» »

Nevihte

Nevihte

1
2
3 4 5

imagodei ::

Zimavc,

a ste se skupaj "igrali", ko si bil manjši? :))
- Hoc est qui sumus -

Daedalus ::

Nevihte so kul>:D



Posneto by moja malenkost včeraj med neurjem v Lj.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zimavc ::

Ne nismo, pa pojdimo rajši nazaj na ontopic.;)

imagodei ::

OK, se strinjam, hehe
- Hoc est qui sumus -

jrtjtejtt ::

Dedalus lepa slika. Tud jst sm hotu včeri slikat, ko sem videl kaj se pripravlja. Pa je bla na žalost prazna baterija v sestrinem fotiču :(

PJani ::

Black...to je jeba. Jst še sreča nimam svojga avta, ampak moja starca pa (če le nista v službi) ob vsaki potemnitvi neba dežurata ob oknu in po potrebi zapeljeta avto na varno.


Reku bi še ne če ti stowče avto 2leti po tem ko ga dobiš...jst sm ga dobu pred včerajšnim hvala bogi ni nov je z druge roke...najbolj večji k je to da ni zavarvan proti toči, pa še temna metal barva je

Jap vremenu se je utrgalo...zjutro sonce zvečer take nevihte za posut vse skop.
Se mi zdi da so nevihte dosti bolj pogoste kukr včasih...
C/C++

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: PJani ()

LeXani ::

Jst sm pozabu šipo zaprt včeri od avta, pa mi je not vodo nalil ene 10 centi :'(
Čas prve prijave 04.11.2005

Tear_DR0P ::

Jap vremenu se je utrgalo...

skrajni čas da spet zažgemo kako grdo babo - ker to da je zjutraj sončno in vroče, pa zelo vlažno, popoldne se naredi pa nevihta, to je pa že višek - to se pa res nikoli ni dogajalo
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

PJani ::

HAHAHAHAHA ta je dobra
good one
C/C++

R33D3M33R ::

Ok, vzamem mojo izjavo nazaj. Ponoči je nadoknadilo :O
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

Super Sonic ::

 Bežigrad.

Bežigrad.



Ponoč ga je kr sekal.

p.s.
Daedalus zlo dobra pozicija, škoda edino stresa (tistih 35mm je blo mal preveč optimističnih :P)!
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Blum ::

Narava nam vrača, kar smo mi njej dali..

username ::

Narava nam vrača, kar smo mi njej dali..
Hm a ni v tem kontekstu bolj pravilna oz. pogosta mantra v stilu "naravi samo jemljemo"? A zdej smo ji pa preveč dali al kaj? Al kako je zdaj s temi vražami glede 'skrunjenja narave'...?
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

Blum ::

tolk cajta "bomo" uničevali zemljo dokler ona nebo uničla nas.. nekak v tem smislu :)

A. Smith ::

Elektroinštitut Milan Vidmar je svojo ponudbo beleženja strel nedavno razširil tudi na mobilni svet. Razvili so aplikacijo za GSM telefone, s katero lahko vidimo strele, ki so se pojavile pred kratkim in animacijo gibanja oblačnih tvorb.

Storitev je še v preskusni fazi, sčasoma pa bo postala plačljiva. Imenuje se mSCALAR.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

Zheegec ::

tolk cajta "bomo" uničevali zemljo dokler ona nebo uničla nas.. nekak v tem smislu :)

Glede na to, da na globalno segrevanje nimamo nikakršnega vpliva (malo se bo še segrevalo, dokler se ne začnemo spet približevati novi ledeni dobi, ko se bo začelo spet hladiti) in da takšne nevihitice dolgoročno gledano ne škodujejo, je tvoja izjava popolnoma zgrešena.

Je pa globalno segrevanje dosti boljše od globalnega ohlajanja, saj bi imeli neverjetne globalne težave s pridelavo hrane za vso človeštvo.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Good Guy ::

ja alien

nč bolš ni..

če se ohlaja ti pridelek uniči mraz..

če se pa segreva pride pa to teh nevit in ti ga uniči toča.
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

KandazaR ::

Proti toči lahko postaviš mreže.

PaX_MaN ::

... proti zmrzali pa zakuriš. :P

Utk ::

Mislim, da samo še največji optimisti lahko verjamejo, da se podnebje ne spreminja in da ni nič drugače kot kdaj prej. Ne vem zakaj se spreminja, ampak spreminja se.

WarpedGone ::

>> Ne vem zakaj se spreminja, ampak spreminja se.
Seveda se spreminja. To je jasno vsakemu bedaku že. Še predvčerajšnjim je sijalo sonce, danes pa takšen dež. Kdor tle ne vidi spremembe je pa tut mal.
Zbogom in hvala za vse ribe

nevone ::

Nevihte so ble zmeraj. Samo trenutno se na to polaga več pozornosti. Ble so zmerej tudi takšne nevihte, ki so odkrivale strehe, samo streh ni bilo. Zdej je streh vedno več in zato večja verjetnost da jo komu odnese. Vreme se pa spreminja pač nekoliko. Ampak globalno gledano nič pretresljivega. Samo večji pomp je okrog tega.

Da pa bi bila narava z nami kaj bolj prijazna, če bi jo pustili pri miru ... hja bi bila zelo prijazna, ker potem nas ne bi bilo in ne bi imela do koga biti neprijazna.

Ampak s tem ko človek sebe obsoja za vso nesrečo, ki mu jo priredi narava niti ni tako slabo. To pomeni, da ima vseeno občutek, da človek ima lahko nek vpliv in lahko stvari spreminja na bolje. Sicer človek jamra da se spreminja na slabše, ampak to je samo v funkciji tega, da se ne vda v usodo.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

IceIceBaby ::

tolk cajta "bomo" uničevali zemljo dokler ona nebo uničla nas.. nekak v tem smislu :)


Skrajno egoističen pogled na stvar. Kako ste lahko tako polni sami sebe, da se ločujete od narave.

Sicer je pa planet preživel že precej hujše stvari kot smo ljudje. Zarad par plastičnih vrečk in malo CO2ja planet ne bo propadel.

imagodei ::

Novice tudi mal hitreje krožijo, kot so pred 20, 30, 50 leti. Pred 50 leti so bile novice precej bolj lokalno naravnane, mal so sporočal o kakšnem večjem potresu po svetu, pa svetovna politika in podobno. Ne pa, da bi iz vsake Bolivije in Katmanduja poročali o katastrofalni ujmi, poplavah. Zdaj je bila Slovenija na CNN zato, ker se je 13 ljudi utopilo na HE, pred dvajsetimi leti bi to komaj prišlo iz Slovenije v Beograd.

Skratka, zdi se nam, da je po svetu vedno več naravnih katastrof - deloma je to najbrž res (klima se spreminja, pa naj ima človek pri tem velik, majhen ali pa čisto zanemarljiv vpliv), deloma pa je to zato, ker TV postaje, v boju za gledalce, kar tekmujejo med sabo, katera bo objavila več posnetkov katastrof...
- Hoc est qui sumus -

A. Smith ::

V 50. letih prejšnjega stoletja so abiogenetiki odkrili, da ob podnebnih in okoljskih pogojih, ki so bili prisotni v zgodnejših časih Zemljine zgodovine, pride do tvorjenja aminokislin.

Te aminokisline so se v zelo redkih pojavih spreminjale v bolj in bolj kompleksne tvorbe, dokler iz njih ni nastala prva molekula DNA.

Najbolj pomembna lastnost podnebnih pogojev pred nekaj milijardami let so bile ravno atmosferske razelektritve. Miller-Urey experiment.

Še dobro, da obstajajo nevihte.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

nevone ::

Še dobro, da obstajajo nevihte.

To povej kakšnemu, ki mu je streho odneslo. Se ne bo mogu strinjat s tabo pri najboljši volji.

Seveda pa si človek s poglobljenejšim pogledmo na svet lažje stvari prav predstavlja in razlaga. Ampak tisti z odkrito streho in nepoglobljenim pogledom na svet je pa pač revež. Njemu poglobljen pogled nekoga drugega ne bo strehe postavil nazaj.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Keyser Soze ::

To ti zdele rečeš, ko ti pa nekam useka, česar ne krije zavarovanje, so pa verjetno bolj kot ne "jebena stranka". Al tud takrat rečeš: "Zdravo, pra^n babica! Pa še kdaj se oglasi."

Treba pogledat vse aspekte.
Nikakor ni zaželjeno, da ti vremenski pojavi eskalirajo v neke ekstreme in povzročajo škodo, ki se je ljudje, upravičeno ali neupravičeno, ne spominjajo. Edino pravilno, da se dela "halo" glede tega. Ker "halo" pospešuje razvoj primernih rešitev.

P.S.: Za moje pojme je normalno oz. se ne sekiram, če malo zapiha, sem ter tja kaj poči, in to je to. Da mi odtrga pol strehe, stolče avto in da sem dva dni brez elektrike, to pa ni normalno v mojem svetu.

P.P.S.: Me je mal prehitela...
OM, F, G!

Zgodovina sprememb…

joze28 ::

Tudi od vrste strehe in njene izgradnje je odvisno kdaj ti jo bo odneslo.

A. Smith ::

Jasno, da je nevihta jebena stranka, kaj bo pa drugega.

S tistim "še dobro, da imamo nevihte" sem samo postavil kontro tistemu "Zemlja vam vrača za vaše grehe." To ne drži, ker smo zaradi Zemljinih "povračil" najbrž sploh nastali.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

globoko grlo ::

Ne me hebat, še minutko nazaj 8ja, 60 sek) sem gledal grosuple dol v dolino, zdejle pa do sosednje smreke ne vidim, a je to normalno?

Če se kdo spomni filma The Fog, bo vedel o čem govorim :)

ajd

KandazaR ::

Pred leti so pa vsi znanstveniki trdili da gremo v ledeno dobo. Mogoče bomo čez 10 let spet bližje ledeni dobi. Drugače pa je največji problem pri ljudeh. V italiji imajo že dolgo vse vinograde pokrite z mrežo proti toči (pri nas le nekaj zanesenjakov, mogoče sedaj kaj več). Drug problem je gradnja hiš, projektiranje streh, raznorazne podalšanje nadstreškov da lahko avto zapelješ spodaj. Ali pa gradnja hiš bližje rekam in potokom (le kdo je dal gradbeno dovoljenje) potem pa ljudje jokajo ko se nedolžni potoček spremeni v hudournik. Zakaj pa ne vidiš nobene starejše hiše tik ob potoku (razn mlinov ali žag)? Zato ker so že stari ljudje vedeli, da se hiš pač ne gradi tam. Da ne omenjam gradnje na močvirnatem področju.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: KandazaR ()

Utk ::

>> Ne vem zakaj se spreminja, ampak spreminja se.
Seveda se spreminja. To je jasno vsakemu bedaku že. Še predvčerajšnjim je sijalo sonce, danes pa takšen dež. Kdor tle ne vidi spremembe je pa tut mal.


Najbolj "mal" je tist, ki ne loči med podnebjem in vremenom.
Ne vem kaj majo tu veze komunikacije in ne vem kaj, kaj nas pa briga, če so ble pred 50 leti na Filipinih podobne nevihte, tu takšnih tako pogosto ni blo nikdar.
Zdaj imamo v istih krajih toče praktično vsak teden, prej je bla morda enkrat na leto, pa še to ne vsako leto. Dobro, možno, da je bla kdaj tudi glih tako huda, ampak ni bla vsak teden. Samo nekateri, ki živijo v blokih kot bubice, sploh ne vidijo dlje kot do svojega modema. In dokler modem dela, je vse vredu.

WarpedGone ::

>> Najbolj "mal" je tist, ki ne loči med podnebjem in vremenom.

Po kakšnem kriteriju ti ločiš med njima? Me resno zanima.
Zbogom in hvala za vse ribe

Utk ::

podnebje -a s (e) navadno s
prilastkom povprečne vremenske
razmere, značilne za določen kraj ali
področje

vreme -ena s (e e) stanje ozračja
glede na temperaturo, vlago, oblačnost

WarpedGone ::

Koliko časa pa upoštevaš v izračunu tega "povprečja"?
Zbogom in hvala za vse ribe

Ziga Dolhar ::

Hja - ste vidl, kakšne je zganjala ena Klimatologinja na 24ur? :-)
https://dolhar.si/

dzinks63 ::

Ja in kar naenkrat se ne govori več o sušah, ampak o prekomernih padavinah, zanimivo a ne?

joze28 ::

WarpedOne:
Če te stvari bolj zanimajo se vpiši na FMF program:Meteorologija z geofiziko.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: joze28 ()

PaX_MaN ::

Ja in kar naenkrat se ne govori več o sušah, ampak o prekomernih padavinah, zanimivo a ne?


Jst pa pravim, da je, kar je izostalo med zimo, nadoknadilo poletje.

Utk ::

WarpedOne, sej veš. Ampak poglej si na stran agencije za okolje. Če zadnjih 10 let vidno izstopa iz vseh prejšnih povprečij, to ne more bit naklučje.

Ziga Dolhar ::

Celih deset let? ;-)

Sicer pa. Zemlja je danes OBČUTNO hladnejša, kot je bila pred nekje štirimi miljardami let. Odstop je viden, ne more biti naklučje!
https://dolhar.si/

jype ::

nevone> Nevihte so ble zmeraj. Samo trenutno se na to polaga več pozornosti.

V bistvu je postal svet manjši, ker zdaj vsi vemo, da je bila v Ljutomeru huda toča, še ne 100 let nazaj so pa to samo v Ljutomeru in okolici vedeli.

Potem se nam pa zdi, da se dogaja več vremena (in ostalih reči), kot se ga je včasih.

WarpedGone ::

>> Če zadnjih 10 let vidno izstopa iz vseh prejšnih povprečij, to ne more bit naklučje.

A 10 let je že podnebje? A to ni več vreme?
Zbogom in hvala za vse ribe

LordTado ::

kmetje pa si kupujejo traktorje,ki jih ne rabijo,namesto da bi si zavarovali pridelek ali nabavli mreže proti toči...

ko pa zbije toča pa jokajo,kako je to možno...butalsko


eni govorijo da je to vedno blo itd...tam pa je polovica ledenikov v vodi
in zaradi takih modelov se človeštvo ubija!

Najbol pa sem se smejal ko kdo reče da ubijamo naravo in planet:))Planet lahko uniči meteor ali kaj podobnega.
Človek je na svetu mravla,narava ga samo kaznuje za svoja dejanja,če nebo popustil pa si bo narava nardila sama čist zrak...in spucala inteligenco,ki jo je pokvarila:)

lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: LordTado ()

Super Sonic ::

Se kar podpišem pod jype-ta, samo dodal bi, da imamo danes škode v miljonih (kar je čisto razumljivo zakaj) in to novinarji pograbjo, kasneje pa še 80% folka doma. Pol je pa drama.

Po drugi strani pa priznam, da letos sploh še ni bilo kakšnega resnega deževja. Imamo samo +35 ali pa nevihte s točo in nalivi, ki v parih minutah zabijejo vse ceste po Ljubljani (bolje Sloveniji). Potem pa nazaj +35. Za vas sicer ne vem, ampak takšnih poletji ravno nisem vajen.

Skratka, da je to vse "normalno" tud ne drži. Resnica je, kot vedno, nekje vmes.

(Thomas je za nekatere tule lih tolk škodljiv, kot una kokoš od Lučke za tiste doma pred TV-jem.)
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Zgodovina sprememb…

KandazaR ::

Glede na starost zemlje je 10 let nič.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: KandazaR ()

krneki0001 ::

Včasih so mediji obveščali kok novih cest smo zgradili, kok novih tovarn smo postavili in na splošno zelo malo o katastrofah in slabih stvareh, danes pa mediji o dobrih stvareh ne znajo več poročat, ampak samo še slabe stvari in vdiranje v zasebnost zvezdnikov.
Nevihte so bile in bodo še vedno, strehe je treba pa tut obnavljat in poštimat v taki meri, da je ne odnese. Samo slovenska mentaliteta je taka, da v avto dat čimveč, da b o sosed videl da imaš boljši avto kot on, v bajto pa nič vlagat, ker tam itak samo živiš. (pač orenk avto pred barako).

dzinks63 ::

To so bile izredne razmere. Nobeden pri nas nima po sedanjih gradbenih dovoljenjih hiše in ostalih objektov grajenih za vetrove 200km/h, mogoče na primorskem, ko je praktično cela streha iz betonsko armirane plošče. Tako, da takšno neurje nebi praktično nobenemu prizaneslo. Bi se morali gradbeni standardi in predpisi korenito spremeniti, da bi to lahko dosegali.

Utk ::

Ma nič se ne rabi spremenit, sej tako vreme in podnebje imamo od zmeraj (vprašaj tiste gor), te hiše, ki so 50 let preživele vsako vreme in podbnebje bojo pa letos vsaj trikrat ostale brez strehe. To je čisto slučajno.
btw, to da se ledeniki v Alpah topijo si tudi samo nekateri psihopati tu mislimo, v resnici ni res.
Če vremenarji pravijo, da so odstopanja statistično značilna, so itak bedaki, ki nimajo pojma, tu jih razni strokovnjaki za komunikacije sedemkrat prekašajo.
Jaz ne vem kako 10 let ne bi nekaj pomenilo, če je pa po celem svetu sprejeto, da se merijo 30 letna povprečja. In 10 let lahko 30 letno povprečje zelo konkretno spremeni. Lahko pa počakamo še 20 let in se potem čudimo.
Mimogrede, da je kajenje škodljivo že verjamete? Od tega "odkritja" je poteklo glih okoli 30-40 let, ne? Pred 20 leti sigurno še niste verjeli.

Invictus ::

Take nevihte bo bile in bodo. Se pač na par let nabere precej energije v zraku in potem se to sprosti nekje, kjer je to za naravo najlažje. Narava vedno dela po poti najmanjšega truda.

Sam se spomnim da so pred leti nevihte odkrivale strehe in podirale drevje (to vem zato, ker smo takrat ostali brez vseh smrek v gozdu). To da kao najstarejši ljudje ne pomnijo takih neviht, je bolj zaradi dejstva da so ti ljudje že precej senilni in pozabljivi.

Je pa res, da se centri neviht selijo po Sloveniji. Gorenjska je bila včasih precej bolj na udaru kot sedaj (po mojem mnjenju). zdaj se je precj preselilo na Dolenjsko in Štajersko (ali pa sedaj bolj stokajo, ko ostanejo brez domačega vina).

LP I.
1
2
3 4 5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Droni za zaščito proti toči

Oddelek: Problemi človeštva
335857 (4605) Utk
»

Ponjave proti toči za zaščito avtomobila

Oddelek: Na cesti
3325858 (22350) menjalnik
»

Toča: 08.08.08 (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
717791 (5278) JanK
»

Toča 2008 ?

Oddelek: Loža
272933 (1963) PaX_MaN

Toča na štajerskem (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
775901 (4395) STASI

Več podobnih tem