Forum » Navijanje » Q6600 (začetniško navijanje)
Q6600 (začetniško navijanje)
Vlad Tepeš ::
Evo končno mi je po precej požrtih živcih ratalo navit svoj 4-jedrnik. Orthos ga je požegnal z 8-urnim testom. Zdaj pa svoje nastavitve dam v vpogled še izkušenejšim, da povejo če je vse OK. Predvsem glede voltaž.
Konfiguracija:
Intel Q6600
ASUS Rampage Formula
2x2GB TeamGroup Extreme dark
Vrednosti:
Množilnik: 7x450
Rami: 900 Mhz (5-5-5-15)
Voltaže:
CPU: 1,325
NB: 1,37
DRAM: 2,2
SB: 1,05
C1E support: enable (da menja množilik z 7 na 6 in obratno)
Bo v redu?
Konfiguracija:
Intel Q6600
ASUS Rampage Formula
2x2GB TeamGroup Extreme dark
Vrednosti:
Množilnik: 7x450
Rami: 900 Mhz (5-5-5-15)
Voltaže:
CPU: 1,325
NB: 1,37
DRAM: 2,2
SB: 1,05
C1E support: enable (da menja množilik z 7 na 6 in obratno)
Bo v redu?
Rad imam mir in svoj računalnik!
Kot so men rekli je nižji množilnik bolši. Ker je večji FSB OC (1800 v mojem primeru) in rami so hitrejši!? Neki v tem stilu, ne znam čist pravilno utemeljit ^^
Wofk ::
ti kr lepo naštimi na 9 pa večaj fsb pa boš videl do kje boš pršu 7x450=3150, 8x450=3600, 9x450=4050 s primernim hlajenjem seveda
OC fsb-ja nima pomena, in to da so rami hitrejši ti ne da več hitrosti pri aplikacijah, bolj pomembni so nižji tajmingi ramov
OC fsb-ja nima pomena, in to da so rami hitrejši ti ne da več hitrosti pri aplikacijah, bolj pomembni so nižji tajmingi ramov
Baxxxter ::
Višji fsb v primerjavi clock to clock je seveda hitrejši, ampak kot je Wofk omenil, samo OC FSBja je brez pomena. Sedaj ko veš koliko FSBja nese plošča in ram pa zvišaš multiplier procesorja, znižaž multi rama,... seveda pazi na temperaturo. Pazi tudi na voltažo FSBja če si ga pustil na Auto. Previsoka voltaža FSBja dolgoročno ni zdrava za procesor, večina matičnih plošč na Auto nastavitvi pa zna kr dost pretiravat.
IVo ::
Ja samo če nima boljšega oz. vodnega hlajenja potem je že 8x450 zlo težko doseči (s quadom) je pa res da če ne procesor ne zdrži višjih MHz potem kar FSB dviguj... SE POZNA! Še posebaj v razmerju 1:1 (FSB:RAM).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: IVo ()
Ja tu je končno zadeva stabilna, zato nisem zagret še kaj dodatno navijat =)
Nisem pa nastavil FSB voltaže! Kje bi pa to najdu oz. kako se imenuje to pri ASUSu? Ter kakšne so povprečne vrednosti? Hladilnik imam od Noctue NH-C12P. Temperature pri polni obremenitvi so nekje 48 stopinj.
Nisem pa nastavil FSB voltaže! Kje bi pa to najdu oz. kako se imenuje to pri ASUSu? Ter kakšne so povprečne vrednosti? Hladilnik imam od Noctue NH-C12P. Temperature pri polni obremenitvi so nekje 48 stopinj.
M-XXXX ::
VFSB- daj na okoli 1.5V
Edit: Da ti malo pomagam
VCPU 1.55V
PLL 1.6V
VFSB 1.5V
DRAM 2.2V
NB okoli 1.5V (potem lahko probaš manj)
Uporabi te nastavitve in nastavi 420x9 pa boš videl kje si...
Edit: Da ti malo pomagam
VCPU 1.55V
PLL 1.6V
VFSB 1.5V
DRAM 2.2V
NB okoli 1.5V (potem lahko probaš manj)
Uporabi te nastavitve in nastavi 420x9 pa boš videl kje si...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: M-XXXX ()
Sedaj sem nastavil na 8x420, prej sem še vedno imel na 7x450. Včeraj pa mi je med igranjem half-lifa (e1) enostavno zvok zatrokiral in blue screen. Takrat sem imel na 7x450, testirano z ORTHOSOM 6 ur in je bil stabilen, sedaj pa se mi sesuje med igranjem relativno nezahtevne igre. Po tem sem se spravil spreminjat nastavitve in sem uštimal 8x420, nakar je zopet zadeva laufala že skoraj 1 uro brez posebnosti, nakar zavrtim nek komad in evo spet blue screen???? To se je pojavlo 10sec po tem ko sem zavrtu pesem!? Je lahko vzrok temu zvočna? Imam SupremeFX (itak jo nameravam menjat), že to se mi zdi čudno ker od včeraj slušalke ves čas čisto tihi cvilijo kadar ni inputa (zvoka). Je lahko to vzrok navijanje za sesutje ali zvočna? Sam malo sumim zvočno, glede na to da se prej nikoli ni zadeva sesula.
Evo sem danes kupil X-Fi Fatal1ty titanium pro, zadeva leti ko sneta skirca in zaenkrat o modrih zaslonih tudi pri najmočnejši obremenitvi ni duha niti sluha - upam da tko tut ostane , tudi tistega brenčanja ni več. Očitno je bila zvočna fuč ali kaj!?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Problem pri navijanju INTEL E8500? (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 10172 (9435) | Sibirc |
» | P5B-E Plus + E6300 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Navijanje | 13521 (7383) | AndreAS |
» | >>E8x00 serija a.k.a Wolfdale<< (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Navijanje | 42146 (23688) | Dr_M |
» | Navijanje e4300 (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Navijanje | 20692 (9575) | ZaLoMaT |
» | Sami problemi z navijanjem 4-jedrnikaOddelek: Navijanje | 2593 (1725) | Fr33man |