» »

Doom III

Doom III

««
14 / 25
»»

R33D3M33R ::

freejack: cool, upam da mi bo lepo delala, bom mogoče še kaj izklopil pa bo
MrX: ti maš probleme s šahovnico? Poskušaj dati teksture quality na 32-bit ali compressed (ne vem če to igra omogoča, ker je še nimam :8) ), pri meni je do sedaj delovalo še pri vseh igrah, ki imajo kvalitetnejše teksture, ker moj softmod tudi ni uspel preveč...
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

boych ::

Meni občasno zašteka, da moram kar reset prtisnt...drugače so pa kar ql efekti, pa full je scary....8-O

Sami ::

Meni je tudi enkrat zaštekal, pa sem počakal 15sec pa je igra potem delala spet naprej. Sej bojo sigurno izšli še kakšni popravki za igro.:D
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

AtaStrumf ::

Sem končno uspel sprobat špil, pa nisem kaj preveč impresioniran. Igral sem dobro urico in pol, pa sem se mogoče 1x mal ustrašil. Res ne vem kaj vas je vseh tako strah. No 10 letni bratec in njegov sošolec, ki sta gledala sta bila kar presrana, samo mene tile pošastki do sedaj niso impresionirali. Upam, da je pol kaj bolj zanimivo. Baje se v peklu dost bolj dogaja.

Grafika je taka kot sem jo videl že v Alphi, čeprav seveda malo dodelana, a vseeno veliko razočaranje. Kar naenkrat efekti v Far Cry in Splinter Cell ne zgledajo več tako cheap. Res sem pričakoval več od Carmack-a. Šteka totalno preveč za tako grafiko (800x600, High Details), čeprav moram priznati, da vmes furam 6 torentov (nekam počasni so, pa jih laufam več) in še F@H, mašina je pa AXP 2,2 GHZ, R9800Pro, 2x256 MB DDR400 DC on nForce 2 Ultra 400, špil na 120 GB Maxtor SATA (ful prazen), winsi na 80 GB WD JB (samo precej zabasani). Med igranjem mi je zmanjkalo Virtual Memory-ja pa me je un bikec fental medtem ko so winsi povečevali velikost :D. To je bilo prvič, da so me ubili in za zdaj zadnjič. Igram na najbolj izi, ker mi je brezveze ponavljat igro ker te non stop ubijajo, druge razlike pa itak ni.

Skratka, ni vredna $55 za kolikor jo prodajajo. Če se bom za kateri špil skeširal bo to definitivno HL2, ker je ene 100x boljši od Doom 3, vsaj po sedaj videnem.

killah bee ::

da je HL2 100x boljša se podpišem;)

da se pa nisi usral , se mi zdi pa ena buča+ da so te sam enkrat ubil , ja s cheati ja:D ,

glede strašnosti pa če te ni strah si mogoče en psi..o:\ :) ,

ker se dobesedno usreješ pri kakih prizorih, in tam da tm te ubijejo, ker sploh nič ne vidiš;(

no tolk od mene, nej še kdo drug več pove:D
Abit NF7,T-bred1700+@2400+(10x200),512MB,hercules 9800@9800pro 385/695

PARTyZAN ::

Kako lahko folk nm tle razlaga o igralnosti HL2 ko še sploh zunaj ni? Jao. Men je sp dost vredu :) in strašen :P ene parkrat sm kr ornk cviknu ;)

Tilen ::

Jaz sem zdaj v Alpha4 sektorju ... morm rect da so tisti pajki cist bedni, prevec municije gre za njih :| je pa fancy blo tisto s sodi ko jih je blo treba ... :)

Pa mislim da je prevec temno, nekaterih objektov sploh ne vidis, ki bi jih lahko pobral,ce se cist slucajno ne "zaletis" vanje.

Pa se takrat ko tista 2 bika vlka priletita prvic... ko slisis svoje bitje srca kak razbija. LoL :) Woofer na delu. :D

edit: vec kot 1h 20 min naenkrat se nisem igral. Pa se to je bilo samo 1x, drugace po 1h igram...ker pol ponavadi ze rabim pocitek >:D
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

Airskull ::

Zgleda da ne znaš glih dobr špilat če so te ubil na easy. Špil je super edin mal preveč zahtevn je vse zskupi glede hardwera, jst ga bom verjtn nabavu samo se bo to zgodil čes kakša dva mesca.
Every word of this is a lie, and my readers should put no trust in it at all.

Soldier ::

Js pa motorna zaga sma najbolsi par>:D , skoda da ni Stihl-erca, ma ful doberzvok v prostem teku

kontra ::

Mene pa zanima če bo sploh delala na Geforce 4 MX 440 in 256 rami! Procesor pa je athlon 1700!

freejack ::

MrX: načeloma problema ne znam rešit, sam evo ti tle en nasvet. Carmack je rekel, da znajo bit problemi na navitih grafah, saj bodo izkoriščene maximalno. Za foro probaj prešaltat nazaj na 9500 pa povej..

Sicer lahko probaš še "Hardware Sound Acceleration Level" v "dxdiag" (start->run->sound) dat na standard.

Firebat ::

Igra zelo scary. Probite igrt ob ene 1h zjutri s slusalkami se razume. Sm igrou ene 30 min, ampak potem me je cist zapsiheral in sam sam na hitr quitov.

Drugac motorka rox, vecinoma se lotm klat s motorko, razen ce so ksni sovragi v zraku :).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Firebat ()

Uri ::

Ful grozn ja. .. sm po ene 10 min mogu ne qutat ampak resetirat, ker mi je ribnu seveda.
To zakaj enim dela, enim nam pa ne mi ni jasno.

Tr0n ::

Ja, ce nimate 5.1 dolby sistema so slusalke obvezne. Vzdusje jim je res uspelo. Pa tudi malce nostalgije na stari Doom, ko si v peklu :).

Tistim, ki spil zasteka - odvijte sistem. Doom III zelo slabo prenasa navite sisteme, graficne in whatnot.

WhiteWolf ::

Ima se kdo drug problem, ce ima sound na 5.1 v igri po dolocenm(random) casu zacne zvok "skripat" in potem izgine. To resim tako, da grem v options in dam zvok na stereo in nazaj na 5.1? To se dogaja na NF2 cipovju.

Airskull nauči se brat kot je treba pol pa komentiraj. Ubili so me medtem ko so me winsi ven vrgli iz igre (povečevali so velikost virtual memoryja) in sem lahko samo opazoval kako me je un bik zmasakriral, drugače pa mam skor skoz bliz 100% health-a, tako da tolk o mojih sposobnostih strelanja Doom-ovih pošastkov. Glih zato se jih ne ustrašim, ker jih sploh ni težko pošicat. Itak so glupi kot noč, vključno z zombi marinci, k mi je en laufal direkt proti meni medtem ko sem praznil puško vanjga. Verjetno ne rabim povdarjat, da ni nikoli prišel do svojega cilja.

Skratka upam, na kaj boljšega v nadaljevanju, medtem mam pa dovolj pekla z enih zaj... izpitom, tako da mi je Doom 3 pravzaprav relaksacija :D.

Firebat ::

Na strašnost vpliva zvok(5.1 sistem, slusalke(naredijo igro bolj intimno:)), stereo ...), okolje (noc, dan, tema), grafika(low, medium, high), hitrost igre(tekoce, zatikajoče). Sam ce se zatika ko te sovrag mahne je lahko se bolj strašljivo, ker adrenalin zacne narascati, ker ne mors tako hitro prmaknt misaka:D. Uglavnm veste kaj mislm. Zvok naredi igro strasno!. Avtorji so se pac potrudill, da je vse v najlepsem redu :).

Spc ::

globoko grlo ::

hm, ne se smejat, ampak kako se pride v konzolo, tilda ne prime, oz. kako in kam vtipkam timedemo demo1, al pa kj drugega

tnx

OmegaBlue ::

Pritisni Ctrl+Alt in tildo :D
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

woot, 20 mio USD ? 8-O

WhiteWolf ::

atgr+tilda

blonk ::

imam novico ki nevem če bo pri vas delovala pri men je:izboljšava fps-ja.

kjer ste igro inštalirali npr:programfiles\doom3\base-v base poiščite file doomconfig.cfg-odprite z notpadom-poiščite setaimage_cacheMegs32-in si spremente na 96 ali pa tudi več videl sem da so si tudi spreminjal do 256.

lastne izkušnje igra mi sedaj dela na 1280×1024 na fps oko 45-60-high detail prej na starih nastavitvah pa 1024×768 pa okol 20-30high details.

zasledil pa sem da še niso pogruntal kako je to mogoče,zato delate to na lastno odgovornost:
lp.

flipflop ::

No sedaj sem jo še malo dlje igral, in moram rečt, da je res pretemna. Včasih ti celo baterija ne pomaga. Da ne omenjam kako je zanimivo, ko se zombi skrije za škatlo, luči so ugasnjene in potem na blef streljaš nekam, kjer bi naj bil. Pretirano ne šteka, vendar ni preveč igralno, bom poskusil še s spreminjanjem tega filea.

flipflop vrjam mi da bo saj za 30% molje delovala igra kot do zdaj

PARTyZAN ::

blonk verjetno si mislil seta image_cacheMegs "384" tole? Jaz sem iz default 20 dal na 384 pa ni nobene razlike :) Aja mam pa 1GB rama pc4000 500mhz

l-note ::

Sem probal tisto s config file-om pa mislim da ni niti manjše pohitritve. :(
Enako je pri mojem frendu.

Aja, original nastavitev je bila "20", zdej sm pa dal "256". Imam pa 512 MB RAM-a (če je to sploh pomemben podatek).

lastne izkušnje igra mi sedaj dela na 1280×1024 na fps oko 45-60-high detail prej na starih nastavitvah pa 1024×768 pa okol 20-30high details.

To je malo vec kot 30% 8-O 8-O

Katero grafo pa mas ?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

kuglvinkl ::

Poglejte si na Anandtechu benchmarke tudi s starimi kartami. Zanimivo, ni kaj (leti predvsem na jako slavno NV25 serijo).

Sicer pa, lepo je razvidno, da NV40 trga gate. BTW, ATi naj bi v jeseni z Cat 4.9 "vrgadil podporo za Doom 3" (my ass). To pomeni, da zdej ni podpore za ta špil? hehe... >:D R500.
Your focus determines your reallity

Zgodovina sprememb…

l-note ::

Jst in frend mava Ti4200. = s "hackom" nobene pohitritve

Sem tudi jaz spremenil in sicer in 20 na 96, hkrati pa spremenil na 1024x768 resolucijo in moram reči, da šteka mal bolj, ampak tudi zgleda mal bolj. Sicer me še vedno bodejo v oči pretirano skompresirane texture na steroidih, ampak bo za preživet.

A kdo ve kakšna je razlika v hitrosti med R9800Pro128 MB in tako z 256 MB, predvsem pri višjih detajlih, ko texture niso več skompresirane?

imam 9800pro128 ramov 512 400mhzin sem nastavo iz 20na 96 in mi dela super na ločljivosti 1280×1024 high detail
več preber tukaj:

http://www.forumplanet.com/planetdoom/t...

ata strumf teb bi moglo igra delat na ločljivosti 1280×1024 brez problema high detail

kuglvinkl ::

Your focus determines your reallity

Nalozim nove driverje in ne rebootam. Pozenem doom3 in mi med drugim napise :

Exit is the only option.

Haha! Kak sem se nasmejal ;)=

Dr_M ::

no..tut jest sm si omislu doom3...in vse kar lohk recem....

magnificent, brilliant, excellent, marvelous, impressive, outstanding, splendid, sublime & superb....and its good too.

drugac pa...men na ti4200 kr posteno steka na 800x600 meduin detail,2xAF, brez ostalih stvari.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

A tip: the high quality setting automatically sets Anisotropic
filtering to 8, and it's buried in the system config file. This is too
high for my system. What I did was edit the file "DoomConfig.cfg" --
scroll down a ways and you'll see a line about anisotropy level. I set
it lower (in my case, I'm fiddling between 1 or 2). That did the
trick, and allows me to play on High setting (which also gives you
more varied sound FX)."
collapse

Uri ::

Jaja TrOn ti pravš, da DOOM ni za navite sisteme.. že možn.. ampak jest nimam pa čist nč navit.(mam pa sicer AMD64 3200,9800pro+ pa 512 rama).Mislm bi blo sploh brez veze navijat za to igco.Uglavn še zmer mi sm pa ke ribne.

car ::

P4 Prescott 3Ghz, Intel 875 ultra chipset, 2x512MB DDR400 ram, 160GB SATA in 80GB ATA133, Audigy2 pa Radeon 9800XT 256MB.
Morm rect da sm probu Doom3 na 1280x1024 ultra quality pa ze kr fajn pobere frejme ponekod. Trenutno spilam na 1024x768 ultra quality pa dela cist gladk spil.

swar ::

hl2 smo nekateri ze vidl in igral,pa morem rect da mi je 100x hitrejs delal kot doom pri boljsi grafiki.

Med high in ultra so zelo male razlike. Raje si daj na high in visjo resolucijo, ce ti konfiguracija to omogoca.

frudi ::

ker je to famozno 'tekoče delovanje' zelo subjektivna zadeva, predlagam da vsak, ki komentira kako super ali obupno mu doom3 laufa na določenih nastavitvah, to podkrepi s konkretnimi številkami. bodisi da pove tipične in najnižje fps, ki jih doseže med igranjem (ne rabiš fraps za to, preprosto odpreš konzolo in vpišeš com_showfps 1 (brez \ na začetku!)) ali pa cifro, ki jo izpljune timedemo (ukaz timedemo demo1).
recimo, na 1024x768 high detail brez fsaa mi timedemo izpljune povprečje 42.2 fps, medtem ko so med igranjem fpsji večinoma nekje med 30 in 50, z občasnimi padci do ~25 (nižje zelo redko). to na AXP@2310 (210x11), 512 mb rama in radeon 9800pro 128mb (še malo navit). sem poskusil tudi višje resolucije, ampak v 1152x864 zgubim ene 5 fps, v 1280x1024 pa že 10, kar se mi pa glede na kakovost slike ni zdelo vredno.

sicer pa se glih trudim odposlat sporočilo s comm towerja in špil še vedno vleče. po drugih forumih sem prebral dosti slabih komentarjev, marsikomu po začetnem navdušenju igra postane preveč dolgočasna. res je, da se privadiš in sčasoma zgubi tisto začetno srhljivost, ampak meni se vzdušje še naprej zdi vrhunsko.
good job id :)
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

ali3n ::

- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

doom3 je res prvi spil po unreal2, ki je res vreden igranja (single player seveda).

za tekoce igranje more bit vsaj 80fps povprecno...kar je mn, je zelo tezko igrat.

DarwiN ::

to bo ja, če ti vidiš razliko med 50 in 80 frejmi/s sem jaz becikl..

Some people always exacurate
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

komedijant.

ne vids razlike, ce si slep ja.

Oblivion ::

Timedemo demo1 mi na 1024x768 4xAA vrze vn 49fps na masini AMD64 3000+, 1gb rama, radeon x800pro. Malo nelogicno se mi zdi zakaj dela v tem demu na trenutke zelo pocasi, na trenutke pa leti ku zmesano.

He, he še ena :D.

matter ::

za vse ATI userje:
Zunej so CATALYST 4.9 BETA "doom3" hotfix.
Ampak so BETA tko da vam lahko druge igre jebejo jadajadajada....

Klikenzihir za dl
forum

performans od tipa na forumu (en prej je reku da mu mal slabš rezultat da timedemo):

Specs:

AthlonXP 2600+ @ 2227mhz
2 x 256mb @ 356mhz
9800 pro 256mb @ 400:360

timedemo demo1:

CATALYST 4.7 WHQL

1. 61.8 secs = 34.8 fps
2. 56.8 secs = 37.8 fps
3. 54.8 secs = 39.2 fps
4. 54.7 secs = 39.2 fps
5. 54.7 secs = 39.3 fps

CATALYST 4.9 beta "Doom hotfix"

1. 56.8 secs = 37.8 fps
2. 49.8 secs = 43.1 fps
3. 49.9 secs = 43.1 fps
4. 49.9 secs = 43.0 fps
5. 49.9 secs = 43.0 fps

Zgodovina sprememb…

• spremenil: matter ()
««
14 / 25
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Half-Life II (strani: 1 2 3 431 32 33 34 )

Oddelek: Igre
1693124066 (3542) oo7
»

Doom 4 (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

659124240 (39527) SoundBlaster
»

6800 gt sparkle (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
696573 (5567) jest10
»

Quake IV or 4

342453 (1295) Tilen
»

NV35 ali GeF FX 5900 Ultra (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
585276 (4566) Ahiles

Več podobnih tem