koliko parov v kablu je zasedenih za xDSL, je vmes kakšen VDSL,...
Imaš situacije, kjer bo na 9km možno postavit 1Mbps ADSL povezavo in imaš situacije, ko ista storitev ne bo delala na 4km. Večje hitrosti in TV te meje samo zbije bližje centrali.

V zemlji je pa pri nas zakopano svašta. Tako da je dejstvo da nekomu TV delata 2 TV-ja na 2,5km čist neuporaben podatek, ker je vsaka situacija praktično unikatna.

Naš Telekom zgodovinsko sploh ne gleda v katero smer se telekomunikacije razvijajo. Ko so v tujini postavljal xDSL pilote so pri nas vlekl kable dol, v smislu "ah sej lahko telefonijo izpeljemo tudi brezžično". Ko je T-2 v Kranju delal pilota za FTTH so se na Telekomu trkali po prsih "ah sej tega še 10 let noben ne bo rabil itak pa imamo tudi mi v par blokov že potegnjen dark fiber."

gregor_m ::

Točno tako kot pravi Senitel, problem je v kablih. Centrale uporabniki ne morejo preobremenit oz sesut. Na tehnični pomoči ta izraz uporabijo zato, ker ga razume vsaka stara mama. Saj stari mami ne moreš v normalnem času obrazložit dejanskega vzroka za slabo delovanje priključka.
Kabla imš lahko 100m pa ti lahko prekinja povezavo. Recimo, če je bil večkrat pretrgan, slaba izolacija, bližina električnega voda itd

rezator ::

A tako? No hvala za informacije.

Ja saj oni velikokrat poudarjajo, da imam slab oz "neprimeren" kabel jaz,od modema do komunikatorja, ne oni, od centrale do moje bajte. Ena lažjih "pojasnil", da se znebijo strank, ki jih kličejo in jim tečnarijo.
Some people feel the rain. Others just get wet.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: rezator ()
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

slika - siol tv

Oddelek: Zvok in slika
8618 (504) šernk
»

Kakšne so vaše izkušnje z SiOL trojčkom (telefonija, televizija, internet)?

Oddelek: Omrežja in internet
425181 (3714) fosil
»

SiOL TV - slika & zvok na optiki

Oddelek: Zvok in slika
242774 (2336) Okapi
»

Siol zamenjava tv.komunikatorja Amino v Sagem (cross, straight?)

Oddelek: Omrežja in internet
82695 (2510) molat
»

PPPoE vprašanje - storitve in motnje na liniji

Oddelek: Omrežja in internet
272090 (1769) Ovchka

Več podobnih tem