» »

Multikulturnost

Multikulturnost

Temo vidijo: vsi
««
3 / 43
»»

nevone ::

Za začetek pa - striktno uveljavljanje zakonodaje.

To pa dosežeš kako že? Kdo bo preganjal vse silne kršitelje, če so pravni postopki tako zapleteni in dostikrat tudi politično obarvani.

Iluzija je to, da bi to družbo lahko tako nahitro naredili multikulturno v tako širokem smislu, kot se nekateri za to zavzemajo. Še v okviru ene kulture imamo preveč trenj, da bi pa vpeljali v sistem naenkrat ogromno tega ... pa ne vem, če zdrži.

ukrepi, ki naj preprečujejo getoiziranje in podobne pojave, ki so ponavadi zaslužni za ločevanje med različnimi prebivalci. Ko pa maš ločevanje, maš pa probleme.

Do I smell EnakostTM here, tisto enakost, ki je rodila socializem, ki potem samega sebe ni vzdrževal?
Enakost ne dosežeš z zakoni niti z striktnim uveljavljanjem le-teh. Enakost se gradi počasi, korak za korakom, z razvojem novih znanj, ki edina lahko na koncu prinesejo enakost. Do takrat smo pa različni in bomo ostali različni, in noben zakon nas ne bo naredil enake.
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Zgodovina sprememb…

• spremenila: nevone ()

Daedalus ::

To pa dosežeš kako že? Kdo bo preganjal vse silne kršitelje, če so pravni postopki tako zapleteni in dostikrat tudi politično obarvani.

Pravna država™. Tista, za katero se menda zavzemaš. Al boš pa rekla, da to itak nima smisla (in z lopato v roki lavfala ograjevat "prave" od "nepravih" oziroma obratno)?

Do I smell EnakostTM here, tisto enakost, ki je rodila socializem, ki potem samega sebe ni vzdrževal?
Enakost ne dosežeš z zakoni niti z striktnim uveljavljanjem le-teh. Enakost se gradi počasi, korak za korakom, z razvojem novih znanj, ki edina lahko na koncu prinesejo enakost. Do takrat smo pa različni in bomo ostali različni, in noben zakon nas ne bo naredil enake.

Nehaj prdet, ker vohaš preveč. Je res, da enakosti ne moreš dosegat zgolj z zakonodajo, je pa zakonodaja prva, ki jo mora uveljavljat. Kako pa misliš, da so se črnci v ZDA borili za svoje pravice? Pa menda ja ne tako, da so rasistom v spanju prigovarjali, da bi jih korak za korakom pa le lahko počasi pripoznali za enakovredne ljudi? Ne, prvo je bila zakonodajna norma (upoštevanje katere se je včasih izsililo z uporabo sile), pol je pa folku začelo počasi kaplat, da mogoče pa le to niso opice, ampak ljudje. To, da eni še danes tega ne dojamejo, je pa problem zapiranja (v lastno selo in mentalnega) pred novimi znanji.

Dokler pa dovoljuješ zakonodajne izjeme na podlagi veroizpovedi, rasne pripadnosti, ipd... pa enakosti ne bo. Does not compute.

Sej sploh ne vem, kaj se usajaš, ker zagovarjaš isto, kot jaz. A so mogoče predsodki malo problem a:)) Daj mi naredi eno uslugo - in drugič razna podtikanja in namigovanja zadrži zase. Si dosti pametna, da jih ne rabiš.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Popolnoma razumem tvoj gnev nad mojimi dvomi, da pravo lahko zagotovi pravico in mir za vse.

Kar je moj osnovni pomislek, je to, da pravo tudi odpove, če pride do kritične mase potrebnih pogojev.

Jaz v bistvu tega svojega razmišljanja niti nimam preveč rada. Ampak zgodovina se preveč rada ponavlja, da bi bilo neprimerno opozarjati na morebitne nevarnosti.

o+ nevone

Jst ::

Kako boš pa preprečil getoizacijo?

Namreč, že če pogledamo na primeru LJ, imamo stanovanja vseh cenovnih rangov. In prišleki/priseljenci dvomim, da si lahko privoščijo luksuzna stanovanja. Ostanejo jim samo določeni deli, kar tudi ob ustrezni zakonodaji, ne preprečuje, da se ne bi zbirali na določenih območjih. Kje je to v LJ in katere narodnosti so zastopane, verjetno ne rabim pisati...

Moje mnenje je, da samo z ustrezno nediskriminatorno zakonodajo ne moreš storiti nič. Razen, če z zakonodajo prisiliš lastnike novogradenj, da nek odstotek svojih stanovanj "podarijo" tujcem. V tem primeru pa nimaš svobodnega trga...

Torej, kako se boriti proti getoizaciji?
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Saladin ::

Pri stanovanjih je vprašanje zgolj denar.

Stereotip je mišljenje, da samo tujci kupujejo najcenejša stanovanja - tudi veliko Slovencev ima omejene finančne možnosti.

Zato te nima kaj veliko za skrbeti en kup tujcev ene narodsnoti - ima te za skrbeti kup revežev iz cele regije.

Ne gre se za bitko "tujci proti nam", ampak klasično "reveži proti bogatim".
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

@nevone - sej se skor strinjama. Pravo lahko odpove, samo ne brez izdatne pomoči raznih (kratkoročno, v volilni cikel) politikov, ki rajši kupujejo "socialni mir," kot pa da bi prevzeli tveganje ukrepanja.

Namreč, že če pogledamo na primeru LJ, imamo stanovanja vseh cenovnih rangov. In prišleki/priseljenci dvomim, da si lahko privoščijo luksuzna stanovanja. Ostanejo jim samo določeni deli, kar tudi ob ustrezni zakonodaji, ne preprečuje, da se ne bi zbirali na določenih območjih. Kje je to v LJ in katere narodnosti so zastopane, verjetno ne rabim pisati...

Moje mnenje je, da samo z ustrezno nediskriminatorno zakonodajo ne moreš storiti nič. Razen, če z zakonodajo prisiliš lastnike novogradenj, da nek odstotek svojih stanovanj "podarijo" tujcem. V tem primeru pa nimaš svobodnega trga...

Torej, kako se boriti proti getoizaciji?

Odgovora na žalost ne vem. Kar mene moti ni tolko to, da "gliha vkup štriha" pri naseljevanju. Če jim paše živet točno tam, pa naj. Večji problem je getoizacija v smislu dopuščanja kakih škodljivih (verskih/kulturnih) praks, al pa recimo mižanje ob razraščanju barakarskih naselij. Ko so enkrat dovolj velika, jih ne moreš več odstranit. In če je prisotna še revščina (in politika gledanja stran), maš takoj zraven čudne stranske efekte ala kriminal.

En del odgovora je pa dal Saladin - niso sam "čefurji" problem. Malo je hecno tvoje pisanje, ker predpostavlja, da že zgolj naseljevanje tujcev pomeni problem. Pa ga ne, pomeni ga prenos raznih (malignih) kulturnih posebnosti. In nepripravljenost države, da urepa proti temu in se bori proti prenašanju le-teh na naraščaj in dlje v okolje. Mene ne moti, če se muslimanski župnik dere z minareta. Me pa moti, če poziva k uničevanju "krivovernih in nevernikov." Take zadeve MORAJO stran.
[J.P.Sartre]

Pač se nisem izrazil politično korektno ampak vseeno; brez priseljevanja tega problema ni. Kar ne pomeni da je krivo samo to, je pa prvi pogoj. Koliko se bo pa priseljena kultura asimilirala je pa po mojem mnenju odvisno od te - kulture, ki se priseljuje in manj od nas.

djordjevic ::

Heh, saj politična korektnost je po svoje en velik crap, in sicer v smislu, da zadeva ne reši ničesar, temveč tišči pokrov nad nestrpnostjo, ki, face it, končno nekje izbruhne, izbruh pa je silovitejši, kot bi bil, če bi se z nestrpnostjo ukvarjalo sproti. In izjava kolega nad menoj kliče natanko k temu. 'Priseljevanje je problem.' Smo res mi tako brez greha, da smo upravičeni vreči prvi kamen?
No grave is deep enough to keep us in chains.

Koliko se bo pa priseljena kultura asimilirala je pa po mojem mnenju odvisno od te - kulture, ki se priseljuje in manj od nas.

Mnja. Bo kr obojestransko treba gledat. Če boš priseljence s "palco kulturil" v svojo kulturo, je jasno, da ne bo nič. Sem že večkrat navajal primer Avstralije, ki je to poskušala naredit s priseljenci iz Azije, pa so meli sam kup problemov, dokler niso zamenjali pristopa. Integracijske politike morajo biti na mestu in se morajo izvajati.

Pa še enkrat en ccc od mene - tvoj komentar je šovinističen. Se pravi, nekdo se priseli in mi smo lahko navadne mone, pa se mora prilagajat, ne glede na karkoli? Hja, ne bo šlo. Tud ti se verjetno ne bi htel vključit v družbo, ki bi ti dala jasno vedet, da si navaden ničvereden čefur, dober mogoče za prenašanje gips plat po gradbiščih ane?
[J.P.Sartre]

Moja zdravnica in njen mož, prav tako zdravnik, sta se priselila in integrirala v družbo, jih vsi sprejemajo. Naša družba jim to omogoča. Če se pa ne bi hoteli, pa mi zavoljo človekovih pravic ne bi morali nič - čeprav ne mislim, da bi pa kar default morali kaj storiti glede tega. In bi šli prenašat gips plošče. Ali je to tudi "krivda" naše kulture?

Ali bi se vi priselili kam, kjer vas bodo imeli za čefurje?

Simpl. Kako misliš, da gledajo na priseljene Slovence v Avstriji ali Nemčiji? Jap, imajo nas za navadne balkanezere (bi nas imeli za čefure, pa te besede ne poznajo). Imajo nemškogovoreči narodi celo en pregovor za narode (vse, da ne bo pomote) nekdanje Jugoslavije: Geht nach Jugoslawien, sonst kommt Jugoslawien zu euch. V prevodu: Pojdite v Jugoslavijo, sicer bo prišla Jugoslavija k vam.

Dal si res dober primer. V Avstriji je bil Haider proti tujcem, a le te so ravno njega v največjem primeru volili, ko so dobili državljanstvo. Bolj sem mislil kakšno severno korejo...

Heh, saj politična korektnost je po svoje en velik crap, in sicer v smislu, da zadeva ne reši ničesar, temveč tišči pokrov nad nestrpnostjo, ki, face it, končno nekje izbruhne, izbruh pa je silovitejši, kot bi bil, če bi se z nestrpnostjo ukvarjalo sproti. In izjava kolega nad menoj kliče natanko k temu. 'Priseljevanje je problem.' Smo res mi tako brez greha, da smo upravičeni vreči prvi kamen?

Priseljevanje je problem. Sploh če ni omejeno, za kar se nekateri zavzemajo in kar je vidno iz linka, ki ga je dal USS Nimitz.

Seveda si nekateri želijo poceni delovne sile, ki bi jo na ta način pridobili. Ampak kaj se zgodi, ko ti ljudje delo, ki jih je prignalo v naše kraje, izgubijo, ker jih delodajalec ne potrebuje več. Večina se jih ne prekvalificira, ampak postanejo socialni problem.

Če želite potencialnim priseljencem dobro, potem pojdite tja, od koder prihajajo in jim tam naredite soliden življenski standard.

o+ nevone

Tear_DR0P ::

potem pojdite tja, od koder prihajajo

heh - latentni nacionalizem?
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Če nekdo pove things as they are, smo takoj šovinisti, nacionalisti, rasisti,....

Saj zato pa pravim, da je PC en veliki šmorn. Veliko raje imam odkrite šoviniste, nacionaliste, rasiste itd. kot ljudi, ki so takisto vse našteto, a se skrivajo pod tančico korektnosti. Čisti računi, dobri prijatelji, pravijo.

Ampak kaj se zgodi, ko ti ljudje delo, ki jih je prignalo v naše kraje, izgubijo, ker jih delodajalec ne potrebuje več. Večina se jih ne prekvalificira, ampak postanejo socialni problem.
o+ nevone

Tole je kar čez palec ali operiraš s kakšnimi konkretnimi podatki? Pa še ena reč me zanima. Velja to omejevanje 'priseljevanja' tudi v obratni smeri oziroma bi moralo? Če te prav razumem, zagovarjaš tezo, da selitev v okolje, kjer je priložnost za boljši zaslužek, napačna že v samem izhodišču, ker lahko pridobljeno zaposlitev nekoč tudi izgubiš. Kar je imho malo skregano s pametjo. So ga očitno na veliko srali Slovenci, lo so v začetku 20. stoletja šli s trebuhom za kruhom. Pa še nekaj. Mar kleni Slovenec, ki izgubi službo v domačem okolju postane kaj drugega kakor socialni problem?

Kdo lažje dobi službo: 1. getoiziran človek, ki se ni asimiliral ali 2. asimiliran *kdorkoli*?

Moji asimilirani kolegi, katere nimam za tujce (so pa po definiciji priseljenci) dobijo službo tiktak.

Ti verjetno misliš, da jaz te ljudi obsojem, da nam kradejo službe, amapak resnica je tako daleč stran, da mi najbrž niti verjel nebi.

Anyway, za getoiziranega človeka, ki izgubi službo, je veliko večja verjetnost, da se začne ukvarjati s kriminalom, če se ne že.

Vi, politično korektni debaterji - ki preden izrečete besedo tujec ali priseljevanje, si nadenete rokavice in umijete usta - povejte mi, kaj je za getoizacijo in izločitev iz družbe (ne-asimilaija) bolj krivia naša kultura?

durrenmatt ::

nekateri se preprosto dobro počutijo kot neasimilirani. poglej cigane. še posebej mariborske, ki so sploh specialci (priseljenci iz Kosova). In se jim j*** za službo, živijo od sive ekonomije, izobraževanje otrok pa je zadnja stvar, na katero bi polagali vrednost.

PacificBlue ::

nekateri se preprosto dobro počutijo kot neasimilirani. poglej cigane. še posebej mariborske, ki so sploh specialci (priseljenci iz Kosova). In se jim j*** za službo, živijo od sive ekonomije, izobraževanje otrok pa je zadnja stvar, na katero bi polagali vrednost.

Hehe, toliko ponudb kot sem pa v Mb od teh "specialcev" dobil, še posebej za zelo ugodno avto feršterkarijo, pa ne bom nkol pozabil. En tip je bil tko nabrit, da je delil kr vizitke(seveda ne njegove:)..
I’m out.
:3

seveda tista z nacionalizmom ni bila mišljena povsem resnično. vseeno pa se vprašajte kaj si mislite ko ste mnenja, da ljudje pa ne bi smeli s trebuhom za kruhom - večina teh teženj je zelo nacionalističnih ali šovinističnih, pa čeprav povsem nenamenoma.
moj trenutni cimer je iz irana. povsem vredu dečko, zelo delaven in ambiciozen, že pri svojih 19 letih - od katerih 4 leta živi v sloveniji. dela kot freelance grafični oblikovalec za razne angleške naročnike in sanja, da se bo odselil v anglijo, ko pri nas konča srednjo šolo. sam pri 19 letih nisem imel takih ambicij in marsikateri slovenec jih nima - večina jih raje hodi okrog na žure in se potem še ves teden hvali kako so ga pili. sicer dečko ni povsem biser, ampak je mnogo boljši človek od mnogih lokalcev.

Barakuda1 ::

moj trenutni cimer je iz irana

previdno miško!8-)
Vsak tujec iz teh krajev je potencialen terorist, njegovi prjatli ali celo cimri, pa potencialni simpatizerji.

Posebej bod pozoren, če se čudno oblač, ne pozdravlja mimoidočih z jasno izgovrjenim pozdravom v lepem, klenem domačem narečju "Bog daj" ali "Hvaljen Jezus" in podobno, nosi s sabo kak prenosn komp, z ljudmi iz njegovega okolja (tud ko telefinira mami domov), pa se ne pogovarja o knižni slovenščini.
Takšno obnašanje zna bit sila sumljivo.

Tole je kar čez palec ali operiraš s kakšnimi konkretnimi podatki?

Nemire v Franciji novembra 2005 ste že vsi pozabili?

Velja to omejevanje 'priseljevanja' tudi v obratni smeri oziroma bi moralo? Če te prav razumem, zagovarjaš tezo, da selitev v okolje, kjer je priložnost za boljši zaslužek, napačna že v samem izhodišču, ker lahko pridobljeno zaposlitev nekoč tudi izgubiš.

Nihče ne pravi, naj se preseljevanje ukine v katerikoli smeri. Vsekakor naj ljudje imajo možnost poiskati boljši kruh kjerkoli na svetu. Vendar pa situacija v svetu še ni takšna, da bi bilo zelo modro odpreti vse meje na široko. In tukaj se pogovarjamo predvsem o tej dilemi, ker nekateri Evropejci zagovarjajo to kot moralno nujnost.

Mar kleni Slovenec, ki izgubi službo v domačem okolju postane kaj drugega kakor socialni problem?

Predvsem kleni Slovenci ne gredo požigat okol, če so v stiski. Imamo vseeno vgrajene višje civilizacijske norme, kot marsikateri priseljenec iz manj razvitih področij.

vseeno pa se vprašajte kaj si mislite ko ste mnenja, da ljudje pa ne bi smeli s trebuhom za kruhom - večina teh teženj je zelo nacionalističnih ali šovinističnih, pa čeprav povsem nenamenoma.

Gre zgolj za previdnost. Nobenega šovinizma in nacionalizma ni tu. Jest si želim, da bi ljudje po vsem svetu dobro živeli. Tudi tisti, ki pridejo k nam, naj uspevajo čimbolje. Obenem pa malo dvomim, da smo že zmožni na lastnih tleh skrbeti za urejenost družbe, v kateri ne bi prihajalo do trenj.

o+ nevone

jype ::

nevone> Nemire v Franciji novembra 2005 ste že vsi pozabili?

Ne. Vemo pa, da je do njih prišlo zaradi monokulturnosti. Ker so se "avtohtoni francozi" delali francoze, priseljence se je pa načrtno (ja, načrtno) getoiziralo.

Tako da - slab primer.

nevone> Vendar pa situacija v svetu še ni takšna, da bi bilo zelo modro odpreti vse meje na široko.

Ja, saj niso. Ne vem, a bi jih ti raje bolj zaprla, ali bolj odprla? Večina držav ima povsem smiselne kriterije, po katerih ocenjuje možnosti, da lahko za nekoga poskrbi, ali pa da ta nekdo celo poskrbi sam zase.

nevone> Obenem pa malo dvomim, da smo že zmožni na lastnih tleh skrbeti za urejenost družbe, v kateri ne bi prihajalo do trenj.

Ja, saj nočemo. Hočemo imeti družbo, kjer ves čas prihaja do trenj, ker iz teh trenj izhajajo ideje (dobre in slabe).

Saj poznaš tisto od Orsona Wellesa o uri s kukavico, ane?

kleni Slovenci ne gredo požigat okol

kleni slovenci imajo že doma dovolj dela :D - kleni ameri pa recimo dobivajo celo sponzorstvo ameriške vlade, da malo požigajo po iraku (tle nimam v mislih ameriške vojske, ki je v iraku zato kr brani ZDA ampak mislim na razne "varnostnike").

USS Liberty ::

http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

USS Nimitz> Multikulturalizem...

Nova očala potrebuješ.

Lejte kaj je Bush naredu.

>>>>Nova očala potrebuješ.

Ja, najbolje, da si namesto očal nataknem levičarske plašnice...

>>>>Lejte kaj je Bush naredu.

Ja, itak, da je Bush kriv, pa Blaira si pozabil omenit... pa Nehru in Gandhi sta tudi kriva, pa verjetno tudi Janša, pa Pahor je tudi kriv za masakr v Mumbaju... Pa Theo van Gogh si je tud sam čreva prerezal sredi Amsterdama... Vsi so vedno krivi, samo muslimani nikoli nič...

USS Nimitz> Ja, itak, da je Bush kriv, pa Blaira si pozabil omenit... pa Nehru in Gandhi sta tudi kriva, pa verjetno tudi Janša, pa Pahor je tudi kriv za masakr v Mumbaju...

Ne, Pahor pa že ne! Jsm levičar!

USS Nimitz> Vsi so vedno krivi, samo muslimani nikoli nič...

Jah, tko to je. Islam je religija miru!

Multikulturalizem v JAR

http://www.rtvslo.si/svet/v-jar-u-ubili...

http://24ur.com/novice/svet/stranka-ubi...

Me zanima, če bodo črnske morilce sodili po kakšnih hate crime zakonih, pa recimo vodjo podmladka ANC zaradi sovražnega govora...

ahac ::

USS Liberty je izjavil:

Me zanima, če bodo črnske morilce sodili po kakšnih hate crime zakonih, pa recimo vodjo podmladka ANC zaradi sovražnega govora...

A ne bi vsaj tolk počakal, da ugotovijo kdo ga je sploh ubil in zakaj?

Južnoafriški mediji poročajo še, da naj bi se Terre'blanche zapletel v spor z dvema delavcema na njegovi kmetiji, starima 15 in 21 let, zaradi neplačevanja dela, oba pa je policija kot osumljenca za umor že aretirala.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

jukoz ::

Haha
ziher je ta tip kot white supremacy bebec zaposloval same črnce. In oni so z veseljem delali zanjga =)

@ahac
A je sploh važno, zakaj sta ga ubila???
Ko katerikoli belec na tem planetu iz kateregakoli razloga samo izpuli en las kakšnemu črncu, levičarski multikultiralisti takoj pozivajo na linč takšnih belcev in kričijo "hate crime". Tukaj, ko so pa ubili belca, bodo pa vse skupaj javnosti prikazali kot nek spor zaradi neizplačane plače... Tisti idiot, ki pa vodi podmladek Mandelinega ANC, bo pa seveda še naprej pozival na poboje Burov v JAR...

Ta umor je prišel v javnost, ker so pač ubili eno bolj znano osebo v JAR. Drugače so v JAR črnski rasisti od leta 94 naprej pobili na tisoče belcev običajnih ljudi, na stotisoče pa pregnali v emigracijo, pa liberal bias zahodni mediji o tem praktično ne poročajo. Pa še več belcev bi iz JAR pred črnskin terorjem pobegnilo v emigracijo, pa večina evropskih vlad in seveda tudi Obamina ameriška vlada zelo redko izdaja vstopne vizume za belce iz JAR in jih v imenu multikulturalizma raje talajo Nigerijcem, Somalcem, Arabcem, Pakistancem...

Zgodovina sprememb…

Double_J ::

ziher je ta tip kot white supremacy bebec zaposloval same črnce. In oni so z veseljem delali zanjga

Črnca sta ga ubila.
Dve šivanki...

USS ti si navaden populist, rumen ko tabloid. rasističnih pohodov črncev nad azijskimi priseljenci, ki se občasno zgodijo v USA pa sploh ne vidiš. trobiš samo tisto nekaj malega kar pride na tvoj radar :)

Double_J je izjavil:

ziher je ta tip kot white supremacy bebec zaposloval same črnce. In oni so z veseljem delali zanjga

Črnca sta ga ubila.

Šment, pa res. Že ni najdu kakih belih delavcev ki bi mu delali zastonj.

Kkaj boste pa pol rekli ko bodo Hildo al pa uno iz Gradisa zažgal? Da je to tut zato ker sami južnaki delajo v gradbeništvu in so necivilizirani?
Fantje in dekleta, dejte mal Travna brat. Razmere so iste. Tut danes se lahko zgodi kak upor obešencev. In mam občutek da ni tako daleč do tega. Sicer pa, sej je skrajni čas. Pa še na youtubu in twitterju bo. Da bo CNN lahko hitrej širu revolucionarnega duha. =)

Delali so mu za 30 evrov na mesec.... Ko bo pa ANC na čelu s posijevalcem in kriminalcem Jacubom Zumo dokončno zafural JAR, bodo pa delali za 3 evre za črne ANC gospodarje, tako kot v Zimbabveju...

Te črnci naj se raje upirajo kriminalcem iz ANCja, ne pa da se upirajo tako, da pobijajo nedožne bele kmete in pa belce iz delavskega in nižjega rareda v velikih mestih, ki si ne morejo privoščiti visokih ograj s kamerami in deset varnostnikov, ki bi jih varovali pred črnskim nasiljem...

USS Liberty je izjavil:

Delali so mu za 30 evrov na mesec.... Ko bo pa ANC na čelu s posijevalcem in kriminalcem Jacubom Zumo dokončno zafural JAR, bodo pa delali za 3 evre za črne ANC gospodarje, tako kot v Zimbabveju...

Te črnci naj se raje upirajo kriminalcem iz ANCja, ne pa da se upirajo tako, da pobijajo nedožne bele kmete in pa belce iz delavskega in nižjega rareda v velikih mestih, ki si ne morejo privoščiti visokih ograj s kamerami in deset varnostnikov, ki bi jih varovali pred črnskim nasiljem...

Prvo, tale Eugene Terre'blanche glih ni bil nedolžen. Leta 2004 so ga predčasno izpustili iz aresta. Sedel je ker je skoraj do smrti pretepel enga črnca.

Glede 300, 30 in 3 euri.
A bi ti delu na neki farmi enmu ki te prezira za 30 EUR. In pol ti še plača ne. Nebi.
A boš delu za 3 EUR enmu ki te ne prezira? Samo če moraš.
Kdo pa je kriv da so razmere v Afriki in po celem svetu takšne kot so? A so afričani krivi za to, da so revni, da jih konstantno izkoriščajo? Al ma mogoče kolonializem kej pri tem?
Če pa nekdo zafura svojo državo, naj jo pa. Sej majo kapitalizem z demokracijo. Bodo že pravi zmagal na volitvah.

drejc ::

> Al ma mogoče kolonializem kej pri tem?

Ima ja...po ukinitvi le-tega je šlo večalmanj vse v p.m...nelibelarno - kot se sliši, a resnično na žalost.
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

Zgodovina sprememb…

• spremenil: drejc ()

Snohman ::

http://24ur.com/novice/svet/napadi-na-u...

Takšnole multikulturnost imajo pa na švedskem, državi, katera nam je vzor. No, naj bi bila.
A potem za nekatere ne veljajo zakoni in jih lahko uveljavljajo sami al kako? Kaj pa svoboda govora?

ahac ::

Za koga ne veljajo zakoni?
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

donfilipo ::

Zakoni veljajo. Nekaj drugega je problem. Upam da nihče ne bo tega skusil. Rutinskega dela policije in zahtevnih postopkov, je kar obilo. Zahtevne so celo procedure, ko za 'junkija' vsak kmet ve, ob kateri uri in kje ga je treba prijeti, da se ga spravi z druščino v arest, kaj šele postopki, kjer so v ozadju sponzorirane ideološke 'droge'. Policija je počasna in pogosto ob sposobnih advokatih nemočna. Taka je temna realnost. In da je stvar še lepša, se pojavijo pa zares nevarne misli češ: 'pa kaj mu je pa bilo treba izzivati'. No ko se pojavi to, potem smo dejansko že pokleknili pred ideološkim pritiskom skrajnežev! In verjemite, da skrito tako razmišljajo tudi v švedski in drugih represijah!
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

guest #44 ::

Muslimani so od vseh skupnosti najbolj nevarni trenutno. Pa ne zato ker je njihova ideologija bolj nevarna, ampak zato ker imajo dobre sponzorje in veliko zaledje.

Morda pa samo tako izgleda, ker so v vedno večjem številu in kulturnem deležu, dobesedno telesno prisotni, v doslej pretežno krščanskem in agnostičnem prostoru. Dejanske nevarnosti spopadov kultur, jaz vidim ne med zahodom in islamom, pač pa spopad med zahodom in kitajsko. Lahko sem se pa seveda zmotil. Vojna napoved, ki jo je vrli kavboj napovedal militantnemu islamu, je svoje rezultate prinesla. Spremenilo se je liberalistično cincanje tajnosti osebnih podatkov in pravica do bomb:), in militantni islam se danes dokaj uspešno preganja na vseh nivojih. Evropejci še rahlo cincamo... a nemara prav dolgo ne bomo. Če recimo poči par bomb v nemčiji, se kaj hitro znajo vrli naciji iz židov preusmeriti na muslimane in potem ne bi bil rad v njihovi koži. Kitajcem recimo, pa si nihče niti približno ne upa napovedati niti poštenega spopada, kaj šele vojne:))

durrenmatt ::

Na muslimanih je problem, da njihova civilizacija ni doživela nekaj podobnega, kar je bilo v Evropi razsvetljenstvo. Torej sekularizacije oblasti in družbe. Evropejci so v vprašanju vere postali precej mlačni. Muslimani pa so veliko bolj vneti za vero. In naš problem je v tem, da ne želijo sprejeti naših razsvetljenskih idej sekularizacije, temveč nam hočejo vsiliti svojo vero. To je za nas toliko večji problem, ker je demografija na njihovi strani. Evropa postaja vse bolj kontinent starcev. Če že imaš otroka, imaš le enega, kvečjemu dva - kdor ima več kot to, te že čudno gledajo (v mestu, ne na vasi). Muslimani pa jih imajo - posplošeno povedano - toliko, kolikor jih zmore žena rodit. In Izraelci prav dobro vedo, da je Palesticev vedno več in da ne morejo z njimi imeti skupne države, ker jih bodo preprosto preplavili in bodo v lastni državi le manjšina. In to vedno manjša.

DeusVult ::

Edino, kar sta nam prinesla razsvetljenstvo in sekularizacijo je de facto predaja muslimanom in vsem ostalim "bolj vnetim" kulturam, ki zdaj bolj vneto imigrirajo v Evropo, mi pa jih "mlačno" sprejemamo. V času Križarskih vojn se je cela Evropa združena borila proti skupnemu sovražniku, danes pa istega sovražnika z odprtimi rokami vabimo v naše države.

P.S.:

http://www.rtvslo.si/blog/deusvult
Iz 26:2 "Naj vstopi zaslužen Narod, Narod, ki varuje Vero."

Muckalepa ::

Nekje sem zasledila, da multikulturalizem uničuje države od znotraj. Če pogledamo nekdaj mogočne države, se mi zdi prvi stavek na mestu.

Zgodovina sprememb…

Na nek način imigracija ruši in spet tudi gradi nove imperije. Da o žepnih državicah ne govorimo. Razen seveda, če so te postavljene na osnovi najnovejših svetinj. Recimo davčne oaze in bančništva:)

DeusVult ::

donfilipo je izjavil:

Na nek način imigracija ruši in spet tudi gradi nove imperije. Da o žepnih državicah ne govorimo. Razen seveda, če so te postavljene na osnovi najnovejših svetinj. Recimo davčne oaze in bančništva:)

Imenuj en 'imperij', ki je bil zgrajen z imigracijo.

In ne mi z ZDA, ker tisto ni bila imigracija, ampak kolonizacija. Odkar se je končala kolonizacija in začela imigracija, gre samo še navzdol.

Kar se pa v Evropi dogaja z muslimanskimi imigranti je pa organizirana vojna muslimanskega sveta proti Evropski Krščanski civilizaciji. Zaradi liberalcev in ateistov pa nimamo politične moči, da bi v tej vojni sodelovali, ampak smo prevzeli vlogo žrtev. Zakaj žrtvujemo svojo civilizacijo tuji? Zato, ker se ateisti podzavestno zavedajo, da je islam prav tako vrsta ateizma (ker ne verjamejo v edinega pravega Boga), in bi zato raje videli muslimansko Evropo, kot Krščansko.

Žalostno.
http://www.rtvslo.si/blog/deusvult
Iz 26:2 "Naj vstopi zaslužen Narod, Narod, ki varuje Vero."

USA so bile zgrajene, kar dobršen del z imigracijo. Ko so bile kolonije ustanovljene so imele bore malo prebivalcev. Vendar so bile potem tvorbe. Pravne. Kar je prišlo kasneje so v skoraj tolikem številu priseljenci, kot tam rojeni! Toliko formalno. USA so simbol za imigracijo. Le da ta ni več večinoma angleško govoreča, bela in suženjsko deklarirana afriška, pač pa iz juga amerik:)

Podobno je bilo tudi z Rimom. Tudi ta se je šel kolonije in si nakopal imigracijo, ki ga je nazadnje tudi pokopala:)

Kar pa se v v Evropi dogaja z muslimanskimi imigranti je naravna ekspanzija fertilno nezavrte muslimanske mentalitete (ki ni nobena vrta ateizma, pač pa monoteizem v trenutno številčno največjem vzponu), kar je pa spet posledica sorodnih oblik kolonizaciji, to je iskanja cenene delovne sile. Nima to veze ne posebej z ateizmom, ali krščanstvom. Ima pa res nekaj povezave z liberalizmom.

Žalostno? Ja. Ampak s takim zaletavim dogmatizmom in rasizmom, kot ga demonstriraš ti, je še priseljevanje toliko bolj podprto od sicer nevtralnih, ali recimo rahlo konzervativnih sil.
««
3 / 43
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Partizan vs. ISUS vs. begunec/migrant (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
548555 (7481) Mavrik

No-go zones (strani: 1 2 )

5912430 (10326) kuglvinkl

Islam v Evropi (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

1274246199 (223744) Truga

Glasna muslimanska molitev na fužinah (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Loža
47191710 (82177) Gandalfar

Posilstva v Oslu (strani: 1 2 3 )

11019262 (15925) Gandalfar

Več podobnih tem