» »

HTC Tattoo - Simobil

HTC Tattoo - Simobil

1
...
3 4
5
»

blackwing ::

Zanima me ta telefon, imam ga namen kupiti, kako deluje kaj? me zanima če bo sploh slovenski meni prišel ven? mogoče telefon kaj šteka ali kaj podobnega? dela lepe slike? kako hitro deluje internet?

moxon ::

ne kupi tega aparata, raje HTC Wildfire

BaRtMaN ::

Če hočeš slovenski vmesnik pa Samsung i5700 Spica.

blackwing ::

predvsem me zanima htc, kaj pa magic ?

BaRtMaN ::

Ima že precej zastarel Android v1.5.

Sam lahko namestiš gor neuradno nadgradnjo CyanogenMod in dobiš bolj uporaben telefon, lahko se spreminja tudi lokalizacije, ampak slovenske še nisem videl.

Axl Rose ::

Je že kakšen nov update za ta telefon?

CoolBits ::

Zelo redke so posodobitve pri HTC, za starejše telefone niti ne upaj.
Kup-novga politika...

Axl Rose ::

aha škoda. neki je blo rečeno da naj bi bil..
še neki me zanima, nekdo se je upisal na moj mail, sedaj nevem kako se naj jaz vpišem ker mi samo "teži" za njegovo geslo, in niti ne morem dol vlečt aplikacij preko telefona :S

Lonsarg ::

Naredi hard reset pa jovo na novo. Drugače maš pod setting za dodaja accounte, sam nism sprobal še drugega dodati, če se potem da prvega zbrisat sploh, ali prvi ostane primarni.

Axl Rose ::

Mi lahko kdo pove kako se nastavi druga melodija naprimer za klicanje in prejemanje sms-ov ?

spmbxspmbx ::

kaj pa ta topic:
http://wwwery.com/2081-android-2-2-froy...

android 2.2 na htc tattoo :-S

spmbxspmbx ::

spmbxspmbx ::

CoolBits ::

Kamera in radio ne dela na nobenem... :-S

BaRtMaN ::

Jaz trenutno gonim HCDRom 1.7 z OC kernelom. Skonfiguraral sem nek widgetm, da underclocka CPU, ko je zaslon ugasnjen in ga povrne na tistih 528MHz, ko je prižgan. Widget bolj slabo dela, tako da je Tattoo na trenutke še bolj počasen kot sicer, baterija pa nič kaj opazno dlje ne zdrži. Bom testiral še do konca tedna, potem pa probal kakšen Froyo ROM (radia ne nucam, kamera je res na trenutke uporabna, a itak igračka).

edoode ::

Zdravo. Zanima me samo kako izklopit tisto opcijo da ti neprestano pošilja informacije o lokaciji na kateri se nahajaš. Na 2 ali 3 strani so debatirali o tem in je en link priliman z rešitvijo ampak očitno stran več en dela ker mi samo napiše bad request ko jo probam odprt. Hvala.

BaRtMaN ::

Mislim, da je Settings > Call Settings > Cell Broadcast.

Jaz sem začel dobivati SMSe, ko sem iz garancije dobil zamenjano osnovno ploščo telefona pa sem poklical na Simobilov helpdesk.

tommy boy ::

Kaj ve kdo kako izbrisati smse na tem telefonu? Če brišem posamezno mi za en sms porabi 1 minuto, ob večji količini pa zmrzne vse skup. Pa tudi pošilja mi kar dvakrat en in isti sms, tako da mam občutek, da se mu je zmešalo. Obstaja kak reset telefona ali pa kaj?

jurre ::

jaz sem si nalozil program handcet sms. Oznacim pa dam kar force delete, pol pa traja, ker brise nekje 6 smsov na par sekund. Sem jih ze pakrat brisal nekaj cez 1000, pa sem kar cez noc pustil pri miru in je zbrisal.

Reset pa obstaja, samo ga bos vrnil na tovarniske nastavitve (bos moral cisto vse nastavljat na novo):


To reset the phone

1. Press HOME > MENU, then tap Settings > Security > Factory data reset.
2. On the Factory data reset screen, tap Reset phone and then tap
Erase everything.

To reset the phone using phone buttons

1. With the phone turned off, press and hold the HOME and BACK buttons, and then briefly press the END CALL/POWER button.
2. Press the ENTER button to begin the reset process.

Tip If your phone hangs or freezes, remove the battery then wait for a few seconds, and then re-install it. After re-installing the battery, turn on the phone.

tommy boy ::

Evo sem naložil ta program handcet, samo telefon ob vsakem poizkusu brisanja smsov zmrzne. In ko sem ga spravil k sebi je kar od sebe starejše smse pošiljal.

Obstaja še kakšna drugačna rešitev?

hunter01 ::

Obstaja drugačna rešitev: SERVIS!

Meni SMS zbriše isto sekundo ko dam delete in nikoli ne pošilja dveh hkrati.

Če že pozikusi naredit reset kot ti je jurre napisal, če ne pomaga nesi na servis.

tommy boy ::

Reset je rešil težavo..hvala za odgovore

Bananovec ::

kateri je najboljši rom oz. katerega predlagate kot nadomestilo za 1.6?
Its only copying if samsung does it. And unless we patent this in 5 years,
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple

BaRtMaN ::

Na ROMih 2.x ne delue kamera in FM radio. Sicer se posamezniki trudijo, da bi kamero usposobili, je pa napredek še omejen.Pri uporabi nekaterih novih funkcionalnosti so težave, npr.

  • 3D galerija v Androidu 2.0+ ne deluje na Tattoo-ju, ker nima grafičnega procesorja, CPU pa je prešvoh

  • nekateri imajo probleme z nedelujočim GPS-om

  • JIT prevajalnik za Javo ne deluje vedno stabilno, zato je v nekaterih ROMih onemogočen


Če ti kamera ni toliko pomembna, predlagam:

Vidim, da je tudi nekaj novih ROM-ov, npr nFinity z Androidom 2.3.1, a o njem ne vem kaj dosti.

Je tudi en kup drugih ROM-ov, a jaz uporabljam HCDR.ROM 1.7 (optimiziran stock Android 1.6 iz Tattooja), dokler ne zrihtajo kamere.

Zame je glavna prednost na HCDR.ROM-u več aplikacij na Marketu, ker aplikacija ne javlja, da ima zaslon nizko gostoto pik. Pa onemogočeni boot zvoki, ker so res nadležni.
Zaenkrat še vse aplikacije, ki sem jih probal, delujejo. Tisti overclock kernel ne deluje dobro, meni je opazno zmanjšal odzivnost, tudi nisem opazil razlike v avtonomiji baterije.

mr1two ::

Se splača menjat na 2.x?
Trenutno furam na originalnem, pa me matra enih par napak, med katerimi bom izpostavil to, da se mi na mobilni internet poveže samo enkrat, ali parkrat recimo samo ~24 ur po zagonu, potem pa noče(service unavailable) in ga je potrebno(telefonček) resetirat.

Ali kateri od teh romov odpravi zadevo?
In ali je zadevo možno povrnit v originalno stanje za primer garancijskega popravila?

Hvala za odgovore.

recmajkemi ::

Če se ti ne poveže na mobilni internet, je lažje kot resetirati, vklopiti airplane mode za par sekund in potem ponovno vklopiti mobilni internet.

mr1two ::

hvala za nasvet, deluje:)

Sicer pa vprašanje še vedno stoji: se splača upgrade?
In ali se da povrnit v prvotno stanje v primeru garancijskega popravila?

BaRtMaN ::

Ja, da se povrnit. Jaz sem svojega rootal in se z njim igral, potem pa so mi začele odpovedovat hardverske tipke pod zaslonom. Naredil sem tovarniško ponastavitev in je šel čez garancijo pri Simobilu brez problema. Pposlal so ga v Nemčijo, kjer so mi zamenjal celotno matično ploščo. Zanimivo, kajne, da je ceneje zamenjat KOMPLETNO drobovje kot prelotat par knofov. Dobr, off topic. :)

Upgrade se po mojem splača predvsem zaradi novih aplikacij. Vsaka verzija Androida pride s posodobljenim API-jem, ki ga izkoriščajo pisci aplikacij. Če uporabijo kakšno novo funkcijo, ki ni v starem Androidu, aplikacija tam ne bo delovala! Primer: poglej si število appov za Android 2+ na Mobitelovem razpisu za razvoj.
V Androidu je tudi omenjeno novo izvajalno okolje z JIT kompajlerjem za aplikacije. V nekaterih ROMih z 2.2 je zaradi nestabilnosti onemogočen JIT, konzervativna ocena razlike, ki jo naredi pa je nekje iz 2 Mflops na 3 Mflops (kar je 50% hitreje!). Več na xda-developers - tema o linpack testu.

V novejših verzijah so tudi posodobljene različice Googlovih aplikacij, od Gmaila, Maps do Marketa. Sicer pa je za domači zaslon še vedno čista zmaga ADW.Launcher, predvsem na Androidu 1.6.

Skratka, če lahko pogrešaš fotoaparat, GO FOR IT!

mr1two ::

Ah ta aparat je itak ena zguba časa, ker je obupen. Prej sem imel enga ericsona(on rjav, ki je bil tudi v akciji, k770i ali 550i ali 710i, nevem točno), pa je imel odličen fotič.
Tako, da verjetno se bom malo poigral enkrat ko gredo izpiti mimo. Bom verjetno še prišel s kakšnim vprašanjem sem.
Hvala za odgovore in LP

recmajkemi ::

Tisti, ki še vztrajate s tattoojem, mi lahko nekaj preverite? Namreč po letu uporabe se mi je začela ura ponastavljati ob menjavi baterije. Lahko kdo proba dati baterijo ven in nazaj notri, se vam ura ponastavi?

BaRtMaN ::

Meni se ne ponastavi, kar pomeni, da je še vedno neka mini baterija na matični plošči sami. Me pa potem po zagonu vedno vpraša za časovni pas, na srečo je že izbran CET, tako da sta samo dva pritiska na zaslon.

recmajkemi ::

Je izpraznitev notranje baterije oz. ponastavitev ure ob menjavi baterije v garancijskem roku, zadosten razlog za garancijski zahtevek?

recmajkemi ::

Ob ponastavitvi na tovarniške nastavitve se ura in datum prikažeta pravilno, (očitno se je sposoben sinhronizirati) tako da sem sumil na krivdo kake aplikacije, vendar se pri menjavi baterije ura in datum zopet ponastavita.

BaRtMaN ::

Morda pa le ni baterije... Nadgradil sem na Cyanogenmod in tam me je ob setupu vprašal tudi za uro, izbral sem pa uporabo operaterjeve ure. Iz tega sklepam, da je v GSM protokolu tudi možnost oddajanja ure, vsaj v recimo temu handshake paketih.

BoLhCa ::

Kdo ve za release log za današnji update HTC Tattoo telefona ?

CoolBits ::

Verjetno samo twitter app...

recmajkemi ::

Kdo ve kako bi prisilil telefon v update? Me je ujel v mestu ko sem bil na 3G, pa sem obkljukal spomni me kasneje, že tri dni nič.

errhec ::

Na Tattoo ju deluje Android 2.3 Gingerbread tudi FM in camera.
Sam sem nad hitrostjo zadovoljen
TUKAJ

( če bo kdo poizkusil, mi lahko javi koliko nu drži baterija? )
dd

BaRtMaN ::

Uporabljam že od RC0 dalje.

Meni je na tovarniškem ROM-u telefon zdržal maximalno 1 dan. raje kakšno uro manj (zaslon zatemnjen na ~10%, WiFi on, 3G data on). Na istih nastavitvah mi s temle ROMom zdrži tudi do dva dni! Trik je po mojem predvsem v underclockanju procesorja.

Skratka tale CyanogenMod 7 RC2.2 je skoraj absolutno boljši od tovarniške starine. Edini minus mi je tipkovnica, ki je st.link http://blog.monitor.si/2011/02/slovenci... brez šumnikov]. Bom moral najti kakšno boljšo...

[ecstazy] ::

Uporabljam nFinityGB ROM od v0.7 naprej.

Nekatere stvari še ne delujejo (vstavljanje video posnetka v mms), ampak meni se zdi dosti boljši od tovarniškega, ki sem ga imel prej. Tudi baterija zdrži dlje časa. Minus je, kot je omenil BaRtMaN, slovenska tipkovnica, ki je brez šumnikov. Se pa da to rešiti z uporabo češke tipkovnice.

errhec ::

Slovenska tipkovnica je v :
anysoftkeyboard

potem pa instaliraš še SLO-langpack

šumnike dobiš tako da držiš S če hočeš Š, C če hočeš Č...
dd

blackblacky ::

glupo pitanje do amena ni kej....ampak res sm teleban za tale fon...kljub temu d ga že lep čas imam žal nism vešč v teh nadgradnjah ipd....ali je možno da bi kdo spisau kaj bi bilo potrebno da bi ta telefon biu nadgrajen na 2.3 verzijo androida...kolikor sem seznanjen uradno ni...je pa nekaj kar naredi zadevo polno funkcionalno in bistveno bolj optimalno.

hvala lepa kdorkoli si bo vzel čas za mojo malenkost

errhec ::

dd
1
...
3 4
5
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

HTC Desire (strani: 1 2 3 452 53 54 55 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
2733458995 (201281) Rupa
»

HTC Wildfire (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
703122236 (58834) majstr77
»

Naslednji Android bo Ice Cream, 2.4?

Oddelek: Novice / Android
3615175 (13443) Dr_M
»

HTC Tattoo (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
5026997 (24360) PeternelG
»

htc tatoo težave!!!

Oddelek: Mobilne tehnologije
122118 (1744) horse

Več podobnih tem