» »

fitness in prehrana

fitness in prehrana

1 2
3
»

R0K ::

Mene pa sam neki zanima (sam nism cele teme prebral zato nevem če je že kdo to vprašal) ...

Zakaj za vraga pa teh mišic 'nočete' dobivat lepo po naravni poti, in se filate z nekimi vitamini, proteini, substancami pa to ? Vsak dan mal na kolo, pol ure za bildanje, 50 sklec, pa vsak teden kdaj pa kdaj na bazen plavat ... v enem mesecu bi se razlike MORALE poznat...

Loki ::

ker se "po naravni poti" za bildanje slejkoprej konca - misice se navadijo obremenitev ter se ne razvijajo vec (npr. ce skos delas tri serije po 10 dvigov na benchu alpa to, kar si ti rekel... - se navadijo na to obremenitev), poleg tega pa z proteini dobis misice veliko HITREJE, kar je pac pogoj za ene (vecino) sportov, ce noces trenirat 10 let, ne da bi sel na kako tekmovanje.

razlike bi se poznale, a sam pri nekaterih misicah (ok. plavanje je sicer druga, ampak vseen), ene bi pa imel cist zanemarjene...

pol ure za bildanje...

ce to mislis v fitnessu, bi bilo to zapravljanje denarja, ker bi v tem casu zmogel le kaksno boljse zacetno ogrevanje in raztegovanje + 1 do max 2 seriji - ce pa hoces od fitnessa kej dobit, mores pa nekako delat min. 3 serije...
poleg tega so tiste sklece cisto nepotrebne, ker bi za iste misice delal ze v fitnessu; od plavanja tudi nebi dobil nevemkaj (sicer pri plavanju delas za skorej vse pomembne misice v telesu, ampak 1x na teden je kaplja v morje:))).
poleg tega bi imel stalne stroske (vzdrzevanje kolesa, clanarina za fitness, bazen), pri fitnessu pa recimo nekej takega: (po navodilih enga mojga sosolca - atleta)

prvo 1-2 meseca bildanje v fitnessu, da se misice navadijo obremenitev...
nato x cajta (x = poljubno - nekako od 15 dni do 2 meseca recimo) bildanje v fitnessu z jemanjem proteinov (2 meseca 5x na teden - si petarda - ce zdrzis...), nato pa pac bildanje brez kakih proteinov in podobnega, mogoce sam kaki vitaminski napitki ipd.
ne smes pozabit seveda na tek (eksplozivnost misic) in raztegovanje...

drsergiodj pri tabletah/ direkt v zilo nisem mislil na steroide, ampak na kaksen kreatin, efedrin - "neskodljive" (relativno) proteine.

DrSergioDJ ::

sej vem da nisi, sam.....jst si nikol ne bom vbrizgaval necesa...mogoce tablete, igle pa nikol ne bom nucu... :D
...

jeti ::

To pa že ni res, da se po naravni poti ne da. Ko se mišica navadi na obremenitev, moraš pač povečati težo in s to večjo težo potem delaš. Ko se te večje teže navadiš, si spet malo povečaš...
Ko se navadiš tudi na to povečevanje teže, pa zamenjaš vaje, da mišico spet šokiraš, mogoče namesto "3 serije po 10" začneš recimo delati piramido (4-6 serij) in tako napreduješ.
Tko sm jst lani že v prvih 7 mesecih po vpisu dobil 9 kil kljub temu, da sem delal tudi kar nekaj aerobnih vaj. Ta masa so bile čiste mišice, špeha nič, celo izgubil sem ga malo. Če ne bi delal aerobnih vaj, bi bilo pa še malo več verjetno. Tako da se da, verjemte, sam je treba resno delat in vsakič dat vse iz sebe.
Če ste pa imate denar, potem pa lahko kupite proteine in tako razvoj še pospešite. Je zdej na fitnes začel hodit en tip, suh, pa je pač 3x na teden hodil, poleg tega je pa še proteine jemal in se je sedaj v mesecu in pol zredil za 6 kil. Sicer ne samih mišic, malo tudi špeha (pa ne preveč), a vseeno... to je ena kila na teden.

Jaz zaenkrat proteinov še ne bom jemal, ker tudi tako čisto lepo napredujem in mi je zato škoda dajati denar še za to.

Steroidov se pa izogibajte kot hudič križa.
Bolje vrabec v roki kot (p)tič v riti!
Včasih je bil http://come.to/jeti
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prsne mišice. Kako? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13117217 (13949) m0LN4r
»

Creatin-se lahko natrga mišica? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7417913 (15710) gendale
»

Zdravje - bildanje (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
27730923 (21033) Avenger
»

Maxximum shop (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7911170 (9323) BlazP
»

Kako pridobiti na kilaži (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9621103 (17040) Saladin

Več podobnih tem