Forum » Zvok in slika » Prenos slike oz. priklop PC (Notebook) -> TV
Prenos slike oz. priklop PC (Notebook) -> TV
JOKER ::
POZDRAVLJENI !
Mene zanima sledeča zadeva in sicer:
Imam prenosnik z HDMI izhodom, rad pa bi, da bi sliko ki je na monitorju videl tudi na TVju.
Na TVju (ni LCD) imam obstrani video vhod (3je chinch - rumen/rdeč in bel), kar pomeni Video in levi ter desni kanal audio vhod.
Zdaj me pa zanima, ali se da preko teh vhodov na TVju priklopit notesnik ? Kolikor sem bral se da zadeva tudi povezat preko scart-a, ampak bi se izognil temu, če se da.
Kaj za izvedbo le tega vse potrebujem, da vem kaj naj kupim.
Svem, ki bodo odgovorili vnaprej hvala za pomoč.
Lep pozdrav
Mene zanima sledeča zadeva in sicer:
Imam prenosnik z HDMI izhodom, rad pa bi, da bi sliko ki je na monitorju videl tudi na TVju.
Na TVju (ni LCD) imam obstrani video vhod (3je chinch - rumen/rdeč in bel), kar pomeni Video in levi ter desni kanal audio vhod.
Zdaj me pa zanima, ali se da preko teh vhodov na TVju priklopit notesnik ? Kolikor sem bral se da zadeva tudi povezat preko scart-a, ampak bi se izognil temu, če se da.
Kaj za izvedbo le tega vse potrebujem, da vem kaj naj kupim.
Svem, ki bodo odgovorili vnaprej hvala za pomoč.
Lep pozdrav
ali imaš na prenosniku samo hdmi izhod? verjetno imaš še kak s-vhs. rabiš pretvorni konektor iz s-vhs na činč (rumen) in pa bananco ki ima na izhodu 2 činče (belo in rdečo). Ne vem če obstaja kak pretvornik iz hdmi.
lpm
lpm
Invictus ::
Če imaš samo HDMI in tega na TV-ju ni, ne moreš narediti nič. HDMI je digitalen format in če TV tega ne podpira, je zgodba zaključena. Razen s kakim pretvornikom za ceno 300 EUR. Za to pa lahko sestaviš še eno škatlo.
Če imaš slučajno še S-Video izhod, potem si samo kupi ustrezne kable.
LP I.
Če imaš slučajno še S-Video izhod, potem si samo kupi ustrezne kable.
LP I.
Najprej hvala obema za obrazložitev ...
Sem pogledal notesnik in ima tudi S Video izhod, kar pomeni, da bi me stvar stala bistveno manj.
Torej, kaj potrebujem za povezavo, kakšne kable in koliko bi me ta kombinacija stala ?
Še to me zanima, a to priklopiš in v nastavitvah izbereš drugi zaslon in stvar deluje, ali je zadeva bolj zakomplicirana ?
Imam namreč NVidia kartico v notesniku in sicer na PCIe vodilu, če vam ta podatek kaj pove.
Hvala in lp
Sem pogledal notesnik in ima tudi S Video izhod, kar pomeni, da bi me stvar stala bistveno manj.
Torej, kaj potrebujem za povezavo, kakšne kable in koliko bi me ta kombinacija stala ?
Še to me zanima, a to priklopiš in v nastavitvah izbereš drugi zaslon in stvar deluje, ali je zadeva bolj zakomplicirana ?
Imam namreč NVidia kartico v notesniku in sicer na PCIe vodilu, če vam ta podatek kaj pove.
Hvala in lp
Načeloma naj bi bilo tako simpl, ampak ponavadi ni. Je lahko kr zajebancije.
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin
Kakšna pa je ponavadi kvaliteta slike na TVju, ki ni LCD ?
Res pa je, da je raven ekran 82 Wide
Res pa je, da je raven ekran 82 Wide
Za filme gledat pa mogoč kake igrce igrat je super, za kaj več je pa neuporabno. Komaj črke vidiš.
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin
A tako, potem pa mi je itaq nekoristno to delat.
V mislih sem imel predvsem srfanje po netu ... itd.
Torej ... odpade zadeva.
Hvala !
V mislih sem imel predvsem srfanje po netu ... itd.
Torej ... odpade zadeva.
Hvala !
jaz imam navadno 82". za filme gledat je za po računalniku brskat al pa po netu pa ni variante
žal
lpm
žal
lpm
Hja, hvala vsem za obrazložitev, tudi sam sem si premislil po vaših nasvetih, tako da ...
Sem si raje šel v trgovino po 500GB zunanji disk kot pa po kabel.
Lep pozdrav.
Sem si raje šel v trgovino po 500GB zunanji disk kot pa po kabel.
Lep pozdrav.
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | PC na TV - splošni nasveti (strani: 1 2 3 4 … 37 38 39 40 )Oddelek: Zvok in slika | 585540 (24869) | Dominator |
» | povezava PC-TV?Oddelek: Pomoč in nasveti | 10312 (9373) | LordTado |
» | PC NA TVOddelek: Strojna oprema | 8529 (7924) | opeter |
» | zakaj ne kaze slike s PCja na TV?Oddelek: Zvok in slika | 5851 (4930) | jamabama007 |
» | zakaj imam crno-belo sliko na tvju?Oddelek: Zvok in slika | 2340 (2195) | Gadjit |