» »

h.264/DVD/DivX player

h.264/DVD/DivX player

««
18 / 47
»»

Pekl ::

Kato: Lahko pa poskušaš tudi s tem: http://homepage.mac.com/archisoft92/Fil...

Ro!: Hvala. Se mi je zdelo.

LP, Pekl

kmetek ::

LexLuthor ::

Ok, zdej ko sem formatiral NMT ,se oba računalnika pokažeta pod network places , vendar ko hočem "map network drive" mi javi :

Windows cannot access \\PCH-A100

Check the spelling of the name. Otherwise, there might be a problem with your network. To try to identify and resolve network problems, click Diagnose.

Pod podrobno je pa :
error code 0x80070035

Firewall odpri!

Kato ::

Ja to mam inštaliran, tudi sedaj ko sem vzel 2.5" disk s NMTja in ga priklopil kot prenosni disk ga je našel čeprav je bil formatiran v ext3.

Oba firewalla mam ugasnjena.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Kato ()

gregor ::

kato, jaz imam vista firewall vključen pa sem se normalno povezal na hdx 1000,

nisem siguren ampak se mi zdi da mešate mrežno povezavo in usb povezavo, ker za mrežno povezavo ne rabiš nobenega dodatnega software, proceduro sem opisal par postov višje, vsaj pri meni je šlo vse brez problema
za usb povezavo pa rabiš fs-driver...

LP

nihče ne komentira?
http://www.marros-it.com/?poglej=opisMe...
http://www.freecom.com/ecProduct_detail...

Zanimiva zadeva... samo zdi se mi, da ne predvaja *.mkv datotek, pa VIDEO_TS datotek in DVD-ISO tudi ne?

Pekl

Ja to moram še zvohat......na kakem forumu.

Pekl

Kot obljubljeno..kratko mnenje

Najprej naj povem da imam hdx doma 4, 5 dni in marsikaj še ne vem...
No, do sedaj mi je uspelo naslednje
- vzpostavitev mrežne povezave, mapiranje hdx internega hdd..
- odstranitev diska in vgradnaj v pc za prenos cca. 600 gb filmov
- vzpostavitev usb povezave
- nalaganje filmov iz dvd-jev nd interni hdd

Morda ni bila najbolša poteza da sem dal disk v pc, verjetno bi prav tako hitro lahko prenesel preko usb povezave. Vsekakkor je usb povezava veliko!! hitrejša kot mrežna, torej če imaš veliko bazo filmov potem ali usb ali pa vgradnja diska v pc in nato nazaj.

predvajanje hd v 720p in 1080p deluje enkratno, brez zatikanja,slika fenomenalna..., prav taku deluje predvajanje dvd filmov iz video_ts brez problema, jaz imam vse filme v video_ts mapi, nimam image...slika je pač dvd kvaliteta, ko enkrat vidiš hd potem je dvd :(

podnapisi delujejo brez problema, tako v dvd kot v hd formatih, tudi č,š,ž , samo nastavil sem na češčino, lahko se nastavljajo....

prostorskega zvoka še nisem testiral....

disk ki so mi ga vgradili v nmtank je wd10eacs in je mislim da 3 platter, stara verzija z isto oznako je bila 4 platter, moram pa priznat da sem pričakoval neslišen disk a ga kar čujem.... seveda pa imam glavo 40 cm od hdx ki je na mizi zraven pc-ja, gre pa za 5400 rpm disk , torej ni 7200rpm kar je dobro...

glede gretja, pri prenosu podatkov, predvajanju se kar segreje vendar pa po mojem ni pretirano, tudi ko sem prenašal 30 dvd filmov preko usb-je je vse normalno delovalo, pa tudi pri kopiranju 100+ gb iz pc-ja ni bilo težav...

meni je hdx boljši kot popcorn ker je iz aluminija in je kot apple enostaven design, poleg tega pa nisem hotel imet črne barve...zato sem vzel silver varianto, vsi programi ki delujejo na popcornu delujejo tudi na hdx in ostalih nmts.

za mrežno povezavo ne rabiš wmp11, varianta ki si jo navedel je samo ena od možnih, kako sem jaz mapiral disk je napisano par postov višje, sicer pa za prenos uporabi usb metodo

dostava od nmtank.fr je trajala 8 dni (če štejem še vikend) , je pa tracking number ki ti ga da povsem neuporaben... , k 8 dnem še moraš prištet 2-3 dni za bančno nakazilo, če pa imaš pajpal ali kreditno kartico pa bo šlo hitreje, glede dostave dpd-ja pa si preberi nekaj postov višje kakšno sranje sem imel z dpd-jem, no glavno da zadeva sedaj deluje

ko se prenašajo podatki preko usb-ja mrežna povezava ne deluje, mrežna povezava se uporablja predvsem za streaming iz pc-ja....,

dodatne bonbonček so tudi dodatne vsevbine kot je youtube, flickr, internetni radio, rss...., sprobal sem youtube in flickr in zadeva deluje brez zatikanja

Tako to je to za sedaj.
Moje naslednje poteza je vzpostaviev movie in music jukeboxa

lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gregor ()

SLIKE ....

lp

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: Senitel ()

Tomson ::

Kaj tale Movie/Music JukeBox ne deluje interno na NMTju v katerem je vgrajen HDD? Kolikor razumem mora bit zadeva inštalirana na PCju in preko mreže potem iz HDDja na PCju laufa program in Video/Audio vsebine?

Ker če je tako, je tole malo neuporabno, glede na interni HDD v NMTju. Al sem narobe razumel?

Še to me zanima, koliko časa se prek mreže iz PCja na MNT disk snema npr. en dvd, se pravi 4.5GB?
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tomson ()

movie, music jukebox naložiš iz pc-ja v nmt in nato povezava z računanikom ni več potrebna,torej gre samo za to da imaš namesto osnovnega enostavnega nmt menuja pač prikaz v lepši grafični podobi z več podatki o filmu...

tukaj imaš lep primer delovanja:

http://www.treasure-cove.net/jukeboxtes...

glede kopiranja; jaz uporabljam usb priklop, mreža je samo za streaming in prenos software (movie, music jukebox....)
eden dvd ne bo problem, če pa imaš več 10 GB ali celo 100GB pa ti NE priporočam preko mreže ker bo to trajalo pri 1TB diku 30+ ur (vsaj tako sem nekje prebral).

LP

Zgodovina sprememb…

Pekl

Gregor

Hvala za izčrpno poročilo s tvojimi opažanji in mnenji... hvala tudi za prikaz s slikami... zmeraj bolj sem prepričan, da ga bom naročil... no, ko ga bom imel, te bom pa še kaj kontaktiral, če mi kaj ne bo šlo, da te povprašam... tale jukebox program mi zgleda kar zanimiv in uporaben.. ko bo aktualno, te že pobaram ... če boš seveda imel čas... glede dostave sem pa že včeraj prebral, da si imel resnično "zanimivo" izkušnjo... samo se mi zdi, da je ta dostavljalec precej neodgovorno ravnal...

LP, Pekl

ni problema, če bom znal bom odgovoril...
ja seveda je tale moj dpd dostavljalec bil verjetno izjema.

če boš pa naročil pa morda ni odveč da napišeš v francijo da naj napišejo nekje tvoj gsm zraven naslova, tako te lahko dostavljalec pokliče

LP

če boš pa naročil pa morda ni odveč da napišeš v francijo da naj napišejo nekje tvoj gsm zraven naslova, tako te lahko dostavljalec pokliče

sej to sem tudi razmišljal, da bom naredil...
hvala
LP

All ::

Spet eg-33a

dodatno vprašanje....
Povsod navajajo da podpirajo MNT-ji 1g diske..je kdo probal ali pa ima informacijo če podpirajo 1,5 g???

mrdaco ::

Jaz sem najprej dal v HDX-a Samsungov 750G disk. In moram rečt da je bila kar glasna zadeva. No če sem ga dvignil v roke, je bil malo tišji samo vseeno glasen, ob pogoju da imamo hišo na razmeroma tihi lokaciji, kjer se vsak šum sliši. Problem je ker so se vibracije kar lepo prenašale na pohištvo. No potem sem se odločil in kupil 320G 2,5 od Seagate, dobil za ugoden denar. No tale je pa res skoraj neslišen, če sedim na sedežni, tudi ob vgasnjenem TV-ju. Zato bi uporabnikom svetoval, da razmislijo o tej varianti, čepraj je manj prostora, se za moje pojme splača. Če pa res rabiš kak film arhivirat, ga pač posnameš na zunanji usb disk, ki ga tako ali tako imate vsi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mrdaco ()

Pa saj so WD 3-platter GreenSerija dovolj tihi, al je tale Seagate še tišji? Ker Samsungi drugače znani po VELIKIH vibracijah, sploh pa je 750gb 3x250 platter, ki je še glasnejši ...

gregor: PRi Movie JukeBox, kaj se da, ker ne vidim kje, sortirat filme tudi v seznamu, vse naenkrat, ali pa da prikaže zadnje dodane na HDD? In ali potem stari vmesnik še tudi obstaja na NMTju?

Zgodovina sprememb…

movie, music jukebox naložiš iz pc-ja v nmt in nato povezava z računanikom ni več potrebna,torej gre samo za to da imaš namesto osnovnega enostavnega nmt menuja pač prikaz v lepši grafični podobi z več podatki o filmu...
tukaj imaš lep primer delovanja:
http://www.treasure-cove.net/jukeboxtes...

Še eno vprašanje... kje pa lahko downloadaš tale jukebox software, za katerega imaš zgornji primer baze?
Hvala
LP, Pekl

easa ::

Je mogoče že kdo nabavil tole:

http://www.enaa.com/oddelki/avdioVideo/...

djordjevic ::

Ni loše, ampak imho predrago.
No grave is deep enough to keep us in chains.

mrdaco ::

Pa saj so WD 3-platter GreenSerija dovolj tihi, al je tale Seagate še tišji? Ker Samsungi drugače znani po VELIKIH vibracijah, sploh pa je 750gb 3x250 platter, ki je še glasnejši ...

Probal sem tudi 630 in 500G samsunge, pa so vsi ravno enak šmorn. Pač v službi imem na voljo samo samsungove diske.
No tale Seagate je pa 2,5 coslki, se pravi je disk za prenosnike. Tale pa je praktično res neslišen, se ne greje, in porabi zanemarljivo malo energije (za downloudanje filmov).

gregor: HDX ima DTS downmix stereo? Torej predvaja BLUERAY DTS film na LCD TV, kot stereo? Česar WD HDTV ne zmore.....

djordjevic ::

Samsung BD 1500 ima Mediamarkt v Avstriji za 199. Komur se da poglabljat v razlike z modelom 2500 ...
No grave is deep enough to keep us in chains.

Glede movie jukeboxa je tako da obstaja več variant

Najbolj dodelana (vsaj po mojem mnenju) je My Lil Movie JukeBox Maker ki je na tem naslovu

http://www.treasure-cove.net/moviejukeb...

kje so tudi ZELO podrobna navodila.

Slabost tega jukeboxa je ta sodeluje z programom movie collector ki ga je pač potrebno kupit ali...:D
Najprej je potrebno vse filme spravit v movie collector, torej vpisat naslove filmov, nato pa movie collector vrže zadetke iz imdb in empiredvd baze. Ko je to narejeno šele stopi v akcijo MLMJ...

Glede dodajanja novih filmov pa je tako da je po vsaki spremembi v movie collector ponovno potrebno naredit izvoz v hdx, torej dokler to ni narejeno lahko sicer film daš na hdx a ga MLMJ ne bo videl. Ja pa postopek pri dodajanju filmov hitrejši saj se potem v hdx prenašajo samo podatki za tiste filme ki še niso bile prenešeni

Drugi vedno bolj popularen jukebox pa je Yet another movie jukebox (YAMJ)
http://code.google.com/p/moviejukebox/

ki bi naj precej hitreje pripeljal do končnega rezultata

Jaz imam sedaj na trdem disku cca. 120 filmov, pa še več jih moram naložit in bo kar trajalo preden bom vse to spravil v movie collector in nato v hdx...morda med prazniki :) , morda bom celo uporabil YAMJ

Glede dts downmixa pa tukaj:

http://www.hdx1080.com/index.php?option...

pravijo da bo konec decembra čeprav dvomim da bo, bolj verjetno bo v januarju ali celo kasneje, to je tudi funkcija ki jo nestrpno pričakujem.
Večina HD filmov je z DTS zvokom ki pa ga TV ne prepozna.

Glede WD green serije, ne vem kako je pri ostalih ampak disk je slišen, tudi na 2, 3 metrih, vendar me to pretirano ne moti..(morda je moj slab primerek)., 2.5 disk za mene ne pride v poštev saj imam že cca 850 gb na disku, pa še več bo...

LP

Zgodovina sprememb…

Samo a ni smešno skoraj nič robe notri pa 260€ ?

Hmm.. meni je tale YAMJ vizualno bolj všeč. Če pa je še hitrejši vnos pa sploh. Škoda edino, pa res velika škoda, da ni zraven ocene od IMDBja ...

Gregor: dej probaj še streamati film direktno iz tvoje kište to HDX na LCD TV. :)

Kako je pa pri npr. YAMJ, če imaš npr. različne formate filmov (Divx, DVD, .mkv), so vsi v isti bazi filmov al kako to potem gre? In kako je z .m2ts formatom, zna predvajat, ker nekje sem zasledil da zna streamat, ne pa direktno predvajat?

Še vedno nisem zasledil odgovora, če je v primeru inštalacije YAMJ še vedno na voljo originalni vmesnik za pregled filmov?

Zgodovina sprememb…

Kolikor jaz razumem original vmesnik ni več na voljo potem ko enkrat naložiš movie jukebox (movie jukebox zamenja xml, html..), vsaj tako je pri MLMJ, ne vem pa kako je to rešeno pri YAMJ.

ali se ga da obnovit in kako pa ne vem točno, verjetno se ga da obnovit če se na novo naloži nmt apps (nmt setup wizard)

YAMJ in MLMJ podpirata vse tiste formate ki so že v originalu podprti , gre pač samo za preobleko uporabniškega vmesnik, vsaj pri MLMJ še nisem zasledil kakšnih omejitev glede datotek..

bom pa moral še bolj podrobno preučit YAMJ predvsem zaradi tega ker veliko hitreje pripelje do končnega rezultata

LP

Zgodovina sprememb…

All ::

men je pa tale GUI všečen...se da kej tazga naložit na ostale (popcorn, egreat) ?

Kaj ima morda kdo tole CONCEPTRONIC CFULLHDMA ?

http://www.conceptronic.net/site/deskto...

LuGi ::

Ta gui si lahko sam nardis.. http://www.networkedmediatank.com/forum...

Moj startup gui je npr takšen >

pch gui

pch gui

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LuGi ()

sniffo ::

meni se na HDX-u dogaja, da ko hočem gledat slike, prvo sliko pokaže potem pa zmrzne. Ne odziva se več (daljinc) in ga moraš zadaj s tipko on/off ugasnit, da spet začne.

Ima še kdo s tem probleme?

easa ::

Conceptronic-a lahko kupis tudi pri nas:
http://www.akcija.si/izdelek/59892/Mult...

lugi, ali si sam naredil to temo ali si morda že uporabil l narejeno

meni slike 10 MP nič ne štekajo, edino traja cca 10 sek. za prehod iz ene na drugo itn. , 4 sek kot je min nastavitev ne deluje..

LP

Uporabil narejenega le gumbek za TV sem modificiral ;)

prvi gumbek - default pch menu
drugi - yamj moviejukebox
tretji - yamj moviejukebox samo za tv serije

Rupa ::

Jaz sem na mojem eGreatu uporabil kar YAMJ. Uporabljam zunanji USB disk. Na njemu imam filme lepo vsakega v svojem folderju, index.htm, ki ga yamj naredi pa sem dal na root diska. Ko v NMT določim USB drive (ali USB vklopim), avtomatsko zažene YAMJ.
Če se pa želim normalno sprehajati po NMTju brez yamj pa pritisnem tipko "Source" na daljincu, pa me vrže ven iz yamj v NMT osnovni meni. Tako da je stvar zelo uporabna in se brez težav z njo upravlja.
Posodabljanje filmov je relativno hitro. Sicer jih imam okoli 15, tako da ne vem, kako je pri večji količini, ampak jaz vse uredim v par minutkah (vključno s preklapljanjem diska).
Vizualno je YAMJ meni zelo všeč... izpade zlo fancy :)
Za oceno filma pri Details pa tudi ni problema. Meni jo izpiše na skali 5 zvezdic. Morda ocene ni v default skinu? Jaz ne uporabljam default skina. Sicer pa lahko sam popraviš skin, kaj bo sploh prikazoval na detailed screenu in kaj ne.

Jaz sem skratka navdušen nad zadevico, niti internega diska nisem dal notri (in zato tudi odklopil ventilator, da je stvar popolnoma neslišna), težav z delovanjem tudi še nisem imel, resetirat mi škatlice še nikoli ni bilo treba. Zelo zadovoljen.8-)

lp

Evo... danes sem se odločil in naročil HDX-1000 preko francoskega trgovca... sem kar prek PayPal-a plačal, tako da mislim, da bodo lahko že danes dali zadevo naprej... potem pa upam, da čim prej dobim.. verjetno da pred božičem če ne bo... bo pa vsaj do silvestrovega... :)
Ko ga dobim, se še kaj oglasim.

LP, Pekl

Zlikovec ::

imam vprašanje za lastnike pch - po ultra hitri dostavi (6 dni od poslane pošiljke iz kitajske) in poslanemu printu iz google checkout-a zaenkrat nisem plačal še nobenega davka ...
vprašanje: kdaj ste plačali carino in davek? je prišla kakšna položnica naknadno ...
Ducati Monster, Ducati 750 SS FF, Yamaha XJ6,
Honda Hornet 600, Yamaha Fazer 800, R NineT

Presenecenje bos dobil po pošti kmalu :D

http://www.raidsonic.de/de/data/data_pd...

tole ima mkv ?

Pod videoformat ni nikjer videt da bi podpiral mkv - matroska

Evo... danes sem se odločil in naročil HDX-1000 preko francoskega trgovca... sem kar prek PayPal-a plačal, tako da mislim, da bodo lahko že danes dali zadevo naprej... potem pa upam, da čim prej dobim.. verjetno da pred božičem če ne bo... bo pa vsaj do silvestrovega... :)
Ko ga dobim, se še kaj oglasim.

LP, Pekl

Gre kar hitro, js sem prejšnji petek plačal preko banke, v ponedeljek so dobili nakazilo, in je dal na pošto tudi v ponedeljek, danes, v petek sem dobil. Se pravi, peti dan od poslane pošiljke je pri nas.

Gre kar hitro, js sem prejšnji petek plačal preko banke, v ponedeljek so dobili nakazilo, in je dal na pošto tudi v ponedeljek, danes, v petek sem dobil. Se pravi, peti dan od poslane pošiljke je pri nas.

Tomson:
Si imel kakšne težave z dostavljalcem v Sloveniji? Katera "door2door" firma dostavlja pri nas? Verjetno so ti dostavili zdaj v dopoldanskem času? Imaš kakšen njihov GSM (od dostavljalca v SLO)? Rad bi, da me prej pokličejo, ker ni nujno da bom doma. Hvala. Pekl

Ne, težav ni bilo, sem bil doma. Dostava je bila ob 9h, ne bi pa vedel kdo je dostavil, ker kolikor sem videl kombi je bil bele barve, pa nobenega napisa ni bilo videt. Podatka oz. kontakta o dostavljalcu nimam, je pa mogoče dobra ideja, kot je že bilo napisano, da gor na paket, namesto tvojega maila napišejo tvoj gsm.

Rupa ::

Mene tudi ni bilo doma, ko so pripeljali paket. Je pa dostavljalec pustil v nabiralniku listek o prispeli pošiljki in svojo mobitel številko. Verjetno je precej odvisno od sreče na kakšnega naletiš. To, da bi pakete kar puščali pred vrati, se res ne spodobi.

sniffo ::

meni ga je isto kar pred vrati pustil, ko me ni bilo doma. grrrrr

pekl, ali si vzel z diskom?
če si vzel z 1tb wd10eacs me zanima tvoje mnenje o glasnosti, zanima me predvsem ali je moj primerek bolj glasen oz je to normalno da ga še na 2m slišim
stopi stran od hdx-a in poročaj,seveda ko dobiš :))

kot sem že napisal, meni je pripeljal dpd in pustil pred garažnimi vrati ki so od ceste 10 m in ni nobene ograje, res noro
sem razmišljal da bi rekel da ga nisem dobil a se mi ni dalo z tem ukvarjat, ni mi jasno kako lahko potem hitra pošta dokaže da je bil paket dostavljen če ni nobenega podpisa.

Ali lahko kod od vas ki ste maherji v YAMJ pove kaj več o tem jukeboxu, zanima me kako ste zadevo inštalirali,kje ste dobili navodila, katere dodatke uporabljate
jaz sem do sedaj naštudiral samo MLMJ samo ne vem če mi bo časovno zneslo..., imel bom cca 150 filmov na disku in preden to spravim v movie collector bi porabil precej časa...

Hvala
LP

gstarr ::

PROSIM ZA POMOČ:
v ponedeljek narocim NMT.
Vsi omenjate torrent funkcijo,
kako poteka dll preko NMTja?
Se lahko z browserjem povezem in
prilepim link od torrenta al je treba
tipkat?

Res, lepo prosim za odgovor kako poteka dll..

LP
««
18 / 47
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Še en nov HD predvajalnik - EGreat EG-R1 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Zvok in slika
36046574 (25180) xandros
»

Playon!HD Media player (strani: 1 2 3 4 )

15560539 (46470) goby
»

eGreat EG-S2 Sigma Designs 8643 (strani: 1 2 )

539672 (6932) Sibirc
»

Prihaja nov NMT player - Popcorn Hour A200 (strani: 1 2 3 )

10954140 (46524) vrossi46
»

PopCorn Hour A-100 in A-110 HD predvajalnik (strani: 1 2 )

7516323 (8255) LuGi

Več podobnih tem