» »

Reševanje bank v ZDA 09

Reševanje bank v ZDA 09

Snohman ::

http://24ur.com/novice/gospodarstvo/ban...

Naslov je mimo, kot ponavadi za 24 ur, ampak preberite članek.

Sedaj pa naj mi nekdo, prosim, razloži zakaj je bilo potrebno metanje denarja v banke? Lepo prosim, vsaj eden izmed zagovornikov tega početja.

Zgleda je imel Thomas prav, ko je rekel, da je preveč regulacije(pa sem takrat dvomil v to); nihče se ni nič naučil iz te zgodbe, oni pa si izplačujejo davkoplačevalski denar. Če jih ne bi regulirali, bi bilo sicer gospodarstvo bolj prizadeto, a bi se finančni trg močno prečistil. Pri nas je podobno, samo na manjši skali, da ne bo kdo slučajno rekel, da smo kaj boljši.

Streznitve ni bilo, cikel se bo ponovno zagnal.

PaX_MaN ::

To je pa ja fajn, saj bodo pri nagradi od "dobička" (ker so ga dobili od držav'ce, ne zaslužili) udeleženi vsi zaposleni, ne samo uprava! :P

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: PaX_MaN ()

Icematxyz ::

Vprašanje je kaj sploh pravno gledano lahko storiš v takšnih primerih. Osebno se nisem nikoli poglabljal v to kaj pomeni če dobiš državno pomoč. Kaj se od tebe pričakuje.

V ZDA koliko vem je Obama rekel da to nikakor ne pomeni da bo država upravljala s temi podjetji. Kar v bistvu pomeni da so bolj ali manj nemočni pri takšnih odločitvah podjetij.

Ne verjamem tudi da je možno v ZDA kar določiti da ob državni pomoči ne smeš za neko obdobje izplačevati nagrad. Z vidika saj gre že s tem za vmešavanje države v upravljanje podjetja. Smešno ja.

Glede na to da je šlo za davkoplačevalski denar bi jaz priporočal brezposelnim punt. Da ne rečem linč. Ne najdem boljše besede kot punt. To bo edino zaleglo. Ostalo je tako samo sprenevedanje. Ker tudi njihov denar in njihove nepremičnine se nahajajo v tistih nagradah. Tudi zato so brez dela in brez doma in prihrankov. Smešno pa mi je da ko je počil Enron v ZDA sedaj še Lehman Brothers da preprosto to nič ne zaleže.

Smo pač lakaji koruptivnih balončkov. In to sprejemamo ker drugače ne znamo. In bojda je to optimalno. Tako da kaj hočeš. Naj imajo nagrade. Morda še kak procent višje. Da ne bodo vsaj vsi čutili te krize. Naj jo le nekateri ki so si tako sami krivi. A ne da!?

Osebno me zanima bolj kaj bo z podjetji v Sloveniji ki so prejela državno pomoč. Bodo nagrade ali ne?

Zgodovina sprememb…Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Evropska komisija: Apple mora plačati 13 milijard evrov utajenih davkov (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Tožbe
10450914 (46153) Spura
»

NLB in nacionalizacija podjetij (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
27338544 (32687) Mr.B
»

Ameriški IT-velikani svarijo Irsko (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
5716064 (13070) hokuto
»

MIP in Pomurka - stečaj (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
536447 (5019) zee
»

Zakaj vlada postaja kot oddaja Svet?

Oddelek: Problemi človeštva
282209 (1530) BigWhale

Več podobnih tem