Forum » Zvok in slika » Še en nov HD predvajalnik - EGreat EG-R1
Še en nov HD predvajalnik - EGreat EG-R1
Maxl ::
Jap, tisti, ki ga je errhec prilepil je čisto drug kot ta, o katerem teče pogovor... Mater mene vedno bolj mika... ali ta ali pa Xtreamer. Sem pa bolj na strani EG-R1.
Du5aN ::
Nobenih komplikacij pri instalaciji
V omrežju deluje BP
Externe podnapise predvaja
Povečat pomanjšat da, premikat tudi
Slika in zvok kot omenil krasno
Aplikacije bom pa še probal
On mislim da tista stran je v redu in najbolj poceni
vrossi46, lahko še jaz vprašam nekaj zadev:
- Se pravi da b.p. predvaja podnapise pri MKV filmih?
- Ali podpira šumnike pri podnapisih?
- Ali lahko nanj priklopiš zunanji 3.5" disk preko USB-ja (NTFS format)?
- Imaš zadevo priključeno preko HDMI-ja?
Hvala za odgovore.
Kmetek, sodeč po temu oglasu je garancija 18 mesecev.
Vrossi46, tudi jaz bi te prosil, da bi potestiral še te stvari, ki jih je Dushan napisal. Če vse štima, se bom kar na tistega slovenskega prodajalca obrnil in ga naročil :)!
Vrossi46, tudi jaz bi te prosil, da bi potestiral še te stvari, ki jih je Dushan napisal. Če vse štima, se bom kar na tistega slovenskega prodajalca obrnil in ga naročil :)!
vrossi46 ::
Podnapisi delujejo vsi z šumniki
Lahko priklopiš zunanji USB disk,sam ima WD passport 120 GB,plus lahko priklopoš notranji dik potom zunanjega priklopa esata in sata.
In ja imam zadevo priklopljeno potom HDMI-ja.
Lahko priklopiš zunanji USB disk,sam ima WD passport 120 GB,plus lahko priklopoš notranji dik potom zunanjega priklopa esata in sata.
In ja imam zadevo priklopljeno potom HDMI-ja.
eGreat ::
No, da se še jaz oglasim v tej temi...
Stvar je takšna, da zbiram naročila za predvajalnik EG-R1 (po želji, lahko dobavim katerikoli drugi eGreat predvajalnik), katere bom nato nabavil direktno pri proizvajalcu iz Kitajske. Naše podjetje je medtem dobilo zeleno luč za uvoz eGreat predvajalnikov v Slovenijo, tako da bo kmalu vse bolje organizirano in na višjem nivoju.
Če bo naročil veliko, bo tudi cena EG-R1 nižja, kar je razumljivo. Pričakuje se cena okoli 100EUR oz. v najboljšem primeru 95EUR. Marsikdo si misli in se sprašuje, zakaj bi sploh kupoval "to Kitajsko sranje", ki je "brez podpore" itd. Da bi vas rešili dileme, smo se odločili, da napišemo nekaj točk, zakaj kupiti EG-R1!
1.) predvaja vse datoteke brez težav (nasprotje je WDTV Live)
2.) je popolnoma neslišen (nasprotje je Xtreamer)
3.) daljinec deluje odlično (nasprotje je Xtreamer)
4.) ima 18 mesecev garancije (Xtreamer ima samo 12 mesecev)
5.) kvalitetno ohišje iz aluminija
6.) ima eSata priključek in možnost vgradnje 2,5" diska
in še bi se dalo naštevati...
Če vas še kaj zanima pa le vprašajte, vendar trenutno ne morem ničesar preizkusiti, ker sem vse prodal, mojega si je pa kolega sposodil.
Lep pozdrav!
Stvar je takšna, da zbiram naročila za predvajalnik EG-R1 (po želji, lahko dobavim katerikoli drugi eGreat predvajalnik), katere bom nato nabavil direktno pri proizvajalcu iz Kitajske. Naše podjetje je medtem dobilo zeleno luč za uvoz eGreat predvajalnikov v Slovenijo, tako da bo kmalu vse bolje organizirano in na višjem nivoju.
Če bo naročil veliko, bo tudi cena EG-R1 nižja, kar je razumljivo. Pričakuje se cena okoli 100EUR oz. v najboljšem primeru 95EUR. Marsikdo si misli in se sprašuje, zakaj bi sploh kupoval "to Kitajsko sranje", ki je "brez podpore" itd. Da bi vas rešili dileme, smo se odločili, da napišemo nekaj točk, zakaj kupiti EG-R1!
Če vas še kaj zanima pa le vprašajte, vendar trenutno ne morem ničesar preizkusiti, ker sem vse prodal, mojega si je pa kolega sposodil.
Lep pozdrav!
Glede možnosti vgradnje 2,5" diska,bi pa jaz vprašal,če je povsem varno,ker sem bral na forumu da naj bi bilo preveč pregrevanja za vgradnjo diska.Sam si ga že lastim, in lahko potrdim tvoje besede,da je enkraten.
Lp vrossi46
Lp vrossi46
kmetek ::
2.) je popolnoma neslišen (nasprotje je Xtreamer) REŠLJIVO
3.) daljinec deluje odlično (nasprotje je Xtreamer) REŠLJIVO
4.) ima 18 mesecev garancije (Xtreamer ima samo 12 mesecev) laž XTREAMER ima 2 leti.
6.) LAN/WLAN anyone?
itak boste sedaj forsirali oh in sploh.....
4.) ima 18 mesecev garancije (Xtreamer ima samo 12 mesecev) laž XTREAMER ima 2 leti.
6.) LAN/WLAN anyone?
Še to,kaj pa EG-R2A kateri čip bo imel? Ali ima ventilator in
v tega je pa možno vgradit tudi 3,5" HDD,je tako?
Že res da sem stestiral IP TV na EG-R1 in deluje krasno, ampak a kateri podpira uradno verzijo IP TV? Ali jo bodo kdaj razvili?
Slovenščino naj bi imeli z naslednjim FW,sem jim jaz prevedel.Če bo kaj smotano prevedeno ne se jezit
v tega je pa možno vgradit tudi 3,5" HDD,je tako?
Že res da sem stestiral IP TV na EG-R1 in deluje krasno, ampak a kateri podpira uradno verzijo IP TV? Ali jo bodo kdaj razvili?
Slovenščino naj bi imeli z naslednjim FW,sem jim jaz prevedel.Če bo kaj smotano prevedeno ne se jezit
Čisto povsem varno ni, ampak če ima zadeva dostop do svežega zraka in ne preveč vroč disk, dela brez problema ;).
@kmetek: ima LAN in opcijsko tudi WLAN. Glede garancije imaš pa tukaj podatek, da je samo 12 mesecev. Pa nihče ničesar ne forsira, samo debatiramo ;).
@vrossi46
EG-R2A je že zunaj in ima Realtek 1073 čipset, ima tudi ventilator, saj omogoča vgradnjo 3,5" diskov. Glede IP-ja pa nisem seznanjen ;).
@kmetek: ima LAN in opcijsko tudi WLAN. Glede garancije imaš pa tukaj podatek, da je samo 12 mesecev. Pa nihče ničesar ne forsira, samo debatiramo ;).
@vrossi46
EG-R2A je že zunaj in ima Realtek 1073 čipset, ima tudi ventilator, saj omogoča vgradnjo 3,5" diskov. Glede IP-ja pa nisem seznanjen ;).
NazgulRR ::
Uuu, a je EG-R2A enak EG-R1 v večjem ohišju + možnost notranjega 3,5" HDD-ja?? Koliko bi bla cena za njega?
Kmetek, tu :http://trgovina.xtreamer.si/,piše 12 mesecev
Evo,tu omaš info. 130€ http://www.egreat-si.tk/
Evo,tu omaš info. 130€ http://www.egreat-si.tk/
Zgodovina sprememb…
- spremenil: vrossi46 ()
gospodar ::
No, da se še jaz oglasim v tej temi...
Lep pozdrav!
Kaj ko bi raje z nami delil izkušnje glede samega predvajalnika, ne pa tvoje "prodajalske" sposobnosti in kako si "bogi", ker si vse prodal.
Ne verjamem da se lahko kosa s xtreamerjem, vsaj pri podpori ne.
I n t e l & N v i d i a
@NazgulRR: Da, R2A je skoraj identičen R1, samo da je večji, kot si že sam rekel in meni osebno še lepši od R1 ;). Za info me kontaktiraj na ZS ;).
@vrossi46, cene na tisti strani niso čisto verodostojne, kajti stran je bila postavljena na hitro in nima vseh cen pravih ;).
@gospodar: ne hvalim se s svojim prodajanjem, ker sem imel itak le 2 komada za prodat. Hotel sem povedati, da trenutno ne morem posredovati kakšnih testov.
Glede podpore se pa strinjam, da verjetno Xtreamer zmaga. Egreat ima zaenkrat še bolj švoh podporo...
@vrossi46, cene na tisti strani niso čisto verodostojne, kajti stran je bila postavljena na hitro in nima vseh cen pravih ;).
@gospodar: ne hvalim se s svojim prodajanjem, ker sem imel itak le 2 komada za prodat. Hotel sem povedati, da trenutno ne morem posredovati kakšnih testov.
Glede podpore se pa strinjam, da verjetno Xtreamer zmaga. Egreat ima zaenkrat še bolj švoh podporo...
eGreat,
si napisal da je možna vgradnja notranjega HDD,a mi lahko poveš kako,ker sem si ga nabavil pa ne vem kam ga dam?. Če maš kak link ali kaj,ali pa mi pošlji na ZS.
Lp in hvala
vrossi46
si napisal da je možna vgradnja notranjega HDD,a mi lahko poveš kako,ker sem si ga nabavil pa ne vem kam ga dam?. Če maš kak link ali kaj,ali pa mi pošlji na ZS.
Lp in hvala
vrossi46
bbenci2 ::
Xtreamer ima baje probleme s streamanjem ogg datotek, ki jo npr. uporablja radio net. Ali lahko kdo poskusi, če dela Radio Net www.radionet.si
Kako pa je s SiOL TV? A delujejo tudi HD programi?
Na koncu pa me še zanima ali dela daljinec tudi pri SiOL TV?
Hvala!
Kako pa je s SiOL TV? A delujejo tudi HD programi?
Na koncu pa me še zanima ali dela daljinec tudi pri SiOL TV?
Hvala!
C-Tech 5000 HD Combo Plus, Sony Bravia KDL 37V5500, Sony Bravia KDL-40W4000
Toroidal T90, Opticum 4100C
Pinnacle PCTV Hybrid Pro Stick
Toroidal T90, Opticum 4100C
Pinnacle PCTV Hybrid Pro Stick
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bbenci2 ()
kmetek ::
Ok, moram priznati da je zanimiv tale nov model, sploh pa R2A.....če bi bi tega jemal.
WLAN bi delal? DTS downmix ima?
WLAN bi delal? DTS downmix ima?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kmetek ()
Ne,ne Wlan nisem testiral,bom pa probal ko mi bratranec posodi od Benq in Asus,probal sem DTS
Sem poskušal vgradit HDD 2,5" , pa bi moral malo vrtat v ohišje. Škoda mi je vrtat v ohišje,tako da sem zamenjal za zunanji HDD USB, pa ravno tako deluje vse brez posebnosti.
Pri izbiri wlan adapterja je potrebno biti pazljiv, ker ne delajo vsi. Drugače se pa da kupiti na eBayu adapter, ki zagotovo dela na R1 ;). Ima pa tudi DTS downmix, ker imajo zakupljeno licenco ;).
Mimogrede, kmalu pride nova, izboljšana verzija R1 - http://www.egreatworld.com/en/shownews.... ;)
Mimogrede, kmalu pride nova, izboljšana verzija R1 - http://www.egreatworld.com/en/shownews.... ;)
neres ::
Zgleda fajn ta eGreat. Edino škoda ker ni kakega USBja več, namesto eSata recimo. (Ne vem kaj sploh tolko vztrajajo s tem eSata, sej lahko tudi najbolj zahtevne 1080p še vedno predvajaš z USBja, pri media playerju res ne rabiš neke blazne hitrosti..) Ker če priključiš wifi USB adapter ostane samo še en za diske. En disk maš recimo stalno gor za torrente in skupno rabo pa ni več za prostora za kak ključek. A lahko razdeliš en USB na več priključkov?
Tale pa zgleda super! A bo cena kaj večja?
floyd1 ::
Lahko ta player torrente dol vlači? Sicer je že bilo to vprašanje tu, a nisem videl, da bi kdo odgovoril. Če lahko, ali je predvajanje ob tem tekoče (sicer je to le pogojno uporabno)?
Lahko tudi torrente dol vleče.Če pa je predvajanje tekoče ob ten pa nisem probal,ne vidim pa razloga zakaj ne bi!
Hvala za hiter odgovor. Torej ponuja v bistvu vse, kar ima njegov starejši in veliko dražji bratec EG-M31B, ali sem morda kaj spregledal? Čemu potem taka razlika v ceni - samo zaradi Sigminega chipseta, ki je očitno dražji?
Cena druge generacije R1 bo sigurno višja, vendar ne veliko. Ko dobim informacije o ceni in izidi, vam sporočim ;).
Mislim, da vsi eGreat predvajalniki podpirajo downloadanje torrentov, če pa ne, se da pa ročno namestit takšno aplikacijo ;).
Ralika v ceni je res zaradi čipa, ker je Realtekov precej poceni.
Mislim, da vsi eGreat predvajalniki podpirajo downloadanje torrentov, če pa ne, se da pa ročno namestit takšno aplikacijo ;).
Ralika v ceni je res zaradi čipa, ker je Realtekov precej poceni.
Se opravičujem za dvojni post, vendar se starega ne da popraviti...
Izvedel sem, da naj bi bil R1B (druga gen. R1) pripravljen za prodajo okoli 10. januarja prihodnje leto. Cena bo malce višja od R1 - pričakujemo jo okoli 140-150EUR, mogoče celo manj. Imel bo tudi slovenski OSD ;). Več informacij o "drobovju" pa bo znano v kratkem.
Prednaročila so že možna, za več info ZS ;).
Izvedel sem, da naj bi bil R1B (druga gen. R1) pripravljen za prodajo okoli 10. januarja prihodnje leto. Cena bo malce višja od R1 - pričakujemo jo okoli 140-150EUR, mogoče celo manj. Imel bo tudi slovenski OSD ;). Več informacij o "drobovju" pa bo znano v kratkem.
Prednaročila so že možna, za več info ZS ;).
Me zanima, če je kdo že imel priliko postaviti skupaj starejšega (Sigma) in novejšega (Realtek) Egreata in primerjat kvaliteto slike. Predvsem zato, ker sem malo gledal po netu in je kar veliko folka, ki trdi, da je na Sigmi slika vidno boljša. Ima kdo kake izkušnje s tem ali folk le pametuje in pač vsak hvali svoj player?
Sicer imam samo "HD ready" LG plazmo (in na pošti tri mesece izgubljenega Xtreamerja - ga še čakam ) in počasi me mineva potrpljenje) se mi pa zdi ta R2 super zadeva. Predvsem mi je pomembno (poleg osnove - dobrega predvajanja raznih formatov) da bi lahko dol cukal torente nekje drugje in ne na računalniku, ki ima sigurno bistveno večjo porabo - to se pa pri 24/7 delu kar pozna.
Sicer imam samo "HD ready" LG plazmo (in na pošti tri mesece izgubljenega Xtreamerja - ga še čakam ) in počasi me mineva potrpljenje) se mi pa zdi ta R2 super zadeva. Predvsem mi je pomembno (poleg osnove - dobrega predvajanja raznih formatov) da bi lahko dol cukal torente nekje drugje in ne na računalniku, ki ima sigurno bistveno večjo porabo - to se pa pri 24/7 delu kar pozna.
Sosed je nabavil Xtreamerja, ki pa mene osebno ni prepričal. Odločil sem se, da počakam na izid EG-R1B predvajalnika, ker se mi zdi, da se dobi mnogo več za podoben denar, kot stane Xtreamer ;). Lahko pa pohvalim tudi slovenskega prodajalca eGreat izdelkov za hiter odgovor in prijaznost!
Hardstyle ::
2.) je popolnoma neslišen (nasprotje je Xtreamer) REŠLJIVO
6.) LAN/WLAN anyone?
Seveda je vse rešljivo, samo denar moreš met. In čr rešim točko 2 in 3 pride cena na koliko? 150-180€ ? Ne hvala.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Hardstyle ()
Točno tako. Xtreamer, kljub svoji nizki ceni ponuja dosti manj, kot katerikoli drugi predvajalnik.
Hardstyle ::
perci zakaj te nisi bil v Xtreamer temi tako "hladn" kot si v tej, ko je ravno uporabnik z nickom oglaševal Xtreamera na veliko?
Dejstvo je, da R1 oz. R2 sta hudi konkurenci Xtreamerju.
Končnega uporabnika briga samo to, da stvar deluje out of the box. Ne pa da moraš dokupovat še nevem kaj vse, da potem prideš do nekega zaključka funkcionalnosti in želja.
In kar se mene tiče, se Xtreamer nebi rabil oglašat v tej temi, eGreat pa ne v Xtreamer temi.
Dejstvo je, da R1 oz. R2 sta hudi konkurenci Xtreamerju.
Končnega uporabnika briga samo to, da stvar deluje out of the box. Ne pa da moraš dokupovat še nevem kaj vse, da potem prideš do nekega zaključka funkcionalnosti in želja.
In kar se mene tiče, se Xtreamer nebi rabil oglašat v tej temi, eGreat pa ne v Xtreamer temi.
perci ::
Harstyle: Še enkrat preberi, kaj točno je uporabnik eGreat napisal v zadnjem postu, pa ti bo jasno zakaj sem reagiral. Se sploh ne mislim spuščati v to kateri predvajalnik je boljši ali ugodnejši, ne bom pa pustil, da prodajalec enega, braz kakršnihkoli argumentov blati drug produkt. Tebi, ki si navedel argumente, zadeve nisem brisal.
Če je pa na drugi strani podobna zadeva, daj link, pa bomo reagiral.
Sicer pa imaš za tovrstne zadeve v prihodnje "Pritožbe".
Nazaj k temi.
Če je pa na drugi strani podobna zadeva, daj link, pa bomo reagiral.
Sicer pa imaš za tovrstne zadeve v prihodnje "Pritožbe".
Nazaj k temi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: perci ()
Tako kot pravi "Hardstyle ",vse je rešljivo,samo dnar moraš met.Za EGret-R1,pa dobiš vse za 120€.Si ga sam lastim kot sem že 100krat omenil in je super zadeva.Komaj čakam razpoložljivost R-1B.
In tudi glede oglaševanja,če sta se lahko v temi Xtreamer kr eni trije oglaševali,zakaj se pol tu ne sme samo en?
Tu so pa linki oglaševanja:Xtreamer in astras http://slo-tech.com/forum/t363953/1449. To je na 30.strani,pol pa je še na 29. in na 28., ......
Eni celo že omenjajo da sta tečna pa noben ne reagira,tako da "perci" malo razišči predno kaj rečeš.
In tudi glede oglaševanja,če sta se lahko v temi Xtreamer kr eni trije oglaševali,zakaj se pol tu ne sme samo en?
Tu so pa linki oglaševanja:Xtreamer in astras http://slo-tech.com/forum/t363953/1449. To je na 30.strani,pol pa je še na 29. in na 28., ......
Eni celo že omenjajo da sta tečna pa noben ne reagira,tako da "perci" malo razišči predno kaj rečeš.
perci ::
Za take in podobne stvari imate temo Pritožbe.
Sem pa zadevo vseeno pogledal in je dejansko tudi v tisti temi zadeva na meji - nikjer ni pa šlo tako čez mejo kot tule. Poleg tega je tam nekaj postov bilo pobrisanih, za 50 dni nazaj jih pa ne mislim brisat.
Če je še kakšna pripomba, v Pritožbe, v nasprotnem jih bom brisal.
Nazaj k temi.
Sem pa zadevo vseeno pogledal in je dejansko tudi v tisti temi zadeva na meji - nikjer ni pa šlo tako čez mejo kot tule. Poleg tega je tam nekaj postov bilo pobrisanih, za 50 dni nazaj jih pa ne mislim brisat.
Če je še kakšna pripomba, v Pritožbe, v nasprotnem jih bom brisal.
Nazaj k temi.
Če povežem navaden 3.5" trdi disk z eGreatom preko SATA kabla, potem še rabim kako zunanje napajanje za trdi disk ali ne?
In če potem uporabim SATA-eSATA adapter da povežem disk na laptop, rabim kako napajanje za disk?
In če potem uporabim SATA-eSATA adapter da povežem disk na laptop, rabim kako napajanje za disk?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: NazgulRR ()
Ne ne rabiš nobeno dodatno napajanje na predvajalniku.
Na računalniku pa ne vem,ker nimam tega priklopa.
Na računalniku pa ne vem,ker nimam tega priklopa.
Aha, hvala za odgovor.
Kaj pa je mogoče možno, da povežeš eGreat in računalnik preko usb slave-a in potem kopiraš podatke med računalnikom in trdim diskom, ki je na eGreate povezan preko SATA kabla? Če ja, kakšna so potem približne hitrosti?
Kaj pa je mogoče možno, da povežeš eGreat in računalnik preko usb slave-a in potem kopiraš podatke med računalnikom in trdim diskom, ki je na eGreate povezan preko SATA kabla? Če ja, kakšna so potem približne hitrosti?
To pa nisem probal ker nimam nobenega trdega diska za probat,bi pa mogoče to vedel EGreat,ki je prisoten v tej temi
Zgodovina sprememb…
- spremenil: vrossi46 ()
A je hitreje kot preko USBja? Se pravi, nad 25 MB/s?
Torej bi povezava PC->SATA disk na eGreatu preko mreže (crossover kabel med eGreatom in PCjem, a ne?) delala?
Torej bi povezava PC->SATA disk na eGreatu preko mreže (crossover kabel med eGreatom in PCjem, a ne?) delala?
vrossi46: Ker sem danes dobil odgovor, da na Realteku ne moreš torrentov dol vlačit (vsaj s klasičnimi NMT programi ne, ker delajo le na Sigmi) - ali si to dejansko že preizkusil, ali si o tem le bral? Pa če veš morda za kak link na netu (sem kar nekaj že sam iskal, a o tem nič ne najdem, vsaj ne za Realtek chipset).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | h.264/DVD/DivX player (strani: 1 2 3 4 … 44 45 46 47 )Oddelek: Zvok in slika | 258026 (72118) | dope1337 |
» | Playon!HD Media player (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Zvok in slika | 59818 (45749) | goby |
» | eGreat EG-S2 Sigma Designs 8643 (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 9190 (6450) | Sibirc |
» | Kateri DVD predvajalnik, ki predvaja filme iz zunjanjega HDD-ja?Oddelek: Kaj kupiti | 1364 (1199) | jerriho |
» | Mede8er MED500X Full HD Network Media Player (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 12592 (10190) | upgrade |