» »

Partizan vs. ISUS vs. begunec/migrant

Partizan vs. ISUS vs. begunec/migrant

«
1
2

SimstrX ::

Malo mi je dolgcas, pa me zanima sledece:

Recimo hipoteticno, da nekje v Nemciji zraste neka skrajna krscanska skupina (recimo ji "ISUS")... Njihova ideja je "cista" Evropa s krscanskimi vrednotami, kasneje tudi cel svet. Torej obvezna krscanska vera za vse, udelezba pri masah in dnevnih molitvah, predzakonski seks in presustvo je strogo kaznovano, geji in lesbe gorijo, v soli verouk, zemljo je ustvaril bog... srednji vek.

Vojska ISUSa nekako spominja na moderne krizarje in inkvizicijo. Ce se ne upognes, si mrtev. Zasedejo vojaska oporisca, letalisca, skladisca orozja...

Pocasi se ISUS razsiri cez Nemcijo in cez meje v druge sosednje drzave, kjer so tudi ze vecje skupine ISUSa. Veliko mrtvih, zaprtih, preganjanih. Nekateri zacnejo bezati v druge drzave izven Evrope (ZDA, Rusija, vzhod...itd).

Obenem pa nastanejo skupine upornikov (recimo jim "moderni" partizani), ki se bojujejo proti ISUSu... Niso nevem kako uspesni, ampak se bojujejo. ZDA se zaenkrat se nocejo vmesavat, prav tako ne Rusija...

Koliko vas bi zbezalo v druge drzave (vzhod, Afrika, ZDA... itd) zaradi golega prezivetja, lepsega zivljenja in koliko bi se vas bilo pripravljeno boriti in krvaveti za svojo zemljo...?

Da bo bolj enostavno:

A = partizan
B = ISUS
C = begunec/migrant

Napisite svojo izbiro... hipoteticno.
  • zaklenil: Mavrik ()

fantasycamp ::

Sej vsi vemo odgovor, dejstvo je da se obnašamo do Arablcev kot do otrok, če oni naredijo nekaj jih ignoriramo, če mi gremo dol, se obnašamo po Koranu, ne lovimo njihovih žensk, pazimo da ne naročimo svinjine, ženske se morajo sploh pazit, ker če jih posilijo so one krive... geji se skrivajo, lezbe tudi, paziti moraš da nisi atesit....

Liberalna sredina nas je izdala, hoče vedno biti za in nič proti, tako se lepo počuti, boji se da bo rasistična ko se bo karkoli reklo proti Islamu...

všeč mi je pogovr z človekom ki je od tam..

vostok_1 ::

ISUS, hahaha, dobra!


Sicer pa se nagibam nekoliko bolj k partizanom. Ni pa begunec/migrant out of the question.

pirat ::

Fail v razmišljanju.

Krščanstvo za širjenje religije ne uporablja orodij kot so s tvoje strani omenjeni "obvezna krscanska vera za vse, udelezba pri masah in dnevnih molitvah, predzakonski seks in presustvo je strogo kaznovano, geji in lesbe gorijo, v soli verouk, zemljo je ustvaril bog..."

vostok_1 ::

Dude. Govorimo o hipotetičnem scenariju, ki je pravzaprav kar aktualen.

pirat ::

ne, ni.
Koliko lezbijk in gejev pa je že zgorelo zaradi krščanstva (v novejši zgodovini, ne mi prosim primerov izpred 1000 let, ipd)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pirat ()

vostok_1 ::

V afriki zagotovo kar nekaj. Point being...krščanski fundamentalizem spet ni tako far out ideja. In ja...biblija ima dovolj motivacijskih spisov za biriče, ki ti grmado postavljajo.

UNIVERZUM ::

Pozabil si na D: zaprt/mrtev ker nobena od zgoraj naštetih možnosti ne pride v poštev zame.
Asrock Z77 pro4-m,i5 3570, corsair 8gb, sapphire 4870,CC500R
Odrasli so samo otroci, ki jih nihče ne potegne za ušesa,
ko naredijo veliko neumnost/by yjpe

Jarno ::

Kaj pa E: infiltracija in sabotaža od znotraj?
Če bi nekdo dosledno navajal novo zavezo, bi zadeva hitro propadla.

SimstrX ::

Pirat: ponavljam :/ govorimo cisto hipoteticno... lahko tudi v paralelnem svetu, ki je podoben nasemu...

Univerzum: Preden bos zaprt/mrtev bos nekaj od A, B ali C...;)

Jarno: ti bos potem pac specialni agent partizanov - torej A ;)

Jarno ::

Če me dobijo, mučijo in usmrtijo pa še Kristusov mučenik po vrhu. Win-Win.

jype ::

pirat> Koliko lezbijk in gejev pa je že zgorelo zaradi krščanstva (v novejši zgodovini, ne mi prosim primerov izpred 1000 let, ipd)

Letos že precej. A te zanimajo konkretne številke?

SimstrX> Da bo bolj enostavno:
SimstrX> A = partizan
SimstrX> B = ISUS
SimstrX> C = begunec/migrant

Seveda bi šel za A, ampak tega ne bi pričakoval od nikogar drugega. To je izbira, ki jo mora vsak pri sebi razčistit in abotno je obsojat tiste, ki bi iz poljubnega razloga pobegnili. Obsojat tiste, ki se gibanju B pridružijo, je seveda pametno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Martin Krpan ::

A.
Jebi ga , nimam izbire ker sem že enkrat obljubil:D



P.S.
dotična obaveza ni moja , je pa moja identična razen jezika.:))

Pa še informacija za jurčka: domovino/državo si dolžan braniti , ni to nekaj kar boš lahko izbiral.
Drugače pa šus v čelo.:D

jype ::

AnS> domovino/državo si dolžan braniti

To ni res. Če temu verjameš, potem so te nategnili.

Martin Krpan ::

Lej jurči , vem da ti živiš v nekem povsem drugem svetu kjer se jagnje in lev skupaj igrata na livadi in kjer so Sneguljčica , Supermen , Rdeča Kapica in Miki Miška resnična bitja.8-O
Ja , taki ste res oproščeni dolžnosti braniti domovino.:))

jype ::

AnS> Ja , taki ste res oproščeni dolžnosti braniti domovino.:))

V sodobnih demokratičnih državah je branjenje domovine popolnoma prostovoljno - in to z dobrimi razlogi.

V državah, ki jih nihče noče prostovoljno branit, je pa treba malce več prisile. Enim je to všeč, ker imajo radi "trdo roko", drugim pa ne, ker so pametni.

Matako ::

Relativiziranje ni argument.

Vsaka lestvica ima prvo mesto in na lestvici supremacističnih, plemensko šovinističnih "religij" je pač islam __trenutno__ prvi.

Jbg. Lahko bi rekli da... premočno vodi.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

Martin Krpan ::

Tole demokracijo si spet čisto preveč resno vzel!8-O

Naj ti pomagam , obstaja ravno toliko kot zgoraj našteti junaki.:'(

jype ::

AnS> Naj ti pomagam , obstaja ravno toliko kot zgoraj našteti junaki.:'(

Obstaja, dokler je komu mar zanjo - tudi, če zgolj enemu samemu.

Matako> Vsaka lestvica ima prvo mesto in na lestvici supremacističnih, plemensko šovinističnih "religij" je pač islam __trenutno__ prvi.

Ne povsod. V Mjanmaru, na primer, je islam religija miru, budisti se grejo pa jihad.

morbo ::

jype je izjavil:

pirat> Koliko lezbijk in gejev pa je že zgorelo zaradi krščanstva (v novejši zgodovini, ne mi prosim primerov izpred 1000 let, ipd)

Letos že precej. A te zanimajo konkretne številke?

Ja. Z linki.

jype ::

morbo ::

jype je izjavil:

morbo> Ja. Z linki.

Africa's Christians Killing Gays

Linč ulice ali institucionalizirano ubijanje, tako kot v Islamu? (ne da se mi ravno gledat umorov nedolžnih)

Ker na wiki piše: As of January 2014, homosexuality is illegal in Uganda and carries a minimum sentence of two years in prison and a maximum of life. Primitivci, ampak od afričanov ne pričakujem kaj dosti več.

jype ::

morbo> Primitivci, ampak od afričanov ne pričakujem kaj dosti več.

Zabavno. Najprej jih z za islamske standarde ekstremnim nasiljem prisiliš v sprejetje krščanstva, jih učiš, da je treba geje pobit, potem pa rečeš, da od njih ne pričakuješ kaj dosti več.

lexios ::

V tem "hipotetičnem svetu" so begunci ateisti ali krščeni in verujejo v boga ter ideologijo svete knjige? Hipotetično najbrž ne predpostavljaš, da neka skrajna krščanska skupina vznikne iz nič ali? Je pretežni del prebivalstva hipotetične Evrope krščanske vere in se drži krščanskih naukov?

Kakšna religija je prevladujoča v državah kamor hipotetično bežijo? Lahko tam dalje furajo srednji vek, imajo verouk, udeležbo pri mašah in dnevnih molitvah, je predzakonski seks in prešuštvo prepovedano, ženske beguncev nosijo mini krilo, so geji in lesbe neverniki, v hipotetičnih ZDA verjamejo, da je zemljo ustvaril bog al jim bodo morali begunci vse to pojasnt? ...

Le par hipotetičnih vprašanj, če že govorimo o srednjem veku in vlečemo brezvezne hipotetične vzporednice s situacijo muslimanov v 21. stoletju. ;)

Razlika med "neko skrajno krscansko skupino" in krščansko skupino je zgolj v odtenkih...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lexios ()

jype ::

Sem prav slišal? Si hotel rečt, da je krščanstvo religija miru? Zgleda da je že čas, da spravim familijo ven.

pirat ::

Hočemo ti dopovedat, da je kar se nagnjenosti k nasilju tiče občutna razlika med krščanstvom in islamom.
Povsod so ekstremisti, a koncentracija njih je v islamu nekaj magnitud večja.

jype ::

pirat> Hočemo ti dopovedat, da je kar se nagnjenosti k nasilju tiče občutna razlika med krščanstvom in islamom.

Ne, ni je. Občutna razlika je med družbeno sprejemljivostjo hujskanja k nasilju v povojni evropi. Pred drugo svetovno vojno je bil islam videti kot slaba šala v primerjavi z nasiljem v krščanski Evropi, da se je to spremenilo je pa moralo pomret 60 milijonov ljudi, med njimi tudi več kot 10.000 krščanskih družin v Sloveniji.

http://www.bbc.com/news/magazine-223563...

Religija je opij za ljudstvo in zadrogirane množice je trivialno prepričat v nasilje. Izpostavljat islam bi imelo smisel, če se tega ne bi počelo z namenom specifičnega zaničevanja tistih, ki so bili v tako religijo vzgojeni.

Hočem vam dopovedat, da islamski ekstremisti niso nastali zaradi islama. Če bi na bližnjem vzhodu prevladovala katerakoli druga vera, bi bilo največ ekstremistov tiste vere.

vostok_1 ::

jype je izjavil:


Hočem vam dopovedat, da islamski ekstremisti niso nastali zaradi islama. Če bi na bližnjem vzhodu prevladovala katerakoli druga vera, bi bilo največ ekstremistov tiste vere.


Not true. Islam je naredil en nepismeni vojskovodja. Z islamom, dost lažje in bolj prepričljivo dobiš tisto psihološko motivacijo, ki jo iščeš. V drugih religijah moraš res manipulirat z besedami, da pride vn nekaj koherentnega, do takrat pa marsikdo se premisli.

Jarno ::

jype je izjavil:

Sem prav slišal? Si hotel rečt, da je krščanstvo religija miru? Zgleda da je že čas, da spravim familijo ven.

Ne eno ne drugo. Kristjani verjamejo, da je oblast (ki ima svojo politiko oz. vojne) od boga, sami pa so grešniki, ki so dobili preprosta navodila.

morbo ::

jype je izjavil:

Hočem vam dopovedat, da islamski ekstremisti niso nastali zaradi islama. Če bi na bližnjem vzhodu prevladovala katerakoli druga vera, bi bilo največ ekstremistov tiste vere.

Bah. Islam je nasilen povsod tam kjer se nahaja. Je edina verska ideologija, ki je v (institucionalni - džihad) vojni s celotnim preostalim svetom. To da krščanski primitivci v neki banana republiki napadajo geje, je kaplja v morje proti uzakonjenemu nasilju islamske ideologije.

Je pa zabavno kako ravno največji liberalci branijo čast najbolj konzervativne verske ideologije na planetu.

lexios ::

jype je izjavil:

pirat> Hočemo ti dopovedat, da je kar se nagnjenosti k nasilju tiče občutna razlika med krščanstvom in islamom.

Ne, ni je. Občutna razlika je med družbeno sprejemljivostjo hujskanja k nasilju v povojni evropi. Pred drugo svetovno vojno je bil islam videti kot slaba šala v primerjavi z nasiljem v krščanski Evropi, da se je to spremenilo je pa moralo pomret 60 milijonov ljudi, med njimi tudi več kot 10.000 krščanskih družin v Sloveniji.

http://www.bbc.com/news/magazine-223563...

Religija je opij za ljudstvo in zadrogirane množice je trivialno prepričat v nasilje. Izpostavljat islam bi imelo smisel, če se tega ne bi počelo z namenom specifičnega zaničevanja tistih, ki so bili v tako religijo vzgojeni.

Hočem vam dopovedat, da islamski ekstremisti niso nastali zaradi islama. Če bi na bližnjem vzhodu prevladovala katerakoli druga vera, bi bilo največ ekstremistov tiste vere.


In da se bo to (nagnjenosti k nasilju in islam) spremenilo bo moralo očitno umret še 60 milijonov ljudi, pretežno verskih fanatikov...

jype ::

morbo> Islam je nasilen povsod tam kjer se nahaja.

Aja? V Sloveniji se recimo nahaja. A nam lahko pokažeš, kako islamsko nasilje izstopa?

morbo> Je pa zabavno kako ravno največji liberalci branijo čast najbolj konzervativne verske ideologije na planetu.

Nihče ne brani islama. Pač eno in isto versko sranje, zapakirano v zeleno namesto črno škatlo. Napadamo naivno prepričanje, da je islam tisto, zaradi česar imamo danes težave - ker to ni res.

lexios ::

Aja? V Sloveniji se recimo nahaja.


Ne v sloveniji ga še ni. Zaenkrat imamo samo par bosancev in albancev, ki so hotl met svojo džamijo. ;)

jype ::

lexios> Ne v sloveniji ga še ni. Zaenkrat imamo samo par bosancev in albancev, ki so hotl met svojo džamijo. ;)

V Sloveniji je 50.000 muslimanov, islam je pa njihova religija. Če trdiš, da islama v Sloveniji ni, se lažeš - da se moraš zlagat, pa jasno kaže, da bi nas rad prepričal v nekaj, kar ne drži.

lexios> In da se bo to (nagnjenosti k nasilju in islam) spremenilo bo moralo očitno umret še 60 milijonov ljudi, pretežno verskih fanatikov...

Tega nihče ne ve, je pa jasno, da dokler bomo najbolj abotne diktature na svetu zalagali z obscenimi količinami finančnih in materialnih sredstev, fundamentalizma v teh državah (ki je islamski zgolj zato, ker so islamske te države) ne bomo mogli izkoreniniti.

lexios ::

V Sloveniji je 50.000 muslimanov, islam je pa njihova religija.


Ne seri o islamu v Sloveniji, v Sloveniji je okoli 50.000 ljudi bošnjaškega porekla, največ v Ljubljani in na Jesenicah. Ko je govora o islamistih so tiho kot rit. ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lexios ()

Martin Krpan ::

jype je izjavil:

morbo> Islam je nasilen povsod tam kjer se nahaja.

Aja? V Sloveniji se recimo nahaja. A nam lahko pokažeš, kako islamsko nasilje izstopa?

morbo> Je pa zabavno kako ravno največji liberalci branijo čast najbolj konzervativne verske ideologije na planetu.

Nihče ne brani islama. Pač eno in isto versko sranje, zapakirano v zeleno namesto črno škatlo. Napadamo naivno prepričanje, da je islam tisto, zaradi česar imamo danes težave - ker to ni res.


Islam v sloveniji ?
To verjetno misliš na tiste muslimane iz BiH ki požrejo več svinjine in alkohola in se gonijo za babami bolj kot boš ti kdajkoli ??!!:))
Naj ti zaupam , da ti naši bosanci mimo islama še šli niso.:))

Če kdaj pridejo v slovenijo pravi muslimani bodo najprej te naše "muslimane" poklali do zadnjega.
Zato ti naši muslimani nič kaj z navdušenjem ne gledajo na prihod "islamskih bratov" v evropo.

Martin Krpan je izjavil:

jype je izjavil:

morbo> Islam je nasilen povsod tam kjer se nahaja.

Aja? V Sloveniji se recimo nahaja. A nam lahko pokažeš, kako islamsko nasilje izstopa?

morbo> Je pa zabavno kako ravno največji liberalci branijo čast najbolj konzervativne verske ideologije na planetu.

Nihče ne brani islama. Pač eno in isto versko sranje, zapakirano v zeleno namesto črno škatlo. Napadamo naivno prepričanje, da je islam tisto, zaradi česar imamo danes težave - ker to ni res.


Islam v sloveniji ?
To verjetno misliš na tiste muslimane iz BiH ki požrejo več svinjine in alkohola in se gonijo za babami bolj kot boš ti kdajkoli ??!!:))
Naj ti zaupam , da ti naši bosanci mimo islama še šli niso.:))

Če kdaj pridejo v slovenijo pravi muslimani bodo najprej te naše "muslimane" poklali do zadnjega.
Zato ti naši muslimani nič kaj z navdušenjem ne gledajo na prihod "islamskih bratov" v evropo.


P.S.
jurček preveč visoko letaš , se boš moral kdaj spustiti med "delovne ljudi in občane" pa boš videl kako resnično živijo in kaj želijo.
Brez pravljic in pobožnjih želja.

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: PaX_MaN ()

morbo ::

jype je izjavil:

Napadamo naivno prepričanje, da je islam tisto, zaradi česar imamo danes težave - ker to ni res.

Islam je tisto zaradi česar imajo muslimani težave, ne mi (no mi rahlo posredno, zaradi našega političnega vmešavanja in imigracije).

Islam je tisti ki drži polovico muslimanske populacije (ženske) v nepismeni bedi in podjarmljenosti in tako preprečuje osebno rast in posledično znatno zavira napredovanje in razvoj teh družb.

Islam je tisti ki ni sproduciral nič civilizacijsko uporabnega v zadnjih, um, 500++ letih?

Islam preko šarije preprečuje sekularizacijo in demokratizacijo družbe. Edina alternativa teokraciji je tako diktatorstvo.

ipd...

jype ::

morbo> Islam je tisto zaradi česar imajo muslimani težave, ne mi (no mi rahlo posredno, zaradi našega političnega vmešavanja in imigracije).

To drži, ampak muslimanom je treba zaupat, da so približno toliko usekani, kot vsi ostali ljudje na planetu. Skratka, ravno toliko bodo ignorirali svoje svete spise, kot jih ignorirajo kristjani, židje, budisti in hindujci.

morbo> Islam je tisti ki drži polovico muslimanske populacije (ženske) v nepismeni bedi in podjarmljenosti in tako preprečuje osebno rast in posledično znatno zavira napredovanje in razvoj teh družb.

To je res samo na pol - v Turčiji, ki je definitivno islamska država, se to ne dogaja. V Savdski Arabiji pa se - mi pa za to plačujemo.

morbo> Islam je tisti ki ni sproduciral nič civilizacijsko uporabnega v zadnjih, um, 500++ letih?

Kaj civilizacijsko uporabnega je pa sproducirala katerakoli druga vera? Ever?

morbo> Islam preko šarije preprečuje sekularizacijo in demokratizacijo družbe. Edina alternativa teokraciji je tako diktatorstvo.

Zanimivo, da torej obstajajo demokratične volitve v islamskih republikah, da obstajajo celo sekularne islamske države in tako naprej in nazaj. Skratka, vidiš tisto, kar hočeš videt, dejstva te ne zanimajo pretirano.

AnS> To verjetno misliš na tiste muslimane iz BiH ki požrejo več svinjine in alkohola in se gonijo za babami bolj kot boš ti kdajkoli ??!!:))

Točno tiste. Sicer niso iz BiH, ampak so kljub temu muslimani. Več ko je takih, boljši je islam - ampak takih ne dobiš tako, da jih imaš za paciente, temveč tako, da jih imaš za normalne ljudi. Bolj ko jih zatiraš, več imajo razlogov, da se radikalizirajo.

AnS> Če kdaj pridejo v slovenijo pravi muslimani bodo najprej te naše "muslimane" poklali do zadnjega.

Ne, ne bodo jih - pri nas je to protizakonito, tiste, ki se s klanjem ukvarjajo, se pa kaznuje.

AnS> jurček preveč visoko letaš , se boš moral kdaj spustiti med "delovne ljudi in občane" pa boš videl kako resnično živijo in kaj želijo.

Ti nisi "delovni človek in občan", ampak pripadnik precej majhne skupine glasnih ksenofobov in rasistov. Za vas je značilno, da pojma nimate o ničemer, sovražite pa kljub temu vse. Delovno ljudstvo se od vas razlikuje po tem, da se jim jebe za vaše globalne islamske, kitajske in druge zarote, ker se itak spremeni vsakih par let in ker nikoli še ni bilo nič, odkar vas nihče ne jemlje resno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

lexios ::

jurček preveč visoko letaš , se boš moral kdaj spustiti med "delovne ljudi in občane" pa boš videl kako resnično živijo in kaj želijo.
Brez pravljic in pobožnjih želja.


Pa predvsem it kdaj vn, ne sam čepet za monitorjem... Vsaj s kolesom, pa štet nindže v Sloveniji na prste. Da bo imel neko vsaj približno racionalno primerjavo mu pa lahko člani Slo-tech častimo izlet v Berlin ali pa Teheran. ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lexios ()

SimstrX ::

Fantje inu dekleta... malo se umirite. Ne tece tukaj debata o islam vs. krscanstvo vs. budizem vs... Bolj me zanima, koliko ljudi je danes pripravljeno branit in tudi umreti za zemljo, za katero so se borili nasi dedi in ocetje...

Za primer; leta 1939 je Nemcija pod vodstvom Dolfeja okupirala Evropo, pa se je kljub tehnoloski premoci Fritza, veliko ljudi podalo v gozdove in poskusalo braniti domovino. Nekateri pa so tudi odsli onkraj luze oz. po svetu. Spet drugi so se pridruzili okupatorju.

Med mojimi kolegi je kar nekaj takih, ki bi kljub slovenskim/balkanskim koreninam odsli na varno. Spet drugi bi se borili.

Kaj bi storili vi? Koliko vas danes se cuti pripadnost svojemu narodu, kulturi in jeziku. Ali smo ze tako multikulti, da ni vec neke narodne zavesti...?

Leprechaun ::

Definitivno A,
kljub vsemu sranju imam še vedno rad domovino, kar pa ne pomeni, da podpiram našo debilno politiko od osamosvojitve. Če ne drugega, je veliko mojih pra-dedov padlo v partizanih med drugo svetovno vojno. Moja teta je pri 7. letih celo prenašala sporočila zanje po Pohorju, tako, da očitno imamo to v genih.

Če bi vsi razmišljali o begu, samo toliko v razmislek, lahko pride do situacije ko možnost slednjega ni več mogoča in takrat je najhuje. Čeprav pa podpiram prosto izbiro in nikomur ne bi očital njegove - razen B :)
*************************************************************

Zgodovina sprememb…

krneki0001 ::

Ne morem reči, da bi se šel partizane in se skrival. Podnevi bi se prilagajal okolici in pazil, da me nebi opazili, da bi s čim izstopal, ponoči bi se šel pa "palestnica na zasedenem ozemlju, kot so to počeli 30 let nazaj".
Torej vsak dan kak avtobus v luft vreč, sredi tržnice ob največji gužvi bi kaj eksplodiralo. Kak most bi se podrl, ko bi bili veljaki na njem, kak vlak bi iztiril, v vodo bi dobili kako biološko bolezen, verjetno bi se celo na jedrsko elektrarno spravil,...

jype ::

SimstrX> Bolj me zanima, koliko ljudi je danes pripravljeno branit in tudi umreti za zemljo, za katero so se borili nasi dedi in ocetje...

Uh, to maš pa kr problem: Naši dedje so se borili že za ideje, ne za zemljo. Za zemljo se je boril Matija Gubec.

SimstrX> Za primer; leta 1939 je Nemcija pod vodstvom Dolfeja okupirala Evropo, pa se je kljub tehnoloski premoci Fritza, veliko ljudi podalo v gozdove in poskusalo braniti domovino. Nekateri pa so tudi odsli onkraj luze oz. po svetu. Spet drugi so se pridruzili okupatorju.

To je taka romantična ubeseditev bistveno bolj kompleksnega konflikta. Evropo je v prvi polovici prejšnjega stoletja razdelilo toliko različnih reči - od religij, ideologij, kultur in vseh drugih mogočih in nemogočih kriterijev, da je zelo težko ljudi ločiti na partizane in domobrance, tujce pa na okupatorje in zaveznike.

nebivedu> ponoči bi se šel pa

Ti si totalen ISIS, človek.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

morbo ::

SimstrX je izjavil:

Kaj bi storili vi? Koliko vas danes se cuti pripadnost svojemu narodu, kulturi in jeziku. Ali smo ze tako multikulti, da ni vec neke narodne zavesti...?

Članstvo v verske horde odpade. In nebi si mogel nikoli odpustiti, če bi zapustil Slo in verskim fanatikom prepustil rodni kraj v katerega so predniki vložili življenje. Torej partizanstvo. Če sta na tapeti še kultura in jezik (OP govori predvsem o veri in zanikanju fizike :), potem pa sploh.

"Multikulti" je ekstremisitčna ideologija, ki v terminalni fazi privede do brezobrazne, plehke, brezdušne, zombificirane mono-kulture.

krneki0001 ::

jype je izjavil:

SimstrX> Bolj me zanima, koliko ljudi je danes pripravljeno branit in tudi umreti za zemljo, za katero so se borili nasi dedi in ocetje...

Uh, to maš pa kr problem: Naši dedje so se borili že za ideje, ne za zemljo. Za zemljo se je boril Matija Gubec.

SimstrX> Za primer; leta 1939 je Nemcija pod vodstvom Dolfeja okupirala Evropo, pa se je kljub tehnoloski premoci Fritza, veliko ljudi podalo v gozdove in poskusalo braniti domovino. Nekateri pa so tudi odsli onkraj luze oz. po svetu. Spet drugi so se pridruzili okupatorju.

To je taka romantična ubeseditev bistveno bolj kompleksnega konflikta. Evropo je v prvi polovici prejšnjega stoletja razdelilo toliko različnih reči - od religij, ideologij, kultur in vseh drugih mogočih in nemogočih kriterijev, da je zelo težko ljudi ločiti na partizane in domobrance, tujce pa na okupatorje in zaveznike.

nebivedu> ponoči bi se šel pa

Ti si totalen ISIS, človek.


Ja, jype a še nisi dojel, da nas je več takih in da ponoči vse begunce pojemo. Zato tudi ni nobenega v sloveniji.

jype ::

morbo> "Multikulti" je ekstremisitčna ideologija, ki v terminalni fazi privede do brezobrazne, plehke, brezdušne, zombificirane mono-kulture.

Ma, ko sem nazadnje blodil po velemestu, je bilo kar prijetno, pa nihče mi ni grozil.

morbo ::

jype je izjavil:

morbo> "Multikulti" je ekstremisitčna ideologija, ki v terminalni fazi privede do brezobrazne, plehke, brezdušne, zombificirane mono-kulture.

Ma, ko sem nazadnje blodil po velemestu, je bilo kar prijetno, pa nihče mi ni grozil.

Prehodno stanje. Tista bolj vsiljiva / dominantna / agresivna (Islam) ali "flashy" / cenena / poneumljena (amerikanizacija) "kultura" na koncu pohrusta druge bolj karakterno šibke kulture. In potem smo spet vsi enaki. Multikulti je zanimiv v omejenih dozah, a kot družbeni projekt je rušilen.

jype ::

morbo> Prehodno stanje.

O čem govoriš? Tako je že vsaj 70 let!

morbo> Tista bolj vsiljiva / dominantna / agresivna (Islam) ali "flashy" / cenena / poneumljena (amerikanizacija) "kultura" na koncu pohrusta druge bolj karakterno šibke kulture. In potem smo spet vsi enaki. Multikulti je zanimiv v omejenih dozah, a kot družbeni projekt je rušilen.

To pravijo le tisti, ki v resnici nimajo pojma, kaj multikulturna družba je.

Potem se pa zlažejo, da se v multikulturni družbi "ene zakone kar ignorira". Ne, ni res. Ene zakone se ignorira v butastih družbah, če so multikulturna ali ne pa ne predstavlja bistvene razlike.

Unknown_001 ::

Definitivno A

Zakaj?
Begunstvo je beda da ni večje, če bi vsi bežali od problema kmalu ne bi imeli več kam iti in bi bilo prepozno karkoli ukrepati. Železo se kuje, ko je vroče.

Biti pripadnik skrajne sekte? Komu pri zdravi pameti bi to prišlo na misel? Raje sploh ne živim kot pa da bi moral biti podložen nekemu skrajnemu sistemu ki zahteva srednji vek in vse utemeljuje z dogmami.

Kot partizan pa še vedno ohranim del svobode, dostojanstva, ponosa in imam izbiro in možnost da kaj spremenim. Skupaj s tem, da na bojišču v neizhodni situaciji raje sam sebe počim, kot pa da bom obsojen na še kako mučenje.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Miha 333 ::

SimstrX je izjavil:


Da bo bolj enostavno:

A = partizan
B = ISUS
C = begunec/migrant

Napisite svojo izbiro... hipoteticno.

A, ampak le v primeru, da bi ti partizani imeli dostop do opreme in orožja, da bi se sploh lahko zoperstavili B-ju. V nasprotnem primeru bi šlo takorekoč za samomor in bi prez pomisleka izbral C.

Manjka sicer še opcija D: Ostati v svoji državi in biti vpoklican v vojsko diktatorskega režima, ki ti porine puško v roke in te brez usposabljanja pošlje na fronto za "kanon futer". Opcija C spet ne izgleda tako slaba.

Če bi se v državi med seboj bojevalo kakšnih 5 različnih strani in bi bilo jasno, da država nima prihodnosti, verjetno spet C. Na čigavi strani bi se pa sploh boril, če je takšnih skupin "partizanov" kar nekaj?

Boriti se za svojo državo? Da, ampak: 1. Ne zgolj s pipcem (ker do drugega nimaš dostopa); 2. Jasno mora biti, katera stran predstavlja državo, za katero se boriš. Če se 5 skupin bori med sabo, katera je prava?

Skratka, vse skupaj mora imeti nek smisel. Če tega ni, pa, logično, C ("žermani").
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Francija in Islam (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
25240071 (36176) zee
»

Samomorilski napadi v Bruslju 22.3.2016 (strani: 1 2 3 426 27 28 29 )

Oddelek: Problemi človeštva
1419194043 (153864) Alencica

ISIS, poboji civilistov v Iraku (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
27182380 (55715) bluefish
»

Kako se mora islam spremeniti, da ga bo zahod 'sprejel'? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
22935572 (30973) guest #44

Več podobnih tem