» »

Katera programska oprema za DVB-T mpeg4

Katera programska oprema za DVB-T mpeg4

««
«
1 / 6
»»

celk ::

Nabavil sem Avermedia Hybridno TV kartico (analogna + DVB-T). Slovenski signal na sobni anteni je odličen, a žal se sliši samo zvok - ni slike. Ima kdo že kaj izkušenj katera programska oprema zna odkodirati tudi mpeg4 sliko in ne samo zvok?
Hvala.

jan01 ::

Si probal z vlc?

Alexius Heristalski ::

Ta tema tudi mene zanima. Za majhen denar sem kupil USB DVB-T tuner, katerega program podpira le MPEG2. Po sistemskih zahtevah sodeč se dekodiranje opravi softversko, zato bi bilo res fino, če bi programu nekako dopovedal, naj uporabi MPEG4 kodek. :))
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

cekr ::

Kot sem zasledil po različnih forumih naj bi Pinnacle PCTV Dual DVB-T Diversity Stick deloval z MPEG4. Je pa dekodiranje softversko tako, da sklepam, da bi moralo delovati tudi pri ostalih softverskih karticah. Ves problem je v tem, da se gonilniku od kartice vsili MPEG4 kodek. Je pa dekodiranje zelo potratno in zahtevno tudi za najmočnejše mlinčke. Mislim pa, če gre Divx skozi, bi moralo tudi to. Je pa seveda odvisno od tega, s kakšno ločlivostjo in bitno hitrostjo oddaja postaja.

Sam imam namen nekaj takšnega nabavit, vendar bi bilo bolje, če bi dobil kaj s hardverskim dekodiranjem.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: cekr ()

IceIceBaby ::

Pinnacle ima trenutno driverje za mpeg4, ampak še niso javno dostopni ker so še v fazi testiranja. Obljubljajo pa, da bo software vsak čas na voljo za download na njihovi strani. Kolikor je meni znano zaenkrat še noben dvb-t tuner pri nas ne zna delat z mpeg4, ko pridejo driverji pa bo možno mpeg4 gledati na vseh dvb-t in hybrid tunerjih od Pinnacla.

Jaz sem sprobal te driverje na macbooku z 2.0ghz c2d procesorjem v parallelsih (emulacija windows xp v oknu) in zadeva dela povsem gladko. Mislim, da strojne zahteve ne bodo kritične, bi tudi na kakšnem malo starejšem računalniku moralo delat.

Hardverskih mpeg4 tunerjev pa še ne bo kmalu. Zaenkrat imamo mpeg4 samo v Sloveniji in Estoniji. Trga sta enostavno premajhna, da bi se splačalo proizvajalcem razvijati posebne kartice samo za nas.

jan01 ::

Zaenkrat imamo mpeg4 samo v Sloveniji in Estoniji. Trga sta enostavno premajhna, da bi se splačalo proizvajalcem razvijati posebne kartice samo za nas.

In še po mnogo dražavah. Npr na Norveškem imajo mpeg2 in mpeg4,ki povečuje delež predvsem zaradi lepšega videa, saj ima mpeg4 pri istem bitratu veliko lepšo sliko od starejšega mpeg2.

Alexius Heristalski ::

Kul, bomo pač nabavili Pinnacla*. Se bo dalo tudi snemati s temi softverskimi tunerji? Saj zadeva je že digitalizirana, torej bo to le nekakšno streamanje na trdi disk, mar ne?

* Au, samo so precej dragi ... :(
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Zgodovina sprememb…

celk ::

Evo,
dva dni sem se malo ukvarjal in končno uspel dobiti programsko opremo za ogled SLO1 in SLO2, ki ju oddajajo v DVB-T mpeg4.

Imam kartico AVerTV Hybrid+FM PCI. Priložena programska oprema, oz. njena zadnja različica na netu, naših programov še ne predvajata. Aver MediaCeneter predvaja samo zvok, AverTV6 pa še tega ne.

Nato sem s "SteramGuru MPEG Analyzer" sploh ugotovil kakšna je kaj kvaliteta signala. Pri meni (okolica Ljubljane, sobna antena z ojačevalnikom) je očitno kar dobra! Programček se dobi v preizkusni različici in ima eno lepo funkcionalnost: stream zna lepo pošiljati naprej po protokolu udp. Na ta stream sem se povezal z VLC-jem a je tudi le-ta odkodiral le zvok. A vsaj ugotovil sem lahko, da je problem le v kodeku za sliko.

Nato pa sem končno (vmes preizkusil še morje ostalih programčkov) naletel na ProgDVB. Obvezno ga je sicer potrebno uporabiti z Elecardovim vtičnikom "Elecard AVC plugin for ProgDVB", ki končno "razume" mpeg4. Žal je plugin plačljiv, a meni za igračkanje trenutno zadostuje 21-dnevna preizkusna različica.

Upam da sem komu pomagal. Aja, za odkodiranje potrebujete zmogljiv procesor, moj 2.2 GHz Celeron je čisto na meji uporabnosti.

Še slikca ProgDVB v akciji oz.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: celk ()

jan01 ::

Za dekodiranje lahko uporabiš druge h264 dekoderje. Če imaš istalliran novejši powerdvd ali windvd ali nero imaš že potreben dekoder. Najmanjšo porabo cpuja ima coreavc.Tudi ffdshow vsebuje ta dekoder(zloadej novejše verzije iz free-codecs.com!)
Še en program za gledanje naj bi bil zelo dober DVBViewer

Edit: pa si probal v nastavitvah vlcja input/codecs-direct show(z obklukanim advanced options) kaj nastavljat? Kaj pa pri video codecs?...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jan01 ()

JXS ::

a je kdo probal install ffdshow in v njem vklopit h264 ter zadevo pognat preko bsplayer pro? Sicer nimam tvtunerja, samo ko gledam v Bsplayerju, se mi zdi, da bi moglo laufat.

Alexius Heristalski ::

celkukec, bravo! :)) Sem naredil po tvojem receptu in je delalo z mojim 19 evrov vrednim USB2.0 DVB-T tunerjem. Nisem si mislil, da ga bom kdaj videl prikazati našo digitalno tv, ampak uspelo je. 8-) Zakaj pišem v pretekliku? Hja, veselje je bilo kratke sape, kajti ProgDVB se mi noče več zagnati. Event Viewer mi napiše tole:
Source: Application Error
Event ID: 1000
Description: Faulting application ProgDVB.exe, version 4.0.0.0, faulting module remuxer.dll, version 0.0.0.0, fault address 0x00001f0c.


Skratka, sprva je delovalo bp, video in zvok gladka, proces je zasedel približno 70-85% CPU (Barton 2500+, 1GB rama). Vendarle pa ni bilo čisto vse v redu, saj je ob menjavi kanala izginila slika, zvok pa je postal čisto zmešan (štekanje totalno). Ampak sem si mislil, bomo že preživeli, pač bo treba ponovno zagnati program, če bom hotel zamenjati kanal, nerodno, a kaj hočem. Snemalo je v redu, a snapshota ni hotelo narediti (mislim, da se je ProgDVB sesul, ampak spet ni panike, saj dela printscreen). Potem ko sem vse to preizkusil, sem zadevo pustil teči, a kar naenkrat sta se zvok in slika ustavila, ProgDVB pa zaprl. Od takrat noče več delati. Zato tudi nimam slike, da bi vam jo pokazal.

popravek: Video, ki sem ga posnel (50,7 MB - 2m58s). Bi vam dal kaj manjšega, pa iz zgoraj navedenih razlogov nimam. Za predvajanje uporabite Elecard MPEG Player, zraven si obvezno namestite Elecard AVC PlugIn 2.0, sicer vam bo delal samo zvok.

popravek2: Slike iz videa:

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Zgodovina sprememb…

jan01 ::

Pa z media player classicom bi najbrž tudi šlo(file->open device)...
Kaj si probal z kmplayerjem, ki vsebuje že vse kodeke?

celk ::

Alexius Heristalski v postu sem pozabil napisat, da je dobro instalirat tudi:
-----
Update for Windows XP (KB896626)
Brief Description
An issue has been identified with your Windows-based system that may cause problems when a DirectShow TV tuner program is tuned to receive a Digital Video Broadcasting (DVB) video stream on a computer that is running Microsoft Windows XP Service Pack 2.
-----
Na ta popravek me je opozoril že omenjeni programček "StreamGuru MPEG Analyzer", odpravlja pa težavo z nekimi medpomnilniki in prekratkimi tabelami, ki povzročajo sesutja po nekaj daljšem predvajanju in menjavah kanalov. Se pa strinjam da Elecardovemu softweru še vedno manjka stabilnosti. Meni se je tudi že enkrat sesul. Pomaga če zadevo odinštaliraš in zbrišeš vse mape kamor se je nasral i.e.: C:\ProgDVB; Program Files\Elecard; Program Files\Common FIles\Elecard, ponovno zaženeš comp. in nato ponovno namestiš. Programček je tudi silno občutljiv na delu, ki se tiče njegove registracije - meni je crknil takoj ko sem pognal pod programček za registracijo, ker me je le zanimalo koliko časa bo še delal.

Jan01: pa si ti preizkusil že kakšno takšno kombinacijo o katrih govoriš? Jaz imam zadnji WInDVD, pa njihov kodek noče odkodirat mpeg4 streama iz DVB-t tunerja. Tudi zadnjo tazličico ffdshow imam, ki tega tudi še ne zna. Imaš ti boljše izkušnje?

SasoS ::

A je kdo probal moj programčič za mpeg4? Ker zna uporabljati CoreAVC :P
FripTV
Je sicer za IP-TV, ampak če vam tisti vmesni programček spreminja stream v udp...

JXS ::

v kmplayerjem se tudi da lepo naštimati coreavc kodek. Samo kar sem jaz testiral na mojem M pentiumu 1500 in HD1080 je ffdshow skoraj bolje delal kot coreavc (zatikala sta se pa itak oba:'( ). Sem pa imel zadnji night build ffdshow.


Tako, tisti, ki imate možnost dejte probat kako se obnese Bsplayer pro in pa kmplayerjem z ffdshow in coreavc.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: JXS ()

Alexius Heristalski ::

Update for Windows XP (KB896626)

Uporabljam Windows Server 2003, tako da si ne morem pomagati s tem, podobnega popravka za moje Winse pa ni. Ti drugače dela stabilno s tem popravkom?

Težav z registracijskim programom nisem opazil, morda zaradi tega, ker ProgDVB takrat ni bil zagnan.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Alexius Heristalski ::

FripTV ne pokaže ničesar (tema) in tudi ne obremenjuje procesorja. CoreAVCDecoder.ax sem skopiral v njegovo mapo. channels.txt izgleda takole:
#EXTM3U
#EXTINF:0,Channel 1
udp://@127.0.0.1:1234

Saj to je pravilno, ne?

VLC predvaja le zvok, v nastavitvah ne najdem ničesar, kar bi zamenjalo video dekoder.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

roCkY ::

SasoS@ Kot sem ti zadnjič reku na PM zadeva s Siol mpeg4 dela dokaj spodobno. Potrudi se rešit stvari o kterih sva govorila pa se bo št. uporabnikov zagotovo hitro dvignilo saj je vmesnik zelo uporabno in domiselno narejen.

Alexius Heristalski ::

Še en program bo za preizkusiti, naj bi dobro deloval. DVBDream, pa še freeware je. Naj bi delal s Cyberlinkovim dekoderjem in tudi s CoreAVC-jem.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

jan01 ::

Probaj še z mediaportal, progdvb, gb-pvr,..

celk ::

Alexius Heristalski: pri meni je sedaj ProgDVB kar stabilen, kolikor časa mi je še ostalo. Vmes raziskujem, a žal sem sedaj bolj zaseden in ni več časa za igračkanje. Če me občutek ne vara, naj bi Win 2003 Server sploh ne potreboval tega popravka.

jan01: ja vem, še morje je programčkov, konkretne izkušnje me zanimajo.

SasoS ::

@Alexius: Sem sprobal streamat iz VLC-ja v FripTV pa je delalo...tako da težko rečem zakaj ne dela. Mogoče pa ni pravi format...

celk ::

DVBdream je zakon! Meni dela odlično, gledam lahko oba SLO1 in SLO2 programa hkrati (PIP). Edini problem je da mi ne zna raztegnit slike čez cel zaslon, pri celozaslonskem prikazu vztraja pri okenčku 720x576 in okrog črn okvir. Več o mojih nastavitvah popoldne ali jutri, če mi bo uspel kdo pomagati.

Alexius Heristalski ::

Pri meni je z DVBDream-om tako: s CoreAVC-jem dobim tole (ne vem, v čem je problem), s Cyberlinkovim dekoderjem pa zatikajočo se sliko (čeprav procesorja ne obremeni na polno). :\\
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

cekr ::

Izris Videa nastavi na: Overlay Video Renderer

Pri meni se prikaže normalna in čista slika. Mi pa občasno cuka, slika pa prehiteva zvok ali pa obratno.
Imam pa malo podhranjen računalnik tako , da je verjetno v tem vzrok

V DVB Dream bi rad nastavil, da bi sliko raztegnil čez cel enkran pa mi ne uspe. Bom zvečer poskusiš še enkrat.

Moji rezulatati: nivo: 100%, kvaliteta: 60-80% , CPU: 75-100%
Opažam, da prvi program bolj obrememnjuje procesor kot pa drugi.

nastavitve: kodiranje videa: FFD Show, kodiranje audio: FFDShow, Izris videa: Overlay Video Renderer, H.264 Codec: Core AVC H.264

Snemati pa še nisem poskusil. Glede na moj stroj, dvomim, da bi dobil vem kaj konkretnega.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Alexius Heristalski ::

Opažam, da prvi program bolj obrememnjuje procesor kot pa drugi.
Ja, ja, Slo 1 ima bitno hitrost 2,67 MB/s, medtem ko ima Slo 2 1,9 MB/s.

Snemanje po moje ne bi smelo bistveno bolj obremeniti sistema, ker ni pretvorbe. Kakšno konfiguracijo imaš (menda ne tiste v podpisu ;)) in katero kartico uporabljaš?

Če nastavim na Overlay, dobim mavrično sliko, barve pa mi zmeša tudi pri ostalih programih (PowerCinema, Media Player Classic).
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Zgodovina sprememb…

cekr ::

Imam procesor Turion 64-mt32 (1800 MHz), 1 GB rama, radeon x700, WinVista. Na Athlon 2200 xp, 1GB,radeon 9800pro, imam podoben rezultat, WinXP.

Karica pa je: pinnacle-pctv-hybrid-pro-stick-330e

Mogoče bi zadevo rešilo malo več rama.

V glavnem, meni je na začetku naredilo enako sliko kot pri tebi potem sem pa začel spraminjat izris videa in se je pokazla prava slika.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: cekr ()

jan01 ::

Snemanje po moje ne bi smelo bistveno bolj obremeniti sistema, ker ni pretvorbe.

Najprej moraš(ne ti, računalnik) pretvoriti iz pure h264 streama, kar zagotovo porablja cpu. Priporočam, da malo vse skupaj pogooglaš, da si lahko ustvariš sliko kako to gre. V mislih imam eno dobro stran o tem-bom pregledal history, da najdem url...

zmaki ::

Tole se dobi v slovenskih trgovinah :
ITEMS USB TV kartica PenDrive ITV-722 DVB-T
http://www.itemstech.com.tw/products/it...
http://www.bolha.com/oglas2244244
Digital & Analog TV Stick for HDTV!

Če jaz dobro razumem, HDTV je možen samo v MPEG-4.
Prosim če kdo preizkusi, ali ta stick sprejema MPEG-4 DVB-T, direktno ali z dodatnim software (ProgDVB, FripTV, DVBdream), pa naj poroča.
.

cekr ::

Bolje je, če je kartica v računalniku, ker že sam USB preveč obremenjuje procesor. Priporočila pa so, da je procesor vsaj Pentium IV 3000MHz oz. Arhlon xp3000 . Moj Turion naj bi bil nekje v tem rangu, vendar se pozna, da ga včasih zabije do 100%. Bom še dodal 1GB rama pa bomo videli, če je kaj bolje.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Alexius Heristalski ::

Če jaz dobro razumem, HDTV je možen samo v MPEG-4.
To seveda ni res, HDTV je skoraj povsod v MPEG-2 formatu.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Alexius Heristalski ::

Novice!

ProgDVB mi dela brez težav (sesuvanja) na prenosniku s procesorjem Core Duo. Pri DVBDream so iste težave kot na mojem računalniku. Se ne sekiram, saj mi ProgDVB zadošča.

RTV-jevci so nekaj spremenili. Sedaj oddajajo tudi Slo 3, na katerem je TV Koper. Vsi trije programi imajo isto bitno hitrost, to je 2,67 MB/s. Pidi so drugi, prav tako ime providerja (RTV Slovenija, prej H - neko testno ime najbrž), skratka ti podatki so spremenjeni.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

bbf ::

štajerci, zdej se maste šanso tud vi igrat z dvbt. v petek sem vam prižgau DVB-t oddajnik na 66 kanalu, lokacija je Uršlja Gora - Plešivec. Zaenkrat je samo ena testna antena na stolpu, usmerjena nekje protu Velenju in Celju, ampak gre cel kW nanjo, tko da ni problem dobit. tisti ki gledate VTV na navadno anteno na 52 kanalu, ste prov ubrnjeni.

Mr.Nice ::

http://www.rtvslo.si/dvb-t/vprasanja.ph...

Za vse ki nimate čisto razjasnjenih pojmov o dvb-t.
Lp
Dont worry.......be happy!!!:)

bbf ::

Moje izkušnje:
za 80€ s poštnino sem na Ebayu nabavi Pinnacle PCTV Hybrid Pro PCI kartico. pri nas bi dal cca 95€ brez poštnine. Ta kartica zna poleg DVB-Tja tudi analogno TV sprejemat, radio , ter ima S-video vhod. original softwer najde tudi SLO1,2,3 vendar ne zna predvajati. Z to pa sem inštaliral tole:

CyberLink.H264.Decoder.v1.6.0.1528
Elecard AVC PlugIn for ProgDVB 1.0.70405
ProgDVB5.09.2ee

ProgDVB pa sedaj gladko prebavi MPEG4 stream.
Slika pri analognem sprejemu je malo slabša kot na navadni televiziji, ampak to je verjetno zaradi visoke ločljivosti računalnika.

še konfiguracija kompjutra:
AMD athlon64 2800+ 1Gram
poraba:
Analogno TV Pinnacle Media Center: 20%
Radio Pinnacle Media Center: 0%
DVBT ProgDVB MPEG4: 40%

Še neki: analogni tuner je občutljiv na strele, sprejem takoj 'vn vrže' če kaj bliska okol, je potreben ponovni zagon Media Centra.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bbf ()

TDtrax ::

Jaz imam podobne težave. Samo zvok brez slike (AVerMedia BDA DVB-T Tuner z DVB-T anteno) in program ACER ARCADE DELUX - JOY TV najde 4 kanale (SLO1,SLO2,SLO3, TELE M).

Poskusil sem vse naštete programe a noben ne funkcionira saj mi jih Vista-a zavrača oz. se sesuvajo..


Prenosnik ACER ASPIRE 7520G - (AMD 1.80GHz, TL-56, Turion-64 X2 , 2GB RAM-a, NVIDIA® GeForce 7000M 256MB, 320GB disk ,.....)

bbf ::

No, včeraj so avstrijci prešli na DVB-t. so na 24.kanalu tle okol klagenfurta. Pri hitrih akcijah se jim kar dobro kvadratka slika.
drugače pa tale pinnacle kartica, to more neki srat, doskrat se tako zatakne, da tud reset ne pomaga, je treba štrom dol vzet, da spet shodi, drugič pa samo uninštalirat kartico in ponovni zago, pa spet dela. velikokrat se namreč neha odzivat in daje ven nek šum, tudi radio ne dela, edino videovhod dela. niti v PMC niti v ProgDVB. bo najbrž treba kak updejt kje poiskat apa forume prečesat.

še test na istem računalniku:
DVBT ProgDVB MPEG2: 10-30%
DVBT Pinnacle Media Center MPEG2: 20-40%

vasquez ::

V kratkem se bodo v našem multipleksu pojavili še TV3, Pop TV in Kanal A.

Alexius Heristalski ::

:)) Od kje ti ta informacija?
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

gruntfürmich ::

kaj slovenci mislimo imeti preko antene samo 3Mb/s video?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

jan01 ::

Za gledanje rabite:
Elecard MPEG Demultiplexer
ffdshow-v video nastavitvah morate imeti enblirano h264 in mpeg2!

Predvajaš npr media player classic, gom player, ...(vsak direct show player)

vasquez ::

Alexius, pisalo je v včerajšnjem delu. Kandidirala sta tudi Paprika in Info TV, vendar ne izpolnjujeta pogojev o pokrivanju.
Ampak to je samo začasno, kasneje bodo komercialni verjetno v svojem multipleksu.

KoMar- ::

Super, odlične novice.

No, jaz sem danes dobil Pinnacleov PCTV DVB-T PCI (45 € skupaj s poštnino). Kvaliteto signala mam 100%, jakost pa 70% (Ljubljana - Vič). S priloženim programom dobim samo zvok + sivo sliko (ne glede na nameščene H264 kodeke), s ProgDVB dobim zvok in sliko, z Vista Media Centrom pa spet samo zvok. Za MCE so rekli, da bo H264 podprt z naslednjim updateom, za Pinnacleov TVcenter pa nisem našel nobenih konkretnih rešitev, tako da zaenkrat očitno ostajam na ProgDVB.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: KoMar- ()

gansta ::

Lep pozdrav.

Imam prenosnik, pa grem letos v Lj, pa bi si rad omislil TV... Pa me sedaj zanima če kupim DVB-T mpeg 2 na pcmica ali usb..., ker z mpeg 4 jih ni veliko..bi zadeva delal za slovenske programe oz. z ProgDVB, glede na to da mamo mpeg 4??? Kako je s hrvaško oz. tjimi programi, ki so v mpeg2??

Kako je kaj z signalom s tisto majhno antenco??

8-O :O
v mislih sem imel kaj takšnega...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gansta ()

cekr ::

Ta antenca je primerna za VHF frekvenčno področje, kar pomeni, da ti pri nas ne bo nič koristila. Vsaj ne v spektru digitalnih programov. Delovala pa bo za 5. kanal na Krvavcu, vendar je to bolj kot ne zasilna rešitev. Ta antenca še za radio ni dobra, kaj šele za TV. Enostavno je prešvoh. Krvavec imam pred nosom pa si s to žico nimam kaj pomagat.

Kar se tiče USB kartice je tako, da če je dekodiranje programsko, potem ne bi smelo biti problem, vsaj ne s kakšno alternativo. Bi bilo pa bolje, da si namesto USB variante, raje omisliš PC-card varianto. USB preveč obremenjuje procesor. Pa s podhranjenim sistemom ne pričakuj čudežev.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Tody ::

Cekr hmm jest sem čisto lepo ulovil slo 1 in 2 ko še ni bila kodirana v mpeg4 :)Sicer ne točno z tem kompletom ampak...

Alexius Heristalski ::

gangsta, načeloma bi moralo delovati, saj je pri veliki večini teh USB/PCMCIA tunerjev programsko dekodiranje. Če imaš dovolj močen prenosnik in če ti bo ProgDVB pravilno zaznal tv tuner, bo najverjetneje delalo. Seveda pa ti bodo zagotovo delali programi v MPEG2 (avstrijski, italijanski, hrvaški), vendar jih v Ljubljani ne boš ulovil.

Tista antenca je zanič, govorim iz lastnih izkušenj. Če je na pravem mestu in je signal zelo močan, še nekako gre, a ko jo premakneš na manj idealno mesto, bo program škripnil. Raje si omisli sobno anteno z ojačevalcem.

V glavnem, meni se zdi zelo super, da bodo glavni trije komercialni programi kmalu vključeni v digitalno oddajanje. Preostane le še pokrivanje območij, kjer še ni DVB-T signala (trenutno dosega približno 30% slovenskih gospodinjstev), pa bomo tisti, ki TV sprejemamo preko zemeljskih anten, na konju.

Članek iz Dela (hvala za info, vasquez!), 25. 9. 2007:
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Zgodovina sprememb…

gansta ::

Ja prenosnik je nov( Intel® Core™2 Duo processor T7300 2.0 Ghz,2gb rama, grafika ločena HD radeon 2600....) tko da glede tega ni problem. Sedaj me pa zanima kakšne so možne rešitve, za priključitev za prenosnik(preko pcmcie ali česa drugega), da bi zadeva lovila npr. pop tv, kanal a, slo 1,2...pa mogoče še kakkšen tuj program..?Kakšno opremo rabim?

Pa še en zanimiv link:


:\

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gansta ()

kokrneki ::

Živjo,
Tudi jaz sem kupil prenosnik ACER ASPIRE 7520G - (AMD 2.0GHz, TL-56, Turion-64 X2 , 2GB RAM-a, NVIDIA® GeForce 8400 256MB, 320GB disk ,.....)ki ima vgrajen(AVerMedia BDA DVB-T Tuner z DVB-T anteno) in program ACER ARCADE DELUX - JOY TV najde 4 kanale (SLO1,SLO2,SLO3). Sliši se le zvok. Ali je že kdo rešil problem? Tdtrax si morda ti našel kakšno rešitev

lp

Tody ::

Odgovor je preprost ! Tvoj JOY TV program ne zna razkodirat MPEG 4 signala več stran na www.stamcar.com
««
«
1 / 6
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

DVB-TUSB TV USB Dongle ne deluje

Oddelek: Pomoč in nasveti
344357 (3171) kontra
»

DVB-T (mpeg4) pri nas (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Zvok in slika
26956198 (32910) Alexius Heristalski
»

Olimpijske igre v HD (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
828629 (5968) KoMar-
»

Katera programska oprema za Pinnacle DVB-T

Oddelek: Zvok in slika
112434 (2121) bbenci2
»

Acer Aspire 7520G - TV tuner! A dela na navadno anteno?

Oddelek: Pomoč in nasveti
92845 (2691) Alexius Heristalski

Več podobnih tem