» »

h.264/DVD/DivX player

h.264/DVD/DivX player

««
14 / 47
»»

plavko61 ::

A je kdo zasledil kako je z wlan kartico za "WD tv HD", ker na PopsornHour a-100 jo lahko priklopiš na USB???
Dvakrat preberi, nato pa blekni...

djordjevic ::

No-go.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Dredllooxxx ::

Jaz poznam tko zvokovno razliko dts pa navadn sound kar kol že sam dts morm priznat se pozna kot noč in dan ,res ni primerjave moja zvočna podpira dts kristal od zvoka nevem pa kako je zdej z vezavo padel sm v dilemo kaj nabavit HDX ali WD/TV
http://www.bobo-itstoritve.com/

Rupa ::

Jaz sem pa naročil eGreat-a... da ne bo isto kot vsi ostali :D
Bom poročal, ko stvar dobim v roke.

SasoS ::

Če ni DTS downmixa, potem imaš tišino.

gregor ::

na te linku:

http://learnhd.blogspot.com/2008/10/hdx...

je podroben test v 7 delih za hdx 1000

LP

Ro! ::

v čem je finta teh ntfs, fat, ext2,3
Še nisem slišal za ext2,3, ali je bolje imet v ntfs, fat?
Ali se ext diski vidijo potem na pc-ju?
LP

Ext2/3 so linuxovi datotečni sistemi. Se pa da videti (&normalno delati z njim) na Win pcju, naložiti je potrebno le IFS Drives
Fat-a jaz osebno nebi imel, če bi lahko izbiral bi si postavil disk v NTFSu.

Hhm: s kakšnim orodjem pa bi lahko delal na NMTjev disk backup-e dokumentov na PCju?
LP,
Robi

Gregor P ::

... za nas fante in dekleta tukaj ni nobena tehnična prepreka nepremagljiva:P ... ampak iz vsega prej zapisanega vidim, da so te naprave še rahlo prezahtevne za navadne uporabnike (glej mojo definicijo zgoraj) ... zato bom sam kupil kar WD-ja;)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Gaston ::

Če ni DTS downmixa, potem imaš tišino.

Pozdravljen! Spremljam tole temo in skoraj sem se že odločil za nakup WD TV-ja.
Zdaj pa ugotavljam, da nima DTD downmixa in bom ostal brez zvoka (imam namreč TV Philips PW9551 in dobrih 10 let star Onkyo reciever).

Se motim?
Obstaja morda kakšna enostavna in ne predraga rešitev?

Gaston ::

... zato bom sam kupil kar WD-ja;)

Kako pa nameravaš rešiti težave z zvokom?

LuGi ::

Zakaj vas to tako muči?? Uporabiš AudioConverter > http://audioconverter.heartware.dk in konvertas DTS v DD v 15min ;)

Kato ::

Živjo naletel sem na en problem pri HDX-u pa me zanima ,če ima kdo med vami podobne izkušnje.
Namreč v HDX sem vstavil disk , ki ima podatke že gor, v NMT wizardu pa ni opcije ,ki mi bi dopustila te datoteke ohraniti, na voljo imam namreč le fresh install ,ki pa formatira disk.
V nekem testu sem pa videl ,da ima na voljo tudi typical setup, ta naj bi le inštaliral te aplikacije, datoteke naj bi pa pustil pri miru.

LuGi ::

Pr PCH mora biti v ext2/3 sistemu da ne zahteva fresh install..nevem kako je to pri hdx ;)

Kako pa nameravaš rešiti težave z zvokom?

... če prav razumem, WD sam nima "DTS dekoderja", ne bi pa smel imeti težav preko optičnega kabla priklopljenega na moj sprejemnik/reciever, ki podpira DTS?!?

... očitno je to pač cena, ki jo plačaš za to, da je toliko cenejši od konkurence (poleg ostalih pomanjkljivosti) ...

Zna biti tudi pri temu, a morda pozna kdo kakšen "workaround"? Sej sem v vsakem primeru nameraval kupiti nov disk samo ga trenutno še nimam.

masevc ::

-

Zgodovina sprememb…

• spremenil: masevc ()

Ok zdej sem izpraznil en disk, samo ne vem kaj je treba najprej narediti ali posodobiti firmware ali pa inštalirati aplikacije?

Preko neta se mi noče posodobiti. Kako poteka inštalacija?

1) Vstavim USB s firmware-setup wizard-format-update

2) Vstavim USB s NMT aplications-setup wizard-format-update

Ok mi je ratal, tisti html je bilo treba odpreti, zanimivo ,da na netu piše drugače.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Kato ()

eos ::

cena kokice pr sosedih:
http://www.autronic.hr/cms/Detaljno.asp...8-O

drgač pa mene zanima mal primerjave glede popcorn A-110 in hdx:
-kdo ma boljši daljinec
-v katerem od njiju se disk bolj sliši
-je res, da se popcorna ne da ugasnt in gre samo v standby, medtem ko je pr hdx to rešeno?
-kje je kak podoben forum za hdx kot je to npr. za popcorn
-kater se boljše obnese s predvajanjem HDja z diskov v omrezju
-iptv podpora je boljša pri popcornu?
-kater od njiju ima boljši upscaler?
-kje je boljša podpora za podnapise; spreminjanje barve, pozicije, velikosti

... torej na večino tvojih odgovorov seveda ne morem odgovoriti, ker nimam še nobene od omenjenih naprav:D ... ampak na tega ...
-je res, da se popcorna ne da ugasnt in gre samo v standby, medtem ko je pr hdx to rešeno?

... pa lahko (vsaj delno); in sicer starejši modeli so brez stikala za vklop/izklop, pri ta novih pa so ga na željo uporabnikov vgradili oz. vsaj tako piše na njihovem forumu:

Networked Media Tank / NMT Hardware / Popcornhour NMT Mediaplayers A-110 and B-110 / [A-110] On/off-switch

power switch on the back

power switch on the back

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

Dajte tisti ,ki imate HDX1000 mal poslikat pa napisat a je coll kaj se ,da in kaj ne dobre in pa slabe lastosti da se bodoči uporabniki lažje odločimo.;)

kmetek ::

Slovenščina te jebe.

Tomson ::

:-) js tudi ne razumem srednjega dela: "a je coll kaj se" ?!
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

piši kao što govoriš ja nč vm ne kapne kaj naj neda se men strokovnjaka za slo jezik kle glumit kmetek ščipa.

kumer ::

ja tale hdx tudi mene zanima

ali morda kdo ve kje se lahko dol potegne user manual za hdx 1000? ker na njihovi strani je pdf file pol v kitajščini in pol v angleščini, prav nič pa ne piše o updatih , nameščanju dodatnega software, priklopu na omrežje, pretoku vsebin iz pc-ja v interni disk hdx-a .......

Torej prosim lastnike hdx-a da malo povejo kako so ga spravili v delujoče stanje

Forumi:

http://www.hdx1080.com/index.php?option...
http://www.mpcclub.com/modules.php?name...

očitno je podpora za hdx bolj slaba, njihova stran je tudi bolj boga, da nimajo niti pdf navodil za osnovne postopke je zelo čudno ;(

LP

mrdaco ::

Saj na Egreatu ali Popcornu tudi ni bog-ve-kaka-podpora. Malo pa pogledaš na Popcorn, ker je itak vse eno ta isto. Udejti in menuji se več ali manj podobni.

na hdxu zelim narediti wireless povezavo

predno kupim usb wireless naj kdo pove, če delajo vsi ti ključi ali je izrecno kater določen ali priporočen?

priporočajo tplinkovega. Ali delajo drugi tudi?

trnvpeti ::

kaj pa netgear eva-8000?
ze ima kdo s tem izkusnje?

... ta netgear eva je že kar stara zadeva ter ima za razliko od zgoraj omenjenih Sigma EM8623L procesor (razen če niso teh predvajalnikov vmes kaj tehnično posodobili?!?).

Primerjava Sigma procesorjev

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

-mojster- ::

Pozdravljeni!
Na tem forumu sem nov.
Zainteresiran sem v nakup wd hd playerja, doma imam namreč tv 42lg5000, ki podpira zvok dts. Zasledil sem, da imajo nekateri uporabniki pri wd tv problem ravno z zvokom dts. Zanima me če pri meni teh težav ne bo (tv mi podpira dts)??
Zanima me tudi kako je s predvajanjem hd filmov x264 v resoluciji 1920x1080p, če slika ne izgubi nič na kakovosti ter poteka nemoteno brez zatikanja?? PA še to zanima me, če ste kupci tega predvajalnika dobili zraven priložen tudi kabel hdmi, katerega poevežete na tv, ali ste ga morali dodatno kupiti??
Najlepša hvala na morebitne odgovore!!

gregyk ::

Pozdravljeni!
Na tem forumu sem nov.
Zainteresiran sem v nakup wd hd playerja, doma imam namreč tv 42lg5000, ki podpira zvok dts. Zasledil sem, da imajo nekateri uporabniki pri wd tv problem ravno z zvokom dts. Zanima me če pri meni teh težav ne bo (tv mi podpira dts)??
Zanima me tudi kako je s predvajanjem hd filmov x264 v resoluciji 1920x1080p, če slika ne izgubi nič na kakovosti ter poteka nemoteno brez zatikanja?? PA še to zanima me, če ste kupci tega predvajalnika dobili zraven priložen tudi kabel hdmi, katerega poevežete na tv, ali ste ga morali dodatno kupiti??
Najlepša hvala na morebitne odgovore!!

Kar je meni znano, noben TV nima vgrajenega dekodirnika za DTS ... ali se motim? Če se ne motim, potem boš moral imeti še kak DTS dekodirnik poleg WD HD TV-ja, ali pa prekodirati vse MKV-je z DTS-om v Dolby digital.

DarwiN ::

Nevem zakaj ste tako navalili na WD in njegovo nezmožnost DTS downmixa, tudi HDX1000 še nima DTS downmixa z zadnjim firmwarom...
In če prav berem, mora firma za to funkcijo plačati licenco in do sedaj ima to podporo edino popcorn, ali se motim?.

Torej licenca (katero bi HDX naj imel, WD pa ??) + firmware, pri katerem imajo ostale firme veliko prednost... WD je zunaj komaj par tednov, popcorn pa par let, tako da dajte počakat da se stvari malo razjasnijo, pri nas še ga mislim da ni nikjer niti na zalogi...
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

gregor ::

http://www.geizhals.eu/a375972.html

očitno je wd na voljo samo v pixmania

drugače pa prihaja tudi novi

metgear eva 9000

http://www.mpcclub.com/modules.php?name...

lp

"at the verge of new chips coming up in Q1 2009"

Kaj to pomeni, novi Sigma čipi, na katerih temeljijo tile HD playerji? Pa kdo ve kakšne bodo izboljšave, razen predvajanja BlueRayev ? Se splača počakat na modele z novim čipom?

Trenutno so verjetno grajeni na 6835, če sem prav gledal pa bi naj bil 6840 zmogljivejši, al to ni tolko nova zadeva?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tomson ()

kumer ::

samo da nimajo nobenih navodil za pretok podatkov, update, nameščanje dodatnega software ...ni resno
ali lahko kdo od lastnikov hdx sestavi kratek vodič ?? kako ste se znašli, z čem ste začeli ....

hvala
LP

Na TEMU linku so kar fajn navodila za kar nekaj stvari poštimat na HDXu...

problem DTS downmix je v tem, da moraš plačati licenco zato.
Ni mi pa jasno, kaj ste sedaj navalili nato?? če želiš gledati kvalitetne filme, moraš imeti tudi kvalitetno opremo. Za zvok rabiš receiver in pa vsaj 5.1 sistem (KVALITETEN!)

drugače je vse skupaj kot lizanje sladoleda skozi steklo (downmixi ipd)

Al pa ene Z-5500, kar se tudi spodobi...

axee ::

Živjo, zanima me nekaj, ne razumem najbolje tega WD TV.

Razumem da nima dekoderja za DTS, pa je možno mkv posnetke z DTS zvokom vseeno gledati in poslušati, pač recimo na stereo načinu? Ker nekaj takega kupuje foter in edino se je zataknilo pri HD posnetkih, zlovdanih iz interneta, kjer je večina v DTS audio formatu. Ima pa stereo opremo in zato DTS ne potrebuje. Obstaja podoben konkurenčni produkt? Ne mi zdj pamet solit da je s serroundom bolje ker ga jaz nemorem v nič prepričat, zanima me če bo lahko vseno gledal in POSLUŠAL filme, ki so v osnovi DTS. Ne potrebuje diska, ne entherneta, samo da prebere mkv file tudi če so v dts-u. Predlogi še za kakšne produkte?

Hvala zaodgovore

Zgodovina sprememb…

• spremenil: axee ()

Okapi ::

pa je možno mkv posnetke z DTS zvokom vseeno gledati in poslušati, pač recimo na stereo načinu?

Potrebuješ receiver, sistem za domači kino ali televizor, ki podpira dts in potem slišiš tudi zvok. Samo s stereo opremo zvoka ne slišiš.

O.

Pa je v sloveniji naprodaj podoben predvajalnik ki bi ustrezal mojim zahtevam. Pa še nekaj, je možno 1080p brati tudi iz usb klučka (16gb recimo)?

Tudi če bi imel 50GB USB ključ je predvajanje 1080p iz njega nemogoče, ker je prenos prepočasen. Še DVDjev se ne da gledat preko USB ključa, kaj šele HD ...

Ravnokar gledam 720p posnetek iz relativno starega in počasnega 1gb ključa :/

Okapi ::

Jaz tudi velikokrat gledam 720p in 1080p z USB ključkov, brez najmanjšega problema. Prenos je več kot dovolj hiter.

O.

Pa je v sloveniji naprodaj podoben predvajalnik ki bi ustrezal mojim zahtevam?

zdravo

je mogoče že kdo povezal hdx-a preko usb wkeya? rad bi vzpostavil povezavo na tak način. Na voljo pa imam Liksysov usb wireless ključ wusb600n

djordjevic ::

Pa še nekaj, je možno 1080p brati tudi iz usb klučka (16gb recimo)?
Če ne bi šlo, bi bili vsi ti playerji brez diska imho brezpredmetni.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Pa je v sloveniji naprodaj podoben predvajalnik ki bi ustrezal mojim zahtevam.

Žal ne..

Trenutno imaš na vidiku 3 opcije:

1. Počakaš na PCH-110 predvajalnik ki ima to kar ti potrebuješ, ima pa še marsikaj kar ne potrebuješ. Cena bo ~300€
2. Kupiš receiver ~200€ in 5.1 zvočnike 100-200€ ter WD TV predvajalnik ~100€ .. Skupaj torej 500-600€
3. Kupiš WD TV (100€) in za vsak DTS film audio enostavno prekonvertaš v AC3, baje traja ~10 minut, odvisno od procesorja..

Te pa povsem razumem, sem tut sam pred podobno zagato ko za fotra rihtam in vem da mu je za zvok vseeno in ga nebom prepričal praktično v nič...Zvočniki kao pogršajo sobo :S ,old school pač.

Hehe ne sj moj je audiofil in nebi razglablu da on še vedno prisega na analogne ojačevalce in vinilke.

Jah mam pentium d830, vprašanje če bo na te kripi 10 minut..

Only one way to find out :)

Torej ko se že pogovarjamo o takšnih predvajalnikih, ki stanejo okoli 300 evrov, potem bo znala biti tale nova netgearova EVA9000, ki jo omenja gregor, zelo zanimiva:

Primerjava

Primerjava

««
14 / 47
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Še en nov HD predvajalnik - EGreat EG-R1 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Zvok in slika
36046600 (25206) xandros
»

Playon!HD Media player (strani: 1 2 3 4 )

15560553 (46484) goby
»

eGreat EG-S2 Sigma Designs 8643 (strani: 1 2 )

539678 (6938) Sibirc
»

Prihaja nov NMT player - Popcorn Hour A200 (strani: 1 2 3 )

10954157 (46541) vrossi46
»

PopCorn Hour A-100 in A-110 HD predvajalnik (strani: 1 2 )

7516329 (8261) LuGi

Več podobnih tem