Forum » Omrežja in internet » SiOL in aDSL
SiOL in aDSL
pivmik ::
Jaz imam tudi SiOLovega klienta (EnterNet) in je zelo lesen.
RASPPPOE pa mi ne deluje! Inštaliral sem ga 999 krat in ni hotel delovat, ko sem kliknil connect je zamernil cel računalnik.
Verjetno je kakšna nekompatibilnost z Mrežno kartico.
Da pa bi SiOL me disconnectal vsake 3 ure se mi še ni dogajalo. ADSL pa imam non-stop vklopljen in downloadam vse živo non-stop.
Tisto da te prekine in nato izpiše da uporabniško ime ni veljavno pa se mi je že zgodilo, rešitev, pod password ne napisat nič stisni connect, spet ti bo javilo napačno geslo in končno napiši pravo geslo in se connectaj.
A imajo Win2000 že vgrajenega klienta za ADSL?(tako kot XPji)
RASPPPOE pa mi ne deluje! Inštaliral sem ga 999 krat in ni hotel delovat, ko sem kliknil connect je zamernil cel računalnik.
Verjetno je kakšna nekompatibilnost z Mrežno kartico.
Da pa bi SiOL me disconnectal vsake 3 ure se mi še ni dogajalo. ADSL pa imam non-stop vklopljen in downloadam vse živo non-stop.
Tisto da te prekine in nato izpiše da uporabniško ime ni veljavno pa se mi je že zgodilo, rešitev, pod password ne napisat nič stisni connect, spet ti bo javilo napačno geslo in končno napiši pravo geslo in se connectaj.
A imajo Win2000 že vgrajenega klienta za ADSL?(tako kot XPji)
LP, Gregor GRE^
SLOWWWeb.net ::
para-site: kot sem ti že rekel-napake so v klientu.
BREZPLAČNI marketinški nasveti za podjetja in www strani
matic ::
win2000 nimajo notri ze PPPoE tako kot XPji!
(se mi pa zdi da sem videl nekje neko variatno da se doda da je lih tko.. sam sem zelooo nesiguren in neziher..)
(se mi pa zdi da sem videl nekje neko variatno da se doda da je lih tko.. sam sem zelooo nesiguren in neziher..)
SLOWWWeb.net ::
XPji imajo podporo,...vsaj v XP HE, vem da je, saj ravno sedaj imam net priključen preko tega. Za XP PRO pa verjetno tudi mora bit, saj je iz iste družine OSa .
BREZPLAČNI marketinški nasveti za podjetja in www strani
Hux ::
No jaz sem ADSL dobo vceraj in dozaj se vse vredi dela. Mel sem tiste probleme ob delay zagonu za 1 minuto in so reseni ko sem vpisal one IPje. Atuoconnect ob zagonu tudi deluje zaj na XPjih. Dol me se pa ni vrglo. Bom zaj cez noc testiral sej sem izklopo reconnect if line dropped in me res zanima ce bom dol pado. Kaki je pa siol klient pa nevem ker se nisem dobo CDja od njih. Enga sem z irca donwloado ampak ne deluje. Nisem mogo s epovezat z njim zato uporablam navadni WinXP client.
Glede konkurence pa jaz tak vidim. Siol deluje zelo solidno vedno je deloval ze solidno celo pohvalno moram rect. Z ISDNom je bil pravi uzitek surft prek zadnjo leto. ADSL je pa tak spica zaj.
Jaz osebno ne rabim fixnega IPja ker ne postavlam serverov ali podobno. In ce bo volja zvisala hitrost na 1024kbps bo bil siol prisiljen storiti enako ce nebo gtel zgubiti starih in novih uporabnikov.
Glede problemov pa je jaz tak razumem. Problemi niso pri Siolu morajo biti na lokalnih DSLAMih okoli uporabjnika kajti drugace bi meli vsi probleme tudi dailup uporabniki in jaz nisem mel. Bom vido danes oz jutri ce bo se delovalo.
Glede konkurence pa jaz tak vidim. Siol deluje zelo solidno vedno je deloval ze solidno celo pohvalno moram rect. Z ISDNom je bil pravi uzitek surft prek zadnjo leto. ADSL je pa tak spica zaj.
Jaz osebno ne rabim fixnega IPja ker ne postavlam serverov ali podobno. In ce bo volja zvisala hitrost na 1024kbps bo bil siol prisiljen storiti enako ce nebo gtel zgubiti starih in novih uporabnikov.
Glede problemov pa je jaz tak razumem. Problemi niso pri Siolu morajo biti na lokalnih DSLAMih okoli uporabjnika kajti drugace bi meli vsi probleme tudi dailup uporabniki in jaz nisem mel. Bom vido danes oz jutri ce bo se delovalo.
matic ::
Hux2: kako si nastimau auto connect ob zagonu in pa lahko kaj vec poves o tistem dellayu!? to je dellay ko se winsi(xp) nalagajo al dellay na START gumbu!?
Moj nasvet: ne trudi se z drugimi klienti ce imas XPje! Ker ta dela super! Drugi ti bodo edin winse poj**li
Moj nasvet: ne trudi se z drugimi klienti ce imas XPje! Ker ta dela super! Drugi ti bodo edin winse poj**li
Binji ::
Kaj res ne zastopste da je monopolist in da se mu jebe ce se kej prtozste al pa ne?
Jst mam kabel ze v osnovi 1024/1024 in sm cist hepi.
Jst mam kabel ze v osnovi 1024/1024 in sm cist hepi.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!
Ja ob zagonu se prvo minuto sploh nisem mogo povezat ker je freeznilo vse ko sem dailup pognal. Sem mislo ze da je nekompatibilnost z omrezno ampak ni. Poglej si oni moj drugi topick o tej temi tam tudi najdes navodila za IP in Mask IP. Odlicno dela zaj 10 ur brez prkeinitve kakersne koli delal cez noc nonstol.
Auto connect pa naredis tak kot v se mojem drugem topicu o auto reconnect samo meni ni delovalo ker mora biti postopek izveden na drugacen nacin kot tu spodaj.
Odpres tvojo
1. Opdres network connections direktorij kjer mas Broadband in lan.
2. odpres ta direktorij C:\Documents and Settings\All Users\Start Menu\Programs\Startup
3. Enostavno potegni tvojo ISP icono v Startup direktorij in more delovat.
Seveda se moras resit prvo zagonskega delaja kot prvo.
Ce pa to ne deluje pa odpres Sheduled Tasks program pod System tools in mu das novo nalogo ob zagonu.
Auto connect pa naredis tak kot v se mojem drugem topicu o auto reconnect samo meni ni delovalo ker mora biti postopek izveden na drugacen nacin kot tu spodaj.
Odpres tvojo
1. Opdres network connections direktorij kjer mas Broadband in lan.
2. odpres ta direktorij C:\Documents and Settings\All Users\Start Menu\Programs\Startup
3. Enostavno potegni tvojo ISP icono v Startup direktorij in more delovat.
Seveda se moras resit prvo zagonskega delaja kot prvo.
Ce pa to ne deluje pa odpres Sheduled Tasks program pod System tools in mu das novo nalogo ob zagonu.
Nene sej jaz govorim o konkurecni in ne monopolistu. Telekom bo bil priseljen ponuditi ADSL drugim providerjem in z tem monopol pade in se konkurenca vojna za uporabnike zacne.
Ti smao poglej kaj se z SImobilom dogaja cist so v pogubi in bojo tak propadli slej ko prej. Ona nova amerisaka firma vedno pozabim ime bo pa mela uspeh ker nudi dobr estvari pocasi ampak jaz nisem navdarjen za GSMje tak da bom kr ostal na prepaid systemu od mobitela.
Ti smao poglej kaj se z SImobilom dogaja cist so v pogubi in bojo tak propadli slej ko prej. Ona nova amerisaka firma vedno pozabim ime bo pa mela uspeh ker nudi dobr estvari pocasi ampak jaz nisem navdarjen za GSMje tak da bom kr ostal na prepaid systemu od mobitela.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kabelski in adsl internet pohvale in pritožbe (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Omrežja in internet | 26172 (15883) | Jakka |
» | Program za ADSLOddelek: Omrežja in internet | 1949 (1344) | mamut |
» | client za adsl povezavo - zopet a malo bolj specificno..Oddelek: Programska oprema | 1343 (1195) | matic |
» | ADSL ne dela - tretjič danes!Oddelek: Omrežja in internet | 1613 (956) | Hux |
» | VSI UPORABNIKI TELE-TVJA POZOR!!!!!!!! (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Omrežja in internet | 19846 (13211) | MEDENA |