Forum » Operacijski sistemi » povezava Win XP in Vista
povezava Win XP in Vista
assepi ::
V domače omrežje imam povezane tri računalnike Win XP Pro in enega z Visto ( ultimate ). Na vsakem imam mapo z skupno rabo in dodane vse pravice za vsakega uporabnika. Datoteke med XP-ji lahko prenašam in obdelujem brez problemov. Tudi z Visto lahko z dvema XP-jema delam vse. Ravno s tistim, ki bi ga nujno potreboval, pa ne. Na Visti mi javi, da nimam pravice prenesti datoteke na ta računajnik. Zanimivo, da to datoteko lahko z XP-jev porinem v mapo, ki je na skupni rabi v Visti. Vseeno bi rad rešil problem. Ima kdo podobno težavo, ali pa ve za rešitev? LP
Nihče ne ve vsega
solatko ::
Na tistem računalniku imaš nekaj pri uporabnikih narobe nastavljeno ali pa XP-ji s travnika (pri nekaterih so problemi z networkom).
XP ji so na vseh računalnikih enaki, uporabniki so z administratorskimi pravicami, dodane vse pravice na uporabnika - povsod enako!!!
Nihče ne ve vsega
aiko ::
Jaz sem rešil podoben primer, z dodajanjem "everyone" uporabnika, ter dovoljenja "change". Res, da ja je šlo (copy) iz Vista na XP. Pred tem je javljalo "no permission".
Na katerem računalniku? Dodal sem ga na XP-je in dal vse pravice, pa ne pomaga!
Nihče ne ve vsega
solatko ::
Uninstal mrežno kartico in nastavitve, ter ponovni instal gonilnikov in nastavitev povezave, po navadi zaleže, se pa XP-ji vačsih pri networku malo čudno vedejo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows 7 zbral največ prednaročil v zgodovini Amazon.co.uk (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 15326 (10237) | nekikr |
» | Reševanje povezave s tiskalnikom Vista - XPOddelek: Strojna oprema | 2111 (1991) | nejcek74 |
» | Windows Vista ali Xp? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 13030 (9262) | Icematxyz |
» | Neutrudni Windows XP (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 31834 (17568) | oldguy |
» | Xp ali Vista? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Operacijski sistemi | 10866 (7336) | ___ |