» »

Mišice???

Mišice???

sonyboy ::

Vsak moški bi rad imel čim večje mišice. Zanima me če kdo tukaj prav vdziguje oteži za mišice na rokah???

Aja pa še nekaj. Katere vitamine jeste???

msmiha ::

En moj frend hodi v fitnes že 1 leto pa je samo shujšal iz 130 na 75 kil. Mišic pa nima skoraj nič.
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.

Sergio ::

"samo", msmiha? samo? :D
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Area_51 ::

:)) Sodeč po tvoji slii logo bi ti moral iti mal v fitnes pa shujšati- SE SAMO HECAMO.

2 načina.

1 proteini
2 fitnes. Drugi je seveda bolj zdrav, kot prvi.:)
Area 51

sonyboy ::

Ni mi treba shujšat!!!

Rad bi si pridobil mišice

Naj povme še to da nimam nč špeha ali odvečnih maščob.

DrSergioDJ ::

Area_51:

S proteini ni nič narobe, ker to niso steroidi. Pa če imaš zraven še kak sestavljen jedilnik, je lahko zadeva čisto vredu. Steroidi (pač najhitrejši način do mišic) je pa čisto druga zgodba, kar se tiče zdravja >:D

Sonyboy: hum...vpiši se v fitness, 3x na teden, sestavi si program v stilu 1 dan za zgornji del telesa, 1 dan za spodnji, potem pa enkrat delaš eno, enkrat drugo. Če boš prvič v fitnessu, se mogoče pogovori s kakim trenerjem in naj ti on na podlagi tvojih želja naredi program treninga.


msmiha: ja, tko je to. Ne morš kr takoj iz špeha dobit mišice, a veš? Tud sam sem prvo izgubil 18kg, zdej se začnejo pa mišice oblikovati ;) Pa to tudi ni tako, da če boš pa zdej hodu na fitness (in samo fitness, brez KAKRŠNIH koli proteinov, steroidov, kreatina,itd..), se ti NE bo kr čez noč mišična masa povečala...Bo kr trajal en čas, da boš mel res razliko ;)
...

Zgodovina sprememb…

sonyboy ::

Ja sam mene zanima katere steroide in proteine. Ime teh tablet in kje naj jih dobim. Aja pa še nekaj star sem 14 let.

DrSergioDJ ::

sonyboy: BEJZ STRAN od tega, ce jih mas sele 14!! Resno! Človek..pa kaj ti je? Že navaden fitnes in kvihtanje pred 18 letom je kao škodljivo (za normalni razvoj in rast človeka), ti jih maš pa šele 14....

Ne, resno, stran od tega človek. Delaj sklece in trebušnjake vsak dan..bo več koristi..
...

Bajo1 ::

Edina stvar, ki naj kao od tovrstnih preparatov ne bi bila škodljiva je kreatin, kjer kolikor je meni znano, gre samo za večjo koncentracijo beljakovin (1 doza cca 5 kil mesa al tam nekje). Posluši DJa.

DrSergioDJ ::

Kar se tice kreatina. Kolkr sm se jest pozanimu, je to v stilu, da se ti veze vec vode na misice, da potem kokr "vec zdrzis" (mal lazje naredis kako ponovitev vec). V primeru, da uporabljas kreatin, je dobr, da zauzijes dosti vode (al med treningom al pa cez celoten dan).
...

sketch ::

Sonyboy niti slučajno v fitnes!
Če iščeš mišično maso, ti priporočam, da se vpišeš na plavanje ali kaj podobnega - dva meseca hodi trikrat tedensko šprintat v bazen, pa se bo kojc poznalo.
S fitnesom lahko začneš šele po 18. letu. Do takrat samo aerobna (tek, kolo, plavanje, plezanje, skleci, počepi...) vaja, ker nimaš še utjrenih vezi in mišic.


Sicer pa veliko več kot basanje s kemijo pomaga nadzor nad prehrano. Nič ti ne pomga, če se nabašeš s proteini, pa greš domov in poješ tri kose torte. Veliko ljudi (med njimi tudi jaz :D ) ne zdrži rigorozne diete, ki je potrebna, da bi od fitnesa res imel kaj. Glede prehrane pa se pozanimaj pri kakšnem trenerju ali pa v kakšnem časniku.

lp
s.
Adapt and overcome.

DrSergioDJ ::

sketch: tu se ne strinjam povsem s tabo. Sam "kao" fitnessiram (doma mam bench pa rocke pa te fore, pa se da kr eno lepo stevilo vaj dela), pa nimam nobene diete posebne (zrem kar pac zrem..je pa res, da sm mal skenslu in bolj poredko zrem res une kaloricne stvari), pa se vseeno pozna fitnessiranje. Ampak, jst sm pocaku do mojga 18. leta ;)

Tko da..prehrana je pomembna..a spet ni tok. Je pa res, da če hočeš maximalen izkoristek iz fitnessa potegnit..pol morš tud jedilnik komplet spremenit.
...

.:joco:. ::

kreatin = keratin?

Za keratin beljakovino sem že slišal, za kreatin pa še ne. Edino če je to kaka firma?

Drugače pa kar se proteinov tiče. Raje kak kos mesa in kako jajce na teden več. Bo bolj "zanesljivo". Sploh pa nič ne pomaga samo dieta. Treba je migat.

Če si len, tako da si se že večkrat vpisal na fitnes, pa si ta šestič samo sedel tam in bral revije... Potem priporočam da se včlaniš v kak klub. Recimo karate. Ne zaradi fajtanja, ampak ker se 2-3 krat na teden zgoniš in ne zabušavaš, ker te trener priganja. Poleg tega pa ti je še škoda tistik 5-10 k na mesec in se zato še bolj potrudiš. Preverjeno deluje, občutek je boljši, lenoba izpuhteva, samozavest se krepi, koncentracija je boljša. Saj veste: "Mens sano in corpore sano." :)

Kar se pa fitnesa in "pumpanja" tiče, mi pa ni všeč. (brez zamere DJ), mi je bolj všeč, če se zgoniš cel. Na enem treningu pretečeš kak kilometer, narediš okoli 100 sklec, se pretegnaš, prešvicaš... Mi je boljš kot pa samo "pumpanje"...

lp
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.

Binji ::

Hmm jst mam rajsi kot bildanje en basket pa morda zraven ze ene par sklec pa trebusnjakov. Pomaga tud ce doma pounu delas. :D

Pa se nekaj..kaj ni boljse ce mas bl zilave misice kot pa "napihnjene"? Ker bildanje je bolj ali manj samo napihovanje misicne mase
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

IceIceBaby ::

Res najbolj zaleze ornk fizicno delo. Sicer ce redno to delas se cel pretvors v kito, nimas toliko oblikovanih misic. Ampak zaleze pa se dobr se pocutis :)

Bajo1 ::

Mal sem poškilu v učbenik za biologijo. Torej: keratin je beljakovina v roževinasti plasti kože (v dlakah pri človeku, drugje v luskah, ipd.), kreatin pa ima po učbeniku predvsem funkcijo kopičenja energije v mišicah oziroma hitrejšega nastajanja ATP (taglavne energetske molekule za telesne celice) v njih. Pomoje je stvar taka, da kreatin sam po sebi ne kopiči vode v mišicah, ampak je to kopičenje vode posledica hidrolize (razgradnje glukoze s pomočjo metabolne vode) v mišičnih celicah, kajti proces razgradnje glukoze zaradi kreatina poteka hitreje. Itak pa telo kreatin samo proizvaja, samo v manjših količinah. Tak da je možno, da tile kreatinski preparati res niso tolk škodljivi.

.:joco:. ::

Aha, ok, sem že mislu da o proteinu govorijo...

A pol je to kreatin. Sem vedu da sem neki zaj**
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.

Eol ::

Bolj podrobne informacije o temi mišice (bodybuilding), fitnes in ostalo tako lahko najdeš na TEJ STRANI. Ful vredi stran, v slovenščini, z forumom,... No, poglej si.

:D Eol

sketch ::

SergioDJ: Probaj si malo usmerit prehrano - 1-2 h pred vadbo kakšne ogljikove hidrate (testenine, hruh, čokolada), po vadbi pa proteine (pusto meso, beljaki) in veliko tekočine. Se bo poznalo :).
Sicer se pa vsaka aktivnost pozna, samo po nekaj mesecih vadbe se napredek upočasni.

lp
s.
Adapt and overcome.

Smorny ::

Sam sem se prehranjeval po ABCDE in nekaj malega gvihtal in gumenjake gonil (doma). Dieta je simpl kot pasulj in dejansko deluje. Z začetkom študijskega leta pa se spet podam v fitnes (med počitnicami je predaleč). Pretirano fitnesiranje ne da bistveno boljših rezultatov. Med fitnesom je zelo pomemben steching in vitamin C, da mišice čim hitreje okrevajo. Ostali dodatki so za neprofesionalce nespametni. tako mi je svetoval bratranec, ki je inštruktor.
Motiti se je človeško.
Ampak, če hočeš stvar totalno zajebati potrebuješ računalnik!
http://www.smorny.com/

DrSergioDJ ::

.:joco:. : zamere ni, zakaj bi pa bila :D A ne pozabimo na začetno vprašanje, ki je bilo takšno Zanima me če kdo tukaj prav vdziguje oteži za mišice na rokah???. Torej je človek (to pa vem, ker sem ga pač še na ircu pol sreču) imel v mislih le za roke..in tle mu trebušnjaki pa tek ne bosta pomagala :D

Če ne se pa strinjam s tem, da se je dobro "dobr zgont". Tudi sam nimam takega urnika, kot sem rekel njemu (en dan eno, en dan drugo) temveč delam vse naenkrat in dejansko vsak dan (pač, sem že navajen tempa).

Sam sem sprobal tako kreatin, kot proteine in v mojem primeru nisem opazili ama ene razlike. V času, ko sem ju užival (jedel sem oboje nakenkrat, seveda v določeni intervalih in ob določeni uri), sem prav tako upošteval drug jedilnik, jedel dejansko za en drek (prov une male porcije, pa čeprav 5-6x na dan - sam sem bil lačn k ps skor no..), in ker se mi dejansko po 3 mesecih napredek ni zdel preveč očiten, sem zadevo opustil.

Smorny: dej praši bratranca, kok je pomemben streching. Ker, ok, sej vem da je (ker sem pač treniral tok let basket, da vem da brez tega nekako ne moreš ogret mišic), ampak odkar mam doma vso robo, s katero "telovadim", se mi po pravici povedan ne da delat strechinga, ampak pač recimo začnem s trebusnjaki, pol na sklece, potem pa na ročke, ko sem kao mal bl ogret. Na koncu pa itak sledi tek in če se mi da, grem še enkat skoz vse, kar sem mel pred tekom.

Zdej pa lahko noč ;)
...

tico ::

Nisem ravno neki strokovnjak za fitnes, se pa ukvarjam s karatejem kakih 13 let.
Prvo kot prvo vsak trening bi morali zacet z ogrevanjem to se pravi prvo tek mogoce kaka igra z žogo .
nato sledi raztezanje. Namen raztezanja je dolgoročno povečanje gibljivosti.
Sledi glavni del treninga to se pravi takrat pridejo na vrsto uteži, skleci, trebušnjaki, šprinti, poskoki itd. itd..
Na koncu sledi še raztezanje, ki je namenjeno sprostitvi mišic. Po raztezanju pa še ohlajanje da se telesne funkcije povrnejo v prejšnje stanje.
Tako nekako bi naj zgledal potek treninga, če se le da ne spuščat posameznih sklopov ker lahko pride do poškodb.
Takoj začet z utežmi je zelo nevarno saj lahko pride do raztrganja mišice (ali ligamentov) in verjemite da si ne želite tega.

Smorny ::

S strechingom raztegneš mišično ovojnico (poškoduješ namenoma) s tem narediš večji prostor za rast mišice, podobno kot bi napihoval balon, le da tu se stena ne tanjša ampak natrga - zato je zelo pomemben vit. C in redno uživanje vode med treningom, tudi če nisi žejen par požirkov vsakih nekaj minut. Pretegnil bi se naj po vsaki seriji in vsakem zaključenem sklopu vaj.
Motiti se je človeško.
Ampak, če hočeš stvar totalno zajebati potrebuješ računalnik!
http://www.smorny.com/

Smorny ::

Motiti se je človeško.
Ampak, če hočeš stvar totalno zajebati potrebuješ računalnik!
http://www.smorny.com/


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pridobivanje Mišične mase??? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
23037589 (27994) CleanPower
»

Creatin-se lahko natrga mišica? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7417338 (15135) gendale
»

Zdravje - bildanje (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
27730320 (20430) Avenger
»

Kako pridobiti na kilaži (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9620850 (16787) Saladin
»

fitness in prehrana (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10312452 (11116) jeti

Več podobnih tem