» »

Obtožbe na račun Gregorja Golobiča - 2. del

Obtožbe na račun Gregorja Golobiča - 2. del

djordjevic ::

O, verjemi, da imam tudi jaz silne zamisli, kako bi se dalo poenostaviti sistem, da ga ljudje ne bi izkoriščali in bi tisti minimalni davek z veseljem plačali. But. Sem realist. In vem, da dokler bo vsak drugi/tretji ždel v službi takšne ali drugačne oblike razširjene državne uprave, bodo oblastniki molzli tiste, ki vir davkov zagotavljamo. Žal. Pa naj bo na oblasti Janša, Pahor, GG ali Jelinčič. Je povsem vseeno. Še enkrat, žal.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Utk ::

Lahko pa vsaj ne podpiraš tistih, ki bi lahko kaj spremenili, pa raje svojo firmo prestavijo v kaselc na Nizozemskem.
Virant se je nekaj trudil v tej smeri, pa so ga vsi državni uslužbenci zasovražili. Že to ti pove, da ni bil slab.

tsh2 ::

golobič je naredil podobno taktiko kot pahor z zavlačevanjem svoje odločitve, a bo kandidral za precednika ali ne. tako iz sebe naredi nekega pomembneža, nekdo ki je v centru pozornosti, katerega odločitev vsi čakajo. zato 10 dni za razmislek (plus da je videl rezultate volitev).

V resnici so vse skupaj začeli novinarji z lažjo, da ima Ultra 21 milijonov nezavarovanih kreditov.


novinarji so imeli napačno domnevo, napačno teorijo, ki je lahko nepravilna. to je isto kot bi obtožil znanstvenika, ki je naredil napačno teorijo, da je lagal. nasprotno pa je golobič točno vedel, kaj je res in kaj ne.

me pa ne preseneča da ga brani ravno okapi , golobič in on sta podobna samovšečneža.

Okapi ::

novinarji so imeli napačno domnevo, napačno teorijo, ki je lahko nepravilna.

Saj nisi resen:))
Če te na osnovi ponarejenih dokumentov javno obtožijo, to ni napačna teorija, ampak kriva obdolžitev, kleveta. Novinarji morajo podatke preveriti, ne pa verjeti prvi anonimki, ki pride mimo. In če se izkaže, da so se zmotili, je najmanj, kar morajo storiti, da se javno opravičijo za napako.

O.

djordjevic ::

Virant se je nekaj trudil v tej smeri
Ne vem sicer, kaj natanko imaš v mislih - pa mi je bil načeloma od vseh ministrov prejšnje vlade še najbolj všeč -, vem pa, da bo to in še katero vlado precej bolela glava zaradi njegove velikopotezne plačne reforme.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Pšenični ::

"Virant se je nekaj trudil v tej smeri"

Virant nam je pred par dnevi predaval na pravni fakulteti, Tipo zgleda kr v redu.

Drgač pa sem se zmotil glede Golobiča, ko sem mislil da bo odstopil vsaj z mesta ministra. To pomeni da tipo misli da se mu ne more nič zgodit(ne mislim fizično), ali pa so v ozadju kakšni botri. To pomeni, da se bo tole še kar vleklo. Vse skupaj mislim.

Je pa res, da počasi razmišljam, da bi denar naložil v kakšno zemljišče na primorskem, lahko tudi kmetijsko. Rečem lahko da sem se v zadnih dnevih veliko "navadil". Nejasno mi je edino še to, kako dobiš iz 2500 evrov 1 milijon evrov, ampak tudi to bom pogruntal. Upam da čimprej, ker me je minil delat, zdej ko vidim kako se da prit do dnarja. Tkole na oko bi rekel, da delajo sam še lenuhi, k se jim ne da mislit, kako bi kakšnga nategnili, da bi pršli do dnarja.

Mati ::

Je pa Golobič naredil eno dobro stvar za mnogo podjetnikov, ki jih jezijo visoki davki.
V našem podjetju smo danes imeli sestanek o otvoritvi hčerinskega podjetja na nizozemskem, ki se bo ukvarjalo s svetovanjem in razvojem.

Verjetno nismo edini. To zna biti veliko nakovalo vladi, kar si je Golobič privoščil. Grem stavit, da se bo letos odprlo mnogo svetovalnih podjetij na nizozemskem in še kje.

Sam nikoli nisem vedel, da gre tako enostavno, zdaj pač. Hvala Gregor!

BlueRunner ::

Ne, ne, ne... čisto ste zamešali.

Ustanoviti morate podjetje na katerega boste prenesli lastništvo slovenske "poslovalnice". Na takšen način se bodo odhodki slovenskega podjetja obdavčili kot prihodki nizozemskega na nizozemskem, seveda.

Potem pa lahko s tem premoženjem razpolagaš v tujini brez ukvarjanja s slovenskimi davčnimi bizarnostmi. Pa ne samo, da niste edini. Kaj za hudiča ste čakali tako dolgo?

Zgodovina sprememb…

sebo x ::

No, kakorkoli vzameš je bil 12.6 prelomen dan. Državljani RS smo tudi uradno dobili potrdilo, da smo postali najbolj nategnjeni volilci v zgodovini samostojne Slovenije.

Okapi ::

A si volil Golobiča? Ker samo v tem primeru se lahko počutiš nategnjenega.

O.

tsh2 ::

kdor je volil turka in pahora tudi (ker sta ga oba podprla). kresalova je pa najbrž res stala za to afero, glede na to, kako se njene izjave presenetljivo razlikuejo od izjav ostalih levičarjev (navadno se ne).

Mati ::

Ne, ne, ne... čisto ste zamešali.

Ustanoviti morate podjetje na katerega boste prenesli lastništvo slovenske "poslovalnice". Na takšen način se bodo odhodki slovenskega podjetja obdavčili kot prihodki nizozemskega na nizozemskem, seveda.

Potem pa lahko s tem premoženjem razpolagaš v tujini brez ukvarjanja s slovenskimi davčnimi bizarnostmi. Pa ne samo, da niste edini. Kaj za hudiča ste čakali tako dolgo?Ne, ne mi bomo dejansko iz nizozemskega podjetja čisto uradno fakturirali slovenskemu podjetju storitve in s tem zbijali dobiček. Glede na to, da verjetno na nizozemskem ne bo potrebno obdavčit dobička ali pa zelo zelo malo, nam dejansko ostane na koncu suma sumarum okoli 50% več gotovine, kot da bi tukaj uradno, kot dosedaj izplačevali dobičke in jih najprej obdavčili 25%, kasneje pa še padli v visok razred pri oddaji dohodnine.

Razumeš? Vska čast Golobiču. Je edini politik v zgodovini politike, ki gre politične packarije javno kazati davkoplačevalcem.
Naslednji teden se pošilja zahtevek za otvoritev Research & development b.v. Ves osnovni kapital, pa se lahko še isti dan nakaže na privat račune.

Golobič, il genius.

Pazi, pol pa še ima obraz, da govori da mu je to naprtila SDS. Hahaha...

Mati ::

Aja, naj se še potem v bodoče Golobič ukvarja s tem od kod bo država polnila proračun.
Il genius si bo sigurno nekaj izmislil, kako vkrast od EU par milijonov.

Utk ::

Aja, naj se še potem v bodoče Golobič ukvarja s tem od kod bo država polnila proračun.
Il genius si bo sigurno nekaj izmislil, kako vkrast od EU par milijonov.

Od EU? Kar misli si. Od nas jih bo ukradel.

BlueRunner ::

Razumeš? Vska čast Golobiču. Je edini politik v zgodovini politike, ki gre politične packarije javno kazati davkoplačevalcem.
Naslednji teden se pošilja zahtevek za otvoritev Research & development b.v. Ves osnovni kapital, pa se lahko še isti dan nakaže na privat račune.


Štekam, štekam... sedaj je to početje postalo jasno tudi tistim, ki se prej s finančnim poslovanjem podjetja niso ukvarjali. Če vam je šele Golobič pokazal luč, potem si najdite nove finančne strokovanjake. Že če bi občasno poklikali po brezplačnih člankih na Financah, bi ugotovil, da na temu nekaj je.

Mati ::

Mi smo manjše podjetje z nekje do max. 500k dobička in do sedaj smo pač pridno plačevali davke. Res kdaj pa kdaj kak potni nalog več napišemo in kako dnevnico dodamo, vendar nismo imeli nikoli časa niti o tem razmišljati, saj smo vselej skrbeli za razvoj podjetja in večanja dobička, kar je osnovna naloga podjetja.
Vse zadeve okoli financ nam je do sedaj delal računovodja, ki je ob enem finančni svetovalec. Predlagal je sicer razne nakupe in investicije, nikoli pa otvoritev hčerinskega podjetja v davčno ugodnejših državah.

Seveda so se stvari z Golobičem obrnile. Mediji so začeli o tem pisat, ljudje se o tem pogovarjajo in naenkrat pride motivacija, zakaj pa mi nebi poiskusili s čim podobnim.

Bom poročal naprej kako in kaj.

Thomas ::

Se pravi, Golobič je naredil nekaj zelo dobrega za vse podjetnike na Slovenskem. Pokazal je, kako se povsem legalno znebiti vseh davkov na dobiček. On in Ultra.

Preden bodo uspeli zamašiti pokazano luknjo, bodo minila leta! Človek je vreden svojega denarja.

Čudna so pota Gospodova, res.

Okapi ::

Zadnjih nekaj postov je samo še tipično slovensko nevoščjivo nabijanje, različica stare s socializmom cepljene modrosti "bogat je, zihr je kradu". Firmo ima v tujini, zihr goljufa.

Če lahko s podružnico ali matično firmo v tujini optimiziraš svoje poslovanje, si neumen, če tega ne počneš. Če pa misliš, da je firma v tujini samo pot za lažje goljufanje, nisi seveda nič boljši od vseh missing traderjev in drugih kriminalcev, ki imajo d.o.o. pri nas.

O.

jype ::

Pa še odstopu ni, kar pomeni, da zdaj nikomur več ne bo treba!

Mati ::

Dejansko je to zaskrbljujoče.
Za mene me ne skrbi, saj sem dovolj do sedaj zaslužil, da mi ne bo hudega v prihodnosti.
Kaj pa vsi delavci, ki bodo ostali brez dela, upokojenci, dela nezmožni...

Kako jih bo Golobič podpiral, ko bomo mi in še mnogo podjetnikov občutno zmanjšali svoje prispevke v obliki davkov?

Jezi me, da nek Golobič, ki si je že pred leti roke umazal na Ultri, potem pa še na Magenti, Telargu, itd...nato daje predloge, da bi dohodninsko stopnjo najbogatejšim dvignil čez 50%, sam pa pridno davke izvaža prek nizozemske.

Na koncu pa niti ne odstopi. Banan republjik. Ni šans, da še davke plačujem tej državi. Kako pa mi lahko neka teta iz davčne, ki je tik pred penzijo, dokaže, da nizozemsko podjetje ni programiralo kakšnega modula za naš software???

jype ::

Mati> Kako pa mi lahko neka teta iz davčne, ki je tik pred penzijo, dokaže, da nizozemsko podjetje ni programiralo kakšnega modula za naš software???

Že "Uporabi Python" je dovolj vreden nasvet konzultanta, da ga komot za to plačaš par sto tisoč evrov.

kmetek ::

jype ::

Jao!

Tak lep, prijazen spot, nakonc pa "izberi NSi". Sem se tko zakrohotal, da je šla vsa župa po monitorju!

kmetek ::

;((

Mati ::

Oj Golobič ti kup nesreče. Danes naj bi neuradno izjavil, da se bo Janša še kesal, ker mu je uvalil to afero.

O moj bog, kam plovemo. Namesto, da bi se oni kesal, zdaj išče maščevanje.

GLAVNI ::

 
Sedaj iščejo krivca, ki je razkril njegovo laž. Sej to ne morš verjet. Banana republika.

jype ::

Vidim, da ni dovolj, da Svetilnik daje bananaste izjave, da bi nekateri doumeli, da je pri nas Banana republika.

Mora bit "desni levičar", zgleda.

Pšenični ::

"kdor je volil turka in pahora tudi (ker sta ga oba podprla). kresalova je pa najbrž res stala za to afero, glede na to, kako se njene izjave presenetljivo razlikuejo od izjav ostalih levičarjev (navadno se ne)."

Tale Kresalova je mene malo pesenetila, pa še seksi se mi zdi precej, nič ji ne majnka. Zgleda tud pametna in grunta kako bi zabila še kakšen žebelj v Golobičevo politično krsto. Pa še seksi je, oh, se že ponavljam. No če nadaljujem, zgleda da ni po zenfu priplavala, in tud ona hoče kej iz tega potegnit. Na konc zna vse zjebat, tkole na dolgi rok. Ja pametne babe so mi ble zmeraj kul.

Edina je k ni rinla temu Golobiču v rit zdej ko se je to dogajal. To je zanjo velik plus. Folk to vidi. Je v bistvu babji Janša. Ma jajca, ne tko k ubogi Borat...

Kar se pa Golobiča tiče, heh, ne vem men deluje vedno bolj smešen. Zgleda da je začutil, da so se ga vsi najedli, zdej drugi njemu kimajo, mislijo si pa svoje. Ja sej mu mora bit malo čudno, najprej igra Mati Terezo, potem pa....

Utk ::

Sem rekel že zdavnaj, da bi treba Drnovška klonirat. Vsaj desetkrat. Pri nas enostavno ni dost sposobnih ljudi za glavne funkcije. So pa sposobni za laganje, podtikanje, krajo, to pa ja.

jype ::

Kresalova je super, ja. Ma hrbtenico. Pa izbrisanim je pravico dostavla. Zdaj pa najbrž ni več seksi, ane?

Pšenični ::

"Kresalova je super, ja. Ma hrbtenico. Pa izbrisanim je pravico dostavla. Zdaj pa najbrž ni več seksi, ane?"

Meni še zmeraj, kaj je s to pravico je težko povedat. Pravno formalni vidik je verjetno precej zapleten ali pa tudi ne. Je pa res da je ona to vsaj naredila, kdo drug bi si to upal naredit, no povej. Vsi so samo mutli. Zadeva ni bila čista, to je zdaj tudi jasno, kot tudi ne z hrvaškimi varčevalci, kjer je bila po moje storjena velika napaka, ko so zajebal varčevalce.

Pšenični ::

"Sem rekel že zdavnaj, da bi treba Drnovška klonirat. Vsaj desetkrat. Pri nas enostavno ni dost sposobnih ljudi za glavne funkcije. So pa sposobni za laganje, podtikanje, krajo, to pa ja."

O tem bi se dalo razglabljat.

jype ::

Jaz sem navdušen, da je to storila, ker je bilo edino prav.

Tudi sicer se moje mnenje o njej popravlja. Če se bo le v svojih dejanjih držala načel, ki jih v javnosti zagovarja, bom za njeno stranko še večkrat volil. Do zdaj ji gre super.

telbanc> kot tudi ne z hrvaškimi varčevalci, kjer je bila po moje storjena velika napaka, ko so zajebal varčevalce.

Se strinjam - in te napake bomo morali nekega dne popraviti. Čim prej, tem bolje. Saj nismo neki hlapci, da ne bi znali odgovarjat za lastne napake, ane.

Pšenični ::

"Tudi sicer se moje mnenje o njej popravlja. Če se bo le v svojih dejanjih držala načel, ki jih v javnosti zagovarja, bom za njeno stranko še večkrat volil. Do zdaj ji gre super".

Njo bi pa šel tudi jaz volit, pa nisem že kar lep čas. Seveda če bo tako nadaljevala, jo bomo volili.....do volitev je še dolgo...

Utk ::

No, vseeno bo morala še dost žgancev pojest, da bo dobra za predsednico vlade.

Pšenični ::

"No, vseeno bo morala še dost žgancev pojest, da bo dobra za predsednico vlade."

Se strinjam, ampak če pogledate bogega Borata ali pa njo, razlika je očitna. Heh, ali pa Erjavca, penzionskega klovna, ki se smeji, kot da mu ga kakšna vleče.(se oproščam za nelepe besede).

imagodei ::

jype,

čak, da telbanc ugotovi, da Kresalova ni nek načeln nasprotnik trave oz. se dopušča možnost, da bi zrelaksirali zakonodajo v zvezi z njo (travo, afkors)...
- Hoc est qui sumus -

poweroff ::

...pa če se ne bo postarala oz. bo tud v zrelejših letih ostala seksi... :D

No, resno - pravzaprav je dovolj žalostno dejstvo, da je eden redkih slovenskih politikov z jajci - ženska. :D
sudo poweroff

Utk ::

No, po moje ona ni šla v politiko zarad drugih razlogov, kot neke splošne ambicije, čim več naredit iz sebe. Sploh pa ne zarad denarja. Kar pomeni, da se komot čez 5 let odloči, da ima tega dost in spoka kufre. Težko rečt. Ni tako življenjsko odvisna od politike kot recimo Pahor, ki je nesposoben za karkoli drugega. Pa takih je še en kup, če ne večina.

Pšenični ::

"čak, da telbanc ugotovi, da Kresalova ni nek načeln nasprotnik trave oz. se dopušča možnost, da bi zrelaksirali zakonodajo v zvezi z njo (travo, afkors)..."

Takšni ženski bi pa še jaz težko ugovarjal. Heh,heh...No sicer ostajam načelen nasprotnik,heh,he???

"Ni tako življenjsko odvisna od politike kot recimo Pahor, ki je nesposoben za karkoli drugega"

Strinjal se bi s tem, ampak to ne pomeni da je sposoben za politiko. Moral bi napisati, da ni sposoben za politiko-sploh ne, niti za kaj drugega. Ta človek ima po moje en kup nesposobnih svetovalcev, poleg tega bi bilo dobro, da bi dal skozi še enkrat kakšen tečaj retorike, k tisto zviranje pred kamerami ni nbenmu podobno. Živa groza. Poleg tega ima besednjak iz nekega drugega obdobja, ki je že davmo mimo. Torej bi bilo dobro da mu nekdo pove da smo v letu 2009.

"...pa če se ne bo postarala oz. bo tud v zrelejših letih ostala seksi..."

Bomo držali pesti da bo tako. Močno. Da bo ostala sexi in načelna. Oboje. Ker eno brez drugega ....

poweroff ::

Bomo držali pesti da bo tako. Močno. Da bo ostala sexi in načelna. Oboje. Ker eno brez drugega ....

Ne vem več o kakšni načelnosti tukaj govorimo... :D
sudo poweroff

hruske ::

Če je že govora o Kresalovi...

Jaz bi od notranje ministrice zelo rad videl, da naredi 3 stvari:

1) da bi cone, kamor se Policija "ne upa", izginile
2) da bi policaji upoštevali zakone, za razliko od npr.
3) da bi Policija na voljo dala malo bolj zgovorne statistike
Rad imam tole državico. <3

poweroff ::

Jaz upam, da se bo to popravilo z novim zakonom o policiji. In z novim direktorjem - upam, da ne bo politično nastavljen.
sudo poweroff

jype ::

Tudi sam navijam, da se hrušketove želje uresničijo.

Pa sej hrbtenico očitno ima, pa ostra tudi zna bit. To, kar je naredila do zdaj, je dovolj, da ji lahko damo čas, da dela naprej.

Žal s preostankom koalicije ne morem biti preveč zadovoljen.

Daedalus ::

Sedaj iščejo krivca, ki je razkril njegovo laž. Sej to ne morš verjet. Banana republika.


He he. A je blo kdaj v zadnjih nekaj letih drugače? Tud Svetilnik je rajši iskal whistlerblowerje, ko da bi popucal pred lastnim pragom (in bi piskači izgubili material za objavljat). Tako je to v državi, kjer nimamo nasprotnikov. Ker imamo sovražnike. Kdor ni z nami, je proti nam, je temeljna mantra tele politične arene. In v tem duhu se pač politični spopad ne omejuje zgolj na politično areno, ampak se razvleče vsepovsod naokoli. Ker seveda, če maš sovražnike vsepovsod, pol tud rabiš imeti zaveznike vsepovsod, ane?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

tsh2 ::

če janša ni bil kriv tistih obtožb ni mogel pometati pred svojim pragom. zame je velika razlika, ali se nekomu nekaj dokaže brez dvoma, ali pa se ga na pamet obtožuje.

Daedalus ::

No vidiš. Točno o tem govorim. Nikol ni nihče ničesar kriv. So sam zarotniki, notranji in zunanji.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

WarpedGone ::

V tem primeru JE DOKAZANO kriv.
Še vedno ne čutiš razlike?
Zbogom in hvala za vse ribe

Daedalus ::

A koga posebej opravičujem/obtužujem?

Sam, da se svoje brani. In druge napada. Kot sem rekel - logika sovražnika, s katerim je treba obračunavat. Kadarkoli, kjerkoli.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

JanK ::

če janša ni bil kriv tistih obtožb ni mogel pometati pred svojim pragom. zame je velika razlika, ali se nekomu nekaj dokaže brez dvoma, ali pa se ga na pamet obtožuje.


Ali so informacije s spleta dovolj?


http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/...
Jansa: "Janša je zavrnil tudi izjavo hrvaškega premiera Stipeta Mesića, da sta se državi na sestanku na Bledu dogovorili, da bosta odprta vprašanja reševali pred mednarodnim sodiščem v Haagu. Kot je dejal, takšnega dogovora ni bilo in "kot tak tudi nikoli ni bil predstavljen". "

Od kje pa potem novici s 26.8.2007 na STA (ne pozabimo, da je bila takrat direktorica STA Janseva PR-ovka in da se taksnih zadev ne bi zmisljevali):
http://www.sta.si/vest.php?s=f&id=11862... "PMs Agree to Seek Border Mediation in The Hague (III)"
http://www.sta.si/vest.php?s=f&id=11863... "Slovenia, Croatia to Tackle Border Dispute at Hague Court (roundup)"

ter celo na straneh Urada Vlade za Komuniciranje (seveda se stare vlade):
http://www.ukom.gov.si/eng/slovenia/pub... "Slovenia and Croatia have decided to try and resolve their border dispute at the International Court of Justice in The Hague. There is consensus in principle that the land as well as the sea border would be the subject of arbitration, Prime Minister Janez Jansa said after reaching the agreement with his Croatian counterpart Ivo Sanader on Sunday."

Naslednji dan se je celo hvalil, da smo v prednosti. Spet z njegovega lastnega (takratnega) vladnega portala:
http://www.ukom.gov.si/eng/slovenia/pub... "With regard to the border issues on which a consensus had not been reached, the PM believes that Slovenia is ready for the mediation of a third party. "Among others, Slovenia has strong legal arguments," said Mr Janša."

(Zadnja dva linka ne delujeta vec, sta pa 2. februarja letos).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: JanK ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Gregor Golobič in doktorski študij (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
618211 (5962) Klaatu
»

Matej Lahovnik izstopil iz Zaresa (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
16621306 (17117) noraguta
»

Laganje politikov iz SDS? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
17310677 (6662) Poldi112

Obtožbe na račun Gregorja Golobiča in Zaresa (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Problemi človeštva
58762889 (51282) Gandalfar
»

Nova vlada - strokovnost (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Problemi človeštva
30419471 (11218) mtosev

Več podobnih tem