Prijavi se z GoogleID

» »

MIP in Pomurka - stečaj

MIP in Pomurka - stečaj

strani: 1 2 »

Icematxyz ::

No tudi če bi tujci prevzeli bi bli morda v podobnem dreku. Vse je odvisno od branže. Recimo Siemens v Mb ali Carrera v Ormožu. Ogromno denarja vložila država za ta delovna mesta. Simens se je spokal Carrera pa je zgleda dosegla svoje od države.

Če bi imeli tujega pivovarja bi pa morda zdaj naše pivovarne vrgli v stečaj tako kot Šrot to zdaj počne v Splitu če se ne motim? Krka še ni probadla Lek prav tako ne?

To tuji-domači lastnik je treba gledati od primera do primera. So tudi domači lastniki ki so pomoje dobri lastniki. So pa tudi domači lastniki zaradi katerih imamo več stroškov kot koristi samo za to da lahko rečemo da so domači lastniki. Te pa je bolše če se neha financirati. Ker bo bolje za vse.

Icematxyz ::

Eh, niste resni, ne morejo bit eni direktorčki tam kr ad-hoc odgovorni za firmo s svojim premoženjem.


Seveda so lahko. Saj ga nihče ne bi obsodil za slabe poslovne rezultate v primeru objektivnih dejavnikov kot so zmajnšanje povpraševanja na svetovnem trgu zaradi globalen ekonomske krize.

Premoženje bi se mu vzelo če bi se izkalao da je deloval v nasprotju z zakonom in če je deloval negospodarno.

V tem primeru ki se kaže sedaj da so nekateri dobivali kredite samo na dobro ime brez kritja mislim da ni sploh vprašanje če je to gospodarno ali negospodarno delovanje. Tako s strani tistega ki je kredit dajal kot tistega ki ga je prijel. In tukaj reči da je za to da se to vse sedaj ruši kot hišica iz kart kriva globalna ekonomska kriza to je neumnost.

Zgodovina sprememb…

monster-x ::

Krka še ni probadla Lek prav tako ne?


Sej Lek je v lasti Sandoza oz. Novartisa in ni slovenski ...

Drgač pa da bi mogu vsak direktor odgovarjat za slabo poslovanje firm oz. lastniki za svoje firme z vsem svojim premoženjem (sej zato pa so d.o.o.-ji -- če posluješ z doo-ji se pač prej pozanimaj, če boš lahko tudi izterjal)? Ne se hecat (no, razen, če se nekdo prostovoljno zaveže k temu, ampak to je druga stvar). Če bodo lastniki želeli, da jim firma nosi profit (torej dobro poslovanje), bodo že postavljali tak kader, da bo to počel, sicer bodo tvegali svoje vložke, da propadejo. Ker pa je precej firm v državni lasti (jebiga, ljudje nasedajo pojmu nacionalni interes in to podpirajo), pa seveda pride do meštranja in slabega kadrovanja in posledično tudi slabega poslovanja. Kdo pa so ti ljudje, ki se zajebavajo z državnim denarjem, pa vsi dobro vemo. :)
There comes a point when a dream becomes reality and reality becomes a dream.

Zgodovina sprememb…

zee ::

Lepo povedano.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
strani: 1 2 »


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Istrabenz Holding in stečaj (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
1147666 (3016) Icematxyz

Obtožbe na račun Gregorja Golobiča in Zaresa (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Problemi človeštva
58754412 (42805) Gandalfar
»

Zakaj vlada postaja kot oddaja Svet?

Oddelek: Problemi človeštva
281687 (1008) BigWhale
»

Plača

Oddelek: Loža
395562 (3393) Tomi
»

Freemarket, pravna drzava, regulativa (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
543365 (3052) nevone

Več podobnih tem