» »

Zvočniki

Zvočniki

gnilius ::

Rad bi si kupu zvočnike za u sobo, približno 14m2 veliko.Neki sm geldu z-5450 sam me je strah zarad zvocne da mam preslabo pa nimam glih dost kesa. Zanima me tut a se mi u taki mali sobi sploh splaca met 5.1 sistem.A bo razvil sploh taprau zvok? Pa tut, če je kle kak glasbenik, če slučajn ve a se zraun teh zvočnikou spilat na bobne tko da bi se muske kej culo?K sm razmislu ce se mi bol splaca mogoce uzet kak uredu 2.0 sistem ane pa deje mocnej pa posebi fers pa zvocniki??
Zelim si met mocn in srednje kvalitetn (nerabm glih uno najvisjo kvaliteto) zvok za musko, filme in igranje bobnov ob glasbi. Se pod 500eu al pa 400 da kej dobit???
Hvala za odgovore ze u naprej.
lp Matija

MSMouse ::

Hej!

Mislm, da se za v takšno manjšo sobo bolj splača vzet nek stereo receiver LINK, in pa na primer takšne zvočnike KLIK. :)
Lp

bluefish ::

za tako velikost sobe bo dober 2.1 sistem še najboljša izbira. Glede bobnov pa - izvor zvoka je itak stereo in boš tako na 5.1 sistemu slišal le nek kvazi prostorski efekt.

LexLuthor ::

za tako velikost sobe bo dober 2.1 sistem še najboljša izbira. Glede bobnov pa - izvor zvoka je itak stereo in boš tako na 5.1 sistemu slišal le nek kvazi prostorski efekt.


Neumnost! Za gledanje filmov ali igranje računalniških iger bo tudi v 14m2 5.1 sistem edina prava izbira! Izberi kak komplet 5.1 receiverja in zvočnikov. Tako je najceneje.

bluefish ::

odvisno od same sobe in razporeditve pohištva. Tudi sam imam okoli 13 kvadratnih metrov veliko sobo. Žal pa 5.1 sistem odpade, saj imam za mizo omaro in tako ni možno postaviti stojala za zadnja zvočnika.

StandAgainst ::

Tudi jaz sem se odločil za nakup zvočnikov, ki jih bom uporabljal predvsem za poslušanje glasbe tu pa tam pa tudi za kakšno igro. Malce sem že brskal po slo-techu in sem videl da za poslušanje glasbe priporočate predvsem dvosistemske zvočnike. Zato se tudi sam odločam za nekaj takega. Cena zvočnikov bi pa se naj sukala okoli 75€. Aja, moja soba je velika 14m2. Zanima me pa še ali je treba poleg nabavit še kakšen reciver ali se dvosistemski zvočniki povežejo direktno na zvočno kartico.

lasse007 ::

Računalniški zvočniki se vežejo direktno na zvočno kartico, ojačevalec imajo že vgrajen.
Hi-Fi zvočniki pa potrebujejo ojačevalec (receiver je v bistvu ojačevalec z tunerjem-radiom), ojačevalec pa je sestavljen iz predojačevalca in končne stopnje (ojačevalca), zato se mu reče integrirani ojačevalec.

Za najboljše računalniške 2.1 zvočnike veljajo Logitech Z-2300, stanejo sicer več kot 75€, vendar so vredni svoje cene, v primerjavi s Hi-Fi zvočniki so še poceni. Pa ne zahtevajo dosti prostora, globokotonec (subwoofer) postaviš nekam na tla, levi in desni zvočnik pa levo in desno od monitorja.
Pri manjših prostorih se prostor hitreje zapolni z zvokom, ki se bolj odbija od sten, to je problem pri višji glasnosti. 14 m2 je pa tudi že nekaj prostora, pomembno je tudi, kaj imaš v sobi, npr. okenske zavese pridejo prav, ker absorbirajo določene moteče odboje zvoka od sten. (V prazni sobi ponavadi odmeva.)

http://www.elektronika.si/product_info....
"Predstave s črno magijo in njenim popolnim razkrinkanjem"
(Mihail A. Bulgakov, Mojster in Margareta)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup zvočnikov (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5716022 (12156) 2f4u
»

[2.1] Katere Zvočnike? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Zvok in slika
44188033 (40508) staher
»

[Hi-Fi] - O zvočnikih (strani: 1 2 3 428 29 30 31 )

Oddelek: Zvok in slika
1501187588 (52731) Janac
»

Kakovostni 5.1 zvocniki

Oddelek: Zvok in slika
365983 (5083) lowac
»

Zvočniki - nakup (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
8022226 (21342) zavajon

Več podobnih tem