Forum » Pomoč in nasveti » Nov procesor in rami-delujejo na nižji frekvenci kot po specifikacijah?
Nov procesor in rami-delujejo na nižji frekvenci kot po specifikacijah?
MBString ::
LP, upam, da sem izbral pravo mesto na forumu za tole vprašanje.
Pravkar sem si pri agt sestavil računalnik:
intel i7 860.. 2.8GHz
ram: http://www.agt.si/racunalniska-oprema/s...
plata: Gigabyte UD3 atx
No in ko prižgem računalnik mi piše da je frekvenca procesorja 2.0Ghz namesto 2.8 in frekvenca rama 1333Mhz namesto 1600Mhz?? Kaj to zdaj pomeni?
Malo sem že gledal po biosu, tam kjer lahko spreminjaš frekvence. Ali lahko povečam frekvence prcesorja in rama na tako frekvenco kot je v specifikacijah, da se ne bo bolj grelo ali da bi celo uničil ram?
Glede biosa in teh frekvenc sem še bolj zelen, zato upam da mi bo kak strokovnjak tukaj povedal. Hvala!
Pravkar sem si pri agt sestavil računalnik:
intel i7 860.. 2.8GHz
ram: http://www.agt.si/racunalniska-oprema/s...
plata: Gigabyte UD3 atx
No in ko prižgem računalnik mi piše da je frekvenca procesorja 2.0Ghz namesto 2.8 in frekvenca rama 1333Mhz namesto 1600Mhz?? Kaj to zdaj pomeni?
Malo sem že gledal po biosu, tam kjer lahko spreminjaš frekvence. Ali lahko povečam frekvence prcesorja in rama na tako frekvenco kot je v specifikacijah, da se ne bo bolj grelo ali da bi celo uničil ram?
Glede biosa in teh frekvenc sem še bolj zelen, zato upam da mi bo kak strokovnjak tukaj povedal. Hvala!
tilenmpower ::
Zdravo, ko računalnik ni tolko obremenjen delujejo rami in procesor na najnižji frekvenci ko pa je obremenjen pa na najvišji to je to da se isto naštimat da delujejo na željeni frekvenci vendar je tko bolše :) lp tilen
Bence ::
Vse komponente ne delujejo najbolše skupaj, tudi če je vse najnovejše.
Če se ne motim boš dosegel višje frekvence procesorja z nižjo frekvenco ramov, sicer pa v to nisem prepričan...
Glede spreminjanja v biosu pa te mora raje skrbeti da neboš skuril procesorja, ker je verjetno precej dražji kot pa tisti rami...
Če se ne motim boš dosegel višje frekvence procesorja z nižjo frekvenco ramov, sicer pa v to nisem prepričan...
Glede spreminjanja v biosu pa te mora raje skrbeti da neboš skuril procesorja, ker je verjetno precej dražji kot pa tisti rami...
boogie_xlr ::
Enostavno: nima ga je pa vgrajen kontroler za rame v sam procesor. Kar se pa meni zdi čudno, kako pol lahka deluje DMA.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Navijanje AMD Phenom II X6 1055T (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Navijanje | 21474 (18532) | gddr85 |
» | I7 sistem, nastavitve ramov (iz 1066 na 1600) (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 13599 (11397) | MonkeyHead |
» | Računalnik za 3d modeliranje ter grafično oblikovanje (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 7108 (5095) | glistovje |
» | navijanje Quad procesorja (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Navijanje | 24670 (19360) | Jst |
» | Brez Intelovih znižanj do oktobraOddelek: Novice / Procesorji | 2166 (2166) | gabl136 |