» »

Katera programska oprema za DVB-T mpeg4

Katera programska oprema za DVB-T mpeg4

Tody ::

Hmm nevem amapk jest opazim razliko med scart in med HDMI pa če mi vrjamete sem bolj slep za te zadeve, ampak se zadeva opazi... Preko VGA pa res nisem preklaplov tako da nevem...

Uglavnem če ujameš Šance na 26 kanalu imaš HD kanal in na 47 naj bi pop tv/kanal a oddajal HD TEST. Ker plazmo že imaš moreš dobit samo eno tako zadevo ki bo znala H264 prebavit ali je to PC ali pa to namenski procesor je pa dost vseeno, odvisno od razpoložljivosti in tvoje pripadnosti 150 do 200 eur.

bbf ::

ni čist vseen, al je skoz HDMI fullHD našopan, al pa na VGA 1920x1080 naštiman. Kabli so že ok, edino lahko da slab ADC v TVju vnaša popačenje. recimo v grafi so DACi čez 400MHz (ko sem nazadnje gledal), analog FULLHD 1920x1080x50fps pa zahteva okol 160MHz. 160MHz po analognem prenest ni panike, ampak v TVju mormo to nazaj v digitalno spravt. Po nyquistu morajo biti ADCji vsaj 2x najvišja frekvenca, torej 320MHz (320MSPS) - po barvi! če upoštevamo ceno enega 300MSPS ADCja od Analog devices, 32$ in še to, da je najhitrejši ADC samo 400MSPS, kmal ugotovimo, da v naših TVjih tega zihr ni. razen, če imamo doma studijsko tehniko. ker pa seveda nimamo, gre verjetno za kompromis med slabšim ADCjem in digitalno obdelavo, da dobimo nazaj (navidez) ostro sliko.

McNato ::

Na 37. kanalu ata se pojavila Kanal A in POPTV. Kvaliteta na nivoju SLO1, torej malo slabša kot TV3.

Deflector ::

Zanimivo, stvar počasi napreduje.

Imel sem priložnost videti kako imajo te stvari porihtane v Angliji, Digitalni sprejemnik + na strehi ena antena = približno 40 programov brezplačno(freeview) + plačljivi

20sdfj093f ::

bbf: eden boljših postov na STju zadnje čase.

Yoni ::

Pozdravljeni

Imam kartico Pinnacle PCTV Hybrid Pro Stick 330E. Sedaj pa imam težavo oz. težave. Na analogni tehnologiji v Ljubljani ulovim(s sobno anteno) 5 ali 6 programov, ki pa niso ravno čisti. Rad pa bi uporabljal dvb-t tehnologijo, ker je poklitost v Lj dobra. Ampak slike ni, je samo zvok. Mi lahko nekdo, ki obvlada malo bolj podrobno opiše, kater program naj inštaliram in katere kodeke, da bo zadeva špilala kot je treba?

Tody ::

Preberi malce nazaj saj ni dosti :) Rabiš malce močnejši računalnik ki bo sposoben mpeg4 dekodirat in seveda pravo programsko opremo.

Yoni ::

Ne da se mi brat 5 strani, plus tega je 3/4 postov že starih. Komp imam zadosti močen. Zanima me samo katera je ta programska oprema?

cekr ::

Uporabi kar tisti predvajalnik(Pinnacle TV Center Pro), ki si ga dobil zraven oz. ga nadgradi na najnovejšo verzijo. Potem pa si pridobi še Pinnaclov kodek mpeg4, da ti bo zadeva dala sliko.

Več ne potrebuješ.

O poštenosti prodajanja megle(izdelkov, ki po prodaji ne delajo tako kot je potrebno), bi pa raje dal delo zaščitnikom potrošnikov.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: cekr ()

Yoni ::

Kje ša dobim tist kodek?

cekr ::

Lahko ga kupiš pri Pinnaclu. Žal ni brezplačen.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Yoni ::

Kaj pa kaka trial verzija? Da vidim če bo sploh delalo...

Lahko odgovoriš tudi na ZS...

cekr ::

Najnovejši predvajalnik naj bi delal nekaj dni z MPEG4. Vsaj meni je.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

eg0ist45 ::

Power Cinema 6 ima vgrajen dekoder za mpeg-4 :)
probajte še DVBViewer.Pro.v3.9.4.0 - če ne dela morš naštimat video overlay v nastavitvah :)

bbenci2 ::

A tale Power Cinema 6 deluje na vseh tunerjih?

eg0ist45 ::

A tale Power Cinema 6 deluje na vseh tunerjih?



probaj :) meni dela na gigabyte u8000 pr verziji 2.0 tega tunerja je pa že zraven (mal druga antena pa softver)- imajo pr enaa.com

teddy81 ::

Imam težavo...

Prosim za pomoč. Imam USB Hybrid tuner in samo z TotalMedia 3.5 Trial sem dobil SLO kanale, z drugimi programi pa dobim samo hrvaške 4 kanale HRT1,2 RTL Televizija in NOVA TV.

Kaj naj naredim.
Testiral... PowerCinema 6, Media Center, Hp Media Center, ProgDVB - pa sploh nič ne najde.
My vlog: http://vlog.teddy.si
My web: http://www.teddy.si
Instagram: https://instagram.com/tadeypremusic

eg0ist45 ::

Predvidevam, da si iskal DVB-T programe ane. ProgDVB Pro ima podporo za MPEG-4 in PowerCinema 6 - za cinemo poglej kompatibilnost. Kateri software si pa dobil zraven tunerja?

teddy81 ::

Hauppauge tuner je in sem dobil zraven software Hauppauge WINTV.
V glavnem Hvala za informacije... sem rešil s Power Cinemo 6. In ugotovil, da bom moral anteno na podstrešju premaknit k oknu, ker mi je ulovila samo HR kanale, če pa sem poskusil z manjšo anteno pri oknu, pa sem dobil tudi SLO.

Thx.

Imam pa še eno vprašanje...

Kako in kje je pa možno prejemati še avstrijske kanale preko DVB?
My vlog: http://vlog.teddy.si
My web: http://www.teddy.si
Instagram: https://instagram.com/tadeypremusic

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: teddy81 ()

eg0ist45 ::

Sprejem digitelne televizije naj bi motili ojačevalci signala tako, da če komu ne dela naj preveri še brez ojačevalca.

podtalje ::

Brisanih je bilo kar nekaj objav o Proplusu in oddajanju DVB-T signala v multipleksu.

Tema je sicer zanimiva, vendar pa ne sodi v to temo, ki je "Katera programska oprema za DVB-T".
Predlagam, da za debato o tem odprete novo temo.

poweroff ::

Imam vprašanje glede DVB-T in Linuxa (Ubuntu).

Če prav razumem, se dekodiranje opravi v računalniku. Torej je vseeno kakšen način kodiranja podpira kartica? Torej - ali kartica pošilja predvajalniku RAW stream ali že dekodiran? Če RAW, potem v predvajalniku samo določim tip dekodiranja in to je to?

Imam pa še eno vprašanje - kako spreminjamo kanale? Verjetno obstaja kakšen program za to? VLC podpira spreminjanje kanalov?

Ker za analogno TV sem recimo gledal z Mplayerjem (na /dev/video0), vendar se ni dalo spreminjati kanalov - to sem moral narediti z KDEtv.
sudo poweroff

Alexius Heristalski ::

Kartica ne dekodira videa. Žal se ne spoznam na Linux, da bi ti svetoval kaj več. Mogoče kaj pomaga LinuxTVWiki. Tako na hitro se mi zdi, da je veliko uporabnega gor.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

eg0ist45 ::

Mplayer podpira spreminjanje kanalov samo se moraš pa še malo bolj potrudit :) mal pogooglaj pa boš sigurno najdu drugače pa uporabi mythtv katerega se najbol priporoča za hišni kino in multimedijske zadeve :)

poweroff ::

OK, torej se podpora za MPEG-4 v resnici nanaša le na priloženo programsko opremo.

MythTV sem pa preizkusil, ampak mi ni všeč. Jaz imam namreč pogosto TV odprto v enem okencu in če je kaj pametnega (recimo vremenska napoved), potem zadevo povečam.

Pa še eno vprašanje imam. Kako pa je pri analognih karticah? PAL/SECAM/NTSC dekodiranje tudi poteka v računalniku in NE na kartici, ne?
sudo poweroff

eg0ist45 ::

mpeg-4 naj bi imele tv kartice, na PCI vodilu - ampak samo nekatere... do sedaj še nisem zasledil nobene take... na usb pa sigurno ni nobene... drugače pa itak vsak računalnik že lepo odkodira mpeg-4 :)

Kje poteka pri analognih nebi točno vedu samo po mojem mnenju poteka na kartici in potem to računalink samo prebere in posreduje, ker te zadeve so delale že na zalo starih računalnikih, ki niso mel ravno moči za kakšno napredno dekoriranje kot mpeg-4

Senitel ::

Pri analognih karticah gre za digitalizacijo in ne za dekodiranje.

Alexius Heristalski ::

mpeg-4 naj bi imele tv kartice, na PCI vodilu - ampak samo nekatere...

Močno dvomim. Niti kartic s hardverskim dekodiranjem MPEG-2 ni najti, zadnja, ki se jo spomnim, je bila Skystar 1, ampak to je DVB-S (satelitska).
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

poweroff ::

Senitel - ja, analogna kartica signal zajame in digitalizira.

Ampak signal je "kodiran" (obstaja kakšen boljši izraz) po standardu PAL/SECAM/NTSC. Se pravi mora kartica ta signal ustrezno dekodirati, nato pa ga digitalizira in pošlje računalniku?
sudo poweroff

Senitel ::

Signal ni "kodiran". PAL/SECAM/NTSC so standardi, ki povedo na katerih frekvencah je kaj in to potrebuješ, da sploh lahko spraviš v digitalno obliko. Ko PAL/SECAM/NTSC signal digitaliziraš dobiš direkt YUV bitmap. Ali zna kartica sama YUV spremenit v RGB, ali to naredi grafična ali pa v skrajnem primeru CPU ni tako pomembno ker je ta pretvorba praktično zastonj (za razliko od dekodiranja MPEG4 toka).

poweroff ::

Aha, se pravi kartica v tem primeru (analognega oddajanja) mora strojno podpirati standard.
sudo poweroff

genesiss ::

Imam Pinnacle nanostick (73e) - http://www.mimovrste.com/artikel/268002... in mi ne najde nobenega programa. Sem pa v rožni v študentu in sem gor prikopil tisto anteno, ki je na strehi. Kaj bi lahko blo narobe?

Skeniral sem pa z več različnimi programi (TotalMedia, PowerCinema...).

//EDIT
Ok, s tisto antenico priloženo ujamem signal in mi najde RTVSLO-HD, SLO1 in SLO2. Ve kdo zakaj je potem v študentu tisti antenski priključek? Zdi se mi da je cimer mel priklopljeno televizijo in da mu je takrat vleklo slo1, slo2, pop, kanal-a.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: genesiss ()

Tody ::

DVBT ma samo te kanale ki si jih naštel. Če je pa kdo odklopil anteno v študentu ti pa neznam povedat :)

Alexius Heristalski ::

Možno, da ima strešna antena na študentu ojačevalce in filtre, ki ne prepuščajo K37 s Krima in Krvavca, na katerem je mux A (SLO1, 2, 3).

To, kar si ujel s priloženo antenico, je testni mux z Ljubljanskega gradu na K26 (SLO1, 2 so dodali pred kratkim, prej je bil samo RTVSLO-HD).
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

krenker ::

Imam identični problem kot genesiss. Edina razlika je, da lahko potrdim da preko kabla pride signal. (hišna kabelska, ki deluje na tvju)

Obstaja morda kakšna rešitev?

hell_boy ::

prosim za nasvet kartico mam gigabayte u8000 za sprejemnje mp4 , uporablam powercinema 6, vendrar mi še ne delat digital tv, prosim za kakšen link kje bi lahko dobil ustrezn codec da bi zadeva delovala
L.P.

A tale Power Cinema 6 deluje na vseh tunerjih?



probaj :) meni dela na gigabyte u8000 pr verziji 2.0 tega tunerja je pa že zraven (mal druga antena pa softver)- imajo pr enaa.com


a mi lahk prosim pomagaš mam isto kartico gigabyte u8000 pr verziji 2.0 kje naj codec hvala

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hell_boy ()

poweroff ::

Hell_boy - če imaš Windows, potem bi moral biti driver priložen.
sudo poweroff

Alexius Heristalski ::

PC6 podpira MPEG-4 AVC. Mogoče nimaš signala?
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

namati ::

Pozdravljeni!
Sem nov član tega foruma, vendar imam že več let DVB-S(SkyStar2) in DVB-T(X3M USB 2.0 Stic) v dveh računalnikih in nimam nobenega problema z sprejemi.
Ko sem kupil DVB-T v Comshopu je zraven priložen program za predvajanje TotalMedia, s katerim sem zelo zadovoljen.
LP

Tody ::

Zato ker DVB-T v računalniku podpira kodeke. Samostojne enote pa pač nimajo že nameščenih oz uporabljajo za to posebne čipe.

dëych ::

Imam gigabajtov dvb-t usb sprejemnik in nikakor ne uspem oživet to stvar na ubuntu 9.10.


:~$ w_scan -f t -T 1 -R 0 -a /dev/dvb/adapter0 -Q 0 -c SI >> channelsx.conf
w_scan version 20090808 (compiled for DVB API 5.0)
using settings for SLOVENIA
Country identifier SI not defined. Using defaults.
frontend_type DVB-T, channellist 4
output format vdr-1.6
-_-_-_-_ Getting frontend capabilities-_-_-_-_
Using DVB API 5.0
frontend DiBcom 7000PC supports
INVERSION_AUTO
QAM_AUTO
TRANSMISSION_MODE_AUTO
GUARD_INTERVAL_AUTO
HIERARCHY_AUTO
FEC_AUTO
-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_
Scanning 7MHz frequencies...
177500: (time: 00:00)


Stvar se ustavi na frek. 177500 Hz in se ne premakne nikamor. Probal sem tudi z Me TV ampak zahteva neko konf. datoteko, ki jo nimam (za multiplex B). Kaffeine, VLC ne trza oziroma potem vse zablokira in moram vedno restartat PC..
Hvala
Lp

tomy2401 ::

Lp..

Preiskal sem že vse forume in nisem našel pravega odgovora.
Imam sledečo težavo:
Kupil sem kartico Gigabyte p8000 za sprejem dvb-t signalov(mpeg2).
Z programsko opremo se naj bi dalo sprejeti tudi mpeg4 signale. Sprobal sem že vse od dvb dream, ARC Totalmedia, powercinema, Progdvb. Naložil sem vse po navodilih in ne dela.. Signal mi zazna samo z programom progdvb (in ta je 80% vendal qualiy je 0% programe mi zazna vendar jih nemore predvajat ker nimam PRO verzije. Drugi programi pa mi še signala ne pokažejo.
Zanima me ali je težava premalo signala ali ostali programi ne zaznajo moje kartice ali kaj drugega.

Lepo Prosim za pomoč..

poweroff ::

VLC si poizkusil? Poročaj...
sudo poweroff

tomy2401 ::

VLC sem sedaj preizkusil in tudi ne dela.. Ne najde nobenih programov.. OZ ni signala (na progdvb mi pa kaže signal in na Stramguru Mpeg2 analyzer tudi).

Še kakšna ideja ?

cekr ::

Si poskusil z MediaCentrom. Samo pravi MPEG4 kodak moraš imet in driver od kartice. Vse ostalo je uredil že MS.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

tomy2401 ::

MediaCenter ? Na xp-ih tega ni.. kokr vem..

Še kakšna ideja ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: tomy2401 ()

tomy2401 ::

Sedaj sem si sposodil Digitalni sprejemnik za TV.. In tam deluje... Seprav da signal je...
Res prosil bi za pomoč.. da ni šel denar v nič...

Tody ::

Prvo rabiš zadosti dobr rač recimor karkoli z dvema jedroma, in kodeke, tako h.264 MPEG4 kot AAC.

tomy2401 ::

Mam.. dobr rač. 2 mesca nazaj kuplen... Mam kodeke.. Vse mam..

Tody ::

Uhh nažalost ti ostane potem samo še sprobavanje programov. http://www.dvbviewer.com/en/index.php?p... recimor :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

DVB-TUSB TV USB Dongle ne deluje

Oddelek: Pomoč in nasveti
344357 (3171) kontra
»

DVB-T (mpeg4) pri nas (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Zvok in slika
26956198 (32910) Alexius Heristalski
»

Olimpijske igre v HD (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
828629 (5968) KoMar-
»

Katera programska oprema za Pinnacle DVB-T

Oddelek: Zvok in slika
112434 (2121) bbenci2
»

Acer Aspire 7520G - TV tuner! A dela na navadno anteno?

Oddelek: Pomoč in nasveti
92845 (2691) Alexius Heristalski

Več podobnih tem