» »

fitness in prehrana

fitness in prehrana

1
2
3

DrSergioDJ ::

whatson: hehe..."btw... Easy Fat Burner deluje... ampak vseeno bo treba vstran od kompa it. ;)", hehe...srecoma mam kablj, pa sm on-line 7-24, tko da zgleda, kot da sam na pc-ju visim :D Drgac bi plavanje se nekak slo, sam tek...huh...ne hvala :)
...

undefined ::

Pri meni pa kolesarjenje, sam tek pa tudi ne hvala. :D

whatson ::

Glejta... s tekom je res težko ZAČET... ampak ni ti mus letat 100 na uro nonstop...

Daš si gor slušalke s glasbo... se sprostiš... in tečeš
V začetku pač 3x na teden po 10 minut...
Potem pa stopnjuješ... 10, 20,30,40,50,.... čist easy... tempo 5-6 minutk na kilometer... In kile gredo ziher dol... z najmanj napora... Ampak je res da rabiš dosti časa.

Na začetku (prve dni "treninga") lahko pričakuješ ob daljših tekih kake prebavne nevšečnosti in pa kako zvijanje v istem delu ;> Je pa tolko lepši občutek ko vse to premagaš in se navadiš...

Meni ni nič lešega ko se popoldne spravim 10 kilometrov laufat... čist easy...

p.s. NIKAKOR pa ne pozabit VODE... ne takoj pred tekom, ampak tam nekje pol ure prej in po treningu...
4 litre na dan...
Čas včlanitve v Slo-Tech - 6. nov 2000 ob 20:39

DrSergioDJ ::

mah...vseen...tek..jao no, to hudo ni zame :D
...

whatson ::

Ok, no;)
Na koncu boš pa še ti ostal pri TVju ali kompu nafilan z proteini ;)
Čas včlanitve v Slo-Tech - 6. nov 2000 ob 20:39

undefined ::

Po moje je pa čisto vseeno ali tečeš, kolesariš, al pa plavaš. Kondicijo in moč si nabereš s katerokoli od teh metod enako, IMHO. Sam preferiram kolesarjenje, najbolj easy in najbolj uživantska varianta za mene. Pa še noge si ne moreš pri tem poškodovat, tako kot si jih lahko pri teku. :D

Simko ::

IceMan tako kot pri teku ne, lahko si pa jo. Pa še kaj drugega. Sploh če pelješ bebjo na štangi, pa dobi nogo v sprednjo kolo...uh :|

Dalmatinc ::

Ej folks
Jst sem se odloču da nabavim najmočnejše FATBURNERJE........pa une tablete za moč. Upam da skupi ne bojo dal čudnih rezulatatov. Pa tko mam zdej trenige ponedelk sreda in petek.pol pa še enkrat na teden z fitnes hodim.......a mislit da bojo rezultati

Witboy ::

Fantje, kaj naj rečem. Vsi neki govorite, da je potrebno jest neko "sranje", katero lahko dobiš čisto iz navadne prehrane. tile dodatki so samo za pospešitev razvoja mišic, ki pa sčasoma po prenehanju uporabe lahko prične negativno delovati na organizem. Pa ne mi rečt da je na naravni bazi itd. Jst treniram gimnastiko 3x na teden, in občasno 3-4x na teden na fitnes. Pa glede na to da sm 2x evropski prvak in 4x državni prvak, mam tudi tko športno konstitucijo. Tko da ko govorite za fitnes 2x na teden... To je za rekreativce in če boš hodu tako poredko ne bo v parih letih nič od tebe. tako da za začetek cca 5-6 mesecev hodi cca 3x na teden potem pa poveči obremenitev. Obvezno je tudi da delaš vmes tudi na kondiciji ter na kardiovaskularnih vajah, ker druga če telo ne bo preveč zdržalo in na koncu boš potem nehal oz mel kako poškodbo mišic.

Glede prehrane pa tako: jej testenine, riž, ribe ter veliko sadja. Ter še neki... Pij, pij, pij!!! (sam ne alkohola!) :))

Klede na obremenitev treninga se boš že s trenerjem zmenil in stestiral česa si zmožen in česa ne. 8-)

Upam, da sem ti pomagal pri nadaljni odločitvi.

dexter ::

Witboy,malo je drugace zate,ki si v formi pa verjetno ne menjas fata v misice:D
Jest bi reku tkole:glede dodatkov,vzemat vitamine+rudnine,mas unicap + ker jih s prehrano ne dobis,posebno rudnine (rabis zarad sklepov...),fora proteinov so pa itak aminokisline, B6,B12,B5...to pa najboljs meso,ribe,jajca,sir...
Pa se edini dodatek kreatin,ko prides v krizo,ko ne gre vec gor.

Za zacetek bi rekel,da mal tehniko z lahkimi utezmi spoznas,ne bencha na masini,pa take,pravilno dihanje,kontrola...
Poj pa na ful.Odvisno od vaje 2-3 serije, po 8-15 ponovitev.
Delat tud noge,pocepe,razkorak,deadlift...ti bo pri hrbtu pomagal...
Na naslednji trening gres ko si spocit,tle ni casovne scene.
Ne pretiravat,ko vidis da delas manj kot zadnjic,da si ti ne da,pavza pa pocitek na veliko.Imej nekoga zraven,zadnje ponovitve morajo biti na orto,tko da se lahko mal zgubis.Ne poslus ko ti en govori da dela 120kg bencha,ga je pa 70kg,naj pokaze.Mam kolege,konje 90 kg,pa delajo tam do 100kg pa je ucinek.
Deadlift,pocepi,bench,curling,behaind neck potiski pa smo tam.

Pozabi kemijo,poglej kaj se je sam s Čorakom zgodil!
Pa srecno!

Loki ::

kdo pa je ta corak?
a je to slucajn tist, o katerem sem nekej ze govoril (svetovni prvak v bodybuildingu)?
I left my wallet in El Segundo

dexter ::

jup,1st in europe,3rd in world potem pa tezave na celi crti

Dalmatinc ::

Dejte vi men povedat točno ker preparat v job šopu je fat burner in ker je najmočnejši in najbolj učinkovit

DrSergioDJ ::

tole sm jest od njih dobu prek emaila

Fat burnerji delajo na vec nacinov.
Eden je na osnovi termogeneze: pri tem se dvigne telesna temperatura in na racun tega se porabi vec energije.
(primer SIMPLY CUT 180 tab. 5,900 sit-za en mesec)
Drugi dela na osnovi karnitina: le ta pomaga transportirati mascobe iz celic med vadbo.
(primer L-karnitn v tekocini 5.490sit za 3-4 tedne)
Tretji delajo na osnovi citosana: pomagajo, da se zauzite mascobe ne prebavijo.
(primer Peptide Plus kapsule-cene ne vem na pamet, nisem v trgovini-vendar okoli 6.000sit )
N i odvec, ce omenim, da nobeni ne delajo ce nisi na dieti!

Porabiti moras vec kalorij kot jih zauzijes.
Jesti moras majhne obroke vsake tri ure.
Zmanjsati moras vnos hidratov in povecati vnos beljakovin
Trenirati moras 3x tedensko po 1 uro z utezmi-visoka intenzivnost
Vsaj 2x tedensko teces zjutraj na tesce pred zajtrkom do 1/2 ure intenzivno-najbolje intervali.

Pri cilju ti lahko zelo pomaga trening, opisan v FITNES VODICU, dobis ga v PDF obliki na nasi strani.
Pozdrav,
Rok


za kej vec se bom pa dans pr njih oglasu
...

Thomas ::

Morš kdaj pojest kšn šinkpratl. Da se ti mau zožajo arterije. Če ne gre stdrdek direkt u glavo - pa še umreš!

:D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

TribesMan ::

HALoooooo fantje pa kaj je z vami mislm noro!

Vsi bi sam neki jedl in pol bomo pa vsi zgledal k radijatorji in bomo mel obseg roke okol 50cm al kaj?? Ja bullshit! Nau pelal.

V tem športu sem že en lep cajt (če prav pomislm že kar preveč 2 leti) in ko slišm ljudi ko se začnejo pogovarjat kako bodo oni začel hodt na fitness in bodo jedl kreatin in proteine pa zravn za vsak slučaj še fatburnerje mi gre kr na BRUHANJE!!

Kot prvo preden se spustite v kakršnekoli nakupe prehrambenih dodatkov pejte lepo vas prosm vsaj pogledat kako zgleda fitness od zotraj, pol pa ga obiskujte 1 do 2 mesca da osvojite osnove vaj, da vaje delate POPOLNOMA pravilno in prosim brez pretiravanja v teži ker to vas ne bo prineslo nikamor samo vaj ne boste izvajali pravilno!!!

Potem pa se odločite ali:
-Bi radi shujšali
-Bi bili radi dobro kondicijsko pripravljeni
-Bi radi pridobili mišično maso
Nato prosite kakšnega kolega, trenerja ali kogarkoli ki ima s tem športom v glavi vse razčiščeno, mu povejte kaj bi radi in naj vam sestavi program vadbe, ki naj bi vam prinesel željene učinke.

Treningi se med posameznimi cilji zelo razlikujejo. Za povečanje mase delamo 3 serije na 80% maksimalne teže ki smo jo sposobni premagati z približno 8 do 12 ponovitev mad vsako serijo pa nekje 2 minute odmora (seveda je potrebno v trening vključiti še 10min aerobne vadbe za ogrevanje po treningu pa prav tako 10 minut za "iztek"). Če pa hočemo shujšati pa delamo nekje na 30% maksimalne teže in to 30 ponovitev v treh serijah med katerimi pa skoraj ni počitka recimo 10 sekund in ponovno 30 krat. Zraven k tem vajam pa pred treningom približno 30 minut aerobne vadbe po treningu pa še približno 20 minut, kjer pa morate paziti na konstanten srčni utrip (60-70% maksimalnega srčnega utripa (maks srčni utrip je 220-(tvoja starost v letih)) to pa zaradi tega ker se v tem področju maščobe najbolj efektivno porabljajo kot gorivo, drugače pa mišice kurijo krvni sladkor). Za kondicijo pa izberemo nekaj vmes 50-60% maks bremena in okoli 20 ponovitev, kombiniramo še z 15 min aerobne vadbe pred in po treningu.
Trening pa ne sme biti predolg nekje od 1.5h do 2h če hujšate ali ste na kondiciji, pa samo 1h če ste na masi.
Treninge si razdelimo na 3 ali 4 dele vsak trening določeni deli telesa in nikakor ne izpuščamo treninga za noge (vaša kolena vam bodo hvaležna, pa naj vam kdo še tako vztrajno trdi da je 10 min teka, kolesa, steperja,orbitreka dovolj za noge to NI res)
Pa tud nikol ne pretiravamo z treniranjem enega dela telesa, sej je res da bi vsi radi imeli šesterček in prsa da jih vikaš ampak kaj hitro se lahko zgodi da boste vse to mel zravn pa boste še vsi grbasti in sfukani do kraja, če se vam ne bo poznalo takoj vas bo dohitelo čez 1,5,10,50 let.

Nazadnje pa še prehrana:
Če hujšate odpadejo vse sladkarije kakršni koli kruhki, makaroni, krompir, (riž samo pogojno), svinsko meso, pohane zadeve, karkoli z maščobo, itd.
Je pa se zjutraj veliko (recimo 50-100g kosmičev 3dl alpskega 0.5% mleka in še 30g visoko procentnih beljakovin (Simply protein od EASa ki ga dobite v Prosportu). Za maico kakšno sadje ali zelenjavo (mogoče tudi jogurt z nizko vsebostjo maščob (ala LCA)) (ampak kakšno ne pomeni 6 pmaranč in 2 banani ampak 1 korenček ali 1 jabolko ali 1 (karkoli z čimmanj kalorijami)). Za kosilo ob 12h kakšno pusto piščančje, puranje, telečje meso pripravljeno na način ki ne vsebuje maščobe.Lahko tudi ribo na žaru. Za prilogo pa pojejte kakšno solato sam ne z ultra kaloričnomastnimi smetanomivi prelivi ampak čist nedolžno z malo kisa in žličko olivnega olja! Lahko zraven pojeste rižek ali dva. ptem sledi nekje čez 2-3 ure trening in po njem 30g zgoraj omenjenega beljakovinskega dodatka zmešanega z vodo (nič mlekeca, za lepoto je treba trpet) in zraven mogoče če ste pridno delali kakšen sadež. Če trenirate pozno popoldne oz zvečer ta obrok prestavite nekje na 3 popoldne in po treningu vam pripada samo še ena doza beljakovin z vodo, ki jo v primeru bolj zgodnjega treninga popijete nekje okoli 7h. Potem pa do spanja nič. Pred spanjem predvidevam da nekje okoli 22-24h pa pojejte kakšne tune v lastnem soku ali slanici (nikakor ne v olju). In to je to. Sliši se morda veliko hrane ampak na koncu boste že prvi dan ugotovili da ste cel dan lačni in povem vam da je to šele začetek in da brez odrekanja ne bo šla dol tud ena kilca pa lahko jeste še take mega fat burnerje. Pa še nekaj ne pričakujte uspeha po dveh dneh rezultati se bodo pokazali po mesecu ali dveh, v kolikor se boste držali pravil. Pa še nakaj pijte veliko in ničesar drugega kot vodo (4-5l na dan) res da boste stalno na WCju ampk drugač ne gre, pa še mgoče boste mal zmanjšal občutek lakote.>:D Fat burnerje pa začnite uporabjati šele po dveh ali treh tednih diete ko ste že dodobra vpeljani v stvar. Najbolje se obnese kombinacija Efedrina, Kofeina in Aspirina (ECA) dodamo pa še kakšen "komercialen" fat burner za boljši učinek recimo Reform od Sci-Teca. Aja teh stvari se v naših trgovinah ne da kupiti ker so napol prepovedane. Povprašte mal ljudi z fitnessa sigurno kdo pozna koga ki to zrihta.

Delavci na masi pa se lahko prehranjujete precej bolj svobodno samo nekaj vam svetujem pojejte vsaj 6 enakomernih obrokov na dan od tega mora bit vsaj 2 do 3 grame beljakovin na kg tvoje suhe teže. To boste vpeljali s pomočjo beljakovinskih dodatkov glejte le na nizko vsebnost ogljikovih hidratov (že prej omenjeni Simply Protein je kr kul) ker te lahko dobite s pomočjo normalne hrane kar je nedvomno 100krat boljše. Jejte recimo zjutraj ko vstanete potem okoli 10-11h pa potem 12-13h pa eno uro pred treningom (takrat je najbolje pojest ogljikove hidrate, zelo so priljubljene banane) pa direkt po treningu beljakovinski dodatek pa še kakšno sadje pa potem mogoče ene 2 ure po treningu pa pred spanjem spet kakšne beljakovinske dodatke (za zvečer so boljši takšni na osnovi soje) ali raje tunino v lastnem soku.
Kreatin in ostalo začnite uživati podobno kot fat burnerje 2 do 3 tedne po začetku treninga za maso saj boste tako maksimalno izkoristili njegov učinek (vendar naj vas razočaram glavni učinek kreatina je ta da vam veže vodo v mišice (posledica tega je hitrejša regeneracija energije in lažje okrevanje po treningu), katera pa se po ene dveh mescih prenehanja treniranja lepo izloči in vaše mišice gredo papa). Ostalo sranje ala HMB, L-glutamin pa itaq ne pride v poštev za začetnike to se jemlje potem ko kreatin nima več učinka po dveha mescih treninga ali celo še kasneje.

Če pa je namen vašega treneinga pridobitev kondicije pa mal improvizirajte z beljakovinskimi dodatki sadjem vendar naj bo povdarek na normalni hrani ker je kakršnokoli pretiravanje z dodatki zgolj metanje denarja stran.

Torej.....
dobro premislite preden se spravite v ta šport, ker če hočte nardit nekaj v enemu mescu lahko kar zatrete misli v kali!
Steroidov, prohormonov, testosterona pa se izogibajte v radiju 100km, razn če se vam je zamerilo življenje ali pa če trenirate že več let pa ni več tistega pravega učinka ne glede na trening, pa še takrat dobro premislite predn si fentate življenje.
Definitivno se da brez njih naredit to kar sem jest:
ko sem začel sem mel 72kg 185cm obseg pasu 85cm obseg prsi 95cm, obseg roke 27cm obseg riti 105cm obseg stegna 60cm

trenutno 89 kg 185cm, pas 84cm, prsa 120cm, roka 48cm, čez rit me je 100cm, stegno 60 cm(vendar s to razliko da skoraj ne najdete pikice maščobe na meni kar prej ne bi mogel trditi še posebej ne od pasu navzdol).
Vse kar sem pa uporabljal pa so bile beljakovine okoli 30 kg sem jih popapcal v dveh letih pa še okoli 3 kg kreatina in približno 3 mesečno zalogo ECA+Reform. To znese u dnarju 1800 DEM ali po novem 900? 8-)
K temu dodajte še 19 mesecev čalnarine fitnessa pa dobite stroške.

Hvala za pozornost in upam da vam nisem preveč volje vzel, ker brez te ni napredka.
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

DrSergioDJ ::

TribesMan: ti si dobri clovek...hvala za dolgo razlago, si mi mal olajsal zadeve. Drugace mam ze doma te simply proteine pa creatin, jedilnik sm si ze sestavu, fitnesaraj ( delno ) mam pa itak doma :D

hvala
...

Loki ::

mogoce se dodatek k tribesmanu:
V vsakem primeru pozabite na kakrsnekoli cigarete, alkohol, travo in podobno.

DrSergioDJ ::

ena cigara na vsake dva mesca me pa ja ne bo "ubila" :D
...

Loki ::

to je druga...
jest sem mislil redno kajenje.

TribesMan ::

No kar se raznih drog in alkohola tiče je pa to tkole:
-alkohol niti pod razno ne požre mišično maso k za hec
-cigarete mogoče če hujšate ampk raje ne kot ja
-trava niet (pogojno eno na mesec)
-ostale droge pa prbližn tak k alkohol

Ubistvu če ste na efedrinu je učinek podoben kot bi bli mal zadeti vendar so njegovi učinki na telo precej drugačni kot ostale droge.

Če se že ukvarjaš s športom nej bo kar se da brez raznih opojnih substanc.

Immz ::

Ker vidim, da je tukaj ene par resnih ljudi, me zanima kateri beljakovinski ter kreatinski dodatek je najboljsi (ime firme in dodatka), za beljakovine sem slisal, da naj bi bili najboljsi na osnovi sirotke?
Pa ne prosim napisat www.job2.si, ker bi zelel odgovor od nekoga, ki ne prodaja teh dodatkov:).

Loki ::

se eno vprasanje z moje strani:
kako bi bilo takle urnik "zdrav" za moje telesno pocutje (misice...)
pon: tae-kwondo trening (2 ure, bi sele zacel s treningom)
tor: fitness (1-2h)
sre: premor
čet: fitness (1-2h)
pet: premor
sob: fitness (1-2h)
ned: premor?

...s tem, da imam v fitnessu namen pridobit na misicni masi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Loki ()

JohnyB ::

Takoel sploh nism mislu komentirat to temo sam burekar ne govorit kar tebi paše in kar ti misliš da je dobro zate in za tvoje prepričanje !

burekar:Kar se pa karateja tiče, ni ravno najmočnejša veščina ..!

hmm ali to govorijo tvoje iskušnje, naj se vsak odloči kaj njemu paše in kaj bo za njega po tvojem najmočnejšaveščina !???

Glede izgube motorike pa ti to povem fitness ni samo dvigovanje uteži, ampak tudi tek in rastezanje po slovensko !
Se pravi ni dovolj dvigovati uteži in dobiti na mišični masi, treba je tudi kaj za aerobnost narediti !

Strinjam se s teboj samo v spancu in pitju vode !

Pač vsak more sam priti do tega kajmu paše in kaj hoče doseči, in kaj bo uporabil oz. kako bo prišel do svojega cilja !

Razne take fore meni je rekel ..tralali tralala...

Vsak nasvet je dobrodošel samo ali bo uspel je odvisno od posameznika !

Treba je probat kaj paše in kaj ne !




Apple iMac

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: JohnyB ()

JohnyB ::

Takole sploh nism mislu komentirat to temo sam burekar ne govorit kar tebi paše in kar ti misliš da je dobro zate in za tvoje prepričanje !

burekar:Kar se pa karateja tiče, ni ravno najmočnejša veščina ..!

hmm ali to govorijo tvoje iskušnje, naj se vsak odloči kaj njemu paše in kaj bo za njega po tvojem najmočnejšaveščina !???

Glede izgube motorike pa ti to povem fitness ni samo dvigovanje uteži, ampak tudi tek in rastezanje po slovensko !
Se pravi ni dovolj dvigovati uteži in dobiti na mišični masi, treba je tudi kaj za aerobnost narediti !

Strinjam se s teboj samo v spancu in pitju vode !

Pač vsak more sam priti do tega kajmu paše in kaj hoče doseči, in kaj bo uporabil oz. kako bo prišel do svojega cilja !

Razne take fore meni je rekel ..tralali tralala...

Vsak nasvet je dobrodošel samo ali bo uspel je odvisno od posameznika !

Treba je probat kaj paše in kaj ne !




Apple iMac

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: JohnyB ()

TribesMan ::

lmmz:
Beljakovinski dodatki še zdaleč niso najboljši sirotkini.
To pa zato, ker nimajo popolne aminokislinske sestave in ker se prehitro prebavijo, tako da jih gre nekje od 20-40% v energijo, kar je pa zelo drago.So pa zelo poceni glede na to kaj dobiš. Najbolje je da razne beljakovinske dodoatke na različnih osnovah zmešaš v razmerju:
55% sirotka
20%kazein(mlečni)
15%Soja
10%jajčni
Razmerja ni nujno da so čist točna glej da so nekje na oko in ko mešaš med sabo jih moraš res bobro premešati v eni veliki škatli ali pa narediti vsakič posebej mešanico iz različnih škatel.Pati pa tudi to da kupiš zelo visoko procentne beljakovine, ker ogljikovih hidratov res ni problem vnseti z drugo hrano, pa tudi drago te pride na koncu če misliš kupovati nadomestke obrokov.

Pri kreatinu je važno da je Creapure - to je ena firma ki dela sam kreatin pa ga naprej prodaja in je high class kvaliteta.

Roberto:
Če misliš pridobiti na mišični masi je tisti taekwando v ponedeljek preveč, ker je to le prehuda aerobna vadb, še posebej če traja 2 ure, pa tudi pri treningih na fitnessu se bolj nagibaj k eni uri kot pa kaj več. Sicer lahko probaš vendar ne vrjamem da bo šla masa nevemkok gor.
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Administrator ::

Jest Nism OWCA!!
------------------------
-- l33t hextor --
------------------------

burekar ::

voyeur:
hmm ali to govorijo tvoje iskušnje, naj se vsak odloči kaj njemu paše in kaj bo za njega po tvojem najmočnejšaveščina !???

Da, to govorijo moje izkušnje. Prevelik je povdarek na uporabi rok, noge so zapostavljene. Kot pa vemo, so udarci z nogo 3x hitrejši od udarcev z roko. Pika.

Glede izgube motorike pa ti to povem fitness ni samo dvigovanje uteži, ampak tudi tek in rastezanje po slovensko !

Odvisno. Mnogi dobijo v fitnesu samo na masi, potem se pa čudijo, zakaj jih ljudje zajebavajo, da so debeli. To je zato, ker ne tečejo in se ne raztezajo.
Razne take fore meni je rekel ..tralali tralala...

Takšnega način ne uporabljam, razen kadar je to od preverjenih virov.
Vsak nasvet je dobrodošel samo ali bo uspel je odvisno od posameznika !

Res je. Samo ljudje so ponavadi preleni, da bi sami dosegli svoj cilj.
Treba je probat kaj paše in kaj ne !

Tudi to drži. Ampak če nisi opazu, je tipo prosu za nasvet, in točno to mu poskušamo nekateri dati.
Ni treba bit tdej zarad takih zadev cranky, a ne?;)
"The last 29 days of the month are the hardest."
- Nikola Tesla

Dalmatinc ::

Neki se ne strinjam: Odarec z nogo da je 3x hitrejši..........
1. Odarec z nogo je veliko lažje odbranit
2. Kontro ponavadi vedno izvedež z roko saj je nasprotnik po dobri obrabi nožnega odarca velikokrat odprt :D

Jeronimo ::

Hmmm.

Malo pozno sem opazil tale post.
No me veseli da ste tudi med računalniškimi zanesenjaki takšni ki se ukvarjate s športom.

Ker sem tudi jaz bil "še vedno" velik športnik, bi rad svetoval samo to, da se je pametno ukvarjati čez leta z večimi različnimi športi. Namreč ponavljajoči gibi lahko pustijo trajne poškodbe.

Je pa v športu prijetno tudi druženje, ter predvsem sodelovanje na najrazličnejših prireditvah. Važno je sodelovati.


Rad bi še izkoristil priložnost in vprašal zbrane na forumu če bi mogoče kdo prodal benč press klopco oz. samo klopco z možnostjo naklona, ali pa če ima kdo informacijo kje se da ta zadeva poceni kupiti. Kolikor sem jaz zadnje čase gledal naokoli so same drage in neuporabne stvari.

LP
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!

DrJm ::

Jaz mam pa eno malce drugačno vprašanje!

Kaj bi svetovali nekomu, ki je presuh in bi se rad malce zredil (v mišicah ne v trebuhu...)?

Hvala vnaprej!

burekar ::

Dalmatinc:
1. Odarec z nogo je veliko lažje odbranit

Pri karateju mogoče ja, ampak pri taekwondoju pa direktnega udarca z nogo v pleksus NE moreš blokirat. Ne vem š čem bi ga, edina obramba je to, da se umakneš. Drugače sledijo ogromne bolečine. Pa tudi časa za blok ni.
To, da je pa trikrat hitrejši, je bila pa celo znanstvena raziskava. 0,3s traja udarec masterja z roko, 0,1 pa hooked kick z nogo. F=m*a. Hmm, noga je dosti težja od roke, pa glede na to da je trikrat hitrejša in da je čas pri pospešku kvadriran, pomeni to Devetkrat večjo silo že samo zaradi večje hitrosti!
2. Kontro ponavadi vedno izvedež z roko saj je nasprotnik po dobri obrabi nožnega odarca velikokrat odprt

Res je, če ti je v dosegu. Ampak če se boš spravil pa direkt nogo blokirat, boš pa najverjetneje ležal na tleh. Ampak to pri taekwondoju, ne pri karateju . Sej sem že povedu, da je pri karateju povdarek na rokah. Tako pač je.
"The last 29 days of the month are the hardest."
- Nikola Tesla

Nico ::

Sm gledau 7 borb (kickbox al taekwondo, nevem vec tocno...) v Trstu, tekmovalci so bli kao visokega nivoja, najboljši iz Italije. Niti EN udarec z nogo v vseh 7 borbah ni zadel kako občutljivejšo točko. So bla ena dva KOja, in obadva z roko. Noga je preveč počasna (vidiš dosti časa prej preden z njo udari), če z njo mahaš se močno utrudiš, nekoliko te destabilizira.
Noga je za hodit.
Boks je zakon.
Everybody banana on your head!

jeti ::

burekar: očitno nimaš pojma. Zakaj pa noge, ki jo pri karateju "mogoče lahko blokiraš", pri taekwondoju ne bi mogel? A so torej vsi karate mojstri z nogami dosti počasnejši kot vsi mojstri tae-kwon-doja, da bi torej lahko blokiral le "karate nogo"? Verjemi, da bi kakšen mojster, ki res ZNA blokirati in je dovolj hiter, znal učinkovito blokirati udarec z nogo - in sicer bo blok naredil z roko. Recimo direktni udarec z nogo bo le malo premusmeril levo oz. desno, tako da bo šla vsa tista 9x večja sila elegantno mimo njega, potem pa bo najverjetneje sledila kontra z roko, ker se bo nasprotnik zaradi neuspelega napada odprl.
In verjemi, če bi mojster blokiral nogo, se NE bi znašel na tleh. Od kje ti pravzaprav ta ideja? Sploh veš kako se blokira? Z golo silo proti sili že ne, temveč se udarec samo malo preusmeri mimo tebe.

Sicer pa, Nico ti je povedal en lep primer iz prakse. Če se udarcev z nogo praktično ne da blokirat (po tvojem), kako to, da v tistih borbah niso bili učinkoviti? Pa sami mojstri so bili tam.

LP!
Bolje vrabec v roki kot (p)tič v riti!
Včasih je bil http://come.to/jeti

abcde7 ::

KVA PA PRAVTE o proteinih z okusonm ČOKOLADE??? K se z vodo meša?
A je to gud?

Jeronimo ::

burekar: hmmm, moram reči da se se ne strinjam s tabo. Kar nekaj let sem treniral boks in požel tudi nekaj priznanj. Moj direkt ali bič udarec je hitrejši od katerega koli udarca z nogo. Pomoje si ti malo zamešal. Dokazano je roka hitrejša od noge. Ker pa ima roka mnogo manjšo maso in s tem kinetično silo od noge, je seveda noga toliko bolj destruktivna od roke, če zadene. Kar je pa Nico že zelo lepo povedal. V klasičnih karatejskih borbah je udarcev z nogo mnogo manj kot z roko, ker je noga prepočasna in se lahko nasprotnih lažje izmakne.
Osebno sem poznal 3 uvrščenega v Kick boksingu v Evropi. K nam je hodil vadit ročne udarce. Razložil mi je da uporablja nogo samo za markiranje. Vse svoje nasprotnike vedno ruši z roko. Še iz osebne prakse lahko povem, da so se vsi napadi name - poulični, ki sem jih doživel z nogo, zelo klavrno končali za tiste, ki so nogo dvignili.

LP
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!

Dalmatinc ::

Odgovor na trditev: "udarca z nogo v pleksus se ne da branit"

Hmm, tist k je to napisal ma bol mal pojma. Res je da je udarec z nogo masa in dobro natrenirana lahko zadane občutljivo točko, sploh za rušitev. Predvsem da se nasprotnika iz ravnotežja vrže.
Zdej pa replika na zgornjo trditev: Osnovna obramba karateja, ki se je pričneš učiti prvi dan treniga te borilne veščine lahko odprani udarec z nogo v skoku in to direkt v plexus.

Karate temelji na obrabi napada (preusmeritvi sile ustran) in ima za obrabo kar dosti vaj ...... čemur pa sledi močna kontra ki je ponavadi ročna, v določenih primirih pa tudi nožna. Naprimer če te nasprtotnik napada iz strani, ti mu blokiraš roko in ga držiš za roko, bo imel revež odprta rebra, v katerih dober nožni šut lahko povzroči velik jok :)

No ne bom fantaziral, sam povem vam da ne trdit da je kakršen koli udarec neubranlljiv, čeprav je vedno najbolša obramba korak v stran oziroma nazaj......pol pa kontra :):D

burekar ::

čeprav je vedno najbolša obramba korak v stran oziroma nazaj......pol pa kontra :)

Prav maš:D
Tudi kontra je lahko pravzaprav obramba. Ampak o obrambah ta pravih power-kickov lahko navadni smrtniki le fantaziramo, izvajajo jih samo pravi mojstri ki posvetijo borilnim veščinam življenje. Korak nazaj je še vedno najbolj pametna odločitev, korak na stran pa še boljša, če smo dovolj hitri.
"The last 29 days of the month are the hardest."
- Nikola Tesla

LojzePek ::

Men je edn predlagal da se po mišicah namažeš z svežimi koprivami po fitnesu. Zadeva full sprosti mišice in ne rabiš raztegovanja. Pa še kreatina ne rabiš žret. Sam morjo bit divje koprive in pomožnosti uvožene iz dalmacije. Men se je po kakih 6 letih rednega mazanja, že kar pozna na mišicah. Morem rečt, da sem z zadevo več kot zadovoljen. Vam jo srbeče priporočam. Edino problem je ker te stvar nekaj časa kr močno srbi, ampak ponavadi mine do naslednjega mazanja.

Dalmatinc ::

Pek a veš jst se pa kar z HCl kislino polivam....pa morem rečt da mal peče ampak se mi pa dober pozna.:D

IDIJOT:\

Tomi ::

Dalmatinc, poskusi raje s flourovodikovo, triflouroocetno, ali pa 2,4,6 trinitrobenzojsko ( pikrinsko ) kislino. ph zadnje je nekaj pod 1. So dosti bolj učinkovite kot HCl, katere polivanje po rokah ne pomeni ne vem kakšne nevarnosti.
metrodusa.blogspot.com

Dalmatinc ::

Dobr si me zajebal; svaka ti čast !:D

Tomi ::

Kaj hočeš, sem ravno s prvega testa za organsko kemija pri Verčku.. To je seveda organska kemija za naravoslovne ( skoraj kemijske ) fakultete, tako verjetno moram znati>:D
metrodusa.blogspot.com

Dalmatinc ::

Heh, sej pravim tole bi še jst mogu vedet in ti tud povem da vem, sam ker sem pač takšen da učasih kr neki napišem mi je že prav da zajebam učasih. Jebaš!>:D

Loki ::

kuk borilnih vescin pa je sploh dovoljeno uporabljati pri street fightingu?
bore malo po moje... recimo: jest zacnem tezit enmu modelu, ker le-ta tezi moji punci (cisto slucajno je tip 2. dan v TKD alpa karate), tipo znori in me ubije.8-O - kar mu - kot 2. dan - z stalisca tehnike pac ni prob.

kuk je pa sploh dovolen?
recimo te napade en "sved", a lohk ti sam odbijas napade al lohk tut napadas, kaj pa ista situacija, ce te napade deset svedov oz. kaksen karateist?

TIA

aja - en je govoru, da je zadnja brca pri TKD skoraj neubranljiva - kaj pa, ce mu ti (ko njegova nnoga se potuje - ce mas take reflekse/ si pricakoval) zabijes en tkim. dwitcha jirugi :)) (stranski udarec s peto v obratu), katerega se uporablja, ce te napade s takim udarcem. s tem ga zadenes v trebusne, medtem, ko je ena noga se v zraku in z malo srece bo padel (ce ne bos ti prej).

jeti ::

Bah, kero glupo vprašanje...
Če te kdo napade, se lahko braniš, kajne? :)
In to nikakor ne pomeni, da moraš počakati na prvi udarec - če vidiš, da je spopad neizogiben, se le potrudi, da boš prvi udarec zadal ti. Če te kdo napade, lahko blokiraš, udarjaš nazaj in sploh vse. Vendar je zelo smiselno vprašanje, kje je meja. Uporabiti je treba najmanjšo potrebno silo, da se nasprotnika(ov) ubraniš.
Do tega imaš vso pravico, tudi po zakonu (silobran je dovoljen). Če pa enega pijanega modela, ki se je spravil nate, pretepeš tako, da dobi kakšne hude poškodbe, je pa to prekoračeni silobran, zaradi česar se potem moraš zagovarjati na sodišču.

Tko nekak.

Sicer pa, kaj ma to veze s fitnesom? Če se hočte pogovarjat o borilnih veščinah, odprite novo temo. 0:)
Bolje vrabec v roki kot (p)tič v riti!
Včasih je bil http://come.to/jeti

Tzar ::

Življenje je lepo!

DrSergioDJ ::

robo: amm...ne..ne vzet okusa čokolade, ker ful ni dober ( mam doma čokoladne whey proteine ). Če pa že, pa raje mešaj z mlekom, z vodo je ogabno zanič.... Raje probaj kako jagodo ali kaj podobnega..
...

Loki ::

sam a nej nibi bli pr teh proteinih bolj ucinkovite tablete/ direkt v zilo, kot to delajo npr. atleti?
enga poznam, pa je pravu, da ce bi se zacel resn ukvarjsat s tem (enkrat polet), da bi ble teablte najbolj.

DrSergioDJ ::

ammm....al pa anabolični steroidi...20kg misic v mescu nekak :D


(don't fuck with that....lahk na brzaka crknete...to se jemle sam pod hudim nadzorom doktorja )
...
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prsne mišice. Kako? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13116424 (13156) m0LN4r
»

Creatin-se lahko natrga mišica? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7417289 (15086) gendale
»

Zdravje - bildanje (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
27730293 (20403) Avenger
»

Maxximum shop (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7910938 (9091) BlazP
»

Kako pridobiti na kilaži (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9620833 (16770) Saladin

Več podobnih tem