» »

h.264/DVD/DivX player

h.264/DVD/DivX player

««
17 / 47
»»

djordjevic ::

Malo prej dobil mejl od mimovrste. HD playerje pričakujejo danes. Če bo vse po sreči, ga jutri že dobim. :)
No grave is deep enough to keep us in chains.

klasicni ::

Dobil mojega HDX 1000 danes. Popoldne grem povezat zadevo v sistem :)

ssokec ::

A kdo pozna to zadevo?
D-Link DSM-330; DivX Connected, HD Media Player WLAN

lnk proizvajalca:
http://www.dlink.com/products/?pid=653

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ssokec ()

LuGi ::

U pch je izdal manjsega brata :))

Kljik

Hmm visoka cena zaradi SSD mogoče..?

kmetek ::

hm kaj ko bi naredili samo mrežno varianto brez diska z možnostjo streama?

trnvpeti ::

to tudi jaz kupim

Bah, ravnokar dobil mejl, da wd hd še ni na zalogi in da dobavijo, kakor hitro jih oni dobijo. Pa tako sem se že veselil vikenda in obeh stargatov v hd-ju ... :'(

gregor ::

Danes sem prejel hdx1000 1TB silver, odposlan je bil prejšno sredo, torej 7 delovnih je trajalo da pride iz francije

Pri dostavi pa sem imel zelo neprijetno izkušnjo. Voznik hitre pošte DPD je namreč paket pustil pred garažnimi vrati, da pa zgodba postane še bolj zanimiva vam povem da so ta vrata oddaljena od pločnika in ceste cca 10m in da ni nobene ograje ki bi ločevala dvorišče od ceste. Doma so bili stari starši a očitno se mu je preveč mudilo in je paket kar odvrgel in v nabiralnik vrgel listek z napisom: paket pustil levo od levih vrat.

Skratka noro !, naročil sem že več paketov iz tujine pa se mi kaj takega še ni zgodilo. To pomeni da je hdx1000 bil na mrazu cel dan, še dobro da je pred garažo nadstrešek in paket ni bil moker.

Tako sej jezen da bi najraje DPD-ju rekel da nisem prejel paketa, pa naj mi povrnejo vrednost, ali morda kdo ve kako ima dpd to urejeno. Dokazat mi ne morejo da sem dobil paket, nisem nič podpisal.

Sedaj pa ne vem kako dolgo naj počakam preden ga lahko priklopim, ali je tri ure dovolj?

Hvala
LP

gremo ::

@Gregor: tole je pa tu mač. Javi, da ga nisi dobil. Verjetno ti ga je kdo plunu izpred vrat.
Ja eno uro bo dosti. Daj ga blizu radiatorja, da se kondenz oz. vlaga posusi.

Dusan_HD ::

Koliko MB/s prenosa dosegate na HDXu v smislu uporabe kot omrežnega diska (NAS) ? Je kdo naredil primerjavo z istim diskom v PCju in v HDXu?
raY_

krneki32 ::

Nekdo je nekje napisal, da pri HDXu en USB port ne deluje zaradi čitalca kartic na sprednji strani. Je to res?

Pa me še zanima, kako HDX predvaja slike resolucije 3872x2592 pik, 10,2 milijona pik, velikosti 4,5 MB? Gre tekoče, ali kaj trokira?

Zanima me kako je s tem v praksi? Naj mi nekdo pove, ki ima izkušnje s HDX-om...

Pa še to. Je kdo kje morda videl, da bi kakšen NMT lahko tudi snemal na vgrajen disk kabelski TV program (ne IPTV)?

ja, eden port ne deluje ker je priklopljen nanj čitalec kartic
se pa baje da odklopit čitalec...in prilopit zadnji drugi usb

minimalni interval pri predvajanju slik je 4 sekunde, če pa predvaja slike 10,2 pa ne vem ker nimam tako velikih slik, imam 6 mp foto

po mojem bi jih moral ker ni nikjer navedena omejitev resolucije..

Drugače pa lahko povem da moj hdx 1000 deluje:) , sem že mapiral notranji disk v visti..ter prenesel eden 720p film
ker sem vzel model z diskom je celo naložen zadnji firmware in nmt apps

naslednje dejanje je premik diska iz hdx-a v pc in kopiranje 1TB filmov

LP

krneki32 ::

Dejansko me zanima koliko časa loada slike, ker trenutno imam Philipsov DVP5960, ki ima USB vhod in preko njega s CD-ja eno sliko loada 10 sekund, kar ni ravno prijetno.

@gregor: kaj ti lahko pošljem kake 3-4 slike, pa sprobaš?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: krneki32 ()

Kato ::

gregor:

Kako si mapiral disk v visti in v katerem formatu imaš disk v HDX-u?

Hvala

krneki
lahko mi pošlješ, e-mail ti javim na ZS

kato,
mapiral sem po po tem vodiču brez težav:

http://www.networkedmediatank.com/showt...

najprej sem nastavitve iz zgornje slike prenesel v mojo visto nato pa sem upošteval to:
"
To enable you to see the video/photo/.nzbget/etc. folders on the int PCH HDD on your PC then simply select:-
My Computer icon on desktop
Select 'Map Network Drive'
Wait for the network browser to appear and the A110.
Drill down to the video folder
Select it and then give it a drive letter.

When asked for a password by your PC its username 'nmt' with password '1234'.

In future when you have a file that you want on the PCH internal HDD video folder then you simply right-click it and select 'send to' then your drive letters are displayed including the network mapped one you have just created.
"

torej zanimalo me je samo da vidim disk iz hdx v windowsih, če pa bi rad iz hdx-a videl mapo na pc-ju pa imaš tudi na tem istem linku navodila.

LP

Spock83 ::

A kdo pozna to zadevo?
D-Link DSM-330; DivX Connected, HD Media Player WLAN

lnk proizvajalca:
http://www.dlink.com/products/?pid=653

Jaz imam kombinacijo Dlink DNS-323 (NAS) ter HD player DSM-520. Obnese se dobro s tistimi formati, ki jih podpira. Tiste k ne potem mu mora pomagati PC, da ustrezno prekodira video.

gregor:

Hvala samo men ga vseeno ne najde. Ko grem na "Map Network Drive" in dam browse vidi le ta računalnik na mreži ne vidi pa niti drugega računalnika na HDXa. Mogoče kdo tu ve v čem je problem?

mrdaco ::

Zdaj pa eno nagradno vprašanje.

Je kateremu uspelo dodat kakšen xxx media servis. Rad bi dodal kak sex internetno TV, edino pri eni mi je uspelo, pa je le ta plačljiva.

Plačam pivo!

kato.
ali si nastavil v control panelu, network in internet, network in sharing center kot je na tej sliki

potem poglej če imaš isto nastavljeno workgroupo:
control pane, system and meintinance, system, pod computer name poglej kakšno je ime workgroupe in nato poglej na hdx če je isto ime pod setup, nmt applications, samba workgroup
torej imena na pc-ju in hdx morata biti ista!

ali ti vista sploh prepozna napravo, morda imaš slab mrežni kabel

lp

-mojster- ::

Pozdravljeni!
Nekaj dni nazaj sem po dolgem času dobil wd hd tv player. Priklopil sem ga na lcd 42lg5030, ki podpira full hd 1080p. Takoj sem pogledal dva hd filma 720p (velikost cca. 8 gb), kvaliteta je zares dobra. Vendar sem si kasneje pogledal še dva filma full hd 1080p (velikost ccca. 10-11gb) in sem bil presenečen, ker je slika filma 1080p celo nekoliko slabše kakovosti kot film 720p. Resnično upam da mi lahko kdo pomaga, kaj je razlog za nekoliko slabšo kakovost slike 1080p od 720p??!!WD hd tv imam preko lcdja povezan s hdmi kablom, pa tudi v samih nastavitvah wd tv playerja imam naštimano na najvišjo resolucijo 1920x1080p 60hz, tako da vrjetno je razlog v nečem drugem....
Pa še to večina hd fimov ni v razmerju 16:9 tako da imam nad in pod sliko črn rob. Zanima me če morda kdo ve kako se da nastavit, da bi imel sliko čez cel zaslon?
Najlepša hvala za morebitne odgovore!!!!

Sej nikoli 16:9 ni bilo mišljeno čez cel zaslon saj so filmi posneti 1,85:1 ali pa 2,35:1.

Dredllooxxx ::

No me veseli ,da slišim da nisem edini ki ima wd-tv. Tine ko pidem domov bova rekla kakšno besedo preko msnja ,če je možno namreč rabim malo pomoči.:|
http://www.bobo-itstoritve.com/

podtalje ::

V vednost, za lastnike WD TV je že odprta tema: WD TV.. kdo ima?

megaubo ::

hm
kolk nekateri komplicirate glede dts
če si ne misliš kupit hišnega kina in uživat v prostorskem zvoku je brez veze tudi hd filme gledat.
raje vzemi "naveden" divx in ga glej z "navadnim" dvd playerjem.

osebno sem zelo zadovoljen s kokicam
a-110 je zakon pa nej reče kdorkoli kar hoče.
torenti lepo laufajao upload in download,predvaja vse, podanapisi delajo vsi, tudi tisti ki so že v mkv datoteki-lahko izbiraš katere bi gledal.

greje se skoraj nič (no z 2,5 inčnim diskom).
na firmware pa skoz delajo.

lep december vsem in veliko užitkov v gledanju HD filmov in serij s kokicam

Ti ko si fin in rabis t.i. prostorski zvok.. Glavno da je vsaj 720P zvok pa AC3

A ti resno mislis da bo clovek zaradi freakin zvoka raje pogldal xvid kot pa HD content (kao jebes oboje ma AC3 bom rajsi xvid pogledal..omg 8-O)? Uzivas v kvaliteti SLIKE in ne faking zvoka.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LuGi ()

No ja, uživati je bolje v obeh pogledih, če pa izbiram med sliko in zvokom slika zmaga, zvok je samo smetana na vrhu.

+1

Dredllooxxx ::

se pravi glede dts zvoka je rešeno z unim progom kaj pa glede subtitlov kakšen format more bit ker določene mkv-je mi predvaja lepo podnapise drugje pa ne pa uredim ime filma in podnapisov samo končnice sta drugačne sam ni efektov še nekaj a že obstaja nadgradnja tega in kako se izvede.
http://www.bobo-itstoritve.com/

boho ::

Mislim, da WD predvaja samo .srt podnapise. Lahko probaš pretvorit podnapise v .srt s kakim programom. Recimo subtitle workshop.

krneki32

sem sprobal predvajanje slik 10 mp ki si mi jih poslal pa tudi mojih ki so 6 mp

10 MP
HDD
da naloži prvo sliko traja cca 14,15 sekund, nato se slike izmenjujejo na interval 10, 11 sekund, predvajanje je tekoče, brez zatikanja, če nastavim še kakšno tranzicijo med slikami (fade in...) potem je še cca 2 sekundi večji interval
torej kljub temu da sem v nastavitvah nastavil 4 seK. interval očitno ne gre hitreje.
USB KLUČ
enako kot pri HDD.

6 MP
HDD
da naloži prvo sliko traja cca. 12,13 sek. , nato predvaja v intervalih po cca. 8 sekund, predvajanje je tekoče, če nastavim tranzicijo potem je interval cca 1,2 sek. večji.
USB KLJUČ
eanko kot pri HDD.

Iz sd kartice nisem sprobal ker je nimam, moj foto aparat uporablja CF kartice.

lp

Tomson ::

Pa se da nasavljat kot npr. pri Xboxu, da se počasi sprehaja po sliki levo desno, ali gor dol, ali po diagonali?
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

na voljo so opcije: fade in, zoom in, slide from left, slide from right
lp

Ampak to so prehodi kolikor razumem. Mene zanima pri samemu predvajanju določene slike, ali obstaja efekt, da prikaže 90% slike spodaj, potem pa počasi drsi navzgor po sliki?

To mi je na Xboxu res všeč, zato me zanima če se da mogoče z drugo programsko opremo kaj podobnega nastavit?

m.m. ::

Problem z predvajanjem dvd datoteke na A-110. Meni nikakor a-110
noče predvajati dvd datotek. MKV, avi brez problema( tudi brezžično).DVD sem prekopiral v mapo na a-110( odstranil vse nfo-je, skrajšal naslov mape...), ko pa zaženem ostane ekran črn brez slike in moram nmt rebotat. Povezan je direktno po HDMI na panasonic-ovo plazmo 46PZ85. Pri frendu ki ma enak nmt (sprobal je tudi moj nmt) pa vse dela bp, samo da ima on povezavo nmt na tv preko sony AVR po hdmi kablih ne pa direktno na tv kot jaz. A je imel kdo enake probleme in kako jih je rešil, če jih je.
Z vse nasvete se vnaprej zahvaljujem

tomson, tega ni v original softwaru, če pa je kakšen dodatek ki to omogoča pa ne vem

m.m, meni predvaja vse dvd-je brez problema, ali imaš, ifo,bup...v video_ts mapi, poglej tudi če imaš naloženo zadnje verzijo firmware, nmt apps, to ponavadi reši večino problemov.

LP

All ::

kaj pa tale ??? (zmer bl lušni so... :-))

egreat eg33a

Zgodovina sprememb…

• spremenil: All ()

mrdaco ::

Zgleda dobro, pa še od spredaj ima display. Samo me zanima kje ga boš kupil in kaka je cena?

Zlikovec ::

mi lahko kdo pove, kako je izpolnil dispozicijo za uvoz blaga za PCH? katere podatke je potrebno izpolniti?
hvala
Ducati Monster, Ducati 750 SS FF, Yamaha XJ6,
Honda Hornet 600, Yamaha Fazer 800, R NineT

Vseeno mi je lepsi ta egreat
 nikoli ne ves kdaj ti bo dvd prisel prav =)

nikoli ne ves kdaj ti bo dvd prisel prav =)

Pekl ::

m.m, meni predvaja vse dvd-je brez problema, ali imaš, ifo,bup...v video_ts mapi, poglej tudi če imaš naloženo zadnje verzijo firmware, nmt apps, to ponavadi reši večino problemov.

Gregor:
Vidim, da si pred kratkim nabavil NMT HDX 1000. Prosim, če lahko napišeš še kakšno besedo o tvojih občutkih, če je ta naprava dejansko vredna nakupa... oz. če si zadovoljen z njo... podobno kot ti imam namen kupiti HDX 1000 z že vgrajenim 1TB HDDjem preko francoskega trgovca (http://www.nmtank.fr)...

najprej sem mislil, da bi kupil Popcorn-a 110, pa se nekako nagibam k HDXu... predvsem digitalni koaksialni audio izhod za prostorski zvok, boljši material zaradi hlajenja, hitrejša dostava,....
zanima me, kako glasna in topla je naprava z vgrajenim HDDjem... sej verjetno gre za WD Caviar Green z 7200rps?

Glede navodil za uporabo si verjetno že kaj prebiral naslednji blog... je kar dobro opisano... glej: http://learnhd.blogspot.com/2008/10/hdx...

Ti slučajno kakšna zadeva ne deluje, kot je opisano v tem reviewju? Kako je s povezavo s PCjem? Če hočeš videti vsebino na PCju moraš imeti instaliral Windows Media Player 11 z možnostjo šeranja vsebine... nekaj o tem piše tudi na drugem forumu http://www.high-def.si/portal/component... (to sicer velja za Sonyjevo televizijo serije W4500, vendar mislim, da je podobno za ta primer....

Kako je pa s predvajanjem VIDEO_TS direktorije preko HDX 1000... hočem reči, če imaš na disku skopirano vsebino video DVDja v direktoriju VIDEO_TS... ali takšen direktorij HDX 1000 predvaja ali je potrebno narediti ISO image tega direktorija?

Prostorski zvok preko digitalnega avdio izhoda (optični in koaksialni) si kaj že testiral?
Kako je s upscalingom klasičnih DVD in ostalih vsebin na 1080p resolucijo?

No, sej verjetno bi se mi porajala še kakšna vprašanja...

Kako si pa zadovoljen z dostavo od tega francoskega trgovca? Kaj pri nas v Slo ti to prinesa kakšna door-to-door firma (v dopoldanskem času)?

Hvala zaenkrat.

LP, Pekl

Pekl:

Za sharanje datotek ne rabiš met WMP11 , lahko tudi inštaliraš myiHome pa to aplikacijo vključiš v NMT-ju. WMP men ni najdu vseh datotek, ta je pa uredu.

Koliko časa pa traja, tisti ki ste naročevali prek www.nmtank.fr od dneva poslanega nmtja do dostave pri nas? Danes naj bi ga namreč meni odposlali, pa se bojim da do drugega ponedeljka ne bo prišel in ga bi kot se je že zgodilo dostava kar pustila pred vrat. Me namreč potem od torka do petka ne bo doma.

Mimgrede, kdo pa sploh dostavlja, se jih da poklicat in dogovorit o dostavi?

Mislim ,da od odposlano do dostave je minilo 3-4 dni. Jaz nimam pripomb kar se dostave tiče, škatla je bila tako ovita ,da bi jo lahko s 5 metrov vrgu pa ne bi blo nič. Res pa ,da sem takrat bil doma, tako ,da niso mel šanse pred pragom pustit.

Mislim ,da od odposlano do dostave je minilo 3-4 dni. Jaz nimam pripomb kar se dostave tiče, škatla je bila tako ovita ,da bi jo lahko s 5 metrov vrgu pa ne bi blo nič. Res pa ,da sem takrat bil doma, tako ,da niso mel šanse pred pragom pustit.

Kaj lahko tudi ti kaj več napišeš o tvojih občutkih pri uporabi HDX 1000... glede na moja vprašanja zgoraj... najlepša ti hvala...

Pekl

Ok na prvo vprašanje ti ne morem odgovoriti, ker imam v NMT-ju 2.5" 160GB Seagate disk, sem pa ravno danes naročil WD 1TB Caviar Grean in ga bom vstavil v NMT, tako ,da lahko potem kaj povem. Sem pa vstavil notri 500 GB disk od Samsunga in se je škatla kar segrela. Sliši se pa seake tako pri 3.5" disku kot pri 2.5", seveda če imaš audio na mute. Pa ,ko se disk prižge ga tudi slišiš , med filmom pa nič ne opazim.

Kar se predvajanja tiče , zaenkrat predvaja vse tekoče, pa ni važno ali je na disku ali pa na mreži. Zvok, nima DTS downmixa ,vendar je v kratkem v planu receiver in pa zvočniki.

Problemi:

-ne dela č ,samo za to obstaja rešitev ,ki je opisana na drugi ali tretji strani tega foruma.
-nek problem s mojo mrežo mi prepričuje mapiranje diska in s tem kopiranje preko mreže, ga imam v planu rešit s pomočjo prijatelja ,ki se spozna na te zadeve.
-torrent ,mi noče zaštartat , ne vem v čem je problem
-glavni problem je da ni navodil in potem moraš viset na raznih forumih da zbereš vse informacije in vse to sestaviš v vodič

Drugače sem pa na splošno zadovoljen s to zadevo, všeč mi je ohišje, daljinec fajn paše v roko, predvaja vse, kaj še hočeš?

sem pa ravno danes naročil WD 1TB Caviar Grean in ga bom vstavil v NMT, tako ,da lahko potem kaj povem.

Problemi:
-ne dela č ,samo za to obstaja rešitev ,ki je opisana na drugi ali tretji strani tega foruma.
-nek problem s mojo mrežo mi prepričuje mapiranje diska in s tem kopiranje preko mreže, ga imam v planu rešit s pomočjo prijatelja ,ki se spozna na te zadeve.
-torrent ,mi noče zaštartat , ne vem v čem je problem
-glavni problem je da ni navodil in potem moraš viset na raznih forumih da zbereš vse informacije in vse to sestaviš v vodič

Sporoči, ko boš vgradil omenjeni HDD v HDX-1000... me prav zanima..
Kako se pa "č" omogoči... ali je to fora z nastavitvami podnapisov na Češčino...kako to narediš?
Torej... kot vidim, ne uspeš zmapirat NAS-a... hm... kaj spodnje nastavitve ti ne pomagajo:

HDX 1000 Works as a NAS (Network Attached Storage)

You can setup your HDX-1000 (with the internal SATA HDD installed) as a NAS device and move contents in or out of the HDX 1000 from your PC. The way to do so is shown below:

1. Access the HDX 1000 by IP address.
* Go to your HDX 1000.
* From Root menu page, click on “Setup” at the left-hand-side navigation bar.
* Click on “Network” on the left-hand-side navigation bar.
* You can see the current ip address on the screen.
* Go to your PC. Click on Start\Run in a XP machine and type “ \\(Your HDX 1000 IP address)“. (If you have a Vista machine, please go to Start and type “ \\(Your HDX 1000 IP address)“ at the Start Search Box.)
* Enter the User name and Password, you can login to your HDX 1000 from your PC. (Default user name is “nmt”. Password is “1234”.)

2. Map the HDX 1000 as your network drive.
* Right click on the “share” folder. You can see one option as “Map Network Drive”. Left click on that.
* Select the drive label you want to assign to the “share” folder, and click “Finish”.
* The mapped drive should appear in “My Computer” for easy accessing.

Torrentov ti tudi noče štartati... hm... mogoče bi bilo smiselno kaj kontaktirati z avtorjem bloga: http://learnhd.blogspot.com/2008/10/hdx..., torej njegov email: howard_chang@amperor.com... poskusi

LP, Pekl

pekl, zvečer bom kaj več napisal, sedaj sem še v službi in nimam dovolj časa da bi bolj podrobno opisal hdx 1000 :))
imam tudi slike v večji resoluciji ki jih bom pripel da si lahko bolj podrobno ogledaš zunanjost in tudi notranjost ...

torej danes zvečer...
LP

Super. Hvala. Bom počakal večer, ni problema.

Ok, zdej ko sem formatiral NMT ,se oba računalnika pokažeta pod network places , vendar ko hočem "map network drive" mi javi :

Windows cannot access \\PCH-A100

Check the spelling of the name. Otherwise, there might be a problem with your network. To try to identify and resolve network problems, click Diagnose.

Pod podrobno je pa :
error code 0x80070035

Ro! ::

....Windows cannot access \\PCH-A100 ....

Maš inštaliran fs-driver ?

@pekl: ja, podnapise je najlaže (brez čaranja po podnapisih samih) usposobiti tako, da jezik podnapisov v nastavitvah na NMTju nastaviš na češčino.

LP,
Robi
««
17 / 47
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Še en nov HD predvajalnik - EGreat EG-R1 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Zvok in slika
36046572 (25178) xandros
»

Playon!HD Media player (strani: 1 2 3 4 )

15560538 (46469) goby
»

eGreat EG-S2 Sigma Designs 8643 (strani: 1 2 )

539671 (6931) Sibirc
»

Prihaja nov NMT player - Popcorn Hour A200 (strani: 1 2 3 )

10954137 (46521) vrossi46
»

PopCorn Hour A-100 in A-110 HD predvajalnik (strani: 1 2 )

7516323 (8255) LuGi

Več podobnih tem