» »

h.264/DVD/DivX player

h.264/DVD/DivX player

««
19 / 47
»»

Tomson ::

Mene pa zanima, ker bom sam vstavljal nov HDD, kakšna je najboljša varianta, da se HDD vstavi kar v NMT in ga ta sformatira, ali da ga v računalniku sam sformatiram in v kaj? Imam potem za cca. 200GB podatkov za prenest, tako da na računalnik ga bo verjetno treba priključit.
Pa še to me zanima, v kaj mora sploh bit formatiran da ga lahko uporabljam kot mrežni disk, za prenašanje podatkov kar iz računalnika v NMT prek mreže in da bodo delali torrenti na NMTju?

TNX
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Ro! ::

Eno vprašanje....
Kolko časa rabite kaj za prenos recimo ca. 8GB datoteke s PCja na NMTjev HD - preko LANa?
Pri meni traja preko FTPja ca. 20min..

LP,
Robi

gregor ::

Jaz sem sicer že imel disk nameščen, drugače pa samo disk vstaviš v hdx in potem poženes NMT setup wizard ki se nahaja v setup, maintinance..
Nato se disk formatira v ext2 ali ext3 in naložijo se aplikacije...

ro, zakaj pa ne preko usb slave priklopa? gre veliko hitreje, ne rabiš ven jemat, po moje zguba časa ...

LP

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gregor ()

V čem pa je razlika med ext2 oz. ext3 ?

Kaj USB prenos je hitrejši kot preko mreže direkt iz PC - NMT, ker po neki logiki če je mreža 100mbps ne bi smelo bit to tako počasi ... ?

ro, zakaj pa ne preko usb slave priklopa? gre veliko hitreje, ne rabiš ven jemat, po moje zguba časa ...LP

Hmm.. da malo pojasnim - NMT je v drugem prostoru, kot pa PC. V tvojem primeru bi moral NMT odklopiti s TVja, pa ga nesti k računalniku, oz. najprej posneti na Passport pa pol tega nesti na NMT?

LP,
robi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ro! ()

o razliki je nekaj tukaj napisano

http://www.networkedmediatank.com/showt...

ext2 ima hitrejši prenos podatkov, ext3 pa ima varovanje podatkov čeprav ne vem kako to deluje, moj disk je bil formatiran v ext2

glede hitrosti, preko usb priklopa gre pri meni z 22,2 MB/sec , preko mrežne pa 4,4 MB/sec, torej prenos preko usb je 5X ! hitrejši , preko usb je 4.37 cca 3 min

Ro, ne razumem najbolje kaj bi rad povedal, da ne moreš preko usb priklopit, lahko pa preko mrežne :\ ali kaj ...

-mojster- ::

Skonvertiral sm že nekaj hd filmov s pomočjo audio konverterja (audio converter pop corn)iz dts v dolby digital (ac3). Nato pogledam na lcdju preko wd tvja in zvok dela vredu, vendar čim so kakšni akcijski prizori je zvok slab (zvok je popačen in čisto tiho se sliši). Bi mi znal kdo razložit v čem je kaj narobe??
Hvala za morebitno pomoč!

LexLuthor ::

Skonvertiral sm že nekaj hd filmov s pomočjo audio konverterja (audio converter pop corn)iz dts v dolby digital (ac3). Nato pogledam na lcdju preko wd tvja in zvok dela vredu, vendar čim so kakšni akcijski prizori je zvok slab (zvok je popačen in čisto tiho se sliši). Bi mi znal kdo razložit v čem je kaj narobe??
Hvala za morebitno pomoč!

Izgleda, da konvertira tako, da vzame samo levi in desni zvočnik, ostale zanemari. Ko se zvok "seli" v prostor, ti slišiš samo šumenje. Ti raje konvertiraj iz DTS v stereo, če boš gledal na televiziji.

gstarr..

torrenti delujejo brez problema

na nmt-je sta naložena dva torrent odjemalca:
transmission in pa BPTD

več je napisano tukaj

http://www.networkedmediatank.com/wiki/...

oba lahko upravljaš preko browserja, transmission ne deluje z IE, deluje pa v Firefoxu brez problema.

Še slike:

BPTD

TRANSMISSION (CLUTCH)

lp

In v čem naj bi bila razlika, je kateri boljši, slabši, ima kateri boljši vmesnik, itd. ?

All ::

Naročil Eg-m33a četrtek. plačano v petek in se nahaja tu :-)

cena 300$ z pošiljanjem
za ostalo bomo pa še vidl .-))

tomson,

BPTD je bolj star, nekateri privatni trackerji ga ne dovolijo..
Transmission je projekt v razvoju, prihajajo nove verzije..

v nmt-jih je verzija 1.22 , sedaj je že na voljo verzija 1.41

lP

kiFni ::

Kako je kaj s pregrevanjem pri popcorn A-110, če se vgradi disk 3.5"? A je varno?

klasicni ::

Mene nekaj zanima...
Kako najbolj efektivno povezati receiver z HDX 1000 (oba podpirata standard HDMI 1.3a)? Samo s HDMI kablom, ki že podpira 1.3a standard?

Je to najboljša opcija?

mrdaco ::

Jaz imam preko optičnega kabla. Dela BP. HDMI pa imam direktno povezan z TVjem, tako da ne rabim imet prižgan reciver, ko gledam kak divx, če pa gledam kaj z 5.1 zvokom, pa seveda vklopim reciver.

Jaz mam HDXa z HDMI na receiver, pa z receivera HDMI na TV. Je pa manko to, kar je mrdaco napisl - Receiver mora biti prižgan.

Okapi ::

imam direktno povezan z TVjem, tako da ne rabim imet prižgan reciver, ko gledam kak divx,

Ne razumem - a si tako škrt, da šparaš z elektriko, tako len, da se ti ne ljubi pritisnit ene tipke na daljincu, ali tako slabo slišiš, da ne slišiš razlike med zvočniki, ki jih imaš priključenih na receiver, in tistimi v televizorju?
>:D

O.

kmetek ::

Naročil Eg-m33a četrtek. plačano v petek in se nahaja tu :-)

cena 300$ z pošiljanjem
za ostalo bomo pa še vidl .-))

+CARINA?

eos ::

nekaj vprašanj za lastnike nmt-jev:
recimo, da bi na popcornu al pa hdx-1000 gledal samo video fajle (mkv filme, dokumentarce); je v tem primeru nujno (obvezno) vstavit interni disk, na katerem potem inštaliraš razne programe ali pa te nmtji vsebujejo (imajo inštalirane v kakem internem spominu) kake osnovne programe, browserje za filme?

Glede usb priključkov: če prov predvidevam je USB HOST za povezavo z zunanjimi trdimi diski, USB SLAVE pa za povezavo nmt-pc, right? Ali je možno streamat (gledat) film iz PC-ja samo preko LAN povezave ali tudi preko povezave nmt (usb slave)-pc preko usb kabla??

Je za e-sata in priklop zun.diskom s e-sata izhodom potrebno inštalirat kake posebne driverje?

Recimo, da bi imel na NMT priključene 3 zunanje diske s cca 300 mkv filmi; kolko časa potrebuje nmt, da "prebere" te fajle oz. da se prikažejo coverji od filmov?

copy paste iz nmt wiki:
"
Do I need to install an internal hard disk in order to use my NMT?
1) No, you can stream movies/music/pictures from your PC or NAS (network attached storage).
2) You can attach an external USB storage device which contains the media.
"

torej mkv-je lahko predvajaš brez diska :))

lp

@lapan :
Pikneš ga na LAN, daš mapo na PCju v skupno rabo - al pa na USB zunaji disk - in že lahko gledaš - brez vgrajenega diska.
Interni HD je samo še pika na i.
LP,
Robi.

Ko bi zadeva le bila v rangu 150€ malce nad WD TV HD Playerjem, 260€+ je absolutno previsoki znesek.

Ko bi zadeva le bila v rangu 150€ malce nad WD TV HD Playerjem, 260€+ je absolutno previsoki znesek.

Cena je pomoje relativna.. 260Eur ni malo, če pa kot alternativo pogledaš kakšen BlueRay predvajalnik pa ni kaj več dosti za razmišljat.
LP,
Robi.

Ja samo čemu recimo WD HD TV toliko cenejši, resda nima tok bonbonov ampak dosti zadaj ni ?

gremo ::

kdo ve za kaksno konkurenco WD TV-ju?

plavko61 ::

Če bi WD TV dodali usb wlan podporo bi bil cool.
Dvakrat preberi, nato pa blekni...

po mojem cena ni toliko visoka zaradi hardware ki je vgrajen ampak predvsem zaradi programske opreme, posodobitev, stalnega razvoja,
torej software je tisti ki je nmt-je naredil tako popularne..

http://syabas.com/solution_nmt.html

In pa predvsem zaradi plačevanja določenih licenc, ki verjetno ne stanejo malo.

torej software je tisti ki je nmt-je naredil tako popularne..

Če bi ne bilo torrentov, nihče ne bi potreboval nmt.

O.

Kekec ::

Na podlagi česa si prišel do tega zaključka?

Pogledal sem v kristalno kroglo.

O.

Se mi je zdelo. Jaz ne uporabljam torrent clienta in mi odlično služi zato kar je namenjen in to je gledanje filmov iz diska ne da bi pri tem imel prižgan računalnik, ne borabi veliko elektrike, tih je in majhen pa še čist ok na pogled.

gledanje filmov iz diska

Filme na disku pa dobiš kje? Jih kupiš? Gledaš samo stare & brezplačne? Farbaj koga drugega.

O.

Valda jih potegnem dol ampak saj jih ne vlečem dol 24 ur na dan in so lepo na disku seveda jih vlečem dol preko računalnika zakaj bi jih moral na nmt-ju če ni potrebno nmt-ja imam pač za gledanje nimamo vsi tv v isti sobi kot računalnik.

Jaz sem imel v mislih torrente na splošno, ne torrent klijent na nmt-ju. Hotel se povedati, da če ne bi bilo torrentov (oziroma p2p), bi bili nmt-ji povsem nezanimivi.

O.

No no fantje v easy :)

Aja, sem narobe razumel ... s tem se pa strinjam :)

Meni se zdi NMT tudi sila uporabna zadeva, za gledanje .m2ts posnetkov, če imaš doma AVCHD kamero, ker potem ni treba konvertirat v druge formate ...
Tudi za gledanje foto posnetkov je ok, čeprav se v primejavi z Xboxom glede foto predvajanja lahko skrije ...

sniffo ::

eno, mogoče mal "mim" vprašanje ... a potrebujem optično povezavo med hišnim kinom in TV, če želim izkoristit DTS zvok na reciverju? Ali gre tudi na navadne činč kable?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sniffo ()

morda koga zanima kako se hdx obnese pri dolgotrajnem delovanju diska...

torej zadnjih 12 ur sem kopiral filme iz hdx na zunanji usb trdi disk in vseh 730 gb podatkov se je preneslo brez problemov, sicer se je kar segrel vendar očitno to na stabilnost ni vplivalo, tako da imam sedaj narejen backup vseh 140 filmov.

LP

huelz ::

Egreat M31B se dobi tudi v Sloveniji. Za 249 eur :D

kje pa to? sam kakor vidim je jadan model?

Evo eg-m33a je doma
cena 300$ (z pošiljanjem) + 66€ carina + DDV

zaenkrat seka (slikce pa še sledijo)
ta model ma mal več bonbončkov. Poleg LCD prikazovalnika ma 4 x USB host 1x master, E-sata (master in slave) VGA out
vgradil sm 1T WD green, pa ni niti mlačn, tako da bo ventilatorček verjetno odklopljen.

kiFni ::

A bi kdo napisal, kako nastavit torrent, prosim. Katere porte odprt in kaj nastavit v NMT na popcorn a-110? Men to ful počas zauga.

All: kok si dal TOTAL?

Saj je napisal.
300 usd = 214 evrov + 66 € carine = 280 € + 20 % DDV = 336 evrov.

O.

Kar drago pride suma sumarum.

Se skoraj bolj splača HDX1000 + WD GP 1000GB, pride komplet s poštnino 349EUR.

mala napačica..manka oklepaj

cena 300$ (z pošiljanjem) + 66€ (carina + DDV)

carinske dajatve za industrijske izdelke 24€
DDV 42€

Zgodovina sprememb…

• spremenil: All ()

huelz ::

Kmetek, ocitno ne ves kaj govoris, Egreat E31B je na nivoju popcorna A110 in HDX-a 1000.
Uvoznik za egreata je pa Izid.

dugi ::

pozdravljeni;
nekaj me zanima npr: če jaz potegnem iz interneta film visoke ločljivosti (720p) velikosti cca.: od 4 do 5G ga potem posnemem na dvd in sedaj me zanima če bo mi ga šlo predvajat v predvajalniku philips DVP5990 ali katerem drugem predvajalnilu ki ima hdmi izhod?

Lep pozdrav!
««
19 / 47
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Še en nov HD predvajalnik - EGreat EG-R1 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Zvok in slika
36046879 (25485) xandros
»

Playon!HD Media player (strani: 1 2 3 4 )

15560716 (46647) goby
»

eGreat EG-S2 Sigma Designs 8643 (strani: 1 2 )

539780 (7040) Sibirc
»

Prihaja nov NMT player - Popcorn Hour A200 (strani: 1 2 3 )

10954457 (46841) vrossi46
»

PopCorn Hour A-100 in A-110 HD predvajalnik (strani: 1 2 )

7516412 (8344) LuGi

Več podobnih tem