» »

Janša - revolucionar?

Janša - revolucionar?

djordjevic ::

Ne, sej kul. Prebral oboje s povezav. Ampak tisto s financministrstva res deluje kot en perfidno zapakiran spin. :)
No grave is deep enough to keep us in chains.

donfilipo ::

Ni problem Slovenije dolg, če se primerjamo z nekaterimi uspešnimi sosedami. Vsi ekonomski kazalci do krize so bili kar lepi, tako da so si upravičeno vsi pripenjali tako kovinske kot besedne kolajne:) Problem je, ker si gospoda nikakor ne morejo domisliti hitrih in učinkovitih ukrepov za izhod iz krize. Zdi se, da si konkurenčnejše države opomorejo veliko hitreje.

Ko takole pogledam (se doslej nisem kaj dosti trudil:) in ocenjujem kateri je bolj primeren za odstrel:) bistvene razlike ne vidim. Razen prepirov med Kosom in Njavrom, posledično potem levico in desnico, medsebojno obdolževanje za zločin akademskega pleskanja domovine in patrij....vse to se vleče že od nekje depale vasi naprej, kjer so JJ-ju nekako salonski levičarji obesili oznako, da je erjav oziroma naslednik eve braun in ..... na drugi strani murgeljski palček, ki tako ponoči postroji vse direktorje, udbaše in komuniste, ter jim ukaže kako morajo zajebavati delavce>:D

Bolj se trudim razbrati smisel takih zarotniških tez, bolj me vse skupaj spominja na prepir med dvema starima kurbama:) In potem municija nekako posahne. Dobro veš, da gre za prasici svetovnega reda, ki bi jih po trših moralnih načelih kamenjali....po drugi strani pa, če pogledamo z jezusovimi očmi....kaj češ res prasice ampak profesionalne in ni hudič, da včasih tudi kaj dobrega komu naredijo;((

Gledam tudi podmladke. Kravate...uglajen govor in poznane fraze. Me spominja na playbojeve zajčice. Preden jih stari Hugh ljubezensko obdela in prepusti še sponzorjem, dokler potem v bistvu nekatere premožne, druge revne ne sanjajo o tistih pravih ljubeznih, ki so skozi posel nekako ušle. Ni to za moje izkušene oči. Pa kaj češ, še vedno tako naivno upam, da se bo nekega dne tako iz nič pojavil čudež in zadeve spremenil drastično na bolje. Recimo mali obamčič. Če ne drugega, da vsaj malo HOPA. In to je najbolj zdrav, učinkovit in poceni dope, kar jih človeštvo pozna. Le da pač stare kurbe po obligacijskem kodeksu z njim nehajo operirati, ali bolje rečeno njihov niti malo ne prime več:)

Ne morem si kaj, da ne bi na Janševem govoru nekje v ozadju videl drakulskih postav 'antikomunistov', ki v bistvu ne upajo nič drugega, kot da bi dobili čimvečjo oblast za čimmanjše davke, povezave med ljudmi jih manj bolijo, razen simboličnih...nerealnih pri maši:) S tistimi je hudiču pokazan prst:) Zares? Ne bi rekel!
Na drugi strani brbljač strpnosti, ki je povečal prodajo vibratorjev in število ženskih glasov. Sarkič ga je celo navadil na krucifiks in malo bolj moško držo, ker nikoli ne veš, če morda svetleča pleša ni bolj seksi od barbi značaja:) Ampak spet v ozadju vidim miljone upokojenih levičarjev, ki so v bistvu socializem in ertle neprestano usmerjali, gradili in sesuvali in vse v bistvu ne v nekem javnem, pač pa predvsem v lastnem in ožjem družinskem interesu. So hudiču ponudili prst? Nedvomno. Zagrabil jih je za dušo:)

Nesposobna politika išče krivce med notranjimi sovražniki. Leta nazaj so bili to beli (ne sme jih biti preveč, če ne je nevarno:), danes bodo to kmalu rdeči, le da se štetje umiri na trdi manjšini in zbere korajža:) To da so vsi postrojeni in strumno upognjeni pred maršalom evrope, ki veleva strogo sredinskost za 40 let, da ne bi bilo recidiva socializmov in da jim je v bistvu dovoljeno le kregati se, kateri planinski čaj bomo pili in kdo ima večjega...to se mora pozabiti. Vse skupaj mora izgledati kot demokracija, kjer revni stremijo k socialni državi, tistih par procentov bogatih pa k libertarni. Da taka demokracija drži balanco je potreben magični trik:) Če imajo otroci nalogo prešteti jabolka je naloga prelahka in učitelj nespreten. Če jim da prešteti lepa jabolka, pa je sprožil pravi pedagoški proces! Jasno jabolk ne bodo prešteli:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

USS Liberty ::

>>>>>>>cel dan nisem sledil teme...mi je pa "USS Nimitz" pognal kri po zilah bolj kot kaksen "kuhancek" na stantih.

ne se prevč razburjat ob mojih postih, to škodi lepoti....
mogoče bi bilo dobro za tvojo nervozo, da s podstrešja prineseš kakšno sliko jovanke broz in jo poljubiš, mogoče te bo pomirilo...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Brane2 ::


Da je človek, kot je Kučan po letu 90 sploh bil na čelu naše države je seveda sporno. Kučan je bil diktator, ni bil v rangu kakšnega Stalina, je pa bil v rangu Francisca Franca in podobnih. Včeraj je bil en dokumentarec o Ceausescuju, ki so ga vrgli z oblasti decembra leta 89. To je bil že čas po padcu berlinskega zidu, ko so že imeli demokratične vlade na Madžarskem, Češkem, Poljskem, tovariš Kučan je pa takrat še vedno trdno držal svojo diktatorsko oblast in razmišljal, kako bi jo zadržal in šele, ko je na TV videl, kaj se je zgodilo njegovemu političnemu bratrancu in njegovi ženi v Romuniji, si je nadel ovčjo kožo, se prefarbal in s pomočjo medijev, ki jih kontrolira še danes, zmagal na volitvah. Hitro je pogruntal, da lahko s pomočjo medijsko-policijsko-obveščevalnega aparata tudi v več strankarskem sistemu zadrži politično oblast, s pomočjo njemu zvestih tovarišev pa tudi vso ekonomsko oblast


:))

Človek, kje jemlješ navdih ?

Že samo omenjanje Romunije in Slovenije v istem stavku zahteva solidno dozo norih gobic ali česa podobnega.
Kako lahko Kučana primerjaš s Čaušeskujem ?
Si ti takrat sploh bil v Romuniji ?
Ali še bolje, si takrat sploh obstajal ?

In Kučan kot diktator je splojh komedija. Tip je v primerjavi z novodobnimi demokrati raznih barv naravnost revež.
Jak diktator, ki je kao vedel za in dovoljeval vsak prdec v javnem WCju, ni si pa uspel nagrabiti niti solidnejše fabrike...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Daedalus ::

In Kučan kot diktator je splojh komedija. Tip je v primerjavi z novodobnimi demokrati raznih barv naravnost revež.
Jak diktator, ki je kao vedel za in dovoljeval vsak prdec v javnem WCju, ni si pa uspel nagrabiti niti solidnejše fabrike...


Brane, ti sploh ne štekaš. Ni poanta Dučeta iz Murgelj v tem, da bi si grabil fabrike. On je pač puppet master, ki iz svoje hiše s pomočjo t.i. "globoke države" fura tale naš podalpski poskus. Neki slovenski Iluminat pač. Prav priročno majhen je, pa se ga ne opazi, on pa medtem rula gospodarstvu, parlamentu in nasploh vsem. In razsvetljenci ala Janša so to pogruntali, zdajnas pa obupano želijo ponovno osamosvojiti, postaviti Republiko 2.0 in nasploh imajo same Plemenite cilje.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Brane2 ::

Ziher. Neota je v Matrixu upodobil Keanu, ker Janša ni mel časa... :))
On the journey of life, I chose the psycho path.

USS Liberty ::

Double J, prosim da nehaš smetiti z drugorazrednimi temami. Univerzalno zdravstveno zavarovanje prevaga vse sramotilne stebre, obiske udbe, disciplinska služenja vojaškega roka, razlastitve premoženja, 200.000 ubitih po vojni, koncentracijska taborišča v Kidričevem, delavnice Pike Nogavičke na Golem otoku, šikaniranje "tadrugih" na delovnem mestu, šoli, faksu, največji braindrain v zgodovini naroda... "Tapravim" je bila SFRJ raj na zemlji oz. so indoktrinirani do te meje da jim še danes prihaja v intervalih. Sploh ne morejo skriti.


Me zelo veseli, da se še najdejo tudi taki, ki znajo razmišljati s svojo glavo, kot to počneš ti, za razliko večine ovc v naši državi, ki imajo v glavi vgrajen rdeči čip "made in EI NIŠ"

Povprečnega levičarja pri nas bolj skrbi za Palestince kot pa Goli otok in koncentracijska taborišča v Kidričevem. Ja, res, oni pravijo, pa kaj potem, če je bil pri nas Goli otok, mi smo imeli najboljši sistem na svetu. In tudi, če bi večino teh levih ovc danes Kučan osebno zaprli na Goli otok, bi oni bili še vedno prepričani, da on pa kaj takega ne bi nikoli storil, saj je on dober človek, ki ima nežen glas in lepe oči, in po tem, ko bi jih pet let mlatili in stradali na Golem otoku, bi oni še vedno Kučanu nesli štafeto v Murgle, javnost bi pa prepričevali, da jih je na Goli otok v resnici zaprl zlobni plešasti Janša.

V resnici pa moramo razumeti te leve ubožce… Celo življenje so njih in njihove starše vsak dan prepričevali, da živijo v najboljšem sistemu na svetu, jim prali možgane z rdečim šolskim sistemom, školsko televizijo, oddajami za JLA, NNP, partizanskimi filmi... in povsem logično je, da tako sistematična in dolgotrajna indoktrinacija pač pusti posledice na delu populacije in potem ti ljudje, druge, ki se ne strinjajo z njimi, pošiljajo na psihiatrijo, v resnici so pa ravno oni tisti, ki bi jih moral pregledati kakšen psihiater.

Jaz sem že dolgo časa nazaj spoznal, da je sizivo delo, da bi kakšnega od naših neokomunistov karkoli prepričal. S temi ubožci polemiziram samo iz zabave in ko pač imam kaj časa. Pred kakšnim letom me je en pacient na forumu nacionalne televizije hotel na vsak način prepričati, da je bil Yugo 45 veliko boljši avto kot Opel Kadet. Ja, takšne imamo v Sloveniji...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Utk ::

Tule so dejstva:
Leta 2004 je bil neto državni dolg nič (0). Konec leta 2008 je bil neto državni dolg 10 miljard EUR!

Potem pa svizec zavije čokolado v folijo, aha:
2006: 8 milijard 246 milijonov evrov (8.246.000.000,00).
Oktober 2007: 5 mrd EUR.

Še par let vladanja komunistov in bojo spet državljani popolnoma nezadolženi, ker jim nihče pri zdravi pameti ne bo več posodil niti centa. Država bo pa ta svoj dolg odplačala z oderuškimi davki, potem pa tudi ne bo več nič dobila. Potem bomo živeli v komunističnem raju, čisto nezadolženi, brez socialnih razlik, ker bomo itak vsi kreditno nesposobni reveži.

vesoljchek ::

Balkanski genocid nad slovenci z genetsko kodo

Balkanci imajo drugacno genetsko kodo,kot slovenci in drugi bolj
civilizirani narodi. Genetski genocid nad slovenci se je
najverjetneje pricel s prihodom Uskokov na slovenska tla pred vec,kot
200leti. Uskoki so se lepo fizicno asimilirali(ozemlje,ki ga
predstavlja danasnja Slovenija) in pa zelo slabo mentalno
prilagodili,njihove danasnje potomce pa najdemo pod priimki,kot so
npr.,Kocjancic,Kuncic,Jaklic,Verlic,etc,torej,so nekako bolj
naturalizirani priimki in s tem ne nosijo vidnejse balkanske note
priimkov,ki se koncujejo na ić in zato manj prepoznavnim,ceprav
tudi njihova genetska koda zal ni slovenska.

Za slovenski narod to pomeni popolno izgube lastne identitete,ki se
danes zelo dobro kaze v aktualni vsesplosni,ter obmejno-politicni
situaciji,ki je pac samo dolgoletna kulminacija informacijske blokade
iz preteklosti(bogve,od koga le?) in je vsekakor ni mogoce vec
zanikati,ker so se slovenci priceli zavedati lastne identitete,ki jo
bo pa zelo tezko dokazovati ravno zaradi prevelikega stevila zelo
dobro asimiliranih drzavljanov iz balkana,ki so se pridno naseljevali
in plodili na slovenskih tleh in najverjetneje zasedajo precej
uradnih,(ne)slovenskih volilnih glasov in je s tem verodostojnost
pravih slovencev,ki glasujejo za Slovenijo,omajana v zelo veliki meri.

Pomen "izgube lastne identitete" zaradi balkansko-genetsko drugacne
kode se kaze v drugacnem gledanju na svet zaradi prirojenih miselnih
in custvenih anomalij,ki nastanejo,ko se pomesata slovenec in
balkanec in s tem tudi vplivanje na aktualno dogajanje v Sloveniji
sami. Clovek brez jasne in konstruktivne identitete ne more pravilno
delovati in razumeti svoje okolice,ki mu narekuje nekaj,kar bo taksna
oseba tezko sprejela in bo poskusala narediti vse,da se
njena(vecinoma napacna volja),uveljavi na vsak nacin,ne glede na
sredstva,ki bi bila potrebna za dosego cilja.

Celo najbolj primitivna plemena(v izumiranju ali pa jih ni vec) se zelo dobro zavedajo
pomena svojih lastnih genov(braniti svoj narod). Vsakega prisleka preprosto eliminirajo
in vse napisano nakazuje na zgodovinsko prefinjeno nacrtovanje uradno
dovoljenega balkanskega genocida nad slovenci v izvajanju se dandanes.


2.) Balkanci uporabljajo Crno Magijo v Sloveniji na vseh
podrocjih,politiki,gospodarstvu,v privatnem zivljenju(ali ste morda
vedeli,da zenske iz bivse jugoslavije na skrivaj kanejo kapljico
menstrualne krvi v kavo ali caj,da bi pridobile moskega za zarod ali
pa npr.,da so balkanci nekaksni mojstri za spolnost in obenem
prodajajo nekaksne rastlinske pripravke za spodbujanje zensk,ki se
tako vzburijo ob tem pripravku,da se jih samo dotaknes in ze dozivijo
orgazem(res dobri ljubimci,mar ne-z lazjo si ustvarjajo vse,kar je do
sedaj javno znanega),ki jim daje t.im. lazni naziv,da so balkanci
najboljsi ljubimci in da nasteto in ostalo,ki bazira na lazeh,sploh
se ni vse?)

Balkanci so enaki ali celo hujsi sovrazniki,kot teroristi
sami,ker,teroristom se da stopiti na prste,balkancem pa nemogoce,ker
imajo s seboj na delovanju v Sloveniji metode iz Mesta Prekletih in
nenazadnje,tudi najverjetnejso prekletstvo piramide. Tem ljudem bi v
preteklosti sledila GRMADA!

Slovenci bi se teh ljudi morali bati v vseh oblikah,ker,so prijazni
in hinavsko govoreci,da bi pridobili sogovornika in pocasi tudi
njegove predmete,preko katerih potem delujejo,ker,od tega je odvisno
prezivetje slovencev,za katere je jasno,da jih je iz dneva v dan
manj.Seveda pa uporabljajo tudi metode udbe in ta metoda deluje
tako,da postanete zelo paranoicni in imate vecjo moznost napraviti in
delati napake zaradi psihicne represije in custvenega izsiljevanja v
vsakdanu,da ne govorim o neprespanih noceh,ki zlomijo se tako mocno
osebo. Te osebe bijejo sveto vojno v Sloveniji in je mocno za
verjeti,da stremijo h osvojitvi sveta,kar islamizacija ipd. zadeve ze
tudi nakazujejo in nenazadnje tudi aktualna-politicna situacija sedaj
bolj javno odraza in nakazuje implikacije genocida nad slovenci,ki se
izvaja prikrito ze zelo dolgo,ker,ko si zbezal sovraznika izpod
kamna,le-ta postane se mocnejsi in postane zelo prisoten,kar tudi
pomeni,da ga z lahkoto opazis in temu primerno ukrepas.

Balkanci so v vecini primerov prekleti in zato iscejo nove in nove
ljudi,ki jih nujno potrebujejo za manipuliranje,ker,sami se niso
zmozni znebiti le-tega(prekletstva)-(oglejte si zgodovino juznjaskih
narodov-klanja,pobijanja,genocidi,dnevna uporaba Crne Magije med
sosedi,etc,v Slovenijo so pa prisli zato,da temu uidejo,ker so
nesposobni resiti zadeve v zvezi z le-tem(npr.,neka bivsa zelo znana
in popularna slovenska pevka z zelo slovenskim priimkom je v paniki
in solzah dejala,ko so jo hoteli prisiliti,da bi sla nazaj,da se ne
bi rada vrnila v Bosno-verjetno zato,ker te tam za dobrodoslico
pricaka odtrgana macja nogica na predprazniku, "jer si bila kurvo
jedna").

P.S.:Ker vecina ne verjame v opisano,imajo balkanci tako se vecji
manevrski prostor in zato z lahkoto redcijo,karkoli si izberejo,v
nasem primeru,se mascevati slovencem za osamosvojitev in pa
seveda,kar tako malce,za zabavo,ker taksni pac so(Osama BL je
priznal,da oni ljubijo smrt,balkanci so jim pa naceloma precej
podobni)ker,balkanci nimajo identitete,kjer bi bila sprejeta in pac
lahko pocnejo,kar se jim zljubi,seveda po ze znanih metodah
"zgodovinskega izrinjanja" slovencev.

Seveda so podatki iz lastnih izkusenj oseb in celo ve se poimensko za dve
osebi,ki to izvajata in pa tudi,kje bivata v naselju,kjer je veliko taksnih,ki to izvajajo,vendar se to ne da dokazati,razen s tem,ce jih pogledate v obraz,ki vam prinese grozo v um...vecinoma tudi gledajo v tla(hrvat in bosanka-oba inteligentna,ampak,dejansko povsem nesposobna v podjetju).


In najverjetneje tudi ne obstaja nekaksen zakon na temo Crna Magija,oz.,kako povrniti osebi,ki je utrpela mentalnio,psihicno,fizicno represijo z omenjeno varianto,nekaksno odskodnino in v najboljsem primeru,IZGON oseb,ki so to povzrocile in seveda se povzrocajo(najbolj znan slovenec in zdravilec na tem podrocju svetuje pravilno odstranitev in ZAZIG,vendar,seveda,mi zivimo v 21.stoletju in nekako ne bomo zazigali oseb,ki so nam unicili privatno zivljenje in sluzbo. Ziveli bomo se naprej v slogi s taksnimi ljudmi in oni bodo se naprej poceli opisano. In verjemite,taksnih prizadetih oseb je v Sloveniji ogromno,stanje lahko primerjamo s posilstvi,ki se jih ne upa prijaviti zaradi grozenj s smrtjo,izsiljevanjem in nenazadnje,z odtujitvijo nasih osebnih predmetov,preko katerih se se bolj efektivno posega v clovekovo bivanje s Crno Magijo,etc,etc...

Verjeti je,da nihce ne bo kaznovan za ta genocidna dejanja nad slovenci. In tudi zakona na to temo ne morete spisati,ker se vam bodo vsi smejali. Zato so vsi,ki so prizadeti zaradi tega,prisiljeni se sami soociti s tem primitivnim ljudstvom v 21.stoletju. Drzava nikoli ni in nikoli ne bo mogla spremeniti tega vprasanja. Seveda,dokler bodi balkanci v Sloveniji...


Se zanimiv podatek:G. Pucnik in G.Drnovsek in G. Kucan so bili edini,ki so javno upali povedati,da je konec juge in da nikoli ne bo vec,kot je bilo(izjava Kucana),oba druga,ki sta to izjavila v malce drugacnem tonu sta,kot veste,preminila. G.Drnovsek je pred smrtjo celo pripeljal v Slovenijo "nekaksno pleme"...mogoce zato,da ga razresi urokov in pomaga Sloveniji na visjem nivoju? Jaz verjamem v to in njegovo crevo ni bil edini vzrok za njegove smesno prezgodnjo smrt. Zanimivo vprasanje pa je,zakaj je G. Kucan se ziv,mar ne...baje je komunist,bivsi seveda,kar ocitno cloveku da moc in energijo,da prelepo zivi na ozemlju,katerega ni hotel zagovarjati,dokler se za to niso odlocili slovenski volilci na referendumu. To je pa ze druga zgodba.

Bolani slovenski narod je plod sistematicnega dolgotrajnega izcrpavanja balkanskega naroda,ki,kamorkoli pride,prinese s seboj svoje nereseno prekletstvo.

+

PaX_MaN ::

Crna [sic] Magija?
Ouuuukeeeeeeej. :))

donfilipo ::

Jebela cesta. To sem jest skoz govoru. Sam pol so mi dal une tablete, pa šnops, pa horse, zdej sem pa že rahlo sit. Zdej ste ta mladi na vrsti>:D Tole z magijo je tako: včasih dela, včasih ne. Ampak slovenska foušija, neumnost, in privoščljivost pa skoz dela. Bol od Casia ali Rolexa. Precizno maksimalno:) Tko da mam vtis, da bo zdravilec lahko bogat, a slovenstvo vedno bolj bolno8-)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

drejc ::

Bemu mater kulker teli leftiji zadnje cajte zjebavajo državo as a whole, bote na konc še prosil da JJ pride na oblast...zna biti že pomladi (ironija)?
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

Daedalus ::

Povprečnega levičarja pri nas bolj skrbi za Palestince kot pa Goli otok in koncentracijska taborišča v Kidričevem.


Za kojega k. bi me skrbel Goli otok? A mogoče JJ odpira kak obrat tam, za prevzgojo grdih levičarjev:P

Bemu mater kulker teli leftiji zadnje cajte zjebavajo državo as a whole, bote na konc še prosil da JJ pride na oblast...zna biti že pomladi (ironija)?


Sam če pošlje pisno prošnjo. Z avtogramom. Drugače ne.

Je pa hecen tale Janez, ni kaj. Ko se bunijo okoli arbitražne sporazuma, SDS ne odreagira takoj, ker je Janez na dopustu, z revolucijo pa čaka na toplejše dni. Ne deluje lih resno pri tem svojem naskakovanju oblasti, ni kej.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

nevone ::

Danes bi pri nas rabili lustracijo, ki bi prepovedala na oblast vsem, ki s(m)o bili polnoletni, ko se je Slovenija osamosvojila. Naj mladi prevzamejo krmilo, ta stari naj se pa na okroglih mizah pričkajo o tem, kam je kdo spadal in kdo ima bolj umazano ali čisto preteklost.

Mislim, da bi samo kritična masa mladih ljudi lahko začela bolj produktivno delati na pomembnih zadevah za razvoj naše države. Dokler pa je kritična masa starejših kerelcov, pa še mlade vlečejo v svoje nikoli dokončane boje. Naj se tastari soočajo na raznih omizjih in tam razčiščujejo nerazčiščeno. In nas seznanjajo vsak s svojo resnico oziroma lažjo.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

donfilipo ::

Ni tako slaba ideja sploh ne. Le en pomislek obstaja. Modrost:) To je, ko si star si bolj moder, ker zaradi zamašenih žil dobivaš manj kisika:)
No resneje....cel aparat je vendarle na papirju in v praksi narejen tako, da se rutina in tradicija z določenimi praksami vred preslika na mlade. Tudi če bi dejansko stari pokrepali zaradi nekega novega virusa, se bojim, da bi se slika spet obnovila. Boj okoli kostnih jam bijejo zgodovinarji, ki so še nedavna za šankom razglabljali o povsem sodobnih temah. Koliko je pir in ali bo inštitut dobil računalnike:) Ko so se zresnili, so se zanimive teme mladcem ponudile same. Praktično noben...ne Dežman ne Repe nista partizana v akciji niti videla, še manj vidita:)
Boj za provizije in velike nabavke z botrstvom 'najtajnijih služba', kjer se izmenično v obeh vlogah menjajo lopovi in policaji, se bi tudi preslikal eins zwei. Tako Njavro, kot Kos sta precej neobremenjena z partizani, komunisti pa tudi Nemci:) Ni problem njuna ideološka barva. Problem so večne razlike v interesih, ki se preslikajo na mlade v hipu, ko dobijo primerna orodja. Če jim ponudiš policijo in pravosodje imaš cirkus malo večji:)
Tako da lustracija je medel poizkus partizanu, tik pred žalami iz rok izpuliti, še tisto edino sveto kar ima, kolajno in to v glavnem pod taktirko tistih, ki jim kolajne ne pomenijo nič. Razen seveda če nimajo napisa evro, številke 500 in so papirante, unikatne s serijsko številko8-)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

nevone ::

Tako da lustracija je medel poizkus partizanu, tik pred žalami iz rok izpuliti, še tisto edino sveto kar ima, kolajno in to v glavnem pod taktirko tistih, ki jim kolajne ne pomenijo nič.


Ni bila lustracija mišljena tako, da se starejši nimajo več nobene pravice oglašat. Imajo pravico in naj se kar oglašajo, vendar naj mladi prevzamejo krmilo in dajo nekaj svežega vetra v jadra. Ker med mladimi je gotovo precej takšnih, ki bi bolje znali odgovoriti na izzive današnjega dne. Seveda, roko v ogenj ne dam za nikogar, a vseeno se mi zdi, da mladi bi lahko manj obremenjeni sprejemali odločitve za našo boljšo prihodnost.

Ta stari naj pa kar povedo, kar vedo in kar jim leži na duši. Samo v dnevni politiki je vse preveč nepomembnih tem, ki bi mislim da, če bi mlajši vodili zadevo ne bile toliko aktualne. To je samo moja ocena.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

borchi ::

> Ni bila lustracija mišljena tako, da se starejši nimajo več nobene pravice oglašat. Imajo pravico in naj se kar oglašajo, vendar naj mladi prevzamejo krmilo in dajo nekaj svežega vetra v jadra.

AMPAK, murgelski palček bi še vedno VSE dirigiral.

(jamo za pol slovenije pa je! obstaja možnost, da je do pomladi končana...)
l'jga

nevone ::

AMPAK, murgelski palček bi še vedno VSE dirigiral.


Ne vem zakaj se spakujete. Prav gotovo vpliv Kučana ni zanemarljiv. Sicer danes se ne vpleta več tako vidno, ker ga je čas očitno malo povozil, ampak navdihuje pa še vedno marsikaterega Slovenca.

Ampak kot pravim, novega vetra v jadra rabimo, stare burje naj se pa dogajajo bolj na robu. Jasno je da vseh, ki so kdaj izkusili kakršnekoli krivice, ali pa so te krivice izkusili njihovi predniki, ali pa samo razumejo tiste, ki so bili kakorkoli zatirani, imajo pravico jasno in glasno o tem govoriti.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Matako ::

Dokler ne bodo izginile generacije rojene tam nekje do konca 20. stoletja ne bo nič. Preveč ljudi je predaleč za kaj takega in samo prenaša obrabljene teme tiste dobe kot kak virus. Vedno bolj razmišljam, da je bilo 20. stoletje v bistvu en velik kurac. Še dobro, da ga je konec.
/\/\.K.

borchi ::

> Sicer danes se ne vpleta več tako vidno, ker ga je čas očitno malo povozil, ampak navdihuje pa še vedno marsikaterega Slovenca.

sploh ne razumeš! on se vtikuje nevidno. zato tudi pravijo nevidna roka murgelskega palčko-dirigenta.

če se nekdo vtikuje vidno, itak ne more bit problema. right? ker ima vsak pravico jasno in glasno govorit o čemerkoli, right? murgelčana ni povozil čas, on je samo izpopolnil metode in je sedaj še bolj neviden. vpliv pa samo narašča.

(nimitz, kako mi gre?)
l'jga

Thomas ::

Ne gre ti tko dobro. Činizacija slovenske ekonomije in države je tisto, kar je napisano na praporu mencigerjancev. Ne "breobzirni neoliberalizem" ampak "socialno čuteči" lastniki. Dogovorna ekonomija v kapitalizmu, če že socializma ni več.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

borchi ::

oh, thomas to the rescue.

že obmetava z nazivi... hihi...
l'jga

Thomas ::

Mencigerjanec je "naziv"?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

borchi ::

boste janšisti povedali.

(z lustracijo pride, valjda, tudi novorek...)
l'jga

nevone ::

No resneje....cel aparat je vendarle na papirju in v praksi narejen tako, da se rutina in tradicija z določenimi praksami vred preslika na mlade. Tudi če bi dejansko stari pokrepali zaradi nekega novega virusa, se bojim, da bi se slika spet obnovila.


Katera slika bi se ponovila? Spori glede razmer pred, med, in po WW2? Če si mislil to, se mi vseeno zdi, da drugače odreagira človek, ki ni bil direktno deležen vseh grozot in slabosti sistemov, kot nekdo, ki ga je stvar osebno doletela.

Ampak, pri tej lustraciji vseh odraslih v bivšem sistemu, gre bolj za to, da ti ljudje danes obremenjujejo in zavajajo mlade s tem, da mora država poskrbeti za mlade, tako kot je država skrbela za njihove starše. S tem jim v bistvu delajo medvedjo uslugo, ker država brez uspešnih posameznikov ni sposobna poskrbeti za nikogar.

No pa da gremo nazaj na temo.

Janša ga po moji oceni rahlo biksa. Jest mislim, da bi se moral od nasprotne strani naučiti, da leporečje je pri ljudeh še vedno hvalevredna človeška lastnost. S pozivanjem na ulice v današnjih časih si v bistvu sam pljuva v skledo, razen če so ljudje res toliko pametni - kar pa verjetno le niso - da ločijo lažnivce od resnicoljubnih ljudi.

Druga stvar, ki mi pri JJ ni všeč, je pa preveliko pakritanje s mainstreem politiko EU-ja. Razna okoljevarstvena sranja in sploh vse, kar si EU izmisli. Nekaj svojega uporništva, ki ga je pokazal do YU-režima, bi lahko pokazal tudi, ko gre za neumne poteze EU-politikov. Če bi bil zaradi tega manj priljubljen, bi vsaj vedeli, koliko daleč nese večini ljudi v Sloveniji, ki izbirajo svoje voditelje. Enostavno, bi moral pokazati, da lahko osvetli probleme tudi z druge strani, čeprav potem ne bi bil vrhovni vodja opozicije. Čas bi pa tudi že bil, da še kdo drug na "desnici" pokaže svoje vodstvene sposobnosti.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Daedalus ::

Danes bi pri nas rabili lustracijo, ki bi prepovedala na oblast vsem, ki s(m)o bili polnoletni, ko se je Slovenija osamosvojila. Naj mladi prevzamejo krmilo, ta stari naj se pa na okroglih mizah pričkajo o tem, kam je kdo spadal in kdo ima bolj umazano ali čisto preteklost.


In država bi se verjetno sesula sama vase. Problem je v tem, da za vodit državo rabiš met ljudi, ki to znajo. In pomembni položaji niso samo predsednik vlade in par ministrov, temveč zraven spada še en kup višjih uradnikov, ki imajo precej vpliva. In če vse to zlustriraš... mečeš vstran izkušene ljudi, ki navkljub ideologiji (levi, desni, al pa kodrlajsasti) znajo vsaj na pol kompetentno pelat državo naprej.

Drug problem je pa mladina. Ni ta mladina nekaj, kar bi lahko poimenovali "clean slate," ampak se je pridno urila in indoktrinirala v raznih podmladkih, organizacijah ala taborniki, skavti in seveda zloglasnih študentskih organizacijah. Jaz sem vidal, doživel in tudi odšel iz podmladka SD (še v časih, ko se je SD imenoval ZLSD). Prav isto sem naredil s študentsko politiko - nisem lih za sodelovanje z nenačelnimi "mi pa orjemo po svoje" pizduni. Če danes srečam koga, ki je tam ostal, mi je prekleto jasno, kako uslugo sem si naredil. Enivej, ta mistična mladina je dobro indoktrinirana, rivalstva med podmladki in strankami v študentskimi politiki so lihtak (al pa še bolj) nizkotna, kot na državni ravni. Sej poznamo ono - otroci sam na glas povejo to, kar stari mislijo. Tako da, jebat ga. Rešitve ni, vsaj takojšnje in na kratki rok ne. Edin pameten recept, ki ga vidim je, da se vsaka štiri leta dosledno menjuje oblast. In enkrat bo nekomu ratalo jasno, da dokler se brani zgolj interese vladajoče kaste, ne bo drugega mandata. Sam, problem je spet, ker naši otročji politiki tega niso sposobni doumeti. Ne poštekajo, da vsaj del volilnega telesa (in to kr konkretni del) ni tak, da bi ga tupčkano pokroviteljski odnos prepričal. Tak je šal Janša, tak bo šal Pahor. Še največja jeba pa je v tem, da ljudje očitno ne morejo iz svoje kože. Če se bi JJ znal vsaj približno obvladati (in svoje lajače poleg), bi danes komot bil na oblasti. Sam tega ne razume... kot tudi ne razume tega, da ga niso odstavili mediji, ne murgeljski palček, ne komunajzarji, ampak volilci. Tistih 30 nekaj %, ki si odloča na vsakih volitvah posebej.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

djordjevic ::

Podpis pod tole.
No grave is deep enough to keep us in chains.

donfilipo ::

No saj. Dokler se ocenjuje da mencinger s svojim keynesianizmom določa pomemben del javnega in morda celo znanstvenega mnenja, potem nič ne pomaga, da je samo v debatnem krožku in hišnik na univerzi. Vpliv bo ostal. Ve se, da mencingerjeva levica deluje enako neškodljivo in koristno predvsem za cesarja, kot recimo na drugi strani lustracijski obračun s kučanovci. Ti so lahko že davno v penziji, v uspehu JJ-ja na forum 21 še kučana ne bo, a levica bo iz pozicij molže proračuna delovala neumorno. Lahko si začasno tudi nadanejo hakenkreutze pa ne bo bistveno drugače. Minimalna država, in plačevanje uradnikov po privatnih potrebah, z enostavno in pregledno ekonomsko zakonodajo, trenutno ni v interesu strank (ker je treba s pozicijami nagraditi aktiviste:), cesar je strankarski, pa celo delavstva ne, saj se ta boji, da bo zaslužil manj (in ne več, kar bi bila realnost, a jo je težko doumeti:), ni v interesu velikih menažerjev državnih firm, saj ti pač služijo v bistvu strankam in cesarju in državnemu kapitalu. Ostane tista peščica pravih kapitalistov in ekonomistov, ki se sicer trudijo, a po večini tudi sami najdejo bolj hitro in v skladu s cesarjem, dvorsko pot do javnih poslov:)
Kot sem že rekel...mencinger ni partizan.....nikoli ni bil komunist....niti pravi levičar ne.....to je postal šele danes...ampak ima med mladimi, ki ga ne šmirglajo 5% (že zato ker je dekan:), kar neugleden kup zagovornikov, pa naj se ti to zavedajo ali ne. Še huje je po moje. Med mladimi bi kar hitro našli ultraleve manire, ki jih ameriška ekonomija ni obravnavala. Jih je pa še neuveljavljenih v evropski miselnosti, poplavljenih od porazov, po moje kar cel kup. Da prodre neoliberalizem, brez religij, in minimalno državo, je nujno potrebno, da imaš realno zaposleno in izobraženo večino, ki je ni nenehno strah za socialo in solidarnost. Do tja in prave samozavesti večine občanov pa manjka toliko mladim, kot starim. Kar mladim na financah in znanju, starim na ambicijah do pravih sprememb. Tisti, ki so ww2 doživeli, ali bili pravi aparatčiki in domobranci, ne odločajo o ničemer več, razen o protezi, ki jo bodo uporabljali za javno debato, da je bolje opasana:) Silnice so se pa preslikale, kar je normalno in se bodo spreminjale z razvojem znanja in samostojne miselnosti posameznikov. Morda imamo tu stari toliko, ali celo več šans kot mladi. In JJ in Borut sta po vseh ocenah ravno v pravih letih za politiko. Zazrtost v preteklost na eni strani JJ_ja je kalkulirana in bo pošla v drug model, ko bo (če bo) na oblasti. Isto velja za Boruta. Tudi ta še zdaleč ni več pravi levičar. Uporablja čisto sodobne taktike in metode. Da stvar izpade tako kot izpade, je posledica projekcij sil in razmer, ki preživijo posameznike in v pomanjkanju pameti, znanja in samostojnih delovnih profitnih enot. Takim ideologija zelo škodi. Ker je počasnejša od razvoja...obilo. Socialnim, družbenim delovnim mestom, pa je ideologija samopotrdilo. Garant od cesarja:) In ti brez nje navidez ne morejo! Razmerje je trenutno daleč v smer družbene socialne organizacije dela, kot v smer individualne, samostojne organizacije. Potem ideologija ne glede na začimbe JE: socialna, kolektivna in NI individualna, produktivna. Ampak jasno kapitalizem in profit, je prvi zakon o spremembah...ki pa znajo še nekaj trajati:) Morda kar dolgo:) Ampak ne pa v nedogled. Kar kmalu bodo delovale prodajne simulacije tako dobro, da bomo na njih lahko pregledali tudi učinke ideologij in ekonomij. Potem zna prevladati racionalna kalkulacija in diktatura družbenih zakonov:)

Trentuno sprti sredini delujeta s pozivij liberalnega evropskega ohranjanja status quo. Diktira ga filozofija OECD. Akterji v cirkusu pa s svojimi točkami skrbijo, da blagajna in budžet cirkusov ne propade. To da ima vsak lahko cirkus v malem doma...je en utemeljen strah, a imajo moč inovacije:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donfilipo ()

oldguy ::

Dobro ste zavili tole debato v zadnjih par postih, me like... Toliko bolje od dosedanjih jamrov, da moram prav pohvalit običajne krivce! :)

Se pridružim tudi sam, ko bo časa kaj več...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: oldguy ()

donfilipo ::

Evropa je kontinent ogroženosti od soseda. To veča smiselnost kolektiva in do miselnosti neogroženosti evrope in evropejstva, nam še veliko manjka. Zato bo parcialni kolektivizem, diktiran s strani OECD ekonomije, tu še nekaj časa zakonitost. Celo v ZDA se vsake toliko nujno pojavi kot čudežno zdravilo Obamovski in reče kolektivni HOPE in družbeni CHANGE. Pa imajo liberalizem in free individuum že 200 let v ustavi. Brez ene fašistične ali socialistične revolucije. Sociologija je zapletena reč. Da dojamemo osnove, veliko bolj kot fizika. Šele za vsevedanega nemara potem velja, da je to vse en in isti šmorn:D Vendar kot sem dejal, pojavili so se in delujejo prvi ekonomsko-sociološki kalkulatorji, jasno jih ne oporablja moderni FDV, ampak moderni Mercator. Ampak saj veste, bo padla cena, bo kupil tudi FDV in bo pestro:D

Vesoljchek zgoraj nam je s svojo tezo, (veliki večini) dal običajno blokado na razmišljanje o sodobnih evropskih nacionalizmih, kolektivizmih in njih funkciji. Jasno se delitantsko zameša prave gene z sociološkimi (ki niso še dobro prodrli v osnovno izobrazbo, ker se avtorji še pogrobno tepejo:), crno magijo s fizičnim in psihološkim nasiljem in nekatere vzroke s posledicami. A obstaja zdravilo:) To je pa lepa tolažba. In obstaja tudi nacionalizem, kolektiv in kompleksna znanost (ki ni magija), ki naj bi ga resno obravnavala in ne v glavnem prepovedovala ali tlačila pod prag zavednega:)

Obstajajo konflikti interesov, silnice, različni interesi posameznika-enote in istega posameznika v družini, kolektivu, širši skupnosti. Da tu pokažeš eno verodostojno meritev, moraš biti, ali nevaren kot Marx, ali ljubljenec elite, kot Weber. Tem se verjame brez kalkulatorja. Ostalim malo morgen:) Kot zračunamo s kalkulatorjem, koliko časa bomo padali, če se nam recimo ne odpre padalo, se bo nemara še za življenja mlajših dalo skalkulirati, koliko časa bo padal Borut, vkolikor res hitro ne sprejme ekonomskih ukrepov proti krizi in bo pošel efekt krucifiksov in nogometnih tekem. Ampak tako od oka jim pa Matthaijevi sodelavci, vse skupaj napovedo že danes, praktično zastonj. In le ker ni precizno, je toliko bolj ovira za res nove in prodorne filozofije!
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

nevone ::

In država bi se verjetno sesula sama vase. Problem je v tem, da za vodit državo rabiš met ljudi, ki to znajo. In pomembni položaji niso samo predsednik vlade in par ministrov, temveč zraven spada še en kup višjih uradnikov, ki imajo precej vpliva.


Ni potrebno, da lustracija pomeni popolno izključitev starejše generacije. Samo na najbolj odgovornih in izpostavljenih mestih bi bili lahko mlajši. Poleg tega mislim, da niso vsi mladi nesposobni. Sej ne bi prišli v poštev samo 18 letniki, ampak cela generacija, ki je vsaj polovico svojega življenja preživela v demokratični Sloveniji.

In če vse to zlustriraš... mečeš vstran izkušene ljudi, ki navkljub ideologiji (levi, desni, al pa kodrlajsasti) znajo vsaj na pol kompetentno pelat državo naprej.


Izkušnje so lahko tudi cokla. Sicer bi pa svoje izkušnje lahko še vedno prenašali na mlade, le da bi mladi na odgovornih mestih imeli možnost premisliti in podpreti ali zavreči stare izkušnje.

Ni ta mladina nekaj, kar bi lahko poimenovali "clean slate," ampak se je pridno urila in indoktrinirala v raznih podmladkih, organizacijah ala taborniki, skavti in seveda zloglasnih študentskih organizacijah.


Že že, samo če jih bolj izpostaviš medijem in javnosti morajo le malo več razmišljati o svojih potezah in jih prilagajati glede na vsesplošno kritiko. Tudi Pahor je v bistvu s svojo všečno retoriko prepričal volilce, če bi poslušal izkušene člane svoje stranke, danes ne bi bil na oblasti.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

donfilipo ::

Na mladih svet stoji! Ampak tako je trdil tudi Joža, preden so odklopili ventilator:)

Prebijanje po strankarskih letvicah, gre po ustaljenih pravilih, kjer smo začuda iz sistema na pol oživljenih mumij socializmov, le prešli na relativno mlade voditelje, ki so obenem z izkušnjami, vendarle tudi še funkcionalno vitalni. Ampak ni kaj!

Vkolikor imajo mladi prave ideje, podporo bodisi samostojnega kapitala, bodisi populistične metode kolektivnosti, jim načeloma nihče ne brani. Sistem JE odprt. Velja morebiti edino strah malega stojničarja pred merkatorjem. Ampak bi opozoril. Danes je procent nevolilcev...nezainteresiranih ogromen. Nemara bi, če bi nastopili s svojo stranko celo zmagali. In če bo kak mlad politik znal kaj narediti na tem, mu zmaga ali vsaj uspeh ne uide. Je pa na drugi strani res, da je politika opojen posel in šele ko se jo dodobra navadiš, si zanjo v bistvu že prestar:D Kritičen pogled je rahlo lažja stvar:) Pa nič zato. Je tudi sorazmerna razlika v plačilu!!!
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

nevone ::

Ja, ampak če se že omenja lustracija, potem sem jaz za to, da se lustrira širšo skupino ljudi, kot je to bilo običajno v nekaterih državah bivšega vzhodnega bloka.

Strah pred lustracijo, ki jo ponujam jaz, je lahko prav tako neupravičen, kot strah pred lustracijo bivših komunistov na oblasti. Prav nič pretresljivega se ni zgodilo v državah, ki so takšno lustracijo izvedli. Po moje se ne bi zgodilo nič pretresljivega tudi, če bi izvedli lustracijo, ki jo predlagam jaz. Samo malo hitreje bi prišli do novih političnih liderjev. Kako kvalitetni bi bili seveda ne morem vedeti, ocenjujem pa, da prav velika škoda ne bi bila narejena, prej kakšen pozitiven premik.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

borchi ::

izvedli bi eno tako protimonopolistično, očiščevalno akcijo. v stilu, google, microsoft, ibm, oracle in apple ne smejo več zapisat enega samega byta. privatna lastnina, osebna svoboda ipd. ni več sveta ampak strogo regulirana.
l'jga

Karaya 52 ::

Ko pogledam podmladek SDja, se primem za glavo in prosim za zdravje Potrča in Lukšiča, drugi verjetno obratno. Mladi delno kopiramo nazore staršev po večini pa jih še bolj nabrusimo.

Daedalus ::

Jaz odkrito dvomim v to. In sem še vedno mnenja, da ponovne revolucije v taki ali drugačni obliki ne rabimo. Poleg tega lustrirati sceno skor 20 let kasneje... a ma to kak smisel? Sej sem že napisal, da so stranke, ki so trenutno aktualne, v veliki meri poskrbele za "pravilno indoktrinirano" nasledstvo. Plus, pravno utemeljit kaj takega... škoda časa. Rajši na razne načine pritiskat na vlado in pridno menjevat frise na oblasti. Je bolj demokratično in naši ustavi primerno.

Ko pogledam podmladek SDja, se primem za glavo in prosim za zdravje Potrča in Lukšiča, drugi verjetno obratno.


No ja. Kak drug podmladek je prav isto sranje. Samo ideološki predznak je drugačen. Eni pač podarjajo kompase, drugi mlečnozobi nakladači obračunavajo s Spomenko in tako dalje. Vsi skup so pa vredni (na žalost) precej manj, kot njihovi strankarski vodje.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

nevone ::

Hja, po vaših izjavah sodeč, je potem večina mladine že na istem kurzu ali pa celo na slabšem, kot starejša generacija. Če to drži - po moje ne povsem - potem pa res ne vem, kako si lahko s časom obetamo kaj boljšega. Po vaših besedah sodeč, bo samo še slabše.

No jaz vseeno ne mislim, da so mladi takšni zmaji. Res se radi malo bolj napihujejo, ampak javnost največje napihnjence itak hitro izloči. Kar spomnite se Pečeta. Ta je bil tipični mladinec, ki je mislil, da je prijel Boga za jajca, pa se je grdo opekel.

o+ nevone

In sem še vedno mnenja, da ponovne revolucije v taki ali drugačni obliki ne rabimo.


Sej to ne bi bila revolucija. Samo starejši bi odstopili prostor mlajšim, sami pa bi še vedno lahko aktivno sodelovali. Čist tko. Seveda to samo na način, na katerega smo se osamosvojili, z velikim konsenzom vseh.

Čist tko, da bi naredili eksperiment, ki bi morda lahko dokazal, da mladi lahko tudi zelo konstruktivno oblikujejo našo družbo.

(Ja sej vem da sanjam.)

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: nevone ()

oldguy ::

Hja, po vaših izjavah sodeč, je potem večina mladine že na istem kurzu ali pa celo na slabšem, kot starejša generacija. Če to drži - po moje ne povsem - potem pa res ne vem, kako si lahko s časom obetamo kaj boljšega. Po vaših besedah sodeč, bo samo še slabše.

No jaz vseeno ne mislim, da so mladi takšni zmaji. Res se radi malo bolj napihujejo, ampak javnost največje napihnjence itak hitro izloči. Kar spomnite se Pečeta. Ta je bil tipični mladinec, ki je mislil, da je prijel Boga za jajca, pa se je grdo opekel.


True, zraven pa je treba vzet na znanje tudi, da stara garda zraven ne bo spustila manj ognjevitih dečkov od sebe. Kreirajo novo elito po svoji podobi, takorekoč... :) Tudi sam sem prepričan, da potencial je, predvsem v vrstah tistih, ki se ne pustijo preoblikovat današnjim pobom, pa nam zato morda niso vidni toliko, kot bi si zaslužili...

IgorGrozni ::

Ideje/ideologije/vrednote/ravnanja so breztelesne, v primeru takšne lustracije bi zamenjal le nosilce, ne pa tudi prevladujočih tržno uspešnih ravnanj.
Revolucije so takšne lustracije (1945)- sama mladina :). No ja, bolj geneocid). Slovensko Državotvorjenje je bila približno takšna lustracija(1990); nova generacija politikov je skoraj povsem nadomestila prejšnjo, večinoma starejšo (ZKS generacijo).Obakrat pa je bil potreben dodatni zunanji vzvod, da se je to zgodilo.
Upam, da ne misliš, da potrebujemo še kakšno revolucijo in ˝vzvod˝, nevone ?

Tisto, kar zmanjka revolucijam/skokovitim evolucijam, je notranje, plovno sidro v viharju sprememb. Konzervativnost, stabilnost, modrost, ki jo dajejo družbam starejši člani, je takšno sidro.
Je pa vztrajanje na ˝tekovinah˝ali pa recimo na ˝osamosvojitvenih zaslugah˝ recept za ˝gerontološke˝ težave družbe, to pa.

Lp. Igor

donfilipo: Pričakoval bi malo več od izkušenega moža. Svobodni trg, privatizacija-deregulacija-naravno ravnoteženje trga je tako podobno ˝industrializaciji-elektrifikaciji- planiranju trga˝, da je to prav nerodno.
Modela sta sicer odlična, a kaj ko ne pečemo kruha.
Še največji praktiki prvega, svobodnega trga; Friedman, Greenspan, ipd. so brez pridušanja epursimuove ugotovili, da so se zmotili. To isto lahko ugotavljamo letos tudi uporabniki.In nič ne pomaga tarnanje, da pa je preveč regulacije, pa premalo svobode in da je teorija odlična, če le ne bi bili ljudje takšni...
Ali ti zveni znano ?
Idealni modeli so neuresničljivi. Modeli, ki ne upoštevajo značilnosti ljudi in družb ter njihovih potreb so napačni. Neuporabni. Fanatizem in podobnost argumentov zagovornikov obeh teorij je hkrati smešna in intelektualno boleča.
Zgodovina pa je tudi jasna. Zo dosego večjih uspehov so se ljudje povezovali v vedno večje skupine. Da pa takšne skupine lahko uspešno delujejo, so odnosi znotraj njih regulirani.
Vihtenje gorjače in uvajanje preproste evolucijske izbire v takšne skupine zmanjšuje njihovo učinkovitost. Je pohod nazaj v preteklost. In le to ni mogoče. Vsaka človeška združba je regulirana. In tudi njena ustanova trg-kapitalizem je. In bo. Neoliberalizem s modelnim svobodnim trgom je utvara. Kot je socializem.

TESKAn ::

Hm, po drugi strani pa je bolje imet na oblasti starejše ljudi. Imajo že odrasle otroke, poskrbljeno za preživetje in jih ne bo zagrabila eksistenčna kriza, če naslednje volitve izgubijo.

Na drugi strani se bo kak 25, 30 let star "podmladek" na vse kriplje oklepal svoje funkcije in bo zato dosti bolj dojemljiv za razne namige, kako se mora ravnat.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

tony1 ::

V teoriji ja, v praksi pa se je izkazalo, da se starejši politiki v lopovščinah že dodobra izurijo in so zato (gledano v povprečju) le še večji lopovi..

jype ::

tl;dr?

amigo_no1 ::

JJ bi še šel ratovanje v LJ...ne glede na to, da bi TO utrpela hude izgube & kot tudi civilna škoda (žrtve) ne bi bila(e) zanemarljiva(e).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()

Matako ::

jype je izjavil:

tl;dr?


Saj pravim, ne skrbite. TL;DR verzija bo kmalu na Kunstljevem "Mikiliksu".
/\/\.K.

donfilipo ::

tl;dr?


Janša ukaže bumf na kasarno.

Zraven se dogovarjajo za premirje.

Mož noče udart na kasarno ker majo tanke topove in v vrstah Slovence.

Janša in njegov podrejeni penita.

Potem je pa premirje.

A zdaj capisco?

Vprašanje je samo koliko je res!!!
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

JanK ::

Sam sem iz cisto drugih krogov slisal podobno zgodbo: da je bil JJ cisto penast in se hotel igrati vojno z JLA in da so ga komaj mirili.
"Think about how stupid the average person is,
then realize that 50% are stupider than that"
-George Carlin

donfilipo ::

Takole je. Kakokoli že gre vsa čast vsem junakom TO in milice, ki so se takrat borili za zmago, ...ena dilema je pa vendarle.

Če bi JNA imela 1000 * x mrtvih, če bi padali civili kot v risankah, je pa veliko vprašanje, če ne bi savezni izvršni krst, ali kaj so že bili in JNA tokrat precej besna, ne uvedli po jugi Izredno vojno stanje in udarili z vso silo.

Ne vem.

Vso in še veliko večjo silo, kot so jo kasneje trpeli Hrvati in Bosanci.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

jype ::

Aha, jah, glede na njegove izdelke ko je bil še partijski funkcionar, se meni ne zdi nemogoče.

Ampak saj zdaj je starejši in malo manj nor, ane?

amigo_no1 ::

Matako ::

Jaz mu bom zdaj rekel kar El Yayo Loco!
/\/\.K.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sojenje Karadžiću (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
18320005 (12822) perci
»

Lik Milana Kučana (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
22525311 (13721) ahac
»

Helsinški monitor, Holmec, Otvoreno, klevetanje (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
23013638 (10000) poweroff
»

Slobodan miloševič (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
17413030 (9265) Doman
»

Pravljica

Oddelek: Loža
491896 (1496) ||_^_||

Več podobnih tem