» »

Obtožbe na račun Gregorja Golobiča - 2. del

Obtožbe na račun Gregorja Golobiča - 2. del

WarpedGone ::

Elektronska vozovnica kot takšna je nujna za modernizacijo mesta, saj poenostavlja in tudi ceni javni prevoz, s čemer ga dela tudi za bolj uporabnega in uporabljanega. Oboje se morda zdi slaba rešitev iz vidika "varčevanja", vendar pa je delujoč in učinkovit javni promet za mesto življenskega pomena. Pa še kvaliteto bivanja v MOL se bo s tem višalo.


Ja, elektronska vozovnica v obliki BA kartice ali pa dnevne, tedenske, mesečne, letne vozovnice. Ne pa še eno dodatno plačilno sredstvo.

Milijoni skozi okno (golobiču v žep).
Zbogom in hvala za vse ribe

Mr.B ::

Sej je okej djordjevic , vse bo ok, samo da jih kupijo Naši. No lahko se zgodi da tako kot pri Širci, sedaj tudi na petrolu ne bodo šli šefa preko razpisa iskati. PA nič skrbeti, smo po volitvah letos prvič v recesiji, sem misli da sedaj je ni bilo. Sedaj bo treba šele zategovati pase...
Voljeno telo ogledalo volilnega telesa.

borchi ::

> sedaj tudi na petrolu ne bodo šli šefa preko razpisa iskati

kryžanovskega so poiskali preko razpisa?

edit: so ga.
l'jga

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: borchi ()

Mr.B ::

Šefi državnih podjeti, ravno niso vojeni tako preko internega kadrovanja, saj nekaj časa nazaj je bila na tapeti NLB...
Voljeno telo ogledalo volilnega telesa.

Zeberdee ::

Pa ljudje, ko se boste zavedali, da iskanje CEOjev ne sme in ne more potekati preko razpisov, ampak mora potekati v ozadju, NS - kandidat(i).

Mislite, da se bo na razpis prijavil Meh? Ali pa kateri koli znani manager? Bog pomagaj, saj managerji niso kurbe! Naj ga postavi NS in zanj odgovarja. In naj ga postavi v tajnosti. Saj ni problem, firme, ki so kontrolirane iz vlade naj kontrolira vlada in naj vlada odgovarja za to, kogar je nastavila.

djordjevic ::

Sej je okej djordjevic , vse bo ok, samo da jih kupijo Naši.

You just don't get it, do you?
No grave is deep enough to keep us in chains.

Mr.B ::

djordjevic, zadnji NAŠI uspešni projekti, IStrabenz z LDS in corporated, Petrol v bankrotu, Živilska industrija v bankrotu, Železnice v bankrotu, Železarne v Jesenicah, glejga stojijo dobro, Pivovarna laško, glejga posluje z dobičkom, in to večjim kot ga ima Golobič na leto v žepu, Merkator , hm, no Država hoče v Merkator in Laško, da bosta Naša, pa trenutno poslujeta pozitivno... Mura, hm, Naši, v glavnem tekstina industrija, NAši...
Voljeno telo ogledalo volilnega telesa.

djordjevic ::

Gostilniških 'debat' se ne grem. I rest my case.
No grave is deep enough to keep us in chains.

zee ::

Mr.B ima povsem prav. NASI uspesni projekti so dokaz, da drzava nima pojma, kako se upravlja podjetja. Kako naj bi sploh vedela, to ni njena naloga!

Kar mi v primeru GG ni jasno je, kako to, da vsi vijejo/vijete roke zaradi nekih zlorab, ne policija ne sodisca pa ne ukrenejo nic, ceravno so temu namenjena. Hm?
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Mr.B ::

Pač naši..
Voljeno telo ogledalo volilnega telesa.

BlueRunner ::

Ja, elektronska vozovnica v obliki BA kartice ali pa dnevne, tedenske, mesečne, letne vozovnice. Ne pa še eno dodatno plačilno sredstvo.


Tole je šlo na ZS, da ne bom OT.

Milijoni skozi okno (golobiču v žep).


To je pa tisto, kar je potrebno resnično razčistiti. Glede na to, da se tudi meni zdi cena precej visoka, mi stvar zelo smrdi. Morda so fantje pretiravali, morda so si naredili več dela, kot je bilo potrebno, v vsakem primeru pa vredno zunanjega pregleda.

Mr.B ::

Zunanji pregled, glej narediš v slamnatem podjetu 30 miljonov prometa "fake", in če nisi pogolten, si vzel en miljon za deklavce z dip, uni in ostalimi priveski, ki so ti napolnili sobo in pol papirjev. Nobena komisija se ne bo ubadala vključno davčna, ko bo pogledala da zraven fakture obstaja tudi obsežna papirologija. To je prvi pogoj, če greš mutiti denar. Torej bistvo komisij je samemu sebi namen. Vsak je konkretno plačan da prestavi osem stolov dokumntov iz stola na stol.
Voljeno telo ogledalo volilnega telesa.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mr.B ()

BlueRunner ::

S pregledom se ugotavlja, če je bil razpis pravilno izveden in, če izvedba ustreza dejstvom navedenim v ponudbi.

To kaj zasebno podjetje počne z denarjem potem, ko ga enkrat dobi, je izključno stvar podjetja. Če so bile pristone malverzacije, so bile prisotne pri pripravi razpisa in izbiri izvajalca. Če tukaj ni bilo malverzacij, potem je projekt čist, pa tudi če ga izvaja podjetje, katerega direktor je sam Stalin Mao Tse Jong Il.

Zgodovina sprememb…

Daedalus ::

To kaj zasebno podjetje počne z denarjem potem, ko ga enkrat dobi, je izključno stvar podjetja.


Če si ga dobil na razpisu za nek določen namen, pol moraš dokazovati, da si ga porabil za v razpisu določene cilje. Or you're fscked.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

BlueRunner ::

Da in ne.

Eno so razpisi za storitve, kjer državljanom neposredno nudiš storitev, država pa ti krije stroške za to storitev. Npr. zasebni zdravniki s koncesijo ali pa uporabniki subvencij za študentsko prehrano. Ker tukaj država neposredno krije njihove stroške pri dobavi teh storitev, mora država kot dober gospodar nadzorovati ustreznost porabe teh sredstev.

Nekaj drugega pa so razpisi za nakup stvari ali storitve X. Tukaj se izbere najboljšega ponudnika, izplača se mu denar in od njega se pričakuje, da bo v navedenem roku stvar ali dobitev dobavil. Če direktor ta denar naslednji trenutek pobaše v svoj žep in odide na počitnice, je to popolnoma nerelevantno. Če bo stvar/storitev dobavljena v roku, potem nikogar razen medijev ne bo brigalo kako točno se ga je interno v ZASEBNEM podjetju porabilo.

Država tukaj naroči stvar/storitev in kot dober gospodar sme in more najti dobavitelja, ki je verodostojen in, ki bo obljubljeno tudi storil. Izvor vsega zla pa je v tem, da se občasno države ali občine ne obnašajo kot dober gospodar in ne iščejo najprimernejšega dobavitelja, temveč najbolj všečnega dobavitelja.

GG lahko odstopi zato, ker je dobil glasove na platformi "mi se ne bomo lagali", pa smo ga zalotili pri laži.

Kar se tiče pa Ultre in ostalih gospodarskih zgodbic pa naj se jih preišče in preveri kateri oziroma čigavi okostanjki se skrivajo po omarah. To, da neko zasebno podjetje legalno preklada premoženje sem in tam, kakor njenim lastnikom trenutno ustreza je za celotno zgodbo GG nepomembno, je pa seveda zelo hvaležna snov za opletanje po raznih Svetovih in Kurnikih. Fovšija v Sloveniji pač še vedno zelo dobro živi. Verjetno pa naveza Ultra Sum - Ultra ni ena izmed nekaj ampak ena izmed mnogo takšnih zgodb pri nas.

Naj se preveri vse razpise, pa to ne samo na pravnem nivoju, če so bili pravno po predalčikh, temveč tudi po vsebinskem nivoju: kdo je pripravljal razpis, kako lahko utemelji posamezne zahteve ali njih odsotnost, ipd. Naj se ugotovi, če se je razpise res pisalo na kožo enega podjetja, ali pa so dejansko čisti tudi na tej ravni.

Seveda tega ne morejo storiti novinarji sami. Lahko pa to stori odgovorna oblast. V primeru MOL-a bi moral župan sam naročiti takšno zunanjo in predvsem neodvisno preiskavo. Na takšen način bi se konkretno obtožbo enkrat za vselej razčistilo. Rezultati bi bili javni. Prostora za manipulacije bi bilo posledično v prihodnosti tudi manj. Če pa se takšne preiskave ne lotimo, potem pa imam tudi jaz občutek, kakor da nam (tokrat lokalna) oblast nekaj prikriva, ali pa jo je nečesa sram.

No, GG-ja bi moral njegov strah pred fovšijo odnesti iz vlade. Sram ga bi pa lahko bilo predvsem tega, da javno ni upal priznati vsega premoženja in oblik premoženja. Sramota, da politični predstavniki izvršne oblasti pri svojih izjavah ne razmišljajo predvsem o svoji verodostojnosti, namesto o svojem kvazi ugledu.

Karaya 52 ::

BlueRunner> Naj se preveri vse razpise, pa to ne samo na pravnem nivoju, če so bili pravno po predalčikh, temveč tudi po vsebinskem nivoju: kdo je pripravljal razpis, kako lahko utemelji posamezne zahteve ali njih odsotnost, ipd.

Retorično vprašanje; če je na vsebinskem nivoju kup napak in sumljivih detajlov, pravno pa vse čisto, kaj še preostane?

Zgodovina sprememb…

BlueRunner ::

Javno obelodanjenje, ki bo vpletene osebe odplaknilo iz političnih vrhov oziroma bo dalo uradnikom vedeti, da jim nekdo resnično gleda pod prste in ne samo piha za ovratnik.

Na dolgi rok to pomeni manj korupcije in klientelizma.

Na kratki rok pa se teh zadev itak ne da rešiti.

Pa seveda to ni edina stvar, ki se bi jo moralo delati. Je samo ena izmed mnogih, ki se bi jih moralo redno izvajati.

Double_J ::

Kaj vse sploh spada pod to pogodbo za 4mil EUR?

Samo "programske rešitve" ali vse?
Dve šivanki...

WarpedGone ::

Še en razlog da Golobič spoka kufre:
Javna podpora ministru za znanost in visoko šolstvo Gregorju Golobiču
A sm edini, ki mu tole smrdi?
Zbogom in hvala za vse ribe

BlueRunner ::

Nope. Nisi edini. Če ne bi bilo to že resno, se bi smejal tem izrazom ljubezni.

Kaj neki se je zgodilo z ločenostjo univerze od države? Kaj bi smelo imeti vpliva kdo vodi MVZT na neodvisno visoko šolstvo?

Daedalus ::

LOL. Eni so pa res obremenjeni z likom in delom Velikega Vodje, ne glede na to v kaki (re)inkarnaciji se pojavi:)) Na levi in na desni strani se razume:)) Komedija, s hudo poudarjenimi elementi tragedija ali "Kako so Slovenceljni reševali Golobiča (pa pred njim Janšo in tako nazaj/naprej)".
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

BlueRunner ::

Minister Gregor pa nič.

mtosev ::

i like:) [Dell Inspiron 13 7000 - i7 6500U, 8gb ddr3l, samsung 860evo, ips fhd]
moj oče darko 1960-2016
moj labradorec max 2002-2013

itak37 ::

Ja pri tem posestvu bi bilo sporno, ce bi ga kupil od kakega drzavnega podjetja po zvezah in po znizani ceni. Ce pa je bil prodajalec fizicna oseba in je GG izpolnil vse pogoje in ce je bila tedaj trzna cena pac tako nizka, pa tle ne vidim problema.

Kaj je znano kdo je to posestvo prodal?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: itak37 ()

Zeberdee ::

Izgleda res, da ne bo.

Vprašanje, ali je to za Zares dobro. Vseeno me je njihovih 11 procentov pozitivno presenetilo, glede na to, da sem mislil, da se bodo ljudje proti njemu obrnili. Pa se zgleda niso toliko. Glede na imena so pač imeli dokaj "švoh" listo, slabšo listo je od večjih strank z tega bloka imela le LDS.

Daedalus ::

Kar se tiče Golobiča, pa bolj zgleda da _NE_ bo odstopil.


No, sej s tem se bi pokazal za enakovrednega večini slovenskih politikov. Ki jim beseda integriteta sicer hitro zleti z jezika, ko jo je pa treba pokazat, se pa pozabi. Oh well, še en več za blacklistat, če ne odstopi.

Vprašanje, ali je to za Zares dobro. Vseeno me je njihovih 11 procentov pozitivno presenetilo, glede na to, da sem mislil, da se bodo ljudje proti njemu obrnili. Pa se zgleda niso toliko.


To je ena izmed perverzij našega okolja. Ko enega kljukca nailaš in se ga začne malo pritiskat, hitro rata mučenik. Pol se običajno tudi pozabi, v čemu je jedro problema in se začne z nekimi ideološkimi natolcevanji in delitvami. Učinek pa je, kak je. Tak tudi v tem primeru. Briga me za Ultro. Tip je slabo poračunal, da se mu splača skrivat tisto pikantno podrobnost glede osebnega premoženja. In ko so ga vlovili s hlačami dol... je to dosti, da se spakira. To se je pol z raznimi tajkunskimi nabijanji sprevrglo v šarado, ki ne more meti resnega učinka.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Daedalus ()

Okapi ::

Tip je slabo poračunal, da se mu splača skrivat tisto pikantno podrobnost

Vprašanje. Če bi se za to izvedelo pred lanskimi volitvami, bi morda Zares dobil manj glasov in kakšnega poslanca ali dva manj.

O.

ciki57 ::

Tip je slabo poračunal, da se mu splača skrivat tisto pikantno podrobnost

Vprašanje. Če bi se za to izvedelo pred lanskimi volitvami, bi morda Zares dobil manj glasov in kakšnega poslanca ali dva manj.

O.


Takrat Senici ni bilo v interesu da Janša zmaga.

Daedalus ::

Vprašanje. Če bi se za to izvedelo pred lanskimi volitvami, bi morda Zares dobil manj glasov in kakšnega poslanca ali dva manj.


Iskreno dvomim. V kolikor bi to razkril sam, bi tud precej boljše obvladoval vsaj začetek debate na to temo. Pa verjetno bi se lahko prešvercal na transparentnost in poštenje, pa tak vsaj delno potrdil ono mantro o novi politiki. Ko te pa nekdo na čem takem torpedira (in to te bo, brez skrbi, sam nekomu morš dobro na prste stopit), pa je to napad iz zasede, pri katerem nimaš začetne prednosti, s katero bi lahko precej drugače usmerjal debato. Ampak se braniš, kot veš in znaš. Slabo, v tem primeru. IMO bi to takrat bila precej manjša novica, kot je danes.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Karaya 52 ::

Če potegnemo pod črto, slovenski politiki so dobili karto "enkrat ni nobenkrat". Pogoj je le "obžalovanje napake", moralni blagoslov podeli Türk. Je še kdo jezen?

Daedalus ::

Meni se že prav lepo j*be za vse skup. Moralno so itak vsi skup isti podn, ostane še sam prazna ideologija, pa talanje političnih ekstraprofitov. Še tisti, ki se bi šli neko alternativo (ala libertalci) so s strani svojega vodje popolnoma zacementirani v vsakodnevne delitve političnega prostora in jih s tem lepo legitimirajo. Namesto da bi jih presegali.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Ziga Dolhar ::

Noro in neutrudno oprijemanje za svoj stolcek ...

Zame ociten znak, da osebek ni primeren za svoj (politicen) polozaj.
Legal systems are not supposed to be efficient. They are
designed to ensure that innocent people are not found guilty.
If that requires inefficiencies, so be it.

hruske ::

Ne Golobic ne Pahor.
Rad imam tole državico. <3

Matthai ::

Sramota, kaj naj rečem.

Če bi bil tip kaj pri sebi, bi po volitvah javno objavil tisto prijavo premoženja Kosu. Sicer bi ga novinarji lahko vlekli za jezik, ampak ne toliko.

Tako se je pa zapletal v nasprotujoče izjave in se očitno lagal. Ampak ker je izračunal, da se mu ne splača odstopiti, pač ne bo odstopil. Se pravi se moralno obnašaš samo, če se ti to splača? Nemoralno do skrajnosti.

Sramota tudi za njegovo stranko, da ne premore samokritičnosti in ga pozove k odstopu.
All those moments will be lost in time, like tears in rain...
Time to die.

Odin ::

Katastrofa bi bila, ce ga naslednje volitve ne kaznujejo.

Desnicar ali levicar tukaj nima nobene veze. Isto kot ce bi Jansi dokazali(ali pa ce bi 'priznal'), da je prejemal podkupnino od Patrije, potem ga enako ne bi od dalec povohal.

tsh2 ::

sem skoraj siguren, da ne bo odstopil. ker to bi pomenilo priznanje poraza, ponižen umik. zdaj se bo pa izvijal in skušal iz te zgodbe čedalje bolj delati reveža/junaka iz sebe, kriv bo pa za vse spet seveda janša. za kozlat, kdo tega debila voli.

Vprašanje. Če bi se za to izvedelo pred lanskimi volitvami, bi morda Zares dobil manj glasov in kakšnega poslanca ali dva manj.

ja saj ravno za to se gre. plača naj odškodnino za nazaj. če bi ljudje videli, da golobič dela milijonske posle z jankovićem, da ima golobić firmo na nizozemskem, da se izogiba davkom, itd bi mogoče levica dobila malo manj glasov, ali pa bi bili desničarji bolj motivirani in bi šli bolj na volitve in bi zmagal janša namesto pahorja. bi bila potem čisto drugačna vlada.

Katastrofa bi bila, ce ga naslednje volitve ne kaznujejo.

saj je že zdaj jasno, da ga ne bodo kaznovale, ker ga tudi tokratne volitve niso.

Matthai ::

za kozlat, kdo tega debila voli.

No ja, ali pa plagiatorja. Ali pa človeka, ki se je zlagal, da so medijski zakon pripravili top strokovnjaki, kasneje se je pa izkazalo, da ga je pripravil on sam.

Itd.

Katastrofa bi bila, ce ga naslednje volitve ne kaznujejo.

Hja, živimo vendar v Sloveniji. Kaj pa češ pričakovat drugega...
All those moments will be lost in time, like tears in rain...
Time to die.

Zheegec ::

za kozlat, kdo tega debila voli.

No ja, ali pa plagiatorja. Ali pa človeka, ki se je zlagal, da so medijski zakon pripravili top strokovnjaki, kasneje se je pa izkazalo, da ga je pripravil on sam.

Sicer se strinjam, AMPAK neumnosti enega človeka niso izgovor za lastne neumnosti. Tako je bilo v osnovni šoli. Kazanje s prstom na nekoga drugega "vi ste bili tudi takšni" se mora pri nas res nehati, to nekateri politiki res preveč prakticirajo.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Pšenični ::

http://www.finance.si/196053/La%BEnivec...

Poleg tega ima Golobič podporo g. Turka....Zgleda da je to ena ekipa, ki se dobro ujame.

Golobič ne bo odstopil, ker po mnenju levice samo on lahko parira Janši. Iz tega da ga zdej na suho j... pol slovenije, vidimo da temu ni tako. No, sicer pa bi njegov odstop pomenil tudi konec njegove politične poti. Tako se to ne bo zgodilo. je pa res da ne bo več kredibilen sogovornik, ampak mislim da njega lih boli k... za to. Glavno da gre karavana naprej....

Pričakujem tudi, da bo opozicija tole kost še naprej glodala, kar bi bilo v normalnih razmerah za Slovenijo brezpredmetno, v sedanjih časih, ko nam industrija pospešeno propada, pa mislim da to ni ravno način za izgubljanje dragocene energije.

Zato pa imamo predsednika vlade, za katerega sem na nekem forumu prebral "da bi mu morali prišiti jajca". Njegova naloga je, da poskrbi, da se to ne dogaja. Torej bi moral Golobiču takoj pokazati, da se tako ne dela. Tudi njegova zasluga je, da se izgublja čas z nesmiselnim nabijanjem, kaj je naredil Golobič, Ali napako, ali nekaj drugega. To me spominja na Bila Clintona in njegovo pripravnico Moniko, ki mu ga je z veseljem vlekla. V glavnem so vsi vedeli, kaj sta počela, ampak ne "šlo je za napako".

Seveda pa Pahor ni delal samo napake, to mu je potrebno priznati. Glede dvoboja Golobič in janše je potrebno še povedati, da poteka že od njunih političnih začetkov, ko sta bila še oba v mladinski organizaciji in sem nekje prebral, da je takrat Janša potegnil ta kratko. Mislim da je čas da se eden od od obeh akterjev umakne in naj ostane bilj sposoben. kdo je to, bo pokazal čas.

Pšenični ::

Pozabil sem napisat še, da bo verjetno odstopil, kot minister vendar ostal poslanec. V glavnem nekako tako bo, da bodo poskušali pomiriti razgreto rajo.

kmetek ::

GG bo pa denar še naprej vlekel (saj ULTRA in njegove hojladri firme čudežno dobivajo vse posle), odlično v tej banana republiki.

Pšenični ::

Sej bo šlo vse na kant. Po moje bomo dobili čez pol leta prisilno upravo-vlado iz Evrope, drgač bomo sami sebi vse pokradli.

Valvoline ::

Sej bo šlo vse na kant. Po moje bomo dobili čez pol leta prisilno upravo-vlado iz Evrope, drgač bomo sami sebi vse pokradli.

ahahahhaha :)
lepo povedano +1

kmetek ::

Ja to baje že govorijo za Hrvaško....

evo ga ni odstopil LOL

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kmetek ()

Thomas ::

Pahor ... če bi bil dovolj zvit, bi se zdaj distanciral od Golobiča in ga pozval k odstopu.

A je?

Thomas ::

Ne bo, očitno. Lahko bi postal "narodni heroj", zdaj bo pa "isti kot Golobič".

Mr.B ::

Zakaj že ?
Voljeno telo ogledalo volilnega telesa.

MojsterLeo ::

pahor je naredil veliko neumnost. minimalno kar sem pricakoval od njega je to, da bo ministra poslal v DZ po zaupnico.

se bolj zaskrbljujoc pa je danasnji komentar predsednika republike:

Predsednik republike Danilo Türk je po obisku na ustavnem sodišču glede odločitve Gregorja Golobiča, da ostaja v politiki, ponovil, da Golobiču ni mogoče očitati nobene protipravnosti. "V teh dveh letih, kar sem angažiran v slovenski politiki, sem slišal in videl več laži, kot pa prej v 15 letih v diplomaciji," je dejal predsednik republike.
clovek je videl in slisal veliko lazi, pa ni NIC UKREPAL?? verodostojnost vladajoce klike pada z vsakim dnem bolj.

mtosev ::

Turk in Golobic sta si podobna. oba zanima da je njim dobro. kak je drugim se jim po domace povedano j.be.
i like:) [Dell Inspiron 13 7000 - i7 6500U, 8gb ddr3l, samsung 860evo, ips fhd]
moj oče darko 1960-2016
moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mtosev ()

MojsterLeo ::

vcasih sem mislil, da so drnovskovi blogi ena navadna bedarija, toda on je vsaj delno opravljal svojo vlogo (opozarjati na napake politike), turk pa je tokrat kar odkrito priznal, da so se dogajale stvari, on pa je medtem raje gledal stran.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Gregor Golobič in doktorski študij (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
616573 (4324) Klaatu
»

Matej Lahovnik izstopil iz Zaresa (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
16616039 (11850) noraguta
»

Laganje politikov iz SDS? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
1739495 (5480) Poldi112

Obtožbe na račun Gregorja Golobiča in Zaresa (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Problemi človeštva
58757227 (45620) Gandalfar
»

Nova vlada - strokovnost (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Problemi človeštva
30416977 (8724) mtosev

Več podobnih tem