» »

Segrevanje ozračja

Segrevanje ozračja

««
6 / 6
»
»»

Double_J ::

Pomoje bi pa bilo bolj koristno, če bi zagnal za kak kazino. Lastniki bi bolje porabili ta denar.:D

Funky_one ::

Žal nimam časa, da bi prebral vse poste do sedaj... in se prepiral z vsakim posebej...
Priporočam pa ogled novega filma: <b>An Inconvenient Truth</b>
Mogoče veste, da je svet za las ušel katastrofi povezani z ozonsko luknjo?


Bog jim odpusti... saj ne vedo kaj govorijo.

Funky_one ::

Sem prebral 5. stran...

Pa kaj ste vi sploh NORMALNI... ?!

Povprečen dvig temperature:
Piše POVPREČEN - to pomeni na polih mnogo več, kot na ekvatorju.
Ste že slišali za pozitivno povratno zanko?! Led in sneg odbijata sončno svetlobo (albedo), če se pričneta zmanjševati odbijata vse manj... in se še bolj topita.
Kako določajo CO2 v mehurčkih... Pa kaj vi mislite, da boste z osnovnošolskim znanjem demantirali delo mnogih dr., prof., recenzentov njihovih člankov... KLIK - začetni paragraf razrešuje vašo dilemo... da se poučite preden nekaj trdite.
Zaboga! Ne sodite o metodi, ki je ne poznate!!!


Bog jim odpusti... saj ne vedo kaj govorijo.

Gundolf ::

Za ozonsko ne vem koliko las je bilo vmes, je pa vseeno lepo slišat, da se njeno večanje v novicah ne pojavlja več.
Glede An Inconvenient Truth pa - je propaganda, podobno kot Chrictonov State of Fear. Ampak ker sem bolj naklonjen resnici ki jo prodaja Gore in tudi dokaj dobro kritiko (na RealClimate) sem bral o filmu (kao je zelo lepo in celo pravilno vse razloženo), nameravam enkrat pogledat.

Funky_one ::

<b>An Inconvenient Truth</b>
Reklama ali pa poročilo o trenutnem stanju...?
Al Gore je napisal tudi knjigo z istim naslovom. Verjetno v njej zagovarja enaka stališča.
Ali je ta reklama ali kaj drugega se da enostavno preveriti. Če so v njej navedene verodostojne reference za vsako trditev o podnebnih spremembah, to nikakor ni reklama...
Tudi trditve v filmu so preverljive, a z malo več truda...

Gundolf ::

Sej pravim da (glede na review ki sem ga prebral) je zadeva dokaj natančna. Glede tega nič ne rečem. Ampak tudi poročilo o trenutnem stanju se da napisat tako ali drugače. Dvomim, da so le našteta dejstva. Slike uničujočega hurikana so notri predvsem zaradi čustvenega naboja. Zato pravim propaganda. Je pa lahko povsem dobra - če bo kdo pogledal in se zamisli - super. Če se da javnost z enostranskimi akcijami prepričat da o tem se pa vse še debatira, da še ni čas za ukrepe itd, potem se tudi iz druge strani ne da drugače kot poseči po istem orožju.

Funky_one ::

V znanstveni skupnosti pa se pojavljajo tudi teze, da so vse pogostejše uničujoče vremenske ujme posledica segrevanja ozračja...
Kaj je res, kdo ima prav, reklama ali dejstva... bo pokazal čas.
Znanstvena odkritja, dejstva in podatki pa ostajajo.

gzibret ::

Bi rekel, da so vse hujše ujme verjetno posledica (naravnega in antropogeno induciranega) segrevanja ozračja. Sej marsikateri okoljski znanstveniki trdijo, da učinka segrevanja ozračja niti ne bomo občutili na način, da bo bistveno bolj vroče. Bodo pa imele nevihtne celice in tropski cikoni (ter tudi anticikloni, ki povzročajo sušo) bistveno več energije za njihov rast in razvojm, trajanje ter moč.
Vse je za neki dobr!

Tear_DR0P ::

pa kakšne vse hujše ujme?

resno me zanima, a se vam vreme zdi dostihujše, kot leta 89? men osebno je blo takrat dost hudo, ker je bilo Celje pod vodo, jaz pa sem bil še mjhen, tudi leta 1999 ko so bile poplav je bilo hudo, ker sem bil 6 ur odrezan od doma - ampak je bilo manj hudo, kot leta 89, torej je iz mojega stališča čedalje bolj mirno

resno me zanimajo eni dokazi o tem, da je danes povprečje dosti hujše kot pred 50, 100, 500 leti
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

gzibret ::

Misliš leta 1991? :\

Poplave so se dogajale in se bodo dogajale. Statistično gledano. Samo se mi pa vseeno čudno zdi, da sem v toku svojega življenja doživel že kar nekaj 100-letnih nalivov. In tudi nekaj 100-letnih toplih mesecev. Pa še nimam 30 let.

V Ljubljani sem doživel celo 300-letni urni naliv.
Vse je za neki dobr!

Azrael ::

Te zelene zgodbice poslušam že preveč časa, da bi jim sploh še kaj verjel. Tudi tisti film je nekje tam, kot razni "dokumentarci" v EU nadvse čislanega režiserja Moora. Propaganda najnižje vrste, odlična za za butast folk in debilne medije.

No ja, vsaj to moram priznati, zelenkoti svoje mite pridno reciklirajo (če že drugega ne), konec koncev je to zelo enostavno, samo letnice morajo popraviti in veselo vrteti gobec. Teroristična banda zavita v celofan in okrašena s kvazi znanostjo.

Hja in kam je sedaj izginila famozna ozonska luknja? Če bi tisti bluz kaj držal, bi sedaj ozona ne bi bilo več, enako kot nafte in premoga. So se zelenkoti tako, kot vedno, "samo malo" zmotili?

Ne mi sedaj z zgodbicmi, da zaradi zelenkotov, freon lepo zbirajo in jasno reciklirajo in podobne bulshite, ker to enostavno ni res. Večina kao nevarnega freona R12 (ki je za razliko od današnjih cigu migu nadomestkov, bistveno bolj učinkovit) iz odsluženih hladilnih naprav, še vedno prosto uide v zrak.

Za ogrevanje ozračja, ne me hecat. Zanima me, kje so torej nasadi banan v Kopru in kave na Kredarici, ki so jih zelenkoti obljubljali 15 let nazaj?
Nekoč je bil Slo-tech.

gzibret ::

> Hja in kam je sedaj izginila famozna ozonska luknja?

He he he... Še vedno je tam, ko je bila :D
Vse je za neki dobr!

username ::

Pa kaj vi mislite, da boste z osnovnošolskim znanjem demantirali delo mnogih dr., prof., recenzentov njihovih člankov...
Včasih je možno tudi to. Kar je seveda še bolj sramotno za vse te visokodoneče dr., prof.... Back to the drawing board, Wile E. Coyote super genius! >:D
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

Tear_DR0P ::

gzibret, dejansko mepoplava sploh ni prizadela, niti se ne spomnem kdaj je bila, bistvo je samo v tem, da kot je enkrat Thjomas nekje napisal, ljudem spomin peša in če doživijo naliv, kakršnega v vsem svojem življenju ne pomnijo, to pomeni, da takšnega naliva ni bilo v zadnjih 5 letih.

za ozonsko luknjo pa še niso čisto dogovorjeni kako so, v enem tednu sem slišal poročilo po radiu, kako naj bi se ozonska luknja že manjšala, v drugem tednu, pa so neki znanstveni svarili pred uporabo "ne vem česa že" ker ozonska luknja še kar raste - kaj zdaj, se manjša al raste? al je en tak moonhoax to?
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

_marko ::

->l je en tak moonhoax to?

Dober biznis, če ne druga. :)
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

Gundolf ::

>za ozonsko luknjo pa še niso čisto dogovorjeni kako so, v enem tednu sem slišal poročilo po radiu, kako naj bi se ozonska luknja že manjšala, v drugem tednu, pa so neki znanstveni svarili pred uporabo "ne vem česa že" ker ozonska luknja še kar raste - kaj zdaj, se manjša al raste? al je en tak moonhoax to?
Sej imaš internet madona, a ti je težko pogledat?

Thomas ::

Na Internetu je pa vse res! Tam ni dilem, ni nasprotujočih si trditev, komot se boš znajdu ...

|O

Ozonske luknje sploh ni. Samo manj ozona. Je že kakšen tjulen oslepel od tega?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Gundolf ::

> Na Internetu je pa vse res! Tam ni dilem, ni nasprotujočih si trditev, komot se boš znajdu ...
Prej sem ti napačno svetoval. Thomas ima prav. Boj se interneta! Te lahko zavede, lahko se izgubiš, lahko da ne boš več vedel kaj je res in kaj ne.

Tear_DR0P ::

hummm :) rad bi ti po pravici povedal, da vedno lažem - ane :))
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

gzibret ::

> za ozonsko luknjo pa še niso čisto dogovorjeni kako so, v enem tednu sem slišal poročilo po radiu, kako naj bi se ozonska luknja že manjšala, v drugem tednu, pa so neki znanstveni svarili pred uporabo "ne vem česa že" ker ozonska luknja še kar raste - kaj zdaj, se manjša al raste? al je en tak moonhoax to?

Vsebnost ozona v stratosferi je ful variabilno. Največja kriza je v pomladnih mesecih (južni pol). Se ne spomnem več točno celega procesa, samo mislim, da nizke temperature in UV svetloba v tem delu atmosfere aktivira CFC oz. Cl- ion. Pri tem imajo vlogo neki vrtinci oz. nekakšni stratosferski cikloni.

Tole najde google izmed prvih zadetkov, pa je kar u redu stran, vsaj za osnovne informacije.
Vse je za neki dobr!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: gzibret ()
««
6 / 6
»
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Global hoax

Oddelek: Loža
499325 (8362) vostok_1
»

Global warming - the greatest hoax ever?

Oddelek: Problemi človeštva
455825 (3337) Bellzmet
»

Internetne strani kot vir dezinformacij o globalnem ogrevanju.

Oddelek: Znanost in tehnologija
203154 (2759) dj cotto
»

Kyoto (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
38825744 (19572) Thomas

Več podobnih tem