» »

fitness in prehrana

fitness in prehrana

«
1
2 3

DrSergioDJ ::

Zanima me, ce se zacnes redno ukvarjat s kvihtanjem ( predvsem zgornji del telesa ), kaj se splaca/mora jesti? Kako je pa z raznimi ostalimi dodatki ( proteini, fat burnerji, etc..? )

prosim samo za odgovore tistih, k majo izkusnje, ne tist v stilu : ej, pa ne proteinov, je v casopisu pisalo/kolega reku/karkol...

hvala
...

chucki ::

če bi rad dobil na mišični masi pij Nlarge2 so zelo dobri napitki za večanje mišične mase! če bi rad shujšal si kupi fat burnerje! za moč pij KREATIN! če pa rabiš steroide si pa kupi naprosin vendar so v slo nezakoniti! še link www.job2.sijob2
AMD Ryzen 1700/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 16gb/SSD M.2
EVGA GTX 1080 Superclocked/SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + PS4 PRO + VR <3 + Nintendo Switch

DrSergioDJ ::

in ce so nezakoniti? imam lahko zaradi tega probleme?
...

DrSergioDJ ::

kaj pa glutamin, BCAA, HMB..? kaj vredno?
...

alesrosina ::

jst osebno ti bl priporocam bildanje brez raznih dodatkov - torej fitnes vsak dan al pa kej tazga. Glede proteinov: sicer nism cist sur, sam ce je prepovedan, verjetn ni lih najbols, ne?:D

chucki ::

ha ha ha brez proteinov ne boš nič dosegel!!! edino če boš bildal 5 let!
AMD Ryzen 1700/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 16gb/SSD M.2
EVGA GTX 1080 Superclocked/SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + PS4 PRO + VR <3 + Nintendo Switch

DrSergioDJ ::

ja, sej dejstvo, da so prepovedani, mi je dal mislt.. :D
...

Nico ::

Ti dodatki so vsi brezveze, garantirano!!! No ja, mogoče malo kreatina...
Pusti steroide če nisi dovolj star, ker bad things can happen.

Naj pomembnejše je počivanje!! Če treniraš 4x na teden je to mnogo preveč. Najboljše rezultate boš mel če boš hodil 1X do 2x na teden...to velja če treniraš več kot eno leto in če nisi genetski talent.
Pejdi na kak .si iskalec pa poišci NBBSI, tam maš veliko nasvetov.
Everybody banana on your head!

DrSergioDJ ::

koliksna pa je "zadostna" starost za steroide?
...

asPeteR ::

Takole je s to stvarjo.

Lej, odvisno koliko resno se misliš s tem ukvarjati.

Drugače pa pejt enkrat v fitnes, da sploh vidiš kako je to - da se je bo zgodilo to, da boš kupil letno karto, pol se ti pa ne bo dalo,...Priporočam ti, da začneš hodit v fitnes s kakšnim frendom; pomaga pri vztrajnosti. Vsa navodila glede vaj ti bo itka povedal trener, tko, da ti jaz ne bom še s tem težil, če pa zeliš ti lahko,...:D

Glede prehrane: PROTEINI! To je OSNOVA. Koliko pa? 1,5-2g na kilogram PUSTE telesne teže. Npr: Maš 90kg moral bi jih imeti 80=>2gx80=160g torej moraš zaužiti 160 gramov beljakvin na dan.
Svetujem ti, da greš v ProLab (Job2) in si kupiš 2kg proteinov(beljakovin). Za začetek je to dovolj. Mogoče še kreatin, toda, nima nevem kakih učinkov. Dvigne ti nivo glikogena(snov v mišicah) in nabere ti vodo v mišicah,...potem je še malo morje dodatkov, od fatburnerjev( ne jih začet jemat za začetku - razen - če je tvoj edini cilj shujšat) do BCAA-ja, raznih oglikohidratskih mešanic,....

Kot si napisal, da želih okrepiti zgorni del telesa, pa ne bi želel zapraviti BOGASTVA (ta hrana stane kar precej), pa si kupi uteži, mogoče si naredi še benč(klop),...
Povedal ti bom samo za uteži. Kupiš ročko(nama-2300sit) + uteži, katere? tiste, da še lakh dvigneš z malo truda v trgovini.
Frekvenca treninga: 1.vaja: Biceps: roko z kviftom krci proti rami => delaj 7-10 ponovitev z 3 serijami. PAZI, da vaje izvajaš z občutkom in POČASI(3-4s) ena ponovitev - da čutiš, da "deluje".

S fitnesom v bistu "natrgaš" mišico. In to omogoči nadaljno rast,...in rast zahteva ustrezno hrano,...sej veš, beljakovine.

Aja alternativa teh prehrambenih dodatkov je tudi v "normalni" hrani. Soja ima 50% bejakovn, zelo vekiko. Mleko 3,5%, skuta 13%,...Glej pri prehrani, da zaužije tisto, ki je bogatejša z beljakovinami.

Skratka, trudil sem se napisati stvari kar se da poljubo, če ti kaj ni jasno ali te še kej zanima, vprašej.

asPeteR ::

chucki: tudi če boš bildal 100Let ne bo NIČ brez proteinov,..samo definicija,..

Glede steroidov, bejž stran od tega! Resno; to ti čist skur telo,...

So ene variante, en cikel, da dobiš na masi,..kar niti ni tako kritično, toda,..vseeno ti MOČNO odsvetujem, vrh vsega, so še prepovedane,...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: asPeteR ()

DrSergioDJ ::

ok, bench pa utezi pa take fore ze mam ( dobu pred kratkim ), zato glede tega, kok se mi bo dal, ni blema ( sam mislim ene 4-5* na 7 dni delat ). Kar se tice dodatkov...jah, creatin bom vzel, pa fat burnerje tudi. zakaj pa tak NE proteinom? so mar res tako zelo skodljivi?
...

Nico ::

Ne strinjam se s tem kar pravi aspeter. Takšne količine beljakovin priporočajo proizvajalci! Telo nikakor ne rabi takšne količine, razen seveda če si na injekcijah!:)
Pozabi na dodatke h prehrani, toplo priporočam. Res pa je, da z dodatki nekoliko pomaga placebo efekt.
In ne hodit v fitness več kot 2x tedensko..
Everybody banana on your head!

asPeteR ::

Proteini; SEVEDA, nič niso škodljivi,...no ja prava mera,...formulo sem že napisal.
Jaz sem rekel NE steroidom,...štekaš?

Lej, o prehrani vajah najdeš fuul na netu, tudi v slovenščini,...

Odlično, sedaj imaš vse kar rabiš, sestavi si samo program - pa bo. Tud najdeš na netu.

Glede kolikokrat na teden,...več kot 3X nikar! Mišica rabi tudi čas za RAST! sej veš, mišica se natrga,...
Jaz treinram 4x na teden, toda treniram že več kot 5 let,...toda, da je zate 3x na teden popolnoma dovolj.
Recimo PON, SRE, PET,...neki tazga. Pazi, da treniraš različne mišične skupine. Tako, da pride trening na isto mišično skupino enkra na teden!
Znansteno dokazano je, da mišiča rabi ra renegeracijo 7-10dni!! In je BISTVENA.

Glede kreatina; raje si kupi kakšno kilo več proteinov,...

asPeteR ::

Samo še tole; priporočam ti, da delaš prvi mesec na suho, to pomeni, brez dodatkov. Samo normalna hrana z poudarkom na skuti.:D
Drugi mesec(oz. drugi mesocikel) pa začni jemati, saj boš imel telo "vpeljano" in tudi čutil boš razliko.

asPeteR ::

Nico: Povej mi, če se ukvarjaš z fitnesom?

Poglej beljakovine BISTVENE. to so OSNOVNI gradniki mišice, če NI beljakovn, mišica NE more rasti!!:O

DrSergioDJ ::

kaj potem res dejnasko kupiti? Da nam kupu neki, kar ne rabim... je izbira creatin, protein in fat burner vredu?
...

Nico ::

Aspeter: občasno. Raje treniram kaj bolj konkretnega.
Sem pa se veliko ukvarjal z prehrano in treningi.
Smilili so se mi ljudje ki so trenirali kot nori, zapravli gore denarja za dodatke, njihovi rezultati pa so bili porazni, tisti ki so vstrajali so končali preterenirani.
Beljakovine so nujne, take doze kot jih predpisujejo revije in trenerji so pa že izrazito zavajanje. Določili so jih profi bilderji in proizvajalci teh dodatkov.

Za rezultate moraš vzdrževat pravilno hormonsko balanso. P.s. si sprobal kdaj ABCDE?
Everybody banana on your head!

Air_Borne ::

hm... a res ni priporocljivo bildat vec kot 4x tedensko? bildam ze ene 3 tedne vsak dan skp s frendam, samo da ne delam skos na enih in istih misicah.. razdeljen mava pa na 3 dele. en dan so prsi, drug dan biceps, tret dan ramena in triceps,in se nadaljuje... a je s tem kj narobe? bi mogu mal pocivat?

burekar ::

Eno opozorilo za vse sedanje ali bodoče fitnesarje(če še niste vedel):
Zaradi fitnessa dobimo samo širino mišič, in ne dolžine. Zgubi se prožnost mišič, motorika nasploh, in najpomembnejše-kite se pokvarijo. Pa tud naše srce ni glih delano za take stvari.
Meni osebno je bolje delat sklece, učinkovitejše je, samo voljo rabiš.

Aja, zgornje mi je enkrat povedal en kick-boxer. Bolj ali manj zgleda podoben kakemu Tysonu, sam da je bele polti(da ne bote rekl, da šinfajo čez fitnes samo suhi slabiči:).
Odločitev je pa še vedno vaša.
"The last 29 days of the month are the hardest."
- Nikola Tesla

Loki ::

hmm... steroidi
kar jest vem, ti sicer pomagajo k rasti misic BOLJ kot vsi drugi preparati; ampak zato dobis:
ratas bolj zivcen, hitreje se razjezis, delno ti zakrnijo spolni organi (beri jajca se ti zmanjsajo - zelo zmanjsajo:(), res je sicer, da imas misice, ampak zgledas pa vseen GRD. Sam poglej tistga nasga bodybuilderja, k je kao tekmoval za crno goro, kaksen je, ko napne misice. (taksen pa ze - vsaj jaz - nocem biti...).

to kar je burekar rekel je res - z fitnessom izgubis eksplozivnost misic - hitre, mocne reflekse, pa se sklepi ti otrdijo (probej naredit raznozko):))

Raj se vpis na kaksen tecaj borilnih vescin, bo bolje.
I left my wallet in El Segundo

chucki ::

DJSERGIJODJ kake imaš! posluši! fat burne s tem shujšaš! z proteinim dobiš na masi! kaj pol boš hujšal in se redil al kaj? kreatin je za moč! poglej na www.job2.si
pa jih maili kolk kg imaš........... pa ti bodo povedal kaj kupi! steroidi ti pa dajo okoli 7kg en saerija to je 200 tablet! sam pol ti telo dela samo za mišice tako da pričakuj da boš tudi bolan,mislim prehlajen..vročina....cel boš čuden!
AMD Ryzen 1700/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 16gb/SSD M.2
EVGA GTX 1080 Superclocked/SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + PS4 PRO + VR <3 + Nintendo Switch

Dalmatinc ::

Jst mam par uprašanj:
treniram karate drgač in v tem zelo uživam, sicer ne dolgo, zdele sem naredu pas za 8kyu, pol veste da sem na začetku (ampak važn da uživam);
1: čist odkrito, mal preveč sem debel, tko da kaj naj jem da bi mal shujašl, ker neke shujševalne kure pa ne morm uzet k sem probal pa se pol fuul slabo pučutim, pa še treigi me izčrpajo preveč. Kaj mi priporočate katero stvar naj jem.
2. Z tem ko bi neki jedel za hujšanje ne bi rad zgubil na mišični masi. Na splošno mam zlo mal moči v mišicah. A mi priporočate da bi poleg treniga hodil še 2 ali 1 na teden v fitnes, in katere preparate mi priporočate.

lp

hvala

burekar ::

Dalmatinc:
Pij veliko vode(vsaj 2 litra na dan), in jej manj mesa ter maščob(pač si dej mal manj majoneze na sendvič).
Ne jej vsaj dve ure pred spanjem(najbolje je, da po 6 ali 7 uri sploh ne ješ, samo do tega je treba prit postopoma). Največ se zrediš, če ješ zvečer.
Jej čim več vrst sadja, tud kako korenje al pa zelenjavne stvari, če jih maš rad ne škodi od časa do časa.
Postopoma začni, pa zadan si kak cilj(naj ne bo to cifra v kilogramih, raje boljše osebno počutje al pa kej v tem smislu).
Moč:
Zjutraj nekaj sklec(pred zajtrkom). Pa ta prave, in cifra spet ni pomembna, telo ti bo povedalo ko bo dosti. Od začetka ga malo priganjaj, pol boš pa postopoma dobil občutek.

Treba je imeti samo voljo, pa pravi postopek. Kar se pa karateja tiče, ni ravno najmočnejša veščina(aikido in taekwondo ter še nekaj drugih so bolj napredne), ampak če ti je v veselje, vsekakor nadaljuj.
Pa tek po kaki trim stezi ali pa bicikl tud ni zgrešena varianta.

Še ena stvar. Spanec. 8-9ur, da ima telo čas da se spet pravilno naravna in ne prihaja do motenj. Pa pravilno dihanje je tudi pomembno, ampak predvidevam da to znaš od karateja.
"The last 29 days of the month are the hardest."
- Nikola Tesla

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: burekar ()

DrSergioDJ ::

hehe, mal pozen, ampak JE sedl, dobrih 50 minut kvihtanja. Ok, lej, mase mam jest ze dost ( 197cm, cca 100-105kg) in ker bi jo rad mal zgubu oz. pretvoru v cim vec misicne mase, kaj pol, samo proteine al samo fat burnerje?
...

Loki ::

obstaja en dodatek (> protein), ki ti baje spreminja mascobo v misice - vsaj tako je povedal en sosolec, ki ze tri leta tece na dolge proge in se na to spozna; je pa res, da je FUL drag.
Drugace pa, ce hoces zgubiti tezo, zacni teci (zares, ne samo 500m/ dan).
I left my wallet in El Segundo

chucki ::

fat burnerje! pa neprveč kakšnih 4,5 kg shujši!
ma ne mi govorit da pij vode........brez dodatkov ni nič!!!
AMD Ryzen 1700/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 16gb/SSD M.2
EVGA GTX 1080 Superclocked/SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + PS4 PRO + VR <3 + Nintendo Switch

Nico ::

Pretvorba maščobe v mišico je mit. Če pretiravaš z dieto al aerobiko (tek,...) boš zgubil težo, se pravi maščobo+mišice in boš izgledal isto samo da boš manj težek.
Moraš jest čim manj žitaric(kruh,...), malo sadja, precej pustega mesa in precej zelenjave, obroke razdeliš na več majhnih (5x). Tek pa ne več kot 3x na teden po pol ure, pred njim pa spij močno črno kavo.
Everybody banana on your head!

asPeteR ::

Ja če želiš hujšat - najboljša stvar je TEK + fat burner.
Zanesljivo, noben fitnes, nobena vaja ni tako unčikovita za hujšanje kot tek, sam to pomeni tek na tešče, seveda prej dozo kofeina(kava pač), če pa želiš biti posebej unčikovit, pa se pozanimaj za ECA,( defidrin, kafein, aspirin,....),...

Dozdeva se mi, da bi rad shujšal, ne pa se igral s fitnesom. Kej fora fitnesa je pridobivati na MASI(seveda mišični) VELIKO težje je hujšati in še pridobivati na PRAVI masi,...(zaradi obveznega jemanja prave mere OH, proteinov,...)

DrSergioDJ ::

dejansko ne bi rad shujsal, ampak to maso ki jo imam, pretvoril le v misicno ( ker zdej ni :D ). Zdej, ce pac zarad tega pade teza tud mal dol, me to ne moti, pravtako pa me ne moti, ce jih bom mel 110kg ( sam da bojo misice; ne racunam na nekega super duper body builderja )
...

Dalmatinc ::

Jst bi tud rat shujašl na ta način da se mi maščoba pretvori v mišice. Pa teku res ne bi rad....bi raje hodu u fitnes. Kere vaje pa kere dodatke priporočate

chucki ::

kreatin za moč!!!
AMD Ryzen 1700/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 16gb/SSD M.2
EVGA GTX 1080 Superclocked/SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + PS4 PRO + VR <3 + Nintendo Switch

chucki ::

poglej na www.job2.si tam vse zveš! in lahko kupiš!
AMD Ryzen 1700/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 16gb/SSD M.2
EVGA GTX 1080 Superclocked/SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + PS4 PRO + VR <3 + Nintendo Switch

Dalmatinc ::

Jah kaj pa za moščobe..ka ker kreatin
veš tamk k kupuješ morš bit mal poučen

Tr0n ::

Ce si zacetnik, kar se tice fitnesa, potem tace stran od kaksnih vitaminov, steroidov in tega sranja.

Zacni lepo pocasi fitnezirat, naj ti najprej en instruktor razlozi kako se pravilno delajo vaje, kaksna morajo bit ponavljanja, kako stopnjevat. Ko oz. ce bos zdrzal kaksno leto, potem pa pac odvisno, kaj bi rad.

Ce imas novolj mase (mascobe) je to ze dovolj, da utrdis misice in povecas misicno maso. Logo da ne bos Arnold der zweite, ampak pretirane misice tak niso lepe :).

burekar ::

Dalmatinc:
Če si predebel in se ti ne da teči, potem boš v fitnesu samo še večji bajs postal+to, da boš še dodatno igubil na motoriki. Verjemi, dostim se je že tak zgodil.
Kreatin? Zakaj? Če hočeš shujšat, pač mal bolj naravno živi, za moč pa standard vaje. Človek po naravi ni debel, in pa močan je. Zakaj bi do pridobitve normalne moči uporablju kreatin? Razen če hočeš postat superman, sam za to je pa fitnes premalo.
"The last 29 days of the month are the hardest."
- Nikola Tesla

Immz ::

Hmm ce mas 2m in 110kg potem ce bos gvihtal in jedel kaj za moc bos postal 3delna omara z motoriko mojega 80letnega dedka. Na tvojem mestu bi se vpisal rajsi na kaksen borilen sport ali aerobika ( bos hitreje shujsal in ob tej masi, ki jo imas dobil tudi normalne misice ), ce si pac zaljubljen v fitness pa potem delaj vaje z vec ponovitvami ter prezivi nekaj casa na kardio napravah, razen ce ti je vces videz omare:).

Dalmatinc ::

Gelj jst mam 170cm pa 75kg pa sem pravi bajs brez mišic......tko no eni majo pr moji teži in višini sploh ne zgledajo debeli. Jst si fuul želim da bi zgledu mal nabit, pa da nebi zgubo prožnosti.......
Me zanima ker preparat uzet prvo da zgubim maščobo z tem ko treniram......pa da ne zgublam mišične mase. Al pa kera dva preparata skupi jemat da dobim mišice + zgubim težo.

DrSergioDJ ::

Immz: ne verjamem, da bom tok zgubu na gibcnosti. sej tko al tko spilam basket dost redno ( 5ur/teden ), tm se mors pa hitr gibat...mah, kupu si bom proteine pa creatin, pol bomo pa vidl, kaj bo... hvala za vse odgovore
...

Nico ::

ah...
Everybody banana on your head!

Dalmatinc ::

kva pa jst?

DrSergioDJ ::

"ah..." to what? Me? :D
...

Nico ::

yap..
Everybody banana on your head!

Dalmatinc ::

WHAT ABOUT ME !!

undefined ::

/me gives Dalmatinc a big cookie :D

Dalmatinc ::

please ?

chucki ::

dalmatince ti pa obvezno kupi FAT BURNERJE!!! boš vidu da pomaga!!! 100%
AMD Ryzen 1700/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 16gb/SSD M.2
EVGA GTX 1080 Superclocked/SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + PS4 PRO + VR <3 + Nintendo Switch

Dalmatinc ::

hmm kolk se pa da shujšat?
A lahko zraven tud kej zaa moč ješ?

undefined ::

Dalmatinc, zraven se je treba še s fitnesom ukvarjat, sami vitamini ti ne bodo nič pomagali. :)

whatson ::

Dalmatinc... kupi fat burnerje... se vsed pred televizor... in gledaj na Top Shopu reklamo za najnovejsi fitness pripomocek...

Ziher pomaga...

DrSergioDJ: Jaz osebno se ukvarjam z atletiko... (sicer aktivno, ampak zadnje cajte bolj za sebe) sem nekje 190 visok in mam 68 kil... in sem skorajda lahko recemo nabit... kozno gubo mam 4 milimetre...
Na fitnesu sam 1x na teden... 3x na teden pa tečem. Menim da je to idealna kombinacija za vse. Moraš tudi upoštevat da lahko narediš nekaj za svoje zdravje.

Od vseh teh sredstev sem jemal edinole kreatin (3x na teden pred in po treningu)... Mam dosti kolegov ki redno jemlejo proteine... 95% nič... mam pa frenda ki ma zelo občutljivo prebavo tako da ne more jemat ničesar... In zgleda da ni za nič prikrajšan...

V bistvu: če maš čas in hočeš narest še kaj za zdravje ti priporočam da skombiniraš: Fitness, Tek in Plavanje... Z nobenim ne pretiravat... Predvsem pa pazit na pravilnost (tehnika, dihanje, pavze,...). Po nekaj mescih treninga vzemi kreatin. Kasneje tudi ogljikove hidrate in proteine. Predvsem pa Poslušaj svoje telo.

Če hočeš nekaj na silo narest pa Easy Fat Burnere našopaj vase... 4x na teden visi 2 uri na fitnesu... Čez mesec vzami še proteine... (stranski učinki tega plana so zagotovljeni)

btw... Easy Fat Burner deluje... ampak vseeno bo treba vstran od kompa it. ;)
Čas včlanitve v Slo-Tech - 6. nov 2000 ob 20:39
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prsne mišice. Kako? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13116447 (13179) m0LN4r
»

Creatin-se lahko natrga mišica? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7417294 (15091) gendale
»

Zdravje - bildanje (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
27730296 (20406) Avenger
»

Maxximum shop (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7910941 (9094) BlazP
»

Kako pridobiti na kilaži (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9620838 (16775) Saladin

Več podobnih tem