» »

LCD TV do 650 evrov;

LCD TV do 650 evrov;

ant ::

Obstaja že podobna tema, in sicer lcd tv vs plasma, vendar je tam govora večinoma o diagonalah nad 40", hkrati pa tudi o cenah nad 1000 evrov.

Verjetno nisem sam, ki se počasi pripravlja na nakup lcd tv velikosti 32" ali manj.

Zato bi predlagal, da to temo uporabimo, da se razpišemo o testih, reviewih, lastnih izkušnjah... o lcd tvjih manjših velikosti.

Sam sem ugotovil, da bi bil verjetno najbolj smoteren nakup za teh 650€ prav Sony 32P3000. To pa zato, ker še nisem našel oz. se nisem še dovolj poglobil v ostale znamke lcd tv. Kateri lcd tv pri posamezni blagovni znamki(Samsung,LG,Panasonic,Toshiba,...) bi bil lahko konkurent p3000?

prilagam tudi nekaj povezav na tuje teste:

http://alatest.com/tvs/c-33/

http://www.hdtvorg.co.uk/reviews/review...

LP
  • spremenil: ant ()

Gjurisic ::

Big bang, BOF in merkur?

ant ::

SONY

med modeloma p3000 in s3000 v kvaliteti slike naj nebi bilo veliko razlike, kar se tiče SD signala. prednost s3000 je v vgrajenem dbv-t tunerju. primerjava: p3000 VS S3000

razlika v ceni med njima je 100€.

V ostale znamke se nisem tako poglabljal in bi vas prosil, da zapišete kater model pri določeni znamki je alternetiva p3000 in kater s3000.

hvala

p.s. ko preučim sam, bom tudi jaz poročal

ant ::

LG

zelo dobro je ocenjen njihov lcd model LB75 klik, ki ga dobimo že za 677€. Verjetno je to tekmec S3000.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ant ()

mihajlo carr ::

philips 32 5322 ?
http://www.ceneje.si/philips-lcd-tv-32-...
ga imam pa je kul

ant ::

pa je boljši kot sony, ki je dražji 30€? ima ga tudi moj kolega pa nad kvaliteto sd signala nisem bil najbolj navdušen.
priklopljen je bil na kabelsko tv. tudi jaz bom tv 90% uporabljal za gledanje kabelske tv, ostalo pa za divx in dvd preko laptopa.

LP

sniffo ::

ant ::

nujno 32" za več ni placa :)

beta1 ::

Philips 32PFL5332

Bolšega neboš dobil za ta denar.

ant ::

pa zakaj vsi navijate za tega philipsa? sem že rekel, da sem videl tv v živo in me je sd kvaliteta razočarala. sej ne pravim, da je p3000 morda boljši, vendar ga še nisem videl v živo. tudi na vseh testih, ki sem jih gledal je bila kvaliteta sd signala pri sonyu pohvaljena.

dejte malo razložit zakaj je 5322 najboljši. samo zato, ker je philips???

beta1 ::

Te mi pa povej katera LCD TV za 650 EUR ima lepšo SD sliko????

mihajlo carr ::

pri tem philipsu maš ful možnosti nastavitev slike

djordjevic ::

Moja 7332 še vedno poseka vse 32-ke v tem rangu. :)

mihajlo carr ::

za ceno 900eur dobiš že velik boljši fullHD TV. pa nevem kaj je tok dobrega? kontrast 4000:1?

Zgodovina sprememb…

jrtjtejtt ::

Kaj pa kej tole! KLJIK

djordjevic ::

Čakaj, tv je vendarle star dobro leto. Sicer pa je eno gledat papir, drugo pa sliko. Mirne duše povem, da sem z njim še vedno zadovoljen kot prvi dan. Pa vsake toliko zajadram v bigbangih k tevejem. Kaj ti bo full-hd? Da boš lahko gledal x procentov slabšo sliko kot na hd-ready? Zresni se. Dokler se na naših kabelskih malo zadeve ne premaknejo, je to nonsense. Jaz mojo uporabljam za 24 ur plus divxi, tu in tam kak dvd in redko x264, predvsem zato ker se potem predolgo sejejo. Pa si upam trdit, da bi mel bigbang več prometa, če bi dal na zaslone csi-miami, kot pa tiste hd-demote. Cena 900 evrov pa je itak pretirana. To te skušajo na suho nategnit. Že ko sem jo kupoval sam, sem jo preplačal, ampak se nisem sekiral, ker bi pač moral čakat ene 3 tedne, če bi jo hotel imet za 820, po kolikor se je prodajala v Avstriji. Skratka, mi dol visi, kaj si kupujete in še bolj mi dol visi, če niste pripravljeni dat par evrov več, ko kupujete televizor. Razen, če ga menjate vseko leto, v kar pa močno dvomim. Sicer pa, da ne bo kdo užaljen, to je samo moje osebno mnenje.

ant ::

kaj pa pravite na toshibo, ki je sedaj v leclercu v akciji za samo 455evrov???
model 32AV505DG (hd ready, 20000:1, 8ms)

http://www.pixmania.co.uk/uk/uk/831825/...

kmetek ::

lol čim ceneje bolje a ne?

ant ::

točno tako. le zakaj ne.

če lahko dobiš za nižjo ceno isto kvaliteto ne vem v čem je problem. zato me pa zanima ali je primerjava s philipsom ali sonyem mogoča.

LP

djordjevic ::

Idi v Leclerca, reci, naj jo priklopijo na sd, potem na divx player, sprobaj kak divx, nato še dvd in boš iz prve roke vedel, kako in kaj. Če ti je že fetiš lcd pod 500€, je vsekakor bolje kupit kaj znanega kot pa kak Tevion/Medion/xyz.

kmetek ::

ant: vseeno bi raje dal 100€ več za kaj boljšega veš, saj ne kupuješ za 1 leto, a ne?

ant ::

ja sem do sedaj na netu našel samo eno mnenje. tv je bil napram panasonica tx70(neki podobnega) ful slabo ocenjen. slabša kvaliteta na sd signalu.

verjetno ga bom šel res pogledat v leclerc.

kakšen dan nazaj pa sem bil tudi v BB in sem si šel malo ogledat tvje. moram reči, da mi je bila slika na 32" plazmi od LG za 500e še najboljša. slika philipsa 5233 je bila bolj ostra od sonyeve p3000, vendar je bilo videti tudi dosti več napak signala.

LP

mihajlo carr ::

32'' plazma od LG-ja??? od kdaj delajo tok majhne plazme
pri philipsu se pa itak da nastavit ostrino(boljši/slabši signal)...
mislim pa da so zdaj LG LCD-ji v vrhu..

ant ::

joj vsak drugač pove :)

Yossarian ::

Točno tako. Zato pa naredi tako, kot ti je napisal djordjevič in se sam prepričaj. Če se ti zdi v redu, jo kupi; gledal jo boš namreč ti in ne nekdo, ki ti pravi, da kupi za 100 EUR dražjo. Sprobaj jo, to je najbolj pomembno, ne pa neke karakteristike, katerih običajen uporabnik ne uporablja, ker se mu ne zdi potrebno ali pa jih sploh ne zna. Tudi sam sem povprečen uporabnik. In še to: imel sem enako izkušnjo, ko sem kupoval monitor. Ko sem gledal ta in druge forume, mi ni bilo nič več jasno. Cel teden sem študiral in si ogledoval te monitorje od spredaj, od zadaj, od zgoraj, od spodaj, pod kotom takim in onakim.... popizdiš. Nazadnje sem se razjezil, kupil en poceni monitor od Samsunga in ga že leto in pol uporabljam brez problemov. Dobesedno tako, kupil sem najcenejšega.

Edit: sprobaj in če ti je všeč, ga kupi, ker je poceni. Ko bo prišel nekdo na obisk in gledal tvoj TV, praviloma ne bo imel pojma, kakšno mašino si kupil in bo rekel: kul, LCD TV imaš. Zagotovo ne bo rekel, kateri model je, kaj vse ima... (večina jih pravzaprav vpraša, če ima HD, tu pa se znanje že neha).
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

Zgodovina sprememb…

maresan ::

Evo fantje, jest se pa več nisem dal veliko matrat in sem si nabavil 32LG3000, in sem več kot zadovoljen. (Sem pa videl tudi tisto 32inč plazmo od LG v big bangu za 500evrov, pa mi nekako ni do plazme, glede na mojo uporabo mi bolj prav pride LCD;))

Enostavna konfiguracija, slovenski meni (mojo boljšo polovico bo to gotovo veselilo), enostavno preklapljanje zunanjih komponent (testiral sem divx player preko scarta in laptop preko vga porta), ... Ne vem, kaj bi rekli tisti, ki ne vidijo nič dobrega v televizorjih, cenejših od 700 evrov, ampak meni je za ceno 600 evrov čudovito polepšal dnevno sobo 8-)

Signal moje kabelske (Ansat Krško) je z razdalje dveh-treh metrov super, mah... odličen! :D

Veliko užitkov in čim manj švicanja pri iskanju svojega malega velikega digitalnega prijatelja vam želim ;)

kmetek ::

lol kabelski signal, veš kok ti verjamem da maš dobro sliko = 0

ajd uživaj.

ant ::

a lahko malo poveš za katere modele si se odločal in zakaj si izbral ravno tole lg tv?

@kmetek: zakaj ne verjameš, da bi bil sd signal lahko dober? saj gre le za majhno diagonalo in pri gledanju iz večje razdalje se nepravilnosti manj opazijo.

maresan ::

lol, so eni negativni:P

ja, mogoče sem malo slabšo sliko mel včiraj pri gledanju hokeja (ijao naši!) ampak še vedno... Mene določene nepravilnosti SD signala ne motijo, ker sem jih tudi pričakoval - saj sem dobro preletel te forume.

@ant: kot ti sem tudi jaz hotel kupit tisto toshibo, ki je bila razprodana. Iskal sem 32 inč televizor za maksimalno ceno 600 evrov, ker sem prepričan, da se v teh časih (pri velikem razvoju digitalne televizije) ne splača veliko vlagati v nov tv - čez nekaj let bom mogoče bolj razmislil in pripravljen tudi več plačati..
Največ odločanja je bilo, ali dati 100 evrov več in kupiti sonyja, sicer pa sem se raje odločil za povsem nov model lg-ja (ven so prišli marca baje) kot pa kak eno leto star model samsunga...

kmetek ::

dej malo poslikaj tale 32LG3000....nekak dopade se mi :)

mihajlo carr ::

hehe nove serije lcdjev majo že kr 55.000:1 kontrasta!

ant ::

mah tem dinamičnim kontrastom jst nič kaj preveč ne zaupam; kvaliteta slike se po nekaj časa vidi v raznih testih in zadovoljstvu kupcev.

LP

mihajlo carr ::

kdaj je bil pa lg in philips slabo ocenjen? pa tudi po testih so najboljši

ant ::

evo še en lcd tv v akciji: philips serije 7 za 650 evrov

tale je verjetno boljši od 5322 serije kot tudi od p3000.

kaj pa primerjava s sonyem serijo s3000???

thx

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ant ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Plazma ali LCD televizor? (strani: 1 2 3 4151 152 153 154 )

Oddelek: Kaj kupiti
76961177826 (402197) antonija
»

Full HD TV (strani: 1 2 3 416 17 18 19 )

Oddelek: Zvok in slika
942117377 (34364) Kovalchuk
»

LCD TV 82cm Full HD

Oddelek: Kaj kupiti
495235 (3645) kitara8
»

Vaše Mnenje - nakup LCD TV

Oddelek: Zvok in slika
376073 (4544) thundercat
»

Ali bi kupili SONY KDL- 40P3020 HD ready

Oddelek: Zvok in slika
91525 (1525) mihasus

Več podobnih tem