» »

HTC Desire

HTC Desire

««
55 / 55
»
»»

shadeX ::

Ulala. Za HTC One X (rabljen) sem se tudi sam zanimal. Zgleda res v redu telefonček (bi ga celo že kupil ) sam menda ima veliko napak (najbolj odmevna je kao wi-fi - slabo lovi ).

Če ga boš kdaj prodajal mi javi :D

Moto G zgleda tudi lep in zmogljiv telefon. Ampak moje srce pripada HTC-ju :D.

hojnikb ::

Prste stran od One X, razn če bi ga rad sam popravljal. Resno.
Bolje, da počakaš na HTC One, da se poceni, če misliš ostat v HTC taboru..
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hojnikb ()

shadeX ::

Bom upošteval tvoj nasvet :)

PrimozR ::

hojnikb je izjavil:

Ne koristim podatkovne povezave. Doooh..
Ampak glede na to koliko wifi povezav (sploh eduroam) je, se mi malokrat zgodi, da ostame brez podatkovne povezave, ko jo potrebujem. Seveda pa nisem tip človeka, da mi mora zacigljat za vsako drobno stvar ki jo dobim. Raje to storim manualno.
Vse to pripelje do tega, da nisem vezan na nikogar in ne plačujem oderuških naročnin. Nafilam pa tisto kartico, ko je na 0.
Ko je pa treba kupit telefon, se pa obrnem na najcenejšega prodajalca (ko pomisliš, kako preplačaš telefon z naročnino...) ali pa bolha.. slightly used varjanta. Works for me all the time. Brez naročnine.

Koliko pa na mesec zapraviš za predplačniški sistem?

shadeX je izjavil:

Pa ne, ni tako dober, kot telefoni za 150 €.


Nisem napisal tako dober, ampak blizu. Recimo

Tole resno daš kot primer telefona za 150 €? Največje vprašanje pri Moto G je, zakaj ga naši kretenski operaterji ne ponujajo v paketih z naročnino. Ker to je EDINI telefon, ki se ga kupuje novega za nek pameten denar. Ni drugega telefona, ki ga vzameš namesto Moto G, ne novega, ne rabljenega, ko govorimo o ~200 €.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: PrimozR ()

hojnikb ::

Koliko pa na mesec zapraviš za predplačniški sistem?

Minimalno
#brezpodpisa

PrimozR ::

2 €? Minimalno ne pove nič, ker ima vsak svoja načela. Zame je npr. minimalna poraba podatkov na mesec okrog 300, mogoče 400 MB. Ponavadi je med 600 in 1000 MB.

hojnikb ::

Koliko je minimalno za mene, v resnici niti ni pomembno, lahko ti pa povem, da bi z praktično vsako naročnino prišel dražje skos.
Sploh danes, ko imaš možnost poslat sms preko številnih online storitev zastonj in ko obstaja poplava brezplačnih glasnovnih storitev.

Dokler bojo operaterji takole nategunski in bojo ponujal "neomejene" podatkovne pakete (ki sploh niso neomejeni) se pač niti ne dotaknem naročnin.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hojnikb ()

PrimozR ::

V bistvu je pomembno, ker vprašanje če se splača zajebavati z omejitvami, če na koncu prihraniš 5 €. Sploh pa skačeš iz enega ekstrema v drugega, nočeš naročnine, potem pa govoriš o neomejenih paketih, čeprav več kot očitno nisi ciljna skupina zanje, če zdaj preživiš s prednaročniškim paketom, ki ima podatke večinoma BISTVENO dražje. Iz lastnih izkušenj ti lahko povem, da je 2000 enot več kot dovolj, stane pa 20 € na mesec. IN srečno z glasovnimi ter SMS storitvami, ki so brezplačne, na katere se lahko zaneseš in s katerimi lahko dosežeš vse svoje kontakte v imeniku kjerkoli, kadarkoli ;)

hojnikb ::

Storitve, ki jih jst koristim, so še vedno pripeljale vsak sms :)

Se vsaj sprjaznem z omejitvami predplačnikov, če vem da me to ne stane praktično nič (pa še vezave ni). Če pa se že grem naročnino, pa naj ima vsaj tak podatkovni paket, ki ga lahko koristim tudi izven telefona (kolikokrat se zgodi, da ostanem brez neta na prenosniku/stacionarcu in bi tak paket prav prišel).

Dokler ni paketa po moji meri, bom pač ostal na najcenejši možni varjanti (kjub omejitvam).

Ko se pa najde operater z neomejenim podatkovnim paketom za nek razumen denar, pa takoj prešaltam (magar je lahko tudi omejena hitrost, samo datacap ne).
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hojnikb ()

hojnikb ::

addendum:
Mobitel z svojimi NET paketi je še najlepši približek tega, kar bi jst vzel. Ampak 2/15GB podatkov je joke za tak denar
#brezpodpisa

PrimozR ::

/me pogleda na telefon porabo podatkov

/me opazi, da je v marcu ~100 MB porabil portable hotspot/tethering

Torej govoriš nekaj na pamet, brez da bi sploh pogledal, kaj ti ponuja nek paket. Če tvoj telefon ne omogoča hotspota to še ne pomeni, da ga paket ne. Pa še enkrat, zakaj nujno neomejen paket, če zdaj preživiš na predplačniškem sistemu?? Nisi nikoli pomislil, da bi preizkusil kako prideš skozi z recimo 2000 enotami na mesec?

hojnikb ::

/me pogleda na telefon porabo podatkov

/me opazi, da je v marcu ~100 MB porabil portable hotspot/tethering

Gee, a veš da mi2 nisma iste osebe in imama različne potrebe po podatkih ?
FYI, predplačniški net od tuša, ki ima 1GB podatkov, skurim praktično v parih urah... Hmmm, le kako dolgo bi blo 15GB za cel mesnc... (hint: ne za dolg).

Torej govoriš nekaj na pamet, brez da bi sploh pogledal, kaj ti ponuja nek paket.

Ne govorim na pamet, ker mi je kristalno jasno, koliko ponuja kater paket.

Če tvoj telefon ne omogoča hotspota to še ne pomeni, da ga paket ne.

Kje sem to trdil ?!

Pa še enkrat, zakaj nujno neomejen paket, če zdaj preživiš na predplačniškem sistemu??

Zato, ker se mi ne da ukvarjat z kvotami in gledat za vsak GB. To da sem sedaj na predplačniku, še ne pomeni, da veliko podatkov nebi koristil.
Nisi nikoli pomislil, da bi preizkusil kako prideš skozi z recimo 2000 enotami na mesec?

Če to pomeni 2GB... ne nebi prišel skos. No mogoče prvi teden, če bi pazo na vsak MB. Ampak kot sem rekel, s tem se mi ne da ukvarjat, zato raje nimam nič, kot pa nekaj na pol in to mastno plačujem.. Kapiš ?

Če bi ostajal "neomejen" paket, pa tudi če ima neko spodobno kvoto (rečmo ~50GB) in potem zmanjšanje hitrosti na neko razumno raven (par Mb, ne pa par 10 Kbit), potem bi blo to kul za taprav denar. Vse ostalo so pa kompromisi, ki za mene niso vredni denarja.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hojnikb ()

Zvezdica27 ::

živ,

kje lahko zastonj pošiljam sms preko spleta?

hvala,

zz

hojnikb ::

tušmobil in najdi.si imata online aplikacijo za pošiljat smsje..
#brezpodpisa

Zvezdica27 ::

čist free?

Najdi.si namreč?

b

hojnikb ::

najdi.si in tušmobil (imajo facebook app). Seveda so pa omejitve na dan..
#brezpodpisa

Netrunner ::

Eno vprašanje...

Imam eno starejšo verzijo HTC desire na katerem je nameščen Android 2.2.2, pa ponavadi pri uporabi interneta mi pade v "infinite restart loop" ... sinhronizacije se mi načeloma lepo izvajajo, če pa delam kaj preveč je konec ...

Včasih teh težav nisem imel, pa me zanima če bi nadgradnja OS-apomagala ker hard reset na tovarniške nastavitve ni odpravil težave ? ...ali je mogoče šla kakšna komponenta na matični in mu ni pomoči ? ... je kdo imel podobne težave in jih je odpravil?

Se sploh da in splača namestit zadnjo android verzijo na tak telefon?
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

hojnikb ::

updejtaj bootloader in daj 2.3 gor..
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hojnikb ()

PrimozR ::

Zadnja uradna je 2.x, na pol uradna je 2.3, neuradni ROMi gredo pa vsaj do 4.1 zagotovo, naprej pa ne vem kako je. Je pa delovanje 4.x ROMov bolj tako-tako.

A resetira se samo, če greš na internet? Na podatkovni, mobilni povezavi al na WiFi? Kaj pa kak drug app ki močno kuri podatkovno povezavo oz. WiFi (recimo soudcloud)? Lahko da je težava v katerem izmed teh dveh čipov. Katero verzijo radio.img imaš?

Netrunner ::

Prvič se mi je težava pojavila par mesecev nazaj ko sem gledal TV2Go od T2 na wireless povezavi. Takrat se mi je sicer samo 1x restartal.
Drugače pa se mi "infinite boot loop" pojavi če grem na internet preko mobilnega omrežja. Kakšno minuto ali dve zdrži in nato reset. Ko se telefon zažene se po par sekundah spet resetira. Loop lahko ustavim če mi v tistem času uspe ozklopiti mobilno povezavo. Drugače je alternativna rešitev da poberem baterijo ven, pustim par minut in ga nato vžgem ... tako imam malo več časa na razpolago za sklopit mobilno povezavo.

Če imam vklopljen wireless se mi to tudi zgodi, vendar kasneje.

Zanimivo je to da ni težava če sem povezan an internet, saj lahko brez težav uporabljam vse aplikacije ki ga potrebujejo ... npr RSS reader, gmail viewer, razne sinhronizacije ipd... če pa vklopim bilokakšen browser in malo surfam je konec .. isto je če uporabljam google maps.

Dva dni nazaj sem naredil hard reset na tovarniške nastavitve in ko se je telefon konfiguriral in sem vklopil net ... spet reset .. in ga sploh nisem mogel več ustavit. Pomagalo je samo da sem pobral kartico ven in šel proč od wireless signala ..kar mi je dalo čas da sem sklopil vse povezave.

Drugače pa specifikacije so:
Android: 2.2.2
Kernel: 2.6.32.15-gf5a401c
Build number: 2.29.405.14 CL345208
Software number 2.29.405.14
Browser version: Webkit 3.1

bom moral malo naštudirat kako to azdevo nadgradit .. ker to mi žere živce in ga bom kmalu ob zid vrgel... zanima me ali bi to sploh pomagalo ker se bojim da je bolj kaka napaka na matični...

gugl da precej teorij... eno je da se pregreva .. drugo da je SD kartica težava (katero sem odstranil in ne pomaga) ... pa še kaj bi se našlo. Največkrat pa ko je folk pisal o tem ga je nesel na servis da so matično menjali...
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

PrimozR ::

Na ugasnjenem pritisni volume down in power. Tam prepiši številko verzije radio.

Netrunner ::

PrimozR je izjavil:

Na ugasnjenem pritisni volume down in power. Tam prepiši številko verzije radio.


BRAVO PVT SHIP S-ON
HBOOT-0.93.0001
MICROP-031d
TOUCH PANEL-SYNT0101
RADIO-5.11.05.27
Aug 10 2010, 17:52:18
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

hojnikb ::

maš slučajno kak custom rom gor ?
ker ti reseti smrdijo po tem, da procesor ne dobi dovolj napetosti in se resetira.
Probaj čisto stock rom.
#brezpodpisa

Netrunner ::

Telefona nisem nikoli nič nadgrajeval ali kakorkoli drugače "šaril" po rom-u ipd.
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

hojnikb ::

najprej nadgradi na 2.3 in potem poročaj..
#brezpodpisa

PrimozR ::

Poskusi najprej z latest radio.img, http://forum.xda-developers.com/showthr...

EDIT: ah, potrebuješ root... Naloži tisti na pol uradni 2.3.3 pa je, ja. Verjetno je latest radio itak iz 2.3.3 roma.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: PrimozR ()

Anno Domini ::

Se mogoče da kje dobit zadnji del ohišja -HTC DESIRE 601-?

Zgodovina sprememb…

Buggy ::

Verjetno ne vec tako aktualna tema, a vseeno se najde se kaksen zanesenjak. HTC Desire sem privlekel iz predala in sedaj bi ga malce posodobil in pripravil za malega, ker nonstop sinari ;)

Zanima me, ce je kdo ze nalagal novejse ROM-e recimo tale SlimKat (4.4.4) je cisto svez in zgleda dokaj ok, kot je prebrati.

http://forum.xda-developers.com/htc-des...

PrimozR ::

Kar sem imel izkušenj s 4.0 (tik preden se kupil Nexus 4) je zadeva zelo preprosta. Kupi nov telefon.

hojnikb ::

Don't waste ur time z 4.0 and up romi. To je samo za igračkat..
#brezpodpisa

Buggy ::

kaksen konkreten razlog bi bil tudi zazeljen, preden se grem igrackat...Kaj je bilo napram 2.2 MIUI toliko slabse in s katerimi ROMi so bile take izkusnje in konkretno kaj? Sesuvanje, avtonomija, pocasnost,...

PrimozR ::

Zadeva je bila neuporabna z vidika stabilnosti. Hitrost tudi ni bila ravno vrlina, kar je razumljivo, telefon ima single core 1 GHZ CPU s staro arhitekturo. Presenetljivo je, koliko je razlike med Nexus 4 in 5X v gladkosti delovanja, pa ima Nexus 4 BISTVENO (nekje 6-krat, brez upoštevanja razlik v arhitekturi) hitrejši CPU. Da ne omenjam 512 MB RAMa na Desire.

hojnikb ::

že odstotnost proper 3.x kernela je dost dober razlog. Recimo video snemanje in pospeševanje še zdaj ne dela.

Jst osebno imam na tem gor lepo en modificiran 2.3 Sense rom in dela, kot se spodobi za 6 let star telefon. Pa še vizualno ne zgleda dated, kot recimo stock android.
#brezpodpisa

Rupa ::

Jaz imam gor zadnji Cyanogen mod, ki je bil narejen zanj in deluje povsem spodobno za tako star telefon.
««
55 / 55
»
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri pametni telefon kupiti za začetnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7717040 (10450) Scaramouche
»

HTC Desire HD (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
18528858 (17216) fishy12
»

Nova anketa: katere znamke je vaš mobilni telefon? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Ankete
15028232 (22395) leiito
»

HTC Legend (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
20322042 (13871) CaqKa
»

Android 2.2 v kratkem na HTC-jih (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
7416137 (10946) cucolino

Več podobnih tem