» »

Pravljica

Pravljica

Medved ::

a kdo od vas verjame v tisto pravljico da je teritorialna obramba slovenije pregnala bogo JLA injo sramotno premagala hahahahaha:D
Medved že spet tuki in me natrguje odozad

||_^_|| ::

no medo razsvetli nas s svojo teorijo

tomaz255 ::

To je res pravljica. Po mojem bi nas lahko JLA zravnala z zemljo, če bi imela interes.

asPeteR ::

Ni vse v "mišicah".

Imeli smo boljšo strategijo.

Thomas ::

> Po mojem bi nas lahko JLA zravnala z zemljo, če bi imela interes.

Eni se JLA bojijo še po desetih letih! Čestitke za pogum! >:D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

ahac ::

JLA je bla v glavnem v vojašnicah. Izklopiš elektriko, vodo in zapreš dovoz hrane, pa se hitro predajo.

rasta ::

Kakšna navdušujoča narodna zavest! >:D>:D>:D
Teritorialna obramba je povzročila, da nas JLA ni premagala v dveh urah kot so nam napovedovali naduti JLA generali in nas je priperjala do tega, da smo se začeli pogajati! In po tromesečnem statusu quo smo dosegli samostojnost!
JLA se je naposled le umaknila iz Slovenije in to je zmaga, kajne?
Nekaterim je samostojnost kar z neba padla! Se sploh zavedate kakšno preklemano srečo smo imeli?!!!
Medved, brez požrtvovalne borbe JLA bi lahko bili mi Bosna in bi sedaj bil brez katere od okončin s porušeno bajto ali pa v kaki drugi državi 'čefur'!

goranTNT ::

Jst ne vem kaj je z vami sam JLA bi lahko Slovenjo zravnala z zemljo, samo zarad hrvaške pol ne mela interesa. Tud hrvaška bi nila zravnana če nebi uni tok čakal.
Pa to ni noben strah al pa čefurija samo realnost.
Itak pa je to preteklost!!!

rasta ::

Take traparije kvasiti sem silšal samo še takratnega Italjanskega ministerskega predsednika, po mnenju čigar, je šlo v Sloveniji samo za en spopad 'vaških mulcev', ki se je končal z nekaj modricami ... In to ti reče Italjan! ;( Če bi on pri Počku ležal nekaj ur v blatu in bi strelali nanj, bi precej drugače mislil. Tako pa naj gre mamin sinček nazaj v noročje svoje mame ...

MTB ::

A mogoče želi kdo kaj povedati? Nostalgija mogoče? Večina takšnim pododobnih je šla pred desetimi leti na jug. Dosti njih jih niti ni več živih, vsi ostali pa preklinjajo dan, ko so zapustili Slovenijo in bi se za vse na svetu vrnili nazaj.

RS

Thomas ::

RS,

ja, eni si ne upajo rečt direktno ... oziroma si tudi upajo.

Samo zato, ker je Slovenija (precej) demokratična država. To pa je lahko le zato, ker je bila v začetku močnejša od očetov in "očetov" tehlehle sinčkov, ki se zdej tle mal napihujejo. In propagirajo (pokojno) Jugo.

:D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Medved ::

če nebi srbija mela SANKCIJ in če nebi ceu svet biu proti njim bi mi najebal vam povem in šiptarji , nebi jih več blo na kosovu, ljubljana bi lahko bila prvi vukovar hahaha>:D
p.s.: pol nebi biu problem z đamijo hehe:D
Medved že spet tuki in me natrguje odozad

Sergio ::

medved: tega nisem slišal, ampak če samo, ponvaljam, SAMO ŠE ENKRAT razsajaš nestrpnost v TAKI MERI, ti obljubim, da se ti še glavna stran slo-techa ne bo hotla odpret. gnoj.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

MTB ::

Dejte skenslat tega Medveda. Ogabno, kar govori.

RS

Medved ::

KAJ SM PA REKU TAZGA KAR NI RES RAZLOŽI IN KAJ JE TO OGABNO!!!
naj ponovim zgodovino: če nebi NATO bombardiral beograd in nebi uvedli sankcij proti jugi bi biu ta scenarij na kosovo. A niso že pregnal več kot 1.000.000 šiptarjev pol pa je reagirala evropa in nato. ajde povejte kaj ni res in ne nakladite v prazno.>:D
sicer ne vem za kakšno nestrpnost gre, kaj sm tazga reku, mogoče si ti nestrpen??? in brez groženj prosim (že spet)
Medved že spet tuki in me natrguje odozad

BC3 ::

ja res so bogi
ceu svet je proti njim
:(

asPeteR ::

A čim si sejal nestrpnost?
Hkm, naj pomislim,...mogoče že s kr prvim postom,...

Medved in podobni, če bi ti ostal brez koga od tvojih najbližjih ali bi bil sam invalid ne bi takih tvezil!
Očitno je da si želiš na politični balkan al kaj?
To je 100% res, imeli smo VELIKO srečo, da se je tako vojna končala; v 10-ih dneh.

Samo srečni smo, da je tako kot je; imamo svojo državo, svojo avtonomnost,...do EU.

MTB ::

Ja, nestrpen sem do tistih, ki želijo oblatiti osamosvojitveno vojno in udeležence v njej. In ki razlagajo, da bi jugovojska lahko to in ono. Marsikaj bi bilo, če bi bilo. Ampak to ni razlog, da pljuvaš po naši osamosvojitvi. Povej to tistim, ki so žrtvovali svoje življenje za nekaj, kar je zadnje čase vse manj cenjeno. Sramotno.

RS

Medved ::

nč ne pljuvam, kje si to pobral, prečiti si dobr naslov posta. Samo moje mnenje je in dost je takih v sloveniji da je 10-dnevna vojna prenapihnjena (tudi v svetu tko mislijo) - v bistvu to sploh ni bila vojna po vojnih merilih, tok v vednost. Jaz ne pljuvam samo demokratično debatiram in imam to pravico. Če kdo neki napihuje mam pravico to rečt. Tud zgodba o uspehu slovenije je bila napihnjena - to dons vsi vejo. Nobene zgodbe o uspehu ni, je velik dolg, ki je že presegu dolg juge na prebivalca (to je bilo zadnjič na TV). Zato sm zastavu to debato, da slišim vaše mnenje o ''ZGODBI O USPEHU'', hahahahaha kakšnem neki>:D:D
Medved že spet tuki in me natrguje odozad

Tolip ::

Začel si z vojno, zdaj pa že nekaj o dolgovih serješ

1. Vojna je trajala samo deset dni zato, ker smo bili dovolj močni in so ugotovili, da se jim ne splača. v teh desetih dneh so nas napadali z letali, na cestah so bili tanki in umirali so ljudje, če to ni vojna, kaj pa je. Vojna bi bila lahko veliko daljša in hujša, vendar nas vseeno ne bi mogli premagati.

2. V kakšnem stanju je Slovenija vemo tudi sami in ne rabimo tebe, da nam to poveš. Če ti ni všeč naša zgodba o uspehu, pa pojdi poslušat Hrvaško ali Srbsko, mogoče ti bosta bolj všeč.

Thomas ::

Tolip,

add 1: nothin - tko je blo.

add 2: neto dolg = (dolg-devizne rezerve)

To je kaka milijarda dolarjev. 100.000 SIT+ na Slovenca.

Ne se jokat no nekateri! :D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

rooster ::

Ma kaj ste normalni?? JLA, bi zravnala Slovenijo z zemljo, če bi tisti ki jo je imel v oblasti to hotel. Vendar ni bilo nobenih teženj do slovenske zemlje, ker tu narodnosti niso bile pomešane. Vedlo se je da gre Jugoslavija na kose, in kje bo nastopila prava vojna, trošit orožje brez smisla bi torej bilo nesmiselno.
Očitno je, da se to slovensko vojno napihuje, kot se je napihovalo partizansko bojevanje v 2.s.v. Pač to rabi za narodno zavest...in ni nič kaj preveč napačnega v tem.
Tolip: Sploh niso ugotovili kok smo močni, pač pa niso vedli sploh zakaj bi se bojevali. Glede moči JLA vojske: res nas ne bi mogli premagat, sam pa od Slovenije bi ostala ena podrtija.
Glede nestrpnosti, moje mnenje: Medved res bi lahko mal lepše to povedal, ker Tolip, RS, Thomas in podobni, komaj čakajo da popljuvajo nekoga z vsemi možnimi zmerljivkami (in to počnejo zelo neutemeljeno). Torej, kdo širi nestrpnosti je še za razmislit.
A s ti tut not padu?

Thomas ::

Vojaki JLA bi itak (in nekoliko so že) množično dezertirali. Ostali bi bili pobiti ali zajeti.

Tega so se Ađić&Co. kmalu zavedeli. Nekateri njihovi današnji somišljeniki - pa še ne.

Še vedno pestujejo svoj ranjeni ponos češ: "Oh če bi (mi) le hoteli - bi zmazali tole Slovenijo!"

Pa imejte to tolažbo no, sej dosti drugega vam ni ostalo! :D

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

sifu ::

ma kdo bi zravnau slovenijo z vojsko bebci?? JLA?? sej niso sluzil u JLA rusi, nemci pa kitajci da bi se jim j****l za nas...da vas nabijem vse...

matr ste loleki...

3 sila v evropi moj k****c ...sploh pa ce se spravjo na lastne republike

vse kar je fotr dobrga meu od JLA je biu pribor za kosilo pa maska prot atomski bombi..pa tud to je mogu vrnt

Medved ::

slovenija komi zbere 25000 vojakov, to je blo na TV in to no nč. Srbov se še zdej bojijo to je dejstvo, posebi šiptarji. A ste vidl kako so očistl 5 km pas, ki so jim ga dali NATOV-ci, v enem tednu, ''dok si reko keks'', makedonci pa se zajebavajo z njimi kr neki časa hehe. Zakaj NATO noče spustit srbske vojske v makedonijo ko so ti izrazli svojo željo hehe, fantje slabo spremljate politiko na balkanu definitivno>:D
Medved že spet tuki in me natrguje odozad

Medved ::

slovenski dolg je pa že bliz 6 milijard dolarjev, zaloge so pa okoli 3,5 milijard, to je tud že bilo na TV. Povedal so tudi da pride na glavo slovenca že več kot je bilo v jugi. To je bilo na TV slo 1 - BORZA, tud to ne spremljate kokr vidm, mal se pozanimite. Slovenija je do grla v dolgovih, zato se je tud ustavu cestni program itd itd ni več denarja in kreditov hehe>:D
Medved že spet tuki in me natrguje odozad

Thomas ::

medved .... zeh!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

rooster ::

Thomas: dezertirali bi sigurno, ker do takrat so nam bili "brati", in res vojaki niso razumeli zakaj bi se borili proti nam. Tega so se Adić&co zavedli; da ne bi imeli prav nič od tega da bi nas napadli. Takrat je bila Jugoslavija že na kosih, in meje so bile več al manj znane. Razen tistih kjer so potem izbruhnile prave vojne. Edino pri nas se je šlo za (zblefiran) napad za ohranitev Juge. Za krvavo nadaljevanje na balkanu pa upam, da vsak ve, za kaj se je šlo.
Sifu: no pa povej kaj pričakuješ od služenja vojski. Danes razen hudega mačka z vojske prineseš še kaj?

Danes so upravičeni do statusa vojnega veterana (za kar dobivajo keš) mnogi ki so med vojno dve povedali v telefon, al pa tudi to ne. Mnogo tistih, ki so se junaško borili proti agresorju so dobili brco v rit.

Medved: ne se preveč sekirat kako je bilo nekoč, če je danes kaj narobe mormo mi poskrbet da se stanje izboljša. Mi mlada generacija, levih desnih in tistih vmes. Če bomo še naprej tako pljuvali en po drugemu bomo ostali še naprej v dreku kot smo.
Al pa se lahko usedemo v kot, da nam naprej mečejo gnoj z lopato v usta, in čakamo na protokol...:D
A s ti tut not padu?

Medved ::

mlada generacija je brez služb in še slabš bo, to boste čutli na lastni koži (na zavodu za zaposlovanje), pa malo si preberte današnje delo o slo gospodarstvu. Sicer je pa zelo lepo bit OPTIMIST.
p.s.: jz nisem nč nostalgičen, nisem navezan na nobeno DRŽAVO, boli me k*** za državo, JAZ HOČEM ŽIVET:Dbriga me za postkomuniste (kučan, drnovšek in komp - oziroma spreobrnjenci - gozdovi cerkvi, vse cerkvi -drnovšek nova smer hahaha).>:D. Fantje a mal spremljate GENOVO, a ste slepi??????
Medved že spet tuki in me natrguje odozad

MTB ::

rooster: Zdaj pa mi povej, s kakšnimi žaljivkami sem napadel Medveda. Kaj je narobe, če si domoljub in ne pustiš, da kar tako nekdo pljuva po naši deželici (govorim nasplošno, ne mislim sedaj na Medveda, ker on tega ni počel, da ne bo pomote). Da pa smo do tega prišli, kar imamo, se je pa bilo potrebno osamosvojit. Jaz sem ponosen, da živim tukaj, kjer živim, da živim v državi, za katero rečem, da je moja. In to s ponosom povem. Če pa kdo te države nima za svoje, je pa čisto njegov problem. Ampak naj ne pljuva po njej. Kakor tudi ne po osamosvojitvi. Jaz vem kaj je vojna, letalo je raketiralo barikade 200 m od mojega bloka, poznam ta občutek. Kolona tankov je bila zaustavljena 1 km proč, sem gledal, kako je kupola letela nekaj 10 m proč in videl sem tudi posledice. 2 m globoka luknja pod tankom, in trupla, ki to sploh več niso bila. Vsaj videt ni bilo več tako. Takrat sem rekel na srečo, saj to niso bili naši. Sedaj mislim tudi malce drugače. Tudi ti fantje so imeli nekoga.
In Medved ne serji s tem, da to ni bila vojna. OK?

RS

Yohan del Sud ::

Al pa se lahko usedemo v kot, da nam naprej mečejo gnoj z lopato v usta, in čakamo na protokol...
:O8-O:D>:D

pa še prov maš rooster

Thomas ::

Kdor se usede dol - samo čakajoč na PROTOKOL - ga s tem premakne (še) nekoliko dlje v prihodnost!

;)

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

AtaStrumf ::

Folk, kar je nas rešilo je sosednja Italija in Avstrija in EU v kateri so. JLA je točno vedela, da če bojo preveč strelal, da bo NATO priletu z vsem kar ima in so raje pobegnili na jug zdraho delat. Tam pa veste da niso ravno šparali z municijo.

Moram pa reči, da sem zelo ponosen na našo teritorialno obrambo ker se je tako odločno, hitro in požrtvovalno postavila v bran. Pa ljudje, ki so postavili barikade z lasnimi avtomobili, tovornjaki, avtobusi, ... BRAVO!

Pa še v tem je bila fora, da Jugo-vojaki sploh niso vedeli kaj naj delajo. Zjutraj se zbudijo in kar naenkrat morajo streljati na folk, ki jim je še dan prej dobaljal hrano, pa tankal bencin itd. Mal huda varianta, če mene vprašate.

McAjvar ::

Zmer je tko, da so po bitki vsi generali.

Ne mi ga srat, da to ni bla vojna. Fotr bi moru it sluzbeno na Krvavec delat, pa se je upru. Kaj je blo? Tist dan so ga zbombardiral. Biu je u Trzinu ko je blo tisto veliko (za nekatere "veliko") streljanje. Sej nisva glih u najboljsih odnosih, ampak useen sm bil vesel, da je prsu domov sam in v enem kosu.

Kar se pa dolgov tice... kje je ze blo, da en referendum kosta tam, cca .5 miljarde sit? Referendum tuki, eden tam, pa je od 6 miljard dolga tuki le se 5 miljard. Pa eno predsednisko letalo, pa ministrske in poslanske place... Recem, da ce bi ti pingvini imel place tam, recimo da jim dovilim imet ene 300k sit, pol smo najkasneje v 2 letih izven rdecih stevilk. Zdej pa naprej igrce spilat. To se pravi vojna, ane 8-)
"[...] the advance of civilization is nothing
but an exercise in the limiting of privacy."
- Isaac Asimov

gkovac ::

Strinjam se z AtaStrumfom... v vsem kar je rekel, strinjam pa se tudi s tistimi, ki so rekli da smo imeli veliko sreco... res je...

Slovenija JE imela veliko sreco, da smo se resil hude vojne... nikakor ne dajem v nic nase 10 dnevne vojne, ampak samo pomislite kako bi lahko bilo (ce pogledate ostale Ex-Yu drzave - predvsem pa Bosno)...

sicer pa... jest sem itak pristas ideje, da je blo vse v naprej zmenjeno.... ste slisali zgobo o telefonu med Tudjmanom in Milosevicem?... no... jest ji verjemem!

na koncu koncev pa... to je itak zgodovina... rajs se ozrimo na to kaj nas se caka.... vracanje gozdov cerkvi!!!! SRAMOTA!!! kako morjo??? Kako lahko pusti nasa vlada da postane Vatikan lastnik SLOVENSKE zemlje!

lp,SuLc
lp,
____________________________________________
"Left to themselves, things tend to go from bad to worse."

AtaStrumf ::

McAjvar, jaz ne demantiram tvoje trditve, da je bila vojna in to čist taprava z streljanjem in vsem. Se strinjam ljudje so umirali (skoraj 100 v desetih dneh), kri je tekla in folk je trpel. Samo, mi smo jo poceni odnesli in to ne samo po zaslugi teritorialne obrambe, ampak tudi srečnih okoliščin. Če bi jugo vojska zmogla samo to pol bi nas Avstrijci, Italiani (te kmetje), Mađari, Bolgarci, Albanci, Grki ... popapcal za malco že zdavnaj.

Smo pa jim pokazalim, da z Slovenci ni heca!>:D

Medved ::

Moje mišljemje je da vojna na BALKANU ni bila potrebna - vse je to politika zajebancev (tuđman, miloševič, karađič, mladič, izetbegovič pa tud kakšn ademi in podobni, tud naši niso velik boljši sam mal bl previdni so, kučan je njihov, sam se je pravočasno potuhnu, tok je brihten itd itd itd.):D
Medved že spet tuki in me natrguje odozad

Yohan del Sud ::

Ni bila potrebna vendar po mojem mnenju neizogibna in v prihodnjih sto letih (če ne bo prej protokola 8-)) zna bit še ena, še bolj krvava.

Thomas, bolje kot z vsemi šterimi v veter scat. 8-O...

Medved ::

to ti dam prou - srbi, muslimani, hrvati, albanci itd ne morjo živet mešano definitivno. In če jih ne bodo ločil bo vojna sigurno. Čudi me da evropa tega ne spregleda al pa jim tako stanje paše. Potem lahko filozofirajo in nam solijo pamet, doma imajo pa drekarijo (irska, baski, korzika, sicilija itd itd):D
Medved že spet tuki in me natrguje odozad

Thomas ::

Yohan,

Jest nikol ne ščijem proti vetru.

Razen če ta narobe piha. :)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Yohan del Sud ::

ja ampak ni 'blema ker je laži smer vetra obrnt kakor pa tiča čez ramo vreč :D

Azmodan ::

JLA se je odločila, da malce zarožlja z orožjem, pa če se bodo slovencelnji ustrašili v redu, če ne pa ne.

Pa tudi razmere so bile take- kako boš sedaj ti kar naenkrat nekomu ukazal naj strelja po človeku, ki mu je bil še včeraj "brat".

Sicer pa bi nas z lahkoto zbili, če bi le hoteli.

Thomas ::

Nisi mogu bl prov povedat, Yohan!

Tud ti počas začne veter u hrbet pihat - tapameten odjena - al zakaj. Sam ne vem.


:)


Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

rasta ::

Nej najprej vse tiste, ki majo tok povedat o sedanjem zunanjem dolgu vprašam, kako bi bilo, če bi še danes imeli Markovićevo vlado? Ves keš bi šu na Kosovo in v Bosno, dolg bi bil pa definitivno večji od današnjega, pa še nič ne bi mel od njega. Ta dnar smo porabil npr. za avtoceste (in še za en kup nepotrebnih pizdarij, dragih ko žafran).
Ne mi s pravljicami o 'močni' JLA. Mal se spomnte, kaj smo jim v desetih dneh nardil! Po mojem bi ob nadaljevanju vojne v treh mescih bankrotiral!
Aja, pa še koko se srbske vojske bojijo na Kosovu! Don't make me laugh! Zakaj pa pobijajo Srbe na Kosovu ko pse?

rooster ::

Nehajmo no, govorit "kaj smo jim pokazali" al "kako bi nas oni zravnali", ker = kdo je močnejši, Batman ali Action man, ??
TO je imela itak vse enako kot JLA (od orožja do taktik) oz. je bila njen del.

rasta ::

rooster: TO in JLA ni ena in ista reč!
Tako gnile taktike, kot jih je izvajala JLA v Sloveniji, bi se jih lahko sramovala (oz. njihovi generali).

rooster ::

Rasta
"Tako gnile taktike, kot jih je izvajala JLA v Sloveniji, bi se jih lahko sramovala (oz. njihovi generali). "
No, to samo potrjuje kaj sem kak post prej povedal.
Glede primerjave JLA in TO pa si me narobe razumel.
A s ti tut not padu?

Medved ::

na kosovu pobijajo srbe (starčke in ženske) ZATO, ker NATO ne pusti srbske vojske na KOSOVO - če ti še ni jasno. Tist moment ko jo bojo spustl se bodo šiptarji razbežal - verjem mi hehe:D
Medved že spet tuki in me natrguje odozad

rasta ::

Medved: Kurac se bojo razbežal. Šiptarji so bili vojaško organizirani že, ko ni blo nobenga NATA na Kosovu.
Kdo se boji vojske, ki že deset let samo zgublja in je država na robu bankrota? Zares zastrašujoče ... :D

||_^_|| ::

Medved: srbi, muslimani, hrvati, albanci itd ne morjo žvet v skupni državi...zakaj ne? Zarad VERE! Pa smo spet tam...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Slovenija v NATO (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
20939806 (36456) SimplyMiha

Janša - revolucionar? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Problemi človeštva
34729161 (20961) kuglvinkl
»

Razpustitev vojske (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
1129019 (7414) jzgorisek
»

Jugoslovansko vodstvo in okupacija (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
1818811 (6525) donfilipo
»

Slobodan miloševič (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
17413050 (9285) Doman

Več podobnih tem