» »

Kako ste zadovoljni z delovanjem T-2 ponudnika za internet?

Kako ste zadovoljni z delovanjem T-2 ponudnika za internet?

1
2
3

Matheeew ::

Le deloma...

borut666 ::

Siol prodaja vdsl2+, vendar ne dosega se hitrosti od t-2 vdsl1 kaj sele od vdsl2!

Drugac si pa mogu vcasih hudo veliko placati za telefonski prikljucek, tko da nevem ce je to omrezje financiralo telekom. Danes ti ni treba placati za optiko cisto nic, za baker pred leti pa zelo veliko.

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: borut666 ()

cryptozaver ::

Kot sem že pisal, imam težave pri UL na T-2. Naročil sem 4M/1M dobil 4M/256K. Danes pride račun seveda za 1MUL čeprav je UL zares 4x nižji.

Medtem sem, kot sem že omenil, oddal povpraševanje za SIOL storitve in zanimivo, na moji liniji je možen ADSL 10M/768K z dvema telefonoma in dvema televizijama!!!! Za VDSL da sem predaleč, ker uspešno deluje le do zračne 600m.

Zagotovili so mi da bi vse skupaj našteto 100% delovalo, kljub pojasnilu da mi trenutno deluje le 256K gor.

No zdej sem pa precej zmeden. Ali je razlog za moje trenutne težave v tehnologiji (VDSL2) ali pa telekom na nek način nagaja?

Res ne vem kaj naj storim. Najbrž bom odjokal nazaj na SIOL, saj me 4/512 2X TV in 2X telefon pride okoli 54€. Trenutni kablaš in T-2 4/256 z dvema telefonoma in nekaj malega porabe me pa stane 50€. Programska shema siol je res prava, pa še pustijo ti testirat 2 meseca.

Pyr0Beast ::

Če resno misliš, da bo na siolu kaj bolje ..
Pa si vsaj sporočil, kaj je narobe tehnični pomoči ?
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Zgodovina sprememb…

cryptozaver ::

Ja so merili, preverjali traso, dali nalog na telekom pa se je UL povečal le iz 150 na 250K. Dva s tega foruma sta tudi nekaj posredovala a očitno se ne da narest ničesar več...

Razlaga, menda telekomova je, da so linije precej obremenjene z VDSL. Od centrale sem pa nekje okol 1050 1060m kolikor se spomnim.

borut666 ::

Če pri T2 nimaš 1M uploada, ga pri siolu nikolki ne boš mogel imeti.

cryptozaver ::

No pa še epilog mojega 'prijateljevanja' s t-2 - na kratko.

Pred enim tednom mi je strela onesposobila net in telefon. Prijavim napako (mail telefon) in net začne delat. Sicer precej bedno ampak OK sem se navadil verjetno tako pač je. No teden je okoli telefon pa kljub 5-im klicem in dvema mailoma še vedno ne. V ta tretjem klicu sva z operaterjem ugotovila, da je delno skurjen modem (2 porta) in ISDN tel. vmesnik. Naslednji dan kljub obljubi da se bo oglasil tehnik, tega ni vedel nihče, tako da sem počasi postajal nervozen. Peti zadnji klic - spet sprenevedanje, meni pa ni več nič jasno.

Vse klice in maile se seveda da preverit, tako da ne govorim na pamet.

Rabim koga podkupit? Sem pač samo en mali nepomemben odjemalec? Moram na kolena da mi zagotovijo kar je obljubljeno v pogodbi? No te ignorance seveda ne razumem, in odpoved pogodbe je že na pošti.

Aja, pa telefon smo nujno slučajno ta teden še posebej rabli zaradi bolezni v družini. Tast je en dan ponoči resno zbolel, telefon pa seveda ni delal da bi poklical pomoč. Slučajno ga je slišala žena, njegova edina vez z zunanjim svetom ki jo je redno in pošteno plačeval pa ni delovala. Sedaj varno leži na intenzivni, lahko bi se pa drugače končalo.

T 2, f u c k o f f ! ! ! ! !

No comment.

Steinkauz ::

Gotov bi blo na siolu bolš >:D

Na T-2 so men v 2eh dneh pršlo na dom k je net zafrkaval in poštimal. V enem letu je net mogoče 3x crknil za pol ure. Na siolu pa je crkvalo vsaka dva tedna za pol ure ali več, pa sm klical in se pizdil in nism dosegel nič. Zdej mam 10/10 za par evrov več kot prej 4/0,5, ki dela super non stop, tko da zame je T-2 blagoslov.

Brane2 ::

Mene moti,d a so potihem ukinili porniče.

Saj en da sem kaj dosti pogrešal tistih nekaj kanalov, le zamalo se mi zdi da mi skozi T-2 Cerkev regulira kaj smem gledat.

Po drugi strani pa denar od maš posredno kupuje GSM/UMTS/HSDPA dostopne točke, torej je zadeva kompromis.

Sedaj se torej stvar bolj vrti okrog koliko dostopnih točk za koliko pr0n-a in v bistvu cene, ki jo cerkev daje smrtnemu grehu.
On the journey of life, I chose the psycho path.

NavadniNimda ::

No pa še epilog mojega 'prijateljevanja' s t-2 - na kratko.

Lahko mi daš kontaktni podatek na Zasebna in se ti bo tole takoj poštimalo.

cryptozaver ::

Hvala NN, ampak preprosto se mi ne da več. Resno. Sem itaq oddal zahtevo na UPC in pričakujem preklop v teh dneh, telefon nam pa pač še teh nekaj dni ne bo delal.

Vseeno pa boste morali nekaj ukrenit s help deskom, ker tole pač ne more biti slučaj... če se ti pa že ljubi raziskovat pa poglej pod xxxxx.

Zgodovina sprememb…

Invictus ::

Že dve leti na T-2 optiki. Deluje super. Sam TV je malo v k****, ampak ne vem ali je to posledica prevelike kompresije ali preslabega signala s trani TV postaj ali predobrega TV-ja :).

Kar se tiče servisa crknjenih naprav, je najlažje če jih sam odneseš v njihovo prodajalno in toi zamenjajo na mestu samem in to takoj. Priklopiš seveda sam :).

Tehniki so pa navadni kreteni, ker niso sposobni niti telefona priklopit, kaj šele kaj povedat uporabniku (so bili pri mojih starših).

LP I.

NavadniNimda ::

CRYPTO: sem dal direkt odgovornim. (Uno cifro lahko zdej pobrišeš.)

INVICTUS: nekateri propgrami pridejo že taki, da se tudi za smejati ni. T-2 ne dela rekompresije nobenih programov, niti satelitskih, niti lokalnih prek antene ali VDSL-a. Od marsikje pridejo "govna", ponekod pa lahko tudi pri nas ukrepamo, ko so tehnične možnosti za to. Konec meseca baje končno priklopimo RTV SLO prek optike. Torej se bodo poboljšali RTV SLO 1, 2, 3, Koper-Capodistria, TVM Maribor.

Zgodovina sprememb…

cryptozaver ::

@NN

Hvala za trud, vseeno kot sem rekel ne bi blo treba. Me je ravno klical serviser od t2 in rekel da bi zamenjal naprave. Lepo sem se zahvalil in mu rekel naj ne hodi zastonj ker bo itak v parih dneh moral prit po vse skupaj.

Ostali pa samo da veste. Če boste imeli težave pišite semle ker le tako se kaj zgodi. Servisna številka in mail ne delujejo at all!

Hvala tudi g. A. iz T2 ki me je pravkar klical in sem mu posebej zahvaljujem ker je vsaj poslušal zgodbo, ker narest se pa sedaj itaq ne da nič.

Over & out!

Invictus ::

Se mi je zdelo da dobite CRAP signal ...

HD kanali so pa super. Lahko bi malo lag postimal, in kupili kake boljše set-op boxr, ker te Motorole niso vredne pol k****. Amino je bil precej boljši. Sesul se je le enkrat na 3 mesece, ne pa praktično vsak dan.

Boste predvajali HD signal (oz. digitalni - ne vem za kvaliuteto?), ki ga bo SLO začela oddajati za olimpijske igre?

LP I.

NavadniNimda ::

Glede olimpijade je želja, da jo imamo. Če se bodo dogovorili, potem to vsekakor bo.

Motorola se sproti nadgrajuje. Kakor vemo, je sedaj kar nekaj programov spet na DolbyDigital 5.1.

blackbfm ::

Jaz moram pa pohvalit T2. No sicer ko sem ga dubu je malo ven metalo (leto ali dve nazaj) zdaj dela pa brez problema. Zadnjič mi je crknu napajalnik od modema. Ok, ene 3x sem mogu poklicat da sem dubu linijo, me vpraša če oni pridejo oz. če pridem jaz tja v črnuče k njim po napajalnik. Sem reku da pridem jaz, ker pri Siolu oz. Telekomu je vedno trajalo 2-3 dni da so prišli. V glavnem ravno hočem it (15 minut po klicu) pa se pripelje tip iz T2 in zamenjava napajalnik in to je to:D Punca je imela tudi probleme z netom že na Siolu potem pa tudi na T2. Siolovci niso nič zrihtal ker so nesposobni. No pri T2 pa je pršu zmert signal, in je odkriu napako v omarci pri sosedu. Smo šli tja in je zamenju 2 kabla potem je pa delal vse brez problema.

@cryptozaver A pri vas nima nihče mobilnega telefona? Pa če misliš da bodo pri drugem ponudniku kar leteli ko se ti bo kaj pokvarilo se močno motiš. Odvisno je od drugih dejavnikov. No jaz imam s T2 veliko boljše izkušnje kot s Siolom/Telekomom:D

durrenmatt ::

NN: Bi se dalo poštimat, da bi dali v tv-paket program Arte? Siol pa amis pa še kdo drug ga ma, vi pa ne.

Veron ::

Zanimive izkušnje mate s siolom. Meni ko je modem enkrat odnesa strela, so mi ga naslednji dan zamenjali. Nobenih izpadov razn tistih tujin, ko so ble. TV dela BP - voip tudi dela tako kot je treba - na splošno zadovoljen

Zeberdee ::

Pozdravljeni!

Sprašujem vse,ki uporabljate T-2,kako ste zadovoljni z njim?
Meni namreč maja letos poteče dvoletna pogodba s Siol-om in razmišljam o tem,da bi zamenjal ponudnika.Prosim,če lahko svoje mnenje podajo večinoma tisti uporabniki,ki so prej bili na Siolu in so potem šli na T-2.
No,pač nasploh me zanima-je stabilen internet,je ping dober-nasploh vse.......
S siolom sem zelo zadovoljen(4096/512Kb),ampak cenovno je glede na ostale predrag.Imam pa preko routerja povezanih 6 PC-jev,zato bi bila včasih potrebna malo večja hitrost.
Mnenja?

Hvala za odgovore

Moram povedat da sem vse bolj nezadovoljen. Sosed v bloku ima optiko, jaz sem dvakrat poslal pogodbo, pa ni odgovora. Porniče so skenslal čez noč. Včeraj popoldne mi je crknil napajalni kabel za modem in tako sem do ponedeljka, če se bodo zmigali, odtrgan od neta. Še sreča, da nekateri ne znajo zapreti pipe...

XCom ::

T-2 deluje pri meni dobro paket 4/1mb, TV, telefon, izpadov je občutno manj kot jih je bilo in jih je na siolu (v službi imamo še vedno siol). S help deskom nisem nikoli imel težav, ko mi je prenehal delovati adapter za modem, pa se je serviser oglasil v dveh dneh in stvar zamenjal.

sword ::

Za porniče lepo pokličte na HD, pa boste vse zvedl, tud kako jih nazaj dobit ... (+ Šport TV in TV1000, - NASN in Sportklub-i)

BlueKnight ::

Glede obupnega odnosa T2 do strank se popolnoma strinjam. Pred enim letom in pol nam je crknilo vse skupaj, verjetno težava pri njih in so potrebovali skoraj mesec da so popravili, kljub temu da sem jim težil skoraj vsak dan (to pomeni da sem porabil vsaj 1h da sem jih sploh koga dobil tam). Da ne omenim da so nam 2x poskušali še zaračunati ta čas ko nam ni nič delalo. Najprej takoj, nato pa z podlim opominom pred izterjavo čez več kot pol leta po dogodku. Enkrat pa nam je napajalnik za telefon umrl pa so tudi rabili več kot en teden da so prišli zamenjat.
Morm pa priznat da je linija bolj stabilna (siol je bil vsak drugi teden kšno uro offline) in je večinoma manjši ping.
Na T2 sem še samo zaradi cene vsega skupaj in pa tarife za mednarodne klice.
Assumption is the mother of all fuckups!
"Under Siege 2:Dark Territory"

Invictus ::

Moje izkušnje s T-2:

- ne splača se klicat na helpdesk
- se manj tehnično podporo
- pobereš crknjene stvari in jih odneseš v poslovalnico -> zamenjajo na mestu samem
- prideš domov in vse priklopiš
- čas -> odvisen od gužve v poslovalnici, ampak nikoli več kot uro

V poslovalnicah zna še najbolj glupa bjonda priklopit vse skupaj na napajanje in mrežo ter videti da zadeva ne dela. Brez kakih problemov ti zamenja. zato dvignite svoje lene riti in pojdite tja.

LP I.

ronaldo ::

+ Stabilna linija (do vceraj sem bil conectan 60dni)
+ najboljsi price/performance
+ nisem imel nikakrsnih tezav zadnjo leto pa pol (na zacetku sem imel velike tezave, ampak jih na sreco ni vec)

- ni se optike v Izoli, ko pa bo, bo mega

Brane2 ::

Sem eden prvih naročnikov T-2 ( delavnica -VDSL2 ), ravno te dni pa je T-2 jeva optika postala baje dosegljiva tudi doma.

kako sem zadovoljen:

-VDSL: po začetnih hudih problemih sedaj kar nekako dela. Ne dosega popolnoma deklarirane hitrosti, ampak na tej razdalji sem srečen s tem kar imam.
- TV: no ja. Osnovni nabor programov je pač klasika. Občasne motnje v mejah sprejemljivega. Vsake tolk je treba Aminota zresetirat.
- VoIP: debilni aparati ( za nove ne vem, ampak tudi zgledajo bolj bogo). Storitev je O.K.
-GSM/UMTS/HSDPA. Osnovna storitev v osnovi O.K., vendar za prenos podatkov po HSDPA pokritosti praktično ni. Je ene par "flekov" po LJ, kjer dela in to je vse.
Pa še tam so problemi, ker očitno ne gre vse skozi. Ko sem nazadnje poizkušal, streaming na Realplayer ni delal (youtube). Z roamingom v tujino so bili še nedavno hudi problemi - ne vem če so že rešeni.

Sedaj ko sem zvedel, da je T-2 dosegljiv tudi doma, sem refleksno zagrabil miško, da bi poklikal pogodbo. Saj T-2 je pa ja najcenejši. To je pa ja "no-brainer". Pa te dni ni ravno tako. T-2 TV ni ravno zastonj v primerjavi s konkurenco, ravno tako optika. Ja, 100M paket je cenjši pri T-2 ampak če uračunam prve štiri zastonj mesece, je cenejši SiOL. Naslednje leto jasno brezplačnega bonusa pri SiOL ne bo, ampak takrat tudi vezan ne bom. Pa tudi do takrat bo zagotovo cena padla ali pa bom dobil kaj novega.

S telefonom je ravno tako. Razlike niso velike in niso vedno v prid T-2 v vsaki situaciji.

Ditto GSM . Je sicer poceni, ampak storitev je recimo pri HSDPA tako pomankljiva, da ne veš, kaj bi z njo. Ja, 10EUR je manj kot tistih 25-27EUR pri Mobitelu, ampak mobitel ponuja tudi recimo modem v paketu prav zanimivo poceni in ima pokritost, ki T-2ju manjka.

Pradajzarji gor ali dol, te dni imajo prav konkurenčno ponudbo in predvsem PROFI odnos. Pri T-2ju je storitev vedno izpiljena kot da gre za kak OEM izdelek, kot da si kupil recimo miško v najlon vrečki brez česarkoli in si jo šeliskat direkt v skaldišče namesto da bi ti jo poštar dostavil na vrata. Ampak cene niso več tako OEM.


ŠE vedno so neke zadeve, ki so pri T-2ju izrazito poceni ( recimo hitra optika ) a čim si eden redkih, ki je to naročil se izpostavljaš riziku, da mogoče ne bo vse tako kot pričakuješ, ker stvari še niso stestirali uporabniki.

Vsaj meni osebno se sedaj po 4 mesecih SioL naročnine ( 2 x telefon + TV analogni + 100/100 optika) ne izplača prehod na T-2.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Relanium ::

T-2 so pa tud eni specijalci po mojih izkušnjah.
Takrat ko se je pojavla firma, pa so začeli ponujat internet (na papirju zaenkrat) sem podpisal pogodbo, pol pa dooolgo časa nič ni blo, pa sem jim skozi gnjavil pa nič (razlog: 39 metrov predaleč od centrale, moral bi vzet še njihov telefon-kar pa nisem hotel, ker mam svoje razloge).
Zdaj pa mam pogodbo z drugim ponudnikom za 2 leta, pa me T-2 pokliče, če še hočem met (po skoraj treh letih). Lepo jim povem da ne rabim več, kr mam zdaj že drugega ponudnika in sem v pogodbi. Pol pa dobim domov pošto, da bi moral pisno preklicat, pa da še oni kar držijo, pa da če nič ne naredim potem oni odstopijo, ker jaz nisem resen....
Čez 2 dni dobim domov novo pošto: Na internetu sem izpolnil prijavnico, podpisane pogodbe še niso dobili, da moram poklicat,.... pa neki so mi ponujali še telefon pa UMTS,...

Al so taki luleki, al pa jim je začelo tako slabo it, da se že grebejo za nove naročnike

Infinity ::

Mene pa zanima koliko časa ste bili brez interneta ko so vas odklopili in spet priklopili na T-2.

OmegaBlue ::

Mene pa zanima koliko časa ste bili brez interneta ko so vas odklopili in spet priklopili na T-2.


Ko mi je Telekomov tehnik sunil modem se je T-2 tehnik primajal čez kaki 2 uri.

@Damiyan_vx
V tem času ko si ti oddal pogodbo so uvedli tudi že vdsl2, ki je povečal doseg in še po uvedbi so dodatno izboljšali razdaljo pri kateri ti solidno deluje. Če si bil zapisan v bazi, da si bil preveč oddaljen ti ponudijo ko prideš v doseg. Po pošti pa itak dobijo vsi ki si izpolnili poizvedbo, pač spam kot vsa podjetja - meni je tudi tuš telekom ponujal pa nimam nič z njimi.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

borchi ::

prestopil na T-2 pred 3 tedni iz SiOL-a.

naslednji mesec se vračam na SiOL.

- TV: katastrofa; kockasto, prekinja sliko in zvok. ne pretiravam, če rečem, da pri Dnevniku nisem siguren ali je tisto možic iz legolanda ali janša. od vremena pa vem samo, da bo, ker napovedi pol ne vidim in ne slišim...
- Internet: naročil 10/4, monter rekel, da se sinhronizira na 10/1 (dejanski UL je za ca. 30% manjši, DL za ca. 10% manjši), monter napisal zahtevek za reklamacijo. v 3 tednih ni nobenemu uspelo prit, čeprav sem klical tudi tehnično pomoč. tip tam mi je rekel, da vidi, da je zahtevek, ampak, da reklamacije ne bodo reševali, ker pri meni ni možen tak paket. odločili so se to sami, brez da bi me obvestili. ko tipa vprašam, kateri paket mi bodo zaračunali, je rekel, da 10/4!!! wtf?! uradna razlaga je, da dokler pisno (po snail mailu!!!) ne zahtevam drugega paketa, imam 10/4 kar bo tudi na računu. baje da oni lahko meni vse ustno (če jih seveda sam pokličem) skomunicirajo, da jaz pa moram pisno. yeah, right! ko tipu rečem, da bom reklamiral račun, se mi je samo sarkastično zasmejal. prav veselim se dneva, ko bo prišel račun!
- VoIP: ob montaži monter spisal zahtevek za montažo fax vmesnika, ki ga bi naj prišli montirat naslednji dan. 3 tedne kasneje, nikogar ni bilo blizu. tip na tehnični pomoči pravi, da naj pošljem snail mail z zahtevo, da se je očitno zahtevek nekje izgubil, čeprav on vidi, da je bil že dan zahtevek. wtf?!


skratka, ni vredno tistih deset eur, ki jih prišparaš na T-2.
l'jga

Senitel ::

No samo da boš potem tudi na Siolu vstrajal pri vsaj 10/2 in ne boš ves blažen z 1024/256.

borchi ::

> No samo da boš potem tudi na Siolu vstrajal pri vsaj 10/2 in ne boš ves blažen z 1024/256.

zakaj bi na SiOL-u moral vztrajat pri 10/2, če imam na T-2 dejansko 10/768? sej me ne moti to, da 10/4 ni možno (sej razumem, da me T-2 ne more preselit bližje centrali), bi bil tudi čisto zadovoljen z 10/1 (če bi dejansko to tudi bilo), naslednji nižji paket je 4/512, kar brez problema dela na SiOL-u (in TV dela normalno).

torej se raje odločim za SiOL in vem, da bo delalo vse OK. če grem na T-2 sprobat 4/512, da vidim, če potem dosegam deklarirane hitrosti in da TV dela OK, bo mesec okoli, glede na to kako ažurni so. btw, za priklop sem prvič zaprosil, pazi zdaj to, v februarju. vlogo sem poslal 3x, ker se je dvakrat tako 'zataknila', da so mi svetovali, da bo najboljše, da dam novo vlogo. format/install sindrom verjetno...
l'jga

poweroff ::


Aja, pa telefon smo nujno slučajno ta teden še posebej rabli zaradi bolezni v družini. Tast je en dan ponoči resno zbolel, telefon pa seveda ni delal da bi poklical pomoč. Slučajno ga je slišala žena, njegova edina vez z zunanjim svetom ki jo je redno in pošteno plačeval pa ni delovala. Sedaj varno leži na intenzivni, lahko bi se pa drugače končalo.


Čist za info - in zato, da se zadeva ne ponovi pri kom drugem - bi jaz poklical na Agencijo za telekomunikacije in vprašal ali je mogoče uvesti inšpekcijski nadzor proti podjetju zaradi suma, da podjetje ni sposobno zagotavljati stalne dosegljivosti številk za klic v sili.

Imam pa sicer o Siolo precej slabše mnenje, ampak pustimo to.

Zanima me nekaj drugega. Baje je T-2 pričel ponujati nekakšen mobilni internet. Če se prav spomnim, sem v Monitorju prebral da za 10 EUR / mesec, unlimited. Lahko kdo pove kaj več o tem - kje to deluje, kakšen je ta modem, ali zadeva dela pod Linuxom in kakšne so seveda izkušnje?
sudo poweroff

cryptozaver ::

Hej je kdo razmišljal o UPC? Jaz sem iz T-2 sedaj na kablu, kjer imam 24/2 internet, 2 telefona - neomejeni stacionarni klici po SLO, ter do 3 televizije.

Cena 57€/mesec.

Primerjave ni. Odzivnost in strokovnost se s t-2 ne more primerjat. Tehnik ki mi je prišel zmontirat zadeve je bil izobražen pogodben TK-ist s škatlo orodja ki je dejansko vedel kaj dela. T-2 mi je poslal enga šminkerja v belih nogavičkah ki je naredu klik klik, dvignu roke in reku: Jest več ne znam! Buuuu sram jih bodi! Kot bi mene poslali nekam montirat okna ali napeljat centralno...

Pyr0Beast ::

Zanimivo.
Pa če maš polno bajto orodja in inštrumentov, če jih ne znaš uporabljat, ti nič ne pomaga.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

poweroff ::

Saj ne da bi bilo kje drugje kaj bolje. Sem že tudi videl tehnike Siola, ki so prišli v službo priklopit ADSL in so se skušali na hitro odtihotapit ven še preden sva s kolegom sploh preskusila ali povezava deluje. Ko pa zadeva ni delovala - pod Linuxom in zato, ker sva vpisala napačno geslo - so bili pa čisto mrzli. In za Linux niti slišali niso. Na srečo sva potem sama ugotovila kje sva ga polomila. Je pa vseeno zanimiv odnos - mi pridemo, priklopimo in ne stestiramo če deluje, ampak čim prej pobegnemo k naslednji stranki.

Da ne govorim o tem, da so - ker sem jaz klical na Siol - prvi račun izstavili na moje osebno ime. In to kljub temu, da sem v pogodbo vpisal podatke službe, podpisal se je pa šef. Ko sem klical niso vedeli nič, podatke v bazi pa so popravili šele, ko smo zavrnili račun.

Bo pa tudi hec, ko bodo mojim staršem prišli priklopit IP telefonijo (nek loklani operter na slovenski obali). Upam, da bom zraven, ker jih mislim vprašat naslov SIP centrale in kateri kodek uporabljajo. :-)
sudo poweroff

Brane2 ::

No, ne bom trdil da so pri SiOLu genialci, ki vse uštimajo iz prve, pa vendar imajo nek profi odnos.

Monterji mogoče niso vedeli nič o Linuxu, vendar je tip, ko sem prinesel laptop z WInsi uštimal zadevo.
Pač ne moreš vsega zahtevat od monterja.

Tudi ko sem imel probleme s pppoE, sem imel kam poklicat in koga vprašat. Vse spremembe in napake sem lahko takoj reklamiral in preveril, kako je s tem. Ni vse bilo idealno ( recimo dostikrat z VoIPa nisem mogel poklicat določenih številk - dobil signal "zasedeno" ), pa se je uštimalo.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Tr0n ::

Heh, T2 ima pac lepo IPTV sliko. Celo eno izmed lepsih.

DixieFlatline ::

Nimam pripomb na t-2 optiki glede interneta.
The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.

cryptozaver ::

Ja sej, pri t-2 edino pri optiki nima nihce pripomb...

Res pa je nekaj. Linux je itaq v domeni 'odbitkov' tko da več nikomur ne zamerim če je zadržan do NJIH (hehe), ampak kakorkoli, siol ali telekom pa UPC zaposluje ljudi ki vejo kaj so to klešče, znajo potegnt kabl po lajtngi, so suvereni sogovorniki, skratka strokovnjaki, tako kot tisti ki pridejo šraufat pralni stroj in vejo kaj delajo.

Da pa ti pride šmeker u belih štunfih z vrečko u bajto in spoji drat u vtičnico ki so jo itaq sam zmonteru !!! no to pa je višek. Kot sem reku. Kot bi mene poslal montirat okna od MIK Celje...

PINki ::

Meni na VDSL dela odlično. Kmalu bo že 1 leto. Dosedaj le 2 izpada, ki nista trajala dlje kot 30min. Le na začetku je blo nekaj težav s telefonom, pa so porihtali.

Pyr0Beast ::

Ne morem reči enako za Telekom, kot lahko rečem za T-2.

Ko sem naročil optiko v Lj sem bil v cca. 2h tednih že priklopljen. Monterji so prišli točno tisti dan, kot jim je bilo naročeno in to še celo dobro uro prej.

Glede telekoma. Povedali so, da bodo prišli montirat splitter 28ga zjutrej. Zdaj smo 2 avgusta, pa jih še vedno ni videti. Na srečo dela vse normalno tudi brez njega.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Meizu ::

Mjah, zdej sm naroču T-2 za v novo hišo kr se selimo, upam, da ne bojo zavlačevali... Kr to je pri njih navada...

mpernat ::

vsi monterji niso usposobljeni za vse, eni so za montažo drugi za odpravo napak

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mpernat ()

poweroff ::

Še enkrat ponavljam vprašanje: kakšne izkušnje z mobilnim T-2?
sudo poweroff

Brane2 ::

Jaz ga imam.

No ja, osnovna storitev dela. Z roamingom v tujino so bile _velike_ težave, kako je s tem sedaj, ne vem - tega ne uporabljam. Sem pa uporabljal HSDPA prenose, ki pa so delali simbolično v LJ na tistih dveh treh krpicah, ki jih T-2 pokriva. Če se je s tem v zadnjih tednih kaj spremenilo, ne vem, trenutno ne uporabljam zadeve.

Osnovna GSM storitev, O.K. in predvsem zelo poceni.
On the journey of life, I chose the psycho path.

poweroff ::

Kje točno pa to dela?

In kaj pomeni, da so prenosi delali simbolično - kolikšni so bili v praksi?
sudo poweroff

Brane2 ::

Pomeni to, da to dela recimo v Šiški in IIRC na Fužinama od vseh placev, kjer sem probal.

Pa še tam s problemi. Filtriranja prometa naj ne bi bilo, vendar meni recimo youtube ne dela.

Lahko padem na sajt, lahko iščem zadeve, a ko bi rad kaj predvajal, dobim obvestilo, da vozlišče te vrste prometa ne spusti skozi. Saj mogoče so zadnje dni kaj popravili. Par tednov nazaj je bilo še tako.
On the journey of life, I chose the psycho path.

poweroff ::

Hmm, pol se splača še malo počakat... kakšno leto ali dve, kaj? :-)
(edit: typo)
sudo poweroff

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: poweroff ()

Brane2 ::

No, osnovni GSM dela - predvsem zato, ker imajo roaming na Mobitelovo omrežje ( to mislim za doma - kako je s tujino in ali so poštimali zadeve obvezno preveri ).

Če rabiš kaj več, počakaj. Mene boli omejenost podatkovnih prenosov in interni IP skozi NAT.

Tako telefona ne moreš videt z neta, kar bi bilo zelo uporabno, če bi nanj recimo prištekal kako napravo, ki bi bila recimo strežnik, ali pa kar telefon sam.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kaj je najbolje storit v trenutni situaciji?

Oddelek: Omrežja in internet
222428 (1694) roscha
»

SiOL ZELO poizveduje za T-2jevci ! Jim teče voda v grlo? :) (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Omrežja in internet
19117489 (9567) pizdindim
»

T-2: Splošna debata in iskanje zarote (strani: 1 2 3 459 60 61 62 )

Oddelek: Omrežja in internet
3075269146 (65361) beta1
»

siol ali t2? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
766646 (4389) Nixxon

Več podobnih tem