» »

Nekaj gnilega je v tej drŽavi slovenski

Nekaj gnilega je v tej drŽavi slovenski

1 2 3
4
»

Tear_DR0P ::

Jaz lahko _vsakič_ okusim razliko med paradižnikom iz veleblagovnice in paradižnikom z mojega vrta. Brez izjeme.

yupe a si prepričan da gojiš isto sorto na vrtu, kakor jo imajo v trgovinah?
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

jype ::

Tear_DR0P> yupe a si prepričan da gojiš isto sorto na vrtu, kakor jo imajo v trgovinah?

Seveda ne.

Torej - prepričan sem, da sorta ni ista in da v trgovinah prodajajo sorto, ki je prijazna skladiščenju in transportu, ne pa uživanju.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

gruntfürmich ::

torej smo ugotovili da je v sloveniji gnil paradajz??
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

donfilipo ::

Tudi če je gnil, se ga da porabiti za municijo:)
....Naj bi kdo raje razloži po TV prikazane mahinacije delnic (Bavčar, Šrot) z nihanjem cen za do 20 miljonov EUR v parih dneh. Mislim, da je za sodoben uvoženi liberalni kapitalistični sistem, ključna ravno razlaga, kako se ob sodelovanju uglednih pravnikov, ekonomistov in na koncu tudi revizij lahko kaj takega dogaja. Spet odločilni niso samo toliko zneski, kot dejstvo, da je to potekalo po standardnih vzorcih. Z rahlimi variacijami. Sumim, da na koncu, ne bodo uspeli nikogar kaznovati. Žuborevšćine prava, pa tako ne bo nihče razumel, zaradi preprostega dejstva, če poenostavim, da je pravo slepo in da pravica ni doma na sodiščih:)
....AMPAK gospoda, obstaja tudi ugled sistema in premoženje raje. Od tega je zelo odvisna uspešnost države in volja ljudi do revoltov. Premoženje raje nekako ne kaže neke silovite višine, resno je vitalno ogroženo vedno večje število ljudi, ki se jim niti titotova tolažba ne nameni, 'vi ste se ljudi krvlju borili' in tako naprej, pridige, ki jih noben papež ni znal. In se je potem odpeljal z Roysom, raja pa je pozabila, da je lačna. Kako je bilo to mogoče? Ljudje so vedeli, da je lopov, ki pa na tolažbo ne bo nikoli pozabil:)
....NO tile modeli so se zadeve lotili drugače. Sistem je drugačen. In uvozniki sistema niso predvideli, da se zgodi kriza in da obenem šroti in bavčarji in jankoviči vsi naenkrat ne morejo igrati vloge tita. Pa ok saj to je napredek. Ampak, zdaj pa naj nekdo za božjo voljo razloži, kako se kaj takega lahko zgodi. Kakšne bodo Alexandrove utemljitve vemo približno...mutne, ampak posel odvetnika je tak:) Kako bo liberalni kapitalizem pred ljudtvom ohranil obraz, če navidezno žrtvuje par pajacov? Mar je narod res toliko neumen in pozabljiv? Ali pač taka navidezna žrtev sproži dovolj kapitala v ljudstvu,ki se potolaži, češ saj so tudi tajkune zaprli? Ajde pravniki na plan. Od gnilih in nezrelih paradajzov ne bomo pocrkali, zaradi teh liberalistično lopovskih maipulacij, pa se lahko usuje dokaj dober demokratičen sistem v bogvekaj!
....Kako je Bumbidum Ihtiji Mamošeja Sport i Tenk prodal svojo kri za 7EUR ta pa isti dan naprej Aladinu Zuckerpeker Holding za 7 miljonov. Ali smo že tako daleč, da je bolje razpravljati kateri paradajz bomo uporabili za municijo?:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Tear_DR0P ::

yupe v tvoje prepričanje verjamem - ampak jaz sem prepričan da imajo v trgovinah prodajane sorte paradižnika povsem zadovoljiv okus - v svojem sortnem rangu - torej da če bi ti isto sorto doma gojil, okus nebi bil nič boljši. je pa tako kot z bananami res, da določenih sort v evropi ne moremo jesti, razen če nam jih dostavijo z direktnim letom.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Pyr0Beast ::

Okusi so različni.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
1 2 3
4
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

debata o testeninah (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10023708 (18736) Baja
»

Belgijski protestniki uničili eksperiment z gensko modificiranim krompirjem (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
27952107 (46438) imagodei
»

Gensko spremenjena hrana (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
20217250 (14590) _marko
»

Umanotera - eni novi brezvezniki (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
626102 (5168) Matek
»

Genetsko spremenjena hrana DA ali NE? (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
597675 (6811) Tito

Več podobnih tem