Forum » Zvok in slika » h.264/DVD/DivX player
h.264/DVD/DivX player

djordjevic ::
Nope. Predvajalnik mora podpirat mkv format.
No grave is deep enough to keep us in chains.

gstarr ::
fantje in dekleta,
od zdaj naprej lahko pri izidu kupite egreat 31-b.
kosta cca 249€ kar je bomba, nobene carine nobenih dodatnih stroskov v vrednosti 80 al neki €....
HD predvajalnik Egreatech EG-M31B, HDMI, NET, HDD
http://www.izishop.net/store.php/show/v...
na zalogi je, danes sem ga dobil.
je dobra alternativa tujim prodajalcem pa se ceneje je all in all.
LP
od zdaj naprej lahko pri izidu kupite egreat 31-b.
kosta cca 249€ kar je bomba, nobene carine nobenih dodatnih stroskov v vrednosti 80 al neki €....
HD predvajalnik Egreatech EG-M31B, HDMI, NET, HDD
http://www.izishop.net/store.php/show/v...
na zalogi je, danes sem ga dobil.
je dobra alternativa tujim prodajalcem pa se ceneje je all in all.
LP

All ::
padu sm na displejček
mam pa drgač še namen use skupi dat v 19" (43 cm) ohišje..da bo pasal med ostale komponente :-)
evo kopiranje prek sata šiba z 40M/s, prek mreže je šlo z cca 5M/s
bolj ko gledm tole...bolj me prijemle sledeča ideja...
je kje slovenski portal za mnt-je ? (povezave za radijske povezave, rss..rtv slo..pop tv ????
kdo ma dost volje in znenja da bi se spravu delat...(tut t-2 siol tv..neko playlisto za tiste k majo iptv)
še mal slikc

mam pa drgač še namen use skupi dat v 19" (43 cm) ohišje..da bo pasal med ostale komponente :-)
evo kopiranje prek sata šiba z 40M/s, prek mreže je šlo z cca 5M/s
bolj ko gledm tole...bolj me prijemle sledeča ideja...
je kje slovenski portal za mnt-je ? (povezave za radijske povezave, rss..rtv slo..pop tv ????
kdo ma dost volje in znenja da bi se spravu delat...(tut t-2 siol tv..neko playlisto za tiste k majo iptv)
še mal slikc

Tomson ::
Ima kdo kakšno idejo kako utišati vibracije HDXa z vgrajenim WD GP diskom?
Imam ga na veliki leseni omarici, ko ga dvignem se ga skoraj ne sliši, ko pa je položen na omarico se sliši globok in glasen "whooom". Če ga dam na brisačo ne pomaga, lahko bi ga dal na nekaj brisač zvitih skupaj, ampak me zanima če obstaja elegantnejša rešitev?
Imam ga na veliki leseni omarici, ko ga dvignem se ga skoraj ne sliši, ko pa je položen na omarico se sliši globok in glasen "whooom". Če ga dam na brisačo ne pomaga, lahko bi ga dal na nekaj brisač zvitih skupaj, ampak me zanima če obstaja elegantnejša rešitev?
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

imas vsaj dve simpl resitvi,
ena resitev je da das gumi nogice na vsak kot spodnje plosce
druga resitev je pa ena bolj debela revija izrezes po obrisu in voila.
ena resitev je da das gumi nogice na vsak kot spodnje plosce
druga resitev je pa ena bolj debela revija izrezes po obrisu in voila.

Gumi nogice so že na HDXu, so kar debele in visoke (cca. 0.5cm) ampak pri vibracijah HDDja ne pomagajo. Sem vzel eno debelo gumo, jo prepognil, tako da je HDX vzmeten, sploh sprednji del je dvignjen (1cm) napram zadnjemu (upam da ni kaj narobe) in vibracij ni več ...

gregor ::
tomson, imaš prav, res se manj sliši disk če ga gor dvignem
se pa pri meni pojavlja še eden čuden zvok.. in sicer ko je disk nekaj časa v mirovanju, torej ne kopiram ali predvajam filmov potem začne spuščat čuden zvok preden se ugasne...
si morda opazil kaj podobnega?
se pa pri meni pojavlja še eden čuden zvok.. in sicer ko je disk nekaj časa v mirovanju, torej ne kopiram ali predvajam filmov potem začne spuščat čuden zvok preden se ugasne...
si morda opazil kaj podobnega?

kmetek ::
kaj uživamo v europi
http://www.popcornhour.com/onlinestore/...
215$
http://www.popcornhour.at/
270€ x 1.4 cca= 380$
aleluja. 75% več plačamo. ODLIČNO EU.
http://www.popcornhour.com/onlinestore/...
215$
http://www.popcornhour.at/
270€ x 1.4 cca= 380$
aleluja. 75% več plačamo. ODLIČNO EU.

eos ::
All: kaj ima ta tvoj EG-M33A 4 USB hoste glede na tisto sliko, ki so jo prilepil?? Kr povsod k sm gledau ma tvoj model 2 usb hosta? Tud na škatli, ki je za tvojim playerjem niso vidni 4 usb hosti?
Drgač pa, kakšna so vse razlike med EG-M31B in EG-M33A, razen da ma slednji lcd display?
Drgač pa, kakšna so vse razlike med EG-M31B in EG-M33A, razen da ma slednji lcd display?

dva sta pri vga izhodu...dva pa pri mrežnem priključku
razlika je vga izhod in display (+2x usb, ki je na isti kartici kot vga)
funkcionalnost pa je povsem ista kot pri ostalih.
razlika je vga izhod in display (+2x usb, ki je na isti kartici kot vga)
funkcionalnost pa je povsem ista kot pri ostalih.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: All ()

Evo še en bonbonček....
prklopu dons card reader..in je lepo spoznal slot v katerem je bila kartica.
probu sm tudi en wlan ključek...pa ni delal (level one), podrpt naj bi bil N standard z atheros čipom. Ve kdo če je pri nas kaj takega na voljo? (če bo kdo rabil)
prklopu dons card reader..in je lepo spoznal slot v katerem je bila kartica.
probu sm tudi en wlan ključek...pa ni delal (level one), podrpt naj bi bil N standard z atheros čipom. Ve kdo če je pri nas kaj takega na voljo? (če bo kdo rabil)

meni preko mreze prenaša cca 5x počasneje kot preko usb priklopa, vendar ne vidim v tem problema, pač večje file prenesem preko usb slave porta
LP
LP

mrdaco ::
Kaj je že katermu uspelo da mu *.rar datoteke predvaja brez problema. Jaz sem poinštaliral llink, pa ne poganja rar datotek. Ima kdo kaj več navodil, oziroma prakse?

Lastniki NMTjev:
- vam predvaja BLUERAY structuro?
- kako streamate brez diska?
- kako imate povezan LAN....
Namreč jaz imam smešno povezavo. Iz switcha imam do dnevne sobe kabel, kjer je priključen Amino box za TV (tam bi dal še en mini switch).....torej bi moral povezat switch in pc (v moji sobi), da bi imel kontrolo za NMT tam a ne? Smešno vprašanje :P
- vam predvaja BLUERAY structuro?
- kako streamate brez diska?
- kako imate povezan LAN....
Namreč jaz imam smešno povezavo. Iz switcha imam do dnevne sobe kabel, kjer je priključen Amino box za TV (tam bi dal še en mini switch).....torej bi moral povezat switch in pc (v moji sobi), da bi imel kontrolo za NMT tam a ne? Smešno vprašanje :P

SasoS ::
1. ne vem
2. streamam iz mreže
3. hmmm...zraven NMTja imam ASUS wl500GP, ki sicer ni moj internet router, je pa gor priklpljen Amino (T-2 mreža), wifi (LAN mreža), kišta pa tudi bridga IPTV v LAN. Port kjer je NMT je v istem VLANu kot LAN, WIFi pa ne čisto (zato da ne pride gor IPTV...)
2. streamam iz mreže
3. hmmm...zraven NMTja imam ASUS wl500GP, ki sicer ni moj internet router, je pa gor priklpljen Amino (T-2 mreža), wifi (LAN mreža), kišta pa tudi bridga IPTV v LAN. Port kjer je NMT je v istem VLANu kot LAN, WIFi pa ne čisto (zato da ne pride gor IPTV...)

gregor: seveda je problem če imaš NMT v drugi sobi kot PC in spravljen v polici omare, do katere se težje dostopa, potem pa vsakič vse kable ven, pa štrom kabl in NMT v drugo sobo, pa vse priklopit na PC, pa potem spet vse nazaj priklopit. Meni je to res malo tečno, tako da vse skupaj nalagam kar prek mreže ponoči.
Me pa res zanima kje je omejitev da gre preko mreže samo 4mb/s. A ne more kakšen FW rešit oz. pohitrit prenosa podatkov ?
Me pa res zanima kje je omejitev da gre preko mreže samo 4mb/s. A ne more kakšen FW rešit oz. pohitrit prenosa podatkov ?

Ne res mi je smešno da gre preko mreže tako počasi? Kako pa potem streamate lahko normalno brez zatikanja filmov?

Vsi te NMTji majo procesor nekaj v rangu ARM 200Mhz tako kot večina routerjev. Več throughtputa procesor žal ne more spravit na mrežo...4MB/s je okoli 28GB za 2 uri, več kot dovolj za katerkol film.

Tukaj mi nekaj ni logično.
Procesor lahko predvaja 1080p video (18Mb/s) prek mreže, brez problema, ne zmore pa kopirat podatkov prek mreže z več kot 4Mb/s ?
Procesor lahko predvaja 1080p video (18Mb/s) prek mreže, brez problema, ne zmore pa kopirat podatkov prek mreže z več kot 4Mb/s ?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tomson ()

Video procesor je drug....ta napravica je približno tako kot pentium 200 z gpujem ki dekodira video.

Se pravi video procesorja se pa ne bi dalo na nek način izkoristit v prid prenosa podatkov?
Kaj pa je tale napravica TP Link ala "WIRELESS USB 2.0 adapter to connect your NMT" ? Če prav razumem lahko s tole zadevo povežeš NMT brezžično prek USB2 na PC, se pravi TPLink gre na NMT, kaj pa moraš imet na PCju da zadeva funkcionira (prek routerja)?
Teoretično sicer do 300Mbps, ampak glede na to da gre pri NMTju prek kabla okoli 20mb/s je to verjetno meja tudi za to opcijo?
Kaj pa je tale napravica TP Link ala "WIRELESS USB 2.0 adapter to connect your NMT" ? Če prav razumem lahko s tole zadevo povežeš NMT brezžično prek USB2 na PC, se pravi TPLink gre na NMT, kaj pa moraš imet na PCju da zadeva funkcionira (prek routerja)?
Teoretično sicer do 300Mbps, ampak glede na to da gre pri NMTju prek kabla okoli 20mb/s je to verjetno meja tudi za to opcijo?

Seveda se ga da...takrat ko boš prepričal svojega Radeona ali Geforca da bo ratal mrežna...brezžična. Ali pa igral muziko namesto soundblasterja...

Sej vem da je bilo neumno vprašanje, sam glede na to, da je dandanes pri hardveru možno sprogramirat "hudiča in pol" sem pač optimistično pomislil ...

ja, prenos po mrezi je pocasen ker je pocasen procesor.
Enako velja za wireless, procesor ne zmore precesirati
hitrga prenosa....
je pa na pohodu nov chipset od sigme ki je precej boljsi
ima tudi proc. 500MHz, 1Gb mrezo...
je pa vprasanje kdaj bo nova generacija nmt-jev.
Do takrat bojo pa zagotovo firmware se bolj optimizirali
tudi s tem HW se da malce pohitriti zadeve.
Nov FW ki prihaja cca. Januar / Februar bo imel za default
torrent transmission, verjetno tudi nova verzija ki
je malce hitrejsa.
Enako velja za wireless, procesor ne zmore precesirati
hitrga prenosa....
je pa na pohodu nov chipset od sigme ki je precej boljsi
ima tudi proc. 500MHz, 1Gb mrezo...
je pa vprasanje kdaj bo nova generacija nmt-jev.
Do takrat bojo pa zagotovo firmware se bolj optimizirali
tudi s tem HW se da malce pohitriti zadeve.
Nov FW ki prihaja cca. Januar / Februar bo imel za default
torrent transmission, verjetno tudi nova verzija ki
je malce hitrejsa.

Se pravi da Wireless USB2, kljub temu da je USB, ni nič hitrejši od mrežnega kopiranja podatkov?

tako je, procesor nima dovolj juice-a.
ko bo enkrat prisla nova verzija z novim procesorjem pa bo malce bolj napredna zadeva.
ampak vseeno bodo nove izboljsave malce pohitrile zadeve v novem FW.
najboljsi nacin je imas ali mrezno ali pa Wirelss povezavo, gor skopiras file in gledas.
kljub tem slabostim je meni zadevca super.
ko bo enkrat prisla nova verzija z novim procesorjem pa bo malce bolj napredna zadeva.
ampak vseeno bodo nove izboljsave malce pohitrile zadeve v novem FW.
najboljsi nacin je imas ali mrezno ali pa Wirelss povezavo, gor skopiras file in gledas.
kljub tem slabostim je meni zadevca super.

Mogoče spet malo naivno vprašanje, ampak ali je možno, če se ne uporablja raznih Jukeboxov, imeti v npr. nekem direktoriju, kjer so filmi, tudi link do IMDB povezave, da lahko pogledaš na hitro za kateri film gre. Meni je tale osnovni meni čisto ok, ker je pregleden in lepo listaš po naslovih, sam če bi še lahko kliknil npr. "MORE" pa videl zvrst in IMDB oceno, bi bil pa ultra zadovoljen. No iz tega sem pomislil, če bi bilo torej možno vsaj na link od filma kliknit, mogoče html fajl, pa da te vrže na IMDB. Je to izvedljivo?
Zgodovina sprememb…

v osnovni verziji fw ne, morda v novejsi verziji fw pride zraven.
Je pa moznost kot si sam omenil, da ce imas zbriko filmov v enem direktoriju da potem
s tistimi izboljsavami ki so omenjene na prejsnih linkih kreiras en html file
ki ti omogoca pregled filmov s slicicami in opisi in ocenami (stars).
zgleda zelo zelo fajn, sam kurc je to ker mors imeti najprej zbirko
potem se mors pa zajebavat da to dobis, hocem rect da ni avtomaticno zgenerirano...
pac neki truda vlozis in imas, ko pa zbirko posodobis, pa se enkrat postopek izvedes in voila...
ce sem pa narobe povedal me naj pa kdo popravi.
no dejsto je da zanekrat to kar zelis ni mogoce
LP
Je pa moznost kot si sam omenil, da ce imas zbriko filmov v enem direktoriju da potem
s tistimi izboljsavami ki so omenjene na prejsnih linkih kreiras en html file
ki ti omogoca pregled filmov s slicicami in opisi in ocenami (stars).
zgleda zelo zelo fajn, sam kurc je to ker mors imeti najprej zbirko
potem se mors pa zajebavat da to dobis, hocem rect da ni avtomaticno zgenerirano...
pac neki truda vlozis in imas, ko pa zbirko posodobis, pa se enkrat postopek izvedes in voila...
ce sem pa narobe povedal me naj pa kdo popravi.
no dejsto je da zanekrat to kar zelis ni mogoce
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gstarr ()

Ja, po eni varianti moraš sam delat zbirko, po drugi varianti, se generira delno avtomatično.
Sicer pa me tam moti predvsem, da imaš potem samo sličice filmov, ne moreš več listat (spisek) kot sedaj. Če bi bilo na izbiro oboje bi bilo super, tako pa si potem omejen samo na slikice.
Sicer pa me tam moti predvsem, da imaš potem samo sličice filmov, ne moreš več listat (spisek) kot sedaj. Če bi bilo na izbiro oboje bi bilo super, tako pa si potem omejen samo na slikice.

Tomson, lahko pa kupiš tudi daljši usb kabel, zadnjič sem v big bangu videl 4,8 m usb slave kabel
Je pa tudi res da ko je usb slave priklopljen ni mreže, kar je za tebe ko imaš vse v omari problematično, jaz imam moj hdx še na mizi zraven pc (igranje z jukeboxi..) potem pa bo na polici pod ekranom ki bo lahko dostopna
LP
Je pa tudi res da ko je usb slave priklopljen ni mreže, kar je za tebe ko imaš vse v omari problematično, jaz imam moj hdx še na mizi zraven pc (igranje z jukeboxi..) potem pa bo na polici pod ekranom ki bo lahko dostopna
LP

Hja, od PCja do HDXa imam cca. 13m. Ne vem če obstaja tako dolg USB slave kabel ... Pa tudi vedno zadevo vlečt po hodniku, itd. Ni to to! :-)
Sej sem se sprijaznil, pač gre 25minut za en film prenest. :-(
Sej sem se sprijaznil, pač gre 25minut za en film prenest. :-(

Tisti ki trdite da procesor ranga pentium 200 ne more poganjat več kot 4M preko LAN omrežja, naj gre raje prodajat buče na trg. Pred davnimi leti sem imel doma še 486tko z 160 MHz in je braz problema požrla večje hitrosti kot 4M. Skratka že takrat je 100M LAN delal BP.
Sigurno je krivec FW, ali pa res slaba mrežna karta v eletroniki.
Če pa je na pohodu nov sigmin schipset z 1G mrežno, bo ta sigurno prenašal z 10M, ker tudi sedanja generacija obljublja lan 10/100, v praksi pa se odnese mnogo počasneje.
Sigurno je krivec FW, ali pa res slaba mrežna karta v eletroniki.
Če pa je na pohodu nov sigmin schipset z 1G mrežno, bo ta sigurno prenašal z 10M, ker tudi sedanja generacija obljublja lan 10/100, v praksi pa se odnese mnogo počasneje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mrdaco ()

Opa... pardon, mislil sem 4Mb/s in ne 4MB/s. Sicer je bila debata o 4Mb/s, samo sem jaz narobe napisal. Torej 4Mb/s = 512kB/s.
Naj še ti omenim da prvi disk ki sem ga imel na prvi 66Mhz 486tki je bil 810M Conerjev disk, ki ima take specifikacije: Transfer Rate to/from. media 3.4 - 5.76MB/sec
Nato sem na naslednji generaciji DX4 100mHz imel 1,2G IBMov disk, kateri je pa romal v koš zato ti od njega ne morem podat podatkov, bil pa je zagotovo hitrejši.
Naj še ti omenim da prvi disk ki sem ga imel na prvi 66Mhz 486tki je bil 810M Conerjev disk, ki ima take specifikacije: Transfer Rate to/from. media 3.4 - 5.76MB/sec
Nato sem na naslednji generaciji DX4 100mHz imel 1,2G IBMov disk, kateri je pa romal v koš zato ti od njega ne morem podat podatkov, bil pa je zagotovo hitrejši.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mrdaco ()

Kaj že uporablja kdo "Yet Another MovieJukebox" ?
Lahko malo pove kako se zadeva obnese, kako je z vnašanjem filmov v bazo, kaj se zgodi s starim vmesnikom, se lahko potem gre nazaj, je treba naredit kakšen backup ali kako to gre?
Še nekaj me zanima, če kdo slučajno ve, kako je kaj HDX1000 zaščiten glede sharanja podatkov, se pravi če imam gor kakšen film, ne uporabljam pa ga kot torrent client, je za kakšnim firewallom, ali ves čas dosegljiv v javnem omrežju ali samo z mojega PCja?
TNX
Lahko malo pove kako se zadeva obnese, kako je z vnašanjem filmov v bazo, kaj se zgodi s starim vmesnikom, se lahko potem gre nazaj, je treba naredit kakšen backup ali kako to gre?
Še nekaj me zanima, če kdo slučajno ve, kako je kaj HDX1000 zaščiten glede sharanja podatkov, se pravi če imam gor kakšen film, ne uporabljam pa ga kot torrent client, je za kakšnim firewallom, ali ves čas dosegljiv v javnem omrežju ali samo z mojega PCja?
TNX
Zgodovina sprememb…

Ne vem kdo je govoril o megabitih, 4Mb/s bi bil smešno majhen prenos in premalo za streamat kakršenkoli film iz mreže
. NMTji imajo tam 40Mbit prenosa po mreži...

Zlikovec ::
zdravo, jaz sem zdejle med prazniki mal naštudiral tale YAMJ in ti ga močno priporočam :)
Postopek gre nekeko takole:
Čarovnija je v tem, da če shraniš te zgenerirane stvari na root notranjega diska, ti bo PCH samodejno zagnal index.htm, kadar ga boš usmeril na notrani disk kot izvor, in že boš lahko uporabljal svoj novi jukebox.
Če želiš povratek v originalno stanje, samo zbrišeš zgenerirane stvari.
Še pripomba glede wireless povezave; trenutni hardware trenutno preko wireless linka omogoča povezave do 20Mbps - se pravi 10 gor in 10 dol. stvar je v driverju, ki ga je dal proizvajalec wireless chipov popcornu. Meni preko usb dongla brez problema streama 720p HD filme iz laptopa (tudi na wirelessu) - pri tem potrebuje okoli 6-8 Mbps pasovne širine - za SD vsebine pa porabi okoli 2-3 Mbps.
Postopek gre nekeko takole:
na notranji HDD si posnameš filme, serije, dokumentarce ... vse imaš lahko lepo urejeno po mapicah (FILMI, SERIJE, DOCS), znotraj
imaš lahko spet vsak video v svoji mapi ...
nato na pc poženeš YAMJ - konzolno applikacijo, kateri si prej v xml datoteki navedel poti do direktorijev ... in YAMJ potem sam opravi svoje delo :) Preskenira vse video datoteke in in na netu poišče opise, plakate, naredi ti thumb sličice ... Vse zbrane podatke uredi v html datoteke in jih lično spravi v svoj direktorij. Poleg direktorija ti naredi tudi index.htm file
zgornji direktorij ti spravi na mesto, katerega določiš sam.
Čarovnija je v tem, da če shraniš te zgenerirane stvari na root notranjega diska, ti bo PCH samodejno zagnal index.htm, kadar ga boš usmeril na notrani disk kot izvor, in že boš lahko uporabljal svoj novi jukebox.
Če želiš povratek v originalno stanje, samo zbrišeš zgenerirane stvari.
Še pripomba glede wireless povezave; trenutni hardware trenutno preko wireless linka omogoča povezave do 20Mbps - se pravi 10 gor in 10 dol. stvar je v driverju, ki ga je dal proizvajalec wireless chipov popcornu. Meni preko usb dongla brez problema streama 720p HD filme iz laptopa (tudi na wirelessu) - pri tem potrebuje okoli 6-8 Mbps pasovne širine - za SD vsebine pa porabi okoli 2-3 Mbps.
Ducati Monster, Ducati 750 SS FF, Yamaha XJ6,
Honda Hornet 600, Yamaha Fazer 800, R NineT

Se pravi, če razumem se samo pobriše direktorij ki ga YAMJ ustvari in si na istem starem vmesniku, je to sigurno?
In YAMJ se zažene samo ko uporabljaš interni disk, drugače je star vmesnik ? Se da ko je YAMJ naložen mogoče izbirat med starim in YAMJ ali je potem avtomatsko YAMJ?
Kako je pa z listanjem, so vedno slike za filme, al se da v YAMJ po želji naredit da pokaže listo filmov, (kot na prvotnem vmesniku) brez slikic?
In YAMJ se zažene samo ko uporabljaš interni disk, drugače je star vmesnik ? Se da ko je YAMJ naložen mogoče izbirat med starim in YAMJ ali je potem avtomatsko YAMJ?
Kako je pa z listanjem, so vedno slike za filme, al se da v YAMJ po želji naredit da pokaže listo filmov, (kot na prvotnem vmesniku) brez slikic?

Zlikovec ::
na linku imaš povezave do JukeBoxes kjer si lahko ogledaš lastnosti YAMJ. Vse kar YAMJ naredi je skupek html datotek, med katerimi listaš z daljincem, in ne posega v sam firmware nmt-ja. Ko zbrišeš index.htm in direktorij od jukeboxa, je vse po starem, ne moreš pa imeti hkrati obeh ... (sicer se lahko potrudiš in narediš en vmesnik v html, ki te vpraša, kaj bi želel gledati)
YAMJ ne omogoča listanja po seznamu, lahko listaš le po slikah - oz. po žanrih, črkah abecede ...
YAMJ ne omogoča listanja po seznamu, lahko listaš le po slikah - oz. po žanrih, črkah abecede ...
Ducati Monster, Ducati 750 SS FF, Yamaha XJ6,

tomson
Jaz sem tudi naštudiral tale YAMJ in moram priznat da me ni pretirano navdušil,
problem ki ga imam je ta da je od cca. 150 filmov ki jih imam na disku pravilno indeksiral cca 100 filmov, vse ostalo pa je indeksiral narobe, tudi filme ki so v imdb, problem je tudi v tem da večino koncertov, lokalnih filmov (slo, hr..) ne prepozna, skratka tisto kar ni v imdb ne bo našel
Torej za filme ki jih je narobe indeksiral je možna dvojna rešitev, ali se v datoteko nfo vpiše imdb link, če pa filma ni v imdb pa je potrebno uporabit xmbc zapis
Torej v ta polja se vpišejo podatki, na netu je potrebno poiskat link do cover-ja (thumb), vpisovanje vsega tega pa lahko traja precej ur.
Moti me tudi to da v primerjavi z MLMJ tudi prikaže zelo malo podatkov in pa to da se fanart (to je večja slika v ozadju, ko greš v detaile filma), pokaže samo pri nekaterih filmih (govorim o vseh ki so IMDB)
Nekateri filmi ki jih so imdb nimajo cover-ja in je potem potrebno v nfo ročno navest pod do posterja( coverja).
Ves o zgoraj napisanem pa je navedeno tukaj:
http://code.google.com/p/moviejukebox/w...
Seveda ni vse slabo, samo sem mislil da bom hitreje prišel do končnega rezultata, verjetno z MLMJ ne bi porabil kaj dosti več časa, problem MLMJ je pač samo v tem da moraš imet movie collector in tam not vpisat vsak film posebej ter potem naredit povezavo na film.
Preden se lotiš indeksiranja v YAMJ popravi vse datoteke, mape (za dvd-je) da bodo imela prav imana saj bo več možnosti da bo v imdb našel prav podatek, to kar pa ti ne bo pravilno potegnil boš pač moral vse ročno delat.
šE nekaj, default skin je za mene slab, zato uporabljam RobinsJExcal ki je prcej boljši..pregleden, lepši
Če pa te še kaj zanima pa povej.
Ko bom do konca uredil vse filme (nfo-je) bom naložil kakšno sliko , se že bližam koncu
lp
Jaz sem tudi naštudiral tale YAMJ in moram priznat da me ni pretirano navdušil,
problem ki ga imam je ta da je od cca. 150 filmov ki jih imam na disku pravilno indeksiral cca 100 filmov, vse ostalo pa je indeksiral narobe, tudi filme ki so v imdb, problem je tudi v tem da večino koncertov, lokalnih filmov (slo, hr..) ne prepozna, skratka tisto kar ni v imdb ne bo našel
Torej za filme ki jih je narobe indeksiral je možna dvojna rešitev, ali se v datoteko nfo vpiše imdb link, če pa filma ni v imdb pa je potrebno uporabit xmbc zapis
Torej v ta polja se vpišejo podatki, na netu je potrebno poiskat link do cover-ja (thumb), vpisovanje vsega tega pa lahko traja precej ur.
Moti me tudi to da v primerjavi z MLMJ tudi prikaže zelo malo podatkov in pa to da se fanart (to je večja slika v ozadju, ko greš v detaile filma), pokaže samo pri nekaterih filmih (govorim o vseh ki so IMDB)
Nekateri filmi ki jih so imdb nimajo cover-ja in je potem potrebno v nfo ročno navest pod do posterja( coverja).
Ves o zgoraj napisanem pa je navedeno tukaj:
http://code.google.com/p/moviejukebox/w...
Seveda ni vse slabo, samo sem mislil da bom hitreje prišel do končnega rezultata, verjetno z MLMJ ne bi porabil kaj dosti več časa, problem MLMJ je pač samo v tem da moraš imet movie collector in tam not vpisat vsak film posebej ter potem naredit povezavo na film.
Preden se lotiš indeksiranja v YAMJ popravi vse datoteke, mape (za dvd-je) da bodo imela prav imana saj bo več možnosti da bo v imdb našel prav podatek, to kar pa ti ne bo pravilno potegnil boš pač moral vse ročno delat.
šE nekaj, default skin je za mene slab, zato uporabljam RobinsJExcal ki je prcej boljši..pregleden, lepši
Če pa te še kaj zanima pa povej.
Ko bom do konca uredil vse filme (nfo-je) bom naložil kakšno sliko , se že bližam koncu

lp

Hvala za vse informacije.
Kot vidim, generalno gledano za moje potrebe tile JukeBoxi ne pridejo v poštev. Nimam namena imet večje zbirke, naenkrat mam na disku cca. 30 filmov, ki jih pogledam in sproti brišem. Nasplošno se mi zdi listanje po slikah filmov nepregledno.
Bi mi bilo pa sila uporabno, če bi lahko obdžal osnovni vmesnik, pa samo ko bi kliknil na film, dobil detajle v YAMJ obliki. To bi bilo pa super. Ampak verjetno to ne bo možno v bližnji prihodnosti, če sploh kdaj?
Kot vidim, generalno gledano za moje potrebe tile JukeBoxi ne pridejo v poštev. Nimam namena imet večje zbirke, naenkrat mam na disku cca. 30 filmov, ki jih pogledam in sproti brišem. Nasplošno se mi zdi listanje po slikah filmov nepregledno.
Bi mi bilo pa sila uporabno, če bi lahko obdžal osnovni vmesnik, pa samo ko bi kliknil na film, dobil detajle v YAMJ obliki. To bi bilo pa super. Ampak verjetno to ne bo možno v bližnji prihodnosti, če sploh kdaj?

No ja, zgleda res lepo, ni kaj.
In koliko časa si porabil za vse skupaj, od inštalacije do vseh urejenih filmov ? (in koliko filmov imaš v bazi?)
In koliko časa si porabil za vse skupaj, od inštalacije do vseh urejenih filmov ? (in koliko filmov imaš v bazi?)

filmov imam cca 150, cca 100 jih je YAMJ prepoznal pravilno, torej 50 filmom sem moral dodat nfo datoteko, ponekod sem samo vpisal imdb link, veliko bolj zamudno pa je vpisovanje v xbmc obliki - torej tam kjer ni imdb informacije.
Glede časa: nekje 5, 6 ur za nfo pri filmih, sem pa delal to v več dnevih po malo tako da točno težko rečem
K temu pa še cca 2,3 ure za setup YAMC+ROBINSJEXCAL...
Če bi šel zdaj isto delo opravljat bi sigurno dosti hitreje opravil, sem se pač malo lovil glede nastavitev, oblikovanja nfo...
LP
Glede časa: nekje 5, 6 ur za nfo pri filmih, sem pa delal to v več dnevih po malo tako da točno težko rečem
K temu pa še cca 2,3 ure za setup YAMC+ROBINSJEXCAL...
Če bi šel zdaj isto delo opravljat bi sigurno dosti hitreje opravil, sem se pač malo lovil glede nastavitev, oblikovanja nfo...
LP

Bato ::
Pozdravljneni
sem kupil HD predvajalnik Egreatech EG-M31B, HDMI, NET, HDD in imam težavo oz mogoče sem si narobe predstavljal ampak zadevo imam priključeno v omrežje.
Ampak mi nikakor ne uspe da bi preko računalnika dostopal do vgrajenega diska. Sem preštudiral že navodila ampak mi ne uspe. Predvajlnika tudi nemorem pingat.
V kolikor ga priklopim preko USB na PC deluje, preko esata priklopa spredaj pa prav tako ne deluje.
Jaz sem si predstavljal, da bom lahko enostavno preko mreže gledal filme in je tudi dostopal do diska...
Ali v kolikorbi disk bil NTSF in ne EXT# ali bi ga videl v omrežju ?
Hvala za pomoč.
LP
sem kupil HD predvajalnik Egreatech EG-M31B, HDMI, NET, HDD in imam težavo oz mogoče sem si narobe predstavljal ampak zadevo imam priključeno v omrežje.
Ampak mi nikakor ne uspe da bi preko računalnika dostopal do vgrajenega diska. Sem preštudiral že navodila ampak mi ne uspe. Predvajlnika tudi nemorem pingat.
V kolikor ga priklopim preko USB na PC deluje, preko esata priklopa spredaj pa prav tako ne deluje.
Jaz sem si predstavljal, da bom lahko enostavno preko mreže gledal filme in je tudi dostopal do diska...
Ali v kolikorbi disk bil NTSF in ne EXT# ali bi ga videl v omrežju ?
Hvala za pomoč.
LP
Bato
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Še en nov HD predvajalnik - EGreat EG-R1 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Zvok in slika | 46647 (25253) | xandros |
» | Playon!HD Media player (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Zvok in slika | 60575 (46506) | goby |
» | eGreat EG-S2 Sigma Designs 8643 (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 9687 (6947) | Sibirc |
» | Prihaja nov NMT player - Popcorn Hour A200 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 54179 (46563) | vrossi46 |
» | PopCorn Hour A-100 in A-110 HD predvajalnik (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 16335 (8267) | LuGi |