» »

Vreme - Glabalno segrevanje

Vreme - Glabalno segrevanje

White&Nerdy ::

Torej, ta pizdarija o globalnem segrevanju itd. Vreme je od prejšnjega leta že slabo... Sneg je ponekod 7m, drugje vsak dan zapade 10cm, ampak se tudi vsak dan vse to stopi. Da ne omenjamo toče, nalivov.Mislim da bo vedno bolj popularna 2-3cm kovinska streha.:|
Najbolj glupo pa se mi zdi da znanstveniki opozarjajo na konec sveta kot ga poznamo. Baje še 2 stopinji se dvigne ozračje, pa bomo imeli iz navadnih plohic neurje z točo im 100km/h vetrom. Nobena država pa se noče odzvati na to... To bi seveda zmanjšalo gospodarsko rast države, ugleda in seveda je še na nitki tudi njihova kandidatura (kar je pomoje največji problem). Nihče noče reskirat svoje kandidature..

BTW, moja amaterska rešitev:D:

Primerjajmo globalno segrevanje z procesorjem. Bolj napredni smo, več tovarn imamo, več moči imamo, več energije porabi ta CPU. To lahko rešimo z manjšim izdelovanjem (manjšanje nm). V naravi bi to pomenilo električni avtomobili, visoke kazni za onesnaževalne tovarne, in življenje v stilu Green.
Ampak tu je še ena možnost za CPU.. Boljše hlajenje.:D Recimo da damo gor nek ornk hladilnik. Zniža temp, čeprav pri velikem TDP-ju. Če bi to naredili v naravi (posebno hlajenje). Npr vrgli vsak mesec na pole par dušikovih bomb. Umetno bi ponaredili ledenike, še z nekaj bombami ohladili nekaj pomembnih mrzlih tokov.

Ampak to je pač moje totalno amatersko mnenje...
  • zaklenilo: jype ()

jype ::

Tema že obstaja.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Leta 2015 najtoplejše od začetka meritev (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
9129561 (25823) krneki0001
»

Nevihte (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
23723504 (13399) Yohan del Sud
»

Flota ladij za boj proti globalnemu segrevanju (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
16518482 (13292) TESKAn
»

Segrevanje ozračja (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
26925520 (20795) gzibret

Bes

Oddelek: Problemi človeštva
131482 (1205) Barakuda1

Več podobnih tem