» »

HTC Tattoo - Simobil

HTC Tattoo - Simobil

1 2 3
4
5

Lonsarg ::

BartMan, problem 2.1 za HTC je Sense UI, ko bo ta urihtan ne bo problemov. če te pa skrbi prešvoh hardwere pa brez skrbi, če dobiš 2.1 upgrade, še ne pomeni da moraš tudi live wallpaper zraven dobiti, to se vsak izdelovalec ROMa sam odloči ali bo imel ali ne.

Documents to Go je carski za pdf, word itd, obšiči droidappz :)

moxon ::

Soimetniki HTC Tattoo, danes sem klical na pooblaščeni servis za HTC in sem dobil informacijo, da ne bo nadgradnje na 2.1 verzijo. Žal :(

CoolBits ::

Kaj pa oni vejo, jaz sem imel že 2.1 ampak kamera še ne dela pa je spet 1.6 gor :))

sgdjkdlsugi4 ::

Raje vzemi za 120EUR Spico, boljsi hardver + 2.1. Sam imam tatuja, vendar ga nebi kupil, ce bi imel za 120EUR Galaxya. Monte pa s svojim ceskim OS-em kr pusti ...

moxon ::

Pozdravljeni, imam vprašanje glede HTC Tattoo baterije... moja situacija je sledeča, telefon sem napolnil do konca, odklopil sem pred tremi urami in je trenutno stanje oz avtonomija baterije na 3/4 polne. od tega sem pol ure igral štiri v vrsto, pol ure imel vklopljen wifi za brskanje po android marketu. Nekaj aplikacij sem tudi instaliral, 1 sms in 1 klic. Se vam zdi to normalno? Kaksne so vase izkusnje s Tattoojem? Jaz mislim da gre za pokvarjeno baterijo. Battery Use Manager mi pravi sledeče: 37% Cell standby (a se ne porabi najmanj energije ravno v standby-u?), 27% Phone Idle, 15% Display, 10% WiFi, 7% igrca, 3% Android system, 2% RSS feed. Naj povem se sledece, imam izklopljeno: GPS, mobile povezavo, WiFi, svetilnost je na 50%, update-i so vsi izklopljeni (tudi v kolikor ne bi bili se ne bi mogli update-at zaradi izklopljene mobile in WiFi povezave).

Prosim za vaše izkušnje z baterijo, kako jo trošite, kako dolgo vam drži itd... Meni se zdi 6h avtonomije za baterijo katastrofa! Do sedaj mi je baterija zdržala najvec 12 ur. Telefon je bil kupljen pred 2 mesecema, jaz pa sem ga odkupil kot rabljenega. Naj se povem, da se telefon predhodno bojda ni uporabljal. Kaj mi svetujete? A mi bodo priznali napako baterije na servisu? Je potrebno na servisu pustit cel telefon, da napako odkrijejo in ali je mozno da bodo baterijo takoj zamenjali v kolikor se oglasim na servisu, tako da lahko domov odkorakam z novo baterijo in telefonom? Hvala za vse odgovore.

LP,
Gregor

jurre ::

Meni baterija drzi 1-2 dni. Ponavadi ga polnim vsak vecer, ker drug dan ne zdrzi cel dan in bi se popoldan oz. proti veceru spraznil.
Trenutno sem ga polnil recimo do vceraj zjutraj do okoli 9h, 10h dopoldan, pa sem ga dal prejle polnit okoli 15h (kazalo je rumeno baterijo). Imam stalno prizgan 3G, cekiranje 2 mailov, wifija nic, naredil par krajsih klicev in poslal kar nekaj smsov.
Vcasih mi drzi komaj 1 dan, po resetu telefona pa je spet boljse (zgleda nekaj ostane odprto, ceprav imam task killer in zapiram aplikacije ki jih ne rabim).

moxon ::

Tudi jaz sem resetiral telefon z namenom, da bi odpravil težave... a se ni izšlo. Ce bi moj telefon zdržal vsaj 1 dan bi bil zadovoljen, tak pa sem popolnoma nemobilen. Se dobro da imam doma dobro staro E71 :) Fora je, da sedaj zraven nosim dva telefona, saj nisem preprican, da me nov ne bo pustil na cedilu zaradi baterije. Torej naj uveljavljam garancijo na baterijo?

sgdjkdlsugi4 ::

Izklopi "Enable always on mobile" v Mobile networks v nastavitvah, nebo pa ful revolucije. Pac mala baterija, jebi ga.

moxon ::

maddog imam izklopljeno :) hvala vseeno

BaRtMaN ::

Meni pomaga zatemnjen ekran za deljšo avtonomijo. Na namizje dodaj Androi Widget z imenom Power Control. Pritiskaj zadnjo ikonco, da se svetlost zaslona ustali na srednji intenzivnosti. Meni tako telefon zdrži 2 dni skoraj vedno,

bmwwww ::

moxon preberi malo prvo stran te teme kr tam tud pise tam kako in kaj glede baterije...

__Devil__ :: 17. jan 2010, 19:41:30
Jah, če si cel dan na njem. Meni ob normalni uporabi (10-15 klicev, 15min wifi, 3G imam izklopljen) zdrži tudi 4 dni.

moxon ::

@BartMan hvala za nasvet! Sem naredil kot si svetoval in sedaj drži nekoliko dlje. Problem je bilo sinhroniziranje programov, ki je laufalo v odzadju, hvala :)

@bmwwww sem napisal koliko se s telefonom ukvarjam (pred pred zadnji post :)) in koliko zdrži baterija. Ne igram se celi dan s telefonom, ker ce bi se, bi bil zadovoljen :)

bmwwww ::

@moxon ja pa preberi se tam, bo ziher kaj pomagalo... je blo nekaj napisano glede baterije. Pac sam sem bil v dilemi al tattoo al samsung monte zato sem prebral precej stvari.
LP.

strictom ::

2 dni mi drži baterija. 2 dni tops.
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

bizi ::

zdravo!!

Vem da je bilo že dosti govora o tem kak za tattoo-jem, vendar me vseeno zanima kar nekaj stvari...
zanima me ali je zahteven za uporabo? bolj zahteven kot navaden gms?
Sam sem zainteresiran zanj in nisem ravno prepričan za nakup... Namreč skrbi me, da ga ne bom znal uporabljati, saj sem opazil, da je dosti stvari katerih se lahko izključi samo preko tele. omrežij oz. storitev(mobitel, simobil)...
Opazil sem tudi, da lahko z marketa downloadaš kar veliko stvari... Katere bi mi prišle najbolj prav??
Ali lahko te aplikacije naloži tudi preko računalnika? Slišal sem tudi govorice, da htc tattoo ne deluje na windows 7... je to res?

hvala za odgovore...
dodatnih informacij o aparatu ali softwearu se ne bom branil :D

moxon ::

Tattoo je kompatibilen z W7 :) (ne)zahteven je toliko kot vsi ostali android telefoni. na telefon lahko prenašaš in instaliras aplikacije preko racunalnika ali preko telefona (marketa). Jaz sem uporabljal samo market in browser od telefona za instalacijo aplikacij, menim da je to tudi najbolj optimalna varjanta. Glede izbora aplikacij... jih je res ogromno, menda se nisem prisel do konca na marketu, najbolje je da se kr sam sprehodis po marketu z izborom "top free apps" in se sam odlocas, opisi na marketu so super, tudi komentarji so in ocene. Mimogrede prodajam HTC Tattoo za 109,90€, je zelo ohranjen, v garanciji in z racunom. Ce si zainteresiran mi poslji pm ali poklici na 040 586 553. Lahko me poklices tudi za informacije v kolikor bos ubral drugo pot za nakup telefona :)

Skratka android je bolj nezahteven in kompliciran kot drugi operacijski sistemi. vsaj po mojem prepricanju :) Zlo fajn je sploh za tiste userje, ki uporabljajo google/facebook/twitter in druge aplikacije oz storitve.

LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: moxon ()

bizi ::

Pa zelo čudno se mi zdi to da se ne moreš povezat prek bluetooth-a z drugimi telefoni...
Sem pa že naročil novega...

moxon ::

Ja, to je ena izmed hib telefona. No svojga sem ravno prodal :) Drugače je ap telefon super, komot se na njem gleda filme, uporablja navigacijo in trati čas z raznimi aplikacijami in igrami. Je prava špilika vredna svojega denarja. Slabša stran teh telefonov je (tudi drugih touchov), da se na soncu skoraj nič ne vidi. Vsekakor pa je za nek uvod v android svet vec kot dovolj dober telefon.

bizi ::

filme... jih lahko naložiš z računalnika? je kakšen poseben softwear za predvajanje, ki bi se ga dobilo na marketu...
pa wifi deluje brez da bi ti kaj zaračunavalo ane... med tem ko uporabljaš HSDPA ali 3G se ti šteje pa pod prenos podatkov...

bizi ::

Kako deluje net pri tem telefonu?? ko si na netu ti stalno kuri "pulze", seveda če nisi na wi-fi...
Pa če hočeš mobilni net potem samo v nastavitvah obklukaš mobilni internet in wi-fi izklukaš??
Kako bi s tem telefonom prišel do mobilnega planeta(da vidim kakšna je moja poraba), sam sem nekaj poskušal vendar nisem mogel ugotoviti...

hvala za odgovore

ducky ::

@bizi
preko kerga omrežja pa maš? - če maš simobil, potem lahko vso porabo (internert, klice, sms-se) stalno brezplačno čekiraš preko si-asistenta na simobil.si , drugače pa sem si jaz snel z marketa "smart monitor lite" in tam pod trafic lahko gledaš, koliko podatkov si prenesel danes in koliko za mesec ter koliko preko wifi in koliko preko mobile.
Je pa tako, da jaz mam nastavljeno samo čekiranje maila in sinhronizacijo koledarja, vremena pa tega pa nimam in mi niti 1 mb ne pobere za to..

bizi ::

jst mam omrežje od mobitela... In ponavadi sem lahko šel na planet pa vse prečikirau tuki pa nisem ravno prepričan kako to gre...
Pa zelo me skrbi tut to da bi moja poraba neta začela segat v velike količine(prevelike)...

ducky ::

ja na mobitelu pejd na mobilno verzijo spletne strani www.planet.si (http://www.planet.si/portal/site/planet...... ne vem, ker paket maš pri mobitelu glede obračunavanja...

bizi ::

Mislim da bo to še najbolša poteza:D hvala!
Drugače imam đabest...

ducky ::

pri džabest maš pa tak 1gb vključeno v ceno, za normalno uporabo ti je dovolj že 10 mb mesečno, razen če prenašaš kake zadeve (če kake filme misliš prenašat, potem pa zna hitro narast ja).

CoolBits ::

Če koga zanima... sem sam "skuhal" rom za tattoo-ja, nov skin, boljši kernel...
Potrebuješ root za update.

http://coolbits.homeip.net/2010/06/romc...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: CoolBits ()

PeternelG ::

Se že kaj ve za nadgradnjo Tatooja?

moxon ::

Z nadgradnjo Tatoo-ja ne bo nič. Sicer pa čisto logično, zakaj bi posodabljali starejše telefone (firmware) če pa lansirajo nove telefone in imajo tako jokerja v žepu? Če bi vse stare telefone posodobili na 2.2 Android, pol bi bila polovica novih spodnji-srednji razred telefonov neuporabna :) Ne razumi me narobe, iz strani uporabnika je seveda to več kot dobrodošlo ampak nažalost se gre tukaj za biznis in nategovanje folka. HTC je že nekaj krat izjavil da bodo updat-i za ta in ta model... za nekatere se je dobro izšlo po nekaj mesečni zamudi, za druge pa na žalost ne. Sam sem imel Tatooja in sem ga prodal saj je imel neke napake, katerih nisem mogel spregledati. Recimo WiFi povezljivost... mislim, da bi ta problem rešili z 2.1 ali 2.2 sistemom. Upam pa za vse uporabnike Tatooja, da se izcimi iz tega kaj pozitivnega.

denabiker ::

Če bi hoteli imeti v redu telefon kupite v višjem cenovnem razredu, vse kar je nižji cenovni rang bo povprečno zahtevnim uporabnikom šlo marsikaj na živce.
Tak pač je, ne gre drugače.

moxon ::

No ja, sam sem kupil Tatoo-ja predvsem zaradi testiranja androida, bi pa človek pričakoval, da deluje WiFi normalno če že ima modul. Tako pa sem imel probleme z enkripcijo in sicer sem zaradi bednega telefona moral spremeniti ključ WiFi-ja na prastaro 16 bitno enkripcijo in se odločiti ali bo deloval WiFi na mobitelu ali na laptopu (deluje samo WPA in WPA2) :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: moxon ()

ziga1990 ::

Pozdravljeni meni pa se pojavla čudn problem na mojem HTC Tattoo-ju:
ko jaz poslem SMS neki osebi je vse vredu ko pa mi ta oseba odgovori dobim SMS in ga vstavi pred mojim vprasanjem tudi cas kdaj je blo sporočilo prejeto.

ali ima se kdo ta problem in a se ga da odpravit?

CoolBits ::

Nastavi si uro in datum pravilno.

ziga1990 ::

CoolBits je izjavil:

Nastavi si uro in datum pravilno.



to mam nastiman

jurre ::

@ziga1990
to pri operaterju nekaj z uro bluzijo. Se je tud ze meni zgodilo, potem pa pogledam uro smsa, ki sem ga dobil in je bila 5min prej kot sem ga jaz poslal :D
Naslednji dan je bilo OK, uro na mobitelu imam tako stalno pravilno nastavljeno, tisti ki mi je poslal sms pa tudi. Kolega, ki mi je sms poslal je pri mobitelu, jaz pa pri simobilu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jurre ()

profii ::

Updatea na 2.1 ne bo ane?

moxon ::

nope :)

hunter01 ::

Vem, da sem že spraševal, pa bom še enkrat. A je že kak normalno dostopen program (free, low price) za GPS navigacijo za te tattoo-je?

edoode ::

Danes sem kupil HTC Tatoo in sem naletel na nekaj težav. Povezan sem prek WiFija in mi kaže da je signal a na internet vseeno nemorem. Poskušal sem tudi urediti gmail in facebook in sue ampak mi napiše da ne gre, ko odprem browswer pa napiše da stran ni dosegljiva, pa katerikoli naslov vpišem. Kakšna ideja kako naj bi to rešil? Povezan sem pa preko TP-LINK routerja.

moxon ::

edoode je izjavil:

Danes sem kupil HTC Tatoo in sem naletel na nekaj težav. Povezan sem prek WiFija in mi kaže da je signal a na internet vseeno nemorem. Poskušal sem tudi urediti gmail in facebook in sue ampak mi napiše da ne gre, ko odprem browswer pa napiše da stran ni dosegljiva, pa katerikoli naslov vpišem. Kakšna ideja kako naj bi to rešil? Povezan sem pa preko TP-LINK routerja.


Zato sem jaz Tattoo-ja prodal :) Težave boš rešil tako, da spremeniš vrsto enkripcije na ruterju. Sedaj imaš ali WPA ali WPA2, spremei na 8 ali 16 bitno in ti bo delalo :)

edoode ::

Kje pa kako to spremenim? Nisem ravno ekspert ko se gre za routerje in konekcije in podobno.

moxon ::

Dostopaš preko browserja, povezan moraš biti s kablom. Za dodatne info pa google-aj "How to configure a TP-LINK wireless router". Ni ravno neka višja znanost :)

Zakaj si sploh kupil Tattoo-ja, ko pa je na voljo tudi HTC Wildfire, ki je boljši, novejši in cenejši? Prodaj Tattoo in zamenjaj za Wildfire

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: moxon ()

edoode ::

Na Simobilu sem Tatooja dobil za 50EUR (mel sem 20EUR popusta z mondial club kartico) Wildfire je pa 130EUR tko da je kr neki razlike

moxon ::

No jaz sem gledal brez vezave, se ravno ne rad vežem za dve leti.

Simobil cena brez vezave:
HTC Wildfire - 240EUR
HTC Tattoo - 276EUR

http://www.simobil.si/sl/mobilePhones.c...

edoode ::

No ja, jaz sem že nekaj časa na ortou u nulo ker ima dosti ugodnosti, če en bi bila poraba ogromna.

Ne rata se mi prijavit za konfiguracijo routerja pa sem ga že resetiral pa probal z default up. imenom in geslom pa še zmeraj negre. Očitno se bom še kar dolgo zabaval s tem preden ga osposobim.

moxon ::

Reci kakšnemu sosedu, kolegu, ki ima več pojma pa bo zadeva rešena za 2 min. Tudi jaz imam paket Orto u nulo, ampak ne zaupam več SLO operaterjem kar se dviga cen tiče. Če se ne vežeš lahko vsak teden zamenjaš paket :)

BaRtMaN ::

Brez veze je menjavati vrsto šifriranja na ruterju, če je problem v telefonu. Drži tipko za izklop, izberi airplane mode, počakaj 10s in izklopi airplane mode. Ponavadi pomaga tudi, da s kakšnim task managerjem ubiješ browser.

ma-titz ::

Hej mojstri! Bi mi mogoče keri znal povedat, kak se izklopi (delete forever) ta XT9 pri pisanju sporočil, ker me res živcira:)

BaRtMaN ::

Klikneš zobnik za nastavitve in izklopiš sleherni Text Prediction tam.

ma-titz ::

Že že, ampak vseeno je pod default vedno XT9 in morem vedno izklopit pa mi gre na živce:)

hunter01 ::

Jaz sem tudi povsod izklopil XT9 in je še kr ponekod prisoten po defaultu :/

Sm se že skor navadu, vsakič najprej to kliknit.
1 2 3
4
5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

HTC Desire (strani: 1 2 3 452 53 54 55 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
2733458487 (200773) Rupa
»

HTC Wildfire (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
703122083 (58681) majstr77
»

Naslednji Android bo Ice Cream, 2.4?

Oddelek: Novice / Android
3615137 (13405) Dr_M
»

HTC Tattoo (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
5026986 (24349) PeternelG
»

htc tatoo težave!!!

Oddelek: Mobilne tehnologije
122112 (1738) horse

Več podobnih tem