» »

Desnica razpada?

Desnica razpada?

««
12 / 17
»»

Ted ::

TV hiša stoji za novinarjem, ne pozna pa dokazov - niti urednik niti njihova pravna služba.
Mah...

jype ::

JanK> Da citiram vsebino posnetka:

Morda pa zato žrtev Ropa še vedno ni tožila?

JanK ::

TV hiša stoji za novinarjem, ne pozna pa dokazov - niti urednik niti njihova pravna služba.

Khm:
Tožba je za Jungnerja nekaj povsem novega. YLE je od slovenske vlade že prejela elektronsko pošto, na katero je programska direktorica Riita Pihlajamäki odgovorila, da YLE upošteva merila kakovosti in standarde temeljnih novinarskih principov. »O vsebini sleherne oddaje zelo dobro premislimo, preden jo objavimo,« je zapisala Riita Pihlajamäki in dodala, da se na vsako kritiko ne odzovejo in tudi ne opravičijo.



»Oddaja Resnica o Patrii ni bila po godu Janeza Janše, ker zaradi podkupovalne afere dobra dva tedna pred volitvami nima mirnega spanca,« je prepričana programska direktorica na YLE. V helsinškem časopisu je bilo včeraj mogoče prebrati tudi Janševo napoved o razveljavitvi pogodbe s Patrio o oklepnikih AMV, če bodo dobili dokaze o podkupovanju.



Matti Virtanen, odgovorni producent oddaje MOT, je spet poudaril, da so oddajo Resnica o Patrii naredili skrbno kakor vedno. »Zgolj na podlagi govoric ne delamo oddaj. V tem primeru pa imamo več virov - v Sloveniji, v Patrii in na Finskem,« je za Helsingin Sanomat izjavil Virtanen.

MadMicka ::

Lejte, stvar je zelo enostavna. Ena resna novinarska hiša si take oddaje brez dokazov ne bi privoščila. Bi jo namreč potem odškodninska tožba prekleto drago stala. Ocenili so, da imajo dovolj dokazov, da bi se lahko na sodišču "izvlekli".

Ampak, nekdo, ki se na te stari spozna, mu vse pove že dejstvo, da finska policija študira našo kazensko zakonodajo! Kaj takega bi storili le v primeru, da bi naša država oz. organi pregona trmoglavo odklanjali sodelovanje. Ni kej, zdejšna oblast mora odletet.

drejc ::

Hehehe...bojte se levičarji.

Salto mortale so vam zakuhal Kos pa vaši kolegi iz Sistemske tehnike, ki izdelujejo 6x6, ki še po parih letih ne smejo na cesto ker cepajo na tehničnih.

Don't be a sore looser.

Dejte ga no srat, če bi bli dokazi bi jih že davno predstavili, saj bi jim to edino koristilo..no mislili so tudi da jim bo samo oddaja koristila ampak ž kot žal, ravno obratno je. Wait! Mogoče je pa JJ to sam sproduciral!

Vaši kolegi iz dnevnika so par tednov pred oddajo napovedovali tole oddajo, mudili so se celo tam in izročevali podatke Fincem z kolegom Kosom vkup. Klavorini pajdaši pa namerno zavirali odgovor Avstrijskim interpolovcem.
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

MadMicka ::

Še nekaj je tipično: nekateri, ki zase mislijo, da so "desničarji", vedno kričijo na nekoga, ki drugače misli, da je "levičar". Obratno je zadeva precej manj izrazita. Že tu se vidi, "koliko je ura".

Mah, sej ni za govort, skrajneži in slaboumni se zmeraj bolj na kupu držijo, svobodomiselni pa vsak po svoje.

KandazaR ::

Pa saj je to smiselno. Levica naj bi bila vendo bolj odprata za novitete in drugačno razmiščjanje desnica pač ne.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: KandazaR ()

Odin ::

Se mi zdi, da je v Sloveniji ravno drugace. Desnicarji so bolj za napredek in inovativnost medtem ko so levicarji proti vsakim reformam in naprednim idejam, ki jih "desna" vlada predlaga. Levicarji == Konservativci je interesanten a logicen pojav glede na to, da ima Slovenija zelo visoke davke in vse ostalo kar sledi iz tega zalostnega dejstva.

T-h-o-r ::

pa kaj nekateri še vedno verjamete, da bi finska državna televizija objavljala neke reči, samo zato, ker so jim eni slovenci tako rekli? :D
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

poweroff ::

Odin, kateri desničarji ap so za napredek in reforme? SDS, ki je reforme zelo subtilno sesula? LOL!

Pa še eno vprašanje: a kdo res misli, da je naša opozicija tako sposobna, da bi s svojimi vezami podtaknila lažne podatke finskim preiskovalnim organom in prepričala finsko TV, da pripravi to oddajo? A je kdo res tako zmeden, da misli, da slovenska levica obvladuje finsko TV?

Naj se prosim javi!
sudo poweroff

T-h-o-r ::

seveda jo obvladuje! pahor po kučanovem naročilu nese nekaj papirjev na finsko, oni pa brez preverjanja vse takoj objavijo, brez vprašanj :)


edit: včeraj zvečer je še janša sam rekel, da ne verjame v teorijo zarote
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: T-h-o-r ()

poweroff ::

"Jaz dam roke v ogenj zase, torej jaz vem, da nisem dobil podkupnine."
(Janez Janša daje zagotovila svoje nedolžnosti v zadevi Patria, 4. septembra 2008)


"Mislim, da bo ta roka, ki jo je dal v ogenj za nekatere v tej agenciji, zelo gorela."
(Janez Janša kot odgovor predsedniku Drnovšku, ko je ta zagotovil nedolžnost Iztoka Podbregarja, 19. maja 2007)

Zanimivo, ne?
sudo poweroff

KandazaR ::

Ja samo jo je on dal samo za sebe, kar še ne pomeni da ni nekdo drug prejel podkupnine.

poweroff ::

BTW: jaz sem na netu pogledal tisti dokumentarec. In jaz v dokumentarcu ne vidim, da bi novinar zelo direktno trdil, da je denar pobasal Janša osebno.

Trdi pa, da je vedel, da je pri tem koruptivnem procesu sodeloval in da je koristi pobasala SDS.

Če zdaj pomislim na razne brezplačnike ala Slovenski bednik, itd.... si ne morem kaj, da se mi ne bi dvignila ena obrv.
sudo poweroff

Sc0ut ::

Ker link iz Mladine meni ne dela, prilagam še direktni link=>

Banana Republik - tapravi demokrat!
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

Double_J ::

Matthai, a ne znaš finsko. Rekel je, da Janša rabi denar za pokojnino.

poweroff ::

A to je novinar rekel, ali je navajal neko govorico? Meni se zdi da slednje.

Je pa novinar lepo rekel, da ni neumen, da bi šel s tako obtožbo v javnost in si v primeru njene nedokazljivosti uničil kariero. Po moje se točno zaveda kaj je rekel in je prepričan v svoj prav.
sudo poweroff

Double_J ::

Kako govorico. To je pač sarkastično rekel, da rabi denar za pokojnino.

poweroff ::

Izjava Janše: "Kot sem že rekel, preučujemo vse možnosti, ki jih dopušča vaš pravni red. Veste da na žalost nihče v Sloveniji ne razume finskega jezika in obratno."

LOL?
sudo poweroff

Liker ::

Kolega Matthai pravi:
BTW: jaz sem na netu pogledal tisti dokumentarec. In jaz v dokumentarcu ne vidim, da bi novinar zelo direktno trdil, da je denar pobasal Janša osebno. Trdi pa, da je vedel, da je pri tem koruptivnem procesu sodeloval in da je koristi pobasala SDS.


Jaz pa vidim tole:
(Graphics screen: J (just the letter)) VO: A person with the code name "J" is mentioned in Patria's internal documents. He is one of those who had to be paid – if you wanted to sell the AMV's to Slovenia. It is said that, "J" needs pension money.

...
(Graphics: ”J”) VO: One person appears in the Patria papers as “J”. It was Walter Wolf’s job to deliver money to “J”. (Graphics: Jansa) VO: J is Janez Jansa, prime minister of Slovenia. He was the chairman of the council of ministers of the European Union for the first half of 2008. Also the prime minister’s party was a beneficiary in the Patria deal. In other words: The Finnish state-owned Patria bribed the prime minister of Slovenia.


Torej?
Prvi odstavek ne obstoja al' kako?

BTW: english manuscript je izginil s strani YLE-ja, mali brat google pa ga ima se v cache-u.

T-h-o-r ::

 how cute

how cute

Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

poweroff ::

Hehe, dobra fotomontaža!

In tudi besedna igra: patrija - partija.

:-))
sudo poweroff

Zeberdee ::

Čisto tako, verjetno offtopic:
Vilfan, basket komentator ni smel komentirati tekem Olimpije v Evroligi, ker je kandidiral na volitvah.

A zdele gledamo kandidata SDSa na športnem programu...

T-h-o-r ::

Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

JanK ::

Da.

nevone ::

Kje vi vidite, da razpada? Razpadla je LDS, ko je zgubila na volitvah. SDS ni nič razpadel. Odpadniki so pa povsod možni.
Eni itak znajo živeti samo z zmago. Rop recimo.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

imagodei ::

nevone> "SDS ni nič razpadel.

Še...

nevone> "Eni itak znajo živeti samo z zmago. Rop recimo"

Tudi Janša s temle jamrom, kako so v petih volilnih enotah nesporno dobili volitve, ni prav pokončen poraženec. Bolj "sore looser".
- Hoc est qui sumus -

nevone ::

Tudi Janša s temle jamrom,

Že že, ampak Ropa je blo treba prav utišat za čas, ko je bil v opoziciji.

Janša bo še naprej zagovarjal vrednote (tiste ta Zelene bi sicer lahko obdržal zase), ki jih je do sedaj. Jamr bo moral pa pač nadomestiti s čim.

Kaj bo počel Rop, bomo pa videli.

Glavno je, da je demokracja dodobra prevetrila politično sceno. Brez demokracije bi danes poslušali in gledali dolgočasne govore Milana Kučana, standard pa bi nam vztrajno padal, ljudje bi pa našli uteho v kakšnem humorju tipa Tone Fornezzi - TOF.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

JanK ::

Pocakaj, LDS ni razpadla naslednji dan po volitvah. Za SDS pa je se cas...

Drugace pa: Ni samo SDS (z enim sedezem manj) desnica. NSi je out. SLS je komaj not (5 sedezev proti sedanjim 7) samo po zaslugi SMS (in seveda obratno), SNS je izgubila 1 sedez.

Ce je realno (mislim predvsem na kompatibilnost strank in s tem povezano tezavnostjo pogajanj), bi bilo sedaj najbolj pametno narediti veliko koalicijo: levi trojcek + DeSUS + SLS+SMS. S 55 sedezi + 2 predstavnika narodnosti so blizu 2/3 vecine. Se tem ostaneta v opoziciji SDS (ki bo svojo nalogo opravljal brez dvoma dobro) in SNS. Ce se se izkaze, da ima JJ (npr., preko financiranja zastonj trobil) kaj zveze s Patrio, je pa PMSM konec z njim in verjetno tudi SDS, ki bo brez mocnega vodje kot kura brez glave.

nevone ::

SDS, ki bo brez mocnega vodje kot kura brez glave.

Ja kaj je pa levi blok? Brez Pahorja je (bil) kot raca brez glave. Jasno je, da je dobro vodstvo pogoj za uspeh.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Karaya 52 ::

Marsikaj glede financiranja bo potrebno pojasnit. Najbolj me zanima stranka Zares in pa seveda afera Patria.

WarpedGone ::

>> levi trojcek + DeSUS + SLS+SMS

Tole je smrt za vse naštete stranke razen SD. NSi sindrom. Premalo rivalstva med njimi, da bi se jih ljudje zapomnili. Že sedaj Zares jamra, da so volilci bežali k SD. Čemu potem potrebujemo Zares, če je pa SD tut enako dober?
Zbogom in hvala za vse ribe

djordjevic ::

Marsikaj glede financiranja bo potrebno pojasnit. Najbolj me zanima stranka Zares in pa seveda afera Patria.
Mene pa brezplačniki, ki so izhajali z jako nizkim deležem oglasov. Vemo, katera dva sta to.

djordjevic ::

Jasno je, da je dobro vodstvo pogoj za uspeh.o+ nevone
Ja, samo pozabljaš, da ima Janša rahlo drugače svoje na špagi kot Pahor. Je poskusil svojčas LDS s piramidnim vodenjem, ko je prevzel krmilo Kacin, pa se ni izšlo. Liberalci pač niso za monolitni tip razmišljanja, hvalabogu.

JanK ::

Poudarek je bil na "mocnega". Seveda rabis dobro vodstvo. Vendarle je princip delovanja precej razlicen. Ce se spomnis, je JJ (pa tudi drugi) jamral, ces da Pahor pravi eno, njegovi poslanci pa drugo in da Pahor nima kontrole. V SDS se kaj takega nikdar ni zgodilo, ker je prevec moci skoncentrirano pri JJ in, ce njega ni, se bo PMSM zacel razdor.

nevone ::

Liberalci pač niso za monolitni tip razmišljanja, hvalabogu.

Hja, ne vem če to drži. Ko so imeli Drnovška, jim je šlo kar dobro. Sedaj ko imajo Pahorja, jim gre spet dobro. Vmes pa ni bilo ne vem kakšnih uspehov.

Ni problem v monolitnosti kar apriori. Je pomembna tudi vsebina.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Karaya 52 ::

djordjevic> Ja, samo pozabljaš, da ima Janša rahlo drugače svoje na špagi kot Pahor. Je poskusil svojčas LDS s piramidnim vodenjem, ko je prevzel krmilo Kacin, pa se ni izšlo. Liberalci pač niso za monolitni tip razmišljanja, hvalabogu.

Freud bi tukaj marsikaj pojasnil. :) Bomo pač imeli izvršni odbor namesto vlade, če se vladanja nektari tako bojite.

djordjevic ::

Freud bi tukaj marsikaj pojasnil. :)
Ja, glede SDS-ovcev. :)

svit ::

Četudi odpade Pahor, levici še vedno ostane Golobič. Sicer pa jaz pričakujem, da bo SDS padel oziroma se bodo v njem začele dogajati razpoke. Na desnici pa vidim edino Boška Šrota, ki je sposoben in zmeren. On bo zelo resen kandidat čez 4 leta.
Ni ideje

Karaya 52 ::

djordjevic> Ja, glede SDS-ovcev. :)

Seveda. :)

Saj vemo, desničarji pretepajo žene, levičarje pa žene. ;)

Svit> Na desnici pa vidim edino Boška Šrota, ki je sposoben in zmeren.

Govorimo o osebi ki je bil član SD? Ali o njegovem bratu Bojanu?

Zgodovina sprememb…

svit ::

Lapsus... Bojanu Šrotu.
Ni ideje

poweroff ::

Zanimivo, kakšna skrb za levico vlada med tukajšnjimi desničarji. prav ganljivo jih skrbi sindrom kanibalstva, voditeljstva itd. Človek bi še pomislil, da so postali podporniki Zaresa in Pahorja osebno. >:D
sudo poweroff

WarpedGone ::

In obratno. Mam očutek da danes vse skrbi za vse, še najbolj pa zase.
Kr nekak ni ornk veselja da je janša out. How come?
Zbogom in hvala za vse ribe

jype ::

WarpedOne> Kr nekak ni ornk veselja da je janša out. How come?

Ker smo želeli, da so out NSi (hura, vsaj eni), DeSUS, SNS in SLS.

Da bodo not samo stranke, ki dejansko imajo program, ki mi ni povsem tuj.

JanK ::

In obratno. Mam očutek da danes vse skrbi za vse, še najbolj pa zase.
Kr nekak ni ornk veselja da je janša out. How come?

Ah, nismo tako privoscljivi >:D

nevone ::

Človek bi še pomislil, da so postali podporniki Zaresa in Pahorja osebno.

Če smo do sedaj izbirali med slabimi opcijami, bi bilo nemara koristno če bi imeli v prihodnosti možnost izbirat med dobrimi.

Če LDS ne bi izgubil volitev pred 4 leti, bi še danes izbirali med slabo in slabo opcijo. Tako se je pa kljub vsemu nivo nekoliko dvignil.

Bomo pa seveda videli v nadaljevanju, koliko je leva opcija opustila razmišljanje, ki ga je imela recimo pred 4. leti. Namreč takrat so razmišljali tako, da je korupcija edina pametna opcija. Da se edino prevarantstvo splača. Po volilni kampanji sodeč, bodo še bolj zagrizeni, po izjavah eminence Pahorja so za zmerno politiko ... hehe ... tipično zanje je, da eno govorijo drugo delajo. Zato jih jaz ne maram, pa čeprav se včasih moram bolj strinjat z njimi, kot z desnimi.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Vajenc ::

Tudi Janša s temle jamrom, kako so v petih volilnih enotah nesporno dobili volitve, ni prav pokončen poraženec. Bolj "sore looser".
Sore loser indeed. Za poraz je kriv murglski škrat, ki je zakuhal neveljavne glasovnice ... Sploh ni mogel čestitati zmagovalcem. Je rekel "pogojne čestitke" :))

poweroff ::

Hja, jaz sem rekel, da tudi če bi bil Janša spet izvoljen ne bi bilo konec sveta. Saj konec koncev je imel tudi nekaj zelo dobrih potez.

Najslabše pri njem pa je to, da v njegovi stranki toliko neitelektualnih in ideološko zadrtih ljudi. Tem pa povsem privoščim poraz.
sudo poweroff

T-h-o-r ::

grims, jerovšek, pukšič, tanko, so vseeno prišli

edina dva "zmerna" zver in virant sta pa odpadla
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

destiny ::

tipično zanje je, da eno govorijo drugo delajo

A to imaš v mislih tisti zakon o RTV, kjer so ovcam prodali nižje naročnine v zameno za večjo kontrolo nad mediji?
...potem pa nižjih naročnin od nikjer ni bilo?
Aja...oh...uf..sej res... to so bili JJ-jevci. Pa ja ne da oni tud eno govorijo in drugo delajo :8)
««
12 / 17
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Janša in Zidar naj bi se dogovarjala (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
6715760 (13974) Calligula
»

koga volit? (strani: 1 2 3 416 17 18 19 )

Oddelek: Problemi človeštva
94645035 (27106) poweroff
»

Volitve (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
28150228 (43513) Keyser Soze

Več podobnih tem