» »

Nova vlada - strokovnost

Nova vlada - strokovnost

rasta ::

Meni se zdi bolj pomembno, da bodo znali v delo ministerstev vključiti čimveč strokovnjakov. Pa ne kot ministre!
Kakšen težek strokovnjak v vlogi ministra, ki ne pusti nobenega drugega zraven, se mi zdi še bolj škodljiv kot kakšen laik.
Strokovnost ministrov je tako ali tako en brezvezen buzzword za opozicijo. Samo da se nekaj kritizira.

imagodei ::

snow,

kot je rekel perci: minister mora biti v prvi vrsti manager, ni pa treba, da je strokovnjak s področja. Fino je, če ve, kaj počenja, ampak primarna naloga ministra je "Getting things done".

Tako nekako, kot Colarič (Krka) ni farmacevt, Kryžanowski (Petrol) ni kemik, Bavčar (Istrabenz) še manj, Kordež (Merkur) ni strojnik, elektroinženir ali pečar...

Ni zdaj tako, da top manager ne bi smel biti strokovnjak s področja, je pa (vsaj v tujini) to bolj izjema, kot pravilo. Vodja pač potrebuje drugačne kvalitete, kot pa razvojni inženir ali tehnolog.
- Hoc est qui sumus -

jype ::

snow> Nekdo, ki je končal faks je lahko minister za šolstvo, znanost in tehnologijo. Waw, veš koliko imamo potem ljudi, ki bi lahko bili takšni ministri.

Ja, vem. Saj smo jih tut v prejšnji vladi imeli cel kup.

Bomo videli, za kako nesposobne se bodo izkazali tile - konkurenca je kar huda.

drvo ::

Kresalova je pravnica, če prav razumem. Odlična izbira za ministra za notranje zadeve.

Golobič je baje filozof. Prima izbira za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo.

No pa naj slišimo še zakaj naj bi bil Milan Zver kvalificiran za ministra za šolstvo in zakaj naj bi bil Vizjak kvalificiran voditi ministrstvo za gospodarstvo.


Če ne drugo je bil Zver v svoji karieri aktiven v šolstvu in zato to verjetno pozna bolje kot golobič. Polek tega ima habilitacijo za delo na faksu torej je visokošolski profesor. in poleg tega da sta z Golobičem približno podobnih let je faks končal približno dve desetletji prej. Sicer pa si poglej življenjepis.

www.ukom.gov.si/slo/vlada/ministri/sols...

Vizjak je magister elektrotehnike, in zato verjetno vseeno ni takšen neinteligenten Kekec kot si ga ti predstavljaš. Delal je tudi kot mladi raziskovalec na inštitutu Jožef Stefan. Poleg tega je tudi delal v industriji kjer je sodeloval pri razvojno-raziskovalnih projektih s področja računalniške avtomatizacije industrijskih procesov za potrebe tovarne celuloze in papirja Videm Krško. Nekaj časa pa je bil tudi državni sekretar.

www.ukom.gov.si/slo/vlada/ministri/gosp...

WarpedGone ::

Upam, da ljudje ne bodo pozabili, Pahorjevih predvolilnih obljub, ko je obljubljal, da bo sestavil vlado zgolj glede na strokovne preference in ne politično barvo. No zdaj se že pojavljajo apologeti njegovih obljub z pojasnili da pa ministrska funkcija ni strokovna ampak politična.

Apologeti in zgovarjanje:
Ja, vem. Saj smo jih tut v prejšnji vladi imeli cel kup.

Kako hitro se oder in publika zamenja ...
Zbogom in hvala za vse ribe

drvo ::

No pa si glede strokovne ustreznosti poglejmo še Golobičev uradni življenjepis

http://www.zares.si/o-stranki/predsedni...

Glede na napisano ni dvoma kdo od teh predstavljenih kandidatov ima najmanj izkušenj.

jype ::

drvo> Vizjak je magister elektrotehnike, in zato verjetno vseeno ni takšen neinteligenten Kekec kot si ga ti predstavljaš.

Sodim ga po dejanjih, ki me seveda direktno prizadanejo.

WarpedOne> Apologeti in zgovarjanje

Če bi ti kaj dal na svojo kredibilnost, bi obsodil traparije, ki jih je počela janševa vlada, tako kot bomo mi obsodili traparije, ki jih bo počela pahorjeva.

Da je za ministre postavil bodisi sposobne ljudi, ki so kot najvidnejši člani svojih strank dosegli spodobne volilne rezultate, bodisi kvalificirane ljudi, ki imajo izkušnje s področja, na katerem bodo zdaj ministrovali, je jasno.

Da je imel prejšnja vlada slabo ekipo je pa tudi jasno - če bi bila boljša, bi naredili več in ne bi zamenjali toliko ministrov.

Pa preden se zgražate nad Golobičem pomislite, kakšnega smo imeli ministra za vero, dom, družino.

Poldi112 ::

>Zanima me le kako in kdaj bodo šutirali Brezigarco.

Upam da čimprej. Nihče ni rekel da bodo slab kader obdržali.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

drvo ::

jype utrujaš me, zato še zadnjič in zato malo bolj obširno na temo o kompetentnosti omenjenih. Ti si spraševal kakšne KVALIFIKACIJE imata oziroma sta imela Zver in Vizjak glede na Golobiča itd..
Kar se tiče kompetenc sem ti dokazal, da sta na področjih o katerih se pogovarjamo neprimerno bolj kompetentna.

Kar pa se tiče njunega dela kot ministra pa je stvar subjektivna, vidiš, jaz imam nasprotno mnenje od tebe in se mi zdi da sta svoje delo opravila solidno, seveda vedno ostane prostor za kritiko in sta vsekakor napravila kako napako vendar če potegnemo črto pod njuno delo sta svoje delo opravila solidno. Če
Sam sicer nisem pogost udeleženec debat na slo-techu jih pa redno prebiram, pa kot se spomnim za tebe si JJ in njegovo vlado več ali manj samo kritiziral in skoraj nikoli hvalil, kar mi kaže na to, da verjetno imaš neke bolj globoke razloge(morda celo ideološke ali psihološke) za negativizem, ne vem, morda se motim in v tem primeru se ti globoko opravičujem. Vlada je prav tako kot Zver in Vizjak naredila kaj dobrega in seveda tudi kako napako, a dobrega ti seveda nisi nikoli opazil. Samo en primer negativizma:ko se je znižala brezposelnost(kar je definitivno dobro) so nekateri da ja nebi rabili priznati uspeha govorili da je to samo razultat spremenjene metodologije, kar pa seveda ni čisto res, če gledamo na absolutno številko bresposelnih se je ta metodologija gor ali dol zmanjšala. Ko je ta argument padel so nekateri začeli govoriti, da so to predvsem zaposlitve za določen čas. Ja in? Res da delo za določen čas ni idealna rešitev je pa še vedno boljša kot brez dela ZA NEDOLOČEN ČAS tako da je tudi to padlo.
In ko sem ti odgovoril o kompetencah si začel govoriti o drugih stvareh.

PS: Pa preden se zgražate nad Golobičem pomislite, kakšnega smo imeli ministra za vero, dom, družino. ?????
Kdo pa bi naj to bil? No vidim da kažeš določene sindrome ideološke zaslepljenosti ko govoriš o ministru za vero, dom, družino ker takšnega ministrstva pa v Sloveniji še nismo imeli.
A ga mogoče zdaj ustanavlja Pahor, pa tega nisem zasledil?
Ali pa je to bil samo lapsus iz tvoje strani?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: drvo ()

jype ::

drvo> Kar se tiče kompetenc sem ti dokazal, da sta na področjih o katerih se pogovarjamo neprimerno bolj kompetentna.

Res? Tega nisem opazil. Če kar parafraziram snow-a: Mamo pa velik takih v Sloveniji.

drvo> si JJ in njegovo vlado več ali manj samo kritiziral in skoraj nikoli hvalil, kar mi kaže na to, da verjetno imaš neke bolj globoke razloge

Seveda. Pohvalil sem vse, kar je bilo dobrega. Žal tega ni bilo veliko.

Ne drznem si napovedovati, da bo pahorjeva vlada boljša, zgolj računam s tem, da se bo pahorjeva vlada znala spretneje pogajati s sindikati in upokojenci.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

drvo ::

Glej, jype KOMPETENCE se gledajo na minulo delo, in kar se tiče izkušenj je iz življenjepisov razvidno, da sta imela tako Zver kot Vizjak, glede na minulo delo več izkušenj za vodenje svojih ministrstev, kot jih ima v tem trenutku Golobič. Če ti tega ne vidiš ali če si zatiskaš oči je to tvoja stvar. Jaz nisem tukaj zato da bi kogarkoli v prazno zagovarjal. Jaz sem na tvoje vprašanje odgovoril z dejstvi in viri.

Glede dobrih potez se kot kaže verjetno ne bova nikoli strinjala in bova ostala na nasprotnih bregovih zato dovolj o tem.

Kar se tiče pogajanj s sindikalisti mislim da je Virantu uspelo nekaj kar ni uspelo še nikomur drugemu, da je uzakonil sistem, da bodo zadeve postavljene na svoje mesto. Morda ni idealen in je morda potreben kakšnih sprememb. Je pa pomembno da je tukaj, napisan, usklajen in uzakonjen in lahko služi kot podstat za nadgradnjo.
Če pa si govoril o sindikatih gospodarstva pa bi bilo po mojem mnenju najbolje, da se država v to ne vtika in naj pogajanja prepusti relaciji delavec--delodajalec.
Kar pa se tiče upokojencev pa je zdajšnja vlada za njih spremenila metodologijo usklajevanja pokojnin v njihovo korist, kar jim jaz štejem v dobro.Čeprav se je to dejstvo v volilni kampanji zamegljevalo in so nekateri upokojenci to pozabili. Če verjameš ali ne tudi upokojenci so ljudje in pokojnina ni PRIVILEGIJ, ki jim ga velikodušno daje delavna populacija ampak je njihova pravica, ker so za svoje pokojnine delali in zato ni nikakršna miloščina države.

ZA NAPREJ- v nasprotju z tabo(ki vidiš vse v črni barvi) bi jaz takoj pohvali kratkoročno Pahorjevo vlado(moji kriteriji, ki so verjetno diametralno nasprotni tvojim): če za začetek nebi popustila manipulaciji Šrota in pritisku njegovih medijev po nacionalnem interesu in nebi odkupili nazaj deleža v merkatorju. Če nebi popustili Jankovičevim zahtevam da se Ljubljani nameni 60 mil.(nekaj takega če se ne motim je številka) denarja, ki se ga sedaj nameni mnogo slabše razvitim občinam od Ljubljanske. Saj je, razlika v regijski razvitosti v Sloveniji v prid Ljubljane ena največjih v Evropi. Prav tako pa je Ljubljana če se ne motim imela v prejšnjem letu na koncu leta presežek, kar pomeni, da ji očitno denarja v resnici ne manjka. In kot zadnje je Jankovič menda Odličen menedžer, kar menda Ljubljana rabi.
In zadnje, če Pahorjeva vlada ne bo popuščala Hrvatom pri njihovem vstopanju v EU, dokler se ne razčistijo nerešena vprašanja med državama. Saj je to naša največja pogajalska prednost s katero lahko kaj dosežemo.

Aja najpomembnejše pa na koncu- če se bo vlada dobro odzvala na gospodarsko krizo, česar pa po iz izvajanja pahorja v odmevih(ko je prvo nekaj mecal potem pa z svojimi besedami ponovil za janšo in izpadel največji tip) na žalost morda ne pričakujem, vendar pa me navdaja z optimizmom, da bo obveljal pogoj Lahovnika, da se implementiranjo ukrepi ki jih je predlagala Janševa vlada. In seveda, da tudi sami podajo še kakšen ukrep, kar upam da bo Lahovnik sposoben storiti.

Kratkoročno so to stvari pri katerih bi jaz Pahorja že vnaprej pohvalil, če jih bo le izvedel.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: drvo ()

djordjevic ::

Vse lepo in prav, ampak za to SRANJE, ki se sedaj dogaja z Mercatorjem se lahko vsi skupaj lepo zahvalimo Svetilniku. Za tisto klinčevo novinarsko hišo je bil pripravljen pod mizo prodati Mercator, firmo, ki so jo prav tako desetletja gradili mnogi ljudje, pa so se lahko pod nosom obrisali za lep zaslužek (kot so ga bili denimo deležni delničarji Leka, ko se je le-ta prodal pod eno drugo, rdečo vlado). To, da so nadzorne institucije mižale zato, ker niso imele ustreznih ljudi na vrhu, je pravljica za lahko noč. Iz redosleda dogodkov je jasno razvidno, da so mižale predvsem zato, da se je olastninjenje lahko izpeljalo v obsegu in na način, kot se je. In kar se Šrota tiče - jebiga, imamo kapitalizem. Če bi bil jaz lastnik delnic Mercatorja in bi zanje lahko iztržil enkrat kot takrat, ko sem jih kupil, bi me prodaja ravno tako mikala. S tega vidika Šrotu enostavno ni moč nič zameriti - če odštejemo slavno slovensko zavist, to je. Sam sicer menim, da bi bila prodaja tuji trgovski verigi potencialno res nevarna za slovensko živilsko-predelovalno industrijo, ampak na to bi najbrž lahko pomislila vlada s Svetilnikom na vrhu, oz. pardon, Kad in Sod (kajti vlada z JJ-jem na čelu pa res ni prodajala Mercatorja, ane?), ko je svoj delež prodala pod mizo. Kje je bil takrat njihov nacionalni interes? Po drugi strani pa bi bil prav vesel, če bi Mercator prevzel nekdo, ki bi iz Najboljšega soseda naredil soseda, ki bo imel dejansko konkurenčne cene, ne pa da je pri veliki večini artiklov dejansko najdražji. In mi prav dol visi, če so na policah sami slovenski izdelki. Na mariborskem področju opažam, da so se stvari bistveno izboljšale (kar se konkurence tiče), odkar je prišel Leclerc. Če bi šle po prevzemu Mercatorja zadeve še naprej v tej smeri, to lahko samo pozdravim. In še nekaj - kar je pri vsej zadevi najbolj sporno. 'Zapitek' za Delo in nesporni zaslužek Šrotu (gotovo pa tudi Bavčarju, če do prodaje pride) bomo plačali mi, davkoplačevalci. Ne pa tisti pametnjakoviči, ki so državni delež prodali za nizke pare.
No grave is deep enough to keep us in chains.

rookie123 ::

Najbolj bode v oči Lukšič. On sploh nebi smel bit član SD, kaj šele njihov podpredsednik in sedaj celo minister. Na fakulteti pa predava politologijo. Ziher je zelo objektiven...

Potem Golobič, ki je 19 let delal faks, da je prišel do VII stopnje. Torej pričakujem šolstvu v totalnem k*urcu.

Zalar je itak že bil znan od vsega začetka. To je zelo sumljivo, še bolj pa postane, ko ima LDS preko tudi noranje ministerstvo. Kot da hočejo koga zaščitit.

Poleg tega iz v. štajerske in prekmurja ni niti enga ministra.

V glanem je po večini velika žalost. Mogoče je 5 ministrov OK, ostalo pa škoda živcev.

djordjevic ::

Najbolj bode v oči Lukšič. On sploh nebi smel bit član SD, kaj šele njihov podpredsednik in sedaj celo minister. Na fakulteti pa predava politologijo. Ziher je zelo objektiven...
Zakaj že ne? In o kakšni objektivnosti ti govoriš?
No grave is deep enough to keep us in chains.

Poldi112 ::

>Potem Golobič, ki je 19 let delal faks, da je prišel do VII stopnje. Torej pričakujem šolstvu v totalnem k*urcu.

To da je bil vmes dolga leta v vrhu vlade pa nima veze, ane?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

jozek ::

>Potem Golobič, ki je 19 let delal faks, da je prišel do VII stopnje. Torej pričakujem šolstvu v totalnem k*urcu.
To da je bil vmes dolga leta v vrhu vlade pa nima veze, ane?

LOL, ta je dobra ja. To mu je kompetenca za visoko šolstvo.
Draga nafta je gonilo razvoja ;-P ..

jozek ::

drvo> Ne drznem si napovedovati, da bo pahorjeva vlada boljša, zgolj računam s tem, da se bo pahorjeva vlada znala spretneje pogajati s sindikati in upokojenci.

To je stvar interpretacije, interpretacijo pa naredijo mediji.;(
Kaj takega kot da urediš plačni sistem za cel javni sektor in te šele na volitvah opluvajo tudi njim ne bo uspelo :D (jasno je da se pri primerljivi plačni politiki vedno najde kdo ki ne bo zadovoljen!!!)
Draga nafta je gonilo razvoja ;-P ..

snow ::

Svetlik je prorektor na UL, sicer profesor na FDV.
Žekš je fizik, profesor, akademik.

Ta dva imata mnogo več strokovnosti na področju visokega šolstva in znanosti (tukaj predvsem Žekš, ki ima izjemno visok H-indeks).

Ok pravite boljši manager. Vir/reference?
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins

drvo ::

>Potem Golobič, ki je 19 let delal faks, da je prišel do VII stopnje. Torej pričakujem šolstvu v totalnem k*urcu.

To da je bil vmes dolga leta v vrhu vlade pa nima veze, ane?


Kdaj je bil Golobič v vrhu vlade? On je vedno deloval iz ozadja in ni imel nikoli nobene vladne funkcije(vsaj koliko se spomnim.)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: drvo ()

Zeberdee ::

Ne vem kaj vam ni jasno: za stabilnost vlade je najbolje, da ima vsak izmed prvakov svoje mesto v vladi.

Zanimivo je, da je vprašanje ravno strokovnost Golobiča. To je človek, ki bi bil pripravljen prevzeti vlado, če bi svojo vrnitev v politiko začel na koncu prejšnjega mandata. Nihče mu sposobnosti ne odreka. V bistvu je že bil podpredsednik vlade. Ampak takrat se je temu reklo kadrovik. Sekretar LDSa.
In potem se SDS v "partijskem" pismu sprašuje o 19. letih njegovega študiranja. To je čisto osebni vidik in te kandidati bi morali imeti 100 dni mir. Te osebni napadi so res svinjski, vsaj v tej fazi.

snow ::

Ja no, sej to je dobro, da je spremljal študijski proces skozi 19 letno obdobje ;)
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins

jype ::

drvo> Jaz nisem tukaj zato da bi kogarkoli v prazno zagovarjal. Jaz sem na tvoje vprašanje odgovoril z dejstvi in viri.

Dejstvo je, da je minister Vizjak bil razmeroma slab minister za gospodarstvo, kar lahko kot poslovnež brez skrbi zagovarjam kadarkoli.

Dejstvo je, da je minister Zver bil razmeroma slab minister za šolstvo, kar lahko kot zunanji sodelavec šolskega sistema zagotovo precej bolje ocenim, kot njegova stranka.

Oba sta priložnost imela in jo, vsaj kar se mene tiče, zapravila.

Dejstvo je, da je Gregor Golobič sposoben človek, kako bo vodil ministrstvo bomo pa šele videli. Zagotovo je kvalificiran voditi ministrstvo, če je do zdaj bil na čelu razmeroma uspešnega podjetja.

Morda bo tudi on svojo priložnost zapravil. Bomo videli.

borchi ::

nekatere je strah, da golobič, ki je baje zadnjih 15 let obvladoval slovenijo iz ozadja, ne bo iz ministrskega stolčka mogel obvladovati 10% tistega kar je prej iz ozadja?!

a to pravte?! :))
l'jga

Double_J ::

Dejstvo je, da je Gregor Golobič sposoben človek


Tudi mafijci so sposobni ljudje.

jype ::

Double_J> Tudi mafijci so sposobni ljudje.

Tako je. Tudi mafijci. Ampak ti si to nalašč tako povedal, da bi v naših očeh nekako povezal Golobiča in mafijo.

Eh, tudi nesposobni mafijci se najdejo.

Zeberdee ::

JJ: Pa daj že mir. A loh date vsaj 100 dni mir. Da mam jaz mir. Ker mam že vseh poln kurac. Pisem, tožb, objav in vseh. Pizda matrna, a bi lahko dali 100 dni mir. Evo, pol pa začnite skakat pa jebat mater Golobiču, ki je 18 let hodil na faks (po prebranem je recimo kot absolvent filozofije fural celotno slovensko politiko), pa vsem, ampak dajte mi mir. Zavoljo tega, da lahko zberete svoje moči in potem začnete tolči toliko bolje in močneje.

Jaz se res bojim efekta razdrte desnice, če bo postopala tako, kot postopa sedaj. Janša je bil zadnjič na Odmevih izredno korekten. Ni v navadi, da je Janša bolj korekten od stranke...

Karaya 52 ::

Zeberdee> Te osebni napadi so res svinjski, vsaj v tej fazi.

Se strinjam. Pri vsej stvari pa je najbolj SMEŠNO kako o Patriji ter finski oddaji ni več niti ene same novice, vesti, besedice... Glede na posebne reporterje, ki so jih naši sila objektivni časopisi pošiljali na Finsko bi človek pričakoval kratek opis stanja vsaj med osmrtnicami. Neverjetno, problema kar naenkrat več ni ko se mediji odločijo za tišino.

Kje so zdaj tisti ki so se repenčili po forumu par dni pred volitvami? A vas ne zanima več davkoplačevalski denar? Izgubili zanimanje za denar, ki bi ga "lahko namenili zdravstvu in šolstvu"Pahor®?

WarpedGone ::

Kje so zdaj tisti ki so se repenčili po forumu par dni pred volitvami?


Sedaj so spet "naši" na vrhu in je vse tip top.
Tudi če gre dejansko vse k vragu, ne bo panike. Samo da so "naši". 10% inflacija ne bo noben problem, niti 15% brezposelnost. Za oboje bodo kriv grdogrdi kapitalisti. Don't you warry.

Hint: Pazite na preporod Ultre.
Zbogom in hvala za vse ribe

Icematxyz ::

ok Icematxyz, si napisal par cvetk:

Nezdružljivost poslanske in funkcije župana je tudi samo vprašanje politične volje in ne ustavne določbe.


Funkciji sta združjivi. Jaz iz tega razberem, da ti trdiš, da sta po zakonu nezdružjivi. Če se motim vzamem opazko nazaj.


Motiš se. Sam bi rad da bi bili funkciji ne-združljivi in se zavedam, da sta združljivi.



Tako je tudi nezdružljivost poslanske in ministrske funkcije možno uvesti in določiti z zakonom, če je le dovolj politične volje.


Sej pa funkciji sta nezdružjivi. Nevem kaj te tukaj moti. Minister ne more biti in tudi ni poslanec (zato pa potem tudi pridejo drugi ljudje na mesta poslancev, ki gredo na ministrstva kot ministri - razmerja v DZ ostanejo enaka). Jaz tukaj ne vidim problema.



Jaz pa vidim ravno v tem problem. Če hočeš biti minister kandidiraj za ministra. Če hočeš biti poslanec, kandidiraj za poslanca.

Vrjetno pa se tukaj ne strinjava v temelju. Jaz sem mnenja, da minister nebi smela biti politična funkcija. Ker je kot taka potem le simbolična. In če je nekdo danes lahko minister za kmetijtvo jutri pa veleposlanik v Londonu je to čisto politično kadrovanje. In jaz sem proti temu.

Bom pa sedaj rekel eno populistično (ker se mi očita populizem)...

Potem pa se zgodi (kot posledica tega, da je minister politična funkcija) to da ministrica za kulturo ne ve, ko se zavrti refren "Slavko Avsenik: Na golici" niti približno zakaj se gre!

In zakaj se potem javnost in novinarji ukvarjajo z ministri in jih sprašuje kako je z našimi financami, zdravstvenim in šolskim sistemom, socialo in trgom dela...? Če gre za politično funkcijo (kot trdite) je pa res neprimerno te ljudi to spraševati, saj v bistvu ne morejo dati že v osnovi odgovora z neko težo, ker se niti ne zavedajo kako stvari potekajo, kaj šele da bi v njih aktivno sodelovali.

Zgodovina sprememb…

jype ::

WarpedOne> Don't you warry.

Čestitam! Kvalificiran si za vlado JJ!

tsh2 ::

jype:
Ne drznem si napovedovati, da bo pahorjeva vlada boljša, zgolj računam s tem, da se bo pahorjeva vlada znala spretneje pogajati s sindikati in upokojenci.


ja seveda bo bolj spretna, ker bodo sindikati bolj tiho, ker so sami komunisti aka levičarji v njih. njim je najbolj važno, da so naši na oblasti. takih ideološko zaslepljenih ljudi se jaz najbolj bojim. knjiga 7000 dni v sibiriji(štajner) opisuje, kako so nekateri komunisti še potem, ko jih je stalin zaprl v taborišče, zagovarjali stalina in komunizem. še takrat niso mogli realno in pragmatično gledati na stvari. nimaš kaj, prava vera je zelo močna. :)

nekdo je sds očital, da je ena čudna stranka, ker je edina brez neke prave idelogije. meni se ravno to zdi najboljše. politika mora biti čimmanj ideološka in čimbolj praktična: prilagajati se mora trenutnim potrebam ljudi in izvajati tisto, kar preizkušeno deluje. ne pa da tako kot komunisti 50 let vztrajaš na eni ideologiji, ki očitno ne deluje.

borchi ::

> nekdo je sds očital, da je ena čudna stranka, ker je edina brez neke prave idelogije.

janša ni komunist?! ta pa je močna...
l'jga

WarpedGone ::

janša ni komunist?! ta pa je močna...


Če je Janša komunist, potem mi prostim naštej ljudi iz trenutnega vrha države ki NISO komunisti.
Upam, da ne boš mel težav.
Zbogom in hvala za vse ribe

Poldi112 ::

Nihče ne pravi, da trenutno niso na oblasti bivši komunisti. Je pa smešno opazovati svetilnik & co, ko se derejo da vladajo komunisti in sanjajo o lustraciji, 30 let nazaj so pa veselo s partijsko knjižico skakali okrog.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

WarpedGone ::

Poldi, obstajajo komunist po duši in komunisti "po sili razmer". Tole so komunisti po duši:

knjiga 7000 dni v sibiriji(štajner) opisuje, kako so nekateri komunisti še potem, ko jih je stalin zaprl v taborišče, zagovarjali stalina in komunizem

In takšni so spet nazaj za volanom. All is good again, kajne?
Zbogom in hvala za vse ribe

T-h-o-r ::

seveda, ker v sloveniji se kar tre ljudi, ki so bili fanatični podporniki stalina :D

ali morate res v vsaki debati vlačit naprej komuniste in domobrance in stalina
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

djordjevic ::

"po sili razmer".
Ma, res mi je žal, da je tega sploh treba, ampak potem ni čudno, da nekateri mislijo, da so bili domobranci izdajalci "po sili razmer".
No grave is deep enough to keep us in chains.

borchi ::

> Če je Janša komunist, potem mi prostim naštej ljudi iz trenutnega vrha države ki NISO komunisti.

za janšo vemo, da je komunist. po štihovi in po definiciji kakega mrkaića. da je pahor komunist istega kova je tudi no brainer.

vsi, ki pa se imate za nekomuniste in se vam kdaj pa kdaj zazdi blizu kaka ideja npr. friedmana ali pa sorodnih ekonomistov, bi morali bruhat ob stvareh, ki jih za reševanje krize predlaga janša (in tudi pahor, seveda!). da pa je v vaših želodčkih vse mirno je pa kriva samo 'blissful ignorance'...
l'jga

JanK ::

Se pravi naj bi bili JJ in ostali janseviki komunisti po sili razmer. Potem pa res nic cudnega, da so imeli Pucnika za idola (dokler je bilo to dovolj prikladno) - on je edini, ki je imel jajca in se dal zapreti. JJ in ostali pa so oportunisticno vedrili.

Aja - so poskusali od znotraj narediti prevrat, kaj ne....?

T-h-o-r ::

 leti na vse prejšnje neumestne ww2/sfrj komentarje

leti na vse prejšnje neumestne ww2/sfrj komentarje

Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

luli ::

Sem zadnjič malo gledal fotografije teh novih kompetentnežev! Kaj ta Krebs se šteje med žensko ali moško kvoto ministrov?

jype ::

luli, a ti mogoče manjka materiala za objektivno kritiko, al zakaj začenjaš svoj besedni boj ravno takole?

luli ::

Saj je objektivna kritika. Ona je sedaj postala "javna" oseba, o kateri se lahko dikskutira. Če pa misliš, da je to prepovedano, potem pač nisi kompetenten sogovornik. Seveda pa lahko njen izgled brez problema tudi prestavimo v probleme človeštva!

T-h-o-r ::

kaj se ta forum spreminja v kakšno greznico ali kaj
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

jype ::

Re: Patria - http://newsroom.finland.fi/stt/showarticle.asp?intNWSAID=20294&group=Business

Da ne bo kdo govoru, da nam je vseeno.

luli> Seveda pa lahko njen izgled brez problema tudi prestavimo v probleme človeštva!

Smo že tukaj. Tvoje bedaste insinuacije, da izgled kogarkoli vpliva na njegovo intelektualno sposobnost, ne sodijo v ta oddelek. Če boš še naprej razvijal takšno nit, bom brez slabe vesti vse skupaj cenzuriral.

Daedalus ::

Sedaj so spet "naši" na vrhu in je vse tip top.
Tudi če gre dejansko vse k vragu, ne bo panike. Samo da so "naši". 10% inflacija ne bo noben problem, niti 15% brezposelnost. Za oboje bodo kriv grdogrdi kapitalisti. Don't you warry.


Vlada ma po neki konvenciji 100 dni miru potem, ko začne z delom. Torej, eni čakamo. Se nam ne ljubi ubadat s hipotetičnim ¨kaj pa če in kak bo¨ jamranjem v času, ko nova vlada sploh še ne obstaja. Se pravi, en teden + 100 dni.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

luli ::

Kje to piše o 100 dneh miru?
To je veljalo samo za Drnovškove vlade.
In kaj sploh to pomeni?
Da me cajtngi ne bodo obremenjevali s slikami Pahorja in kompetentnežev?
Ali pa to pomeni, da se ne sme pisati o poslih Ultre in Telekoma?

d0rK ::

Pahor se je vceraj javno odrekel stotim dnevom miru. Sicer pohvalna gesta za katero upam da ne bo le politicen stunt.

djordjevic ::

Kaj mu je drugega preostalo? Polena letijo pod noge že od volitev naprej.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Daedalus ::

To pomeni, da se v tem času vlada ¨postavlja na noge¨. Ker je precej normalno, da nov minister ne more začet prvi dan učinkovito delat, ampak rabi nekaj časa, da se ekipe postavijo in začnejo delovat.

No ja, verjamem da bojo poraženci jamrali že prej. Ker pač ne morejo ¨napačnih¨ na oblasti. Tako da... ti kr jamraj naprej. Ti nihče ne preproveduje tega.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bajuk nagrajen (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
17115111 (8388) root987
»

Matej Lahovnik izstopil iz Zaresa (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
16625062 (20873) noraguta

Obtožbe na račun Gregorja Golobiča in Zaresa (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Problemi človeštva
58766445 (54838) Gandalfar
»

Volitve (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
28150256 (43541) Keyser Soze
»

Ministri frčijo na slo-tech vsi spijo (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
606117 (4555) leinad

Več podobnih tem