» »

Pra-tehnologije

Pra-tehnologije

1
...
3 4
5
»

world ::

To sploh zdaj nima nobene veze z pra-tehnologijo. To je znan paradoks in sploh ne bom o tem debatiral ker se mi zdi brezveze.

Jaz te samo sprašujem, če bi znal sploh karkoli pametnega izdelati?

To si me šele sedaj vprašal !

In ne poznam odgovora na tvoje vprašanje.Ker lahko na to vpliva ogromno tujih dejavnikov.In zate velja isto.Nikakor ne moreš trditi, da bi lahko bilo kaj izdelal.In če te zanima zakaj ti bom povedal.
You Have Not Lived, Until You've Found Something Worth Dying For!

To sploh zdaj nima nobene veze z pra-tehnologijo. To je znan paradoks in sploh ne bom o tem debatiral ker se mi zdi brezveze.

Seveda nima veze, ampak če me je nekdo nekaj vprašal se mi zdi pravilno, da mu odgovorim.Če imaš ti drugačno mišljenje, pa je to samo in izključno tvoj problem.

Pyr0Beast ::

Sekiro se da utrditi z drevesno smolo. Za vezavo uporabiš vlakna rastlin.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Sekiro se da utrditi z drevesno smolo. Za vezavo uporabiš vlakna rastlin.

Kako pa boš pridobil vlakna ?
In ali se smola dovolj strdi, da bi držala skupaj kamen in les ?

noraguta ::

Pa sej sploh ni pomembno, kaj bi jim znal razložiti.Važno bi bilo samo, da tehnologije nebi uporabljali napačno.In sploh ne bluzim.A ti veš kako lahko določena stvar spremeni zgodovino.

Dam primer:

Recimo da bi ti leta 0 ubil nekega tepca.Sedaj boš rekel, da to ne more spremeniti nič.Kaj pa če je bil ta tepec pra pra pra pra pra pra... ded od Krištofa kolumba ?

To pomeni da se Krištof nebi rodil in posledica tega sploh nevem katera bi bila, ampak bi bila, to pa sam razmisli.Sedaj pa pomisli da bi razvili neko vrsto orožja,ki je nebi znali pravilno uporabljati.Veš kaj bi to pomenilo.Tisti stroj, bi lahko streljal vse povprek.Pa bi bilo veliko mrtvih.

Sedaj boš spet reku da bluzim, jaz pravim pa da ne bluzim.Govorim samo dejstva,ki bi lahko pripeljala do tega, da se ti nebi rodil naprimer.

T.

potem nebi pra ,pra , pra , pra ded od krištofa kolmba posilil sestrično erika rdečega ker je ta reševal njeno čast ni imel časa vzpostaviti čarterja z ameriko! pomisli malo! kaj dobrega bi lahko naredili če bi morili tistega prasca!
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Matev ::

Seveda nima veze, ampak če me je nekdo nekaj vprašal se mi zdi pravilno, da mu odgovorim.Če imaš ti drugačno mišljenje, pa je to samo in izključno tvoj problem.

Všeč mi je, da smo worlda skoraj naučili pravilno uporabljati presledke.

karafeka ::

Pa poštudirite malo.

Kako bi bilo, da bi prišel nekdo iz prihodnosti k nam, pa nam govoril, kako so nezemljani tam pa tam, pa kako iz ne vem katerih elementov (ki jih sploh še ne poznamo) naredimo raketo na svetlobno hitrost (s današnjo teorijo je možno hipotetično samo informacije prenašati s svetlobno hitrostjo, materije pa sploh ne, vsaj tako sem prebral na slo-techu :). Koliko od vas bi mu verjelo in koliko od vas bi ga poslalo k psihiatru ?

In ali se smola dovolj strdi, da bi držala skupaj kamen in les ?
Dovolj, da sekira ne opleta.
Ročaj si narediš iz 'rogovile' pri kateri med dva kraka zapneš kamen ter oba kraja trdno povežeš.

Kako pa boš pridobil vlakna ?
Olupiš kakšno rastlino ali pa uporabiš same liste, rogoz je zelo uporaben.

Koliko od vas bi mu verjelo in koliko od vas bi ga poslalo k psihiatru ?
Če bi se trudil razložiti bi ga razumel. V nasprotnem primeru bi bil pa to res še en norec.

Če bi bilo to možno, bi glede na neskončnost časa, se to že moralo zgoditi neskončno velikokrat.

Hja, koliko jih je že hotelo uvesti množično električno in ne vem katero še alternativno pogonsko energijo v prejšnjem tisočletju;), pa so naftarji naredili z njimi harakiri ;). IN komu bi sploh šel razlagati ? Pa ja noben nima časa dandanes, edino kak rumeni časopis bi prišel na svoj račun. Do tistih na višjih položajih, pa tako sploh ne bi prišel (in podobno je bilo verjetno tudi včasih).

Recimo en primer:
kako detaljno opisujejo ugrabitve nezemljanov, pa kako tehnologijo imajo in da so vsak dan med nami. Kdo jim verjame ? NOBEN. EDIT: pa tudi na slo-techu pišete o vem kakih teorijah,da smo sami itd itd., pa drugače mislečih sploh ne poslušate. Pa recimo, da nekdo pride iz prihodnosti, pa reče da ima dokaz,da je Bush kriv za 9/11. Bi mu verjeli ?

Če bi šel v preteklost, bi bil to ogromen prepad med civilizacijami.
Pomojem bi prej umrl, preden bi karkoli koristnega uvedel.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: karafeka ()

Pa recimo, da nekdo pride iz prihodnosti, pa reče da ima dokaz,da je Bush kriv za 9/11. Bi mu verjeli ?

ne
Ker imamo sami dokaze, ki govorijo, da je bush kriv zgolj toliko kot je kriv, ker je dopustil teroristom, da so se razvili.

toliko in nič več

No, evo, tako bi bilo, če bi šel v Rim, pa rekel, da imaš načrt za boljše orožje.

Mi tega ne rabimo, ker imamo svoje (najboljše) mojstre, ki zadevo obvladajo do nule.

MImogrede:
V prihodnosti bi imeli dostop do tajnih podatkov (ki bi se odprli, ko bi Bush umrl).
off:Danes pa tako veš kako je v politiki, vsi se lažejo in tajijo ter zvračajo krivdo na ene druge.

MeGreat ::

No, evo, tako bi bilo, če bi šel v Rim, pa rekel, da imaš načrt za boljše orožje.

Mi tega ne rabimo, ker imamo svoje (najboljše) mojstre, ki zadevo obvladajo do nule..

ja samo če bi pa prinesel smodnik pa ga dal v zaprt prostor in ga vžgal..
sicer je res da bi mogoče rekli da je to čarovnija in bi te cerkev po hitrem postopku odstranila.

No, bila je predpostavka prej napisana, da ne moreš kaj prinesti s sabo.
Bi ga moral narediti. Iskreno povedano, nimam pojma kako.
Pa verjetno so že poznali kako eksplozivno zadevo takrat, tako da bi moral direktn kakšno pištolo narediti, da bi imeli korist.

No smodnik ni zelo komplicirana zadeva. Žveplo, oglje ter KNO3 . Mogoče tole zadnje bi bil problem, samo se tudi najde v naravi

Dosti večji problem pa je narediti pištolo ki bi lepo tesnila

Pegaz ::

Kako bi bilo, da bi prišel nekdo iz prihodnosti k nam, pa nam govoril, kako so nezemljani tam pa tam, pa kako iz ne vem katerih elementov (ki jih sploh še ne poznamo) naredimo raketo na svetlobno hitrost (s današnjo teorijo je možno hipotetično samo informacije prenašati s svetlobno hitrostjo, materije pa sploh ne, vsaj tako sem prebral na slo-techu :). Koliko od vas bi mu verjelo in koliko od vas bi ga poslalo k psihiatru ?

Dokazati bi mi moral, da je to možno (seveda tudi ovršti vse trenutne dokaze) ter pojasniti, zakaj trenutni poskusi ne morejo ničesar pripeljati do svetlobne hitrosti.

@world
Recimo da bi ti leta 0 ubil nekega tepca.

Leto 0 ne obstaja.

Pomoje se samo hvališ, da si pogledal film Back to future ali pogledal kakšen ameriški dokumentarec, ki ima namen gledalca čim bolj šokirati, česar rezultat je tudi naš world.

Če bi bilo to možno, bi glede na neskončnost časa, se to že moralo zgoditi neskončno velikokrat.

To pomeni da ima čas več dimenzij ? Za vsako miljardinko sekunde obstaja ssvoj prostor ?

bolj preprosta razlaga je, da časovno potovanje ni možno

krneki0001 ::

Priporočam oddajo survivorman. Odlična oddaja, kako preživeti v divjini skoraj brez vsega. Se splača pogledat, ker si lahko kr dosti znanja potegneš ven. Posebaj kako se zakuri ogenj in kako uloviti ali pripraviti nekaj za pojest.

Priporočam oddajo survivorman. Odlična oddaja, kako preživeti v divjini skoraj brez vsega. Se splača pogledat, ker si lahko kr dosti znanja potegneš ven. Posebaj kako se zakuri ogenj in kako uloviti ali pripraviti nekaj za pojest.

Pol pa ko sklopi kamero ta človek, pojesta s kamermanom eno pico.Eh, dej.Z določenega vidika je brezveze, z drugega pa je še kar uredu.

Pomoje se samo hvališ, da si pogledal film Back to future ali pogledal kakšen ameriški dokumentarec, ki ima namen gledalca čim bolj šokirati, česar rezultat je tudi naš world.

Kaj je zate hvaljenje?
Če neki osebi odgovorim, sem 100%, da to ni hvaljenje! Meni se zdi pravilno, da če me nekdo nekaj vpraša, ali kaj podobnega, da dobi odgovor ali to ni pravilno, in je hvaljenje ?

T.

Pegaz ::

Super, da znaš, samo da nam razložiš 1000x slišani časovni paradoks lahko odpreš drugo temo.

bolj preprosta razlaga je, da časovno potovanje ni možno

Točno tako.

Pol pa ko sklopi kamero ta človek, pojesta s kamermanom eno pico.Eh, dej.Z določenega vidika je brezveze, z drugega pa je še kar uredu.

Tip je 20 let učil specialne enote preživetja v naravi. Če bi poznal ozadje te serije, bi videl, da ta tip ne je ravno pic in hrane iz mcdonaldsa, je en izmed velikih pristašev zdrave prehrane.

Sam sem pogledal še par njegovih dokumentarcev, ko sta z ženo hotela postati neodvisna od elektičnega in vodnega omrežja. Svojo vodo, svojo elektriko in čisto lastna zemlja - samo davke plačujeta, drugih stroškov ni - neodvisna sta od drugih. Dela pa ogromno za zelo malo uspeha. Večina bi najbrž obupala že na začetku.

Sicer pa probaj enkrat takole 7 dni nekje preživet s pipcem in malo špage, pa me zanima, po kok časa boš mamici v naročje priletel, da te odpelje v mcdonaldsa.

Eh, ta serija je tko tko, meji skoraj na zabavni program, da neumnosti ki jih počenja s skakanjem v ledenomrzlo vodo sploh ne omenjamo. Npr. sploh ne pogleda ali bo lahko na drugi strani dejansko ven prišel iz vode.
Sredi ničesar, v eni skalnati razpoki najde crknjeno ovco, kar tako, po naključju.
Odloži svoje mokre cote od katerih voda dobesedno curi in čez par minut so že suhe.

Par minut v oddaji je par ur ali cel dan na terenu. V 45 minut oddaje morajo spravit 7 dni preživetja v naravi.

Okapi ::

Problem te oddaje je, ker 7 dni itak preživiš brez hrane in če nisi ravno v puščavi, tudi brez vode. Pri tabornikih smo imeli nekoč veščino, se mi zdi, da se ji je reklo gozdovnik, pri kateri smo morali nekaj dni preživet na ta način v naravi. In smo si delali bivake iz vej, nabirali gozdne sadeže, z rokami lovili ribe in podobne zadeve in tistih nekaj dni jasno brez posebnih težav preživeli. Ampak problem je, ker za dolgoročno preživetje seveda ni dovolj, da po celodnevnem trudu ujameš eno malo ribico, ali če v puščavi na nek zapleten način iz rose pridelaš dva deci vode na dan. Natančno to pa počnejo v tovrstnih oddajah - nekaj se ves čas trudijo, učinek je praviloma zelo boren, in tako naj bi preživel. I don't think so.

O.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

v tej oddaji je lepo prikazano da človek v ekstremnih pogojih brez znanja in določenih pripomočkov ne preživi niti dneva

v tej oddaji je lepo prikazano da človek v ekstremnih pogojih brez znanja in določenih pripomočkov ne preživi niti dneva

Že ko smo pri tej oddaji ane : kako jih pa sred pragozda poberejo in nasploh dobijo ven da se spet vrnejo v civilizacijo ?

kako jih pa sred pragozda poberejo in nasploh dobijo ven da se spet vrnejo v civilizacijo ?

Saj jih ne.

Sami se znajdejo in pridejo ven (ali pa ne).

Lansko leto je ena cela ekipa umrla, ko jim to ni uspelo.

Tiste oddaje potem niso predvajali.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matev ()

Helikopter?

bluefish ::

But it has emerged that far from roughing it in brutal environments, the former SAS man actually spent nights in hotels during filming of his Channel 4 show.
http://www.dailymail.co.uk/news/article...

But it has emerged that far from roughing it in brutal environments, the former SAS man actually spent nights in hotels during filming of his Channel 4 show.
http://www.dailymail.co.uk/news/article...

No, kaj sem rekel.Ta oddaja, je malo preveč kruta, da bi lahko bila to resnica!

bluefish ::

Kljub vsemu pa pritrdi Matevemu postu: v tej oddaji je lepo prikazano da človek v ekstremnih pogojih brez znanja in določenih pripomočkov ne preživi niti dneva .

nejcek74 ::

Pa pri tabornikih je bila še ena zelo koristna veščina, sem ji sicer pozabil ime, ker je od takrat že res veliko časa. Vem pa, da si moral biti cel dan tiho. Pa je bilo kar težko zdržat. Mogoče bi jo lahko imeli tukaj: ne tipkam cel dan, tudi ko se mi zdi zelo pomembno, da kako neumnost napišem (kot npr. zdaj jaz). Ali sem zdaj sam padel v paradoks skoraj tako hud kot tisti s časovnim potovanjem. :))

Pri tabornikih je bilo kr veliko teh veščin. Sem bil kar nekaj let pri tabornikih. Tudi preživetja v naravi smo imeli. Samo ne na tak način kot tale v seriji. Smo imeli malo več opreme s sabo (šotorsko krilo, spalka in vsaj enkrat za preoblečt, pa kako skledo in sekirco). Ampak najdlje smo bili 2 tedna tako.

Bi pa še danes šel za kak teden na tako varinato v naravo, samo ni ljudi, ki bi šli zraven na kaj takega.

Zgodovina sprememb…

Pa bi kdo jedel ščurke ter ostalo golazen za preživetje ? Jaz močno dvomim, da bi lahko

gzibret ::

Mislim, da nekateri mešate oddajo Survivorman in Ultimate Survival.
Vse je za neki dobr!

gizbret, ja, nekako tudi jaz razmišljam v tej smeri. Fantje so falili in vsi mislijo na oddajo ultimate survival, medtem, ko sem jaz predlagal serijo survivorman, ki je tudi mnogo boljša in zanimivejša.

V survivormanu namreč glavni igralec ni Bear Grylls, ampak Les Stroud.

survivorman
Survivorman @ Wikipedia

ultimate survival
Ultimate survival @ Wikipedia
1
...
3 4
5
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako potomcem zagotoviti brezskrbno življenje

Oddelek: Loža
346947 (5276) D3m
»

Element 117 na dobri poti k potrditvi

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
2810097 (7538) Invictus
»

Jezus Kristus - Čudež ali potegavščina? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
678749 (3813) Valery
»

Izgon belih farmarjev (strani: 1 2 3 )

1006593 (5299) Thomas
»

So našli ATLANTIDO ali ne? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

26618129 (15089) GaPe

Več podobnih tem