» »

Obtožbe na račun Gregorja Golobiča in Zaresa

Obtožbe na račun Gregorja Golobiča in Zaresa

««
7 / 12
»»

Pšenični ::

"Kdo pa bi ga nasledil, če se bo umaknil še z mesta predsednika stranke"

Ne bo potreboval zamenjave. Z stranko ki jo vodi je konec.

Karaya 52 ::

Patološki lažnivec, kdor je gledal Odmeve ve na kaj mislim. Da je "Ultra ustanovila podružnico na Nizozemskem ker v Sloveniji ni več mogla delovati zaradi JJ". Laž na laž, Ultra je leta 2007 ustvarila 90% prometa v Sloveniji. Moralni sprijenci bežijo v davčne oaze (Nizozemska je po zadnjem vrhu G7 še vedno označena za "nekooperativno") narodu pa pridigajo o "novi politiki", solidarnosti in moralni integriteti. Ne vem kaj si naj mislim o tistih ki bodo v nedeljo obkrožili stranko Zares.

WarpedGone ::

Zanimivo, da se nihče ne obregne da ima ta nizozemska Ultra natanko 0 zaposlenih. Če jih pokličeš se oglasi ženska iz zagorske ultre.

Slamnato podjetje? Kaj je že njihov namen točno?
Zbogom in hvala za vse ribe

Double_J ::

A ima kdo podatke, kaj vse bo ultra počela za MOL?

Neko sledenje avtobusom, nov sistem mobitel študentskih bonov, še kaj?
Dve šivanki...

mtosev ::

Tajkun Golob



:)
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

luli ::

Kako lahko podjetje, katerega vrednost ocenjuje na 25.000€ dobi od banke kredit v vrednosti preko 10.000.000€?

Lagal je prej, laže zdaj
1. Poročila 3.6.2008 (Ultra je bila izbrana zaradi najnižje ponudbe.
2. Poglejte si, da vrednot celotnega 10.8% deleža ocenjuje na 2.500€ (http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/...

in lagal bo tudi v prihodnje!

Okapi ::

Po novem zakonu pade ta številka na 5% in za razliko od mene Drago Kos meni da so posli MOL z ultro lahko sporni.

Glede na velikost Slovenije in naše siceršnje navade, bi potem morali na seznam dodati še sošolce iz osnovne in sredje šole ter faksa, sosede (od doma in iz počitniškega avtokampa), kolege iz pevskega zbora in gasilskega društva, iz taborniškega in skavstkega roda, sorodnike, prijatelje, ki hodijo skupaj na pir, na smučanje, na lov/ribolov, v hribe ...
:P

O.

Zheegec ::

Pri vsem tem so mi zanimive izjave nekaterih, ki so volili za Zares ali pa t.i. "levo" opcijo in imajo sedaj odnos do tega, da ni nič narobe če je lagal, ker je pač "naš", ali pa da je Janša pri kateri koli stvari tudi lagal.

To sploh ni nikakršno opravičilo. Čeprav sem (zaradi Janše) tudi sam volil t.i. "levo" stranko, pa nikakor ne podpiram Golobiča in edino pravilno je, da popolnoma izstopi iz politike.

Se pa vidi, kako je nekaterim uspelo razdvojiti politiko in pa tudi volilce - vse preveč se gre za "naši" in "vaši", pa vse manj se sprašujemo, kako pravilno rešiti trenutne težave...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

borchi ::

> Pri vsem tem so mi zanimive izjave nekaterih, ki so volili za Zares ali pa t.i. "levo" opcijo in imajo sedaj odnos do tega, da ni nič narobe če je lagal, ker je pač "naš", ali pa da je Janša pri kateri koli stvari tudi lagal.

ampak prav veliko takih ni videt. "naši" in "vaši" so pa stalnica slovenske politike.

enivej, mi je pa zanimivo, da zaresovci (pa še turk) kot kakšni lemingi za golobičem v prepad... hmm... lds se pravzaprav najbolj pametno drži precej daleč.
l'jga

Pšenični ::

"enivej, mi je pa zanimivo, da zaresovci (pa še turk) kot kakšni lemingi za golobičem v prepad... hmm... lds se pravzaprav najbolj pametno drži precej daleč"

So kot korejci, z lubljenim vodjem na "drug konec sveta". Mislim da so udarili precej mimo. Namesto da bi se potuhnili in poskrili dajejo podporo ljubljenem vodji dan pred volitvami in tako "mešajo po dreku da vedno bolj smrdi" (Se opravičujem za navedene besede moderatorju, ampak ne morem pomagat sem čist not padu).

Tako kažejo svojo politično kulturo, ki mora biti kaznovana na volitvah. Zares zdaj in nikoli več.

Mr.B ::

Dogovor je morda sledeči: Janša čudežno odpove referendum, naslednji dan je preko Ultre torpediran Golobič. Po volitvah Golobič ne odide, PAhor torpedira koalicijo in naredi koalicijo SD&SDS. Torpedira se Nadzorni svet NLB zaradi kredita Ultri, ter prenosa delnic zaradi ping-pong merkator - Petrol. Edino kar ne vem, kakšno zgodbo imatu sedaj bankrot Petrola. Ali je planirano Petrol razdeliti na veletrgovca z nafto in prodajalca z bencinjskimi črpalkami.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Pšenični ::

"Po volitvah Golobič ne odide"

S tem se ne bi strinjal. Mislim da bi bilo to mogoče če ne bi bilo krize, tako pa ljudje tega ne bodo razumeli in sledi odstop prej ali slej. Malo poglejte: nekateri časopisi so Golobiča dobesedno raztrgali,tako da njegovo preživetje po moje pomeni mesto kakšnega sekretarja ali pa še to ne več. Poleg tega je verjetno v ozadju še precej več, kot zgleda na prvi pogled.

Mr.B ::

Golobičev status po volitvah je praktično nepomemben. Pomembno je to, da mora dokazati zavarovanje kredita Ultri, čene se lahko zgodi, da bomo državljani plačevali grehe države, zaradi blokade Šrota.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

zee ::

Kake blokade Srota? Zagrizel je v vec, kot lahko poje...amen.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

trnvpeti ::

in se najvecja fora
sedaj zaradi golobica lazejo se drugi, se sprenevedajo
a zakaj?
ja drugace se majejo tla vladi, pahorju pa se komu

ne vem, zakaj se ni odstopil
itak pa, zares-a je konec

Mr.B ::

A rees, hm ali krediti ni hotel odplačati ? Dejstvo je da obstajajo vsaj trije kupci za delež merkatorja z 48.8 %, kot jih imajo skupne družbe, kjer je vpleten ŠRot. Torej če nebi bilo blokade, bi se merkator prodal, in plačilo izvedeno. In če šrot to dokaže, kar mu niti ne bo težko, saj mu država blokira prodajo, ter hkrati postane lastnica, hmm misli si , kdo bo na koncu to plačal. V primeru Golobiča je lahko to še bolj sporno, saj se lahko, ko bo pokazal bančno zavarovanje kredita, prišlo do tega, da ima taista podjetja, ki dajejo bančno garancijo, ravno spet kreditirana preko iste banke. Le zakaj je tako hitro in tiho "odstopil" šef NLB-ja.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

zee ::

Eh...glede Mercatorja se spet "fura" nek "nacionalni interes" (tujega nocemo svojega ne damo press), pri katerem se najvec izgubimo potrosniki.

Ali kot se je zapisalo reviji The Economist:
"Prevelika moč države omogoča politično dogovorno razdeljevanje denarja, poveča vpliv lobijev in zlorabo interesov."

Pa niso imeli v mislih Slovenije.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Mr.B ::

Zee, vsi neodvisni gospodje, z ekonomskim zanjem čivkajo, da je sedanje dogajanje v zvezi s Šrotom protipravno, in to dokazljivo. Nacionalnih interesov ni, so interesi določenih ljudi, ki hočejo imeti nadzor nad Merkatorjem, in ga tudi ko se stvari umirijo tudi kupijo, to sega še v čase, ko LDS ni bil razbit na dva dela. Danes je pravi izraz pogoltnost. Država oziroma Banka v tem primeru NLB, bi morala vprimeru da se izpelje kar planira država, dati delnice na prosti borzni trg, to pa noče, ker nekdo ki hoče prevzeti merkator, trenutno nima sredstev za odkup delnic, in je enako kot da bi delnice prodal Šrot, zato pa jih bo kvazi neutralno podjetje ujčkalo....
LAhko pa da se bo zgodilo to, da ko v ponedeljek pahor pokaže karte, dejansko ustavi kompletni proces, zaradi teme Golubiča, Šrot Obdrži delnice, kredit se zamrzne dokler se situacija ne umiri, itd...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Icematxyz ::

Ko kakšen naš veljak ali politik ali gospodarstvenik krši pravne norme ponavdi na koncu iz vsega skupaj ni nič.

V tem primeru kjer so se kot razumem kršile moralne norme in ne pravne norme menim da rezultat ne bo prinesel nič novega.

Zna pa se zgoditi da sedaj ko so dokaj turbolenti časi na področju gospodarstva da se bo tudi v politiki čedalje bolj obračunavalo na osebni ravni in seciralo posameznike.

Menim da bo v bljižni prihodnosti na plano prišlo pri marikaterem politiku še premeoženje katerega je pred javnostjo zamolčal uradno pa prijavil. Torej če bere kakšen novinar to če ste z pomočjo spleta znali ugotoviti lastništvo, točno oceniti kredite in dokazati šele sedaj da je Golobič javnosti lagal. Ne pa že med volitvami ali takoj po njih ko je Golobič prišel v parlament prosim da isto storite še za druge poslance.

Če prav razumem vse je na spletu le v google je treba vpisati podatke in zveš popolnoma vse. Česa je kdo lastnik, kam plačuje davke, kako posljuje doma in v tujini in koliko ima premoženja in kreditov. Če je tako lahko prosim primerjajte dragi novinarji izjave raznih poslancev v parlamentarnih volitvah z dejanskim stanjem ki jih češ da pove google. Pa mimogrede preverite še s pomočjo googla če črka "J" pomeni Janeza Janšo.

Zgodovina sprememb…

Gandalfar ::

Zakaj se v dobi "drzavljanskega novinarstva" aka blogov itd. vsi tako opirate na "novinarje" (katere v isti sapi spljuvate kot nesposobne/podkupljene/..).

Vzami svojega najbolj nepriljubljenega poslanca, Google in ga razkrij na anonimnem blogu. Potem pa sem prilimaj link, ga bomo ze mi potem sirili naokoli po spletu preko mailov/MSN-ja/ipd.

luli ::

Golobič se je znova zlagal.
Iz dokumentov protikorupcijske komisije niso razvidna naslednja lastništva podjetij
http://www.rtvslo.si/slovenija/kje-in-k...

Kmalu pridejo na dan tudi pogodbe z MOL.

Thomas ::

Če je res, da ima še dve podjetji (v deležu) na Holandskem, ga lahko reši edinole še informacijska pooblaščenka. Ker da tisti dokumenti niso javni, pa ...

Zanimivo ...

Icematxyz ::

V bistvu ne... Če ne gre za kršitve pravnih norm ampak le moralnih norm potem ga lahko rešijo le še volici. Nihče drug.

Thomas ::

Če ima še dve solastništvi, jih je prijavil Kosu? Bodo Kosa spet to povprašali in ko ta najde ključ ... kaj naj reče? Da je Golobič prijavil to reč naslednjo soboto?

Naj reče da ni?

Icematxyz ::

Nevem bomo videli. Težko ti jaz odgovorim na vprašanje za katerega ne vem kakšen je odgovor.

Lahko rečem pa samo v kolikor ni kršil pravnih norm ampak le moralne norme ga lahko rešijo le še volilci. Nihče drug.

Če je kršil pravne norme pa bomo videli. Morda bosta potem z Janezom Janšo skupaj hodila na obravnave ko se končno kakšna obtožnica spiše v kakšni aferi in si delila potne stroške... Osebno bi mi to bilo všeč če bi doživel. Seveda ne politična obsodba ampak čisto tak po regeljcih kot bi mene privijali kot "navadnega" državljana. Ampak seveda kaj ko politik pa naj bo Golobič ali Janša tako ne more biti ničesar po pravu nikoli kriv. Pravi svetniki.

Tako kot zgodbe ko čez noč postaneš eden izmed najbogatejših slovencev in se sprenevedaš. Ja pa kako? Od kje? Zobna vila?

Zgodovina sprememb…

Zheegec ::

Če ima še solastništvo v 2 podjetjih, si Kos najbrž ne bo upal česar koli "izmišljati", ker je zadeva preveč izpostavljena in bi bilo to preveč tvegano...

Upam na njegov čim prejšnji odstop.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Okapi ::

Bi šel stavit, da so v zvezi s tema drugima dvema firmama novinarji nekaj bodisi narobe razumeli, ali namenoma zavajajoče poročali. Na istem naslovu je lahko 100 firm, ki nimajo nič druga z drugo. Sumljivo je že to, da niti o njunih imenih niso poročali, če so jih že odkrili.

O.

luli ::

Mogoče pa bo Kos našel kakšna dopolnila, ki mu jih je Golobček prinesel za božič.

Upam, da Golobček ne bo odstopil. Tako bo imel možnost s sabo potegniti tudi druge. Npr. Kučana, Turčina, Biščaka, Jankovića,...

* seznam dopolnjen z Jankovićem

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: luli ()

Icematxyz ::

Bog ne daj. Potem bo še kakšen Popovič naprimer dobil priložnost ker nebo več dovolj starih lic na sceni...

luli ::

Okapi izvoli imena : http://poptv.si/multimedia/svet-04-06-2...

Nisem si mislil, da bom kdaj informacije iskal na tem spletnem naslovu!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: luli ()

Okapi ::

Kje imam pa čas celo oddajo gledat. Napiši, kdaj to povedo, ali pa kar na dan z imeni.

O.

dejanslo ::

Še na tej strani imaš prilimano sliko.
There`s More Than One Way To Do It

Okapi ::

Kje?

O.

Tilen ::



413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

Zheegec ::

Najbrž misli tole;
 Kot to razumem to samo pomeni, da ima nizozemsko podjetje več kapitala, kot je bilo prej mišljeno.

Kot to razumem to samo pomeni, da ima nizozemsko podjetje več kapitala, kot je bilo prej mišljeno.

"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Okapi ::

Ha, a tega pa naši vrli novinarji niso uspeli ugotoviti, da se hobotnica širi tudi na DZS? Ker namreč ta Margento b.v. je v Sloveniji skupaj z DZS ustanovila Margento storitve (podatek iz Pirs-a).

Drugače pa strašno raziskovalno novinarstvo - vse te "subsidiaries" so lepo opisane na spletni strani od Ultre Sum.
http://www.ultrasum.com/subsidiaries.as...

O.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

Icematxyz ::

Morda ni pomebno kam vse drugam še "hobotnica" sega ker bi škodilo še komu drugemu. Slovenija je vendarle premala za neke zaprte sisteme. Pa še novinar mora paziti da svojim še kje na koncu ne škodi in pretirava... Janša je nenazadnje rekel da je celo z njim delegacija Ultre hodila v tujino in da Golobič laže da so oni preprovedovali njihovo delovanje v RS.

Drugače pa strašno raziskovalno novinarstvo


Pa ravno ti si mi očital da sem že dosadan z temi novinarji. ;)

Zgodovina sprememb…

Okapi ::

Drugače pa je to vse skupaj samo še en dokaz bede našega novinarstva. Na TV kažejo novinarja na terenu na Nizozemskem, ki je kao odkril neverjetno skrivnost, čeprav na spletni strani Ultre Sum lepo piše, da imajo ne samo dve, ampak celo tri firme.

Potem ta isti novinar razlaga, da so to samo poštni nabiralniki (in med vrsticami hoče povedati, za pranje denarja ali izogibanje davkov), ampak če malo poguglaš, se hitro vidi, da Margento lepo dejavno razvija mobilno plačevanje, in to v več državah (in je torej res, kar je povedal direktor Ultre, da so firmo na Nizozemskem ustanovili za širjenje na tuje trge), oni drugi dve firmi pa tudi počneta vsaka svoj posel. Oziroma vse to pač počne Ultra pod različnimi blagovnimi znamkami, tako pač, kot se dandanes dela razvoj in biznis.

O.

Odin ::

Haha Icematxyz, mi je prav smesno tvoje poste brat in kako se mocno trudis nekaj podvalit Jansi - pa ne gre. Skoraj vsaki post - Jansa to, Jansa ono..
Rajsi pocakaj kaki mesec, ker trenutno ni tako lahko stango drzat Golobicu!

Mr.B ::

Pri vsej te hobotnici, ste pozabili kaj je včeraj bilo rečeno glede PEtrola. Hm, bo odletel še Ministre za gospodarstvo..
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

neo ::

Najprej se politik, kaj politik, celo minister, spreneveda glede svojega premoženja, se dela tumastega na vseh televizijah in na vseh TV postajah, na koncu, ko vidi da več ni rešitve, se posuje s pepelom, češ, tega nisem hotel ker bi drugače: bla bla bla. Sploh me ne bi motilo če bi ULTRA bilo podjetje, ki bi večino posla pridobilo na tujih trgih, ne pa da se lepo naslanja na državne jasli in veliko večino prometa in dobička ustvarja iz poslov ki so pridobljeni iz netransparentnih oz. prirejenih razpisov. In če mi kdo reče, da Golobič nima nič pri tem, tisti je nor. Vsak ki je kdaj delal kakršnekoli razpise za državo ve, kake mučke so za tem.
Neo's

BluPhenix ::

V bistvu sta tisti drugi dve podjetji očitno registrirane blagovne znamke Ultre. Sej to pa ni nič novega, da ustvariš podjetje, ki je nosilec blagovne znamke. Včasih se ga registrira zato, da lahko tudi v drugih državah uporabljaš neko ime. Recimo če hočeš imet v sloveniji podjetje z angleško zvenečim imenom lahko odpreš le podružnico, katere ime je enako blagovni znamki nekega podjetja.

Sicer pa je Okapi lepo napisal, sej je vse napisano na strani ultre.

Poštni nabiralniki pa so spet bolj bedarija. Tudi v sloveniji ima lahko n podjetij sedež na enakem naslovu. Imamo celo podjetja, ki nudijo storitev posojanja naslova.

Sicer pa je res, da dela ravno tisto, proti čemur je rekel, da se bo boril, kar ni ravno lepo. Čeprav z 10,8% lastništva ni tajkun (hehe kako mi je že smešna ta beseda, ker jo vsi uporabljajo čim ima nekdo več kot oni). Naj kar fanj premisli o nadaljnjih korakih.

To, da je laž, da je JJ blokiral ultro pa vedo lahko samo tisti ljudje ki so bili v to vpleteni. Tisti, ki se vam vaš ljubljeni vodja ne zdi takšen da bi to delal ... vaše mnenje je čisto irelevantno. Preferiranje podjetij, ki sledijo tvoji politični opciji je v sloveniji stalnica in pod JJ ni bilo nič drugače, nehajte se že sprenevedati.

Najprej se politik, kaj politik, celo minister, spreneveda glede svojega premoženja, se dela tumastega na vseh televizijah in na vseh TV postajah,


Imaš mogoče ti točne podatke lastništva desno opcijskih parlamentarcev? ČE jih nimaš še ne pomeni, da je vse ok ...

na koncu, ko vidi da več ni rešitve, se posuje s pepelom, češ, tega nisem hotel ker bi drugače: bla bla bla.


Čeprav ne podpiram tega kar je naredil, je res zadevo speljal tako kot nismo vajeni v sloveniji, opravičil se je za svoja dejanja. Seveda ga to ne opere vsega, vendar raje to, kot pa sprenevedanje v smislu "plagiat? kakšen plagiat? uporabil sem stavke in besedne zveze, ki jih državniki ob takšnih in drugačnih priložnostih večkrat uporabijo".

EDIT: Kaj zdej so šli novinarji raziskat kako je s temi zavarovanji kreditov al ne še? KAj je zdej povod afere pozabljen, ker so druge stvari bolj zanimive?

EDIT2: Evo se grem še jaz raziskovalno novinarstvo. Ultra ima ustanovljeno podjetje tudi na japonskem!!!!! Sigurno kakšne mutne posle izvejajp s poševnookci. http://www.ultra.si/index.php?id=71

Pa na hrvaškem. Sigurno imajo kaj prste vmes s celo zadevo o meji s hrvaško!!!!!
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Zgodovina sprememb…

Mr.B ::

Poenostavljeno , golobiča opravičujejo VOP večji ok pomembni člano stranke, ko so tudi misnistri... Petrol, glejga ven daje menice, ker nima denaraj, halo kakšno politiko vodi minister za gospodarstvo, češ šlo se mu je samo za EU politiko, Naslednji teden ga bodo storpedirali, Glega naša vrla misnistrica za kulturo, govori se da je na določen nadzorni svet, tako na lepe oči razrešila, in dela s svoje postavljenim kadrovanjem, kar khm, nekao na način ki dela Golobič, torej drugi torpediran minister.... Če nimajo dogovora zadaj, potem res ne vem kaj se točno dogaja, toda stranka kot taka ravno nima kakšnega obstoja, mogoče bo na koncu nekaj takega kot Lipa....
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mr.B ()

borchi ::

> Petrol, glejga ven daje menice, ker nima denaraj, halo kakšno politiko vodi minister za gospodarstvo, češ šlo se mu je samo za EU politiko

obveznice, človek! in kakšno vezo ima petrol s čimerkoli v tej temi? razen, da je vodstvo petrola očitno zajebalo, ker se je pustilo potegnit v nategovanje z istrabenzom? a naj zdej dajo roke stran od vsega in sam rečejo 'fak, stari!'?
l'jga

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: borchi ()

Mr.B ::

Dej borchi, posle z istrabenzom, halo kaj misliš da je petrol tako majhen, da je hotel kupiti istrabenz, dej no, bo kar propadel.....koliko misliš je dilerska cena nafte... Minister za gospodarstvo je odgovoren za gospodarstvo, torej tudi za enega ali celo edinega prodajalce derivatov v kvazi državni lasti.. Dej no. Da je Petrol brez keša, to je nekako tako nesposobno, kot bi rekel da kura ne nese jajca. In da se to dejansko lahko zgodi, je težava razvojne politike khm Ministra za gospodarstvo,.... Se ti zdi kam kura taco moli.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

borchi ::

> Dej borchi, posle z istrabenzom, halo kaj misliš da je petrol tako majhen, da je hotel kupiti istrabenz

pod katerim kamnom pa ti živiš?! petrol JE največji posamični lastnik istrabenza.

> Minister za gospodarstvo je odgovoren za gospodarstvo, torej tudi za enega ali celo edinega prodajalce derivatov v kvazi državni lasti.

vizjaka potem misliš verjetno... :)
l'jga

WarpedGone ::

To, da je laž, da je JJ blokiral ultro pa vedo lahko samo tisti ljudje ki so bili v to vpleteni. Tisti, ki se vam vaš ljubljeni vodja ne zdi takšen da bi to delal ... vaše mnenje je čisto irelevantno. Preferiranje podjetij, ki sledijo tvoji politični opciji je v sloveniji stalnica in pod JJ ni bilo nič drugače, nehajte se že sprenevedati.

Te niti malo ne moti, da ima politika sploh moč blokirat določeno podjetje?
Če bi to podjete poslovalo po normalnih normah, politika nebi imela nobene moči ga blokirat sploh.

Ker pa je to podjetje navadna pijavka državnega denarja s pomočjo politikov služi na račun podarjenih poslov, prirejenih razpisov itd. zato seveda lahko nek politik takšno svinjarijo ustavi = blokira. Potem pa v jok in na drevo, češ kako da nas država blokira.

HVALA BOGU DA SE TAKA SVINJARIJA BLOKIRA.

Pokaži mi en posel, ki ga je Ultra dobila "normalno", brez političnih botrov. Se še spomnite registrskih nalepk?

Nagradno vprašanje:
Od kje točno Golobiču premoženje v vrednosti cca 5 milijonov EUR? Poslanska plača niti približno ne zadostuje. Tudi z delom preko študentskih napotnic dvomim da je tolko pršparal.

Drugo nagradno vprašanje:
Kaj bi storila davčna uprava, če bi js naglas priznal da mam miljon EUR premoženja v tujini, ki sem ga dobil pred tremi leti. Bi šla na lastno pobudo preverjat mojo dohodninsko napoved a sm to takrat prijavil?

Tretje nagradno vprašanje:
Kako se moraš pisat da lahko sredi ljubljane dobiš trisobno stanovanje za neprofitno najemnino?
Zbogom in hvala za vse ribe

Zgodovina sprememb…

Pšenični ::

"Od kje točno Golobiču premoženje v vrednosti cca 5 milijonov EUR? Poslanska plača niti približno ne zadostuje. Tudi z delom preko študentskih napotnic dvomim da je tolko pršparal."

Predlagam da ga gre nekdo osebno vprašat. Mislim da gre v tem primeru verjetno za nek izum, elektičnotelekomunikacijskofinančni.

borchi ::

bom probal odgovorit kar na vsa tri (upam, da so res nagradna)...

> Od kje točno Golobiču premoženje v vrednosti cca 5 milijonov EUR? Poslanska plača niti približno ne zadostuje. Tudi z delom preko študentskih napotnic dvomim da je tolko pršparal.

joc pečečnik ali pa igor akrapovič. za njiju pravijo, da sta ene 50x ali pa 100x 'težja' od golobiča. da ne omenjamo mirka tuša. torej stvar je daleč od tega, da bi bila nemogoča. tule nasproti mene sedi en tak tip. če si sešteje vse svoje plače skupaj (in študentske napotnice), ki jih je v življenju dobil, ni za tretjino tega kolikor je težek po takšnih 'horuk' metodah vrednotenja premoženja... how come?

> Kaj bi storila davčna uprava, če bi js naglas priznal da mam miljon EUR premoženja v tujini, ki sem ga dobil pred tremi leti. Bi šla na lastno pobudo preverjat mojo dohodninsko napoved a sm to takrat prijavil?

isto kot naredi z mirkom tušem. če finance objavijo, da je mirko 'vreden' 500 mio eur, se davčni sladko jebe za ta podatek. njo zanima samo koliko obdavčljivih dohodkov je imel.

btw, kakšne obrazce ti izpolnjuješ za dohodnino, da ima premoženjske rubrike not?! moji so do sedaj še vedno imeli samo okenca za dohodke...

> Kako se moraš pisat da lahko sredi ljubljane dobiš trisobno stanovanje za neprofitno najemnino?

jaz npr. poznam par ljudi, ki ga imajo. prijavili so se na razpise, ki jih ima mol in ga dobili. seveda jih poznam še več, ki jih niso dobili.
l'jga

WarpedGone ::

borchi:
joc pečečnik ali pa igor akrapovič.

Dal si tako zblojeno primerjavo, da kr glava boli. Sej vem da se zajebavaš, pa vseeno:
- točno se ve kaj in komu prodaja svoje izdelke Joc Pečečnik. Državi NE.
- točno se ve kaj in komu prodaja svoje izdelke Igor Akrapovič. Državi NE.
Kaj točno prodaja Gregor Golobič? In komu?

moji so do sedaj še vedno imeli samo okenca za dohodke...
Js ti "podarim" delež v podjetju vreden miljonček. Tudi če to samoposebi neobdavčeno, vpliva na tvoje premoženjsko stanje in obdavčitev tvojih drugih rednih dohodkov. Če to darilo zamolčiš = davčna utaja.

jaz npr. poznam par ljudi, ki ga imajo. prijavili so se na razpise, ki jih ima mol in ga dobili.

Neprofitno = namenjeno socialno ogroženim oz. ljudem z nizkimi prejemki.
Al je GG socialno ogrožen al je pa prišlo do zlorabe inštrumenta neprofitnih stanovanj.
Zbogom in hvala za vse ribe
««
7 / 12
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Matej Lahovnik izstopil iz Zaresa (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
16625054 (20865) noraguta
»

Obtožbe na račun Gregorja Golobiča - 2. del (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Problemi človeštva
39721150 (12088) donfilipo
»

Laganje politikov iz SDS? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
17312024 (8009) Poldi112
»

Nova vlada - strokovnost (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Problemi človeštva
30421817 (13564) mtosev
»

Pahor bo linčan. (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
10610488 (5387) dukenukem

Več podobnih tem