» »

Katera programska oprema za Pinnacle DVB-T

Katera programska oprema za Pinnacle DVB-T

bbenci2 ::

Zanima me, če ma kdo izkušnje s USB DVB-T tuner Pinnacle PCTV Hybrid Pro Stick 330E. Baje da gre MPEG-4 uspešno predvajat z AltDVB in ProgDVB, jaz pa sem edino z Arcsoft TotalMedia 3.5, vendar je to trial verzija 14 Day, a ma kdo crack za to??

KoMar- ::

1. Crack = ilegalno => ne spada na ta forum
2. Tema že obstaja: Katera programska oprema za DVB-T mpeg4

JanK ::

Pomoje lahko kar s prilozenim programjem.

Sam sem pred kakim mesecem kupil ta tuner in zraven dobil Pinnacle-ov TV Center Pro. Trenutno zivim v Franciji, kjer je situacija taksna, da je zastonj DVB-T v MPEG-2 formatu, placljivi pa v MPEG-4. Ko poskeniram programe, najdem v spisku programov oboje. Na MPEG-4 kanale lahko tudi preklopim, merim jakost in kvaliteto signala, berem EPG,... vse razen gledanja samega programa.

Pomoje ce ne bi bili kodirani bi jih tudi videl. Ko sem zadnjic namrec za poskusnjo instaliral nek drug player (DVB Dream ali ProgDVB, se ne spomnim katerega) se mi je v spisku kodekov znasel tudi Pinnacle-ov H.264.

bbenci2 ::

Res je enako se zgodi meni, v mpeg2 mi Tv Center normalno odpre sliko, v mpeg4 pa kot praviš ti mi poskenira tudi te in so na spisku skupaj za onimi in lahko merim jakost, problem je pa da jih ne morem gledat.
Potegni si dol to:
http://www.arcsoft.com/support/download...

Tu gre mpeg4 brez problema, brez kakih kodekov in podobnega sranja, dela TTX in vse, samo največja slobost pa je da mi ne dela daljinec.

Mogoče ne vem nastavit.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bbenci2 ()

JanK ::

Zaenkrat, dokler sem se v Franciji, bom kar pustil tako, kot je. Tukaj namrec vem da MPEG-4 ne bom videl, ker se to kodiranje uporablja samo za placljive programe, za katere pa nimam dekoderja,kartice,.... Bom videl v LJ.

Ampak vseeno hvala za feedback.

bbenci2 ::

Aha. Malo mi več povej o tej PAY TV v MPEG-4. A obstajajo tudi set top boxi za kodirane programe, torej isto kot pri SAT? In kateri so ti programi, a so to isti kot na satelitu npr. discovery, national geographic, animal planet, cartoon network?

cekr ::

Za Pinnacle PCTV Hybrid Pro Stick 330E že celo leto obljubljajo novo programsko podporo pa ni nič od tega. Dodajajo samo neke funkcionalno nepotrebne zadeve. Sam originalni program je pa itak eno veliko sranje. No, vsaj analogno še nekako deluje, čeprav se rado sesuje ali celo zablokira.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

JanK ::

@bbenci2:

Dosti dober opis stanja v Franciji je na T%C3%A9l%C3%A9vision Num%C3%A9rique Terrestre @ Wikipedia Malo sem pogledal na Canal+ spletno stran. Ko se pri njih narocis na placljive kanale, dobis v najem DUAL-T dekoder s katerim se da gledati tako placljive (mpeg4), kot zastonj (mpeg2) programe. Spomnim se, da sem te skatle v stacuni sicer opazil, ampak sem sel hitro mimo, ker mi zastonjski programi popolnoma zadostujejo (pa se TV nimam - ravno zato sem nabavil USB stick). Niti ne vem ali dobis kaksno kartico, kaksno uporabnisko stevilko, ki jo vpises,... Vsekakor pa gre v obeh primerih za DVB-(T)errestrial, ne DVB-(S)atellite in kanali so samo tisti, nasteti na Wiki spletni strani. Ni mi sicer jasno kako potem gledas tudi druge programe, se pravi ne Canal+ (in ostale, ki spadajo v to skupino), ampak, npr., Planete, TF6,... Ali potem vpises kaksno narocnisko kodo v dekoder, ali ima dekoder prostor za vec kartic,... nimam pojma.

Me pa zdaj ze prav zanima kako bo v SLO. Sredi julija pridem na dopust in takrat bom poskusil tudi doma, pa da vidimo.

BTW, ali ti na Info strani pokaze MPEG4 encoding/decoding (link na sliko)


@cekr:

Resda imam zadevscino samo kak mesec in je ne uporabljam prevec, ampak dosedaj je bil SW rock-solid, razen enkrat, ko je pri preklopu na kanal s slabim signalom (70% jakosti, 65% kvalitete) zmrznil.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: JanK ()

bbenci2 ::

Ja glej ga zlomka, tebi piše:
MPEG4 encoding/decoding is enabled

meni pa piše:

H.264 encoding/decoding is disabled.

Kako si to nastavil, da maš omogočeno MPEG4?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bbenci2 ()

cekr ::

Pri Pinnaclu so končno spravili skupaj predvajalnik, ki zadovoljivo prežveči h.264. Že na dokaj skromni konfiguraciji zadeva deluje.

http://cdnexpress.pinnaclesys.com/akdlm...
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

iztok04 ::

@cekr:
Hvala za info in link. Včeraj sem zadevico inštaliral in res deluje veliko bolje od predhodnika.

bbenci2 ::

Najlepša hvala tudi iz moje strani, ker sploh nisem vedel za to zadevo. Problema, ki nastopita sta dva, na TV3 slika precej zmrzuje, vsake pol minute zmrzne za pol sekunde, vendar to ni tak problem, na SLO1 malo manj na SLO3 pa sloh ne zmrzne. Naslednji problem je, ki po pravici povedano sploh ne štekam. in sicer; ko vklopim TTX sploh ne morem vnesti št. strani številčnica sploh ne dela, tudi s tipkovnice na PC, številčnica pa drugače dela za preklop TV postaj.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katera programska oprema za DVB-T mpeg4 (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Zvok in slika
27564733 (22441) k4vz0024
»

DVB-T (mpeg4) pri nas (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Zvok in slika
26956478 (33190) Alexius Heristalski
»

Olimpijske igre v HD (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
828686 (6025) KoMar-
»

Nakup TV kartice

Oddelek: Kaj kupiti
73799 (3471) Deflector
»

Kaj je DVB-T TV

Oddelek: Pomoč in nasveti
497320 (5147) Tody

Več podobnih tem