» »

Nova vlada - strokovnost

Nova vlada - strokovnost

djordjevic ::

Meni se ne zdi napet, kvečjemu naveličan nenehnih mantr o komunistih. Bi pa veljalo opozoriti, da fenomena Šrota ni treba obešati levičarjem - ga je vzgojil in spravil do kruha kar Svetilnik osebno. Zatorej njegovo tajkunstvo vknjižite v knjižico SDS.
No grave is deep enough to keep us in chains.

GLAVNI ::

Aja? Zakaj pa je bil član SD? Je bil morda kukavica? Dej ne seri s takimi no. Pa Kordež ni član F21, ali pač?

Zeberdee ::

GLAVNI: Kako je šel Kordež v privatizacijo? KADSOD -> parikrišče Tuš -> Merfin.

Kdo je zdaj tu neumen in naiven?

GLAVNI ::

Pol pa že. HAHA

djordjevic ::

Aha, GLAVNI, končno razumem. Stupid, stupid me. Ni pomembno, s kom izpelješ kravje kupčije, kdo ti jih omogoči, kdo ti konec koncev daje finančno in politično kritje. Ne, ne in ne. Pomembno je zgolj in samo, čigavo strankarsko knjižico imaš. Oj, ti presvitlo razkritje. Zdaj je svet končno postal tako preprost in razumljiv ...
No grave is deep enough to keep us in chains.

Zeberdee ::

Vlada - Tuš
Slovenska odškodninska družba (Sod) in kapitalska družba (Kad) bosta prodala 24,32-odstotni delež Merkurja skupini Tuš. Za delnico verige tehničnih trgovin sta paradržavna sklada iztržila 296,3 evra (71 tisoč tolarjev). Skupaj bo tako Tuš za skoraj četrtino Merkurja moral odšteti 94,5 milijona evrov (22,6 milijarde tolarjev). Kupnino pa morajo nakazati v 15 dneh. Kapitalska družba je s prodajo 16,65 odstotnega deleža Merkurja iztržila 15,5 milijarde tolarjev, Prvi pokojninski sklad za svoj 0,36 odstotni delež 331 milijonov tolarjev in Kritni sklad Prvega pokojninskega sklada za svoj 0,22 odstotni delež 201 milijon tolarjev. Kupnina za 7,1 odstotni delež Soda pa znaša 6,6 milijarde tolarjev.

Dražba je bila zaprta za javnost

Začetek dražbe, ki je bila zaprta za javnost, je bil predviden za danes ob 10. uri. Sklada sta z dražbo želela doseči kar najvišjo prodajno ceno in zagotoviti enakopraven položaj obeh kupcev, Mercatorja in Tuša. Ta sta morala podati tudi bančno garancijo. Izhodiščna cena je bila 212,8 evra (51 tisoč tolarjev) za delnico. Predsednik uprave Mercatorja Žiga Debeljak ni želel komentirati neuspeha na dražbi. "S potekom, predvsem pa zaključkom postopka prodaje deleža v Merkurju smo izredno zadovoljni. Vse prodajne aktivnosti, vključno z dražbo so bile strokovno izpeljane in so vsem udeležencem v postopku zagotavljale preglednost, predvsem pa enakopravno obravnavanje," pa je dejal predsednik uprave Kapitalske družbe Tomaž Toplak.


Tuš - Merfin
Engrotuš Mirka Tuša se je danes uradno umaknil iz lastništva Merkurja, saj je prodal že zadnjih 6,4 odstotka omenjenega trgovca. Omenjeni delež je Engrotuš bodisi prodal družbi Merfin, ki so jo ustanovili vodstveni delavci Merkurja, ali pa preložil na kakšno izmed slovenskih bank. Kot smo že danes poročali je Merfin postal 14,75-odstotni lastnik našega največjega trgovca s tehničnim blagom. Skupaj z že od prej pridobljenim deležem imajo zdaj v lasti 15,64 odstotka delnic, želijo pa obvladovati četrtino Merkurja. Njegova uprava, ki jo vodi Bine Kordež, je danes pojasnila, da kupnino financirajo iz lastnih sredstev vodstvenih delavcev ter najetih posojil, za kar so prevzemniki zastavili svoje premoženje.

Engrotuš bil največji lastnik, zdaj uradno ostal brez zadnje delnice

Spomnimo, da je Engrotuš z nakupom državnega deleža v Merkurju (za 94,5 milijona evrov), postal njegov skoraj četrtinski lastnik, pozneje pa je manjše deleže prelagal na različne slovenske banke. Kot nam je v začetku leta dejal direktor Engrotuša in od nedavnega tudi nadzornik Merkurja, Aleksander Svetelšek: "Smo preložili delež v Merkurju in še nekaj ga bomo." Svetelšek nam je takrat dejal še, da je bil posel izpeljan zaradi financiranja Engrotuševega nakupa Merkurja. Pozneje so preložili še več manjših deležev Merkurja tudi na druge banke.


Torej je sedanja vlada sodelovala tudi s članom F21. € so €.

Daedalus ::

Meni se ne zdi napet, kvečjemu naveličan nenehnih mantr o komunistih.


Točno tako. Poln k*rac mam jamračev, ki niso sposobni spravit skup ničesar, razen mantranja o komunistih (ali domobrancih), seveda.

In ja, Janša je zadnja štiri leta sklepal kravje kupčije s tajkuni. Ki jih je privlekel na dan šele, ko ga niso več marali. Licemerje na kvadrat.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zheegec ::

Najbolj smešen mi je gospod Turk (ki stalno govori o "tranzicijski levici" in o komunistih itd.), ki vlado preden je začela delo obtožuje sodelovanja in pa popuščanja "tajkunom", ko pa pozablja, da so bili VSI prevzemi (ni čisto res, izjema je BTC, kjer se je to zgodilo že prej) državnih podjetij s strani managerjev bili izpeljani pod Janševo vlado, ki je preko KAD/SOD prodala deleže le-tem. Vsi se pa dogovorjenega z Janšo niso držali, zato je Janša ostal brez nadzora nad Delom. S svojim dragim prijateljem v Istrabenzu pa sta najbrž naredila veliko škodo samemu podjetju, ki že prodaja svoje naložbe.
Za vse to so pa krivi komunisti, jasno.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

hendriks ::

http://24ur.com/novice/slovenija/gradil...

Tole me je pa pozitivno presenetilo (2. blok nuklearke). Upam, da Lahovniku rata.

Zeberdee ::

@ hendriks: V primeru dolgotrajne krize bi bila gradnja (new deal) infrastrukture dober način zagona gospodarstva. Bolj kot hitrost vlakov bi bilo potrebno zgraditi druge koridorje. Po mojem mnenju je nujni "dvojni" koridor na relaciji Ljubljana - Brnik - Kranj s povezavo na staro železnico (kar bo verjetno ogromna pizdarija), nujna izgradnja Koprske železnice in seveda pospešitev že sedanjih.

Bloka pa nas lahko zjebata, tako da bomo morali avstrijcem nekaj ponuditi.

T-h-o-r ::

ma kaki avstrijci, naj se grejo solit
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

hendriks ::

@ Zeberdee: Se strinjam glede železniške infrastrukture. Vendar me malce skrbi vrednost investicije. Na dolgi rok se splača vsekakor.
Kar se pa Avstrijcev tiče: naj se malo ozrejo naokrog. Upam si trditi da bo več problemov z raznimi Zelenčki..

djordjevic ::

Sem ravno malce prebiral Lahovnikove cilje in me je prijetno presenetila novica o znižanju prispevne stopnje. Pojavi pa se drugo vprašanje. Zdravstvena in pokojninska blagajna sta bojda že zdaj nevzdržni. Kako bo vplivalo na to še dodatno zmanjšanje prihodkov? Potem bo očitno treba vzeti od nekod drugod.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Zeberdee ::

Hendriks: Govorim iz glave, vendar pomoje bi vse skupaj prišlo toliko, kot gradnja avtocest. Seveda bi prišlo do joint venture podjetja in bi SŽ dale infrastrukturo in vse kar imajo, ter kakšno bančno garancijo države, denar pa bi vlekli iz investitorja (DB?).

Pri avstrijcih je potrebno vedeti dva nivoja. Oni nam dilajo elektriko, ki jo imamo premalo. V bistvu jemljejo več procentov kot lokalni diler koke.
Če se sedaj spravimo v projekt drugega bloka naj bi bil ta zgrajen v 15 letih (mislim, da sem to prebral prav na tem forumu), takrat pa naj bi se (22? je rok za začetek razgradnje?) tudi iztekla življenjska doba zdajšnje JE.
Drugi nivo avstrijcev pa je, da so sposobni storiti veliko, da preprečijo tako hrvatom kot nam gradnjo. Pač so močni in če zaostrijo "alpski" davek gre pol slovenskih transporterjev v maloro.

Veliki državni energetski projekti, od Velenja (šoštanj), zajezitve Save za Bledom, vetrnice, pa 100% podpiram in mislim, da je tukaj prihodnost. Energetika, turizem, voda.

Zeberdee ::

Sem ravno malce prebiral Lahovnikove cilje in me je prijetno presenetila novica o znižanju prispevne stopnje. Pojavi pa se drugo vprašanje. Zdravstvena in pokojninska blagajna sta bojda že zdaj nevzdržni. Kako bo vplivalo na to še dodatno zmanjšanje prihodkov? Potem bo očitno treba vzeti od nekod drugod.

Sorry za dabl post.

Sam bi, če bi bil na poziciji, pritisnil na zdravstveno blagajno. Koliko je realen ta pritisk je seveda drugo vprašanje. Zdravniki, sestre, farmacevtskim podjetjem ne gre slabo.

Seveda je vprašanje, ali bi lahko v recimo 100 največjih porabnikov zdravstvene blagajne namestil 100 direktorjev, ki bi na letni stopnji znali znižati odhodke za 5%. Po mojih izkušnjah gre v ZD toliko denarja v luft, koncesionar dobi nekaj čez 100 jurjev na leto (vir: zadnjič na preverjeno) za svojo dejavnost + projekte, tako da - mislim, da se da te koncesije oklestiti v drugo smer... Ampak to je pa že preveč za forum in verjetno bi bil zaradi nezmožnosti izvedbe med formuraši pojeden.
Celotna reforma sistema zdravstva pri nas verjetno nikoli ne bi prišla v poštev. Če pa bi bila, in to po mojem okusu, bi pa bilo zakon. Za blagajno, za nas in za zdravstvo.

Naj tisti, ki dela dobro služi. Meni je vseeno, če hodim v ZD v Kranj, Ljubljano, Jesenice ali Šk. loko.

Sistem zdravstva in javne uprave je podoben fevdalnem partikularizmu. Vemo, kako se je to v večini držav rešilo...

djordjevic ::

Zeberdee: Pri omembi prispevne stopnje imho ni mišljena zgolj prispevna stopnja za zdravstvo, ampak tudi tista za pokojnino. To bo mnogo trši oreh kot morebitno pritiskanje na zdravstveni sektor.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Zeberdee ::

Predvidevam, da bo ta denar šel iz Kada.

JanK ::

Bloka pa nas lahko zjebata, tako da bomo morali avstrijcem nekaj ponuditi.


Preprosto: ponudimo jim elektriko. Itak so dvolicnezi: nimajo jedrskih elektrarn, hkrati pa kupujejo jedrsko energijo od sosedov. NIBMY...

djordjevic ::

Sicer pa, bomo videli. Meni kandidati po predstavitvah svojih ciljev delujejo precej ambiciozno in upam, da bodo tako tudi delali. Se mi recimo zdi prav posrečeno, da novega financministra človek kar ne more ustaviti, ko pripoveduje o potencialnih bodočih ukrepih, prejšnji pa je novinarju raje kako zabrusil in hitro odnesel pete.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Zeberdee ::

Nič ni govora, ali pa sem sfalil: Na začetku SDSovega mandata so nekateri gospodarstveniki predstavili model umika države iz gospodarstva, vse skupaj bi potekalo recimo v naslednjih 6. letih.

Ta model takoj predvideva zamenjavo delnic KADA in SODA za preferenčne delnice v tistih podjetjih, kjer imata sicer ogromne deleže, a zelo malo vpliva (primer Sava). Vse skupaj je govoril tudi Pahor.

S tem bi delnice verjetno skočile v nebo... Glasovalne pravice anyone?

Torej, to sta govorila tako Pahor kot GG.

mtosev ::

Krizanic: "min placa cez 4leta bo 1000EUR."

LOLzzzzz
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

perci ::

Govorit, da je Lahovnik pameten, ker je predlagal znizanje prispevne stopnje, je krneki. Vsi vemo, da so prispevki previsoki, problem je v tem, da pokojninska blagajna ne sme trpet. Kar pomeni, da bi bilo luknjo treba filat s prodanim drzavnim premozenjem.

To z minimalno placo je pa seveda treba vedt, da gre za brutto plačo. Trenutno minimalna plača znaša 590 EUR, tako da je ta načrt kar ambiciozen.

Sej pravim, to govorjenje bolj spominja na predvolilne obljube, kot kaj drugega. Je pa res, da so volitve ze mimo, tako mi ni jasno, zakaj se blamirata.

Keyser Soze ::

V bistvu, bi bil tale Križaničev načrt dosegljiv (malo z rezervo vseeno), če bi poštimali vse tiste "delomrzneže", ki hodijo vetrit v službo, vso to delo na črno in pa študentsko delo (okoriščanje z napotnicami).

Skratka, če planira, v sodelovanju z ostalimi resorji to urihtat, svaka mu čast. Ga čist podpiram. Tud če samo 70-80% tega doseže kar je obljubil.

P.S.: Eni bi bili veseli že če zadeve vsaj ostanejo tako kot so, samo da ne bodo šle dol.
OM, F, G!

GLAVNI ::

Zakaj čez 4 leta? A ni mal komično vse skupi. 4 leta, do novih volitev ... zakaj pa ne bi kar zdaj povišal plače na 1000€. Pač človk je preveč za knjigami sedel, pa misli, da lahk socialistično idejo prenese tud v realnost. Kaj se bo zgodilo, če bi bila določena minimalna plača 1000€. Podjetja bi začela odpuščat višek delavcev, pogodb ne bi podaljševali, podjetja postanjejo zaradi pomanjakanja delovne sile nekonkurenčna, pade produktivnost, upade gospodarska rast ... na drugi strani se ljudje zabarikadirajo na borzi dela, kjer še dodatno črpajo denar iz blagajne. Na žalost pa raja itak skače, ko to sliš.

WarpedGone ::

Ok, en plus za ministra za delo sm pa zasledil: napovedal je enakovredno obdavčitev študentskega dela in obvezno plačevanje vseh običajnih prispevkov, kot jih plačujejo redno zaposleni. Ker so na oblasti spet pravi, pričakujem da bodo študentske organizacije sedaj navdušene. Ali pač?

Ne vem pa, v čem bo pol sploh še razlika med študenstkim delom in redno zaposlitvijo ...
Zbogom in hvala za vse ribe

perci ::

Ok, en plus za ministra za delo sm pa zasledil: napovedal je enakovredno obdavčitev študentskega dela in obvezno plačevanje vseh običajnih prispevkov, kot jih plačujejo redno zaposleni.
Ne razumem. Če ukineš vse bonitete, ki jih prinaša študentsko delo...zakaj bi potem sploh še kdo opravljal študentsko delo? Jst bi raje ukinil študentsko delo na sploh.

Tear_DR0P ::

obstaja še vedno ena komponenta študentskega dela - fleksibilnost
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

perci ::

V tej funkciji bi se moralo uporabljati zaposlitev za določen čas.

Poldi112 ::

Bodo študenti raje pokazali fleksibilnost pri delu na črno. Ker da bi morali plačevati visoke prispevke, delovna doba jim pa ne teče - recept za nezadovoljstvo.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Poldi112 ()

djordjevic ::

A, ne, čakaj. Če bi se obračunavali prispevki, naj bi, kolikor vem, tekla tudi določena delovna doba (vsaj polovična, recimo). Kar je konec koncev tudi edino pošteno. Marsikateri študent enostavno ne zmore stroškov študija, nato po zaključenem faksu išče službo, medtem pa itak večina delodajalcev zlorablja vse možne oblike dela, tudi avtorske pogodbe za delo, ki je povsem enakovredno rednemu, in delovna doba ne teče. Bi se tik pred upokojitvijo tistih nekaj let iz naslova študentskega dela kar poznalo.
No grave is deep enough to keep us in chains.

imagodei ::

djordjevic,

kdaj to, pred upokojitvijo? Pri petinosemdesetih, ali pri devetdesetih? ;)
- Hoc est qui sumus -

perci ::

Prispevki niso samo za pokojninsko ampak tudi za invalidsko, zdravstveno, starševsko in zavarovanje za primer brezposelnosti. Tako, da je že fajn, da se ti plačujejo prispevki.

Zeberdee ::

To z delovno dobo: včasih ni najbolje, da ti teče. Sploh, če pomisliš, da ne vemo, kako bo čez 50 let s pokojninami. Vsi vemo, da od študenskega dela v večini primerov ne moreš prišparati nič. Recimo, da delaš že od prvega letnika srednje šole + faks, torej sedem let, vmes padeš in se enkrat prepišeš in vlečeš absolventski status in si pri 10 letih delovne dobe. To lahko dosežeš pri 25.

Potem pa te hoče pri 60. delodajalec na silo upokojiti, ker imaš 45 let delavne dobe. No-go.

Icematxyz ::

Ta tema ima na vsaki dve strani eden post vreden razmisleka. Drugače pa je neumnost sama po sebi.

Zgodovina sprememb…

Daedalus ::

Ok, en plus za ministra za delo sm pa zasledil: napovedal je enakovredno obdavčitev študentskega dela in obvezno plačevanje vseh običajnih prispevkov, kot jih plačujejo redno zaposleni.


Če ne bo v paketu vključena delovna doba, je to zgolj še nadalnja molža študentskega dela, brez kake volje po resni reforme naše lame ass delovne zakonodaje. Nič pozitivnega, samo nategovanje že videnega do onemoglosti (= molzemo denar, kjerkoli pač lahko, za resne reforme se nam pa jebe).

Ker so na oblasti spet pravi, pričakujem da bodo študentske organizacije sedaj navdušene. Ali pač?


Ti si pa res en...mah, škoda časa. Daj si malo zgooglaj, kako so potekala poganjanje med študentskimi organizacijami in državo v času, ko so bli ¨tapravi¨ na oblasti. Pa nehaj že enkrat s takimi namigovanji. Bomo še mislil, da te zaradi rezultatov volitev pestijo hude psihološke težave in stiske.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

jrtjtejtt ::

Na odboru je dejal, da bo tekla delovna doba, če delaš pr3k študenta. Sicer pa je po moje edina prava rešitev temeljito prestrukturiranje. Študentsko delo v obliki 176 urnega delovnika ukinit. TO je izkoriščanje študentov in zajeb že diplomiranih. Kot je blo že povedano - obstajajo zaposlitve za določen čas, če si podjetje ne more privoščit nedoločenga.

Ohranit le študentsko delo v obliki nekaj ur na mesec, recimo tolk kot znese ena štipendija danes. Obenem pa tud urediti štipendijsko politiko in rešit stanovanjski problem.

Glede študentske organizacije pa: vse ukinit, samo denar požirajo: naj se voluntersko borijo za pravice študentov.

USS Liberty ::

Očitno Janša le ni pustil za sabo hiperinflacije... kakor so nam možgane prali
na POP TV in ostalih levičarskih medijih...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

djordjevic ::

Roflmao. (Zaenkrat pri nas še neuradna) recesija, anyone?
No grave is deep enough to keep us in chains.

GLAVNI ::

Ja ja, bravo Pahor. Še sploh ni začel delat, pa je inflacija takoj nižja. Takle mamo!

Daedalus ::

USS - deflacija je crap. Osnove ekonomije - ko je kriza, je deflacija. In to je izven "pristojnosti" vlade... kot je bilo napihovanje balončkov in s tem povezana (začasna) visoka gospodarska rast v času prejšnje vlade.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

perci ::

USS - deflacija je crap. Osnove ekonomije - ko je kriza, je deflacija. In to je izven "pristojnosti" vlade...
Torej je bila tudi inflacija izven pristojnosti prejšnje vlade? No, takrat je bilo kar dosti kričanja čez inflacijo.

Daedalus ::

Inflacijo je prejšnja vlada tudi sama spodbujala z višanjem javne potrošnje. Nekaj tega, nekaj je blo pač izravnave glede na evro okolje, pa tud skakanje cen (hrana) mendnarodno gledano je naredilo svoje. Vsekakor pa je zapravlala dovolj na veliko, da je šla inflacija gor.

Pa seveda, ne gre se za popolnoma isti problem. Tale vlada je komaj nastopila in je pač dobila, kar je dobila. Prejšnja je pa problem visoke inflacije precej podcenjevala. Bajuk je skoz ponavljal, da ni nič narobe, vse je ok... inflacija pa najvišja v EU. Ni lih zgled nekega odgovornega odnosa, ane?

Obenem pa je Slovenija precej navezana na okolico, tako da si bolj težko zgolj samo nekdo lasti zasluge za uspehe/neuspehe. Trenutni ruker pa je itak klasa zase... tu kaj več, ko gasit požarčke ne bo šlo. To sem mislil z "izven pristojnosti vlade."
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

kopernik ::

inflacija pa najvišja v EU. Ni lih zgled nekega odgovornega odnosa, ane?


Ah, ja, tudi ti, Brutus ? :-) Inflacije nismo imeli najvišje v EU, temveč samo v evro območju. Ne verjet vsega, kar govorijo na poptv.

Daedalus ::

Ja, se opravičujem. Moja napaka.

p.s. - poptv-ja ne gledam.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

perci ::

Pa seveda, ne gre se za popolnoma isti problem.
Čaki mal. Stopnja rasti cen (inflacija) je odvisna od določenih dejavnikov. Deflacija je pa negativna inflacija. In je še vedno odvisna od popolnoma istih dejavnikov kot inflacija. Drži?

Daedalus ::

Drži. Še vedno pa je ukrepanje ob enem in drugem pojavu različno. In načeloma inflacija ni tak problem, ko deflacija.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

jype ::

No, ampak Pahor ni še ničesar ukrenil.

drvo ::

No, ampak Pahor ni še ničesar ukrenil.


Ja, en teden je že predsednik približno. Najverjetneje se bliža gospodarska kriza on pa na dan ni privlekel še nobenega konkretnega predloga. Še vedno išče "konsenz" v trenutku, ko bi mogel vleči odločne poteze in prevzeti odgovornost katero so mu podelili volilci.

MadMicka ::

Če bi zadeva normlano delovala, bi Pahor moral ravnati drugače kot Janša. Pahor bi moral v času krize zapravljati proračunska sredstva in tako krepiti potrošnjo in zagotavljati cirkulacijo gospodarskega kroga, Janša (k.. blesav) pa bi moral v času "debelih krav" ustvariti znaten proračunski suficit, se pravi zapraviti bistveno manj, kot je prišlo v proračun.

Daedalus, deflacija je nekaj nenormalnega in je za razliko od zmerne inflacije škodljiva zadeva. Sicer pa lahko o zadevi več povedo ekonomisti.

Karaya 52 ::

Sedaj potrebujemo samo še podatke o zadolženosti države. Toliko da ne bomo govorili na pamet o debelih kravah in praženih bučkah.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bajuk nagrajen (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
17115105 (8382) root987
»

Matej Lahovnik izstopil iz Zaresa (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
16625036 (20847) noraguta

Obtožbe na račun Gregorja Golobiča in Zaresa (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Problemi človeštva
58766421 (54814) Gandalfar
»

Volitve (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
28150243 (43528) Keyser Soze
»

Ministri frčijo na slo-tech vsi spijo (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
606111 (4549) leinad

Več podobnih tem